Connect with us

Featured

Avem și lista acoperiților din MAE!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

”Direcția Cancelarie și Protecția Informațiilor Clasificate (DCPIC) este penetrată de exponenți identificați ai cercurilor de influență rusești, în speță SVR” este avertismentul cu care încheiam ”Lista amantelor de la Externe”. Și cu care deschidem acum ”Lista acoperiților din MAE”! Pentru că este vorba despre un avertisment oficial al structurii contrainformative care poate susține oricând cu probe gravele acuze din raportul intrat în posesia noastră. Astfel că dincolo de amănuntele de alcov ale triunghiurilor amoroase de la vârful ministerului și aranjarea aproape generalizată a concursurilor de angajare sau promovare, vitală este verificarea informațiilor privind penetrarea Centralei MAE și a unor Ambasade și Consulate ale României din zone strategice ale globului de serviciile secrete de la Moscova, prin SVR – SIE rusesc!

Aurescu nu iese din vorba lui Năstase
Astfel că, ținând cont de gravitatea acestor ”indicii temeinice” furnizate de ofițerii români de contrainformații nu vom publica toate probele din raport. Dar insistăm că au fost documentate inclusiv ”protocoalele” din unul din cele mai de fițe restaurante din zona Herăstrău, acolo unde ”acoperiții” unui colos petrolier rusesc au întâlniri periodice cu agenții români și basarabeni care au reușit să penetreze Centrala MAE prin ”tradiționalele” și deloc ortodoxele metode specifice de spionaj ale SVR-ului . Toate aceste documentări putând fi oricând puse la dispoziția președintelui, dacă Iohannis reușește să scape de ”izolarea informativă” în care ”Rețeaua Aurescu” îl ține captiv.

Somați cu trei zile înainte!

”Aurescu a făcut lobby astfel încât majoritatea propunerilor sale de mandate de ambasadori au fost acceptate, deși mulți dintre cei susținuți nu au nicio pregătire specifică, nu au nici măcar o minimă experiență pe vreun post exterior și nu vorbesc nicio limbă străină, deși în CV se susține contrariul. Nu au fost stabilite condiții de eligibilitate, criterii sau concurs în nominalizările făcute pentru posturile de ambasador, ministrul asumându-și singur putere deplină în acest sens. Conform cazurilor unor ambasadori nou-numiți:

Cioloș pune ambasadori în toată lumea

Ovidiu Dranga – Japonia, Radu Safta – Australia, Răduța Matache – Filipine au fost sunați de Adriana Romașcan(șefa de cabinet) ori de secretarul de stat Feruță, care le-a transmis textual (din partea ministrului) ca dacă le convine destinația ce a fost aleasă pentru ei să dea un răspuns în maxim 3 zile. În fapt s-a acționat pe două paliere: 1. Trimiterea celor apropiați unde au vrut. 2. În cazurile Radu Safta/director general în cadrul MAE și Elena Șerbănescu/directorul Direcției Juridice s-au propus aceste funcții pentru a ”scăpa” de ei, urmând ca pe posturile astfel eliberate să fie numiți apropiații lui Aurescu.

Doris Mircea

Nineta Bărbulescu – ambasador al României în Malaezia, relocată din Australia, unde a fost ambasador peste 8 ani. Membră PSD, fostă asistentă a lui Adrian Năstase la Facultatea de Drept, fostă șefă de cabinet a lui Năstase (nora unui fost ministru ceaușist) este transferată de acesta, în 2000, de la propriul cabinet de deputat direct secretar III în MAE. Fără examen, la fel ca și ceilalți doi foști asistenți ai lui Năstase, Bogdan Aurescu și Ion Galea. Când PSD vine la putere în 2001 este numită de către Adrian Năstase ca președinte ANCESIAC ( MAE – ANCEX – Agenția Națională pentru Controlul Exporturilor), cu rang de secretar de stat în MAE, fără nicio experiență în domeniu. Implicată astfel în tragedia de la Mihăilești deoarece, în ciuda avertismentelor primite încă din aprilie 2004 de la principalul producător de azotat de amoniu, NITRAMONIA SA din Făgăraș a refuzat înscrierea acestei substanțe pe listele de control ca produs chimic periculos, pentru avantajarea exportatorilor acestui îngrășământ în vinderea lui fără niciun control din partea statului. Astfel au fost exportate din România, fără niciun control, mii de tone de azotat de amoniu în zona Orientului Mijlociu, a Mauritaniei și în Irak, fără a se cunoaște utilizatorii finali. După accident, Nineta Bărbulescu a fost sancționată administrativ, fiind schimbată din funcția de președinte al ANCESIAC. După ce Ponta a devenit premier a fost numită ambasador în Australia. Ca și Aurescu și Galea și ea a fost în legătură operativă cu generalul Silviu Predoiu – SIE, care avea interese majore la ANCEX. Ulterior și soțul, omul de afaceri Dan Cristian Bărbulescu.

Acoperiții lui Predoiu rezistă!

Radu Cătălin Mardare – Ambasador în Liban – fost senator și prefect de Bacău din partea PSD – Guvernarea Năstase, apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, în legătură cu (…), șeful(…).

Lilian Zamfiroiu – Ambasador la Vatican – promovat similar în MAE pe timpul guvernării Năstase, apropiat de acesta și de Aurescu.

Cezar Manole Armeanu – Ambasador în Coreea de Sud – prezentat cercului relațional intim drept ofițer acoperit al (…), fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Tehnologia Informațiilor( ministru Dan Nica) în guvernarea Năstase, multiple funcții guvernamentale în perioada pesedistă (secretar de stat/secretar general în guvernele Năstase, Ponta, Grindeanu). Implicat în dosarul DNA – Microsoft (denunțat de fostul ministru liberal Gabriel Sandu) – a devenit denunțător. Cu toate că nu este diplomat, numit de Dacian Cioloș în 2016 ambasador în Kazahstan, acum trimis în Coreea de Sud la insistențele USR – PLUS.

Doris și Galyna

Theodora ”Doris” Mircea – Ambasador în Cuba. În legătură de (…) cu Theodor Baconski, Varujan Vosganian, William Brînză( fost parlamentar PRM/PD, trimis în judecată de DNA, scandal public cu soția acestuia). Nominalizată în 2006 Consul General la Salonic, însă autoritățile elene nu au dat acceptul pentru numire. Acum susținută de USR – PLUS. AVERTISMENT! Relație documentată cu Galyna Pinzari – mediul relațional apropiat al oamenilor de afaceri ruși (…) și (…), aceștia din urmă posibil reprezentanți ai sferelor de influență SVR, aflați în conducerea filialei române a (…).

Daniela Țane – Ambasador în India – activistă USR – PLUS. În anii 1990 membră MISA, apropiată de Gregorian Bivolaru și Monica Macovei. A părăsit MAE pentru a se stabili în India, în diverse stabilimente sectare/ashram(integrare în absolut). Fostă colaboratoare la Ambasada României în Cipru – informații privind sponsorizarea expozițiilor fotografice ale soțului din bugetul misiunii.

Mirela Grecu – Ambasador în Republica Islamică Iran – fost director în MAE, cunoscută și drept ”Bufetiera”. AVERTISMENT ! Gafă majoră de anumi o femeie ambasador într-o țară islamică precum Iran , cine a susținut-o (…) nu cunoaște specificul zonei.

Cristina Romilă – Ambasador în Vietnam – susținută de USR – PLUS, fără niciun post în exterior.

Octavian Șerban – Ambasador în Albania – simplu referent în MAE, prieten personal cu Aurescu, fără experiență în domeniu și fără misiuni îndeplinite în exterior.

Monica Mihaela Știrbu – Ambasador în Brazilia, relocată din Chile – prietenă personală cu Aurescu, fără nicio pregătire diplomatică ( tehnician zootehnist).

Gabriela Dancău – Ambasador în Spania, are promis postul din Italia – recomandată în cercul relațional drept fiica generalului de Securitate (…). A absolvit Liceul din Strehaia, în acea perioadă în legătură cu (…), promovată în MAE de Mircea Geoană personal. În CV prezentată ca vorbind limbi străine. Se recomandă testare pentru a se stabili că NU vorbește nicio limbă străină. Promovată de Dacian Cioloș pe când era premier ambasador în Spania. Prietenă apropiată cu Radu Mihail, șeful USR Diapora, care a intervenit personal la Aurescu – în strânsă relație de prietenie, vizite reciproce frecvente, încă de când ministrul era director în MAE – pentru a o nominaliza ambasador în Italia. Informații privind angajarea soțului, Ninel Dancău – pădurar – la Institutul Cultural Român (ICR) din Madrid.

Exclusiv

Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare

Publicat

pe

De

Punctul de vedere oficial al Guvernului

Sindicatul Diamantul a făcut public punctul de vedere al Guvernului cu privire la criticile formulate de Avocatul Poporului referitoare la neconstitutionalitatea legii de modificare a pensiilor militare (PLX 540/2024). Acest document vine în urma unei controverse generate de modificările aduse sistemului de pensii pentru cadrele militare.

Provocările legate de autenticitate

Într-o declarație, Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a menționat că, deși au primit documentul, nu pot confirma autenticitatea acestuia în momentul de față. El a subliniat că argumentele cuprinse în punctul de vedere al Guvernului sunt interesante și bine articulate. „E greu de crezut că cineva ar munci atât la niște argumente, într-un document fake,” a spus Pascut.

Contextul legislativ

În ultimele săptămâni, legea privind pensiile militare a stârnit controverse, atât din partea Avocatului Poporului, cât și a altor organizații și sindicate care susțin că modificările ar putea afecta drepturile militarilor. Punctul de vedere al Guvernului este menit să clarifice poziția executivului în fața acestor critici și să justifice modificările aduse legislației. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Featured

Femeile-politician și feminismul extremist: O analiză critică

Publicat

pe

De

O dezbatere necesară

Într-un articol publicat în Cotidianul Național, jurnalista Claudia Marcu subliniază importanța unei discuții despre feminismul contemporan, evidențiind confuziile create de mișcarea feministă și de pretențiile auto-proclamate ale unor persoane care se consideră feministe. Potrivit ei, egalitatea de gen este adesea percepută în mod greșit, iar manipularea ideii de egalitate între femei și bărbați înrăutățește situația.

Egalitatea de gen: o ironie?

Marcu argumentează că atunci când femeile cer drepturi egale cu cele ale bărbaților, s-ar putea să nu realizeze că, în multe privințe, ele beneficiază deja de mai multe drepturi. Un exemplu dat este protecția specială pe care femeile o primesc în contexturi dificile, un avantaj pe care bărbații nu-l au. Ea consideră că trăsăturile și calitățile bărbaților și femeilor sunt diferite, fiecare având roluri specifice în societate.

Femeile în politică: o performanță contestată

Autoarea analizează necesitatea implicării femeilor în politică și dacă acestea pot cu adevărat aduce o schimbare pozitivă. Ea menționează exemple despre femei lideri precum Margaret Thatcher și Angela Merkel, subliniind că, deși au avut realizări semnificative, uneori aceste decizii au avut consecințe negative pentru societate.

Compromisuri și supraviețuire

Marcu își amintește de o oportunitate profesională din cariera sa timpurie, când a fost chemată să se alăture unui partid puternic. Ea a refuzat, conștientizând că politica presupune compromisuri care contravin idealismului ei personal. Potrivit ei, pentru a supraviețui în politică, multe femei își sacrificed calitățile feminine, intrând într-o luptă dură și confruntativă.

O lume ideală și nevoia de independență

Autoarea reflectează asupra rolului femeii în societate, subliniind faptul că, în trecut, femeile puteau rămâne acasă, fiind întreținute de bărbați. Acum, ambele sexe sunt nevoite să lucreze pentru a face față costurilor vieții. Marcu observă, de asemenea, că dorința de independență financiară a crescut în rândul femeilor, ceea ce a dus la o diminuare a rolului bărbatului și, implicit, la frustrări în relațiile romantice.

Impactul feminismului extremist

Feminismul dus la extrem, conform analizei, a dus la o criză a natalității și a diminuat simțul matern decât și dorința de a deveni mamă. Această căutare a puterii și carierei pare să fie o revenire la matriarhat, în timp ce nevoile fundamentale ale femeilor sunt neglijate.

Misoginism și meritocrație

Marcu abordează și subiectul egalității de gen în Uniunea Europeană, vizând salarizarea echitabilă. Deși recunoaște competențele femeilor în multe domenii, ea subliniază că este greșit să se impună salarii egale pentru competențe diferite. În opinia ei, meritocrația și obiectivitatea ar trebui să prevaleze, fără a ține cont de sexul persoanelor.

Citeste in continuare

Anchete

Tribunalul București, invadat de gândaci: Probleme de igienă la Sema Parc

Publicat

pe

De

O situație alarmantă la nivelul instanțelor comerciale

Publicația Lumea Justiției a relatat că Tribunalul București se confruntă cu o nouă problemă serioasă la sediul său din Sema Parc, unde funcționează două secții comerciale, respectiv a VI-a și a VII-a.

Invazie de gândaci în sălile de judecată

Conform informațiilor obținute, aceste două secții au fost afectate de o invazie de gândaci. Problema nu se restrânge doar la arhivele cu dosare, ci afectează și birourile judecătorilor, ridicând semne de întrebare cu privire la condițiile de muncă și igiena în instanțele din capitală.

Implicarea autorităților și reacții publice

Situația a generat îngrijorare în rândul personalului și al părților implicate în procesele judecătorești, care se așteaptă la măsuri rapide din partea autorităților pentru a remedia această problemă. Asemenea condiții pot avea un impact negativ asupra funcționării justiției și asupra încrederii cetățenilor în sistemul judiciar.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv17 ore ago

Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare

Punctul de vedere oficial al Guvernului Sindicatul Diamantul a făcut public punctul de vedere al Guvernului cu privire la criticile...

Exclusiv2 zile ago

Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)

Moștenirea lui Silviu Prigoană, cunoscută prin compania ROSAL, a devenit obiectul disputelor interne și al intereselor corupte ale serviciilor secrete,...

Exclusiv2 zile ago

Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe

Criminalitate și corupție: O rețea mafiotă în sânul Poliției Române Ziarul Incisiv de Prahova a dezvăluit existența unei structuri de...

Exclusiv3 zile ago

Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase

Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu,...

Exclusiv3 zile ago

Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa

Marian Ilie, directorul Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar (DSDRP), se confruntă cu acuzații grave din partea unei organizații sindicale...

Exclusiv3 zile ago

Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare

Într-o scrisoare adresată domnului chestor de poliție penitenciară dr. Dan Halchin, director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Federația...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) își exprimă îngrijorarea față de recentele declarații ale lui Ilie Bolojan, președintele...

Exclusiv4 zile ago

Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor

Protestul pensionarilor militari programat pentru 29 noiembrie 2024, susținut de Sindicatul Diamantul, ar putea avea efecte semnificative asupra peisajului politic...

Actualitate5 zile ago

Garda de Mediu Prahova in…”pielea goala”. Noul interimat „asigurat” de Dana Tudorache

Garda de Mediu Prahova in…”pielea goala”. Sau, protecția mediului a rămas în „familia” lărgită? Noul interimat „asigurat” de Dana Tudorache....

Exclusiv5 zile ago

Afacerea ROSAL: Meciul subteran între mafia deșeurilor și justiție

Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu,...

Exclusiv5 zile ago

Poliția Română lansează acțiunea „TROTINETA” pentru monitorizarea bicicliștilor și trotinetiștilor

Contextul acțiunii „TROTINETA” Misiunea Direcției Rutiere în fața incidentelor rutiere Sindicatul Diamantul a anunțat lansarea acțiunii „TROTINETA” de către Poliția...

Exclusiv6 zile ago

Efectele schimbării de atitudine la IPJ Prahova

Introducerea unei persoane integre în funcția de inspector șef Se pare că numirea unei persoane integre în funcția de inspector...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii de Penitenciare, filmați de deținuți: Îngrijorări și critici din partea Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Polițiștii de penitenciare au fost filmați de deținuți în timpul apelului, o activitate extrem de importantă în orice penitenciar. Filmările,...

Exclusiv6 zile ago

Calcularea gradațiilor salariilor conform Legii 153/2017: Exemplu practic

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul dezvăluie modul de calcul al gradațiilor de la 1 iunie 2023, conform articolului 11...

Exclusiv7 zile ago

Carmen Gheorghe revine la Poliția Locală Ploiești, in timp ce fostul director Cătălin Albu se confruntă cu probleme penale

Carmen Gheorghe, sefa Poliției Locale, achitată de Curtea de Apel Ploiești Decizia instanței Judecătorii Curții de Apel Ploiești au pronunțat,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv