(Preluare National – Catalin Tache):
”Direcția Cancelarie și Protecția Informațiilor Clasificate (DCPIC) este penetrată de exponenți identificați ai cercurilor de influență rusești, în speță SVR” este avertismentul cu care încheiam ”Lista amantelor de la Externe”. Și cu care deschidem acum ”Lista acoperiților din MAE”! Pentru că este vorba despre un avertisment oficial al structurii contrainformative care poate susține oricând cu probe gravele acuze din raportul intrat în posesia noastră. Astfel că dincolo de amănuntele de alcov ale triunghiurilor amoroase de la vârful ministerului și aranjarea aproape generalizată a concursurilor de angajare sau promovare, vitală este verificarea informațiilor privind penetrarea Centralei MAE și a unor Ambasade și Consulate ale României din zone strategice ale globului de serviciile secrete de la Moscova, prin SVR – SIE rusesc!
Somați cu trei zile înainte!
”Aurescu a făcut lobby astfel încât majoritatea propunerilor sale de mandate de ambasadori au fost acceptate, deși mulți dintre cei susținuți nu au nicio pregătire specifică, nu au nici măcar o minimă experiență pe vreun post exterior și nu vorbesc nicio limbă străină, deși în CV se susține contrariul. Nu au fost stabilite condiții de eligibilitate, criterii sau concurs în nominalizările făcute pentru posturile de ambasador, ministrul asumându-și singur putere deplină în acest sens. Conform cazurilor unor ambasadori nou-numiți:
Ovidiu Dranga – Japonia, Radu Safta – Australia, Răduța Matache – Filipine au fost sunați de Adriana Romașcan(șefa de cabinet) ori de secretarul de stat Feruță, care le-a transmis textual (din partea ministrului) ca dacă le convine destinația ce a fost aleasă pentru ei să dea un răspuns în maxim 3 zile. În fapt s-a acționat pe două paliere: 1. Trimiterea celor apropiați unde au vrut. 2. În cazurile Radu Safta/director general în cadrul MAE și Elena Șerbănescu/directorul Direcției Juridice s-au propus aceste funcții pentru a ”scăpa” de ei, urmând ca pe posturile astfel eliberate să fie numiți apropiații lui Aurescu.
Nineta Bărbulescu – ambasador al României în Malaezia, relocată din Australia, unde a fost ambasador peste 8 ani. Membră PSD, fostă asistentă a lui Adrian Năstase la Facultatea de Drept, fostă șefă de cabinet a lui Năstase (nora unui fost ministru ceaușist) este transferată de acesta, în 2000, de la propriul cabinet de deputat direct secretar III în MAE. Fără examen, la fel ca și ceilalți doi foști asistenți ai lui Năstase, Bogdan Aurescu și Ion Galea. Când PSD vine la putere în 2001 este numită de către Adrian Năstase ca președinte ANCESIAC ( MAE – ANCEX – Agenția Națională pentru Controlul Exporturilor), cu rang de secretar de stat în MAE, fără nicio experiență în domeniu. Implicată astfel în tragedia de la Mihăilești deoarece, în ciuda avertismentelor primite încă din aprilie 2004 de la principalul producător de azotat de amoniu, NITRAMONIA SA din Făgăraș a refuzat înscrierea acestei substanțe pe listele de control ca produs chimic periculos, pentru avantajarea exportatorilor acestui îngrășământ în vinderea lui fără niciun control din partea statului. Astfel au fost exportate din România, fără niciun control, mii de tone de azotat de amoniu în zona Orientului Mijlociu, a Mauritaniei și în Irak, fără a se cunoaște utilizatorii finali. După accident, Nineta Bărbulescu a fost sancționată administrativ, fiind schimbată din funcția de președinte al ANCESIAC. După ce Ponta a devenit premier a fost numită ambasador în Australia. Ca și Aurescu și Galea și ea a fost în legătură operativă cu generalul Silviu Predoiu – SIE, care avea interese majore la ANCEX. Ulterior și soțul, omul de afaceri Dan Cristian Bărbulescu.
Radu Cătălin Mardare – Ambasador în Liban – fost senator și prefect de Bacău din partea PSD – Guvernarea Năstase, apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, în legătură cu (…), șeful(…).
Lilian Zamfiroiu – Ambasador la Vatican – promovat similar în MAE pe timpul guvernării Năstase, apropiat de acesta și de Aurescu.
Cezar Manole Armeanu – Ambasador în Coreea de Sud – prezentat cercului relațional intim drept ofițer acoperit al (…), fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Tehnologia Informațiilor( ministru Dan Nica) în guvernarea Năstase, multiple funcții guvernamentale în perioada pesedistă (secretar de stat/secretar general în guvernele Năstase, Ponta, Grindeanu). Implicat în dosarul DNA – Microsoft (denunțat de fostul ministru liberal Gabriel Sandu) – a devenit denunțător. Cu toate că nu este diplomat, numit de Dacian Cioloș în 2016 ambasador în Kazahstan, acum trimis în Coreea de Sud la insistențele USR – PLUS.
Doris și Galyna
Theodora ”Doris” Mircea – Ambasador în Cuba. În legătură de (…) cu Theodor Baconski, Varujan Vosganian, William Brînză( fost parlamentar PRM/PD, trimis în judecată de DNA, scandal public cu soția acestuia). Nominalizată în 2006 Consul General la Salonic, însă autoritățile elene nu au dat acceptul pentru numire. Acum susținută de USR – PLUS. AVERTISMENT! Relație documentată cu Galyna Pinzari – mediul relațional apropiat al oamenilor de afaceri ruși (…) și (…), aceștia din urmă posibil reprezentanți ai sferelor de influență SVR, aflați în conducerea filialei române a (…).
Daniela Țane – Ambasador în India – activistă USR – PLUS. În anii 1990 membră MISA, apropiată de Gregorian Bivolaru și Monica Macovei. A părăsit MAE pentru a se stabili în India, în diverse stabilimente sectare/ashram(integrare în absolut). Fostă colaboratoare la Ambasada României în Cipru – informații privind sponsorizarea expozițiilor fotografice ale soțului din bugetul misiunii.
Mirela Grecu – Ambasador în Republica Islamică Iran – fost director în MAE, cunoscută și drept ”Bufetiera”. AVERTISMENT ! Gafă majoră de anumi o femeie ambasador într-o țară islamică precum Iran , cine a susținut-o (…) nu cunoaște specificul zonei.
Cristina Romilă – Ambasador în Vietnam – susținută de USR – PLUS, fără niciun post în exterior.
Octavian Șerban – Ambasador în Albania – simplu referent în MAE, prieten personal cu Aurescu, fără experiență în domeniu și fără misiuni îndeplinite în exterior.
Monica Mihaela Știrbu – Ambasador în Brazilia, relocată din Chile – prietenă personală cu Aurescu, fără nicio pregătire diplomatică ( tehnician zootehnist).
Gabriela Dancău – Ambasador în Spania, are promis postul din Italia – recomandată în cercul relațional drept fiica generalului de Securitate (…). A absolvit Liceul din Strehaia, în acea perioadă în legătură cu (…), promovată în MAE de Mircea Geoană personal. În CV prezentată ca vorbind limbi străine. Se recomandă testare pentru a se stabili că NU vorbește nicio limbă străină. Promovată de Dacian Cioloș pe când era premier ambasador în Spania. Prietenă apropiată cu Radu Mihail, șeful USR Diapora, care a intervenit personal la Aurescu – în strânsă relație de prietenie, vizite reciproce frecvente, încă de când ministrul era director în MAE – pentru a o nominaliza ambasador în Italia. Informații privind angajarea soțului, Ninel Dancău – pădurar – la Institutul Cultural Român (ICR) din Madrid.