Connect with us

Featured

Previzibil eșec canadian

Avatar

Publicat

pe

Previzibil eșec canadianScriam acum ani, pentru presa românească, că din punct de vedere diplomatic, în cazul celor doi canadieni Michael (Covrig și Spavor) arestați în China, ca rezultat al declanșării acțiunilor de extrădare canadiene a fiicei fondatorului conglomeratului de telecomunicații Huawei, Beijing va fi fără milă
Îmi amintesc reacțiile pline de mândrie marxistă a românilor stabiliți în Canada, care, aserviți propagandei canadiene (la fel de mincinoasă ca toate formele de propagandă din lume) mă acuzau că susțin poziția chineză în diferendul dintre Otawa și Beijing. Comentariile vitriolice la analizele mele seci erau doar produsul unei propagande ieftine și mincinoase, tipice societății canadiene de astăzi. Cum personal nu credeam o iotă din atacurile canadiene care copiau, la literă, acuzațiile regimului Trump la adresa Huawei, atrăgeam atenția că cei doi cetățeni canadieni erau apriori condamnați. Era lovitura de gong care anunța unul dintre cele mai absurde episoade de cinism politic al unui inabil și iresponsabil premier canadian, care pentru a fi declarat campionul democrației liberale, în opoziție cu vecinul său Trump, devenit illiberal prin politica sa „America first”, lupta cu China, fără să înțeleagă că nu are nici o șansă.Explicam atunci că micimea puterii canadiene este atât de nocivă prin veninul care îl promovează la nivel global, încît la finalul poveștii, nimeni nu îi va mai putea salva pe cei doi. Un Michael fusese folosit ca spion de o terță putere străină (cu complicitatea serviciilor canadiene), celălalt fusese co-ordonat de chiar Ottawa pentru a crea, în interiorul Chinei, celebra societate civilă rebelă, progresistă, neapărat anticapitalistă și ecolo, incapabilă să numere corect până la 10, care să servească revoluțiilor colorate anti Beijing. Cei doi cetățeni canadieni au fost arestați în decembrie 2018, la câteva zile după arestarea la Vancouver, a directorului financiar al Huawei, Meng Wanzhou, fiica fondatorului gigantului chinez de telecomunicații. Arestarea s-a făcut la cererea regimului Trump, care o acuza că ar fi eludat sancțiunile SUA împotriva Iranului, prin vânzarea de echipamente de telecomunicații utilizând companii fantomă. Aceasta arestare a reprezentat începutul unei lupte murdare și fără nici o morală concepută de SUA la adresa Chinei pe mai multe planuri, în domeniul telecomunicațiilor compania Huawei fiind una din victimele alese în mod special.

Iată că ceea ce am scris s-a adeverit. Informațiile de ultimă oră arată că ambasadorul canadian în China, Dominic Barton s-a deplasat la Washington, în ultimile săptămâni, pentru a discuta cu înalți oficiali din SUA, cu scopul de a facilita eliberarea a celor doi Michael. La început Canada a crezut că poate să negocieze în forță cu China. Declarațiile pline de aroganță ale lui Trudeau, apelul la valorile democratice, falsul propagandistic neo-marxist, nu au impresionat însă puterea de la Beijing. Răspunsul chinez, la ceea ce s-a considerat a fi o insultă gratuită a unei puteri nord americane minore (ceea ce Canada este în realitate) a fost imediat. Cei doi Michael arestați deja, au fost acuzați, judecați, iar acum își alteaptă doar pronunțarea sentinței. Problema pe care Trudeau nu a luat-o în calcul atunci când și-a început imorala cruciadă împotriva Chinei este că acuzațiile din proces le pot aduce celor doi (în cazul maximal) condamnarea la moarte (pentru spionaj) sau muncă silnică pe viață, într-unul dintre lagărele comunismului chinez. Doi ani după declanșarea crizei, pericolul unui eșec total pentru Canada este tot mai evident.

Trudeau junior, în măreția sa napoloniană, nu a reușit nici măcar să producă extrădarea cerută de SUA, judecătorul considerând că dovezile prezentate de către procurorii americani, nu pot sta la baza unui process echitabil. Și uite așa, pentru cei care cunosc lumea slab pregătită, dar plină de propagandă mincinoasă a Canadei, era clar că acest conflict nu va putea fi rezolvat rapid și nici favorabil pentru cei doi arestați în China.

Guvernul chinez nu va ceda niciodata pentru a recunoaște o eventuală încălcare a embargoului american împotriva Iranului. Mai ales că acum avem de a face cu o alianță politică internațională China-Iran-Rusia, în fața căreia Canada este chiar lipsită de orice fel de putere sau resurse. Vorbele progresiste și fluid sexuale ale lui Trudeau nu au nici o valoarea în fața Palatului Interzis. Fără a avea solutii reale, fără avea o armată reală, cu o datorie publică care depășește cu mult produsul intern brut canadian, fără relații reale cu lumea de astăzi, fără a avea o bibliotecă citită despre China și realitatea chineză, fără a reuși să discute eficient cu regimul de la Beijing, Trudeau junior s-a trezit obligat să trimită pe ambasadorul său de la Beijing să vorbească Washingtonului. Pentru el, era clar că nu are nici un fel de influență în acest joc internațional nemilos. O mișcare diplomatică care, în primul rând, dezonorează pe actualul ambasador canadian la post în Washington și desfigurează imaginea Canadei. Realitatea este însă prozaică și simplă. Primul ministru canadian nu dorește să își strice imaginea cu un eșec atât de masiv cum va fi cel al refuzului Chinei de a îi elibera pe cei doi arestați, doar pentru că vorbește el despre drepturile omului. Ambasadorul canadian la Beijing negociază în numele guvernului Canadei, avand de transmis o propunerea cu multe necunoscute omologilor săi de la Departamentul de Stat. O umilire a Canadei ne mai văzută până acum, pe care Trudeau junior, cunoscut pentru lașitatea sa politică și morală, o acceptă fără ezitare.

Conform informațiilor, prima data publicate în The Globe and Mail și confirmate de către principalul canal de televiziune canadian CBC, diplomatul canadian și omologii săi din SUA au discutat propunerea unui acord de compensare pentru Huawei, alături de un acord de recunoaștere a vinovăției pentru fiica fondatorului Huawei ca posibile soluții pentru o ieșire din criză. Este foarte clar că aceasta este propunerea canadiană. Pentru că, așa cum declamă sus și tare guvernul de la Ottawa, eliberarea lui Michael Kovrig și Michael Spavor rămâne o prioritate absolută. În timp ce, în spatele ușilor închise, Otawa așteaptă un gest de la Washington, experții din domeniu spun foarte clar ca Ottawa este prinsă între falsitatea propagandei sale, cererea de extrădare americană și situația disperată a celor doi cetățeni ai săi din China. Adică Ottawa traversează un coșmar absolut, pe care nici un stat nu ar dori să îl cunoască.

Căci odată condamnați, cei doi nu mai pot fi eliberați decît prin decret de grațiere al președintelui chinez Xi. Problema este că președintel Xi nu a grațiat, în timpul mandatelor sale, nici un cetățean străin condamnat. Deci, dacă sentințele vor fi pronunțate, acest fapt ar arăta slăbiciunea puterii internaționale canadiene (care nu mai există în realitate de decenii) și ar propune o umilire directă a SUA. După ce am amenințat China cu degetul strâmb de indignare, acum să ne trezim cu doi vașnici luptători pentru dereptuirile omului condamnați, reprezinta clar o pierder fără drept de apel. Nici Trudeau și nici SUA nu pot accepta asemenea înfrângere devastatoare. Prin situația celor doi arestați canadieni, China vorbește lumii și spune clar tuturor, dacă vreți să pățiți ca ei, continuați să acuzați fals companiile chineze.

Este clar că Ottawa trebuie să continue să facă presiuni la Washington pentru că o soluționare a crizei poate veni doar de acolo. Este propunerea prezentată, in extremis, de către ambasadorul canadian o soluție? Se pare că nu, căci recunoașterea oricărei vinovății reprezinta o pierdere de imagine gravă pentru fondatorul Huawei. Cultul personalității, modul în care este tratat ca un zeu de către angajații săi, modelul dictatorial și fără scrupule al afacerilor acestei companii nu vor permite o asemenea recunoaștere a vinovăției. Mai ales, că de doi ani de zile, de când a început această conspirație prost concepută de către SUA și amatoristic pusă în practică de către Canada, fiica fondatorului Huawei neagă cu înverșunare orice încălcare a legii. A cere acesteia acum să semneze un acord de vinovăție este insultătoare pentru Huawei, ca atare compania și zeul său fondator nu vor accepta așa ceva. Ar fi o umilință pentru imaginea de corectitudine și legalitate pe care marile companii chineze au construit-o în fața lumii întregi. Deci soluția nu va veni din partea Huawei.

De partea americană, propunerea ambasadorului canadian nu poate fi nici ea o soluție. După ce regimul Trump a țipat patru ani impotriva Huawei, după ce tot felul de trepăduși diplomatici americani arondați capitalelor țărilor satelit europene au scris mesaje publice de condamnare a Huawei și au cerut legi anti Huawei, actuala administrație să fie dispusă să renunțe la acuzațiile tocmai împotriva fiicei șefului Huawei, ar fi o înfrîngere nu numai politică dar și morală. Acceptând o astfel de soluție, doar pentru a salva doi cetățeni canadieni, ar însemna o pierdere de autoritate în fața celorlalti aliați, mai mult ar însemna confirmarea a ceea ce toată lumea știa de mult timp, că SUA nu au cum să câștige în acest război doar cu declarații despre respectarea drepturilor omului în China. Cum victimile aroganței canadiene nu sunt cetățeni americani, nu exista nici pe acest plan vre-o presiune pentru Washington de a da curs propunerii canadiene.

Ca atare, procesul de extrădare continuă, în paralel cu perioada de așteptare a sentinței celor doi. Trudeau va încerca să puna problema la întâlnirea G7 de la Londra, unde nu va găsi pe nimeni să i se alăture. Subiecte ca Taiwan sau Hong Kong vor monopoliza agenda discuțiilor, dacă nu cumva noul subiect la modă despre Belarus va oculta total destinul celor doi Michael. La summitul NATO, imediat după G7, subiectul nu se poate discuta, alianța neavând nici un instrument legal de intervenție. Doar la Geneva, la întâlnirea sa cu președintele rus Putin, americanul Joe Biden să vrea să discute situația canadienilor.

Încheiam analiza mea de acum doi ani de zile, spunând că doar bunăvoința rusă și ceaiul chinezesc băut împreună de către cei doi leaderi de la Kremlin și Beijing vor putea să soluționeze contenciosul dintre Canada și China. Aveam dreptate. Cum Trudeau cel tânăr a reușit să irite și Moscova, cu declarațiile sale despre Ucraina sau Belarus, Otawa nu are resurse de dialog cu nici o forță capabilă, măcar și umanitar, să ofere o soluție. Insulta fiind prea mare pentru a fi iertată de către China, iar SUA neavând nici un fel de presiune directă de a negocia cu Beijing, Moscova nici în glumă nedorind să se atingă de subiect, Otawa este astăzi singură.

Atunci când nu înțelegi jocul, atunci când declami doar propagandă și dai lecții de democrație, să nu te aștepți la milă. Nimeni, în istorie, nu iartă insultele gratuite. Mai ales când zeci de mii de copii ai națiunii pe care o conduci, au dispărut, de-a lungul deceniilor, în mlaștina criminală a propriei tale societăți. Și tot atatea decenii de-a rândul, ca stat și guvern ai refuzat să anchetezi soarta acelora. Pentru simplu motiv că nu erau albi sau creștini. Deci nu contau pentru societatea canadiană. Erau urmașii nativilor barbari, în viziunea canadienilor promotori ai drepturilor omului.

O întreagă elită canadiană, de la preoți la profesori, de la medici la infirmiere, de la polițiști la primari, împreună cu bisericile canadiene pupătoare de cruci și de icoane, au acoperit un genocid. Nu s-a întâmplat acum 1000 de ani. La scara istoriei puține și pătate de sânge a Canadei albe, aceste crime în masă, la adresa indienilor nativi, s-au întâmplat practic ieri.

Spre groaza și șocul părinților invadați și abuzați, la propriu, de către civilizația canadiană a drepturilor omului, o mică parte dintre copii lor tocmai a fost descoperită, după zeci de ani de la disparitia lor. 215 este cifra raportată, de copii descoperiți, aruncați, fără nume sau minim respect față de memoria lor, în groapa comună săpată pe terenul unui fost internat de stat canadian, în care aceștia erau „civilizați” cu forța. Credeți ca Trudeau a urlat de mânie sau a făcut spume la gură, cerând descoperirea, măcar și în ultimul ceas, a criminalilor canadieni care au permis aceste fapte? Nu, nu a făcut-o. Drepturile omului în acest caz nu există și nu se aplică. Fără comentarii!

H.D. Hartmann

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Domnul comisar șef de poliție Mihai-Ginel PREDA, IMPUTERNICIT șef al IPJ Prahova, este pacalit sa gireaze/semneze, fara sa vrea, abuzurile comise de cei de la Serviciul Rutiera al IPJ Prahova (DOCUMENTE)

Avatar

Publicat

pe

De

Incepem acest articol cu o „erata” la cel publicat in data de 26.11.2021: „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal”.

Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal

Reactie prompta a conducerii IPJ Prahova la articolul nostru „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal”

Avand in vedere numarul mare de munca si de investigatii cu zeci de documente si inregistrari audio privind derapajele grave de la lege a celor de la Serviciul Rutier al I.J.P.Prahova si impicit al celor de la Biroul Rutier Ploieşti, dintr-o simpla greseala numele lui Claudiu Caragea a fost trecut ca si fost partener de echipaj al celebrului „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) care, pentru o „pasarica” s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal.
Despre partenerul real al lui Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) de la data comiterii acelor infractiuni vom reveni cu o ampla ancheta jurnalistica, cu probe (documente) si inregistrari audio/video.
Numitul Claudiu Caragea, foarte „ofensat” , a contactat redactia noastra si se „jura” ca nici usturoi nu a mancat, si nici „gura” nu ii miroase”.
Reprezentantul legal al ziarului Incisiv de Prahova a stat de vorba cu acesta, telefonic (redam discutia audio) –  si i-a promis acestuia ca, din articol, va fi scos daca nu sunt probe si inregistrari audio cu privire la acesta, aceasta operatiune de stergere din articolul cu „cocoselul” fiind realizata –  fara acordul meu, personal.

Reiteram, inca o data, ca acest nume a fost adaugat, dintr-o simpla greseala, alaturi de „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti), ca fiind partener la acele infractiuni comise de acesta. Asta este o simpla greseala la care Incisiv de Prahova isi cere scuze public.
Dar, numele acestuia, a fost confundat datorita complexitatilor celor peste 18 dosare (anchete/investigatii) derulate de ziarul Incisiv de Prahova, anchete in care apare si numele acestuia (nefiind intre cele 18 investigatii propuse si aprobate la publicare de conducerea ziarului,  privind derapajele de la lege ale celor de la Serviciul Rutier al I.J.P.Prahova).
Pentru o prezentare exacta a acestei erori trebuie specificat ca, domnul comisar șef de poliție Comisar sef Mihai-Ginel PREDA, IMPUTERNICIT șef al IPJ Prahova –  gireaza – speram ca, fara sa vrea, abuzurile comise de cei de la Serviciul Rutiera.
NU contestam si nu vom contesta NICIODATA profesionalismul comisarului sef Mihai-Ginel PREDA, indiferent de pozitiile si functiile ocupate in cadrul IPJ Prahova.
Ii atragem doar atentia, deocamdata, ca prin adresele de intampinare catre instante, in care petentii reclama abuzuri ale celor de la Serviciul Rutiera, prin semnatura sa – gireaza aceste abuzuri in adresele inaintate catre aceasta institutie, fara probe concludente si reale.


Ca sa ii dam un singur exemplu, la indemana, fara sa mai scormonim prea mult in acte (ar fi grav dar si prematur la aceasta data, urmand, ulterior sa scoatem aceste probe), ii supunem, spre dezbatere publica, adresa nr 891840/08.11.2011, prin care a girat un abuz comis chiar de Claudiu Caragea de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova – DN1, cel care tocmai ii confiase, ieri sera, directorului nostru –  ca se delimiteaza de astfel de actiuni si ca „gura nu ii pute si nici usturoi nu a papat”, situatie in care, la acest abuz –  a asistat chiar un reprezentant al ziarului nostru.

Precizam ca, publicam aceste documente –   cu mentiunea expresa ca nu le-am editat (brurat),  fara a incalca legea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal deoarece avem acceptul petentului si este vorba, iar, de un abuz/infractiune in opinia noastra, la care a asitat un reprezentant al presei, ghinion (!), chiar de la ziarul nostru.

In fapt, petentul a  fost sanctionat contraventional prin retinerea permisului de conducere pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 02.10.2021, retinandu-se ca a condus auto marca Ford cu nr. de inmatriculare PH- 50 –BGD, pe Soseaua de Centura Ploiesti – Est, la iesire din sat Moara Noua, in directia Ploiesti, depasind pe marcajul simplu – linia continua chiar autospeciala M.A.I.
Acesta a aratat agentului constatator faptul ca nu a depasit autospeciala M.A.I pe marcajul simplu – linia continua, ci pe portiunea de 500 de metri in care depasirea era permisa (atasand poze la instanta), fapt necunoscut de organul de constatare care nici nu a dorit sa revina la locul depasirii pentru a ii indica si arata semnul de circulatie, motiv pentru care NU a dorit sa completeze procesul verbal de contraventie cu cele semnalate de subsemnatul.
Mentionam ca, pana la data depunerii  plangeri contraventionale NU a primit procesul verbal de contraventie PPHX nr. 546231 din data de 16.09.2021, motiv pentru care a rugat Onorata Instanta sa aprobe si sa il solicite, oficial, de la I.P.J. Prahova.
Der altfel, in data de 16.09.2021, orele 23.10, petentul  conducea autoturismul personal marca Ford cu numarul de inmatriculare PH-50 – BGD, iesind de la schimbul doi de la serviciul unde activa, cu deplasarea catre domiciliul personal al acestuia.
De remarcat este faptul ca, petentul efectueaza aceasta ruta zilnic de foarte multi ani de zile, avand permisul din anul 1999 si din anul 2001 pana in prezent niciodata nu a fost sanctionat contraventional si/sau sa se dispuna asupra subsemnatului suspendarea permisului.
Pe drumul spre Ploiesti, pe pe Soseaua de Centura Ploiesti – Est, la iesirea de la serviciu, in fata autoturismului petentului se afla autospeciala M.A.I care conducea cu 60 km/ora (cu toate ca nu era o astfel de limita de viteza), ingreunand traficul prin crearea unei coloane de masini (cca 6-7 la aceea ora) care nu puteau sa depaseasca fiind linie continua.
La iesire din sat Moara Noua, in directia Ploiesti, exista o portiune de 500 de metri in care este ridicata restrictia de depasire si cunoscand acest drum pe care il facea zilnic petentul, de atatia ani de zile,  a depasit, regulamentar.
In spatele acestuia era o masina cu numar de Bucuresti care detinea in parbriz un insemn de presa. A vazut in oglinda retrovizoare cum acest autoturism a incercat si el sa depaseasca autospeciala M.A.I dar nu a fost lasat deoarece autospeciala a accelerat si masina de presa nu a mai depasit deoarce se termina portiunea respectiva legala de depasire revenind la linie continua.(Era masina redactiei noastre. Ghinion!).
La cca 2 km, autospeciala M.A.I l-a tras pe dreapta pe petent si la acesta s-a prezentat Ap Caragea Claudiu care s-a prezentat neregulamentar, fara chipiu si masca de protectie. Mai mult, colegul sau din autospeciala M.A.I avea scaunul rabatat si era atipit.
Cand petentul i-a explicat agentului constatator ca exista o portiune de 500 de metri in care este permisa depasirea acesta a ramas uimit dar nu a vrut sa consemneze obiectiile acestuia in procesul verbal, refuzand in mod abuziv (Ulterior am aflat ca Ap Caragea Claudiu nu cunoaste zona, acesta fiind detasat de putin timp de undeva de prin Oltenia, preciza petentul in intampinarea din INSTANTA).
In momentul in care a fost oprit de agentul constatator pe langa autoturimenle noastre au trecut si restul masinilor din coloana creata de autospeciala M.A.I.
Dupa primirea Dovezii de circulatie seria CU nr 2907421 acesta s-a deplasat spre domiciliu si la cca 1 500 metri (1,5 km) i-a facut semn cineva din masina de presa (reprezentantul ziarului nostru) care a asistat la modul legal cum petentul a depasit si dupa aflarea motivelor nereale prin care i-a fost suspendat permisul, unul dintre acestia s-a oferit sa vina martor la un eventual proces (unul dintre ziaristii nostri aflati in autorurism. Din nou, GHINION!.

Normal, cum se procedeaza, petentul refuzand semnarea procesului-verbal de contraventie, politistul – ca organ constatator are posibilitatea sa revina asupa procesului-verbal cu date si indicii care sa ii confere o aparenta de legalitate, lucru care s-a si intamplat in acest caz.

Pe acesta cale, il sfatuim/rugam pe  comisarul sef Mihai-Ginel PREDA – sa nu mai semneze ca „primarul” si sa verifice asa-zisele probe depuse sub semnatura sa, exemplul elocvent fiind cel de  la Judecatoria Ploiesti in dosarul 19535/281/2021, asta cu privire la CD-ul depus cu inregistrarea audio-video cu aparatura body worn – camera.
Pe noi, sincer, ne-a „speriat” aceasta proba „zdrobitoare” care este, in fapt,  un afront, atat la adresa instantei, cat si la adresa petentului abuzat de Claudiu Caragea.
Daca domnul comisar sef Mihai-Ginel PREDA, imputernicit la comanda IPJ Prahova, gaseste o singura proba in acest CD care a insotit adresa catre instanta – fata de abuzul savarsit de Claudiu Caragea si reclamat de petent, la care un reprezentant al ziarului nostru a fost martor, noi promitem, OFICIAL, ca inchidem „pravalia”/ziarul Incisiv de Prahova. PROVOCARE OFICIALA!
Daca nu gaseste o singura proba sa o expuna public si asteptam aceleasi reactii si din partea acestuia, reactii ca ale noastre, de inchidere a „pravaliei”!
Pana una alta, avertizam public ca, exista o stare de iritare accentuata in randul cetetenilor din urbea noastra datorita comportamentului si a derapajelor grave de la lege ale celor de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova, in toate mediile (oameni de afaceri, reprezentanti ai unor institutii, persoane fizice, etc).
De asemenea, asa cum am mentionat cu ceva timp in urma, ziarul Incisiv de Prahova a demarat, pe acest fond de iritare totala a celor din urbea noastra, cca 18 investigatii complexe, ce vor fi publicate, cu probe, documente si inregistrari audio-video –  privind gravele derapaje de la lege ale celor de la rutiera.

Vom reveni, cu siguranta, in episoade –  separate.
Sunt lucruri grave cu privire la mite luate DE CEI DE LA RUTIERA, permise inapoiate ilegal, etc., totul cu probe si inregistrari audio/video. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Featured

Avansări în grad de chestor la M.A.I.

Avatar

Publicat

pe

De

Astăzi, 26.11.2021, prin decret al președintelui Klaus Iohannis, au fost avansați în grad de chestor următorii comisar-șefi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne:

 • Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție domnului comisar-șef de poliție Berechet Bogdan-Alexandru din Ministerul Afacerilor Interne;
 • Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție domnului comisar-șef de poliție Dobre Aurel din Ministerul Afacerilor Interne;
 • Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție domnului comisar-șef de poliție Gîtlan Costel din Ministerul Afacerilor Interne;
 • Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție domnului comisar-șef de poliție Lambrino Adrian din Ministerul Afacerilor Interne;
 • Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție domnului comisar-șef de poliție Mihăilă Marius-Florin din Ministerul Afacerilor Interne;
 • Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție doamnei comisar-șef de poliție Moise Alida din Ministerul Afacerilor Interne;
 • Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție domnului comisar-șef de poliție Tache Marius-Mugurel din Ministerul Afacerilor Interne;
 • Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție domnului comisar-șef de poliție Vizitiu Alexandru-Marius din Ministerul Afacerilor Interne;

De asemenea, tot prin decret prezidențial, a fost înaintați  în gradul profesional de chestor principal de poliție următorii:

 • Decret privind înaintarea în gradul profesional de chestor principal de poliție a doamnei chestor de poliție Dimofte Dorina din Ministerul Afacerilor Interne;
 • Decret privind înaintarea în gradul profesional de chestor principal de poliție a domnului chestor de poliție Dragomir Dinu din Ministerul Afacerilor Interne;
 • Decret privind înaintarea în gradul profesional de chestor principal de poliție a domnului chestor de poliție Matei Benone-Marian din Ministerul Afacerilor Interne;
 • Decret privind înaintarea în gradul profesional de chestor principal de poliție a domnului chestor de poliție Săvulescu Ionel-Ştefan din Ministerul Afacerilor Interne;

Nu ne e de mirare că și șeful de cabinet al ministrului Lucian Bode, nimeni altul decât Marius Florin Mihăilă a fost avansat în gradul profesional de chestor de poliție pentru” luptele eroice date la Rovine și Călugăreni”. Nu e pentru prima dată  când gradul de chestor de poliție, similar gradului de general, își pierde din însemnătate, fiind acordat  unor pseudo-polițiști.

Marius Mihăilă a ocupat o perioadă lungă de timp funcția de președinte al Comisiei de Etică din cadrul Academiei de Poliție și a promovat verdicte de neplagiat pentru clientela sistemului, cum a fost Adrian Iacob, fostul rector condamnat pentru amenințarea jurnalistei Emilia Șercan, sau Cătălin Ioniță, fostul șef al Direcției Generale Anticorupție, ambii cu hotărâri definitive privind retragerea titlului de doctor.

Și pentru că la  MAI au zburat toți porcii,  ministrul Lucian Bode ca să-și spele păcatele față de colegul său  de liceu, l-a avansat în gradul de chestor de poliție pe Marius Forin Mihăilă, deși pe acest a din urmă nu-l recomandă nimic pentru acest grad profesional, nici măcar vocea și talentul, conchid cei de la sindicatul Europol. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Anchete

„Caracatita care s-a „infiripat” in Penitenciarul Ploiesti cu sprijinul nemijloicit al Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI/”Parandaratul” turcesc si/sau favorurile cu telefoanele in celulele detinutilor! (II)

Avatar

Publicat

pe

De

La data de 24.11.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Caracatita care s-a „infiripat” in Penitenciarul Ploiesti cu sprijinul nemijloicit al Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI/”Parandaratul” turcesc si/sau favorurile cu telefoanele in celulele detinutilor! (I)”.

Caracatita care s-a „infiripat” in Penitenciarul Ploiesti cu sprijinul nemijloicit al Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI/”Parandaratul” turcesc si/sau favorurile cu telefoanele in celulele detinutilor! (I)

In acest articol,  atrageam atentia ca, EXECUTAREA PEDEPSELOR IN acest penitenciar a ajuns o adevarata aventura si un locsor cald pentru „pilele” conducerii.

In acest sens, precizam ca pentru a face loc unor detinuti „pilosi”, alti detinuti cu un comportament adecvat bun sunt mutati prin tara, fara explicatii si/sau baze legale. Am promis ca vom reveni si devoala adevarata caracatita care s-a „infiripat” in Penitenciarul Ploiesti cu sprijinul nemijloicit al Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI (si nu vom devoala doar „parandaratul” turcesc si/sau favorurile cu telefoanele in celulele detinutilor!).

Ca „lucrurile” chiar au prins un miros urat la aceste penitenciar este confirmat si de Observatorul Prahovean in articolul publicat  de acestia „Incident la Penitenciarul Ploiești. Un deținut a aruncat cafea fierbinte peste un polițist pe care l-a și înjurat”.

Astfel, aflam din dezvaluirea acestora ca, pe grupul intern de comunicare al unui sindicat al polițiștilor din penitenciare a fost postat un mesaj referitor la un incident petrecut ieri la Penitenciarul Ploiești. Supărat că nu mai era vizitat de familie, un deținut a aruncat cafea fierbinte și a înjurat un polițist.

Mai mult, la solicitarea Observatorul Prahovean, conducerea unității a confirmat incidentul.

În mesajul postat de un coleg se arată că polițistul respectiv, care ar fi fost singur pe tură pe o secție cu 128 de deținuți, a fost ultragiat:

”Un deținut a aruncat cafeaua fierbinte direct pe colegul nostru, apoi continuat să îl scuipe și să îl înjure motivând că l-ar fi făcut incult, lucru total neadevărat. Principalul lui motiv era că soția sa nu prea îl mai căuta”.

Acesta relatează că, în urma incidentului, polițistul și-a informat superiorii, însă măsura disciplinară a fost una blândă. Astfel, deținutul a fost mutat disciplinar doar într-o cameră, la fel de mare, apropiată de cea în care s-a produs incidentul.

”În timp ce își organiza bagajul pentru a fi relocat, deținutul nu a renunțat la limbajul neadecvat afirmând că suntem doar niște țărani făcând referire la supraveghetorii cu care întră în contact!” a povestit polițistul care a asistat la scenă.

Acesta a descoperit și un cuțit improvizat cu lama de cel puțin 10 cm și două rezistențe improvizate.

”Nimic nou, suntem obișnuiți. Mulțumim lui Dumnezeu că deținutul în momentul de furie, bea cafeaua și nu tăia pâine, că era tragic…Când deținutul a dat OK-ul ca este gata pe un ton superior, am așteptat cu inima la gură să vedem unde va fi transferat deoarece din momentul săvârșirii faptei a devenit o problemă pentru siguranța locului de deținere. Surpriză, deținutul a fost mutat la o cameră la cinci metri de cea în care s-a petrecut incidentul, în cadrul aceleași secții, să poată ieși împreună cu foștii colegi la curtea în aer liber. În schimb, colegul nostru a fost trimis pe o altă secție pentru a evita contactul cu deținutul ce tocmai l-a ultragiat!” susține autorul mesajului.

Spre seară, deținutul a protestat refuzând hrana, în timp ce polițistul ultragiat a fost băgat în ședință de superiori.

În mesaj, polițistul mai face apel la unitatea colegilor care sunt supuși unui stres constant din partea deținuților care devin tot mai agresivi și solicită conducerilor penitenciarelor să nu mai tolereze faptele de indisciplină ale celor condamnați pentru fapte penale.

”Faptul că astăzi conducerea unității nu a făcut o solicitare specială de transfer pentru acest deținut, ca să dea un mesaj ferm celorlalți deținuți și să descurajeze astfel de gesturi îmi lasă un gust amar….Mâine pot fi eu sau tu…sau noi” este finalul mesajului.

Contactat de Observatorul Prahovean, comisarul șef de poliție penitenciară, Valentin MATEI, a confirmat incidentul și a precizat că ”au fost dispuse toate măsurile prevăzute în astfel de cazuri”.

Pe bune? Asa cum sunt transferati detinutii fara baza legala, pentru a „face loc” pilosilor?

Dezvaluirea celor de la Observatorul Prahovean confirma datele noastre care vor fi publicate, in curand. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Domnul comisar șef de poliție Mihai-Ginel PREDA, IMPUTERNICIT șef al IPJ Prahova, este pacalit sa gireaze/semneze, fara sa vrea, abuzurile comise de cei de la Serviciul Rutiera al IPJ Prahova (DOCUMENTE)

Incepem acest articol cu o „erata” la cel publicat in data de 26.11.2021: „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius...

Exclusiv1 zi ago

Reactie prompta a conducerii IPJ Prahova la articolul nostru „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal”

La data de 26.11.2021, ziarul Incisiv de Prahova a publicat articolul „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de...

Exclusiv2 zile ago

Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal

36 de percheziții au avut loc, joi dimineață, într-o amplă anchetă în care zeci de polițiști de la Brigada de...

Exclusiv3 zile ago

PANICA TOTALA/Dosarul S.C Rompetrol Rafinare S.A aflat in cercetare la DIICOT ST Ploiesti si instrumentat foarte profesional si de BCCO Ploiesti este, in fapt, un dosar „MAMUT”

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv3 zile ago

„Dottore”/În urmă cu 7 ani, dublul academician Sorin Cîmpeanu introducea în legea educației una dintre cele mai mari infamii legislative posibile: opțiunea de a renunța benevol la titlul de doctor

Prevederea a fost creată „cu dedicație” pentru cel mai notoriu plagiator, Victor Ponta, pe atunci premier. Acesta voia să scape...

Exclusiv3 zile ago

DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova/Catastrofa ecologica din Prahova

FELICITARI DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti pentru actiunea intreprinsa! In pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de...

Exclusiv5 zile ago

Deleanu cercetat penal pentru că a vândut fiilor săi Podgoria Cotnari

Modul în care Constantin Deleanu a vandut prin interpuși Podgoria Cotnari  către o firma controlată de cei doi fii ai...

Exclusiv6 zile ago

CCR se va pronunța pe exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art I, alin 1 din OUG nr 226/2020!

Începând cu data de 01.01.2021, Guvernul  a impus ordonanța austerității prin care s-a suspendat aplicarea etapizată a Legii nr. 153/2017...

Exclusiv1 săptămână ago

Încă o reținere în cazul amenințării cu moartea a șefului IPJ Dâmbovița

Este vorba despre cazul individului care în vara acestui an a distribuit un videoclip în mediul online în care îl...

Exclusiv1 săptămână ago

Programul Conferinței Naționale, ”Take Ionescu și contemporanii lui”, prima ediție, Sinaia, Centrul Cultural ”Carmen Sylva”, 20-21 noiembrie, 2021

Anul acesta se împlinesc 99 de ani de la trecerea în neființă a politicianului și cărturarului, Take Ionescu, născut la...

Exclusiv1 săptămână ago

Conferința dedicată lui Take Ionescu, într-o locație istorică/Centrul ”Carmen Sylva” a găzduit școala unde a învățat Regele Mihai

Organizatori: Centrul pentru Studii de Intelligence și Geopolitică Aplicată, sub egida Consiliului Județean Prahova și Primăria Sinaia Parteneri MEDIA: Incisiv...

Exclusiv2 săptămâni ago

Prahova stă pe o bombă cu ceas/Avocati „celebri” din Prahova – „cordoane ombilicale” intre interlopi si sistemele de forta, inclusiv parchetele locale si nu numai – sub lupa DNA-ului – Structura Centrala

In anchetele declansate de catre procurorii anticoruptie – structura centrala, apar avocati „celebri” din Prahova drept „liantul” dintre factorii politici...

D.N.A.2 săptămâni ago

Desființați SIIJ-ul și trimiteți-i pe judecători la DNA, să primească și ei dosare din astea „bune”, ce corupția lu’ Pește Prăjit facem aici?

Doar ieri, s-au pronunțat trei achitări în tot atâtea dosare răsunătoare ale DNA: Blaga, Sandu-Pescariu (Microsoft) și fostul primar de...

Exclusiv2 săptămâni ago

Puciul din PMP/In PMP, vremea rackeţilor a apus definitiv

Dupa „fituica” Incisiv de Prahova iata ca vine cu aceleasi dezvaluiri si „fituica” Adevarul intr-un articol semnat de Raluca Boboc....

Exclusiv2 săptămâni ago

Bancile austriece (si altii) scot din tara miliarde ca dividende de criza, urmare a politicii turnatorului de la BNR, in criza

In plina criza economica, BCR scoate si da la actionarii austrieci 800 de milioane de lei, ca dividende din perioada...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!