Actualitate
Consilierea psihologică un instrument la îndemâna tuturor în secolul vitezei.
Consilierea psihologică, este un proces prin care fiecare persoană se dezvoltă și se cunoaște pe sine într-un mod cât mai concret prin conversații cu un psiholog, fiind o formă de intervenție asupra unei persoane ”sănătoase” aflate într-o situație problematică.
Fiecare dintre noi a văzut într-un film sau serial cel puțin o scenă în care o persoană se așează pe canapea, se întinde și începe să își deschidă sufletul și să își spună oful. Numai că această consiliere psihologică se face doar într-un cabinet cu un psiholog cu drept de liberă practică. Cu toate acestea, consilierea poate fi făcută de oricine în orice moment; fie atunci când vorbim cu un părinte despre dificultățile vieții prin care trecem, fie când ne confesăm unui prieten sau prietenă.
În viață este important cum facem față fiecărei situații; fie că ne retragem în noi și analizăm situația, fie că vorbim cu cei apropiați sau ne reorganizăm gândurile și spiritul prin muzica sau alte arte, sau prin oricare altă metodă prin care putem să ne liniștim și să facem față oricărei situații. Atât timp cât discutăm cu cineva sau facem ceva în situații limită pentru a face față mai ușor vieții și situațiilor prin care soarta ne conduce.
Consilierea psihologică clasică, sau mai bine zis, așa cum ne gândim că se întâmplă când mergem la psiholog, se efectuează în condiții bine stabilite și controlate de psihologul în cauză, o canapea sau fotoliu confortabil, o atmosfera relaxantă și o discuție caldă și calmă. Scopul lui nu este să ne spună ce și cum să facem, ci să ne ajute să ajungem la concluziile care ne conduc spre o viață din ce în ce mai bună. Indiferent de subiectele discutate, rolul psihologului este să ofere sfaturi care să ajute pacientul, sau clientul, în funcție de cum dorește fiecare specialist să folosească termenii.
Mersul la psiholog ar trebui să fie ceva normal și înțeles de comunitățile din care facem parte, să nu fie ostracizat și pus la zid. Nu toate persoanele au pe cineva apropiat lor, care îi va înțelege și care va oferi sfaturi și soluții la probleme, așa cum se așteaptă; de aceea multe persoane aleg să apeleze și să folosească serviciile unui psiholog pentru a găsi acea eliberare și alinare a sufletului. Alinare care dacă nu este obținută, va exista atât suferință sufletească cât și fizică. Sunt studii făcute, și nu din cele făcute de cercetătorii britanici, în care dacă ținem toate lucrurile în noi și nu ne destindem și eliminăm aceste energii negative, există șanse mari să dezvoltăm chiar și simptome fizice cu consecințe grave pe termen mediu și lung, unele chiar și cu efecte de natură cronică.
Consilierea psihologică corectă trebuie făcută de fiecare dată într-un cadru controlat, de un psiholog licențiat care să ajute și să nu existe efecte negative care să agraveze situația în care ne aflăm. La Clinica Dr. Constantin, atât în locația din București, cât și Brașov, găsiți servicii de consiliere psihologică care sunt personalizate pe nevoia fiecărei persoane. În final, scopul trebuie să fie exprimat printr-o mai bună conviețuire cu noi înșine și o viață cu cât mai multe împliniri. Fiecare dintre noi merităm să fim fericiți, pentru că până la urmă acesta este țelul către care tinde fiecare persoană. Iar fericirea vine si din împăcarea cu noi înșine și bineînțeles cu cei din jurul nostru.
Actualitate
ANAD organizează un workshop cu temele Educația Anti-Doping și Prevenirea și combaterea traficului ilicit de substanțe dopante la Ploiești

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) organizează în perioada 04-06 aprilie la Ploiești un workshop gratuit, cu temele „Educația în Anti-Doping” și „Prevenirea și combaterea traficului ilicit de substanțe dopante”. Obiectivul întâlnirii este acela de a identifica instrumentele și metodele de lucru specifice destinate conturării inițiativelor legislative din domeniul educației privind prevenirea și combaterea dopajului în sport.
La acest eveniment, sunt invitați să participe:
– sportivi,
– instructori,
– antrenori,
– profesori de educație fizică și sport,
– consilieri/ inspectori/ referenți sport,
– cercetători în domeniul sportiv,
– maseuri, kinetoterapeuți, psihologi sportivi,
– medici/asistenți ce activează în domeniul sportiv,
– organizatori competiții/ evenimente sportive
– membrii din structurile cu atribuții în combaterea dopajului și traficului de substanțe dopante – reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI),
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Autorității Naționale a Vămilor (ANV),
– membrii din entitățile cu atribuții în domeniul sportiv,
– administratori și angajați ai sălilor de fitness,
– practicanții sportului recreativ.
Temele abordate vor fi:
Standardul pe Educație în anti-doping
Abordarea educației anti-doping la nivel european și internațional
Instrumente și metode de educație pentru tinerii sportivi
Anti-dopingul în școli și în sportul de performanță
Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 www.anad.gov.ro www.poca.ro facebook/sportcurat
Totodată, în contextul modificării Legii nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante, republicată cu modificările și completările ulterioare vom discuta despre:
Aspectele penale și contravenționale
Autorizarea sălilor de fitness
Contextul european și internațional
Sportul curat în contextul sportului de masă
Înscrieri:
Înscrierea participanților la fiecare workshop se face prin e-mail către poca@anad.gov.ro până pe 24 martie. Toate detaliile organizatorice necesare, precum și sala de evenimente în care se va desfășura workshopul, vor fi trimise celor înscriși înainte de eveniment.
Despre:
Acest workshop face parte dintre cele 24 de evenimente regionale ce au menirea de a provoca specialiștii invitați să propună observații, completări la actele normative aflate în dezbatere și astfel de a oferi o altă perspectivă asupra implicațiilor
aplicării lor.
Workshopul este susținut de Agenția Națională Anti-doping prin Proiectul „Ajustarea legislației relevante privind combaterea dopajului în sport”, Cod MySMIS 130073, Cod SIPOCA 740, proiect cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (Axa Prioritară 1 – Administrație publică şi sistem judiciar eficiente) și de la bugetul de stat de care instituția beneficiază.
Astfel, ANAD beneficiază, pe o perioadă de 48 de luni (03.12.2019 – 02.12.2023), de o finanțare nerambursabilă în valoare de 12,972,553.40 lei (din care 10.894.851,50 lei cofinanțare asigurată de Uniunea Europeană și 1.818.250,83 lei finanțare nerambursabilă din bugetul național). Obiectivul proiectului este îmbunătățirea planificării strategice, a managementului calității și performanței și sistematizarea
fondului activ al legislației de referință, iar scopul acestuia este dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri.
Mai multe informații sunt pe pe site-ul www.anad.gov.ro, secțiunea „Proiect POCA”.
Actualitate
PNL are o idee privind rezolvarea crizei gunoaielor care afectează România

Eliminarea sau măcar plafonarea taxei lunare de salubrizare, pe care mulți români nu vor sau nu pot să o plătească.
(Preluare Inpolitics):
”România se confruntă de ceva timp cu o situație îngrijorătoare în ceea ce privește aruncarea deșeurilor în natură și pe străzi, în ciuda eforturilor depuse de autorități pentru a-i determina pe cetățeni să realizeze gravitatea acestor obiceiuri” avertizează deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc într-o interpelare către ministrul Mediului, Tanczos Barna.
”Pe lângă poluarea gravă a mediului înconjurător și punerea în pericol a sănătății oamenilor, obiceiul de a arunca gunoaie ajunge să afecteze și turismul în țara noastră. Reprezentanții societăților de salubrizare declară că localnicii refuză să plătească cei 17 lei pe lună pentru ridicarea gunoiului și preferă să îl arunce ei înșiși” mai spune deputatul, care îl întreabă pe ministru dacă nu ar fi cazul să ia în calcul eliminarea sau plafonarea taxei lunare de salubrizare
Actualitate
PUNCT DE VEDERE EXPRIMAT DE PFA LUPU

Va informam ca, in cursul zilei de astazi, au fost efectuate perchezitii la societatea pe care o reprezentam fiind ridicate documente, privind autorizatia de construire.
Precizam faptul ca fata de reprezentantii societatii, nu au fost luate masuri restrictive de drepturi sau de alta natura si nici nu li s-a atribuit calitatea de inculpati.
In ceea ce priveste situatia creata, aratam faptul ca exista o problema referitoare la etajul 9 al cladirii despre care se face vorbire, in sensul ca la acest moment, etajul respectiv este unul tehnic conform documentatiei cadastrale si in scurt timp pe cale administativa urmeaza a se schimba destinatia, asa cum s-a intamplat si in trecut la cladirea in cauza, aceasta fiind initial cladire de birouri, iar ulterior destinatia a fost schimbata in cladire de locuinte.
Aratam faptul ca dimensiunile exterioare ale cladirii nu au fost modificate si asiguram opinia publica de faptul ca documentatia de schimbare destinatie, se va realiza in cel mai scurt timp posibil.
-
Administratieacum o zi
Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt confirmate, din nou, de organele de cercetare penala
-
Exclusivacum o zi
Cutia Pandorei!/Halchin centrează si Zeus da cu capul!
-
Exclusivacum 2 zile
Replica ,, Caracatiței”
-
Exclusivacum 2 zile
Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.3: ÊTES-VOUS PRÊT(E)S ?
-
Ancheteacum o zi
„Ați uitat de noi, venim peste voi”!!/ Polițiștii de penitenciare alături de colegii din poliție merg la Guvern!
-
Exclusivacum 2 zile
1 oră au avut la dispoziție șefii să propună polițiștii care vor fi avansați înainte de termen
-
Exclusivacum 7 ore
Afacerea BCR la next level si alba neagra cu legalitatea/Somnul ratiunii naste monstri/Update -O anchetă poate demara cineva din Consiliul Local Ploiesti?
-
Featuredacum 2 zile
Greii Partidului Social Democrat au stabilit candidații pentru alegerile locale din primăvara anului viitor.