Connect with us

Anchete

O enigma – cind si de ce a devenit Romprest o problema cruciala pentru Clotilde?

Avatar

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Mandatul de primar al sectorului 1 pare să aibă, pentru Clotilde Armand, o singură coordonată în primul an de activitate: eliminarea companiei Romprest de la butoanele salubrității, fie și cu prețul îngropării locuitorilor în gunoaie. Ceea ce este cu adevărat ciudat e că problema Romprest a năvălit peste primăriță dintr-o dată, după ce, în precedentul mandat de consilier local și în cursa pentru primărie, compania în cauză abia fusese ”atinsă” de Armand, mai degrabă en-passant. Cine ori ce, cum și, mai ales, de ce a pus, aproape peste noapte, problema Romprest în vîrful-vîrfului agendei noii primărițe?

Să o luăm metodic.

Ca orice useristă respectabilă, Armand a folosit din plin rețelele sociale pentru a-și face imagine și campanie electorală, astfel că Facebookul i-a fost mereu un purtător de cuvînt de calibru, avînd postări zilnic ori chiar mai des.
Analizînd respectivul cont de Facebook începînd din perioada dinaintea campaniei pentru localele din 2016, surpriza e maximă: Romprest și chestiunea salubrității au lipsit aproape cu desăvîrșire. Cu totul altele erau bubele Capitalei.

La acea vreme, Armand prezenta clar problemele cele mai grave, în viziunea sa:

”Siguranța noastră: nu ne simțim în siguranță pe trotuarele pline de mașini sau în clădirile prost verificate pe partea de incendiu sau de cutremur
Sănătatea noastră: spitalele noastre nu sunt la standard european, orașul este poluat, parcurile noastre sunt amenințate la fel ca piețele agroalimentare
Urbanismul: clădirile care se construiesc nu respectă legea, mai ales pe partea de parcări subterane. Turnurile noi, în general, nu au decât 1/5 din parcările prevăzute de lege. Se construiesc blocuri în cartiere de case”.

Iar marele proiect de suflet anunțat era construirea litoralului bucureștean pe marginea lacurilor municipale, care să fie legate de o pistă de biciclete.

Nimic despre Romprest ori gunoi, în general.

În cel mai fericit caz, Armand era preocupată de situația gropilor de gunoi: ”Pe lângă muntele de deșeuri de la Rudeni (şi înaintea lui groapa de gunoi de la Giuleşti Sârbi), mai sunt celebrul pisc de la Glina şi versantul de la Vidra. E o realitate. Producem gunoi şi trebuie să-l stocăm undeva. Ca şi cum groapa de gunoi n-ar fi de ajuns, fix lângă ea operează compania Stericycle un incinerator de deşeuri medicale provenite de la spitalele din Bucureşti, dar şi mai multe companii de sortare a deşeurilor pentru reciclare. Tot acolo se află şi parcul auto care colectează gunoiul din Sectorul 1 al firmei Romprest”.
Unica referire la Romprest înaintea alegerilor.

Cu totul altele erau prioritățile candidatei:
”Domeniul public este foarte prost gestionat. Sunt foarte multe case, foarte multe locuri care sunt în domeniul public și care sunt subfolosite. Noi ne gândim să le folosim pentru creșe, pentru grădinițe, dar pot fi folosite și pentru locuințe. Eu cred că bani și locuințe sunt”.
”Sunt încă locuri în sectorul 1, sunt case care nu au nici apă, nici canalizare, nici asfalt. Cred că au electricitate. Trebuie neapărat ca toţi locuitorii din sectorul 1 să aibă infrastructura de bază, să aibă acces la apă, canalizare, gaz dacă se poate si o stradă asfaltată. Şi unul dintre primele lucruri pe care vreau să le fac, un alt exemplu, este să pun apă şi canalizare în toate străzile din Sectorul 1”.
”Dacă la București se va construi o moschee, atunci aceasta trebuie să respecte și să țină cont de faptul că România e o țară preponderent creștină”.
”Capitala României are nevoie să-şi regăsească strălucirea arhitectonică pentru locuitorii ei şi pentru turişti. Milităm pentru protejarea clădirilor declarate monumente istorice şi dorim ca lista să fie extinsă şi la alte clădiri”.
”Problemele Sectorului 1 nu sunt puține: de la distrugerea parcurilor, la construcţii ilegale de blocuri, de la pieţe desfiinţate, la blocuri cu risc seismic crescut, de la mașinile parcate haotic, la lipsa pistelor pentru biciclişti şi nesiguranța pietonilor. Proiectele noastre constau în transparența fată de cetățean, consolidarea clădirilor cu risc seismic, extinderea piețelor agroalimentare, sistematizarea zonei Pasajul Constanţa, încurajarea activităților culturale, redeschiderea parcului Cireșarii și Litoralul București”.
”Victimele de la „Colectiv” au murit și milioane de români sunt tratați în spitale dezinfectate cu substanțe pe care statul nu le controlează niciodată în laborator. Nu s-a analizat nivelul real al infecțiilor intraspitalicești, nu s-au căutat cauzele infecțiilor multirezistente care au uimit spitalele din Europa”.

La adresa nașului contractului cu Romprest, Andrei Chiliman, candidata avea reproșuri, dar din cu totul alte motive:
„Chiliman Andrei Ioan, în exercitarea funcției de autoritate publică de primar al Sectorului 1 al municipiului București, cu încălcarea atribuțiilor legale (dispoziții ale Legii administrației publice locale și Regulamentului de organizare și funcționare a Primăriei Sectorului 1), a dat ajutor unei persoane interesate să distrugă, în perioada 3 aprilie -19 decembrie 2008, prin folosirea de utilaje grele, construcțiile monument istoric, anexe ale Palatului Știrbei, situat în centrul municipiului București (Calea Victoriei)”
Ori ”DNA a descoperit de ce hingherii de maşini erau toleraţi în Sectorul 1. Consilierul lui Chiliman primea „comision” de 20% din încasări”.
Ori că ”Fondurile europene au fost sistematic ignorate de această administrație”.

Nici în perioada cît a fost consilier la sectorul 1 Armand nu s-a omorît cu firea vizavi de contractul cu Romprest, deși avea, de acum, acces la informații concrete. Nițel scandal într-o ședință de consiliu din decembrie 2016, cînd s-a arătat revoltată că directorul companiei fusese invitat să dea răspunsuri la orice eventuale întrebări ale aleșilor.

Abia în ianuarie anul trecut vine o luare de poziție mai concretă:
”165 milioane lei/an x 28 ani… aproape 1 miliard de euro. Atât îi costă pe locuitorii din Sectorul 1 contractul cu Romprest. Dar se pare că această sumă nu este de ajuns pentru primarul Sectorului 1. Administrația Domeniului Public Sector 1 tocmai le-a mai dat un ”mărunțiș” de vreo 10 mii euro celor de la Romprest (prin atribuire directă) pentru ‘Servicii privind deșeurile”. În schimb, sectorul este tot mai murdar. Așa arată ”Capitala Capitalei” și acestea sunt serviciile cumpărate de ADP S1” scria candidata (din nou), postînd și o imagine sugestivă.

În februarie, un anunț sec: ”Acolo unde există stații pentru transport în comun, școli, grădinițe, și alte instituții ale statului să știți că trotuarele trebuie deszăpezite de către firma Romprest. Vă rog mult să sesizați firma Romprest sau să lăsați un comentariu aici dacă încă nu s-a intervenit în zonele descrise mai sus”.

În fine, în luna mai citim:
”Ce mai face primarul PSD de la Sector 1 pe timp de pandemie? Umple conturile firmei Romprest prin Administrația Domeniului Public Sector 1. Pentru cine nu știe: Primăria Sectorului 1 a semnat un contract păgubos la sfârșitul anului 2008 pe o perioadă de 28 de ani cu firma Romprest. Liberalul A. Chiliman era primar și pesedistul D. Tudorache era viceprimar. Ei au făcut contractul. Ce înseamnă păgubos? Vreo 165 milioane lei/an x 28 ani… aproximativ 1 miliard de euro din banii cetățenilor către firma Romprest. Acum, în plină pandemie, se pare că această sumă nu este de ajuns pentru primarul Sectorului 1. Administrația Domeniului Public Sector 1 dorește să achiziționeze alte servicii de depozitare deșeuri prin atribuire directă tot de la firma Romprest. Un ”chilipir” de 17.000 euro. Licitația este în deliberare și se poate anula. Dacă se vrea asta…”.

Cam astea au fost poziționările anti-Romprest ale candidatei Armand de-a lungul celor mai bine de patru ani în care s-a bătut pentru funcția de primar al sectorului 1, obținută finalmente.
Neajunsurile contractului cu Romprest erau mai degrabă la rubrica ”etc” pe agenda candidatei de origine franceză, care se preocupa înverșunat de probleme precum eutanasierea maidanezilor, calitatea vieții, construcții, piețe, poluare, șosele, parcuri, clădiri istorice, sprijinirea artiștilor și chiar unirea cu Moldova, o strînsă relație cu primăria Chișinău fiind obligatorie, conform afirmațiilor sale.

Toate aceste probleme vehiculate ani de zile au dispărut peste noapte după alegerea ca primar, unicul punct pe agendă devenind, de aproape un an, bătălia contra companiei de salubritate.

A fost o decizie strict a noii primărițe, sau vreun eveniment misterios s-a produs și a determinat-o să-și schimbe din temelii prioritățile?
Cine, cum și, mai ales, de ce să fi deturnat dramatic, după alegeri, promisiunile electorale ale primăriței de sector în favoarea unei unice obsesii?

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anchete

Bomba de la CCR: Starea de alerta e neconstitutionala

Avatar

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Magistrații Curții Constituționale a României (CCR) au admis, ieri, sesizarea făcută de 50 de parlamentari AUR și PSD și au constatat că hotărârea de încuviințare a stării de alertă din luna mai 2020, după ieșirea din starea de urgență, este neconstituțională.

„Pentru pronunțarea acestei decizii, Curtea a avut în vedere jurisprudența sa anterioară, respectiv Decizia nr.457 din 25 iunie 2020, prin care a constatat neconstituționalitatea art.4 alin.(3) și (4) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Întrucât aceste din urmă dispoziții legale, care au constituit temeiul adoptării hotărârii parlamentare examinate, sunt neconstituționale, Curtea, aplicând prevederile art.147 alin.(1) și (4) din Constituție, a reținut că Hotărârea Parlamentului României nr.5/2020 este ea însăși neconstituțională, fiind lipsită de fundament constituțional”, transmit judecătorii CCR, conform Mediafax.

Cu toate acestea, Curtea a precizat că Hotărârea Guvernului nr.394/2020 privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19 continuă să producă efecte juridice și rămâne în vigoare în redactarea sa nemodificată prin dispozițiile Hotărârii Parlamentului României nr.5/2020.

„Hotărârea Guvernului nr.394/2020 este un act normativ de sine-stătător, asupra căruia Curtea Constituțională nu are competența a se pronunța, fiind adoptată în executarea art.4 alin.(1) din Legea nr.55/2020, iar prezenta decizie a Curții vizează exclusiv modificările și completările aduse acesteia prin art. unic al Hotărârii Parlamentului României nr.5/2020”, explică CCR motivele pentru care HG nr. 394/2020 rămâne în vigoare.

Decizia CCR nu înseamnă, însă, că problema a fost tranșată, în condițiile în care legislația românească nu permite Parlamentului să aprobe hotărîri de guvern și acesta e și mesajul CCR.
Anulînd hotărîrea parlamentului privind aprobarea hotărîrii de guvern, CCR lasă guvernul în ofsaid, pentru că drepturile constituționale nu pot fi restricționate prin HG, ci doar prin lege.
Cum surogatul de lege numit HP 5/2020 devine nul prin decizia CCR, HG-ul cu declararea stării de alertă poate fi, de acum, atacat în contencios administrativ ca fiind în afara legii, cu șanse totale de reușită.

Citeste in continuare

Anchete

Uzlau n-a vrut sa execute si a fost executata

Avatar

Publicat

pe

De

Eram datori sa va spunem ce a patit judecatoarea Andreea Uzlau, cea care a fost inlaturata brusc de la sefia Directiei legislatie, documentare si contencios a CSM. Lumea s-a intrebat ce s-a intamplat, stiut fiind ca Uzlau era in gratiile capilor CSM, dezvaluie Lumea Justitiei. Ne-am intrebat si noi, iar in final am primit si o posibila explicatie. Cica Andreea Uzlau nu ar fi vrut sa se bage in combinatia prin care se incearca ocolirea legii si a Constitutiei Romaniei, astfel incat viitorul sef al CSM din 2022 sa nu fie ales dintre cei care nu au ocupat aceasta functie, ci dintre cei care au mai fost in trecut presedinti ai Consiliului. Caci, asa cum v-am dezvaluit, se forteaza aceasta varianta, desi Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii si Constitutia Romaniei prevad ca mandatul presedintelui CSM nu poate fi reinnoit. Totusi, unele minti doresc sa interpreteze legea si Constitutia in sensul ca de fapt sunt interzise doua mandate succesive, dar ca un membru CSM poate fi presedinte al Consiliului daca a existat pauza intre mandate. Desigur, importanta sefiei CSM pe 2022 este data de alegerile care se vor desfasura in 2022 pentru viitorul CSM care isi va incepe activitatea in 2023. Ei bine, cineva cu foarte mare greutate in sistem ne-a explicat ca pentru a fi pus in aplicare acest plan este nevoie de o hotarare de interpretare, elaborata pe baza unui punct de vedere emis de Directia legislatie a CSM. Or, din ce se aude, fix asta nu ar fi vrut sa faca Andreea Uzlau: sa livreze punctul de vedere salvator. Daca asa au stat lucrurile, atunci Uzlau chiar merita felicitata. Mai ales ca si-a pus in pericol pana si eterna detasare, caci stiti ca se afla in CSM de vreo 13 ani.

Altfel, reamintim ca in prezent exista patru membri ai CSM care nu au ocupat functia de presedinte. Este vorba despre Gabriela Baltag, Andrea Chis, Evelina Oprina si Mihai Balan, ultimii doi candidand insa in trecut. Iar daca se va merge pe varianta prezentata mai sus, cea in care un fost sef al CSM sa fie uns iar sef al CSM, atunci se va ajunge ca acest Consiliu sa nu fie condus de niciun reprezentant al tribunalelor. Dar sa fi fost in schimb condus de un reprezentant al judecatorilor de la judecatorie. Ceea ce e rusinos. Judecatorii de tribunale ar trebui sa nu uite aceasta umilinta. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

De opt ani, salariile si pensiile politistilor sunt calculate si platite pe baza acestei ordonante abrogate, cu incalcarea Constitutiei/ La cadre militare este acelasi drac

Avatar

Publicat

pe

De

La 1 ianuarie 2010, prin art. 48 din Legea 330/2009, a fost abrogata anexa 1 la OG 38/2003 cuprinzand coeficientii de ierarhizare ai functiilor de politie (aflati in plata chiar si in anul 2018) precum si faimoasa valoare de referinta de „197, 33 lei” ( utilizata chiar si in 2018). Traim intr-un stat al dreptului abrogat. Ordinele MAI privind salarizarea sunt secretizate de Dimofte & MAI intr-un singur scop, pentru a se ascunde incalcarea principiului preeminentei legii. Fragmentul asta din foto, afirmatia unui reprezentant al MAI, va sta pe pagina noastra pana cand anihilam salarizarea prin norme abrogate, la CCR.
De opt ani, salariile si pensiile noastre sunt calculate si platite pe baza acestei ordonante abrogate, cu incalcarea Constitutiei.
Ministerul a incercat din rasputeri sa ascunda ascunda asta, dar au esuat din cauza acestei pagini SPRD. La cadre militare este acelasi drac. Aveti tot valoarea de referinta de 197, 33 lei. Sediul ei original este art. II din OG 8/2008, abrogat si el, expres, in 2010. Culmea, OG 8/2008 a fost respinsa integral de parlament in 2012, prin Legea 49/2012. Coeficientii de ierarhizare ai functiilor militare utilizati efectiv, real in 2018, sunt cei in anexa abrogata tot din 2010, la legea 138/1999, dezvaluie Sindicatul Diamantul. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv4 ore ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv1 zi ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv2 zile ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv3 zile ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv3 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv5 zile ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv6 zile ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv6 zile ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv6 zile ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv1 săptămână ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Exclusiv1 săptămână ago

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei

În urma demersurilor SPR Diamantul, CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII prin hotărârea nr. 611 din data de 25.08.2021, a stabilit...

D.N.A.1 săptămână ago

Scheleţii (cu Damf Penal) din dulapul premierului desemnat /Dacian Ciolos a fost implicat direct in procesul de absorbtie a fondurilor comunitare si in punerea pe picioare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Din evaluarea CV-ului fostului premier, Dacian Colos,  rezulta unele aspecte interesante: 2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii si purtator...

Exclusiv1 săptămână ago

Klaus Iohannis a desemnat pe cineva in calitate de – premier desemnat – Pe Cumintenia Pamantului si pe firul rosu/Ciolos si spirala salarii-pret

Serios Klaus? Pe tipul care nu stie diferenta dintre debitor si creditor l-ai desemnat tu sa fie premier (vedeti video)?...

Exclusiv1 săptămână ago

Doctorand la SRI/Așa faci din prietenul lui Hayssam șef de partid, compromițând ideea de opoziție în România/Rețeta imposturii, cu personaje manipulabile de carton

Securitatea aka Sistemul când pune șefi de partid în România tot timpul îi alege pe cei mai proști și cu...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!