Connect with us

Featured

Bogdan Toader – Presedintele PSD Prahova: Se măsluiește numărul bolnavilor de Covid și numărul deceselor de Covid. Ce minciuni vor mai ieși la iveală?

Publicat

pe

Cum ne privesc instituțiile europene după o asemenea declarație?
Se măsluiește numărul bolnavilor de Covid și numărul deceselor de Covid.
Ce minciuni vor mai ieși la iveală?

 

Exclusiv

„Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate”

Publicat

pe

De

Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate, pentru a recupera echivalentul a aproximativ 5000 euro, reprezentand drepturi salariale achitate unor politisti din unitate pentru ore suplimentare efectuate si nerecuperate, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.
Munca s-a prestat, deci nu e vorba de o munca inexistenta. Exista argumente si pentru neacordarea orelor recuperare in interiorul termenului de 60 zile.
Insa nu in zona justificarilor vreau sa ma duc eu acum. Justificarile vor fi prezentate complet si detaliat, in instanta, mai precizeaza sursa citata.
Aspectul incompetentei si al ipocriziei vreau eu sa il evidentiez, sa il disec precizeaza Emil Pascut:
„Exista o intreaga procedura reglementata de OMAI 35/2019 pentru plata acestor drepturi, fiind implicati o serie de functionari atat in etapa de executare a orelor suplimentare cat si in etapa ulterioara a platii orelor suplimentare. Deci nu este doar unul singur, implicat.
Specific, plata orelor suplimentare se aproba, cf art.7 din Ordinul 35/2019, de catre „ordonatorul de credite”, adica de ipocritul sef, in cazul nostru. Deci se naste un act administrativ de dispozitie in baza caruia financiarul face platile.
In speta noastra, avem munca suplimentara prestata, avem dispozitii de plata semnate de ipocrit si care nu au fost nici contestate si nici anulate.
Adica sunt BETON, sunt legale si executorii!
Nici nu mai pot fi revocate/anulate pentru ca s-a iesit, de mai mult de doi ani, din termenul de actiune.
Si cu toate astea, ipocritul asta incompetent vrea sa recupereze de la colega noastra, suma de cca 5000 euro, platita de IPJ catre patru politisti, (atentie!) in baza dispozitiilor lui „legale”!
Adica subordonata, colega noastra, sa finanteze munca depusa de patru politisti in beneficiul IPJ, platita anterior in baza dispozitiilor legale si neatacate ale ipocritului sefului IPJ!
Care e fapta ilicita? Care este raportul de cauzalitate?
Dispozitia de plata ” legala” ( necontestata, neanulata) este pretinsa fapta „ilicita” care a cauzat plata orelor suplimentare.
Ea este actul juridic care a generat plata.
Iar o plata dovedita ca nelegala ( daca se dovedeste nelegalitatea, atentie, pe caile prevazute de lege) trebuie recuperata prioritar de la prostul vinovat, cel care a emis dispozitiile ilegale.
Adica de la tine, sefulica! Dupa ce reusesti sa-ti anulezi propriile dispozitii de plata, in instanta. Ca pana atunci sunt prezumate a fi „legale”!
Si prost, si ipocrit!
Deci intr-o ipoteza de lucru corecta, reclamantul IPJ, prin reprezentant procesual, seful IPJ, ar fi trebuit sa ii cheme la judecata pe seful IPJ in solidar cu seful de la financiar, solicitand anularea dispozitiilor de plata si recuperarea pagubei de la:
1) seful IPJ (care a ordonat platile);
2) seful financiarului care a facut platile in baza dispozitiilor (inca legale, neanulate) ale sefului IPJ.
Ziceti domnu’ șăf de IPJ si domnu șăf de financiar, ati procedat legal sau ilegal cand ati ordonat plata/facut plata? Ca eu sunt confuz! Sunteti sau nu sunteti prosti ca noaptea?”
OMAI 35/2019, art. 7:
(1) Plata majorării se face pe baza centralizatorului lunar cu personalul care a prestat muncă suplimentară, al cărui model este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
(2) Centralizatorul lunar prevăzut la alin. (1) se întocmeşte de şeful ierarhic nemijlocit, se aprobă de ordonatorul de credite sau, după caz, de persoanele delegate potrivit competenţelor şi se comunică structurii financiar-contabile până la data de 5 a lunii. La momentul întocmirii centralizatorului lunar, şeful ierarhic nemijlocit întocmeşte şi un raport către ordonatorul de credite prin care îşi asumă motivele pentru care nu a fost posibilă acordarea timpului liber corespunzător. (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Administratie

O nouă sesiune de admitere în școlile de poliție/1.640 de locuri, două școli de agenți de poliție și termen limită de înscriere – 14 mai!

Publicat

pe

De

Incepând cu 24 aprilie 2024, va începe o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române!
1.640 de locuri, două școli de agenți de poliție și termen limită de înscriere – 14 mai!
Cele 1.640 de locuri sunt distribuite astfel:
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina – 1.340
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca – 300
Detalii privind organizarea și desfășurarea concursurilor:
În perioada 24 aprilie – 14 mai 2024 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică), candidații pot depune cererile de înscriere, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare (structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare) aflate în unitățile din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române;
Depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare – până la data de 21 mai 2024;
Evaluarea psihologică a candidaților se realizează potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare.
Susținerea probei de evaluare a performanței fizice – în perioada 25 – 31 mai 2024;
Susținerea probei de evaluare a cunoștințelor – 15 iunie 2024;
Examinarea medicală se realizează în perioada 19 iunie – 12 iulie 2024.
Detalii privind înscrierea, procesul de recrutare și susținerea examenelor găsiți aici: https://www.mai.gov.ro/…/institutii-de-invatamant…/
(Sava N.).
Citeste in continuare

Featured

România se îndreaptă spre un dezastru energetic

Publicat

pe

De

România se îndreaptă, cu pași repezi, spre un dezastru energetic. Imaginea de luni, a doua jumătate a lunii aprilie, în miezul zilei, când se consumau peste 7.000 de MW, iar regenerabilele permise de Comisia Europeană produceau sub 600 MW, ar trebui să stârnească nu îngrijorare, ci panică. Cărbunele s-a închis aproape de tot, iar Transelectrica anunță pentru acest an revizii la mai multe grupuri energetice, inclusiv la Cernavodă.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Ideile fixe și rupte de realitate venite de la Bruxelles, înghițite pe nemestecate de conducerea României, au dus țara într-un punct în care securitatea energetică a fost compromisă definitiv. A te baza doar pe regenerabilele variabile, adică eoliene și fotovoltaice, este sinucidere curată. De exemplu, luni, 22 aprilie, ora 12, România producea sub 600 MWh din vânt și soare, la un consum de peste 7.000 MWh. Și asta în condițiile în care puterea instalată a eolienelor este de 3.008 MW, iar a fotovoltaicelor, de 1.624 MW.

Planurile anunțate de Transelectrica, semn că se bazează pe proiectele a căror dată de finalizare este cât se poate de incertă, arată că, în 2025, România va avea 5.000 MW instalați în eolian în 2025 și 5.100 MW în 2025, iar la fotovoltaice, în 2025, 4.300 MW, și în 2026, 5.100 MW. Cum puterea instalată nu are nicio legătură cu ceea ce se produce efectiv, pentru sistemul energetic nu va însemna mare lucru. Mai ales că, pe timpul nopții, circa 10 ore, din 5.100 MW fotovoltaic vom avea 0 MWh. La eolian este chiar mai rău, pentru că orele în care vântul nu bate sunt extrem de multe pe parcursul unei zile, astfel că producția de 0 MWh este ceva obișnuit. Singura energie cu adevărat regenerabilă, pentru că nu dă naștere deșeurilor nereciclabile, nu distruge suprafețele agricole și nu ucide păsările, este hidroenergia, însă, așa cum a confirmat, recent, și conducerea Hidroelectrica, aceasta a fost interzisă de Comisia Europeană.

Intrăm în deficit

Producția de energie pe gaze, în condițiile în care materia primă s-a ieftinit, a scăzut la circa 400 MWh, stabilizându-se în jurul acestei cifre. Cărbunele a fost retras, pe șest, din sistem, astfel că, din 2.752 MW instalați, se mai produce în jur de 700 MWh. Nuclearul produce 1.300 MWh, iar hidroenergia are o medie de 2.600 MWh. Iar până la 7.000 MWh consumați, stăm la mila vântului și soarelui, bazându-ne, de fapt, pe importuri.

Vestea proastă pe care o găsim pe site-ul Transelectrica este că anul acesta multe grupuri energetice intră în revizie. Astfel, de la Hidroelectrica, în total, 2.011,4 MW intră în lucrări de mentenanță. Pe lista grupurilor care vor fi oprite pentru reparații se mai numără Paroșeni, cu 150 MW, București Vest și București Sud, cu 386,25MW, Craiova II, cu 300 MW, CET Brazi, cu 210 MW, și Petrom Brazi cogenerare, cu 858,5 MW. Ce mai grav însă este faptul că unitatea 1 de la Cernavodă, cu 706,5 MW, energie în bandă, intră în mentenanță din luna mai până în iulie. Ce se va pune în loc, nimeni nu știe, deși se intră clar pe deficit major.

Mai ușor cu electrificarea

Un studiu al Asociaţiei Energia Inteligentă a argumentat, cât se poate de zdrobitor, că electrificarea totală nu poate fi o soluție. Și asta pentru că un oraș full electric ar însemna costuri de 656 milioane de euro la nivel de municipalitate și 15.000 euro pentru fiecare familie. Totodată, costurile cu energia ar crește cu 78%. În scenariul unui mix energetic fără termoficare, cu reabilitarea termoenergetică a imobilelor, amplasarea de panouri fotovoltaice pe acoperişurile publice şi private cu echilibrarea surplusului de energie electrică în baterii, costurile municipalității ar fi de circa 440 milioane de euro, iar pentru fiecare familie, de 2.000 de euro. La mixul energetic cu termoficare, care presupune reabilitarea termoenergetică a imobilelor, panouri fotovoltaice, baterii, panouri termosolare, reconstruirea sistemului de termoficare și pompe de căldură, costurile municipalității ar fi de 474 milioane de euro, iar al fiecărei familii, de 10.000 de euro.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

„Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate”

Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate,...

Exclusivo zi ago

WHITE TOWER (XXXII)/Vinovatii reali sunt inca protejati

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv4 zile ago

Consilierii de integritate din unitati nu sunt mai degraba un fel de „nulitati recompensate”?

Casc si eu gura pe pagina de internet a DGA, sa vad cum se lupta oamenii astia cu coruptia. (Cu...

Exclusiv5 zile ago

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !?

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusiv5 zile ago

Solicitare de a-i înceta calitatea de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09/Cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție

Realizam ca nu numai la IPJ Prahova se intampla lucruri „absconse”! (aici) Dacă nu am fi avut observator la concursul...

Exclusiv5 zile ago

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”/Pensionarii militari, fosti politisti, spera sa li se aplice si lor/Nicio sansa

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”,...

Exclusiv6 zile ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusiv6 zile ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusivo săptămână ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusivo săptămână ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Exclusivo săptămână ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusivo săptămână ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusivo săptămână ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusivo săptămână ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusivo săptămână ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!