Connect with us

Administratie

???? ????̦???? ???????? ?? ????????̦?? ???????????̆ ??̂???̦??? ????? – ?? ?????

Publicat

pe

 Iubitorii de istorie și arheologie sunt așteptați la baza Rezervației Arheologice Târgșoru Vechi, marţi, 27 iulie 2021, începând cu ora 11.00, pentru a afla mai multe informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic.
 Locul de întâlnire este la baza Rezervaţiei situată la la aproximativ 8 km vest de municipiul Ploiești, pe partea dreaptă a șoselei Ploiești – Târgșor. Evenimentele vor începe cu omagierea arheologilor Gheorghe Diaconu și Dan Lichiardopol, urmată de vizitarea expoziției de sit „Târgșor – un sit milenar” care prezintă istoricul cercetărilor și monumentelor arheologice identificate și supuse analizei, de la Târgșoru Vechi.
 Cercetarea arheologică în perimetrul actual al rezervaţiei a fost demarată în anul 1956. Săpăturile arheologice, efectuate în vara anului 1956 pe teritoriul fostului târg medieval de la Târgşor, au fost planificate de Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române şi realizate cu fondurile Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova (atunci Muzeul de Istorie al Regiunii Ploiești).
 Cercetările arheologice întreprinse pe malurile pârâului Leaota au scos la lumină urme de locuire ce definesc toate epocile din paleoliticul superior şi până în secolul al XIX-lea.
 Evenimentul este organizat de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Prahova.

 

Administratie

Polițiștii au realizat prinderea în flagrant delict a 4 persoane, printre care un agent de pază, care ar fi sustras 220 de litri de benzină

Publicat

pe

De

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au documentat activitatea infracțională a 8 persoane, angajate ale unui depozit de combustibil, care, în perioada februarie – martie 2024, ar fi săvârșit infracțiunea de furt calificat.
Polițiștii au realizat prinderea în flagrant delict a 4 persoane, printre care un agent de pază, care ar fi sustras 220 de litri de benzină.
La aceeași dată, cu sprijinul polițiștilor Direcției de Poliție Transporturi, Secției Regionale de Poliție Transporturi București, precum și inspectoratelor de jandarmi județene Giurgiu și Ilfov, au fost puse în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Cornetu, în județele Giurgiu și Ilfov, precum și în municipiul București.
În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți și ridicați aproximativ 400 de litri de combustibil, în vederea continuării cercetărilor.
În urma probatoriului administrat, s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a celor 8 persoane, care au fost depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca, la data de 9 aprilie 2024, să fie prezentate procurorului de caz, cu propuneri legale, transmite sursa citata. (Sava N.).
Citeste in continuare

Administratie

Polițiștii de frontieră au descoperit un autoturism în valoare de aproximativ 60.000 de euro, căutat de autoritățile din Belgia

Publicat

pe

De

La Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți, s-a prezentat pentru controlul de frontieră pentru a intra în țară, un bărbat în vârstă de 56 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, an de fabricaţie 2020.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul este semnalat ca bun căutat în vederea confiscării, alertă emisă de Belgia, doar cu două zile înainte de prezentarea în punctul de trecere.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că nu știa despre faptul că mașina se află în atenţia autorităţilor.

Mașina, în valoare de aproximativ 300.000 lei, a fost indisponibilizată la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta-Turnu Severin, iar în cauză polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale, precizeaza sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Logistica este esențială în angrenajul mișcărilor de trupe.

Publicat

pe

De

Căpitanul Adrian Leuștean are 34 de ani, este șef birou coordonare logistică, îndeplinind prin cumul și atribuțiile funcției de șef logistică, întrucât funcția nu este încadrată, la Centrul 85 Comunicații Aero General Doroftei Ghermănescu.

Este creierul coordonator a tot ceea ce ține de adminis­trarea bunurilor materiale din unitate, aprovizionare și achiziții, precum și infrastructu­ră. Rememorând, spune că n-a fost nimic spectaculos, asezonat, eventual, cu scântei revelatoare, în alegerea pe care a făcut-o la 14 ani când a ales liceul militar. Pur și simplu, un profesor din gimnaziu care avea obiceiul să-i direcționeze, cu un sfat, spre ar­mată pe copiii buni la învățătură, l-a condus, mai întâi cu gândul, la examenul de admitere.

 

N-am avut un declic de moment, nu pot să zic că am fost atras de ținuta militară sau de cine știe ce paradă. Nu știam foarte multe lucruri despre arma­tă, dar mi s-a părut un domeniu interesant, cum simt și acumÎn primul rând, a fost o provoca­re pentru adolescentul care se gândea deja la cum va ajunge să-și câștige banii. Am absolvit Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu, iar, după ce am fost repartizat, armata a rămas aceeași pentru mine: un loc de muncă unde să-mi pot pune în valoare abilitățile.

După o scurtă perioadă petrecută în Statul Major al Forțelor Aeriene, în 2013 s-a transferat la Centrul 85. Din pri­mele schimburi de cuvinte, am observat că Leuștean este o per­soană pragmatică, astfel că l-am întrebat dacă s-ar putea întoarce în timp ar mai alege armata.

Sincer, nu! Cu imaginea pe care o am acum, când armata trece printr-o perioadă destul de dificilă din cauza lipsei de personal, nu aș mai face acest pas. Motivele pen­tru care nu aș mai apuca pe acest drum sunt multiple, dar trebuie să amintesc că militarul nu are o meserie ușoară. Aria de selecție s-a diminuat foarte mult, probabil și din cauza contextului actual, cu război la graniță.

De ce nu mai sunt atrași tinerii de cariera militară? Prima cauză ar fi, probabil, nivelul de sa­larizare, provocările și pericolele la care ești expus, dar și dificultățile pe care le întâmpini în momen­tul în care îți exerciți atribuțiile. Deficiența de personal se vede și din exterior, iar acesta nu e un stimulent pentru tineri. Nicio sar­cină nu este ușoară în armată, eu am trecut prin multe, am rezistat, motiv pentru care încă am rămas în sistem și nu am de gând să-l părăsesc.

Ceea ce înțeleg că vrea să spună căpitanul Leuștean despre tinerii civili, demotivați de lipsa de personal să aleagă haina militară, poate fi comparat cu ceea ce simte un client care intră într-un magazin cu rafturi parțial goale. Abundența aduce, de la sine, convingerea că în acel loc activitatea este eficientă și de succes.

Momentan, motivul prin­cipal al acestei fidelități este atașamentul față de colectivul de la Centrul 85, alături de care a reușit să aducă unitatea la standarde dintre cele mai înalte. Alegerea de a veni în sistem a fost proprie, astfel că nu aș putea învinui pe cineva pentru eventua­lele nemulțumiri ulterioare. Mi-am asumat acest rol, vreau să merg până la capăt.

Stabilitatea din ar­mată invocată de mulți nu a fost pentru mine un reper în alegerea acestei cariere sau în decizia de a rămâne în acest sistem. Eu, pur și simplu, mă hrănesc cu provocările cotidiene, mai mici sau mai mari. Faptul că am și reușit să trec peste ele, mi-a întărit convingerea că nu poate exista un loc mai bun pentru mine niciunde.

Când s-a mutat în această unitate, pornind de la partea de infrastructură și condițiile de muncă până la multele neajunsuri legate de aprovizi­onare și tehnică, erau multe de îmbunătățit. Ne-am pus pe treabă și, cu ajutorul comandanților, am făcut eforturi pentru inițierea demersurilor de modernizare. Avem un pavilion administrativ nou, dat în folosință anul trecut, despre care putem spune că a îmbunătățit foarte mult condițiile de muncă la nivelul unității.

Urmează recepția unui complex sportiv care, printre altele, cuprinde bazin de înot, săli de forță, terenuri exterioare de tenis și fotbal, care, la un loc, vor concura la îmbunătățirea condițiilor de antrenament ale întregului personal.

De facilitățile acestui complex vor beneficia toți colegii din Forțele Aeriene. De asemenea, am reușit să reabilităm toate rețelele exterioare, subtera­ne și nu numai. De la alimentarea cu energie electrică și rețeaua de canalizare până la infrastructura rutieră totul este nou. Toate au fost făcute prin forțe proprii, nu am apelat la firme decât în ultimul timp când n-am mai făcut față din cauza lipsei oamenilor.

Pe lângă faptul că el a fost cel care a inițiat hârtiile, a gândit și a proiectat, la nivelul unității, mo­dul de dezvoltare a infrastruc­turii, trebuie să se ocupe și de partea de logistică, de la primitul misiunii și schițarea necesarului de materiale până la stabilirea legăturilor cu personalul locației unde se face deplasarea. Suntem în măsură în momentul de față să trimitem de la tehnică, grup electrogen până la platforme de transport și tot ceea ce este ne­voie, astfel încât să ne executăm misiunea în condiții optime.

Pentru un militar cu experiența sa, care și-a creat anumite automatisme, iar echipa știe deja ce are de făcut, un proces de dislocare decurge fără emoții. După cum s-a văzut în primele zile ale războiului din Ucraina și nu numai, logistica este esențială în angrenajul mișcărilor de trupe.

Oamenii care stau în spate și se îngrijesc în permanență ca lucrurile să funcționeze depun un efort extra­ordinar de mare. În mod special, logistica își face treaba noaptea, pentru ca a doua zi, la prima oră, totul să fie pregătit pentru cei din față. Oamenii care nu se văd sunt esențiali, fără logistică este foarte complicat să-ți îndeplinești misiuneaArmata nu presupune doar ieșirea cu o armă în spate pe câmp, este nevoie de o interco­nectivitate între multele domenii funcționale din spate.

Referitor la militarii tineri, la început de drum în unitate, Leuștean spune că cei cu state vechi le împărtășesc din experti­za și experiența dobândite de-a lungul timpului. Îi țin mereu aproape, îi verifică, după care le urmăresc activitatea, astfel încât să poată fi luate măsuri din timp dacă nu și-au însușit de la început ceea ce li s-a predat.

Generația mea a fost nevoită să învețe tot timpul. Eu am fost nevoit să mă dezvolt multilateral și să învăț despre infrastructură și logistică, pentru că eu la bază sunt specializat în apărare CBRN. Restul am preluat din mers și a trebuit să învăț și să aplic, întrucât logistica are legătură foarte mare cu achizițiile, cu infrastructura. (L. Anghel).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv5 minute ago

WHITE TOWER 30/Primele „victime” din IPJ Prahova incep sa apara in urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti...

Exclusiv2 ore ago

Ipocrizia lui Ciolacu sau cum trecutul urmareste pe oricine

In 27.11.2023, Marcel Ciolacu declara la o conferinta ca el, ca prim-ministru, nu are informatiile atat de repede, ca sa...

Exclusivo zi ago

Unele  perle sunt generate la mari adancimi, in cazul de fata „in putul gandirii”/Viceprimarul Mihai Savu – fost Presedinte PSD Comarnic -raspunde presiunilor la care este supus

Va dezvaluiam cum primarul și viceprimarul din Comarnic au anunțat intenția de a renunța la PSD și de a candida...

Exclusivo zi ago

B.A.O.L.P./Poliția Română a rămas de peste 25 de ani singura instituție de poliție din Europa căreia i-a fost „amputat cel mai puternic braț” în lupta cu infracționalitatea și fenomenul violenței urbane

Brigada de Asigurare a Ordinii și Liniștii Publice a fost unitatea specializată din cadrul D.G.P.M.B. responsabila cu asigurarea și restabilirea...

Exclusivo zi ago

Asistăm neputincioși la eutanasierea Poliției Române!/G-ral maior rez Cristian Marian Gomoi: România nu își merită polițiștii!

„POLIṬIA ROMÂNĂ MACELĂRITĂ DE CLASA POLITICĂ , ATENTAT LA SIGURANȚA NAȚIONALĂ! De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției...

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXVIV)/Realitățile scandalului WHITE TOWER scoate la iveala infioratoarea mafie de la IPJ Prahova/SE SPARGE BUBA?/Politisti corupti utilizati pentru protejarea „TEPARILOR”

Ce rețele mafiote ar fi trebuit să beneficieze de protecție? Raspunsul il gasim la IPJ Prahova!  Gruparea infracțională care a...

Exclusiv2 zile ago

Polițiștii au dreptul la decontarea/asigurarea de către angajator a unor dispozitive de corecție a vederii

Conform legislației interne în vigoare polițiștii au dreptul la decontarea/asigurarea de către angajator a unor dispozitive de corecție a vederii,...

Exclusiv5 zile ago

DEBANDADĂ TOTALA LA PENITENCIARUL PLOIESTI DIN PRAHOVA!/Spectacolul continua la pușcăria din urbea lui Caragiale.

După ce acum câteva zile, un angajat a sărit la gâtul directoarei economice, gravida in cinci luni, pentru anumite nemulțumiri,...

Exclusiv5 zile ago

FOTO /WHITE TOWER (XXVIII)/Cătălin STAVRI îl denunță pe Mihai LUPU, deși nevasta și mama sa primiseră apartamente- șpagă!

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulante, iar surse judiciare...

Exclusiv5 zile ago

Ce ciolaceli mai face Doloiu/Curtea de Apel Ploiesti nu a tinut cont de autoritatea lucrului judecat de cea mai inalta instanta de judecata din Romania, Inalta Curte de Casatie si Justitie – ICJJ, instanta superiora ierarhic CA Ploiesti

Revenim cu noi informatii, ce ne-au parvenit la redactie, despre vrajelile lui Doloiu Gheorghe in piata imobiliara buzoiana, uzand de...

Exclusiv5 zile ago

In noul acord de serviciu la MAI, o taxa de smecherie, un bir asupra neafiliatilor sindicali, de 0,5% din salariul lunar, care sa fie impartita intre federatii?

Cum s-a transformat FSNPPC-ul lui Zelca in Federatia Haiducilor din MAI, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. „Zelca si...

Exclusiv5 zile ago

PLÂNGERE PENALĂ DUPĂ SINUCIDEREA POLIȚISTULUI RUTIER DE LA ROMAN

Sindicatul Europol Neamț, prin vocea polițistului Ioan Cănărău, a depus astăzi o plângere penală la Parchetul de pe lângă judecătoria...

Exclusiv6 zile ago

La Penitenciarul Ploiești fochistul sare la gâtul directoarei economice, gravidă în cinci luni!/Management prin teroare la Penitenciarul Ploiesti din Prahova?

La această întrebare ar trebui să ne răspundă cei care conduc destinele acestei instituții, reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor și...

Exclusiv6 zile ago

FOTO/Sanțaj practicat de arhitectul Marius Albișor, seful ISC Prahova, pentru păstrarea primarilor în PSD! (I)

Inspectorul sef județean, arhitectul Marius Albișor, s-a transformat în agent electoral pentru PSD. Sau mai bine spus este unul dintre...

Exclusiv6 zile ago

Cutremur în MAI: grevă cu personalul contractual

Câtă vreme dialogul de la M.A.I. se poartă în mod discriminatoriu, adunând la sfat doar câteva dintre sindicatele polițiștilor, numite...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!