Connect with us

Featured

Și totuși Hellvig nu a cedat

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Ar fi fost de mirare. Și, cum scriam ieri, cu adevărat fără precedent. Ca lui Lucian Duță, fostul președinte al Casei de Sănătate, să-i fie aprobată, pe ultima sută de metri a procesului penal, solicitarea de recuzare a completului de judecată. Și asta chiar înainte de a primi o sentință definitivă după ce, în primă instanță, a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare. Într-adevăr, la proces, cu chiu cu vai, s-a decis că se poate judeca cererea sa. Iar Duță a confundat această aprobare cu recuzarea în sine. Recuzarea însă nu a mai avut loc. Ceea ce înseamnă că Eduard Hellvig, în măsura în care are un „culoar în Justiție”, cel puțin în privința acestui cartof fierbinte, nu a cedat. Lucian Duță este abandonat de fostul președinte și de fosta conducere SRI, iar astăzi este expus gloanțelor noului staff al celui mai important serviciu secret al țării.
Mărul discordiei îl constituie cel mai fabulos proiect pus vreodată la cale și realizat de către Serviciul Român de Informații. Crearea Big Brother, deci a mecanismului de supraveghere în masă a populației și a reprezentanților tuturor instituțiilor de stat, inclusiv a serviciilor secrete, de către SRI. Care concentrează astfel în mod nedemocratic și neconstituțional cea mai mare putere în stat. Fără precedent în istorie. O armă letală, creată prin canibalizarea Casei de Sănătate și cu acordul lui Lucian Duță și a fostului președinte Traian Băsescu, dar și în baza unei decizii CSAT, care a pus toate celelalte servicii secrete în genunchi în fața SRI.
Am explicat ce înțelegeri internaționale cu Bruxelles-ul și cu Marea Britanie au fost încălcate, pentru a fi edificat acest proiect fără egal în rândul statelor europene și ce pericole există în ceea ce privește drepturile și libertățile omului și menținerea unui echilibru constituțional într-un stat care se pretinde a fi de drept. De asemenea, am precizat în demersurile anterioare că nu este deloc excus ca această armă letală Big Brother să fi devenit accesibilă și unor servicii de informații din alte state. Ceea ce în ultimă instanță înseamnă un control cvasi-total, inclusiv politic, asupra cetățenilor României și tuturor reprezentanților instituțiilor statului. Astăzi, așteptând noile dezvăluiri pe care duminică le va face, înainte de a fi prea târziu, Lucian Duță, mă voi concentra asupra unui alt aspect, care vizează direct sistemul mafiot, care parazitează domeniul sănătății din România.
Parazitând Casa de Sănătate, prin preluarea practic a tuturor informațiilor din baza de date, din cardurile de sănătate, Serviciul Român de Informații, în mod direct sau prin cele două firme mari de IT agreate, care pot opera cu toate datele, are acces la o serie întreaga de informații, care se pot constitui într-o veritabilă mină de aur pentru companiile farma.
În mod normal, aceste informații trebuie să rămână secrete. De altfel, acesta a și fost pretextul utilizat de tandemul Coldea-Maior pentru a convinge CSAT și, în final, pentru a-l convinge pe Lucian Duță, să coopereze și să pună la dispoziția SRI întreaga bază de date. Accesul la cardul de sănătate permite ca, în timp real, să fie cunoscută în detaliu starea de sănătate a diverselor segmente ale populației, afecțiunile cele mai frecvente, modul în care acestea sunt tratate la recomandările medicilor, medicamentele care urmează să fie administrate și, evident, poate fi făcută o prognoză cât se poate de corectă pe termen scurt, mediu și lung asura evoluției consumului de medicamente în România. Atenție, este vorba de o piață de miliarde de euro. Dacă marile companii farma au acces la aceste informații, direct sau indirect, prin intermediul statelor de care aparțin și care, prin mijloace specifice, penetrează Big Brother-ul românesc și, respectiv, Casa de Sănătate, atunci profiturile care pot fi realizate în afara unui climat concurențial pe seama sănătății populației României se ridică la cifre astronomice. Acesta este, dincolo de toate implicațiile privind echilibrul puterilor în statul român și încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului, cel mai mare pericol asupra deținerii de către un serviciu militarizat a bazelor de date ale Casei de Sănătate. În final, dacă nu există concurență liberă în piața farma din România, dacă consumul poate fi prognozat de firmele care furnizează medicamente și dacă astfel pot fi eliminate firmele concurente, prejudiciul adus României este imens. Pentru că o bună parte din banii pe care noi îi plătim lunar pentru sănătate se duce nu pe apa sâmbetei, ci în trezoreriile unor multinaționale. Sănătatea devine mai scumpă și mai greu accesibilă pentru fiecare român.
Că Lucian Duță va fi sau că nu va fi condamnat în ultimă instanță la șapte ani de închisoare sau la mai mult sau la mai puțin sau că, printr-o minune, va fi declarat nevinovat, asta este foarte important din punctul lui de vedere și al familiei lui, dar cu totul și cu totul insignifiant sub aspectul intereselor vitale ale statului român. Pentru statul român, important este ca miliardele alocate sănătății să fie utilizate în folosul cetățenilor și să nu plece pe apa sâmbetei îmbogățind și mai mult multinaționalele care, în paranteză fie spus, plătesc impozite în alte state. Este până la urmă o problemă care vizează viața fiecărui om, de la nou născut, până la bătrânul aflat în agonie și, prin urmare, este o problemă legată de suveranitatea acestui stat.
Din această perspectivă este uimitor că, după atât de multe zile de când a fost declanșată, e drept, doar de către unii jurnaliști și de către unele instituții de presă, această dezbatere privind sistemul Big Brother, perfect funcțional în România începând din 2017, conducerea Serviciului Român de Informații nu a făcut nici cel mai mic gest pentru a încerca să lămurească lucrurile sau pentru a ne oferi garanții că va renunța la controlul cardurilor de sănătate, încredințând această operațiune unei societăți civile. Dacă Eduard Hellvig, în calitatea sa de director, nu poate da un răspuns, poate vom primi totuși lămuririle necesare de la adjunctul său, care, din câte se aude, deține adevărata putere în SRI. (Sorin Roșca Stănescu)

Exclusiv

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza, în mod legal , planificarea și munca în ture de noapte

Publicat

pe

De

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza munca de noapte !

Modificarea codului muncii

Din 31 mai 2024, persoanele singure din familiile monoparentale, alături de femeile însărcinate, lăuze și cele care alăptează, pot refuza munca de noapte, conform Legii 161/2024. Această modificare a fost adusă articolului 128 alineat (2) din Codul Muncii, dezvaluie Prim-vicepreşedinte S.P.R. Diamantul – ANDREI Marius.

Scopul modificării

Incluzând persoanele singure din familiile monoparentale în categoria persoanelor care pot refuza mun ca de noapte, legiuitorul urmărește protejarea interesului superior al copilului.În cazul în care singurul părinte al copilului ar fi obligat să presteze muncă de noapte, copilul ar fi afectat de lipsa supravegherii și îngrijirii necesare.

Relevanța pentru polițiști

Modificarea legislativă este relevantă și pentru polițiștii cu familii monoparentale, întrucât aceștia sunt funcționari publici cu statut special.Deși Legea 360/2002 privind Statutul polițiștilor prevede o durată a programului de lucru de 8 ore pe zi și 5 zile pe săptămână, cu posibilitatea de a presta muncă suplimentară și muncă de noapte , modificarea Codului Muncii le oferă polițiștilor cu familii monoparentale dreptul de a refuza munca de noapte.

Dreptul de a refuza munca de noapte

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza, în mod legal , planificarea și munca în ture de noapte, invocând modificarea adusă Codului Muncii. Acest drept nu constituie un beneficiu suplimentar, ci este o măsură menită să protejeze interesul superior al copilului.

Concluzie

Polițiștii cu familii monoparentale nu mai pot fi obligați să presteze muncă de noapte, având dreptul de a refuza o astfel de planificare.

Această modificare legislativă contribuie la o mai bună conciliere a vieții de familie cu programul de lucru al polițiștilor, protejând în același timp interesul superior al copiilor. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Romaqua Group da in judecata sistemul RetuRO, considerandu-l nefunctional si profitabil doar pentru unii

Publicat

pe

De

Cel mai mare producator de bauturi din Romania, Romaqua Group, a cerut in instanta anularea Sistemului Garanție- Returnare RetuRo.

Directorul general al Romaqua Group si presedinte al Patronatului din industria apelor minerale, Radu Lazaroiu, sustine ca sistemul a fost implementat fara a fi pregatit, potrivit National.

Lazaroiu critica faptul ca RetuRO ar trebui sa fie o organizatie non-profit, insa este condus de 2 firme private, iar statul roman are o participare de doar 20%.

Micii comercianti considera RetuRO un cosmar

Lazaroiu atrage atentia ca micile magazine incep sa refuze flacoanele Retu Ro din cauza ratei scazute de recunoastere si acceptare la plata. Aceasta se datoreaza deteriorarii flacoanelor in timpul transportului.

SistemReturo: conceput pentru a specula

Lazaroiu sustine ca micii comercianti sunt obligati sa achizitioneze saci speciali RetuRo, la un cost semnificativ, care se deterioreaza in timpul transportului, generand pierderi suplimentare.

Clientii sunt nemultumiti de sistemul Returo

Lazaroiu critica si functionarea aparatelor de reciclare, care se blocheaza frecvent si genereaza cozi mari. Multi clienti renunta la reciclare din cauza acestor probleme.

Romaqua acuza SGR Returo de lipsa de transparenta si control

Lazaroiu se intreaba cine profita de banii colectati prin sistemul RetuRo si de ce nu se investeste in modernizarea infrastructurii.

Romaqua se alatura altor producatori care contesta sistemul Returo

Romaqua se alatura altor 16 companii care au cerut in instanta anularea sistemului Returo, considerandu-l nefunctional si ineficient.

Asa cum am dezvaluit pana in prezent:

  • Lipsa autorizatiilor de mediu pentru punctele de colectare
  • Transportul neautorizat al ambalajelor
  • Redefinirea sticlelor si dozelor ca „ambalaj” in loc de „deseu”

Vom reveni cu o serie de dezvaluiri si intrebari:

  • Legaturile dintre firma Geodis si Recop
  • Monopolul Grupului G si SGR Returo in Romania
  • Oamenii din spatele acestor afaceri
  • Cheltuirea fondurilor europene
  • Atitudinea Garzii de Mediu si a Consiliului Concurentei
  • Inactiunea DNA si a Parchetului European. (Cristina T.).
Citeste in continuare

Featured

Dispar veniturile uriașe din taxele pe combustibilii fosili

Publicat

pe

De

Într-o analiză referitoare la strategiile pentru tranziția la energie verde, Agenția Internațională a Energiei atrage atenția asupra unei consecințe periculoase a dispariției taxelor din petrol. Practic, acestea reprezintă o cotă bugetară importantă pentru toate guvernele, care se vor trezi fără resurse financiare. Soluția ar fi taxarea carbonului, adică majorarea taxelor pentru populație și companii, dar veniturile vor fi mult mai mici.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Șocurile tranziției rapide către energia verde nu sunt legate doar de investițiile uriașe în rețele și în reconstrucția sistemelor energetice, ci și de dispariția unor importante surse de venit. Agenția Internațională a Energiei (IEA) avertizează asupra faptului că tranziția înseamnă schimbări uriașe în fluxurile de venituri legate de energie, care vor avea implicații majore pentru guverne, în special pentru economiile producătoare.

Taxele pe producția și utilizarea energiei sunt surse importante de venituri pentru guverne în întreaga lume, iar acestea se vor schimba profund pe măsură ce lumea trece prin tranziție. Situația variază foarte mult în funcție de țară, dar la nivel global guvernele au avut un surplus de venituri din energie (3,4 trilioane dolari), față de cheltuielile cu energia (1,1 trilioane dolari) în ultimii ani. Taxele pe producția de energie, în mare parte din petrol, au avut o medie aproximativ 1,5 trilioane dolari în ultimii ani.

Guvernele primesc, de asemenea, 1,8 trilioane dolari din taxe privind utilizarea energiei, din nou în mare parte din petrol, și aproape 100 de miliarde dolari din prețul carbonului, susține IEA. ”În tranzițiile rapide la energie curată, scăderea veniturilor guvernamentale din impozite pe producția și utilizarea combustibililor fosili este parțial compensată de veniturile mai mari din prețul carbonului. Venitul net guvernamental din sectorul energetic se înjumătățește până în 2035 în scenariul net zero. Guvernele vor trebui să formuleze strategii pentru a găsi surse alternative de venit fără a penaliza utilizarea energiei electrice (care este deja mai puternic impozitată decât combustibilii în multe țări)”, se arată în analiza IEA.

Tot populația plătește

Extinderea domeniului de aplicare a prețului carbonului la sectoare precum transportul și clădirile ar putea însemna că gospodăriile cu venituri plătesc o proporție mai mare din costurile totale ale CO2, dacă vor continua să utilizeze combustibili fosili, semnalează raportul IEA. ”Ar fi implicații și mai mari la nivel internațional, cu reduceri drastice ale taxelor de combustibili fosili plătibile exportatorilor de petrol și gaze. Cum se desfășoară asta în practică depinde de modul în care prețurile combustibililor evoluează, dar efectul în timp este de a crea tensiuni grave asupra țărilor care sunt puternic dependente astăzi de veniturile din hidrocarburi”, se precizează în analiza IEA.

Deși tranzițiile energetice oferă o cale către energie mai ieftină, guvernele, producătorii și consumatorii trebuie să fie atenți la denivelările de pe parcurs, dat fiind că tranzițiile nu sunt imune la șocuri de preț. Tensiunile și revoltele geopolitice rămân factori potențiali importanți ai volatilității, ambele pe piețele tradiționale de combustibil și, într-un mod mai indirect, în lanțurile de aprovizionare cu energie curată, mai arată IEA. Agenția consideră că trecerea la un sistem energetic mai electrificat aduce, de asemenea, în joc un nou set de pericole care sunt mai locale și regionale, mai ales în cazul în care investițiile în rețele, flexibilitatea și răspunsul la cerere rămân în urmă.

Șocul prețurilor

Pe lângă măsurile preventive, guvernele trebuie să fie pregătite să reacționeze atunci când intervine șocul prețurilor, inclusiv cu măsuri specifice pentru a proteja segmentele vulnerabile ale populației, se precizează în raportul IEA. În timpul recentei crize energetice globale, guvernele au cheltuit 900 de miliarde dolari pentru a ajuta consumatorii să gestioneze prețurile crescute ale energiei. ”Trei sferturi din acest sprijin nu a fost țintit pentru a-i proteja pe cei mai nevoiași și a fost, în schimb, administrat tuturor consumatorilor. Pregătirea de a gestiona riscurile în viitor înseamnă proiectarea prealabilă a mecanismelor de suport care pot fi limitate în timp și direcționate”, susține IEA.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv21 de ore ago

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza, în mod legal , planificarea și munca în ture de noapte

Polițiștii cu familii monoparentale pot refuza munca de noapte ! Modificarea codului muncii Din 31 mai 2024, persoanele singure din...

Exclusiv21 de ore ago

Romaqua Group da in judecata sistemul RetuRO, considerandu-l nefunctional si profitabil doar pentru unii

Cel mai mare producator de bauturi din Romania, Romaqua Group, a cerut in instanta anularea Sistemului Garanție- Returnare RetuRo. Directorul...

Diverse4 zile ago

Fundatie fara beton gata intr-o zi si gata refolosibila

Întreaga lume e în mişcare. Bineînţeles că ştiam asta încă de la faimosul “Eppur şi muove”, dar totuşi parcă ritmul...

Exclusiv5 zile ago

Practici santajiste ale unor sefi de IPJ impotriva sindicatului, prin folosirea art.304 Cod Penal

A venit momentul sa dezvaluim si sa detaliem, pentru prima oara, practici santajiste reale carora sunt supusi uneori, reprezentantii sindicatului,...

Exclusiv6 zile ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv7 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusivo săptămână ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusivo săptămână ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv2 săptămâni ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusiv2 săptămâni ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusiv2 săptămâni ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv