Connect with us

Featured

Intrebarea momentului: se va transa lupta din PNL mult inainte de congres?

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

(Preluare Inpolitics):

Războiul din PNL este unul fără precedent în politica post-decembristă. În niciun alt partid, vreodată, congresele nu au fost precedate de asemenea încleștări cumplite, chiar dacă am avut reuniuni cu scandal și soldate cu spargeri de partide. Dar nici măcar scindarea FSN din 1992, a PDSR în 1997 șamd nu s-a produs după bătălii atît de îndelungate precum cea din actualul PNL, care însîngerează partidul, guvernarea, încaieră membrii și simpatizanții între ei, scoate la iveală acuzații și dezvăluiri teribile și produce falii, de acum, de nereparat. Ori poate bătălia nu va fi, pînă la urmă, chiar atît de lungă, și se va tranșa mult mai rapid prin forțarea retragerii lui Orban?

Am scris deja, decizia lui Florin Cîțu de a-l revoca pe ministrul Alexandru Nazare a încălcat toate regulile imaginabile, și nu doar pe cele ținînd în general de jocul democratic cît, mai ales, pe cele stabilite în interiorul coaliției nu mai departe de săptămînile trecute (N.R – Noi, cei de la Incisiv de Prahova am adauga si inscenarea facuta comisdarului sef al IPJ Prahova, Marian Iorga, la doar doua ore de la demiterea lui Alexandru Nazare…).

Cîțu nu a lăsat PNL să decidă soarta ministrului, conform statutului, nu a antamat discuții pe subiect nici în partid, nici în coaliție, liderii acesteia fiind doar informați, nu și consultați și, cel mai grav, nu a furnizat cetățenilor motivul demiterii.

În plus, s-a autopropus interimar, nu a avansat niciun nume de succesor, dar nici nu a invitat PNL să-l găsească, dînd de înțeles că va folosi, el însuși, din plin, întreaga perioadă de 45 de zile de interimat. Premierul nu a participat la ultima ședință de coaliție, pe motiv că a avut treburi mai importante, și am mai aflat și incredibilul, anume că nu a mai avut discuții cu ministrul Finanțelor din luna martie.

Oricît ne-ar lucra imaginația, nu am putea găsi ce ar mai fi putut face Cîțu pentru a sfida încă mai mult tot ce mișcă, desigur, cu sprijinul discret al președintelui Klaus Iohannis, care s-a repezit să semneze decretul de revocare de peste hotare.

Pot fi indentificate destule avantaje – și presa a făcut-o deja – pentru Florin Cîțu din demiterea lui Nazare.
Dar la fel de bine există și un preț imens de plătit, și anume încălcarea grosolană a normelor democrației, dinamitarea coaliției de guvernare – pentru că aliații știu bine că premierul nu poate intra în congres doar cu un ministru liberal sacrificat pe așa-zisul altar al incompetenței – și sfidarea nu doar a lui Ludovic Orban, ci și a unui partid. În care Cîțu a intrat fix înaintea alegerilor din 2016, în pofida minciunii cu înscrierea încă din februarie-martie 1990, la 17 ani.

Să nu fi știu tandemul Iohannis-Cîțu cît de grave pot fi consecințele revocării lui Nazare în condițiile în care a fost făcută?
Exclus.
Era la mintea cocoșului.

De aici, nu rămîn prea multe explicații în picioare.
Iar cea mai plauzibilă, în opinia noastră, e că cei doi nu au nici pe departe certitudinea victoriei lui Cîțu, ba poate chiar nici încredințarea că are șansele cele mai mari.
Alegerile din filiale nu merg deloc rău pentru Ludovic Orban, iar Cîțu nu ratează nicio ocazie să se facă de rîs public.

În plus, scandalurile sunt abia la început. Spre exemplu, nu alegerile vor fi cele cu sînge pe pereți, ci desemnările de delegați la congres. Pentru a fi cît mai siguri de voturile acestora, noii lideri de organizații trebuie să trimită la congres cei mai obedienți membri. La varii congrese ale partidelor de la noi, un mare scandal venea dinspre manevra de înlocuire a delegaților de drept cu alții, fideli, prin încălcarea statutelor. Care, reamintim, prevăd că delegați de drept sunt membrii BPN, ai guvernului, ai parlamentului român și cel european, președinții de CJ-uri și liderii grupurilor de consilieri județeni, primarii de municipii și de sectoare etc.
Cel mai neplăcut e că challengerilor le vine greu spre imposibil să șmenuiască voturile la congres, în sensul supravegherii atente a delegaților, în pofida secretului votului.
Aceste manevre sunt rezervate, de regulă, celor aflați la conducerea partidelor la momentul congresului și care țin în mînă organizarea forului.

Ludovic Orban poate impune, deci, invocînd normele democratice, un vot care să fie chiar secret. Caz în care instructajul făcut delegaților în organizații, amenințările etc nu mai valorează doi bani.
La cum se prezintă acum lucrurile, nu doar că meciul se joacă, dar pare că favorit e Orban.

O situație extrem de deranjantă mai ale pentru președinte, care are nevoie ca de aer de un Orban învins și de un PNL condus de un lider slab. Unul care să ducă partidul în gard și să-l transforme pe Iohannis în marele salvator, după mandatul de la Cotroceni.

În numele acestui scop, se va recurge, mai mult ca sigur, la ploaie de lovituri nedemocratice, deja lansate: stenograme otrăvite implicînd apropiați de ai lui Orban, sfidarea lui ca președinte, foarte posibil chiar implicarea parchetelor, într-o formă sau alta. Sigur, sunt manevre riscante, pentru că nu se știe exact cum va reacționa partidul; s-ar putea enerva și aduna în jurul lui Orban în locul distanțării de el. Genul de atitudine care a dus la legendara înfrîngere a puternicei tabere Iliescu în lupta cu Petre Roman, în 1992.

Pentru Cîțu & Iohannis, cea mai bună garanție a victoriei e retragerea lui Ludovic Orban din cursă, dintr-un motiv sau altul. Și un congres a la Dăncilă, fără contracandidați autentici.

Președintele PNL e pus acum în fața unei decizii grele. Dacă cere retragerea sprijinului politic pentru Cîțu, cum e firesc și statutar, poate fi înfrînt la votul BPN, moment în care Cîțu ia guvernul prizonier, pur și simplu, și va face ce vrea cu el. Iar Orban devine din chiar acel moment imaginea perdantului. În plus, va fi acuzat că vrea să arunce guvernarea în aer într-un moment cînd valul 4 bate la ușă, PNRR-ul e în corzi, primarii așteaptă rectificarea bugetară și mai e și vacanță parlamentară.

Dacă nu cere retragerea sprijinului, atunci e mult mai grav, denotînd slăbiciune și chiar lașitate.

Lui Orban nu îi rămîne decît să joace foarte dur, cu orice risc.

Ori, poate, să fie ajutat să înțeleagă că e mai bine să abandoneze cursa, eventual în schimbul unor avantaje.
Aceasta va fi, în opinia noastră, direcția de atac a guvernului și a Cotrocenilor în perioada imediat următoare: convingerea lui Orban să abandoneze lupta.

Deja, cîntecul sirenelor se face auzit.

Liberalul Ovidiu Raețchi, un progresist susținător al lui Cîțu, susură azi, într-o analiză, că o retragere din cursă i-ar salva lui Orban cariera politică – minunată perspectivă, nu? – așa cum s-a întîmplat după retragerea din cursa pentru primărie, în 2016:

”La cum arata azi situatia din PNL, o noua retragere din competitie ar fi salvatoare pentru el. Si i-ar oferi o eventuala platforma de revenire – scenariu util pe termen lung chiar si pentru partid, in cazul in care presedintia lui Florin Citu nu va da rezultatele scontate. Pentru ca, e limpede, Ludovic Orban va pierde cursa interna(…)
Evident, Ludovic Orban are varianta de a pierde onorabil, sperand intr-o proportie decenta in partid, care sa asigure continuitate pentru cei din echipa sa. Iar cei care il sprijina il vor impinge apasat in aceasta directie. Dar e doar o iluzie: Ludovic stie prea bine, din propria experienta de lider, ca invingatorul are instrumentele necesare pentru a schimba sau influenta garnitura dupa chipul si asemanarea sa – asa cum a procedat el la Bucuresti. Si mai stie ca un presedinte PNL invins in alegeri nu mai va gasi niciodata sustinere pentru a reveni in joc.
In acest moment moment, o retragere onorabila, sub o explicatie oarecare – studierea Bibliei, scrierea unei doctrine nationaliste romanesti – ar fi cea mai buna varianta pentru cariera lui Ludovic Orban. Singura care ii pastreaza in joc” scrie fostul deputat.

Un mesaj care profețim că se va multiplica rapid în zilele care urmează.

Exclusiv

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti”.

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

Precizam ca, pe surse, aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri (28 septembrie 2022), la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la Ploiești (documentarea dosarului privind evolutia situatiei de fapt – inca de la prelungirea contractului cu firma franceza Veolia).
Surse DNA au confirmat pentru Incisiv de Prahova faptul ca, Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat. Vom reveni cu amanunte. (CERASELA N.).

Se aude, din nou, zăngănit de cătușe la Primaria Ploiesti/Se clameaza protectia SRI si a statului francez

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

După ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu mult tupeu că nu poate accepta ca pentru masteratul profesional să se înscrie agenți de poliție, pentru că această noua metodă de accedere în corpul ofițerilor este destinată exclusiv celor din afara sistemului, astăzi vă putem spune că 69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Este o surpriză plăcută și o dovadă că prima formă de masterat profesional promovat de conducerea MAI ar fi adus în sistem doar pilele și clientela politică. Faptul că a fost o concurență deschisă, între cei care nu sunt în sistem și agenții/subofițerii care își doresc să treacă în corpul ofițerilor, a demonstrat încă o dată că în MAI avem angajați de valoare care nu sunt promovați și nu li se oferă șanse reale să afirme profesional.

 

Acum însă, primim tot mai multe telefoane din partea celor admiși care reclamă bătaia de joc din partea inspectorilor șefi. Și asta pentru că de luni încep cursurile și li s-a comunicat că trebuie să își dea demisia sau să se suspende în interes personal legitim, fără salariu. În condițiile în care vorbim despre colegi care sunt cu familii, cu copii, cu rate, care nu au așteptat examen de TCO ci și-au asumat să-și sacrifice un an de studii la zi, în București, pentru ca ulterior să primească gradul de subinspector.

În acest sens, am avut discuții cu inspectorul general al Poliției Române pentru a-i prezenta situația concretă în care se află agenții de poliție. De asemenea, am făcut demersuri la nivelul MAI pentru ca agenții de poliție admiși, după finalizarea masteratului profesional să fie repartizați în județele de unde provin. Cu privire la poziția IGPR, precizăm că factorii de conducere și-au însușit prevederile art. 57 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și apreciază că agenților de poliție trebuie să li se aprobe rapoartele depuse la nivelul unităților din care provin.

Secţiunea a 6-a Drepturile salariale cuvenite pe timpul studiilor și în alte situații

Articolul 57

(1) Cadrele militare în activitate, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, pe timpul cât urmează cursuri de zi în cadrul instituțiilor de învățământ superior, cu acordul și în interesul autorităților sau instituțiilor publice de apărare, ordine publică și securitate națională, beneficiază de solda de funcție/salariul de funcție avută/avut la data începerii cursurilor, de solda de grad/salariul gradului profesional deținut și de gradații, precum și de celelalte drepturi aplicabile personalului din instituția de învățământ, cu excepția soldei de comandă/salariului de comandă, în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.

(2) Personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare care urmează cursuri de carieră și nivel, precum și alte activități de perfecționare sau formare continuă beneficiază de solda de funcție/salariul de funcție și, după caz, solda de comandă/salariul de comandă avute la data începerii cursurilor, de solda de grad/salariul gradului profesional deținut, de gradații și de celelalte drepturi salariale avute, în condițiile prevăzute prin ordin al ordonatorului principal de credite.

În acest context, apreciem că orice refuz al vreunui inspector șef de a aproba astfel de cereri este NEJUSTIFICAT în condițiile în care deficitul de personal în această categorie depășește 30% și vă rugăm să ne sesizați pe orice cale cu privire la impedimentele pe care le întâmpinați în acest sens, mai precizeaza sursa citata. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

Polițiștilor li se aprobă mutările între unități/DESCARCĂ MODEL RAPORT MUTARE

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De fiecare dată când se apropie repartiţia promoţiilor şcolilor de poliţie aflate în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, solicităm conducerilor centrale din aceste unități ,dispunerea analizării și aprobării solicitărilor de mutare ale poliţiştilor aflaţi în activitate, între diferite unităţi de poliţie aflate în subordinea acestora, precizeaza cei de la Sidepol.

Promoţiile din luna octombrie, ale celor 3 școli de agenți de poliție și poliție de frontieră însumează aproximativ 2000 elevi ce urmează să fie repartizaţi în cadrul unităţilor de poliţie aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, începând cu data de 28.10.2022.

Astfel, având în vedere proximitatea finalizării studiilor elevilor celor două unităţi de învăţământ, am făcut o solicitare către Inspectoratul General al Poliţiei Române și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, pentru aprobarea rapoartelor de mutare întocmite de către poliţiştii care doresc să plece din unităţile actuale, către cele de domiciliu şi nu numai.

Având în vedere lipsa predictibilităţii posturilor ce urmează a fi vacantate, la nivelul Poliţiei Române și Poliției de Frontieră, cât şi dinamica de personal aflată într-o continuă schimbare în ultimii ani, considerăm că este oportună solicitarea venită din partea organizaţiei noastre sindicale şi solicităm transmiterea către unităţile teritoriale ce vor beneficia de indicatori din şcolile de poliţie, a unei circulare, prin care să se aducă la cunoştinţa managerilor posibilitatea efectuării mutărilor în condiţiile expuse mai sus, mai ales în urma discuţiilor avute cu mai mulţi şefi de inspectorate care achiesează la primirea de poliţişti cu experienţă din alte unităţi şi cedarea indicatorilor repartizaţi din promoţii.

Condiţiile legale prin care se poate efectua mutarea poliţiştilor, sunt prevăzute de Legea 360/2002 privind statutul poliţistului şi O.M.A.I. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne, poliţiştii interesaţi urmând a întocmi raport scris pentru efectuarea transferului, în cazul în care mutarea se va realiza la cerere sau să îşi exprime acordul în vederea mutării, în cazul în care mutarea se va realiza în interesul serviciului.

 DESCARCĂ MODEL RAPORT MUTARE

Puteţi să efectuaţi procesul de mutare şi accesând site-ul organizaţiei noastre sindicale, sectiunea „SOLICIT MUTARE”, urmând a ne implica în acestă activitate, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale, mai precizeaza cei de la Sidepol. (Cristina T.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv21 de ore ago

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la...

Exclusiv2 zile ago

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDupă ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu...

Exclusiv3 zile ago

Politia Locala Ploiesti este permanent la dispozitia cetateanului, un serviciu operativ in slujba ploiestenilor, pregatita in orice moment de actiune si interventie cu furci si topoare in loc de pistoale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNasul edilului a pus pe butuci Politia Locala Ploiesti/Furci si topoare in loc de pistoale? Dupa ce Politia Locala...

Exclusiv3 zile ago

„O tara care face un titlu de glorie din numărul dosarelor penale este o țară eșuată!”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Nu-mi plac bilanțurile pentru că oamenii sunt reduși la nivelul unor cifre! Avem „n” inculpați trimiși în judecata. Ura!...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a taxat derapajele edilului Andrei Volosevici/Consilierii locali au trantit proiectele cu „cantec” si „lectia de smecherie” nu a primit nota de trecere

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova a publicat, inainte de sedinta Consiliului Local Ploiesti de ieri, doua articole: „Doua proiecte cu cantec...

Exclusiv5 zile ago

Lecție de șmecherie in sedinta Consiliului Local Ploiesti/Mucegaiul și Șmecherii

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinEdilul Andrei Volosevici si mintea odihnita Funcționari discreți care ”înfloresc” subit la umbra unor posturi cheie din instituții publice...

Exclusiv5 zile ago

Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni cu substanțe interzise în bagaje

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDirectoarea pleca în vacanță cu familia, iar la un control de rutină, ofițerii antidrog au găsit un pachețel cu...

Exclusiv5 zile ago

Doua proiecte cu cantec pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 27 septembrie 2022 au fost...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe surse aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri, la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici pregătește un tun de cca 700 milioane de euro

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCel mai mare tun din istoria Ploieștiului, în valoare de cca 700 milioane de euro, urmeză să fie pus in...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii din județul Caraș-Severin sunt persecutați de adjunctul inspectorului șef dacă aleg să respecte jurământul de credință/”Este firma domnului Coman/comandant”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCu toate că de la nivelul IGPR a fost trimisă o echipă din cadrul Direcției Control Intern, singurul lor...

Exclusiv7 zile ago

Cea mai prosta administratie locala din ultima perioada/Edilul Andrei Volosevici are si o lipsa totala de respect fata de cei „vii” si cei „morti”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Dezinvoltura distructivă a acestui personaj a aruncat administrația publică locală ploieșteană într-o criză fără precedent, în urma căreia cetățeanul...

Exclusiv1 săptămână ago

„Imparatul” si „Dumnezeul mai mic” din POLIŢIA ORAŞULUI BĂICOI/Singurul ofiter din Politia Romana care s-a cerut in corpul subofiterilor si a ajuns sa poarte gradele pe invers sau in diagonala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCazuri stupide cu polițiști „albiti” de Biroul Control Intern din IPJ Prahova Singurul ofiter din Politia Romana care s-a...

Exclusiv1 săptămână ago

Primarul Andrei Volosevici isi mai „trage” un expert in randul consilierilor de la cabinetul primarului: absolvent al Universitatii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCabinetul primarului a devenit o instituţie bazată pe…şmecherie! De la data de 01.10.2022, Andrei Volosevici își trage un nou...

Exclusiv1 săptămână ago

Razbunare: Se intentioneza „debarcarea” lui Donald Constantin de la conducerea CSM Ploiesti/Fratia banului fratie mafiota/Fratia consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinClubul Sportiv Municipal a devenit de ani buni o instituţie bazată pe…şmecherie şi mai puţin spre nevoile sportivilor pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!