Connect with us

Anchete

S-a aflat primul judecator din viitorul Cotet

Publicat

pe

Mai avem mai bine de un an cu actualul Consiliu Superior al Magistraturii, zis “Cotetul Superior al Magistraturii”, dar exista cativa magistrati dati ca sigur in viitorul Consiliu. Asta desi, chipurile, locurile in CSM se ocupa in urma unor alegeri organizate in randul judecatorilor, care sunt programate abia pentru anul viitor. Unul dintre cei despre care lumea vorbeste ca va face parte din viitorul Cotet este presedintele Curtii de Apel Alba Iulia, judecatorul Liviu Gheorghe Odagiu. Acesta cica va fi unul dintre cei trei reprezentanti ai curtilor de apel in CSM-ul care isi va incepe activitatea in 2023. E drept, din cate stim noi, despre Odagiu nu s-a auzit nimic rau deocamdata, are o presa locala favorabila, dar nimeni nu trebuie sa plece pe fenta. Au mai fost destui care, dupa ce au pozat in baieti buni, si-au dat arama pe fata. Nu spunem ca e cazul judecatorului Liviu Gheorghe Odagiu, ci doar consideram ca putina precautie nu strica, avand in vedere tepele din ultimii ani. Daca e adevarat ca Odagiu are deja locul asigurat, noi speram sa isi faca treaba cum trebuie si chiar sa lupte pentru o Justitie mai curata, mai sanatoasa si fara blaturi. Sa fie fix opusul unui actual membru CSM. Stie el care, dezvaluie Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Anchete

Inalta Curte continua sa faca praf hotararile judecatorilor din CSM pronunate in materie disciplinara

Publicat

pe

De

O noua sanctiune disciplinara aplicata de Sectia pentru judecatori a CSM a fost anulata de Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti, dezvaluie Lumea Justitiei. S-a intamplat luni, 15 aprilie 2024, cand ICCJ a admis recursul judecatorului Ion Hanzu de la Judecatoria Sibiu, sanctionat in noiembrie 2023 cu “avertisment” pentru abaterea disciplinara constand in “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”, abatere prevazuta de art. 271 lit. g teza I din Legea nr. 303/2022 privind statulul judecatorilor si procurorilor . Concret, ICCJ a stabilit prin decizia nr. 96 din 15 aprilie 2024, pronuntata in dosarul 2882/1/2023, urmatoarele: “Admite recursul declarat de recurentul Hanzu Ioan impotriva Hotararii nr. 22J din data de 1 noiembrie 2023, pronuntate de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 19/J/2023. Caseaza hotararea si, rejudecand, respinge actiunea disciplinara ca neintemeiata”. Cine are dreptate in acest caz vom sti abia dupa ce vom citi ambele hotarari, cea a CSM de sanctionare si cea a ICCJ de anulare a sanctiunii. Pana atunci continua sa fie extrem de ciudat cum mai toate hotararile de sanctiune aplicate de judecatorii din CSM sunt trantite la ICCJ, ca si cum instanta suprema ar vrea sa descurajeze Inspectia Judiciara sa mai faca dosare, iar CSM sa mai aplice sanctiuni. Cert este ca incet, incet Inalta Curte isi consolideaza renumele de cea de-a doua “Brigada Nufarul”, evident dupa Sectia pentru procurori a CSM. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Calendarul de distribuire a noii uniforme  de serviciu pentru poliția de frontieră se va împărți în două etape

Publicat

pe

De

După o lungă perioadă de timp de aproape 2 ani de la debutul procedurii privind realizarea noii uniforme, în care instituția s-a confruntat cu o serie de contestații, procese in instanță care au blocat efectiv achiziția unor elemente de uniforma, în sfârșit, Poliția de Frontieră Română demarează procedura de distribuire a noii uniforme, dezvaluie cei de la sindicatul Europol..

Calendarul de distribuire a noii uniforme  de serviciu pentru poliția de frontieră se va împărți în două etape:

  1. Etapa 15.04.-15.07 2024 când va fi distribuite elementele de uniformă care se află în depozitul IGPF: pantaloni (cu mesadă detașabilă pentru iarnă),cămașă ,bluză, bluza tactică, jachetă (cu mesadă detașabilă pentru iarnă), centură tactică (dublă, atât pentru pantaloni, cât și pentru elementele din dotare), șapcă, fes, șosete și însemnele PFR)
  2. Etapa 15.07-30.12.2024 când vor fi distribuite celelalte elemente de uniformă rămase până la dotarea integrală a polițiștilor de frontieră;

Distribuirea la structurile teritoriale se va face prin grija responsabililor  pe această linie de muncă, urmând ca fiecare ITPF să asigure distribuirea la fiecare sector al poliției de frontieră in parte, nefiind nevoie ca polițiștii de frontieră să intre în posesia acesteia de la sediul inspectoratului. Pentru structurile aeroportuare din țară, distribuirea se va face prin grija responsabililor din cadrul IGPF care vor trimite la fiecare structură teritorială noua uniformă.

Promoția de elevi ai SPAPF ”Avram Iancu” Oradea, aprilie 2024, vor primi în perioada imediat următoare aceste elemente de uniformă  enumerate mai sus, plus bocancii tactici.

Materialele din care sunt confecționate elementele de uniformă ale Poliției de Frontieră Române sunt de o calitate  net superioară față de ceea ce am observat până acum la alte arme din MAI,  urmărind cu strictețe ca firmele care confecționează uniforma să respecte în tocmai toate caracteristicile tehnice, efectuând chiar verificări inopinate la fabricile de producție pentru a testa materialele în cadrul laboratoarelor de analiză a produselor textile.

E necesară acordarea unei atenții sporite în ceea ce privește curățarea uniformei , fiecare element având instrucțiuni de curățare, fiind indicat ca temperatura de spălare să fie 30-40 grade.

Începând cu luna mai și până în luna august 2024, polițiștii de frontieră vor fi alocați la echipament în sistem mixt, bani+ uniformă,  scăzându-se din valoarea bănească  lunară în funcție de valoarea elementelor de uniformă primite de fiecare polițist.

Chiar dacă până acum Poliția de Frontieră Română nu a ieșit în față cu comunicate de presă sau alte recepții, putem spune că  noua uniformă e un real succes al echipei care s-a ocupat ca tot procesul de realizare să fie bine pus la punct și cu siguranță va fi pe măsura așteptărilor politistilor, mai precizeaza sursa citata. (Sava N.).

 

 

Citeste in continuare

Anchete

“Poveste de demult (dar adevarata!)”

Publicat

pe

De

Judecatorul Andi Malaliu de la Tribunalul Bucuresti, in prezent aflat la pensie, a revenit cu o noua poveste savuroasa, dezvaluie Lumea Justitiei. Iar unul dinjtre personaje este actuala judecatoare ICCJ Lavinia Lefterache (foto 1).

Episodul relatat pe pagina sa de Facebook de judecatorul Andi Malaliu a avut loc cu zeci de ani in urma, pe vremea in care Lavinia Lefterache isi desfasura activitatea la Tribunalul Bucuresti. Totul s-a intamplat intr-un dosar in care jurnalistul Cristian Tudor Popescu fusese dat in judecata pentru insulta de fostul ministru de Interne Gavril Dejeu.

Dar mai bine va lasam sa cititi povestea lui Andi Malaliu:

“Poveste de demult (dar adevarata!). Era pe la inceputul carierei mele, cand CTP a scris in ‘Adevarul’ un articol in care-l facea pe fostul ministru de interne taranist Gavril Dejeu ‘idiot’ si ‘martafoi’. Omul l-a dat in judecata, fireste, pentru insulta, nu mai stiu daca si pentru calomnie. In fond, la Judecatoria sectorului 1, CTP e achitat, invocandu-se libertatea de exprimare si practica CEDO (cred ca aparuse cauza Dalban contra Romaniei). Dejeu face recurs si cauza ajunge la TB la un complet de ‘grei’: Tripadus Maria, Marin Circel si Lavinia Lefterache. Cateva cuvinte despre fiecare. D-na Tripadus venise din avocatura, pontoasa, spumoasa, plina de umor, a stat in magistratura dupa ce depasise 60 de ani. Marin Circel, desi securist (dar nefacand politie politica), a fost un om si un sef de treaba, ajutandu-si si protejandu-si oamenii. Genul ala de sef mai de moda veche, pe care-l iubesti, chiar daca mai vezi la el ca, uneori, acordul subiect-predicat nu e perfect. Lavinia Lefterache era cu cartea si a ajuns, pe merit, pana la ICCJ. Cu umorul caracteristic, d-na Tripadus ne-a povestit odata cum s-a ajuns la solutie. Lavinia Lefterache era pentru respingerea recursului, argumentand cu libertatea de exprimare si spunand ca, daca e cazul, va face opinie separata. Atunci, facandu-se ca nu-si da seama ce spune, d-na Tripadus o intreaba:

‘-Lavinia, de ce nu intelegi, esti idioata?

-De ce ma insultati, doamna Tripadus?

-Pai, eu, Lavinia, te insult? Liberul tau in exprimare o zice’.

La replica asta, Lefterache se ‘taie’: ‘Bine, faceti cum vreti’. Circel: ‘Ii dam amenda penala cu executare!’ Sezi bland, Circelica! Ii dam amenda penala cu suspendare, sa vada ca se poate si ca nu poate sa scrie chiar orice.

Si asta a fost solutia pana la urma: amenda penala cu suspendare pentru insulta. Cum a reactionat CTP? Urat, de genul: cum isi permite justitia sa-l condamne pe el, marele CTP? Si, desi oricum n-am vrut niciodata sa-i fac statuie lui CTP, reactia lui a spulberat si orice urma de pretuire pe care as fi avut-o pentru magistrul, cu un caracter urat, obisnuit inca de atunci sa creada ca are dreptul sa insulte pe oricine oricand”.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv13 ore ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusiv13 ore ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv2 zile ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusiv2 zile ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusiv2 zile ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusiv2 zile ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Exclusiv2 zile ago

„Șefii din poliție au imunitate/Îi sfătuim pe agenții de siguranță să refuze să mai semneze procesele-verbale de instruire! Și așa spun procurorii și judecătorii că n-au nicio valoare juridică”

Un procuror și un judecător au „legiferat” falsul intelectual la Poliția Roman! S-a creat un precedent extrem de grav, dezvaluie...

Exclusiv2 zile ago

USR-iștii și toți confrații lor au pentru polițiști și militari o ”vitrină” goală, din care străbate un miros urât de medicamente netestate suficient și înghițite odinioară

USR-iștii au fost cei mai nerăbdători să se arunce în cursa euro-parlamentarelor, de departe un soi de pizdulicea măcelarului (pentru...

Exclusiv3 zile ago

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a...

Exclusiv5 zile ago

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Exclusiv6 zile ago

In 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!

Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri. Trebuie să mărturisesc întâi că...

Exclusiv6 zile ago

De ce le este rușine unor șefi din Poliția Română să poarte uniforma?

O simplă poză la prima vedere cu o oarecare activitate a Carabinierilor italieni la care sunt prezenți la fața locului...

Exclusiv7 zile ago

WHITE TOWER 30/Primele „victime” din IPJ Prahova incep sa apara in urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti...

Exclusiv7 zile ago

Ipocrizia lui Ciolacu sau cum trecutul urmareste pe oricine

In 27.11.2023, Marcel Ciolacu declara la o conferinta ca el, ca prim-ministru, nu are informatiile atat de repede, ca sa...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!