Connect with us

Administratie

𝗦𝘂𝗳𝗹𝘂 𝗻𝗼𝘂 𝗮𝗱𝘂𝘀 𝗱𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗣𝗿𝗮𝗵𝗼𝘃𝗮 𝗹𝗮 𝗠𝘂𝘇𝗲𝘂𝗹 𝗠𝗲𝗺𝗼𝗿𝗶𝗮𝗹 „𝗣𝗮𝘂𝗹 𝗖𝗼𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂“ 𝗣𝗹𝗼𝗶𝗲𝘀𝘁𝗶! „𝗦𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲𝗿𝘂𝗹“ 𝗰𝘂 𝗮𝗰𝗼𝗿𝗱𝘂𝗿𝗶 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗰𝗮𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲

Avatar

Publicat

pe

Începând cu luna octombrie a anului trecut, Consiliul Județean Prahova este promotorul proiectului „Restaurarea, revitalizarea și punerea în valoare a obiectivului Casa compozitorului Paul Constantinescu, Ploiești”.
Proiectul este finanțat prin Programul RO-CULTURA, parte integrantă a Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2014-2021. Valoarea contractului se ridică la peste 10,5 milioane lei (cu TVA), având ca termen de finalizare 30.04.2024.
Conform componentei de restaurare, funcțiunile clădirii rămân cele de muzeu, ce găzduiește colecția legată de viața și activitatea compozitorului Paul Constantinescu, dar și de spațiu de organizare evenimente culturale.
O latură foarte importantă a proiectului este reprezentată de partea de revitalizare, care implică partenerii din proiect (International Voice of Justice – Europe, Norvegia) și Fundația Culturală “Remember Enescu”, România).

Deşi, începând din acest an, muzeul se va transforma într-un adevărat şantier, odată cu demararea lucărilor de restaurare, activităţile artistice nu vor fi blocate. Astfel, în 2021 este programat Concursul Național de Interpretare și Creație Muzicală „Paul Constantinescu”, pentru ca în 2023, clădirea de patrimoniu să fie gazda Festivalului Internațional „Paul Constantinescu”.
Toate activităţile culturale organizate pe durata lucrărilor prevăzute în proiectul amintit se vor derula cu sprijinul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești şi Colegiului de Artă „Carmen Sylva”, instituţii cu care CJ Prahova a încheiat, în această lună, o Convenţie de cooperare.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administratie

Minciuni, dezinformări, Îmbârligări, doar pentru ca Răchită să pună laba pe Petrolul!

Avatar

Publicat

pe

De

Sursa: Ştiri Actuale
Telenovela Petrolului pare a nu avea final. De câteva luni asistăm la un asalt cu toate mijloacele din partea primarului Andrei Volosevici, secondat de consilierul său personal Octav Preda şi consilierul local Dragoş MăchiĹŁescu (care va face obiectul unor dezvăluiri uluitoare ĂŽntr-un material viitor!!!) asupra „moşuleĹŁilor” care, spre nemulĹŁumirea edilului şi a găştii sale, deĹŁin CIS-ul (Certificatul de Identitate Sportivă).

Într-o perioadă în care Ploieştiul este sufocat de gunoaie, în care nu avem marcaje rutiere şi în care străzile sunt pline de gropi, într-o perioadă în care siguranţa cetăţeanului nu mai există şi asistăm la crime, violuri, tâlhării, agenda publică a primarului ales al Ploieştiului are un singur punct: Petrolul Ploieşti!

Nu există săptămână ĂŽn care să nu asistăm la noi aşa zise runde de discuĹŁii ĂŽntre liberalii Volosevici, Nicodim, Preda şi MăchiĹŁescu şi suporterii (cei care au mai rămas cu coloană vertebrală şi nu acceptă manipularea) sau reprezentanĹŁii ACS Petrolul 52. Miza reală a acestei presiuni (fostele glorii ar putea să acuze ĂŽn orice moment primarul de hărĹŁuire şi ĂŽncercare de intimidare) o reprezintă un singur personaj: Valeriu Răchită, care este musai să fie uns cel mai tare din parcarea Petrolului! De ce? Pentru că este prietenul lui Andrei Volosevici şi nu se mulĹŁumeşte cu postul de…antrenor, director sportiv,director general, consilier al directorului sau ce o mai fi pe la CSM Ploieşti (multe dintre aceste posturi neexistând ĂŽn organigrama postului, dar acest aspect ĂŽl va lămuri ancheta PoliĹŁiei…). Nu, Răchită TREBUIE să fie şeful Petrolului şi punct!

Culmea este că ĂŽn urmă cu vreo lună şi jumătate, marele manager publica pe pagina personala de Facebook o lacrimogenă renunĹŁare la orice idee legată de Petrolul, explicând atunci (ĂŽn termeni frumos meşteşugiĹŁi de PR-ul lui Andrei Volosevici…) că nu doreşte să ĂŽmpiedice ĂŽn niciun fel salvarea clubului…. Se aştepta probabil ca suporterii să se lege cu lanĹŁuri de maşina lui şi să ĂŽl roage ĂŽn genunchi să fie unicul şef al clubului. Cum nu s-a ĂŽntâmplat aşa ceva, renunĹŁarea a durat vreo două zile, după care şi-a reluat mai agresiv atacurile către actualii conducători ai clubului. Singurul care a scăpat de atacurile infecte ale managerului a fost Mircea Dridea, dar restul membrilor fondatori au fost făcuĹŁi ĂŽn toate felurile de către personajul care ĂŽn 2016, atunci când era consilierul pe probleme de sport a primarului Adrian Dobre refuza orice colaborare cu noua echipă, motivând că are alte proiecte ĂŽn derulare. Ba mai mult, ĂŽi lăsa pe Dridea & Co să îşi anunĹŁe noul proiect ĂŽn faĹŁa statuii lui Ilie Oană, pe o căldură de 40 de grade, din simplul motiv că nu a dorit domnia sa să le permită accesul ĂŽn sala de conferinţă. (Chiar dacă a ĂŽncercat să demonteze acest incident, articolele şi ĂŽnregistrările presei de la acel moment nu pot fi şterse şi stau mărturie a „iubirii necondiĹŁionate” a lui Răchită faţă de Petrolul! )

Licitaţia refuzată din cauze economice!

Actualii conducători ai clubului sunt atacaĹŁi pentru faptul că nu s-au prezentat la licitaĹŁia pentru mărci. Orice om cu scaun la cap nu s-ar fi prezentat! Într-o perioadă ĂŽn care firmele sunt extrem de slăbite de efectele economice ale pandemiei de coronavirus, să afirmi că era simplu de participat la licitaĹŁie ĂŽnseamnă că nu ai făcut niciodată afaceri. PrezenĹŁa la licitaĹŁie (alături de un club prieten, aşa cum bate câmpii Octav Preda pe pagina sa de Facebook) ĂŽnsemna să scoĹŁi din buzunar 2 miliarde de lei, plus ĂŽncă vreo 14.000 de lei costul caietului de sarcini şi taxa de participare la licitaĹŁie. Alooo, domnilor! În România anului 2021, ca cineva să îşi permită să arunce peste 2 miliarde pe geam, doar pentru că aşa vor unii domni din conducerea oraşului, ĂŽnseamnă că a cam pierdut legătura cu pământul. Sunt convinsă că mi se va spune că un miliard (garanĹŁia firmei…prietene care ar fi participat la licitaĹŁie doar pe post de …ajutor) urma a fi recuperat….Păi ştiĹŁi cam ĂŽn cât timp? Vă spun eu, ĂŽn vreo trei luni! Gândire perfect economică!

Păi a fost mult mai simplu pentru actualii şefi ai clubului să ĂŽnregistreze la OSIM brandul FCP, operaĹŁiune care a costat mai puĹŁin de o mie de euro, decât să arunce 14.000 de lei (aproximativ 3000 de euro) la gunoi! Şi aici sunt convinsă că mi se va transmite că FCP nu este Petrolul…Nu o fi, dar este un club care deĹŁine dreptul de a juca la Liga a 2 a! Este un club pe care băieĹŁii aia din Primăria Ploieşti şi-l doresc cu ardoare şi este un club care de bine, de rău duce tradiĹŁia fotbalului din Prahova mai departe.

Răchită, veşnicul deştept!

O poza de „familie”- prietenii stiu de ce…

Dar să revenim la oile noastre sau mai bine spus ale managerului-juristului-inginerului Răchită! Băiatul ăla care plângea pe Facebook că se retrage din orice asociere cu brandul Petrolul şi că i-a comunicat acest lucru şi lui…Andrei, prietenul său. Deci, Răchită renunĹŁacul se lăuda cu o zi ĂŽnainte de ĂŽntâlnirea cu suporterii, ĂŽntr-o emisiune la un post TV local, că ĂŽn momentul ĂŽn care va fi acceptat preşedinte al clubului are asigurată suma de 1,8 milioane de euro! De unde? Păi vreo 600.000 de euro de la Hale şi PieĹŁe (deci ĂŽn loc să reabilităm mizeria aia de Piaţă Central, noi băgăm bani ĂŽn fotbal, că aşa e la Ploieşti! ), vreo 700.000 de euro de la Primăria Ploieşti (domnilor consilieri ştiaĹŁi că urmează să fiĹŁi obligaĹŁi să votaĹŁi astfel de sume? ) şi 500.000 de euro de la Veolia. Plus, că ar fi o mulĹŁime de firme prietene care aşteaptă doar instalarea lui Vivi ca să verse bani către club (Dle Răchită, pe lista asta sunt şi firmele cărora le-aĹŁi impus să taie finanĹŁarea către Stiri Actuale? SupravieĹŁuim şi fără banii respectivi, spre supărarrea dvs şi a dlui primar Volosevici!!! ). Apoi, la ĂŽntâlnirea cu suporterii, acelaşi Răchită bătea cu pumnul ĂŽn masă şi le dicta consilierilor prezenĹŁi (doar 3 la număr) să facă rapid o nouă hotărâre de consiliu pentru asocierea cu actualul club. Păi, oare i-a spus cineva juristului Vivi că o licitaĹŁie aflată deja ĂŽn derulare nu poate fi anulată? Că dacă o anulezi, se cam aude zgomot de cătuşe? (Bine nu vorbim nici despre faptul că prezenĹŁa viceprimarului Dan Nicodim la ĂŽntâlnirea respectivă seamănă uşor a conflict de interese, viceprimarul făcând parte şi din comisia de licitaĹŁie a mărcilor…) Vivi a cerut o nouă hotărâre de consiliu, iar oamenii din Primărie, trebuie musai să ĂŽi respecte dorinĹŁa!

În toată această încordare de muşchi, cei care pierd sunt iubitorii fenomenului fotbalistic, cei care vindeau mici pentru a plăti salariile jucătorilor la Liga a 4a (atunci când Vivi refuza alăturarea de proiect pentru că Liga a 4 a se joacă la ţară şi nu se putea ca managerul să îşi umple pantofii de noroi!!!). Orgoliile şi manipularea încercată de Andrei Volosevici, Vivi Răchită, Octav Preda şi Dragoş Măchiţescu ar cam trebui să înceteze! Nu de alta, dar ei au sacii în căruţă, au joburi plătite bine la Primărie, şi-au angajat rudele pe la CSM sau în diverse instituţii din subordinea municipalităţii şi se folosesc de acest scandal care întinde nervii doar pentru imaginea lor personală!

Şi poate, dle primar Volosevici convocaţi astfel de întâlniri săptămânale şi cu cei care se ocupă de curăţenia Ploieştiului sau cu cei care sunt victime ale accidentelor de circulaţie cauzate de lipsa marcajelor rutiere!

PS. Nu am înţeles în ce calitate a participat Vivi Răchită la întâlnirea cu suporterii. Nu de alta, dar la CSM Ploieşti mai sunt încă vreo 10 antrenori la fotbal şi nu i-am văzut în sală şi pe aceştia!!!!

Citeste in continuare

Administratie

𝗘𝗳𝗼𝗿𝘁𝘂𝗿𝗶 𝘀𝘂𝘀𝘁𝗶𝗻𝘂𝘁𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗣𝗿𝗮𝗵𝗼𝘃𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻 𝗿𝗲𝗴𝗶𝗺 𝗱𝗲 𝘂𝗿𝗴𝗲𝗻𝘁𝗮 𝗮 𝗗𝗝𝟭𝟬𝟭𝗜 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗗𝗼𝗳𝘁𝗮𝗻𝗲𝗶 – 𝗕𝗿𝗮𝗱𝗲𝘁 – 𝗦𝗮𝗰𝗲𝗹𝗲!

Avatar

Publicat

pe

De

Timpul este prea scump pentru a fi pierdut pe şoselele uzate şi depăşite de valorile de trafic din Prahova, un nod rutier cheie. Este principiul după care se ghidează noua conducere a Consiliului Judeţean Prahova care este decisă să nu mai lase lucrurile să curgă în voia sorţii, ci să găsească soluţii rapide şi eficiente care să mişte lucrările de infrastructură rutieră de la faza de „hârţogăraie“ la cea de şantier.
În acest sens, Consiliul Judeţean Prahova a găzduit, astăzi, o nouă şedinţă de lucru pentru analiza stadiului documentaţiei necesare realizării DJ 102I, Valea Doftanei (judeţul Prahova) – Brădet (judeţul Braşov).
La întâlnire au participat reprezentanţi ai Consiliilor Judeţene din Prahova şi Braşov, ai BETA COPS (firma de proiectare), ai Direcţiei Silvice şi Ocolurilor Silvice Câmpina şi Doftana, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai Administraţiei Naţionale Apele Române.
În cadrul şedinţei a fost adus în discuţie stadiul actual al documentaţiei depuse la autorităţile abilitate să elibereze avizele de mediu, o etapă importantă, premergătoare celei de expropriere şi demararea propriu-zisă a lucrărilor. De asemenea, au fost analizate şi potenţialele piedici care pot apărea în tot acest lanţ birocratic, dar şi soluţiile propuse de partenerii proiectului în vederea depăşirii lor. Nu mai este timp de pierdut, iar anul acesta atât reprezentanţii CJ Prahova, cât şi cei ai CJ Braşov şi-au exprimat dorinţa ca lucrările de reabilitare şi modernizare a DJ 102I să fie demarate.

DJ 102I vine în continuarea variantei ocolitoare Băneşti-Valea Doftanei, una dintre priorităţile preşedintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, şi va reprezenta o alternativă pentru traficul aglomerat de pe DN1 (Valea Prahovei) şi DN 1A (Valea Teleajenului).

Citeste in continuare

Administratie

Clotilde se viseaza presedinta Romaniei

Avatar

Publicat

pe

De

Ati vazut deja aici cea mai recenta bastarca aplicata Clotildei Armand de catre consilierii locali de la PNL, cu care primareasa Sectorului 1 este de mult la cutite. Tema este eterna criza a gunoaielor din sector. Dar nu despre ea vorbim acum, ci despre o fraza din comunicatul liberalilor care ne-a atras atentia: „De dragul circului mediatic, pentru a-si construi platforma pentru alegerile prezidentiale la care viseaza, primarul Clotilde Armand va sacrifica in mod cinic binele, sanatatea si calitatea vietii”. Oh-la-la! Qu’est-ce que c’est ca? Dumneavoastra ce credeti: Clotilde a primit deja binecuvantarea co-presedintilor USR-PLUS Dan Barna si Dacian Ciolos? Nu de alta, dar, la cat de orgoliosi ii stim pe cei doi, ne vine greu sa credem ca au facut deja pasul in spate in favoarea frantuzoaicei. Ori poate cine stie ce butoane au fost apasate… Vorba aia: „daca-i ordin, cu placere”. In fine: noi va recomandam sa va pregatiti de distractie, precizeaza cei de la Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Discursul dublu al primarului Andrei Volosevici/Pe de o parte, ataca nefondat Garda de Mediu ca nu isi face datoria, pe de alta parte, se pozeaza, la intimidare, spunem noi, cu directorul celui mai mare poluator din Ploiesti/Cand este consecvent Andrei Volosevici?

Cand este consecvent Andrei Volosevici? Probabil cand primarul Andrei Volosevici nu il va contrazice pe primarul Andrei Volosevici si cand...

Exclusiv2 zile ago

„Io n-am ĂŽnțeles niciodată ceva la Macovei&Guseth: cum să vorbești tinerilor de Sighet și Memorialul Durerii și să susții ingerința ilegală a Serviciilor secrete ĂŽn Justiție?”

Io n-am înțeles niciodată ceva la Macovei&Guseth: cum să vorbești tinerilor de Sighet și Memorialul Durerii și să susții ingerința...

Exclusiv2 zile ago

Au inceput sa apara tot mai multe reactii pertinente la declaratiile primarului Andrei Volosevici/Reactii pe banda video

Au inceput sa apara tot mai multe reactii pertinente la declaratiile primarului Andrei Volosevici. Precizam ca aceleasi reactii pertinente le...

Exclusiv3 zile ago

Comisia Europeana a incept sa taie drastic din cioacele trecute pe hartie de niste hoti care lucreaza in beneficiul altor hoti.

Comisia le-a dat in cap cu cioaca de jumatate de miliard de Euro pentru GSP-Gabriel Comanescu, asa cum arata bratul...

Exclusiv4 zile ago

Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului

Ne-a atras atentia un articol din Incisiv National  -„BOMBA. Cristian Diaconescu a aflat cum se faceau alegerile la PMP: „liderii...

Exclusiv5 zile ago

Raportul Comisiei Europene pe statul de drept nu numai zici că e scris de bucătăreasa USR dar conține și falsuri grosiere.

 Comisia Europeană scrie că DNA a avut rezultate mai bune în condițiile în care chiar DNA în scrie în bilanțuri...

Exclusiv6 zile ago

Cu PNRR-ul esuat si cu cele mai mari dobanzi din UE, premierul Romaniei ne zice: “va vand…”

Iar a incurcat indicatorii! ,,Va vand un mic secret, urmează alte estimari, care vor duce creşterea economica aproape de două...

Exclusiv6 zile ago

Stiati ca si noi platim pentru campania interna din PNL!? Echipa lui Citu de la guvern, platita din bani publici, lucreaza de zor pentru alegerea sa la sefia PNL, adica intr-o chestiune absolut privata!

Stiati ca si noi platim pentru campania interna din PNL!? Echipa lui Citu de la guvern, platita din bani publici,...

Exclusiv7 zile ago

Deci, PNRR-ul de cioace al lui Ghinea/Barna/Citu va fi aprobat la 1900 toamna/Iulian Bulai este un tantalau/Tantalaul zice ca Bula si cu Drula au obtinut (deja) 5.1 miiiarde pentru autostrazi

Comisia Europeana a incept sa taie drastic din cioacele trecute pe hartie de niste hoti care lucreaza in beneficiul altor...

Exclusiv1 săptămână ago

Bomba “ecologica”si…penala!/Personajul care “pastoreste” “La nuova mappa del crimine”, “Famiglia mafiosa” care a cucerit „Republica Ploiesti” este cercetat in doua dosare penale la DNA si sub “subpravegherea” mai multor servicii secrete, el si mentorii sai

Noi, cei de la Incisiv de Prahova, nu facem “misto” si nu anuntam pe reteaua “Facebook” personala a unui individ...

Exclusiv1 săptămână ago

Staţia de epurare, o bombă urat mirositoare pe banii Ploieştiului/Reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro

Șansele ca Ploieștiul să finalizeze „noua” stație de epurare sunt egale cu zero, având ĂŽn vedere problemele legate de imposibilitatea...

Exclusiv1 săptămână ago

Din punct de vedere al banilor albi incasati, anul de criza 2020 a fost cel mai bun pentru turnatorul Securitatii, Manole.

Din punct de vedere al banilor albi incasati, anul de criza 2020 a fost cel mai bun pentru turnatorul Securitatii,...

Exclusiv1 săptămână ago

”Famiglia mafiosa”, parfumurile scumpe si un sejur in Turcia

Un membru dintr-o ”Famiglia mafiosa” (prezentata in articolul de ieri) a primit de la o vaduva mai multe parfumuri scumpe...

Exclusiv2 săptămâni ago

Faptul ca programul “Romania educata” este o flatulenta dospita 7 ani rezulta si din stahanovismele definite drept “tinte concrete”

Faptul ca programul “Romania educata” este o flatulenta dospita 7 ani rezulta si din stahanovismele definite drept “tinte concrete”. Gen:...

Exclusiv2 săptămâni ago

Cea mai tipică manieră a ministrului academician în securitate națională Sorin Cîmpeanu: au fost puse în dezbatere aceste controversate modificări ale Regulamentului de organizare și funcționare a CNATDCU și a metodologiei de verificare a sesizărilor de plagiat

Ministerul Educației a pus ieri în dezbatere publică Ordinul de ministru care vizează modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!