Connect with us

Sport

Aromânul Djoko, fondatorul Kineto Medical Health, fizioterapeutul sportivilor români

Avatar

Publicat

pe

Gjorgji Nedelkoski, sau Djoko printre prieteni, a construit în România una dintre cele performante clinici medicale dedicată sportivilor amatori și de performanță precum și oamenilor care suferă de afecțiuni osteoarticulare. Acesta este licențiat în recuperare medicală, are o experiență de peste 14 ani și în ultimii 12 ani conduce Kineto Medical Health, clinica pe care a ridicat-o de la zero.

Djoko provine dintr-o familie de aromâni din localitatea Struga, din Macedonia de Nord, celebră pentru festivalul său internațional ”Serile de poezie de la Struga”. A venit în România în 2003, a urmat cursurile facultății de Kinetoterapie de la UNEFS, promoția 2008, și a terminat Masterul tot în Kinetoterapie, promoția 2010. Între 2010 și 2013 și-a luat doctoratul în Traumatologie Sportivă. ”Sunt român-machidon. Părinții mei sunt aromâni din Struga. De asta am ales România. Am ajuns în 2003, beneficiind de o bursă a statului român. Am făcut studiile la UNEFS iar în 2010 am deschis Kineto Medical Health, pornind de la zero”, povestește Djoko.

Cunoscut printre sportivi

Munca de la clinică și performanțele realizate l-au făcut cunoscut pe Djoko în lumea sportivă de la noi și de aici au apărut și parteneriatele cu diferitele federații sportive. Prima colaborare a început în urmă cu șase ani cu Federația Română de Rugby, iar de trei ani clinica lui Djoko este partener oficial al acesteia. De asemenea, este partener oficial al Federației Române de Yachting și urmează să devină partener oficial al Federației Române de Hochei pe Gheață. ”Și la yachting se depune efort, au loc aluncări, accidentări”, spune Djoko. Acesta spune că este partener și cu BikeXpert Racing Team, echipă de Mountain Bike, unde team manager este Cătălin Sprânceană. ”Și cicliștii sunt cu noi”, declară Djoko.

În trecut a fost partenerul clubului sportiv CSM București, pentru toate sporturile unde acest activează, a colaborat cu tenismena Mihaela Buzărnescu, sportivă aflată la un moment dat în primele 100 din lume. În scurt timp va începe și colaborarea cu clubul Agronomia, în special la rugby în 7 și la baschet.

Romina Filip, jucătoare de baschet cu multe reprezentări în echipa națională de baschet a României, a apelat la serviciile Kineto Medical Health

Cel mai dur sport?

Care e sportul de unde provin cei mai mulți pacienți? La prima vedere pare să fie rugby-ul, un sport de contact, însă Djoko spune că e greu de făcut o statistică, pentru că și la rugby, și la handbal, și la alte ramuri sportive apar accidentări care trebuie reparate.

Djoko și echipa sa și-au câștigat un renume în lumea sportului. ”Sportivii vin la noi prin recomandări. Suntem serioși, profesioniști, perseverenți, dăm dovadă de implicare personală. Asta ne caracterizează și de aceea ne caută sportivii”, susține acesta.

Cum arată o zi din viața lui Djoko

”Mă trezesc la 6 sau la 5 și jumătate, alerg la stadion, merg la spital (la Elias, unde colaborează), apoi la clinică și mă întorc acasă în fiecare zi la ora 21. Sunt precum în teoria celor 10.000 de ore de practică. Cu muncă, cu implicare, cu calitate”, afirmă Djoko. O teorie lansată acum aproape 30 de ani și propagată de mai mulţi specialişti susţine că 10.000 de ore de practică într-un domeniu te pot transforma într-un expert. Oricine poate deveni violonist de mare anvergură, campion la şah sau la golf dacă munceşte pe măsură, fără să fie nevoie de talent înnăscut. Djoko este de acord și spune că se află în ipostaza aceasta.

Clinica Kineto Medical Health activează de 12 ani, a tratat peste 7.000 de pacienți, a reușit peste 2.500 de recuperări post atroscopie și are în acest moment 12 profesioniști implicați. ”Clinica este acreditată de federațiile sportive datorită profesionalismului de care dă dovadă. Cheia succesului este munca în echipă. Colaborăm cu peste 20 de ortopezi din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu-Mureș, Brașov”, spune Djoko. Conform acestuia, România a început să se apropie de serviciile pe care alte state din Occident le oferă, astfel încât un sportiv care se confruntă cu o problemă de sănătate nu mai este nevoit să ia calea Bologniei sau altui oraș din lume pentru a se reface.

Djoko, un fan al mișcării

Gjorgji Nedelkoski promovează foarte mult mișcarea, în special în aer liber, și încearcă să convingă tot mai mulți oameni să înfrângă sedentarismul, mai ales acum în perioada pandemiei. când lumea este predispusă să renunțe la sport. ”M-am alăturat și colaborez cu 321sport, comunitatea care unește oamenii de toate vârstele și categoriile sociale în jurul sportului”, mai spune Djoko. 321sport a fost pusă pe picioare de către Radu Restivan, un om care a reușit să-și schimbe radical viața prin sport și a decis că cel mai frumos lucru pe care l-ar putea face ar fi să-i inspire și să-i ajute pe cei din jur să facă același lucru.
Unul dintre clienții clinicii este Oana Boancă, o pasionată de alergare. Înainte de pandemie obișnuia să alerge foarte mult, în jur de 100 de kilometri pe săptămână, însă venirea pandemiei și mai ales perioada în care a trebuit să stăm numai în casă i-au afectat considerabil forma și ulterior, s-a ales cu o accidentare des întâlnită în lumea alergării. De asemenea, Georgiana Gălbinașu a avut mereu grijă să nu se suprasolicite, tocmai pentru a ține accidentările departe de ea. Cu toate astea, la 35 de ani s-a întâmplat ceva ce nu ar fi crezut niciodată că ar putea să i se întâmple: un eveniment neplăcut care i-a provocat o ruptură de ligament încrucișat. Și astfel a apelat la serviciile Kineto Medical Health, deși locuiește în Austria. Iar exemplele de acest gen pot continua.

Oana Boancă

„Până acum, numeroși sportivi de performanță ne-au solicitat ajutorul, iar noi am făcut tot ce am putut pentru ca ei să revină în sportul care i-a consacrat. Nu oricum, ci mai încrezători în forțele proprii și mai puternici decât înainte de accidentări!” (Gjorgji Nedelkoski)

”În prezent, echipa noastră este partener oficial al Federației Române de Rugby și a avut sau are contracte în derulare cu echipa de handbal masculin a clubului CSM București, cu echipa națională de Polo de seniori a României, cu Federația Română de Tenis, cu Liga Profesionistă de Fotbal și cu echipa de Rugby a clubului Grivița București” (Gjorgji Nedelkoski)

”România a început să se apropie de serviciile pe care alte state din Occident le oferă în ceea ce privește recuperarea medicală” (Gjorgji Nedelkoski)

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Featured

Să sperăm că ANP va lua masurile potrivite și nu va recompensa pe domnul director cu un 50% în trimestrul următor sau mai grav cu o altă avansare așa cum s- a petrecut la precedenta evadare

Avatar

Publicat

pe

De

Aproape toată presa națională a scris în aceste două zile despre evadarea de la penitenciarul Giurgiu.
Isprava directorului de la Giurgiu, care a decis ca deținuții sa fie transportați la centru de vaccinare în oraș este de luat în seamă, pentru că amestecând deținuții printre civili a îngreuneunat munca angajaților si în contextul actual al răspândirii virusului COVID-19 nu a fost deloc o măsură potrivită.
Să sperăm că ANP va lua masurile potrivite și nu va recompensa pe domnul director cu un 50% în trimestrul următor sau mai grav cu o altă avansare așa cum s- a petrecut la precedenta evadare, precizeaza cei de la sindicatul Equitas Targsor.

Reamintim ca, un deţinut condamnat pentru omor a evadat de la Penitenciarul Giurgiu, atunci când urma să fie vaccinat împotriva COVID-19. Bărbatul a evadat în momentul în care trebuia să fie vaccinat la centrul de vaccinare de la Ateneul ”Nicolae Bălănescu” din Giurgiu.Deşi legea interzice scoaterea unui deţinut din perimetrul închis, totuşi nu s-a ţinut cont de acest lucru.

În afară de asta, deţinuţii trebuie vaccinaţi în interiorul Penitenciarului pentru a se evita astfel şi răspândirea virusului în comunitate.

Deţinutul era periculos, fiind condamnat pentru omor. (Sava N.).

Citeste in continuare

Actualitate

Victorie și spectacol la Brașov!

Avatar

Publicat

pe

De

Petrolul își continuă parcursul de metronom și, după cea de-a opta victorie consecutivă, obținută, astăzi, la Brașov, și-a asigurat un avantaj de trei puncte în ierarhia la zi a eșalonului secund. În orașul de sub Tâmpa, echipa lui Nae Constantin a făcut spectacol, impunându-se cu 4-0 (1-0), golurile fiind înscrise de către Senad Jarovic (14, 60), Eugeniu Cebotaru (54) și Valentin Țicu (74, penalti).

Fără emoții! Pare sloganul după care se ghidează „lupii” în acest sezon, Petrolul redevenind echipa care impune respect și inspira teamă printre adversari, cea care pornește cu prima șansă la victorie indiferent cu cine și unde ar juca. „Gazarii” au defilat și pe terenul Brașovului, obținând o nouă victorie, clară, solidă, demnă de o principală favorită la promovare.

Drumul spre cel de-al optulea succes consecutiv a fost deschis de un alt golgeter inventat de Petrolul în acest sezon, Senad JAROVIC (14). Vârful germano-bosniac și-a pus în valoare talia și, la un corner bătut de pe stânga, a câștigat un duel aerian cu portarul Mutu, scuturând plasa cu o lovitură de cap: 0-1!

Imediat, Brașovul a replicat, dar Avram a fost magistral și a salvat la șutul trimis, din 6 metri, de către Negrean (19), așa încât Petrolul și-a putut construi fără presiune victoria. Iar lucrurile s-au clarificat după reluare, repriza secundă venind la pachet cu desprinderea concludentă pe tabela de marcaj. CEBOTARU (54) a punctat pentru 2-0, înscriind, cu capul, după o centrare ideală a lui Tucaliuc, apoi JAROVIC (60) a reușit „dubla”, cu o reluare din fața porții la o pasa a lui Cebotaru, iar ȚICU (74) a „închis” tabela, transformând un penalti dictat după un fault comis de Dumbravă asupra lui Mario Bratu.

Așa s-a scris istoria meciului, unul la capătul căruia Petrolul a ajuns la cota 27 în clasament și, la jumatatea sezonului regulat, și-a consolidat poziția de lider, cu trei puncte mai mult decât următoarea clasată, Universitatea Cluj. Etapa viitoare propune un meci de maxim interes pe „Ilie Oană”, Petrolul primind vizita lui CSA Steaua, partida fiind programată să se dispute joi, de la ora 19.30.

Foto: Bogdan Balas

Sursa: fcpetrolul.ro

Citeste in continuare

Actualitate

Importanța echipamentului adecvat în sportul pe care îl practici

Avatar

Publicat

pe

Echipamentul sportiv potrivit poate fi elementul salvator în următoarea ta sesiune de antrenament sau în cadrul viitorului eveniment sportiv la care vei lua parte. Un echipament sportiv adecvat este conceput în mod explicit pentru a putea face față tuturor naturilor riguroase ale sportului practicat. Totodată, te ajută să te simți confortabil, deschizându-ți apetitul pentru un nou antrenament.

Există câteva piese de echipament la care poate nici nu te-ai gândit până acum.

Una dintre ele ar fi apărătorul gurii. În toate sporturile de contact trebuie să apelezi la un astfel de accesoriu, iar cele mai populare ar fi fotbalul american și boxul. Cu ajutorul acestei piese vei fi protejat de rănile din zona gurii, cele care afectează în special limba și dinții.

Există nenumărate mărci de apărătoare de gură din care poți alege. Trebuie să citești unele dintre recenziile pe care le vei găsi pe internet pentru a vedea care este potrivită pentru tine.

Când vine vorba de încălțăminte, s-ar putea să crezi că orice pantofi sport pe care îi vezi se potrivesc sportului pe care ai început să îl practici. Pe parcurs, vei afla însă că există mai multe tipuri de încălțăminte pentru diferite tipuri de sport. De exemplu, nu poți purta pantofi pentru fotbal în cadrul unui joc de tenis.

Pantofii potriviți te vor proteja cu ușurință de cădere sau chiar de răsucirea picioarelor. Când pornești în căutarea lor, ar fi indicat să consulți și specialiștii în încălțăminte sportivă.

Există poate o dilemă privind tipul de echipament care ar trebui să fie purtat de iubitorii de sporturi ale minții, precum șahul și pokerul. Cu siguranță nu e vorba de un echipament de protecție, dar sunt anumite norme de urmat în alegerea vestimentației adecvate. Dacă ești practicant al unor astfel de sporturi, când le accesezi online, este posibil să te afli într-un spațiu atât de confortabil, încât hainele tale „prietenoase și confortabile” reprezintă cel mai bun echipament. Dar știm cu toții că există oameni – și poate că te numeri printre ei – a căror dispoziție și energie exercitate asupra activității pe care o desfășoară depind foarte mult de ceea ce poartă. De aceea vor folosi ca muze jucătorii care stau în jurul mesei rotunde, care aleg să poarte o pereche frumoasă de adidași negri sau albi, un tricou și o pereche drăguță de blugi din denim sau un alt tip de pantaloni simpli care vor completa ținuta.

În sporturile de teren pot avea loc multe mici întâmplări neașteptate atunci când îți exerciți la maxim latura atletică. Acesta este motivul pentru care trebuie să te echipezi cu apărătoare pentru încheieturi. Acestea nu te protejează numai împotriva zgârieturilor, dar te pot ajuta să eviți și fracturile.

Când vine vorba de aceste accesorii, trebuie să ai grijă să alegi întotdeauna dimensiunea potrivită. Nu îți vor fi de folos cele prea mici sau cele gigantice atunci când te implici într-un joc. Dimensiunile greșite anulează instant efectul lor și nu vei obține protecția de care ai nevoie. Cel mai indicat ar fi să le încerci în magazin.

Există și câteva sporturi pentru care trebuie să folosești cască de protecție. Scopul său este de a te proteja de contuzii și alte forme de leziuni ale capului. Unele dintre sporturi sunt fotbalul american, hocheiul pe gheață și baseball-ul.

Partea bună a acestor căști este că sunt căptușite în interior și destul de confortabile.

Multe persoane optează pentru această piesă de echipament și atunci când se plimbă cu bicicleta. Chiar și ca profesionist, poți avea parte de multe situații imprevizibile și, decât să ajungi în impas, mai bine previi.

Accesoriile echipamentelor sportive au un loc special datorită utilității lor, care oferă siguranță și confort în diversele activități desfășurate.

Și îmbrăcămintea sport joacă un rol important în performanța sportivilor, deoarece există fibre și țesături care pot provoca reacții adverse ale pielii sau transpirație excesivă. Multe materiale au efectul negativ de a nu evapora în mod corespunzător transpirația și, prin urmare, de a o păstra în fibre, făcând hainele grele și inconfortabile, situație care poate declanșa în plus iritații și alergii. În prezent, pe piață, este disponibilă îmbrăcăminte de lux, concepută pentru a oferi beneficii optime și pentru a transporta transpirația la suprafața piesei de îmbrăcăminte, astfel încât să se evapore rapid într-un mod natural.

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv5 ore ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv1 zi ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv2 zile ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv3 zile ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv5 zile ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv6 zile ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv6 zile ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv6 zile ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv1 săptămână ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Exclusiv1 săptămână ago

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei

În urma demersurilor SPR Diamantul, CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII prin hotărârea nr. 611 din data de 25.08.2021, a stabilit...

D.N.A.1 săptămână ago

Scheleţii (cu Damf Penal) din dulapul premierului desemnat /Dacian Ciolos a fost implicat direct in procesul de absorbtie a fondurilor comunitare si in punerea pe picioare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Din evaluarea CV-ului fostului premier, Dacian Colos,  rezulta unele aspecte interesante: 2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii si purtator...

Exclusiv1 săptămână ago

Klaus Iohannis a desemnat pe cineva in calitate de – premier desemnat – Pe Cumintenia Pamantului si pe firul rosu/Ciolos si spirala salarii-pret

Serios Klaus? Pe tipul care nu stie diferenta dintre debitor si creditor l-ai desemnat tu sa fie premier (vedeti video)?...

Exclusiv1 săptămână ago

Doctorand la SRI/Așa faci din prietenul lui Hayssam șef de partid, compromițând ideea de opoziție în România/Rețeta imposturii, cu personaje manipulabile de carton

Securitatea aka Sistemul când pune șefi de partid în România tot timpul îi alege pe cei mai proști și cu...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!