Connect with us

Featured

Intrebarea momentului: se va transa lupta din PNL mult inainte de congres?

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

(Preluare Inpolitics):

Războiul din PNL este unul fără precedent în politica post-decembristă. În niciun alt partid, vreodată, congresele nu au fost precedate de asemenea încleștări cumplite, chiar dacă am avut reuniuni cu scandal și soldate cu spargeri de partide. Dar nici măcar scindarea FSN din 1992, a PDSR în 1997 șamd nu s-a produs după bătălii atît de îndelungate precum cea din actualul PNL, care însîngerează partidul, guvernarea, încaieră membrii și simpatizanții între ei, scoate la iveală acuzații și dezvăluiri teribile și produce falii, de acum, de nereparat. Ori poate bătălia nu va fi, pînă la urmă, chiar atît de lungă, și se va tranșa mult mai rapid prin forțarea retragerii lui Orban?

Am scris deja, decizia lui Florin Cîțu de a-l revoca pe ministrul Alexandru Nazare a încălcat toate regulile imaginabile, și nu doar pe cele ținînd în general de jocul democratic cît, mai ales, pe cele stabilite în interiorul coaliției nu mai departe de săptămînile trecute (N.R – Noi, cei de la Incisiv de Prahova am adauga si inscenarea facuta comisdarului sef al IPJ Prahova, Marian Iorga, la doar doua ore de la demiterea lui Alexandru Nazare…).

Cîțu nu a lăsat PNL să decidă soarta ministrului, conform statutului, nu a antamat discuții pe subiect nici în partid, nici în coaliție, liderii acesteia fiind doar informați, nu și consultați și, cel mai grav, nu a furnizat cetățenilor motivul demiterii.

În plus, s-a autopropus interimar, nu a avansat niciun nume de succesor, dar nici nu a invitat PNL să-l găsească, dînd de înțeles că va folosi, el însuși, din plin, întreaga perioadă de 45 de zile de interimat. Premierul nu a participat la ultima ședință de coaliție, pe motiv că a avut treburi mai importante, și am mai aflat și incredibilul, anume că nu a mai avut discuții cu ministrul Finanțelor din luna martie.

Oricît ne-ar lucra imaginația, nu am putea găsi ce ar mai fi putut face Cîțu pentru a sfida încă mai mult tot ce mișcă, desigur, cu sprijinul discret al președintelui Klaus Iohannis, care s-a repezit să semneze decretul de revocare de peste hotare.

Pot fi indentificate destule avantaje – și presa a făcut-o deja – pentru Florin Cîțu din demiterea lui Nazare.
Dar la fel de bine există și un preț imens de plătit, și anume încălcarea grosolană a normelor democrației, dinamitarea coaliției de guvernare – pentru că aliații știu bine că premierul nu poate intra în congres doar cu un ministru liberal sacrificat pe așa-zisul altar al incompetenței – și sfidarea nu doar a lui Ludovic Orban, ci și a unui partid. În care Cîțu a intrat fix înaintea alegerilor din 2016, în pofida minciunii cu înscrierea încă din februarie-martie 1990, la 17 ani.

Să nu fi știu tandemul Iohannis-Cîțu cît de grave pot fi consecințele revocării lui Nazare în condițiile în care a fost făcută?
Exclus.
Era la mintea cocoșului.

De aici, nu rămîn prea multe explicații în picioare.
Iar cea mai plauzibilă, în opinia noastră, e că cei doi nu au nici pe departe certitudinea victoriei lui Cîțu, ba poate chiar nici încredințarea că are șansele cele mai mari.
Alegerile din filiale nu merg deloc rău pentru Ludovic Orban, iar Cîțu nu ratează nicio ocazie să se facă de rîs public.

În plus, scandalurile sunt abia la început. Spre exemplu, nu alegerile vor fi cele cu sînge pe pereți, ci desemnările de delegați la congres. Pentru a fi cît mai siguri de voturile acestora, noii lideri de organizații trebuie să trimită la congres cei mai obedienți membri. La varii congrese ale partidelor de la noi, un mare scandal venea dinspre manevra de înlocuire a delegaților de drept cu alții, fideli, prin încălcarea statutelor. Care, reamintim, prevăd că delegați de drept sunt membrii BPN, ai guvernului, ai parlamentului român și cel european, președinții de CJ-uri și liderii grupurilor de consilieri județeni, primarii de municipii și de sectoare etc.
Cel mai neplăcut e că challengerilor le vine greu spre imposibil să șmenuiască voturile la congres, în sensul supravegherii atente a delegaților, în pofida secretului votului.
Aceste manevre sunt rezervate, de regulă, celor aflați la conducerea partidelor la momentul congresului și care țin în mînă organizarea forului.

Ludovic Orban poate impune, deci, invocînd normele democratice, un vot care să fie chiar secret. Caz în care instructajul făcut delegaților în organizații, amenințările etc nu mai valorează doi bani.
La cum se prezintă acum lucrurile, nu doar că meciul se joacă, dar pare că favorit e Orban.

O situație extrem de deranjantă mai ale pentru președinte, care are nevoie ca de aer de un Orban învins și de un PNL condus de un lider slab. Unul care să ducă partidul în gard și să-l transforme pe Iohannis în marele salvator, după mandatul de la Cotroceni.

În numele acestui scop, se va recurge, mai mult ca sigur, la ploaie de lovituri nedemocratice, deja lansate: stenograme otrăvite implicînd apropiați de ai lui Orban, sfidarea lui ca președinte, foarte posibil chiar implicarea parchetelor, într-o formă sau alta. Sigur, sunt manevre riscante, pentru că nu se știe exact cum va reacționa partidul; s-ar putea enerva și aduna în jurul lui Orban în locul distanțării de el. Genul de atitudine care a dus la legendara înfrîngere a puternicei tabere Iliescu în lupta cu Petre Roman, în 1992.

Pentru Cîțu & Iohannis, cea mai bună garanție a victoriei e retragerea lui Ludovic Orban din cursă, dintr-un motiv sau altul. Și un congres a la Dăncilă, fără contracandidați autentici.

Președintele PNL e pus acum în fața unei decizii grele. Dacă cere retragerea sprijinului politic pentru Cîțu, cum e firesc și statutar, poate fi înfrînt la votul BPN, moment în care Cîțu ia guvernul prizonier, pur și simplu, și va face ce vrea cu el. Iar Orban devine din chiar acel moment imaginea perdantului. În plus, va fi acuzat că vrea să arunce guvernarea în aer într-un moment cînd valul 4 bate la ușă, PNRR-ul e în corzi, primarii așteaptă rectificarea bugetară și mai e și vacanță parlamentară.

Dacă nu cere retragerea sprijinului, atunci e mult mai grav, denotînd slăbiciune și chiar lașitate.

Lui Orban nu îi rămîne decît să joace foarte dur, cu orice risc.

Ori, poate, să fie ajutat să înțeleagă că e mai bine să abandoneze cursa, eventual în schimbul unor avantaje.
Aceasta va fi, în opinia noastră, direcția de atac a guvernului și a Cotrocenilor în perioada imediat următoare: convingerea lui Orban să abandoneze lupta.

Deja, cîntecul sirenelor se face auzit.

Liberalul Ovidiu Raețchi, un progresist susținător al lui Cîțu, susură azi, într-o analiză, că o retragere din cursă i-ar salva lui Orban cariera politică – minunată perspectivă, nu? – așa cum s-a întîmplat după retragerea din cursa pentru primărie, în 2016:

”La cum arata azi situatia din PNL, o noua retragere din competitie ar fi salvatoare pentru el. Si i-ar oferi o eventuala platforma de revenire – scenariu util pe termen lung chiar si pentru partid, in cazul in care presedintia lui Florin Citu nu va da rezultatele scontate. Pentru ca, e limpede, Ludovic Orban va pierde cursa interna(…)
Evident, Ludovic Orban are varianta de a pierde onorabil, sperand intr-o proportie decenta in partid, care sa asigure continuitate pentru cei din echipa sa. Iar cei care il sprijina il vor impinge apasat in aceasta directie. Dar e doar o iluzie: Ludovic stie prea bine, din propria experienta de lider, ca invingatorul are instrumentele necesare pentru a schimba sau influenta garnitura dupa chipul si asemanarea sa – asa cum a procedat el la Bucuresti. Si mai stie ca un presedinte PNL invins in alegeri nu mai va gasi niciodata sustinere pentru a reveni in joc.
In acest moment moment, o retragere onorabila, sub o explicatie oarecare – studierea Bibliei, scrierea unei doctrine nationaliste romanesti – ar fi cea mai buna varianta pentru cariera lui Ludovic Orban. Singura care ii pastreaza in joc” scrie fostul deputat.

Un mesaj care profețim că se va multiplica rapid în zilele care urmează.

Exclusiv

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Sub sloganul pleacă ai noștrii,  vin ai noștrii , noi rămânem tot ca proștii !…

ANP si MJ vor sa-l  facă uitat pe împuternicitul   în  postul de director al Penitenciarului Ploiești, comisarul șef Vali Matei?

Ziarul Incisiv de Prahova continua serialul privind furturile din bani publici si falsurile savarsite la Penitenciarul Ploiesti, azi la orele 19.00./DOCUMENTE!  (Redactia Incisiv de Prahova).

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

 

 

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Depozitul ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere a fost descoperit de acum cativa ani de zile cand BCCO Prahova sesizase DNA ST Ploiesti/Dosarul a fost ingropat de procurorul Negulescu Mircea?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu, după ce a fost exclus din magistratură, a fost percheziționată de Poliția Economică. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit într-o pădure din Ploiești, un depozit ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere îngropate.

Bomba sta sa explodeze!

Aceasta descoperire „uluitoare” a mai fost descoperita si cercetata acum cativa ani de zile – cand BCCO Prahova (polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești), incinta de langa SSVAC, administrata de Ureche, ocazie cu care se confiscase anumite cantitati de produse petroliere.

Cu aceeasi ocazie, intr-un dosar penal stufos care curpindea si modus operandi, a fost descoperita si cum societatea sus mentionata a fost „capitalizata” cu cca 6 milioane de euro si, ulterior „privatizata” si vanduta unor oameni de „incredere”/pusi la inaintare, privatizare pe schema Turceni. Ulterior s-a dezvoltat metoda firmelor in „cascada”. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. Cert este ca dosarul penal/sesizarea celor de la BCCO Prahova a fost musamalizata chiar de DNA ST Ploiesti. Doasrul a murit la DNA si rasfatatul sistemului, procurorul „Portocala”, ajunge angajat in … zona.

Cu aceasta ocazie intrebam public pe cei de la SSVAC cum s-au privatizat:

  1. Daca inainte de privatizare au fost realizate investitii in statie?
  2. Daca pretul obtinut la privatizare a fost la nivelul investitiilor si al valorii statiei?
  3. Daca SRL-ul care a achizitionat statia avea legatura direct sau prin interpusi cu conducerea de la aceea data a CFR? (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Featured

Producerea continuata a unor grave incidente de securitate/”Odraslele Sefului C’Asa Vreau – au primit aviz ORNISS”?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La IPJ Brăila își desfășoară activitatea un mare conducător de Serviciu Acțiuni Speciale – mascați, cum li se mai zice in popor. Cognomenul li se trage de la cagule dar la Braila, ar veni se pare si de la obisnuinta cu care aici se mascheaza mai multe nazdravanii cu iz de ilegalitate.

O sursa ce s-a vrut a ramane deplin anonima – si noi nu am avut nici un minim interes sa-i aflam identitatea (asta pentru colegii nostri scrupulosi de la Control Intern, care deschid ochii doar la comanda) – ne-a plasat un intreg material probatoriu legat de producerea continuata a unor grave incidente de securitate, chiar de ‘mnealui, distinsul Sef C’ Asa Vreau Eu.

Dupa cum este deja invederat, sefia in politie nu se mai ia demult pe competente profesionale, asa ca seful nostru s-a gandit sa inceapa de pe-acum obisnuirea … ulimii cu odraslele sale. Ca nu se stie, numai maine nu-i poimane si cine altul sa-i preia functia de conducere?!

Asa ca bravul nostru sef de SAS cauta sa-si dezobisnuiasca plozii, inca din frageda varsta cu parcurile si locurile de joaca, schimbandu-le direct cu “formarea la locul de munca”… al tatalui. Aici isi petrec toata ziulica, preiau din energiile conducatorului “iubit”, au chiar permisiunea sa dea toate hartiile la o parte ca sa-si faca temele, probabil au acces si la biblioteca politiei… Si atunci cand se decid, odraslele sefului invata conducerea preventiva, deocamdata prin birou si cu tricicletele, dar asa cum am zis, totul are un inceput! Atunci cand te plictisesti de tricicleta, e bun si un incarcator, ori chiar o pusca adevarata cum colegii lor nici ca viseaza!

Acum, pprobabil, habar nu au de asta bravii colegi de la Biroul Control Intern, probabil nici macar cei de la Structura de Securitate… La cat de atenti sunt, nu ne-ar mira sa aflam ca odraslele Sefului C’Asa Vreau Eu au primit chiar aviz ORNISS! Ca doar stiti cum se manipuleaza documentele clasificate!

Ce nu am aflat noi inca, este rolul pe care il mai au luptatorii SAS printre tricicletele micutilor, o fac pe palmasii, se mai joaca de-a Baba Oarba, se profileaza pe babysitter, ca tot suntem cu plata la nivel de 2009…. Probabil de asta, sefutul nostru isi permite sa trimita oamenii acasa, contrar planificarii. Argumentul “c’asa vreau eu” – de unde i se trage porecla – are totusi niste dedesubturi, ori nu mai incap de progeniturile sefului ori nu le-o fi ingaduit cu ceva si… mars acasa! Alteori, seful intrerupe cu de la sine putere programul vreunui subaltern ca, trebuie sa aiba grija cineva de “sefii aia mici”, nu?

Vedem deja cum copilutii trag de fiare, fac conducere preventiva, aproape sunt rastelurile cu armament, munitie. Se vede ca IPJ Braila inca nu le-a gasit un alt loc sau poate – cine stie – dragii de ei au deprins deja manuirea armamentului si nu mai prezinta nici un pericol.
Intelegem ca si seful a coborat nivelul de raportare spre clasele primare, astfel incat sa nu-i puna in inferioritate pe copiii sai, gata integrati in colectivul luptatorilor SAS. Prin urmare, toti trebuie sa raporteze BOSS-ului, in scris, ca la clasa a III-a (cum au invatat cei doi copilași), ce activități au efectuat efectiv in ziua respectivă. Nu credem ca a aflat de bază legală prin care soliciti un raport subordonatului precum și motivul verosimil.

Acum, noi prezentam doar cateva dintre ZECILE de fotografii si materiale inregistrate, ca sa nu fim banuiti cumva de vorbe aiurea. Restul, trimitem noi unde trebuie, in speranta ca nu va mai fi nevoie sa redeschidem povestea cu noi detalii, in caz ca Biroul Control Intern ar incerca sa ne ia de fazani, dezvaluie Vitalie Josanu de la sindicatul Diamantul. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv7 ore ago

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSub sloganul pleacă ai noștrii,  vin ai noștrii , noi rămânem tot ca proștii !… ANP si MJ vor...

Exclusiv7 ore ago

Depozitul ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere a fost descoperit de acum cativa ani de zile cand BCCO Prahova sesizase DNA ST Ploiesti/Dosarul a fost ingropat de procurorul Negulescu Mircea?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNoi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu,...

Exclusiv8 ore ago

Reacția Poliției Române la problemele semnalate cu privire la uniformă: “…polițiștii nu știu să poarte corespunzător uniforma”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ceea ce inițial credeam că e o glumă, s-a adeverit a fi confirmarea că Nu există bancuri cu...

Exclusiv24 de ore ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinServiciile secrete  conduc sistemul penitenciar sau Ministerului Justiției si tolerează cu bună știință anumite interferențe?

Aveti un Pont1 zi ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala,...

Exclusiv1 zi ago

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPeste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov...

Exclusiv1 zi ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de...

Actualitate2 zile ago

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au...

Exclusiv3 zile ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv3 zile ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv3 zile ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv3 zile ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate5 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv5 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!