Connect with us

Featured

Biden și Johnson au semnat o nouă Cartă Atlantică privind comerțul, apărarea, combaterea schimbărilor climatice (care va fi noua ideologie a sărăciei multilaterale impuse

Avatar

Publicat

pe

Între Irlanda de Nord și Carta Atlanticului, Biden cu ochii la GenevaȘi a început mult așteptatul turneu diplomatic al președintelui Joe Biden. Prima etapă a avut loc prin vizita lui Biden, la o baza militară americană din UK. Practic nu s-a văzut prima dată cu conducerea țării gazdă ci s-a dus, ca într-o țară ocupată, la militarii lui.
Apoi o imagine care a lăsat lumea mască. Biden și Johnson au semnat o nouă Cartă Atlantică privind comerțul, apărarea, combaterea schimbărilor climatice (care va fi noua ideologie a sărăciei multilaterale impuse nouă tuturor de către principalii actori ai progresismului) și confirmarea unui nou model de alianță defensivă comună. Toate acestea au loc pentru a acoperii dezastrul absolut creat de pandemia covid din ultimii doi ani în UK și desigur înceata redresare a democrației americane, aflată sub un atac fără precedent.Analiștii nu prea au înțeles ce înseamnă aceasta cartă, o dublare a celebrei carte semnate de Churchill si Roosevelt în 1941, în plin conflict mondial. Nimeni nu a prea a văzut, în afară de tot felul de fraze ideologice de tip neo-marxist, care este rolul acestui document. Dacă în 1941, semnarea cartei de către Churchill era încununarea eforturilor sale de a atrage SUA în războiul cu Germania nazistă, întrebarea care se pune astăzi este în ce nou război dorește Johnson să atragă SUA și împotriva cui. Răspunsul îl știe toată lumea, este vorba despre o noua alianță împotriva Chinei.

Pentru profileri, cei doi, Biden și Johnson formează un cuplu trans atlantic ciudat. Americanul este produsul fundamental al statului birocratic american. Acum 50 de ani era liberal conservator, acum, ca președinte este și comunist și progresist, este și de dreapta sau de stânga atunci când se referă la interesele militariste ale SUA, este și globalist atunci când promovează direct cumpărăturile de armament american de către tot felul de mici națiuni satelite. Este orice, numai lui să îi fie bine.

Mini Trump britanic este un cunoscut excentric. S-a căsătorit acum două săptămâni, pe furiș, cu nevasta închiriind rochia de mireasă. Britanicul, ca nu cumva, să fie eclipsat de cuplul Biden, și-a tras repede nevastă. A treia după calculele oficiale. Bărbat adevărat când vine vorba de stabilitatea familiei, a căsniciei, a responsabilităților de soț și de bărbat, Boris încearcă, prin toate căile să fie și britanic, și scoțian, și irlandez, și american, și chinez din Hong Kong și marțian de pe Jupiter, doar doar va găsi calea refacerii vechii puteri imperial britanice. Măcar celei economice, dacă nu și celei politice. Mai ales, Johnson al nostru dorește un nou raport de forță motivant cu Franța după ce Macron a otrăvit efectiv negocierile Brexit cu impunerea unei soluții privind Irlanda de Nord care, pusă în aplicarea, pulverizează economic întregul său regat. Deci, nimic despre valorile democrației universal, ale uminității și păcii pe pământ. Doar lui să îi fie bine.

Deci la Cornwall, ducat regal, căci este domeniul istoric al prințului Charles și al sotiei sale Camilla, lângă Golful Carbis , din sud-vestul Angliei, înainte de summit-ul G-7 cu alți lideri mondiali, cei doi au produs un spectacol complet. Biden a venit setat să nu dea nimic Regatului Unit. Aflat alături de președintele său, consilierul de securitate națională Sullivan a dat o declarație extrem de clară, că SUA nu vor permite ruperea acordului din Vinerea Mare, care, acum decenii, a permis pacea din Irlanda de Nord. „Președintele Biden a fost clar în legătură cu credința sa solidă în Acordul din Vinerea Mare ca fundament pentru coexistența pașnică în Irlanda de Nord”, a declarat Sullivan reporterilor aflați în Air Force One . „Orice măsuri care o pun în pericol sau o subminează nu vor fi binevenite de Statele Unite”. Scurt și cuprinzător, tocmai ca Johnson să nu își facă vre-o iluzie.

Pentru guvernul britanic tocmai o rescriere a acelui acord permite împlinirea totală a Brexitului. Altfel, după dezastrul negociat de Theresa May, cea care a provocat cele mai mari daune procesului de suveranitate britanic prin acceptarea propunerii francezului Michel Barnier, care fix dizolvarea puterii britanice a urmărit, Johnson a incercat să îl facă întâi pe Trump să puna presiune pe Franța. Trump nu avea capacitatea și nici cultura de a înțelege aceste nuanțe, ca atare nu l-a interesat problema, iar Biden, ai cărui bunici au fost irlandezi a impus regula de fier a păcii din Vinerea Mare, distrugând practic proiectul lui Johnson. În conditiile impuse de SUA, Londra acum se va vedea obligată să negocieze cu Bruxelles tocmai linia de graniță care este în interiorul țării și nu cum susțin europenii, în exteriorul ei. Ca atare Johnson nu are nici un fel de soluție reală de a se lupta cu Uniunea Europeană. Exact ca în 1941, când prin carta atlantică Churchill a crezut că își salvează imperiul, când de fapt l-a pierdut pe mână americană, așa și acum Johnson pierde pariul refacerii puterii britanice în fața unei Europe unite. Tot pe mână americană.

Cine a urmărit atent poza de grup de la G7 va observa că Macron, destabilizat de revolta socială permanentă din interiorul țării sale, a stat tot timpul în siajul lui Biden, existând momente în care britanicul și francezul s-au ignorant. Merkel s-a așezat cuminte la locul său, gesturile sale fiind clare. Pare să spună: „băieți eu plec în curând, așa că problemele sunt ale voastre”.

Un președinte american în mod clar obosit și în pierdere de viteză, un prim ministru britanic care este umbra celor de odinioară, un francez prea exuberant pentru a nu se citi lingușeala în locul puterii adevărate. O birocrație vorace și acaparatoare europeană invitate pe picior de egalitate, o cancelară germană pe picior de plecare. Ceva la Cornwall nu a prins. Peste toți cei prezenți acolo a tronat ca piază rea, negocierea de la Geneva cu Rusia. Căci avertismentele transmise Chinei și Rusiei, înainte de G7 și NATO, vin să deschidă un dialog care nu poate fi asigurat de doar șapte prinți obosiți de pandemie și înfrânți, fiecare dintre ei, acasă.

Biden venea de la eșecul negocierilor cu republicanii, care i-au refuzat planul de relansare economică. Fauci, acest guru american al pandemiei nu poate explica de ce banii SUA au subvenționat laboratorul din Wuhan, care devine iată, prin mijlocirea teoriilor conspiraționiste, centrul de unde s-a diseminat, din greșeală, virusul. Mai mult, inflația a lovit cumplit economia americană, cifrele fiind cele mai mari în ultimii 15 ani.

Johnson este efectiv gluma de noapte bună a britanicilor. Aroganța sa, imposibilitatea sa corporală de a fi măcar ordonat în gesturile personale (când merge ai impresia că-ți dă palme la propriu, atît de dezordonat este), capacitatea sa de vorbi de britannia imperială când amărâții de pescari francezi se bat la egal cu ditamai pescadoarele engleze, cu o soție care numai acum 4 luni îl acuza de violență domestică, toate produc o imagine greu de luat în serios.

Iar limbajul comunicatelor a fost suma tuturor ipocriziilor. Vorbind reporterilor Biden a spus că a avut o „întâlnire foarte productivă” cu Johnson. Mai mult a spus că au discutat obiective „ambițioase” privind schimbările climatice. Președintele SUA a adăugat că au vorbit despre „sacrificiile comune” făcute, de ambele țări, în Afganistan. Atunci când nu ai ce vorbi cu adevărat îți amintești de faptele de arme din tinerețe sau definești discuțiile cu nevasta ca fiind productive. De fapt Biden nu a cedat nimic iar Johnson a jucat teatru pentru a nu pierde fața, nici în regat dar mai ales să demonstreze el ca regele nu este gol în raport cu Europa. Urmează vinul dat de regină și poze în palatul atât de râvnit al monarhiei britanice. Soațele și-au luat bijuteriile de families au dacă nu au avut, au împrumutat pe furiș cum făcea altădată Nancy Reagan, iar frau Merkel se va prezenta în celebrii săi pantaloni privind cu religioasă dezaprobare pantofii cu toc înalt al acestora. UK nu se dezminte niciodată când vine vorba de fast imperial. G7 din acest an va fi declarat o victorie epocală, moment istoric, nici mai mult nici mai puțin o adevărată revenire la timpurile de aur.

De fapt este o ridicolă poveste despre ambiții și America is back! atunci când de fapt la Geneva SUA se vor întâlni cu un adversar capabil să le oblige la compromisuri. Mai mult, numai acum zile, China a votat o lege cu caracter constitutional care va replica simetric și fidel oricărei sancțiuni economice sau politice pe care membrii G7 sau NATO le-au impus sau le vor impune. Numai pace și armonie nu va fi!

Complexul mosaic de probleme pe care nici Obama, nici Trump nu au reușit să îi găsească măcar un numitor comun, va exploda pe fondul unei grave deteriorări a democrației americane sub Biden. Căci dacă ceva este clar și devine vizibil pe zi ce trece este că mult clamata și exportata democrație americană, mult inventatul vis american se deteriorează. Atacurile la adresa democrației din SUA, instabilitatea politică fundamentală care pare a se instala la nivel național, ineficiența deja cunoscută a mesajelor de tip „să ne schimbăm sexul și totul va fi bine”, sunt semnale de profundă inadecvare la problemele moderne ale lumii. Mai mult, că sunt loviturile vitriolice provenite din imensul rezervor de votanți ai lui Trump sau din parte unei gălăgioase, dar perfect organizate mișcări neomarxiste americane, amenințările la adresa stabilității democrației americane sunt reale și evidente. Iar dacă istoria ne-a învățat ceva este că indiferend dacă pe 14 Iulie un rege francez scria că nu s-a intâmplat nimic, lumea a cunoscut o revolutie franceză genocidară. Indiferend dacă la G7 sau NATO pozele vor arăta leaderii ca fiind siguri pe ei, cel puțin în SUA situația internă este extrem de fragilă. Căci de Europa nu mai vorbim.

G7 2021 a fost imaginea nefardată a unei imobilități generaționale și ideatice. Probabil ca summit-ul NATO va fi la fel. În marja lor, desigur întâlnirile separate ale lui Biden și Macron, fiecare cu planul lui, cu Erdogan al Turciei, ne propun o altă versiune a evenimentelor decat cea a comunicatelor care vor apărea.

La Geneva vom vedea cum actorul principal al acestei poze va discuta aplicat cu Rusia. Ucraina a fost ultimul exemplu al imposibilității materiale ale SUA de a se opune unor democrații iliberale. Cazul Belarus, introdus special pentru a abate atenția de la Ucraina și ultima mutare de soldați americani în Grecia demonstrează că sateliții mici americani din Marea Neagră nu există în marile schisme care au loc sub ochii noștri. Polonia și Ungaria rămân democrații iliberale consolidate, iar micile autocrații lingvistice din zona Baltică nici măcar nu mai ascund lipsa lor de apetență pentru liberalismul mult clamat de către sponsorii lor din umbra. După pivotul asiatic care a sacrificat interesele europene, leaderii europeni nu mai cred în SUA. Nici nu mai au cum, mai ales dacă analizăm politica de satelizare a Europei produsă de administrația Obama, al cărui adjunct a fost Biden. SUA au vândut armament în valoarea de miliarde de dolari sateliților est europeni, nefiind în stare să răspundă clar dacă le vor salva de o eventuală mânie a Moscovei. Acest fals sentiment de securitate s-a construit cu banii națiunilor sărace din bazinul Mării Negre, Baltice sau Adriatice, fără a obține cu adevărat o adeziune naturală a acestora la valorile democrației. Societățile est europene nu au primit la schimb democrație și economie de piață echitabilă, ci o lume falsă, plină de demoni ai distrugerii și tot felul de proiecte politice fluide ideologic. Cel mai mare număr de democrații iliberale, sau autocrații lingivstice și religioase se află exact în spațiul estic. Am asistat doar la o permanenta fluidizare a opțiunilor geo-politice ale marilor actori, o imperializare a procesului de satelizare a celorlați în favoarea puterilor originare și o monarhizare a poncifelor false și ne-educate ale unora, cărora, fără poliția gândirii care să îi impună global, nu le-am fi dat nici locul de parcare la supermarket.

Iar ca finalul să fie apoteotic, presa americană are o singură concluzie. Deși Carta Atlanticului reprezintă ultimul capitol din „relația specială” dintre Washington și Londra, guvernul britanic a spus săptămâna aceasta că lui Johnson nu-i place acest termen. Un asistent politic al său a declarat pentru The Atlantic că prim-ministrul britanic a crezut că fraza pare nevoiașă. Adică nu exprimă nimic. Nici prezent și nici viitor.

H.D. Hartmann

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

O afacere menită să umfle conturile băieților deștepți din Ploiești a fost trecută sub tăcere, instituțiile statului ignorând complet problema/Bozianca a semnat cele mai dubioase licitații

Avatar

Publicat

pe

De

Vorbim despre reconstrucția stadionului Ilie Oană, templul fotbalului ploieștean, obiectiv care a devenit una dintre cele mai scumpe investiții din Ploiești.

Reconstrucția stadionului a avut loc în perioada 2010-2012, iar firma Alpine Bau a cîștigat licitația cu o ofertă de 11 milioane de euro. Un preț rezonabil, la acea vreme. Numai că, prin două acte adiționale, prețul a ajuns la 17 milioane de euro.

Iar cheltuielile nu s-au oprit aici!

Deși Primăria Ploiești contractase un credit bancar pentru a finaliza investiţia,  nu a plătit facturile la timp. Constructorul a dat în judecată Primăria Ploieşti şi a câştigat penalităţi în valoare de un milion de euro, sumă plătită din bugetul local în anul 2014.

După câteva luni, Alpine Bau, constructorul stadionului, a intrat în procedură de insolvenţă, iar administratorul judiciar al companiei a intentat un nou proces Primăriei Ploieşti solicitând alte penalităţi în valoare de 7 milioane de lei (peste 1,5 milioane euro).  Și acest proces a fost pierdut de autoritățile locale ploieștene, iar bugetul local a fost văduvit de încă o sumă importantă.

În fapt, firma Alpine Bau a emis mai multe facturi către Primăria Ploiești, facturi neplătite la termen de municipalitate. Se întâmpla în anul 2012, iar gurile rele susțin că facturile urmau a fi plătite după ce Andrei Volosevici ar fi câștigat al doilea mandat de primar al Ploieștiului. În 2012, Volosevici a pierdut lupta electorală în fața lui Iulian Bădescu, facturile buclucașe au fost pitite în sertare, în așa fel încât Alpine Bau a câștigat penalități uriașe fără vreo șansă de a pierde respectivele procese.

Cu alte cuvinte, stadionul anunțat că va costa doar 11 milioane de euro, a costat în final peste 20 de milioane, dintr-o înțelegere tacită a băieților deștepți

„Ilie Oană”contract cu dedicaţie pentru Vasile Todosia

Au fost foarte multe ilegalităţile legate de stadionul „Ilie Oană” și nici acum lucrurile nu sunt intrate pe făgașul normal.

Spre exemplu, la licitaţia pentru construirea stradionului firma româno-germană Baupartener  a oferit un preţ cu două milioane mai mic decât al celor de la Alpine Bau.

Nemţii au fost descalificaţi pe motiv că inginerul şef al proiectului era cetăţean ungar şi avea facultatea făcută în patru ani, în Ungaria, şi nu în cinci cum era în România!

La contestaţie au fost depuse documente din care rezulta clar că Alpine Bau era implicată în fapte grave de corupţie în Germania.

Comisia de licitaţie a Primăriei Ploieşti a fost „oarbă” şi a motivat că nu interesează Ploieştiul problemele din Germania, şi asta deşi România era membră UE. Șefa comisiei de licitație de la acea dată era viceprimărița de atunci, Cătălina Bozianu, în prezent președinte al PMP Prahova.   De altfel, Bozianu a semnat cele mai dubioase licitații, deoarece timp de patru ani, Andrei Volosevici (primar la acel moment și actual edil șef al Ploieștiului) refuza să semneze contractele care i-ar fi putut crea probleme.

În perioada 2008-2012, în timpul primului său mandat, Andrei Volosevici  nu a semnat niciun contract de investiţii important pentru oraş. Dar, sub coordonarea lui și a oamenilor PDL, Ploieștiul a pierdut peste 10 milioane de euro.

Cine este Vasile Todosia

În 2013, pe DNA anunța că a început urmărirea penală a lui Todosia, acesta fiind acuzat de infracţiuni privind fondurile europene, cuprinse la articolul 10 din legea 78/ 2000, de înşelăciune prevăzută la art.215 Cod Penal şi fals- art.290 Cod Penal.

Mai pe înţelesul tuturor, Todosia este acuzat de „folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene sau din bugetele administrate de aceasta sau în numele lor.  Era vorba despre investiții făcute de firmele omului de afaceri în zona Slănic, iar deși instituțiile statului fuseseră sesizate încă din anul 2009, dosarele au fost ținute la sertar .

O altă gaură…tot de la stadion

O altă ilegalitate a reprezentat-o cedarea mărcilor Petrolul în favoarea firmei lui Dan Capră, un afacerist local, fost ospătar, implicat în afaceri dubioase cu interlopii și cămătarii din Ploiești.
La încheierea contractului de cedare a mărcilor, Dan Capră, a fost obligat să își asume o investiție de 500.000 de euro într-un stadion abia finalizat.  Ce investiţie să mai faci într-o arenă sportivă finalizată la cheie?

Dar această ilegalitate a dus la situația în care în anul 2020, firma ViaInsolv, cea care gestiona insolvența fostului club Petrolul (finanțator Daniel Capră), a scos la licitație mai multe bunuri din stadionul Ilie Oană, motivând că acestea au fost achiziționate în urma acelui contract.

Au fost vândute atunci canapelele și lcd-urile din lojele stadionului Ilie Oană, obiecte achiziționate de către unul dintre finanțatorii echipei Chindia Târgoviște, club care și-a disputat timp de doi ani meciurile de acasă pe arena din Ploiești.

Ulterior au fost scoase la licitație și alte bunuri precum tabelele de marcaj, băncile de rezervă sau o parte din instalația de sonorizare a stadionului.

Licitația a fost anulată deocamdată, Primăria Ploiești căutând documente care să demonstreze că bunurile scoase la vânzare de ViaInsolv nu au fost niciodată proprietatea firmei lui Dan Capră.

Valeriu Rachita si Daniel Capră în anul 2012

Reinvestim, din nou în stadion

Recâștigarea de către Andrei Volosevici a Primăriei Ploiești în anul 2020 a readus în atenția opiniei publice stadionul Ilie Oană.

În mai multe emisiuni TV, atât Volosevici, cât și prietenul său Valeriu Răchită, angajat pe un post de antrenor la secția de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Ploiești, au reclamat starea proastă a stadionului, anunțând că este nevoie de investiții masive în recondiționarea lui.

Se discută despre mai multe milioane de euro, bani care ar trebui investiți în schimbarea scaunelor, a instalației de nocturnă , dar și a gazonului.

                                                                                    

  Mentenanța gazonului cu o firmă înființată peste noapte

Imediat după angajarea lui Valeriu Răchită la CSM Ploiești, pe postul de consilier al directorului general (post care nu a existat niciodată în organigrama clubului), a fost schimbată firma care asigura mentenanța gazonului de pe stadionul Ilie Oană.

Astfel, firma care se ocupa de mentenanța gazonului încă de la începtul reconstruirii stadionului Ilie Oană a fost înlocuită cu o firmă înființată cu fix o lună înaintea semnării contractului cu CSM Ploiești.

Conform informațiilor publice, SC Verde Ornamental SRL a fost înființată în plină pandemie, în data de 19 mai 2020. Peste două săptămâni de la înregistrarea firmei semnează cu CSM Ploiești contractul pentru asigurarea mentenanței gazonului de pe stradionul Ilie Oană. Contractul a fost atribuit direct, fără nicio procedură transparentă și fără nicio altă explicație. În mod normal, un astfel de contract (câteva zeci de mii de euro anual) ar trebui încredințat unei firme cu o experiență relevantă în domeniu, cu recomandări venite de la clienții anteriori, dar în cazul SC Verde Ornament SRL nu a fost nevoie de astfel de documente.

Mai mult, în luna septembrie, reprezentantul Verde Ornament informează conducerea CSM Ploiești că durata de viață a gazonului de pe stadionul ploieștean este expirată de patru ani și că ar trebui înlocuit… Iar în lipsa înlocuirii complete a gazonului, fiecare mentenanță scoate din visteria CSM Ploiești, minim 40.000 de euro anual.

Și pentru că stadionul trebuie menținut și întreținut cu bani mulți, se vorbește acum despre înlocuirea scaunelor de pe arena ploieșteană, pe motiv că cele existente sunt decolorate din cauza fenomenelor meteo.

Mai mult, Clubul Sportiv Municipal Ploiești a solicitat o rectificare bugetară de 22 de milioane de lei (aproximativ CINCI MILIOANE DE EURO) bani destinați renovării bazelor sportive. Acești bani ar urma să se adauge la bugetul inițial al clubului de peste 3 milioane de euro. Din noii bani, CSM ar urma să investească mare parte tot în stadionul Ilie Oană. Conform unor surse va urma înlocuirea scaunelor de pe Ilie Oană, schimbarea gazonului și modernizarea tabelelor electronice de marcaj. Despre scaune deja a răsuflat informația că a fost contactată o firmă de la Oradea, iar prețul unui scaun ar urma să fie în jurul sumei de 30 de euro/bucata!

Ca o concluzie, templul fotbalului ploieștean a devenit vaca de muls a baietilor destepti  care au găsit o modalitate de a sifona niște bani publici fără ca vreo autoritate a statului să îi deranjeze. Nu de alta, dar cine vine să numere firele de iarbă înlocuite (pe hârtie) sau cine cântărește fertilizatorii folosiți pentru îngrijirea gazonului, dezvaluie cei de la Ziarul de Investigatii, sub semnatura Cristinei Iancu. De altfel, problema a fost ridicata si de colegii de la Stiri Actuale si Observatorul Prahovean.

Incisiv de Prahova va reveni cu detalii halucinante, de completare, atat din perioada 2010-2012, cat si ce se ascunde in spatele mentenanței gazonului cu o firmă înființată peste noapte dupa ce omul ex-procurorului Portocală, Ștefan Grozea, a fost numit director la CSM Ploiesti.

Poate o sa intelegem impreuna simplele coincidente…

Andrei Volosevici a fost primar al municipiului Ploieşti între 2008 şi 2012 din partea PDL. În 2012, a fost ales senator, tot din partea PDL, însă în 2014 a plecat la PMP, iar apoi a părăsit şi acest partid şi a rămas senator independent, dar în 2015 s-a afiliat grupului PNL. În septembrie 2016, Volosevici a anunţat că s-a înscris în ALDE şi a candidat pentru un mandat de deputat pe lista ALDE Prahova, aflându-se pe locul al doilea pe listă, însă nu a obţinut un mandat de parlamentar.

Andrei Volosevici, a fost învestit, in data de 27.10.2020, în funcţia de Primar al Municipiului Ploiesti. Fostul sau loc de munca fiind SC CONPET SA Ploiesti!

 Simona Albu, fostul șef al Direcției Juridice al Primăriei Ploiești, în primul mandat al lui Andrei Volosevici, a fost numită la data de 29.10.2020, în locul Teodorei Marin, care a fost city-manager în mandatul fostului primar, Adrian Dobre și care s-a pensionat. Fostul loc de munca al Simonei Albu a fost SC CONPET SA Ploiesti!

Simple coincidente, nu?

Simona-Rodica BĂICOIANU – Președinte C.A la  SC Hale si Piete Ploiesti , omul lui Andrei Volosevici (Conpet SA Ploiesti) il numeste la data de 25 martie 2021 pe finul lui Adrian Semcu (Răzvan Lungu) la conducerea SC Hale si Piete, numirea fiind efectuata doar pe performanta, nu pe pile;

La data de 07.07.2021, Andrei Volosevici (Conpet SA Ploiesti) il numeste pe Semcu Adrian (Hidro Prahova) in functia de consilier personal, numirea fiind efectuata doar pe performanta, nu pe pile;

La data de 14.07.2021, Andrei Volosevici (Conpet SA Ploiesti) il numeste pe Albu Catalin la sefia Politiei Locale Ploiesti, acesta fiind sotul administratorului public al Ploieștiului, Simona Albu (Conpet SA Ploiesti), numirea fiind efectuata doar pe performanta, nu pe pile(sanchi!, un HABARNIST!).

Adrian Semcu, fostul director al Hidro Prahova, a fost „numit” de Consiliul de Administrație al SGU Ploiești director adjunct al companiei consiliului local, la data de 22.07.2021, adica sef peste morminte dupa ce fusese demis de la Hidro Prahova pentru incompetenta (post creeat special pentru acesta)! Numirea fiind efectuata doar pe performanta, nu pe pile, sanchi!

Catalina Bozianu fosta directoare la Hidro Prahova, fosta „mana dreapta” a lui Volosevici, in calitate de viceprimarita si nu numai (asa cum preciza Cristina Iancu in articol , persoana care a semnat cele mai dubioase licitații) – actualmente la Conpet SA Ploiesti.

(Cristina T.).

Citeste in continuare

Featured

Generalul Gherghe își execută pedeapsa la Primăria Cornetu/Nelu Iordache a luat 11 ani și 9 luni, omul lui Hăpău doar 1 an și 5 luni/Asta e Mafia Militară: DGIA dă cu mătura prin Cornetu!

Avatar

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Gata, Mafia Militară poate răsufla liniștită… Curtea Militară de Apel București a reușit să pună batista, cel puțin momentan, pe țambalul Direcției Generale de Informații a Armatei, în cel mai mare scandal de corupție care a zguduit serviciile secrete românești din 1989 încoace.

Nelu Iordache a luat 11 ani și 9 luni, omul lui Hăpău doar 1 an și 5 luni
 Printr-o decizie parcăa nume dată pentru a convinge până și isterica propagandă operativă plătită din fondurile care nu au apucat să fie deturnate pe persoană fizică de generalul Iulian Cristian Gherghe că nici măcar nu este nevoie de vreo operațiune hibridă a GRU pentru a dezvălui putreziciunea Mafiei Militare care a penetrat Informațiile Militare de atâta amar de vreme.
Generalul Gherghe își execută pedeapsa la Primăria Cornetu

Astfel că judecătorii de la Curtea Militară de Apel au făcut pur și simplu ceva pe ”dosarul beton” instrumentat ca la carte de către colegii lor de la Parchetul Militar! Astfel că, după ce a recunoscut că a furat 180.000 de dolari din fondurile operative ale DGIA, numărul doi din serviciul secret al Ministerului Apărării Naționale s-a ales cu o pedeapsă pur și simplu halucinantă! El fiind trimis doar să dea cu mătura timp de 70 de zile prin Școala din Cornetu…

 Justiția lui Hăpău!

Iar pentru a nu fi loc de nici cel mai mic dubiu, publicăm integral decizia integrală a ”Justiției lui Hăpău” :

”Tip soluție : Condamnare. Soluția pe scurt : În temeiul art. 396 alin.2 și alin. 10 din C.pr.pen.., a art. 295 alin. 1 din C.pen.,cu aplicarea art. 75 alin.1 lit d), art. 76 alin. 1 și a art. 79 alin.1din C.pr.pen., condamnă pe inculpatul general maior (r)Gherghe Iulian Cristian (date de stare civilă) la pedeapsa închisorii de 1 (un) an. În temeiul art. 396 alin. 2 și alin. 10 din C.pr.pen., a art. 320 alin. 1 din C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 din C.pen., a art. 76 alin. 1din C.pen. și a art. 79 alin. 1 din C.pen., condamnă pe inculpatul general maior (r) Gherghe Iulian Cristian (date de stare civilă) la pdeapsa închisorii de 7 (șapte) luni. În temeiul art. 396 alin. 2 și alin. 10 din C.pr.pen., a art. 321 alin.1 din C.pen., cu aplicarea art. 35 alin.1 din C.pen., a art. 75 alin. 2 lit. a) din C.pen., a art. 76 alin.1 din C.pen. și a art. 79 alin. 1din C.pen. condamnă pe inculpatul general maior (r) Gherghe Iulian Cristian (date stare civilă)la pedeapsa închisorii de 7(șapte) luni. În temeiul art. 396 alin.2 și alin.10 din C.pr.pen, a art.32 din C.pen., cu aplicarea art.35 alin. 1, a art.75 alin.2 lit.a) din C.pen. condamnă pe inculpatul general maior (r) Gherghe Iulian Cristian (date stare civilă)la pedeapsa închisorii de o lună. În temeiul art.38 alin. 1 și alin. 2 din C.pen. și a art. 39 alin.2 lit. b) din C.pen., inculpatul general maior (r) Gherghe Iulian Cristian va executa o singură pedeapsă cu închisoarea de 1(un) an și 5(cinci) luni. În temeiul art.78 alin.1 din C.pen. deduce din durata pedepsei rezultante cu închisoarea de 1(un) an și 5 (cinci) luni aplicată inculpatului general maior (r) Gherghe Iulian Cristian prin sentința penală de față, durata măsurilor preventive a reținerii și a arestării preventive care au fost dispuse față de acest inculpat în prezenta acuză, respectiv de la data de 27.03.2021 până la data de 17.07.2021 inclusiv. În temeiul art. 91 și art.92 din C.pen. dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante cu închisoarea de 1(un) an și 5(cinci) luni aplicată inculpatului general maior (r) Gherghe Iulian Cristian pentru un termen de supraveghere de 2(doi) ani și 6(șase) luni. În temeiul art.93 alin. 1 din C.pen. obligă pe inculpatul general maior (r) Gherghe Iulian Cristian ca pe durata perioadei de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere : a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Ilfov, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu suprvegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. În temeiul art.93 alin.2 lit. b) din C.pen., impune inculpatului general maior (r) Gherghe Iulian Cristian să execute obligația care constă în frecventarea unui program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Ilfov sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate, în legătură cu importanța respectării normelor legale privitoare la normala desfășurare a raporturilor de serviciu. În temeiul art. 404 alin.2 din C.pr.pen. și a art. 93 alin.3 din C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare în cadrul uneia dintre următoarele instituții, la alegerea consilierului de probațiune : Primăria comunei Cornetu și/sau Școala Gimnazială nr. 1 Cornetu.”

Și ARV-ul…?

Deci pentru că s-a împrumutat pentru firmele sale, după care a pus banii înapoi, afaceristul Nelu Iordache tocmai ce a primit o condamnare de 11 ani și 9 luni de închisoare. Pentru că s-a împrumutat din fondurile Ministerului Apărării și apoi a pus banii înapoi, mâna dreaptă a generalului Hăpău a primit 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare… Și asta în lipsa pomenirii în decizia Curții Militare de Apel București a oricărei referiri la un eventual ”Acord de Recunoaștere a Vinovăției”…

Citeste in continuare

Administratie

Exercițiu de abordaj și control la Marea Neagră, în cadrul Operaţiunii Maritime cu Scopuri Multiple la Marea Neagră 2021 (MMO Black Sea 2021)

Avatar

Publicat

pe

De

Exercițiu de abordaj și control la Marea Neagră, în cadrul Operaţiunii Maritime cu Scopuri Multiple la Marea Neagră 2021 (MMO Black Sea 2021), cu ocazia vizitei domnului Fabrice Leggeri, directorul executiv al Agenţiei Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex, the European Border and Coast Guard Agency).

Ieri, 16.09.2021, o delegaţie a Agenţiei  Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex), condusă de domnul Fabrice Leggeri, director executiv, s-a aflat în vizită de lucru în ţara noastră.

Vizita a avut ca principal obiectiv întâlnirea în teren cu participanţii implicați direct în ”Multipurpose Maritime Operation in the Black Sea 2021” (MMO),  operatiune organizată la Marea Neagră, în România și Bulgaria, sub coordonarea Agenției Frontex.

Directorul agenției s-a întâlnit, la Mangalia, cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, domnul chestor general de poliţie Bogdan Despecu și cu inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, domnul chestor principal de poliţie Liviu Bute.

Cu acest prilej, s-au purtat discuții privind colaborarea instituţională, abordând şi alte aspecte de interes atât pentru Poliția de Frontieră Română, cât și pentru Agenția Frontex. De asemenea, oficialii români și reprezentantul FRONTEX au fost prezenți la un exercițiu de abordaj şi control organizat de Garda de Coastă la Marea Neagră, în cadrul operaţiunii maritime aflată în desfășurare în România şi Bulgaria.

Operaţiunea Maritimă cu Scopuri Multiple la Marea Neagră 2021 (MMO Black Sea 2021) se derulează, în perioada 31.03.-06.10.2021, sub coordonarea Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX). Statele membre participante în cadrul operaţiunii sunt România şi Bulgaria, prin Poliţia de Frontieră din cele două state.

MMO Black Sea 2021 are ca obiectiv operațional specific prevenirea, detectarea și combaterea migrației ilegale, a activităților de pescuit ilegal, a poluării marine și a altor infracțiuni transfrontaliere.

Poliţia de Frontieră Română găzduieşte, pentru a 4-a oară, o astfel de operaţiune, scopul principal fiind punerea în aplicare a competenţelor aflate în responsabilitatea structurilor de Gardă de Coastă, după cum urmează:

  • Supravegherea frontierelor maritime, inclusiv sprijin pentru căutare și salvare (SAR);
  • Impunerea legii în zona de competenţă;
  • Controlul pescuitului prin supraveghere și verificări comune în urma Planului de desfășurare comună al EFCA pentru Marea Neagră;
  • Protecţia mediului.

În cadrul operațiunii, Agenția Frontex, împreună cu EMSA (Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă) și EFCA (Agenția Europeană de Control al Pescuitului), asigură sprijinul autorităților naționale care îndeplinesc funcții ale gărzii de coastă, pentru a crește gradul de cunoaştere a situației prin furnizarea de servicii şi informații, respectiv a capacității de reacție.

În activităţile operaţionale desfăşurate în 2020 şi 2021, P.F.R. a folosit mijloace de mobilitate aeriană care au asigurat supravegherea spațiului maritim aflat în competența instituției noastre la Marea Neagră, constând în sisteme de zbor fără pilot la bord, acționate de la distanță – tip UAS (Unmanned Aerial System), utilizate de la bordul navei proiect OPV (sistemul Light RPAS), respectiv de la sediul Grupului de Nave Mangalia (sistemul MALE RPAS-Medium Altitude Long Endurance Remotely Piloted Aircraft System). Ambele servicii sunt oferite instituției noastre de către EMSA.

Informatii de background

Începând cu anul 2007, când a fost semnat acordul de parteneriat cu Agenţia FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Managementul Frontierelor UE), Poliţia de Frontieră Română sprijină toate ariile de activitate ale Agenţiei, fiind implicată în activitatea acesteia, de la nivel strategic (prin membrul cu drepturi depline în cadrul Consiliului de Adminstraţie al Agenţiei – forumul decizional) până la nivelul operaţional, prin detaşarea de experţi cu profilul profesional menţionat de Agenţie.

În anul 2021, Poliţia de Frontieră Română a fost implicată în 16 operaţiuni comune și o operatiune de intervenție rapidă la frontieră, organizate sub egida FRONTEX, participând cu 200 de poliţişti de frontieră, experţi în diverse profiluri și membrii de echipaj. În cadrul operaţiunilor Frontex, au fost detaşate trei nave maritime de patrulare, echipaje canine, autospeciale de patrulare, autospeciale cu termoviziune şi  autospeciale transport echipaj chinotehnic.

Implicarea Poliţiei de Frontieră în activitățile Agenției FRONTEX constă în participarea cu experţi/echipament tehnic la operaţiunile comune, organizarea de operaţiuni comune pe teritoriul ţării noastre, acordarea de asistenţă operativă pentru perioade limitate de timp, sub forma unor echipe de intervenţie la frontiere, participarea cu mijloace de mobilitate navală în cadrul activităților de prevenire și combatere a migrației ilegale la frontierele maritime externe ale Uniunii Europene, participarea la realizarea analizei de risc la nivel european cu ajutorul specialiștilor din structura de specialitate a Poliţiei de Frontieră Române, precum și prin pregătirea poliţiștilor de frontieră în cadrul sesiunilor / cursurilor special organizate.

Este important de menţionat faptul că de la începutul acestui an, România beneficiază de suportul Agenţiei la graniţa cu Serbia. Practic, în zona de responsabilitate a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, se derulează o operațiune comună, care vizează prevenirea și combaterea migrației ilegale pe respectivul segment de frontieră externă a Uniunii Europene.

În cadrul unei medii multianuale, România, prin Poliţia de Frontieră Română, se află în top-ul Statelor Membre, din punct de vedere al contribuţiei cu experți şi mijloacele de mobilitate terestră şi navală, în operaţiunile derulate sub egida Frontex.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv3 zile ago

O afacere menită să umfle conturile băieților deștepți din Ploiești a fost trecută sub tăcere, instituțiile statului ignorând complet problema/Bozianca a semnat cele mai dubioase licitații

Vorbim despre reconstrucția stadionului Ilie Oană, templul fotbalului ploieștean, obiectiv care a devenit una dintre cele mai scumpe investiții din...

Exclusiv4 zile ago

Fiul patronului fabricii de mezeluri Cris-Tim Filipestii de Padure-Prahova, arestat pentru trafic de droguri in Prahova/Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova a actionat, prompt, pe raza judetului Prahova

Nu mai este o noutate ca pe raza judetului Prahova se consuma droguri si exista retele foarte dezvlotate privind traficul...

Exclusiv4 zile ago

Scumpirea asigurarilor RCA cu 40-70% de pe o saptamana pe alta nu este efectul City Insurance/Parchetul si Consiliul Concurentei sa se sesizeze.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și șeful ei, contabilul de ocol silvic Nicu Marcu, asistă complice la distorsiunile pe care chiar...

Exclusiv5 zile ago

Deșeuri periculoase în care se identifică mercur in Prahova/ECOMASTER și OIL DEPOL beneficiaza de susținerea lui Florin Diaconu, șeful APM Prahova/Funcționarea depozitului de deșeuri periculoase in Prahova fără o autorizație de mediu valabilă/Autoritatea contractantă va transporta deșeurile peste 400 km, de la Cluj la Prahova, urmând să le trateze în depozitul deținut de ei în satul Târgșoru Nou, comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova

Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE!  Dezvaluiri pertinente si probate! E o luptă continuă cu mafiile. Sunt mai...

Exclusiv5 zile ago

Ziarul Incisiv de Prahova a sesizat organele de cercetare penala competente si a sesizat si solicitat OFICIAL sprijinul celor de la CENTRUL NATIONAL DE RASPUNS LA INCIDENTE DE SECURITATE CIBERNETICA – CERT-RO pentru ca vinovatii atacurilor cibernetice sa fie identificati si deferiti parchetului

Site-ul care sustine interfata ziarului Incisiv de Prahova a fost blocat catava zile (in weekend) prin atacuri de tip flood,...

Exclusiv7 zile ago

PROMO/In curand doamna Nicoleta Catalina Bozianu? In sfarsit?/Prea tarziu?!!!/ Slabe sperante/In curand vom publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului”

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile...

Exclusiv7 zile ago

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție

Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor „wanna be”, Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins...

Exclusiv1 săptămână ago

Vântul schimbării bate în Politia Locala Ploiesti

Zvonurile conform carora „Calaretului pe calb alb” i s-ar pregati “debarcarea”de la sefia Politiei Locale Ploiesti par sa se adevereasca,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție ieri seară

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, Florin Citu imi redevine nu numai simpatic ci foarte simpatic

Vazand cum turbeaza cel care a subordonat justitia SRI-ului prin protocolul din 1998 dintre Ministerul Justitei si SRI, in urma...

Exclusiv2 săptămâni ago

,,Ministrii de la usereu si plus si-au scris demisiile/Speculatorii isi incarca armele”/Papusarii sunt aceiasii – Marionetele s-au schimbat

Leul este la minim istoric. Scriam in septembrie 2009: ,,Probabil că nu exista vreun moment mai prost pentru ca hormonii...

Exclusiv2 săptămâni ago

Polițisti amenințați și loviți cu parul/Ziua si ultrajul.

S-a întâmplat ieri după-amiază, unde colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Drăguțești-IPJ Gorj au intervenit la un conflict în...

Exclusiv2 săptămâni ago

Steliane, ce demersuri ai facut pentru excluderea din magistratura a procurorilor de rang inalt sau nu, care au activat si eventual semnat protocoale cu SRI?/Drum bun, cale batuta Steliane!

Stelian Ion, ministru revocat al Justitiei (a carui revocare Iohannis o analizeaza). ,,Am primit semnale ca procedura de selectie a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac, numită de Guvern în Consiliul de Administrație al Engie/PMP in opozitie fata de guvernare cu mesaje transante sau la guvernare cu pacturi absconse?

„Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari...

Exclusiv3 săptămâni ago

Nu dau doi bani pe voi, cei care le platiti salariile

,Si ce o sa ne faca”? V-ati intrebat vreodata de ce turnatorul Securitatii Manole angajeaza in sinecuri pe alde Dancila...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!