Connect with us

Featured

Işi va asuma cineva declasificarea tuturor documentelor, tuturor transcrierilor şi interceptărilor în posesia FBI, CIA, ajunse apoi pe diverse căi la NSA?/11 Septembrie 2001

Avatar

Publicat

pe

Urmează momentul adevărului? Biden vrea desecretizarea documentelor despre 11 Septembrie 2001Există secrete murdare în documentele respective, aşa spun fără ezitare nenumăratele teorii ale conspiraţiei care vorbesc despre încercarea guvernului american de a proteja cu orice preţ datele care ar dovedi o incontestabilă implicare criminală a saudiţilor în conceperea, pregătirea şi finanţarea celor care au atacat pe 11 Septembrie 2001.
Conspiraţia s-a montat dintr-un motiv evident şi foarte simplu: a fost, este şi poate va mai fi nevoie de aliatul saudit, de familia regală, absolvită de orice păcate lumeşti atât timp cât timp ţara este, alături de Israel, cel mai important aliat rămas în spaţiul Orientului Apropiat, baza de la care urma să crească proiectul Noului Orient Apropiat. Asta înainte ca proiectul să treacă în zona arhivelor, foarte posibil pentru totdeauna, îngropând odată cu el vieţile soldaţilor sacrificaţi în diversele faze ale Războiului împotriva terorii care se termină acum aşa cum vedeţi.Acesta este contextul care potenţează din ce în ce mai multe demersuri puţin spus surprinzătoare şi care, în urmă cu câteva luni, chiar dacă erau de mult timp dorite, păreau într-atât de imposibil de realizat încât cam toată lumea renunţase pe principiul, verificat în practică de atât de multe ori, că „interesele politicului bat de departe interesele muritorilor de rând”. Mai ales că, sper că vă amintiţi acest lucru, nu a răspuns nimeni pentru marile minciuni care au dus la mobilizarea comunităţii internaţionale împotriva Irakului, chiar Tony Blair cerându-şi public scuze pentru deciziile sale luate pe baze unor evaluări greşite ale serviciilor de informaţii britanice privind existenţa în Irak a unor uzine de fabricaţie a armelor de distrugere în masă, precum şi locaţiile unde se presupunea că ar fi fost depozitate, nedescoperite niciodată de trupele armadei de ocupaţie.Iată de ce decizia de ieri anunţată de FBI vine ca o gură de aer proaspăt deoarece autorităţile americane spun la modul cel mai oficial că se angajează să revadă din nou totalitatea documentelor pe care s-a bazat ancheta privind atacul din 11 Septembrie 2011, decizând care dintre ele ar putea fi declasificate.

Într-un document transmis ieri Tribunalului din New York, cei din FBI afirmă că au decis „să reanalizeze” prerogativa atât de des invocată în trecut de această instituţie şi care i-a permis să nu divulge unele documente pe care le-a considerat a fi extrem de sensibile, evident legate de securitatea naţională, „pentru a identifica acele informaţii suplimentare care pot fi prezentate public”. În plus, poliţia federală adaugă că „va face publice informaţiile respective cât mai repede posibil”

Poziţia lui Biden, poate şi decizia FBI, au primit poate un impus decisiv deoarece a fost dat publicităţii un mesaj semnat de 1800 de americani care se opun participării lui Biden la ceremoniile comemorative din septembrie (la New York şi Shanksville, Pennsylvania) în cazul în care nu se va ţine de promisiunea sa solemnă de campanie de a declasifica absolut tot ceea ce înseamnă dovezi legate de atentate deţinute de guvernul federal. Un asemenea boicot nu numai că ar fi o lovitură politică din care tabăra democrată s-ar putea ridica cu greu, dar ar fi un eveniment cu consecinţe atât pentru Biden, cât şi pentru credibilitatea SUA pe plan internaţional.

„Nu putem, cu bună-credinţă şi cu veneraţie pentru cei dispăruţi, îmbolnăviţi, răniţi, să salutăm sosirea Preşedintelui Biden pe pământul nostru sfinţit atâta timp cât nu-şi onorează angajamentul…De la formularea concluziilor din 2004 Comisiei pentru evenimentele 9/11 au apărut multe dovezi care-i implică pe saudiţi în sprijinirea atacurilor…În perioada a multe Administraţii, Departamentul Justiţiei şi FBI au ţinut aceste informaţii secrete şi au împiedicat poporul american să afle întreg adevărul privind atacurile din 11 Septembrie.”

Scrisoarea, absolut impresionantă şi cu mare impact inclusiv pe plan internaţional, apare într-un moment dintre cele mai sensibile, combinaţie între retragerea dezastruoasă din Afganistan şi comemorarea solemnă a 20 de ani de la atacurile din 11 septembrie, cel invocate ca bază morală pentru justificare invocării art.4 la NATO şi formarea Coaliţiei mondiale împotriva terorii.

Şi tocmai acum, în acest moment care trebuia să fie solemn şi să aducă din nou pe toţi americanii împreună, solidari cu Preşedintele şi Comandantul Suprem, vine acest ultimatum la adresa lui Biden.

Demers în forţă motivat de apariţia în mai 2020 a unei probe din cele ţinute drept strict confidenţiale de FBI: este vorba despre un document în care se dezvăluie identitatea unui oficial saudit, Mussaed Ahmal al-Jarrah din ambasada acestei ţări din Washington în perioada 1999-200 despre care se crede că ar fi fost activ implicat în sprijinirea teroriştilor. Dar, cel puţin până acum, totul rămâne la stadiu de supoziţii, căci autorităţile invocaseră secretul de stat şi Aministraţia Trump a refuzat orice demers ulterior. Lucru extrem de straniu, 15 dintre cei 19 atacatori din 11 Septembrie (puteţi accesa aici toate documentele disponibili pe această temă) erau saudiţi şi, conform celebrului Raport 9/11 a conchis că „Arabia Saudită constituie un aliat problematic”.

Aşa cum am promis în timpul campaniei, administraţia mea se angajează să asigure cel mai înalt grad legal de transparenţă şi să respecte regulile riguroase decise (în timpul preşedinţiei Obama) privind respectarea secretului de stat.

Dar îşi va asuma cineva declasificarea tuturor documentelor, tuturor transcrierilor şi interceptărilor în posesia FBI, CIA, ajunse apoi pe diverse căi la NSA? Foarte greu de spus.

Nu uitaţi că Arabia Saudită este, împreună cu Israelul, primul aliat politic şi militar al SUA în Orientul Mijlociu şi că este primul client în ordinea mărimii pentru extrem de influentul complex militaro-industrial american. Comenzile venite din Arabia Saudită reprezintă 24% din exportul total de arme operat de Statele Unite.

Deocamdată însă, tot ce avem ca poziţie oficială este pasajul destul de puţin explicit din Raport şi care a generat multe interpretări neplăcute:

„Membrii Comisiei nu au găsit niciun fel de dovadă că guvernul saudit ca instituţie sau oficiali membri ai guvernului saudit au sprijinit sau sprijină intenţionat al Qaeda; cu toate acestea, lipsa de atenţie la problematică şi eşecul de a efectua o supervizare a instituţiilor a creat condiţiile în care o asemenea activitate s-a dezvoltat.”

Pe de altă parte, avem – şi rămâne pentru istorie – stupefianta declaraţie pentru Le Figaro făcută de senatorul republican Bob Graham, preşedintele Comisiei din Senatul american care a supervizat raportul în cauză:

„Raportul demonstrează participarea directă a guvernului saudit în finanţarea operaţiunii 11 Septembrie. Ştim că cel puţin dintre atacatorii kamikaze au primit sprijin financiar din partea mai multor entităţi saudite, inclusiv din partea guvernului. Nu este clar dacă şi ceilalţi (terorişti, n.n) au fost susţinuţi de Arabia Saudită, această informaţie a fost ascunsă publicului… Ni se spune că asta este din motive de securitate naţională, dar este exact invers… Saudiţii ştiu ce-au făcut şi mai ştiu şi că noi ştim. Adevărata întrebare ţine de modul în care interpetează răspunsul nostru. În ce mă priveşte, noi am demonstrat că orice-ar face ei va exista imunitate. În consecinţă, au continuat să susţină Al Qaeda, mai nou prin sprijinul economic şi ideologic adus Statului Islamic. Refuzul de a privi adevărul în faţă a creat noul val de extremism…”

În acest sens, orice desecretizare de documente este esenţială şi va influenţa multe pârghii din echilibrul de putere din SUA şi nu numai. Cred că ne-am mai apropia semnificativ de înţelegerea adevărului asupra unui război declanşat în numele dreptăţii imanente şi care s-ar putea dovedi cumplit de asemănător cu ce-a fost în Irak.

Dar vom afla totuşi ce scrie în rapoartele secrete sau, din nou, totul nu este decât apă de ploaie? Nu cred, dar să aşteptăm, căci poate tocmai pentru a pregăti terenul, Biden a decis să aducă mai repede acasă trupele americane, astfel încât cu ocazia aniversării a 20 de ani de la atacuri măcar să poată spune că a încheiat coşmarul de două decenii al Americii.

P.S. Pentru a vă oferi câteva piese esenţiale suplimentare, iată faimoasele 28 de pagini din Raportul 2002 care au stat strict secrete până la declasificare de către Obama. Aveţi aici totul în format PDF, dar şi o transcriere care face lectura mai uşoară, aici.

Cristian Unteanu

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Avatar

Publicat

pe

De

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele servicii de informații (D.I.P.I si S.R.I), iar printre acestea a fost șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne, șeful Serviciului Județean de Protecție Internă Cluj și șeful Departamentului de Analiză din Academia SRI.

Din Rechizitoriul din 10 mai 2016, dosar nr 20/P/2016, reiese ca, actualul comandant/Rector al Academiei de Politie alaturi de alti ofiteri si sefi din D.I.P.I (printre care si actualul sef al DGIPI- general de brigadă Tiberiu – Silviu DUMITRACHE- care a fost numit la conducerea acestei structuri la data de 21 septembrie 2021) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I coordonata de secretarul de stat Nicolae Gheorghe.

De altfel, despre aceasta grupare de la varful M.A.I., Incisiv de Prahova a dezvaluit multe aspecte cu conotatii in domeniul penalului.

Dupa foarte multa vreme vedem si noi un rechizitoriu bine intocmit de catre D.N.A, respectiv de procuror sef serviciu, Florentina Mirica. (Ec Adrian Radu).

DNA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

Avatar

Publicat

pe

De

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de alertă e de mai bine de 1 an și jumătate) TOATE drepturile și libertățile. (Ex: legea Franței condiționează specific și pe termen limitat: 15 Noiembrie, trecută prin filtrul constitutional. Franța pregătește acum noua lege cu prelungire a condiționării tot limitată pana în Iulie 2022, pentru ca statele UE sănătoase la cap se pregătesc deja de valul 5 si 6)
După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că respectivele CONDIȚII trebuie să fie în LEGE, nu HG sau ordine de ministru.
Analfabetism funcțional în Parlamentul României. Deși legea o au mai multe state europene, ai noștri nu știu s-o scrie ca sa fie si constituțională. Atât a putut Senatul României, acum legea e la deștepții de deputați.
Ce scrie în Constituție, dezvaluie Sorina Ruxandra Matei:
Art. 53 – Restrângerea exerciţiului UNOR drepturi sau al UNOR libertăţi
(1) EXERCIȚIUL UNOR drepturi sau al UNOR libertăţi poate fi restrâns NUMAI PRIN LEGE şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie PROPORȚIONALĂ cu SITUAȚIA care a determinat-o, să fie aplicată în mod NEDISCRIMINATORIU şi FĂRĂ A ADUCE ATINGERE EXISTENȚEI dreptului sau a libertăţii. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

CEDO condamnă Bulgaria pentru șicanarea unei judecătoare incomode

Avatar

Publicat

pe

De

„Lasati-ne sa vorbim!
În limite legale si de bun simt!
Fara sa aducem atingere justitiei și colegilor, fara sa comentam hotarari judecatoresti!
Nu o facem pentru ca vrem sa fim vedete!
Nu o facem pentru ca ne place sa ne bagam in seama!
Nu avem stapani sau papusari in spatele nostru!
Nu vrem functii sau onoruri!
Vrem ca adevarul sa fie spus si cunoscut.
Vrem sa aveti parte de justitie dreapta si magistrati independenti.
Vrem sa ne fie recunoscut dreptul la libera exprimare!
Muncim cu totii si vrem sa va respectam si sa fim respectati!
Si da, vrem ca cei care mint si dezinformeaza sa plateasca.
Vrem ca cei care fac politica pe fata sa plece in politica, sa nu se mai ascunda dupa roba de magistrat pentru a face prozeliti.
Iar CEDO va spune cam acelasi lucru.
Si da, trebuie sa ramanem decenti, sa ne respectam colegii, sa nu sarim calul si sa nu improscam cu noroi in stanga si in dreapta.
Multumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje, s-au interesat de soarta mea, aratandu-mi ca le pasa”, precizeaza judecătoarea Adriana Stoicescu cu referire si la faptul ca CEDO condamnă Bulgaria pentru șicanarea unei judecătoare incomode.
CEDO condamnă Bulgaria pentru șicanarea unei judecătoare incomode
Autor:
Ionel Dancu, Reporter
Bulgaria a fost condamnată marţi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru că a declanşat urmăriri disciplinare împotriva unei judecătoare care critica guvernul şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru a o „sancţiona” şi „intimida”, informează AFP.
„Aleasă în 2009 preşedinte al Uniunii Judecătorilor din Bulgaria (UJB), principala asociaţie profesională de magistraţi, Miroslava Stefanova Todorova a criticat în mai multe rânduri acţiunile CSM, printre care unele numiri de preşedinţi de jurisdicţii, precum şi politica guvernamentală în materie de justiţie”, precizează CEDO într-un comunicat.
La scurt timp, CSM i-a reproşat Miroslavei Stefanova Todorova întârzieri în analizarea dosarelor juridice şi ea s-a pomenit cu salariul redus, apoi a fost retrogradată pentru o durată de doi ani, după ce a fost cât pe ce să fie revocată şi a fost privată de remunerare timp de un an.
„Scopul principal al urmăririlor disciplinare angajate împotriva reclamantei”, foarte mediatizată la acea vreme, şi al sancţiunilor impuse de CSM „nu era de a asigura respectarea termenelor pentru finalizarea dosarelor, ci cel de a o sancţiona şi intimida” pe Miroslava Stefanova Todorova, din cauza „luărilor sale de poziţie critice faţă de CSM şi puterea executivă”, a apreciat CEDO în decizia sa.
„Urmăririle disciplinare îndreptate împotriva ei şi sancţiunile care i-au fost impuse au constituit o ingerinţă în exercitarea dreptului său la libertate de exprimare, (ingerinţă) care nu era necesară într-o societate democratică”, a subliniat CEDO, cu sediul de la Strasbourg.
„CSM a dat dovadă de o severitate aparte la adresa celei vizate, ordonând iniţial revocarea ei”, în final anulată, a continuat CEDO, o sancţiune de o „severitate excepţională” şi „disproporţionată”, denunţată de „o mare parte a comunităţii judiciare şi juridice din Bulgaria, de ministrul justiţiei, de mass-media, de ONG-uri”, precum şi de „organizaţii internaţionale”.
„Dorinţa de a utiliza procedura disciplinară cu titlu de represalii pentru luările de poziţie ale reclamantei este cu precădere preocupantă”, au mai subliniat judecătorii paneuropeni, care au condamnat Sofia la plata sumei de 1340 de euro reclamantei cheltuieli de judecată se mai arata in postarea de pe facebook. (Paul D.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv5 ore ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv1 zi ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv2 zile ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv3 zile ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv5 zile ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv6 zile ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv6 zile ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv6 zile ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv1 săptămână ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Exclusiv1 săptămână ago

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei

În urma demersurilor SPR Diamantul, CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII prin hotărârea nr. 611 din data de 25.08.2021, a stabilit...

D.N.A.1 săptămână ago

Scheleţii (cu Damf Penal) din dulapul premierului desemnat /Dacian Ciolos a fost implicat direct in procesul de absorbtie a fondurilor comunitare si in punerea pe picioare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Din evaluarea CV-ului fostului premier, Dacian Colos,  rezulta unele aspecte interesante: 2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii si purtator...

Exclusiv1 săptămână ago

Klaus Iohannis a desemnat pe cineva in calitate de – premier desemnat – Pe Cumintenia Pamantului si pe firul rosu/Ciolos si spirala salarii-pret

Serios Klaus? Pe tipul care nu stie diferenta dintre debitor si creditor l-ai desemnat tu sa fie premier (vedeti video)?...

Exclusiv1 săptămână ago

Doctorand la SRI/Așa faci din prietenul lui Hayssam șef de partid, compromițând ideea de opoziție în România/Rețeta imposturii, cu personaje manipulabile de carton

Securitatea aka Sistemul când pune șefi de partid în România tot timpul îi alege pe cei mai proști și cu...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!