Connect with us

Actualitate

Aniversări, 24 martie – AMOS News

Publicat

pe

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Alexandru Ciutureanu, sculptor, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (n. 1951);

Anamaria Şerban, sculptor (n. 1979);

Cătălin Ştefan Ion aka Cheloo, membru al formaţiei de hip-hop Paraziţii (n. 1978);

Constantin Drăguşin, compozitor, muzicolog, dirijor (n. 1931);

Constantin Popa, senator UNPR de Buzău (n. 1962);

Constantin Zărnescu, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Cluj (n. 1949);

Cristian Harnău, publicist şi poet (n. 1960);

Dan Giosu, poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România (n. 1960);

Dumitru Ţiganiuc, poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România (n. 1941);

Ioan Bolborea, sculptor, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (n. 1956);

Laurenţiu Mironescu, f. politician PDL Constanţa (n. 1968);

Mihai Agape, artist plastic, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Piatra Neamţ (n. 1939);

Mihai I. Spăriosu, eseist, critic literar, traducător (n. 1944);

Nicolae Berechet, poliţist, f.  secretar general al MAI, (n. 1948);

Acad. Nicolae-Victor Zamfir, fizician (n. 1952);

Rodica Lomnasan, grafician, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (n. 1965);

Traian Stănescu, actor (n. 1940);

Tudor Negoescu, poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova (n. 1958);

Θ==–  Comemorări:  –==Θ

Acad. Constantin Ionete, economist (24 martie 1922, com. Măldărești, jud. Vâlcea – d. august 2011, Constanța)

Dinu Ianculescu, actor și poet (n. 24 martie 1925, București, România – d. 7 februarie 2017, Frankfurt pe Main, Germania)

Teodor Moraru, pictor (n. 24 martie 1938, Îndărăpnici, R. Moldova – d. 14 septembrie 2011, București)

Actualitate

„Susținerea lui Iulian Dumitrescu nu vine doar din partea primarilor din județ și a susținătorilor lui din PNL, ci și a celor ce contează cel mai mult, a oamenilor care au beneficiat de proiectele implementate de Consiliul Judeţean”

Publicat

pe

De

După aproape trei luni în care Iulian Dumitrescu a fost desființat și lovit cu tot felul de mizerii fără nicio acoperire, atacat de oameni care nu au învățat nimic din „experiențele proprii”, zilele trecute a decis să continue ceea ce a început alături de noi, toți prahovenii, iar la îndemnul nostru, al celor ce îl susținem, și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, dezvaluie Deputatul PNL Mircea Roşca.

Acesta mai precizeaza:

„Niciodată județul nostru nu a cunoscut o așa transformare ca în ultimii 3 ani!
Aproape 30 de ani au condus cei care aruncă acum cu mizerii și care nu au reușit să atragă măcar un sfert din suma de aproape 3 miliarde de euro pe care Iulian Dumitrescu a atras-o prin proiecte pe care noi toți le-am văzut și sunt în derulare.
Realizările, viziunea curajoasă și proiectele îndeplinite vorbesc pentru un om politic, nu acuzațiile și procesele publice intentate din senin cu doar două luni înainte de alegeri…
Am văzut în ultimele luni o adevărată cascadă de articole negative cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat și dacă ne uităm la trusturile de presă, atunci vom înțelege cine și de ce o fac…
Nu voi răspunde fiecărei acuzații nefondate care i-a fost adusă. Dimpotrivă, voi explica de ce era nevoie ca Iulian Dumitrescu să candideze din nou.
Voi face asta începând prin a spune că, la rândul meu, am trecut printr-o experiență cumplită, în care am fost judecat public înainte de judecata instanțelor, fapt care m-a costat ani din viață, familia afectată, o experiență pe care nu o doresc nimănui și sper ca Iulian să nu fie nevoit să o îndure, pentru că în momentul acesta este doar cercetat pentru chestiuni ridicole. În media, în loc să vedem probele, ni se prezintă averea dobândită în ani și ani de muncă în mediul antreprenorial, cu mult timp înainte de a intra în politică.
Oare oamenii aceștia care își bat joc de țară, care aruncă cu noroi, nu înțeleg că românul s-a prins de toată strategia asta mizerabilă în care ne sunt eliminați lideri politici cu televizorul într-un proces pe care îl știm cu toții sub numele de „telejustiție”? Oare nu înțeleg că românii s-au prins de toată schema cu chematul, așa, în treacăt pe la parchete? Pun în lumină proastă, în primul rând, profesioniștii din justiție care își fac serios treaba.
Eu, după 9 ani de zile, am fost achitat pentru că faptele nu există sau nu s-a putut demonstra vinovăția. Dar, cu toate acestea, pozițiile publice și funcțiile în care mă aflam, anii pierduți din viață, dar și suferința familiei mele nu mi le poate da nimeni înapoi și nu le poate șterge nimeni cu buretele. A trebuit să îmi dau demisia, să suport disprețul public doar pentru că, în concepția celor care făceau „telejustiție” și erau judecătorii din spatele ecranelor, eram penal și trebuia să fiu persecutat public.

Vin și întreb și eu, în situația asta, cum ar putea să abandoneze Iulian Dumitrescu lupta (făcând pe plac haimanalelor care ,,își freacă mâinile” când văd sumele de la Consiliul Judetean inimaginabile pentru ei în trecut) în loc să continue lupta încurajat de legile, Constituția țării și de toate mecanismele juridice, statutare, ce sunt de partea lui?
Da, trebuie să continue! Încurajat și de peste 65% din primarii prahoveni ce îl susțin la vedere în PNL, de peste alți 25 % dintre primarii PSD ce îl sună să nu se lase, de mii și zeci de mii de susținători ce au văzut în ultimii 4 ani că „Prahova pe primul loc” nu este doar un slogan, ci cu el în frunte chiar se poate. Iulian Dumitrescu, omul pe care îl susțin și l-am încurajat cu mulți ani în urmă să vină în Prahova lui natală când eu eram lovit iar el un antreprenor de mare succes, a decis să lupte, să meargă mai departe, continuându-și proiectele și aplicând viziunea cu aer proaspăt pentru județul nostru.

Vom câștiga pentru că rezultatele și proiectele sunt cele care stau mărturie pentru întreaga sa activitate. Prahova s-a dezvoltat substanțial în mandatul său de președinte și trebuie să continue pe același drum.

Vom câstiga pentru că susținerea lui Iulian Dumitrescu nu vine doar din partea primarilor din județ și a susținătorilor lui din PNL, ci și a celor ce contează cel mai mult, a oamenilor care au beneficiat de proiectele implementate de Consiliul Judeţean, care au produs:

– centuri ocolitoare pe toate arterele esențiale traficului;
– noduri de legătură și pasaje rutiere;
– extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în peste 30% din județ;
– extinderea rețelelor de apă potabilă și canalizare în peste 38 % din județ;
– zeci de milioane de euro investiți în sănătate, în cel mai modern bloc operator din țară ce se află în spitalul județean;
– în educație – prin modernizarea cu echipamente de ultimă generație în majoritatea școlilor de la noi, dar și în aducerea unei secții ale celei mai pretigioase universități de medicină ce va pregăti viitorii medici pentru Prahova – Universitatea Carol Davila;
– campusuri universitare;
– investiții în sport și cultură etc, etc.

Vom câștiga pentru că anumite grupuri de interese, împreună cu echipa de păpușari cu notorietate deja a celor de la PSD Prahova ce aruncă în față marionete necarismatice și rigide, știu că au pierdut lupta. Singura miză determinantă în calculul lor era aceea de a reuși ca prin presiunea media pusă pe Iulian să îl facă să nu candideze.

Vom câștiga pentru că românii noștri s-au săturat să vadă că atunci când un om serios face o treabă bună, imediat, din senin, i se întâmplă ceva.
În timp, se va vedea că am avut dreptate să îl susținem pe Iulian pentru un nou mandat. Se va vedea că este nevinovat și că totul s-a întâmplat cu scopul de a-l scoate de pe eșicherul politic. Dar nu suntem intimidați, iar întreaga filială a PNL Prahova este alături de el cu toată puterea, determinarea și călăuzirea pe care numai Dumnezeu ne-o poate da.
Da, am credința asta și îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru ea!” (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Actualitate

Când Volodimir Zelenski și Occidentul Colectiv vorbesc de eliberarea teritoriilor ucrainiene ocupate de ruși, vorbesc de fapt de restabilirea hărților arbitrare datorate lui Lenin, Stalin și Hrușciov

Publicat

pe

De

Sunt câteva lucruri simple dar esențiale care nu se discută despre războiul din Ucraina în România, la fel cum nu se discută nici în Occident. Armata rusă a „ocupat” în Ucraina doar regiuni locuite majoritar de ruși sau de rusofoni: Crimeea, Donetsk, Lugansk, Zaparojia și Herson.

Începând cu 2014, guvernul central de la Kiev a agresat neîntrerupt aceste populații. Au fost peste 14 000 de morți doar în Donbas, ca urmare a bombardamentelor armatei ucrainiene. Limba rusă a fost interzisă în școli și în instituțiile statului. La fel s-a întâmplat și cu celelalte limbi ale minorităților, între care și limba română. Creștinii ortodocși, între care și cei români, sunt supuși persecuțiilor. Partide politice și instituții de presă aparținând minoritățiilor au fost interzise, scoase în afara legii.

Actuala Ucraină, moștenitoarea Republicii Sovietice Socialiste Ucraina, e un stat compozit născut din bunul plac al liderilor comuniști Lenin, Stalin și Hrusciov (vezi Crimeea). Teritorii rusești, poloneze, românești, maghiare au fost atribuite arbitrar RSS Ucraineană de dictatorii comuniști și de Partidul Comunist al Uniunii Sovietice defuncte.

Bucovina de Nord, cu orașul Cernăuți, capitala Bucovinei, unde a învățat carte Mihai Eminescu cu Aron Pumnul, Hotinul, Basarabia istorică (cu județele Cahul, Bolgrad și Ismail), ținutul Herța, Trancarpatia românească sau Maramureșul de Nord sunt teritorii românești luate cu japca de I.V. Stalin și atribuite Ucrainei.

Armata rusă nu a ocupat, după februarie 2022, regiunile și orașele din vestul Ucrainei care au aparținut Poloniei, României și Ungariei. Deocamdată aceste țări nu și-au exprimat oficial dorința de a recupera teritoriile și populațiile care le-au aparținut istoric. Această atitudine bizară se explică prin apartenența lor la NATO care e condusă de SUA, principalul protector al Ucrainei. Rusia, în schimb, și-a manifestat prin reprezentanți oficiali intenția de a „elibera” și alte regiuni din Ucraina locuite majoritar sau în bună parte de ruși și de vorbitori de limbă rusă. Pentru Rusia deocamdată limita pare a fi fixată la fluviul Nipru.

Recentul ajutor american votat în Congresul SUA, cu voturi bipartite, democrate și republicane, și cu acordul fostului președinte Donald Trump, care conduce „trumpiștii extremiști” din Congres, are ca scop evident prelungirea războiului din Ucraina. Alți morți, alte distrugeri. SUA, se găsesc în an electoral și nu pot recunoaște în acest moment victoria rusă din Ucraina și eșecul Occidentului (din care face parte și SUA) și al NATO, organzație politică și militară care a fost puternic implicată în război.

Ajutorul pentru Ucraina „cumpără” timp până în noiembrie anul acesta când se va decide viitorul președinte al SUA. Deocamdată candidații sunt actualul președinte Joe Biden, fostul președinte Donald Trump și Robert Kennedy jr., nepotul fostului președinte J. F. Kennedy și fiul fostului ministru al Justiției Robert Kennedy, el însuși candidat la președenția SUA și asasinat în timpul campaniei electorale.

Sumele votate în Congres par colosale dar ele trebuie explicate, nuanțate: „Care este bilanțul noului program de ajutor american de 60,75 miliarde de dolari? El cuprinde 23,2 miliarde de dolari destinați să reconstituie stocurile de arme americane, 13,8 miliarde de dolari pentru cumpărarea de sisteme de arme avansate pentru Ucraina și 11,3 miliarde de dolari pentru «operațiuni militare americane în curs în regiune». Cu alte cuvinte, ajutorul militar direct pentru Ucraina se ridică în realitate la 13,8 miliarde de dolari până la sfârșiutul anului 2024. Experții ruși estimează că această alocare exclude o nouă contraofensivă ucraineană. Adică, dacă mărirea fluxului de arme americane va întări capacitatea ucraineană de a rezista la ofensiva rusă, ea nu o să poată modifica fundamental echilibrul de forțe pe front” (M. K. Bhadrakumar – Ucraina. Statele Unite măresc miza dar Rusia rămâne calmă, 22 aprilie 2024, Indian Punchline)

Celebrul diplomat indian M. K. Bhadrakumar își continuă analiza și arată care este noutatea acestui ajutor militar: „Din punct de vedere militar, interesul proiectului de lege rezidă în faptul că deschide calea transferului către Ucraina a sistemului de rachete tactice [ATACMS] capabile să atingă ținte până la 300 km, și care pun Crimeea în câmpul lor de acțiune. Președintele Putin a declarat că ATACMS «nu sunt deloc în măsură să schimbe situația pe linia de contact… dar că ele pot produce pagube și constituie o amenințare suplimentară»” (M. K. Brandrakumar, op. cit.)

Ce a reușit SUA, Occidentul și NATO în cei peste doi ani de război din Ucraina? Douglas Macgregor, militar american și geostrateg cunoscut explică: „Strategia Washingtonului față de Moscova, dacă putem vorbi de strategie, a constat în organizarea de măsuri coercitive împreună cu ansamblul alianței atlantice – economice, diplomatice și militare – cu scopul de a reuși o lovitură fatală Rusiei și de a destabiliza guvernul său. Maniera irealistă a Washintonului a eșuat și NATO, care a fost cadrul prin care s-a pus în operă, este astăzi fatal slăbit, și nu Rusia. În consecință, imaginea publică a Washingtonului a fost grav diminuată. Convingerea Whashingtonului că prin puterea combinată a dotării științifice-industriale a NATO, ar putea să obțină o victorie strategică asupra Rusiei, înarmându-i pe ucrainieni pentru ca ei să lupte în locul lor s-a întors împotriva SUA” (Douglas Macgregor – Game, set și meci pentru Moscova?, 23 aprilie 2024, The American Conservative)

Când Volodimir Zelenski și Occidentul Colectiv vorbesc de eliberarea teritoriilor ucrainiene ocupate de ruși, vorbesc de fapt de restabilirea hărților arbitrare datorate lui Lenin, Stalin și Hrușciov și de readucerea la Ucraina a unor regiuni locuite majoritar de ruși. Ce fel de „eliberare” este aceasta? Cine are dreptate? Putin și Rusia sau Zelenski și Occidentul? Și cu teritoriile poloneze, românești și maghiare anexate de Ucraina cum va rămâne până la urmă?

PS Liov, Lvov, Lwow, Lemberg, capitala Galiției, a fost un oraș rus (cneazul Daniil Romanovici), polonez, a aparținut imperiului austriac. Ion Budai Deleanu, românul transilvănean a fost judecător în acest oraș, începând din 1796. În 1919, Lwow era locuit în cea mai mare parte de polonezi.

Petru Romoșan

Citeste in continuare

Actualitate

PNL Prahova a depus astăzi, în Duminica Sfântă a Floriilor, lista de consilieri județeni pentru alegerile din 9 iunie

Publicat

pe

De

Liberalii vin în fața prahovenilor cu o echipă puternică, determinată să ducă mai departe proiectul „Prahova pe Primul Loc” al președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.

În ultimii 3 ani, în mandatul de președinte a lui Iulian Dumitrescu, județul Prahova a atras cele mai mari fonduri pentru investiții publice din ultimii 34 de ani. Vorbim de:

– 3 miliarde de Euro – Fonduri europene contractate de CJ Prahova în perioada 2021-2024, de 50 de ori mai mult decât în perioada 2016-2020
–  2.439.024 Euro/zi – Fonduri europene aduse de Consiliul Județean în județul Prahova
Bugetul Consiliului Județean Prahova a crescut de 3 ori din 2020 până în 2024
Consiliul Județean Prahova are, în 2024, al doilea buget de investiții din România, după Consiliul Județean Bihor.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv6 ore ago

WHITE TOWER (XXXI – b)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!

Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL (cel cu Bomba ecologica de la Pleasa) – forțează obținerea de lucrari (aici)...

Exclusiv9 ore ago

SECURITATEA PENITENCIARELOR ROMANESTI,  ESTE  GESTIONATĂ DE UN DIRECTOR CU O VECHIME DE DOAR TREI LUNI, INTR- O FUNCȚIE DE CONDUCERE, IN CADRUL UNUI PENITENCIAR !

Doar 3 luni a ocupat funcția de Director Adjunct Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, domnul cms șef Ilie Marian, la...

Exclusiv9 ore ago

Lanțul slabiciunilor între poliție, parchet și instanță, breșa creată în sistemul polițienesc prin neresponsabilizarea celor aflați în funcții de conducere

Vă spuneam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de renunțare la...

Exclusiv2 zile ago

Avem multe locuri libere și la ISU, pline de ”salarii nesimțite”, ”privilegiați”, ”necontributivi”, locuri ce abia așteaptă să fie umplută cu cetele asmuțate odinioară de USR si PLUS (REPER)

Încă de la finele anului trecut am întreprins demersuri pentru a obține cifrele exacte privind dinamica pensionărilor în Poliția Română...

Exclusiv2 zile ago

Prim-Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dat fix doi bani pe solicitarea polițistului Cănărău Ioan

Zilele trecute vă dezvaluiam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de...

Actualitate3 zile ago

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! Candidatura lui Nicolae Drăgan la Primăria Târgsoru Vechi respinsă de Judecătorie! Se caută un nou candidat!

Lovitură usturătoare pentru PSD-ul condus de Virgiliu Nanu! După ce au anunțat cu surle si trâmbițe și au mers cu...

Exclusiv3 zile ago

Un eşec anunţat: ancheta „Mineriada“/Motivele pentru care dosarul Mineriadei s-a întors la Parchetul General pentru refacerea de la zero a anchetei/ANALIZA

Procurorii au început audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu,...

Exclusiv3 zile ago

Europa, zguduită de cazuri de spionaj rusesc/România este ținta unor încercări de penetrare informativă

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru 2023, aflat în dezbaterea parlamentarilor, evidențiază că România este ținta unor acțiuni...

Exclusiv4 zile ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Exclusiv4 zile ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce...

Exclusiv4 zile ago

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Situația de fapt Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri...

Exclusiv4 zile ago

Polițiștii protestează, din nou, la Constanța

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de modul de reorganizare a IPJ Constanța În zilele de 25,26,29 și 30 aprilie, in intervalul orar...

Exclusiv5 zile ago

Primăria Ploiesti ii face campanie electorală, pe bani publici, candidatului –  Andrei Volosevici (candidat PSD!)?/DNA si Curtea de Conturi fac „joc de glezne”?

Primăria Municipiului Ploiesti se află, oficial, în campanie electorală, deși acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Cum nicio...

Exclusiv5 zile ago

Tupeul fără margini al USR-iștilor a făcut din reforma pensiilor militare subiect de condiționare PNRR

”Nu trebuie să vină rușii să ne submineze instituțiile (statului), le subminăm noi!” este una dintre observațiile expertului în geopolitică...

covoare traditionale covoare traditionale
Exclusiv6 zile ago

Amenajarea unui living modern cu influențe tradiționale românești

În căutarea echilibrului perfect între modernitate și tradiție, mulți dintre noi ne dorim să transformăm livingul într-un spațiu care să...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!