Connect with us

Administratie

Nimeni, nici dintre politicieni, nici din „opinia publică” nu și asumă eșecul pentru „realizările” acestor puțoi obraznici, pluseriști

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Observ că nimeni, nici dintre politicieni, nici din „opinia publică” nu și asumă eșecul pentru „realizările” acestor puțoi obraznici, pluseriști, care delabrează țara. Asta demonstrează clar cum sunt pervertite si falsificate valorile cu care spunem intotdeauna in gura mare că ne place să trăim.

Există, totuși, cât vor mai avea voie, o parte a acestui popor, oameni de bun simț – lebede triste și tot mai rare -, vorba lui J.L. Borges, care se încăpățînează, atunci când cercetează așa-zisa opinie publică, să observe că cele mai multe subiecte dezbătute, sunt false și nu creează decât spaime și confuzie. Exact așa cum spunea Chamfort: „Opinia publică este cea mai rea dintre toate opiniile”.Cred că este, acum, destul de clar: manipularea opiniei publice a făcut să pară un adevăr, una din cele mai perfide contrafaceri a realității. O așa-zisă „opinie publică” de o anume factură, scoasă în stradă de căte securiști, a hotărât că tinerii puțoi întârziați, odrasle ale capilor îmbogățiți ai securității lui Ceaușescu, pluseriștii de azi, trebuie să înlocuiască ceeace ei numeau „expirații”.

Nici dezastrul din Capitală, produs de Clotilde Armand și Nicușor Dan, nu par să afecteze liniștea complice a opiniei publice și lipsa ei de acțiune, chiar dacă în spatele acestor (in)acțiuni se ascund aranjamente financiare, nu de puține ori date în vileag de presă. Farmecul puțoismului fanat, de tip securist pare să fi adormit orice posibilă vigilență a acestei „opinii publice” care umplea altă dată străzile Bucureștiului, doar pentru că OUG 13 prevedea introducerea unui prag de 200.000 lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu!!!!! Nu-i așa că e impresionant?

Așa au apărut, împinși în față de neamurile lor, bătrânii din securitate, cei cu afaceri bănoase, pentru perpetuarea „speciei”, puțoii întârziați. Există o greseală, însă, aceea pe care o fac toate regimurile criminale. A crede că istoria încremenește exact cu ei la conducere și că nu vor da socoteală niciodată, chiar dacă au susținerea interesată a unui Occident care nu și poate depăși instinctele de colonizator. Fac aceeași greșeală pe care a făcut-o și Lenin, imaginându-și că acel tip de comunism propus de el era ireversibil.

La un moment dat, Evenimentul Zilei a organizat un sondaj în rândul cititorilor săi, privind „Evenimentul care i-a enervat cel mai tare pe români în 2017″. Emiterea la începutul anului, de către fostul cabinet Sorin Grindeanu, a Ordonanței de Urgență 13 privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, conduce topul EVZ. În sondajul în care au votat 11.000 de cititori ai Evenimentului zilei, emiterea OUG 13 este pe primul loc, cu 36,34%. Surprinzător sau nu, în topul EVZ, abia pe locuri secunde figurează cutremurătoarele stenogramele cu procurorul „Portocală”, cu Laura Codruţa Kovesi și „decapajul instituțional”, ancheta la DNA – 17.58%, și, abia pe locul al treilea sufrageria lui Oprea, cu 17%. Pe locul 4 este moțiunea PSD contra propriului Guvern – 10.12% și pe locul 5 arhiva SIPA – 5.04%.

Probabil că revăzute acum, lucrurile nu mai stau așa, dar istoria din spatele acestei „opinii publice” nu mai poate fi întoarsă. Protestele generate de „ordonanța 13” au atins apogeul, când peste 600.000 de manifestanți au ieșit în stradă, în pofida faptului că în aceeași zi Guvernul decisese abrogarea lui. Manifestațiile s-au desfășurat sub simbolul #rezist, haștag, cu care inteligenta opinie publică s-a identificat pe rețelele de socializare.

„Putem fi siguri că fiecare axiomă și idee general acceptată va fi o imbecilitate având în vedere că a reușit să obțină sprijinul majorității”, scrie Chamfort, și, dacă facem acum o analiză atentă a acestor „întâmplări” nu putem să nu-i dăm dreptate. Fiindcă există azi multe acte din realitatea imediată, care nu pot să nu ne dea de gândit.

De exemplu, cum am putea explica liniștea mormântală în „opinia publică”, martoră la umilirea pensionarilor? Nici acum, când s-a ajuns până acolo, încât bieților bătrâni li s-a tăiat până și sporul de handicap. A circulat pe toate televiziunile cazul unei femei din Argeș, Elisabeta, în vârstă de 83 de ani, care trăiește cu doar 33 lei și care nu-și cumpără pâine decât de 2 ori pe săptămână, miercurea și vinerea.

Cu toate astea, este o liniște asurzitoare pe străzi și în opinia publică. Strada pare mai interesată de concedii, decât de generația muritorilor de foame care ne-au adus pe lume. Nici scumpirile care vin în valuri, nici valorile inimaginabile ale unora din pensii, de 40-50 de mii de lei, obținute prin artificii legislative, pensii mult mai mari decât salariile oricum uriașe, pe care le-au avut aceștia înainte de pensionare, nu văd că ar produce emoție.

Străzile au rămas pustii și pe când presa dezvăluia manevrele de distrugere a transplantului și cele de eliminare a marilor personalități ale medicinei românești, de către ministrul puțoi PLUSRist al sănătății, dar și acum, când ministrul baby face progresisto-securist Năsui atentează cu bună știință la interesul național, făcând cadou străinilor compania de sare a României. Pentru resursele țării noastre s-au luptat strămoșii noștri, și-au dat viața, iar acum un trădător de neam vine și vinde resursa de sare. Străzile sunt în continuare pustii, chiar dacă e ce clar că obiectivul acestor neterminați nu e bunăstarea românilor, ci să vândă bucată cu bucată resursele țării către străini. Dar opinia publică nu pare nici măcar enervată de acest „amănunt”.

„Cum se schimbă vremurile – îi scria în 8 februarie 1919 Hortensia Cosma, frumoasa soție lui Octavian Goga aflat la Paris -, … Au ajuns copiii Ionel Mocsonyi și Viorel Tilea, să joace un rol în politică! Probabil i-au ales pentru numele lor (nepotul lui Rațiu și celălalt…). Au norocul să fi scăpat întregi și intră și ei în țara care va fi a lor și a copiilor lor…”

Acum, în locul copiilor unor politicieni de seamă au apărut copiii unor securiști odioși, membri ai unui aparat odios, de represiune al poporului român, îmbogățiți pe spatele celor pe care îl torturau. Poliția politică a devenit doar politică, la distanță de numai o generație. Dar vașnica „opinie publică” pare să nu aibă nici o tresărire.

Dacă dăm dreptate lui Pier Paolo Passolini și suntem de acord că „fotbalul este ultima reprezentație sacră a secolului”, înțelegem că victoria Italiei, după finala de de Wembley a demonstrat și în acest fel că vitalitatea tinereții nu este deloc mai bună decât maturitatea, și a scos, totodată în evidență un adevăr care în lumea acestor puțoi obosiți, oricum nu valorează doi bani: valoarea experienței și a prieteniei. Pentru ei experiența nu există, iar „prieteniile lor” sunt generate doar de interes. Se spune că Giorgio Chiellini i-ar fi spus la întâlnirea de la Palazzo Quirinale președintelui Mattarella, așa: „Signor Presidente, l’amicizia ha vinto!”

Octavian Hoandră

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administratie

Decidenții s-ar fi pus de acord si vor creste si pensiile militare cu 12%?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Decizia ar fi una ințeleaptă , având in vedere că pensiile militare nu au mai fost indexate din anul 2017, precizeaza cei de la FPP.

Măsurile sociale si modul in care Guvernul recompensează performanța si conduitele sociale, incurajând asistații sociali, nu crează premizele construirii unei societăti sănătoase, ci , din contră, incurajează lenea și fuga de răspundere

Nu putem pune niciodată semnul egal intre cei care si-au sacrificat zeci de ani din viața, pe care i-au pus in slujba țării , și cei care au avut o viața desfrânată, asteptând ajutorul social.

Nu este corect, nu enest onest, nu este un mod prin care se incurajează construirea unei cariere profesionale corecte.

Vom susține cu toată resursa pe care o avem ca niciodată semnul = să nu fie pus intre cei care si-au dăruit viața profesiei si trântorii societății, care sunt manipulati pentru voturi, mai precizeaza sursa citata.

Citeste in continuare

Administratie

Polițiștii de frontieră sătmăreni nu au permis intrarea în țară a două automarfare încărcate cu produse second-hand constând în textile, mobilă, electrocasnice uzate, dar și plastic și cauciuc

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

In Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un maramureșean în vârstă de 55 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.
Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier, saltele, textile și electrocasnice uzate, de la o societate comercială din Germania și care urmau să ajungă la o firmă din județul Iași.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate de 12.000 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente legale.

Conform legislației în vigoare, șoferul nu a putut prezenta certificatul privind operațiunile de curățare și dezinsecție.

La Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, din județul Maramureș, conducând un automarfar înmatriculat în România.
Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 24.260 kg de plastic și cauciuc, de la o societate comercială din Germania având ca destinație o societate comercială din județul Neamț.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deșeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.
Conform legislației în vigoare, persoana în cauză nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar, precizeaza sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 555.000 pachete țigări, fără marcaje fiscale

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, au executat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în urma căreia a fost oprit, în localitatea Malovăț, un bărbat de cetățenie bulgară, de 47 de ani, la volanul unui ansamblu de autovehicule format din cap tractor și semiremorcă.

Țigările, în valoare totală de 1.500.000 de euro și automarfarul au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări față de cetățeanul bulgar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta -Turnu Severin pentru luarea unei alte măsuri preventive, transmite Politia de Frontiera Romana. (Paul D.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv11 ore ago

Se aude zăngănit de cătușe la “Bomba ecologica de la Pleasa”/IPJ Prahova confirma dezvaluirile noastre

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinOrganele de cercetare penala din cadrul IPJ Prahova au confirmat dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova cu privire la “Bomba...

Exclusiv11 ore ago

Termenul echipă/structură operativă nu este prevăzut în cadrul dispozițional în vigoare

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin În cursul lunii octombrie 2022, Sindicatul Polițiștilor din România Diamantul, a solicitat IGPR, să comunice aspecte legate de...

Exclusiv3 zile ago

Bomba ecologica de la Pleasa loveste din nou/Recop Recycling SRL incearca sa scape de MUNTII de deseuri aruncand pe la vecini sau le ingroapa/Ce face Garda de Mediu si celelate autoritati? (POZE SI VIDEO)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinChiar nu mai exista organe de cercetare penala in Prahova sa aplice legea? Precizam ca dupa dezvaluirile noastre s-a...

Exclusiv3 zile ago

Dupa dosarele penale cu “TERMIA” si “BCR”, un alt dosar penal il va lovi pe “faraonul” Andrei Volosevici

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinMetoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam...

Exclusiv3 zile ago

Val de cereri de pensionare si demisii din Ministerul Afacerilor Interne

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinAm amintit în treacăt despre demisii, tocmai pentru că aveam date certe despre numeroși colegi care își înnoiesc periodic...

Exclusiv4 zile ago

O noua lovitură grea pentru fostul procuror Mircea Negulescu!/Dosar celebru picat in instanta/Toti inculpatii au fost achitati cu mentiunea: Fapta NU EXISTA

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSe dărâmă în cap toata șandramaua lui Portocala si a zdreantelor care il ajutau Iata ca dezvaluirile ziarului Incisiv...

Exclusiv4 zile ago

Penitenciarul Ploiesti a simulat un atac cu drona de parca era forta combatanta de asalt…Sau, o fi avand legatura cu „Bomba ecologica de la Pleasa” unde erau trimisi detinutii?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDupa dezvaluirile noastre despre derapajele de la lege ale Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – sef interimar...

Exclusiv4 zile ago

Pentagonul a anunţat al 26-lea ajutor militar pentru Ucraina, de 400 milioane de dolari

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPachetul constă în muniţie pentru sistemele de rachete antiaeriene NASAMS, pentru HIMARS, dar şi pentru obuzierele de 155 mm....

Exclusiv5 zile ago

Cine sapa groapa altuia cade el in ea/ Cu ce se ocupa Simona Albu și primarul “Nino – Nino”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn loc ca prioritatea celor doi sa fie depunerea proiectelor  privind atragerea de fondurilor europene, modernizarea orașul, promisiunile din...

Exclusiv5 zile ago

Infractiuni savarsite de un primar in exercitiu, Andrei Volosevici, alaturi de semnatarii din Primaria Ploiesti a actului aditional cu B.C.R/Documente plangere penala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe rolul DNA Strctura Centrala a fost deschis un dosar penal pentru abuz in serviciu, pe numele primarului Andrei Volosevici, Albu...

Exclusiv6 zile ago

Bomba ecologica de la Pleasa/Atentat la siguranta nationala/ Recop Recycling SRL, Tymbark si Haier Tech din Ariceştii Rahtivani

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPovestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood....

Exclusiv6 zile ago

Andrei Volosevici supranumit si primarul “Nino-Nino”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCea mai concisă definiție a alcoolismului îi aparține cercetătorului american E.M. Jellinek: „Orice uz de băuturi alcoolice ce poate...

Exclusiv6 zile ago

Până pe 15 decembrie, sunt planificate concediile de odihnă pentru anul 2023

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinÎn această perioadă, până pe 15 decembrie, sunt planificate concediile de odihnă pentru anul 2023, fapt pentru care este...

Exclusiv1 săptămână ago

Primarul municipiul Ploiești, Andrei Volosevici, un primar sub influenta bauturilor alcoolice/ Invitat la Ploiesti TV

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintre aberatii, minciuni si sub influenta bauturilor alcoolice, primarul Andrei Volosevici a avut un atac suburban la adresa consilierilor...

Exclusiv1 săptămână ago

Din zona Justitiei la varf vine un miros pestilential/ Dan Halchin, doctor in Informatii, si insigna cu sistemul pe “invers”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPruna l-a pus adjunct la ANP pe Dan Halchin, “doctor in Informatii”. Il vrea sef plin?, se intrebau cei...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!