Connect with us

Diverse

De cat timp e nevoie pentru cadastru si intabulare?

Avatar

Publicat

pe

Care este durata procedurii pentru obtinerea unui numar cadastral, sau pentru inscrierea in cartea funciara a unui imobil? Este cunoscut faptul ca ambele proceduri presupun parcurgerea anumitor etape, atat de catre firma de cadastru cat si catre institutiile partenere. Durata etapelor are stransa legatura cu mai multi factori, si fiecare etapa este tratata in mod special.

Parcurgerea etapelor specifice activitatii cadastrale si de intabulare se face exclusiv de catre proprietarul imobilului sau persoanele imputernicite de catre acesta, alaturi de firma angajata pentru activitatile cadastrale. Asadar, inainte de a demara acest tip de proceduri, este necesara o intrevedere cu firma de cadastru pe care doriti sa o angajati. In urma acestei intrevederi si a discutiei cu inginerul cadastrist, veti afla durata si costurile aferente procesului.

In continuare, vom descrie anumite situatii specifice si durata acestora, pentru a va face o idee referitor la durata proceselor de obtinere a numarului cadastral, respectiv intabulare.

Pentru inceput, iata etapele principale ale acestor procese:

  • identificarea amplasamentului si elaborarea documentatiei tehnice aferente imobilului;
  • efectuarea masuratorilor si a activitatilor de teren, activitate agreata cu proprietarul;
  • elaborarea documentatiei tehnice si asamblarea dosarului ce trebuie inaintat;
  • depunerea dosarului la OCPI (Oficiul Teritorial de Cadastru si Publicitate Imobiliara), pentru avizare.

Care este durata procedurilor?

Avizarea documentatiilor specifice trebuie sa ia in considerare inclusiv etapele intermediare si intervalele de timp necesare pentru obtinerea anumitor documente suplimentare, cum ar fi acte de proprietare suplimentare, nomenclatoare stradale sau certificate fiscale.

Aceste proceduri implica numeroase documente, asadar, de multe ori, este necesara corectarea erorilor aparute, in vederea obtinerii unei documentarii coerente, atrage atentia www.firmecadastru.net.

Procedurile specifice acestor activitati implica mai multe companii, insa si instituii ale statului: OCPI pentru a aviza documentatia tehnica, Primaria pentru emiterea certificatului fiscal sau a nomenclatorului stradal, Judecatoria care intra in rol in atunci cand este vorba de locuinte dobandite prin sentinta civila). Avizarea dosarului se poate amana fara un motiv aparent, in functie de disponibilitatea si volumul de munca al institutiilor.

Mai jos vom analiza mai multe termene estimate aferente procesului de avizare al dosarului de intabulare si cadastru, raportate la cazuri generale, cu regim normal:

Termene estimate pentru avizarea dosarului

  • In cazul terenurilor intravilane, intreaga procedura se poate intinde pe o perioada de pana la 2,3 luni. Termenul de avizare este de 18 zile lucratoare doar in cazul OCPI, pe langa care trebuie luat in considerare si perioada necesara pentru intocmirea documentatiei, conform celor mentionate mai sus. Exista si posibilitatea de a soicita, de la OCPI, avizarea de urgenta, acest lucru reducand perioada de asteptare la 2-6 zile, in functie de specificul lucrarii.
  • In cazul terenurilor extravilane, daca exista deja planurile parcelate avizate, procedura de cadastrare si intabulare poate ajunge la 30 de zile ca durata, cele 18 zile lucratoare necesare pentru avizarea OCPI fiind necesare si in acest caz.
  • In cazul locuintelor – apartamente si garsoniere – procedura se simplifica, insa trebuie totusi considerata o perioada de 30 de zile pentru finalizarea procedurii de cadastrare si intabulare.

Termenele mentionate sunt aproximative, in multe cazuri specifice acestea fiind decalate cu zile sau chiar saptamani intregi, motivele fiind independente de proprietar sau de firma care asigura serviciile de cadastru si intabulare.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Iata de ce ai nevoie de un VPN

Avatar

Publicat

pe

De

V-ați gândit vreodată ce se întâmplă când vă alăturați unei rețele Wi-Fi publice? Frământarea pe care o simți gândindu-te la posibilitatea ca altcineva să aibă acces la activitatea ta online, te poate înnebuni.

Aici intră în acțiune o rețea privată virtuală, pe scurt numita VPN. Cu ajutorul unui VPN, puteți crea confidențialitate online și ameliora stresul pe care îl simțiți ca oricand iti poate accesa cineva reteaua si poate vedea ceea ce tu cauti sau faci pe internet.

Ce este exact un VPN și cum funcționează?

Pe scurt, o rețea VPN creează un tunel criptat, între dvs. și un sistem de control la distanță care funcționează de către un serviciu VPN. Toată activitatea dvs. online trece prin acest tunel, garantând că datele dvs. sunt sigure. Deoarece traficul dvs. trece prin serverul VPN, aveți apoi o adresă IP a serverului menționat, astfel încât identitatea și locația dvs. să fie păstrate private.

Auzind despre acest lucru sună atât de abstract, dar aruncați o privire la toate scenariile în care un VPN poate fi util.

În mod normal, vă veți conecta automat la Wi-Fi la cafeneaua sau aeroportul dvs. local. Nici măcar nu te gândești la posibilitatea ca cineva să urmărească ceea ce faci online. Vă conectați automat și nu vă mai gândiți.

Cum poți să știi că Wi-Fi este legitim. Gândiți-vă la parolele dvs., la detaliile contului dvs. bancar, la cardurile dvs. de credit, doriți ca cineva să aibă acces la aceste informații private la îndemână?

Dar, dacă vă conectați la rețeaua din apropiere în timp ce utilizați un VPN, aveți garanția că nimeni nu va interfera cu datele dvs.

Am nevoie de un VPN pe toate dispozitivele mele?

Raspunsul este da. Cel mai adesea, companiile oferă aplicații VPN pentru Android și iPhone, ceea ce poate fi minunat, deoarece acestea sunt dispozitivele pe care le folosim cel mai mult pentru a ne conecta la rețele nesecurizate.

Cu toate acestea, uneori nu se comportă bine cu conexiunile celulare, dar este extrem de dificil să interfereze cu datele telefonului mobil. Având în vedere acest lucru, agențiile de aplicare a legii și de informații pot avea mai ușor acces la astfel de date prin asocieri cu operatori de telefonie mobilă sau anumite echipamente.

S-ar putea să vă gândiți pentru că utilizați un sistem de operare mai puțin obișnuit sau mai puțin actualizat decât cel protejat. Cu toate acestea, acest lucru nu este cazul, iar persoanele care spionează date online nu sunt interesate de computerul dvs.VPN-urile pot face atât de mult pentru a vă proteja activitatea online.

Unde este dificil, si unde sunt limitate

În timp ce un VPN este un instrument simplu, dar puternic pentru confidențialitatea online, are unele dezavantaje. Unele site-uri detectează VPN-urile și vă împiedică să vă conectați la acele siteuri sau aplicatii.

Într-o astfel de situație, continuați și încercați un alt server VPN. O altă preocupare majoră este viteza internetului. Utilizarea unui VPN vă va reduce viteza de încărcare și descărcare a datelor și este greu de spus care VPN încetinește cel mai mult navigarea dvs pe internet.

Citeste in continuare

Diverse

Cum recunoști alimentele alterate și care sunt riscurile asociate consumului acestora?

Avatar

Publicat

pe

Cu toții păstram unele alimente sau resturi de mâncare pentru mai multe zile, însă depozitarea incorectă a acestora poate duce la alterare. Pe de altă parte, acestea pot fi alterate dinainte de a fi achiziționate, din cauza nerespectării normelor de igienă. Deși ai spune că este foarte ușor să recunoști un aliment stricat, adevărul este ca nu îți poți da seama mereu de acest lucru. Nu întotdeauna un aliment alterat este acoperit cu un strat de mucegai și nu întotdeauna are un miros dezgustător. Alimentele alterate pot fi contaminate cu agenți patogeni, fără ca semnele să fie evidente la o examinare superficială a produsului. Totuși, un aliment alterat poate provoaca probleme serioase de sănătate. Prin urmare, iată care sunt semnele care îți indică faptul că un aliment este alterat și cu ce riscuri se asociază acesta.

Cum recunoști alimentele alterate?

Semnele care indică faptul că un aliment este stricat pot varia de la un preparat la altul și pot include:

Mucegaiul

Mucegaiul este unul dintre semnele cele mai evidente ale alimentelor alterate. Acesta are spori de culoare albastru-verzui și este, de obicei, ușor de observat. De cele mai multe ori, apare pe suprafața pâinii, a fructelor și legumelor sau pe alimentele din borcane/conserve desigilate.

Pojghița

Un semn pe care mulți nu il iau în considerare este pojghița subțire și alunecoasă la atingere, care apare pe suprafața mezelurilor, peștelui, fructelor de mare și pe unele legume. Aceasta face suprafața ușor mai strălucitoare.

Culoare schimbată

De obicei, fructele, legumele și carnea își schimbă culoarea atunci când se strică. Spre exemplu, broccoli devine galben, în timp ce altele se înnegresc. Nu întotdeauna modificarea culorii arată că alimentul este alterat. Spre exemplu, un avocado sau o banană se înnegresc în câteva zile, dar asta nu înseamnă că s-au stricat.

Miros modificat

Miroase alimentul înainte de a-l consuma sau de a-l utiliza la gatit. Dacă arată bine, nu înseamnă neapărat că este bun de consum. Aruncă alimentul, dacă sesizezi că a căpătat un miros neobișnuit sau urât. În cazul alimentelor grase, cum ar fi oleaginoasele, acestea capătă un miros rânced.

Textură neobișnuită

Fructele, legumele și lactatele care au o textură modificată comparativ cu aceea pe care o aveau în momentul achiziționării sunt, cu siguranță, alterate. Fructele și legumele alterate devin mai moi, iar coaja acestora se încrețește. În ceea ce privește laptele, acesta se poate îngroșa atunci când este alterat. În schimb, brânza devine mai moale atunci când se strică. 

Plutire (în cazul oualor)

Ouale stricate plutesc atunci când sunt introduse în apa rece, în timp ce ouăle proaspete și bune de consum rămân la fundul vasului. În orice caz, un ou stricat are semne de alterare vizibile după ce îl spargi.  

Gust acru

Dacă semnele menționate până acum nu au fost de ajuns să te convingi că alimentul este alterat, probabil îl vei gusta și te vei convinge. Multe alimente care sunt stricate sunt acre. Acest lucru este valabil inclusiv în cazul laptelui și al iaurturilor. 

Expirarea termenului de valabilitate

Termenul de valabilitate nu este întotdeauna luat în serios. Totuși, alimentele expirate pot fi o cauza a toxiinfecției alimentare.

Ambalaje rupte sau conserve defecte

Nu achiziționa produse al căror ambalaj este rupt și nici conserve care par lovite sau fisurate. Acestea pot fi contaminate.

Riscurile asociate consumului de alimente alterate

În timp ce în cazul unor persoane consumul unui aliment alterat nu produce nici o problemă de sănătate, de cele mai multe ori consumul de alimente alterate duce la toxiinfecție alimentară. Persoanele din categoriile de risc (pruncii, vârstnici, pacienții imunodeprimați, femei însărcinate) sunt cele mai vulnerabile și mai predispuse la toxiinfecție alimentară. Consumul de alimente alterate se află printre cauzele de enterocolită la copii. Infecția tractului gastrointestinal se manifestă prin stare generală de rău, diaree, vărsături, greață, inapetență. 

O complicație a infecțiilor de tract digestiv o reprezintă deshidratarea. Pierderea lichidelor prin vărsături și diaree este o problema majoră, în cazul în care acestea nu sunt înlocuite. Deshidratarea severă poate fi fatală. 

Așadar, verifică întotdeauna cu atenție alimentele înainte de a le cumpăra și înainte de a le consuma, pentru a preveni toxiinfecția alimentară. 

Citeste in continuare

Diverse

Ce piese de decor sunt necesare pentru a obține locuința rustică perfectă?

Avatar

Publicat

pe

Stilul rustic nu este specific doar caselor de la țară, așa cum cred unele persoane, fiind potrivit și pentru casele de vacanță, dar și pentru locuințele amplasate în zonele mai liniștite ale orașelor. Confortul, simplitatea și atmosfera primitoare sunt elementele definitorii ale unei locuințe amenajate în stil rustic, iar un rol important în acest sens îl are modul în care știi să decorezi interiorul.

În cazul unei locuințe rustice, aproape toate elementele din interior au și un rol decorativ, indiferent că sunt simple decorațiuni sau au și un rol practic. În cele ce urmează, îți vom prezenta principalele piesele de decor care nu trebuie să lipsească dintr-o locuință decorată în cel mai autentic stil rustic.

 

Masa și scaunele din lemn

Masa reprezintă unul dintre elementele importante ale unei locuințe în stil rustic, așa că este esențial ca aceasta să se încadreze perfect în tipar. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să optezi pentru o masă solidă din lemn, cât mai simplă cu putință. În jurul ei nu se potrivesc decât scaune din același material, realizate la fel de simplu, fără încrustații sau alte ornamente. O idee la fel de bună este să înlocuiești scaunele cu băncuțe din lemn, realizate în aceeași notă simplistă.

 

Ștergare cu motive tradiționale

Ștergarele sunt alte elemente nelipsite dintr-o locuință rustică, având în egală măsură atât rol decorativ, cât și practic. Spre exemplu, în locul unei fețe de masă obișnuite, poți folosi un astfel de ștergar, cum la fel de bine îl poți folosi pentru a decora pereții sau pentru a acoperi rafturile dulapurilor.

 

Covoare țărănești

Inclusiv covoarele folosite pentru acoperirea pardoselii trebuie să se încadreze în aceeași notă rustică, cele mai potrivite fiind covoarele țărănești autentice, confecționate în mod tradițional. Un astfel de covor costă însă destul de mult și s-ar putea să fii tentat să îl păstrezi ca piesă de colecție, caz în care te poți orienta spre un covor pufos de la Decorino cu un design etno. Același tip de covor poți folosi și pentru amenajarea camerei copiilor, dar și a dormitorului și a livingului.  

 

Ghivece cu flori

O locuință rustică este de neconceput fără flori la ferestre, așa că trebuie să te conformezi și să-ți decorezi casa cu cât mai multe ghivece cu flori. Acestea pot fi amplasate atât pe pervazurile ferestrelor, cât și în bucătărie și în camerele locuinței, pentru că vor înviora atmosfera, improspătând totodată aerul din casă. Florile trebuie să fie cât mai colorate, de preferat mușcate, flori de câmp, violete, mimoze sau begonii. De asemenea, mai poți decora locuința cu ghirlande din crengi de brad sau coronițe împletite din ramuri cu frunze.

 

Vase de lut și tacâmuri din lemn

Chiar dacă nu te-ai adaptat atât de mult stilului rustic încât să folosești vesela tradițională din lut și tacâmuri din lemn, astfel de piese nu trebuie să-ți lipsească din casă, pentru că le poți folosi în scop decorativ. O bucătărie în care se regăsesc câteva căni de lut și linguri din lemn agățate pe pereți se încadrează perfect în stilul rustic, mai ales dacă decorul este completat și de câteva strachini așezate pe ștergare.

 

Unelte vechi

O locuință în stil rustic trebuie să păstreze aceeași notă și la exterior, așa că în grădină poți amplasa câteva piese și unelte vechi, care să amintească de traiul țăranilor de altădată. Câteva roți de căruță, un plug vechi sau uneltele de grădinărit din lemn se potrivesc perfect în decor, la fel ca și o mică fântână cu cumpănă, așezată în apropierea casei.

Îți recomandăm să alegi decorațiuni cât mai autentice și să nu îți aglomerezi locuința cu fel și fel de elemente care ți se par deosebite. E posibil să fie așa, însă abuzand de elemente decorative, riști să încarci prea mult locuința. Cu siguranță nu îți dorești să cazi în kitsch, așadar încearcă să respecți regulile de amenajare în stil rustic autentic.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Doi Preşedinţi ASF, unul de la unitatea ,,cu caimac” şi celalălalt de la unitatea ,,ocol silvic”, au fost complici în amplificarea fraudelor de la City Insurance

Nu vreau să încep cu ,,v-am spus eu”, dar falsul extras de cont depus de City Insurance ca să acopere...

Exclusiv1 zi ago

I.P.J Prahova regizeaza si lanseaza filmul de actiune, de lung metraj: „Mascatul, filajul, amenintari, jandarmi, infidelități, amantlâcuri și tristeți” cu rolul principal jucat de un fost sef al IPJ Prahova

Acum ceva vreme, IPJ Dambovita – lansa un film, de scurt metraj, in care, cms sef Sorin Sandu, seful Politiei...

Exclusiv2 zile ago

Despre falimentul City Insurance si despre complicitatea ASF

Multumesc lui Ionut Cristache si TVR1 pentru invitatia de a participa miercuri, 22 septembrie 2021, la emisiunea Romania9, pentru a...

Exclusiv4 zile ago

Dacă procurorii au fost sesizați din ianuarie sau din aprilie 2021, de ce abia acum fac percheziții la City Insurance?

Procurorii români care au dormit tot anul 2021 (și în trecut) au ajuns la City Insurance abia ieri, 23 septembrie!...

D.N.A.6 zile ago

GRAV/Au innebunit B.C.C.O si D.I.I.C.O.T Prahova continuand „metehnele” procurorului Negulescu Mircea si/sau sunt pe „mana” cu un infractor pitit in haine de avocat ce tocmai a fost numit Presedinte al Comisiei de Arbitraj si Integritate al unui partid neparlamentar, de centru – dreapta, din Prahova/Inregistrari audio si DOCUMENTE/ Asteptam reactiile oficiale ale organelor de cercetare penala (I)

Lucian Onea și Mircea Negulescu au fost acuzați de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție că ar fi constituit un...

Exclusiv6 zile ago

Ministerul Muncii a confirmat/Vaccinarea nu poate fi obligatorie/Impunerea vaccinării împotriva COVID-19 de către angajator nu este într un cadru legal

Niciun angajat nu poate fi obligat de către angajator sa se vaccineze împotriva COVID-19, vaccinarea este un act medical preventiv,...

Exclusiv1 săptămână ago

O afacere menită să umfle conturile băieților deștepți din Ploiești a fost trecută sub tăcere, instituțiile statului ignorând complet problema/Bozianca a semnat cele mai dubioase licitații (II)

Revenim la reconstrucția stadionului Ilie Oană, templul fotbalului ploieștean, obiectiv care a devenit una dintre cele mai scumpe investiții din...

Exclusiv1 săptămână ago

Din prima zi în care Nicu Marcu a fost numit Preşedinte ASF (28 iunie 2020), el a acţionat în scopul acoperirii fraudei de la City Insurance prin mângâierea pe creştet a City Insurance şi neobligarea în mod real de a aduce capital

Nicu Marcu a oferit mai mult de un an societăţii City Insurance, timp în care societatea, cu o cotă de...

Exclusiv1 săptămână ago

„V-am spus vreodata ca Misu Negritoiu, un alt lucrator in comertul exterior la Securitatii ne-exclusiviste, se ducea la sportul ne-exclusivist Golf, cu elicopterul?”

,,Incurajez pe cat mai multi sa descopere jocul de Golf. Acest frumos sport deloc exclusivist. Se poate practica la orce...

Exclusiv2 săptămâni ago

O afacere menită să umfle conturile băieților deștepți din Ploiești a fost trecută sub tăcere, instituțiile statului ignorând complet problema/Bozianca a semnat cele mai dubioase licitații

Vorbim despre reconstrucția stadionului Ilie Oană, templul fotbalului ploieștean, obiectiv care a devenit una dintre cele mai scumpe investiții din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Fiul patronului fabricii de mezeluri Cris-Tim Filipestii de Padure-Prahova, arestat pentru trafic de droguri in Prahova/Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova a actionat, prompt, pe raza judetului Prahova

Nu mai este o noutate ca pe raza judetului Prahova se consuma droguri si exista retele foarte dezvlotate privind traficul...

Exclusiv2 săptămâni ago

Scumpirea asigurarilor RCA cu 40-70% de pe o saptamana pe alta nu este efectul City Insurance/Parchetul si Consiliul Concurentei sa se sesizeze.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și șeful ei, contabilul de ocol silvic Nicu Marcu, asistă complice la distorsiunile pe care chiar...

Exclusiv2 săptămâni ago

Deșeuri periculoase în care se identifică mercur in Prahova/ECOMASTER și OIL DEPOL beneficiaza de susținerea lui Florin Diaconu, șeful APM Prahova/Funcționarea depozitului de deșeuri periculoase in Prahova fără o autorizație de mediu valabilă/Autoritatea contractantă va transporta deșeurile peste 400 km, de la Cluj la Prahova, urmând să le trateze în depozitul deținut de ei în satul Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova

Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE!  Dezvaluiri pertinente si probate! E o luptă continuă cu mafiile. Sunt mai...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ziarul Incisiv de Prahova a sesizat organele de cercetare penala competente si a sesizat si solicitat OFICIAL sprijinul celor de la CENTRUL NATIONAL DE RASPUNS LA INCIDENTE DE SECURITATE CIBERNETICA – CERT-RO pentru ca vinovatii atacurilor cibernetice sa fie identificati si deferiti parchetului

Site-ul care sustine interfata ziarului Incisiv de Prahova a fost blocat catava zile (in weekend) prin atacuri de tip flood,...

Exclusiv2 săptămâni ago

PROMO/In curand doamna Nicoleta Catalina Bozianu? In sfarsit?/Prea tarziu?!!!/ Slabe sperante/In curand vom publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului”

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!