Connect with us

Administratie

Omagiu adus EROILOR NEAMULUI de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova

Publicat

pe

Pentru a aduce un omagiu eroilor români, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Prahova, Dumitru Tudone şi Cristian Apostol, alături de mai mulţi consilieri judeţeni, au participat la o serie de evenimente organizate de Garnizoana Ploieşti şi autorităţi locale.
 An de an, de Ziua Eroilor, consacrată prin hotărâre a Bisericii în aceeaşi zi cu Sărbătoarea Înălţării, gândurile tuturor se îndreaptă cu pioșenie și condescendenţă spre cei care, cu vitejia lor au realizat România Mare, ne-au apărat libertatea și independența și au menținut trează încrederea poporului român în valorile sale creștine și morale.
 Istoria recentă ne-a configurat însă şi un alt tip de tablou al eroilor, al celor pe care, în ultimul an şi jumătate, i-am regăsit neîntrerupt în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus. Unii dintre ei, din păcate, sunt în rândul celor pe care, astăzi, i-am comemorat, dar cei mai mulţi sunt cei care continuă să lupte pentru ca viaţa noastră să revină la normal.
 În semn de respect, pe lângă recunoștința adusă celor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova le-au mulţumit, din nou, cadrelor medicale, poliţiştilor, jandarmilor, reprezentanţilor ISU şi tuturor celor care au constituit Linia I în lupta pe care o ducem şi în prezent!
 Foto de la evenimentele organizate la Cimitirul Militar „Bolovani“ Ploieşti, Catedrala „Înălţarea Domnului“ Ploieşti, Catedrala „Sfântul Ioan Botezătorul“ Ploieşti şi la monumentele eroilor de la Berceni şi Măneciu.

 

Administratie

Au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române două drone de tip avion, cu decolare verticală.

Publicat

pe

De

Pentru a preveni şi a combate infracționalitatea transfrontalieră sub toate formele ei, dar și pentru a ține pasul cu tehnologia tot mai avansată și diversă a celor care încalcă cu bună știință legea, polițiștii de frontieră trebuie să utilizeze cele mai eficiente şi moderne echipamente, cu atât mai mult în contextul geo strategic actual.

Poliția de Frontieră Română face încă un pas în evoluția capabilităților de supraveghere și control a frontierei naționale prin intrarea în  dotare a două drone de tip avion, cu decolare verticală. Folosirea acestei tehnologii avansate reprezintă o etapă importantă în consolidarea forțelor Poliției de Frontieră Române, pentru asigurarea securității naționale și a stabilității în regiune.

Cele două avioane fără pilot au fost recepţionate de către Poliția de Frontieră ca urmare a unei sponsorizări din partea companiei  Philip Morris Internațional. Parteneriatul cu societatea civilă în combaterea fenomenelor infracţionale este un deziderat al instituției. Prin proiectul finalizat astăzi, se urmărește îmbunătățirea capacității de supraveghere a frontierei de stat și combaterea traficului ilicit cu țigarete în principal, dar și combaterea infracționalității transfrontaliere sub toate formele ei.

Instruirea polițiștilor de frontieră care operează dronele s-a desfășurat în Africa de Sud, timp de zece zile, la sediul producătorului de echipamente. Cei șase poliţişti de frontieră, selectaţi din cadrul structurilor teritoriale, au parcurs un program complex de training care va permite folosirea aeronavelor la capacitate optimă.

Cele două drone de tip avion, cu decolare verticală vor crea avantajul unei supravegheri eficiente prin acoperirea unor zone de până la 150 km, crescând semnificativ timpul de reacție prin planificarea strategică a echipajelor, care pot interveni cu celeritate, complementar mijloacelor de supraveghere deja existente.

Astfel, noua tehnică se va alătura celor 38 de aeronave fără pilot aflate deja în dotarea instituției. Primele 7 au intrat în dotare în anul 2018, fiind completate de alte 26 în anul 2022 şi încă 5 în 2023, prin contracte de achiziție și donații.

Permanent, Poliția de Frontieră face demersuri pentru suplimentarea numărului de operatori licențiați care pilotează aceste aeronave. Intenția este creșterea considerabilă a numărului dronelor din dotare și proporțional cu acestea numărul personalului licențiat.

Anul trecut polițiștii de frontieră operatori pe aceste aeronave au efectuat peste 6.500 de misiuni de supraveghere aeriană, care au totalizat aproximativ 2.300 de ore de zbor. Rezultatul a fost depistarea a peste 400 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera şi întocmirea a 3 dosare penale privind fapte de contrabandă, din 2023 până în prezent.

Aceste noi capabilități de survolare aeriană vin în completarea echipamentelor mobile şi fixe achiziționate anul trecut, în valoare de aproximativ 7,2 milioane euro, atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat, printre acestea amintim cele 5 autospeciale de supraveghere cu termoviziune de ultimă generație, 115 autospeciale de patrulare, 10 ambarcațiuni rapide de intervenție, precum și echipamente portabile de vedere pe timp de noapte cu termoviziune, truse criminalistice și multe altele.

Toate aceste echipamente și investiții răspund noilor provocări cu care Poliția de Frontieră Română se confruntă, dar și politicilor europene de îmbunătățire a standardelor administrative. Acestea completează în mod firesc capacitatea operativă și strategică a instituției care aduce după sine întărirea securității la frontiera Românei, dar și la frontierele externe ale Uniunii Europene.

Deși constatările pe linie de combatere a traficului cu produse de contrabandă din tutun au cunoscut o scădere la frontiera de nord în ultimii doi ani, ca urmare a conflictului încă în desfășurare, au fost înregistrate în continuare cazuri de contrabandă unde țigaretele au fost trecute peste frontieră cu drona. De asemenea, în punctele frontieră, descoperirile au fost unele însemnate. În anul 2023, au fost descoperite 17 camioane cu țigări şi tutun.

Anul trecut au fost confiscate 5,5 milioane pachete de țigări, cu o valoare de piață de peste 95 milioane de lei, iar în primele 3 luni ale acestui an au fost confiscate aproximativ 600.000 de pachete cu țigări, în valoare de peste 13 milioane de lei.

Subliniem faptul că Poliția de Frontieră va continua să se afle în prima linie pentru combaterea contrabandei, țigaretele numărându-se printre cele mai traficate produse la frontierele țării.

În lupta împotriva acestui fenomen infracțional, și nu numai, ne bucurăm  de sprijinul celorlalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și din partea partenerilor instituționali cu care colaborăm. Doar împreună putem să identificăm cele mai bune soluții, atât din punct de vedere organizațional și operativ, dar și din punct de vedere tehnic, în scopul asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică la frontierele României, transmite sursa citata. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Protejarea frontierelor este o activitate crucială pentru protecția țărilor împotriva amenințărilor teroriste, a contrabandei cu bunuri care pot amenința viața cetățenilor, dar și a imigrației ilegale

Publicat

pe

De

Combaterea terorismului și a criminalității transfrontaliere este o provocare majoră, atât la nivel global, cât și european. Astăzi, mai mult ca oricând, cooperarea instituțională între diferitele structuri naționale de protecție a frontierelor este necesară în Uniunea Europeană și în țările vecine prin dezvoltarea unor structuri care pot colabora între ele prin schimburi de informații, activități operaționale și instruiri comune.

În următorii ani, cei aproape 550 de kilometri de graniță internațională care delimitează teritoriile României și Republicii Serbia vor continua să fie frontieră națională, pregătindu-ne continuu pentru a deveni frontieră a spațiului Schengen, protejând astfel întreg spațiul Uniunii Europene.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în parteneriat transfrontalier româno-sârb cu Ministerul de Interne al Republicii Serbia, Școala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta-Turnu-Severin, Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române derulează începând cu luna octombrie 2023 proiectul de importanță strategică intitulat „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”

Proiectul va eficientiza activitățile operaționale comune în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor transfrontaliere în zona de graniță România-Serbia, îmbunătățind condițiile de muncă pentru polițiștii cu atribuții în gestionarea securității zonelor de graniță prin reabilitarea sediilor unităților de poliție de frontieră.

În România, vor fi reabilitate și modernizate structuri ale Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, efectuându-se lucrări de reabilitare și extindere a Sediului Centrului de Conferințe Vârciorova ce va fi utilizat pentru instruirea personalului, iar la Moldova Veche va fi construit un ponton de andocare a navelor utilizate în patrulare pe Dunăre.

Partenerii sârbi din cadrul Ministerului de Interne al Republicii Serbia se vor dota cu echipamente specifice asigurării siguranței frontierelor prin achiziția unor piloni dotați cu aparatură de supraveghere modernă, aflându-ne după 5 luni de implementare în faza de realizare a studiilor de fezabilitate, proiectare, execuție și instalare a acestor echipamente de securitate.

Având o durată de implementare de 36 de luni, între 03.10.2023 și 03.10.2026, proiectul de importanță strategică pentru regiunea transfrontalieră româno-sârbă, RORS00004: „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă,” are valoare financiară de 13.799.413,65 euro, fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia, respectiv 11.729.501,58 euro, beneficiarii contribuind la bugetul proiectului cu 2.069.912,07 euro.

Pentru a crea un nivel sporit de încredere a cetățenilor în autoritățile de frontieră, prin crearea unei imagini instituționale moderne, flexibile și eficiente, conform standardelor europene, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat în data 17 aprilie 2024 o conferință de prezentare a  proiectului „Safer Climate Within The Romanian-Serbian Border Area” (titlul original), la care au fost invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne din România, în calitate de structură guvernamentală coordonatoare a activităților de protecție a frontierelor, Poliției Române, Jandarmeriei Române, ai Ministerului de Interne și ai Poliției de Frontieră din Republica Serbia.

Din partea Programului Interreg IPA România-Serbia au fost invitați să participe reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din România în calitate de Autoritate de Management, Ministerului Integrării Europene din Republica Serbia și ai Secretariatului Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Polițiștii de frontieră au descoperit peste 10.000 bunuri, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere

Publicat

pe

De

In Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean moldovean, în vârstă de 41 de ani, conducând un ansamblu rutier încărcat cu diverse bunuri, care circula pe ruta Turcia-Bulgaria-România-Ucraina.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Regională Vamală Bucureşti pentru desigilarea mijlocului de transport şi verificarea produselor transportate.

Astfel, lucrătorii din cadrul celor două instituții au finalizat activitatea de descărcare şi inventariere a bunurilor din interiorul autocamionului, în urma căreia au fost descoperite 10.820 de produse, constând în articole vestimentare și de marochinărie, precum şi încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute şi fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 5.500.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de lucrătorii vamali pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet, precizeaza sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv12 ore ago

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !?

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusiv13 ore ago

Solicitare de a-i înceta calitatea de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09/Cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție

Realizam ca nu numai la IPJ Prahova se intampla lucruri „absconse”! (aici) Dacă nu am fi avut observator la concursul...

Exclusiv13 ore ago

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”/Pensionarii militari, fosti politisti, spera sa li se aplice si lor/Nicio sansa

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”,...

Exclusiv2 zile ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusiv2 zile ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusiv2 zile ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Exclusiv4 zile ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv4 zile ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusiv4 zile ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusiv4 zile ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusiv4 zile ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Exclusiv4 zile ago

„Șefii din poliție au imunitate/Îi sfătuim pe agenții de siguranță să refuze să mai semneze procesele-verbale de instruire! Și așa spun procurorii și judecătorii că n-au nicio valoare juridică”

Un procuror și un judecător au „legiferat” falsul intelectual la Poliția Roman! S-a creat un precedent extrem de grav, dezvaluie...

Exclusiv4 zile ago

USR-iștii și toți confrații lor au pentru polițiști și militari o ”vitrină” goală, din care străbate un miros urât de medicamente netestate suficient și înghițite odinioară

USR-iștii au fost cei mai nerăbdători să se arunce în cursa euro-parlamentarelor, de departe un soi de pizdulicea măcelarului (pentru...

Exclusiv5 zile ago

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!