Connect with us

Diverse

Tendințe la modă pentru lucrătorii din domeniul ospitalier

Avatar

Publicat

pe

Ne place să spunem că tendințele sunt create de clienți în domeniul ospitalier, și acest lucru este evident. Și, se pare că atunci când vine vorba de tendințe în șorțurile de bucătărie și ospitalitate, la modă sunt șorțurile din piele personalizate, șorțuri costumizate, șorțuri barista, șorțuri bucătari, șorțuri barbers etc. Culorile sunt o alegere personală și toată lumea ar trebui să le aleagă pe cele cu care se simt cel mai confortabil.

Cu toate acestea, în ceea ce privește funcționalitatea, există tendințe foarte interesante la care ar trebui să fii atent atunci când îți alegi șorțul. Se pare că tot mai mulți profesioniști care folosesc șorțuri la lucru, le aleg pe cele mai lungi și care prezintă curele încrucișate pe spate. Motivul este simplu, ele sunt alese în acest fel pentru a elibera excesul de greutate de pe gât și a-l distribui pe întregul spate. Acest lucru ajută la evitarea leziunilor în zona superioară a spatelui și a colului uterin, una dintre cele mai afectate pentru lucrătorii din domeniul hotelier în general.

Șorțuri din piele personalizate

Dacă știi deja cum să clasifici diferitele tipuri de șorțuri de bucătărie și, prin urmare, care sunt cele mai potrivite nevoilor și gusturilor tale, atunci cel mai recomandabil este să alegi șorțuri din piele personalizate. Atunci când alegi articolele de îmbrăcăminte și accesoriile care te vor însoți în fiecare zi la lucru, trebuie să dai preferință întotdeauna acelor elemente care te fac să te simți cel mai confortabil și care să te ajute să îți desfășori munca cu ușurință. Evident, există o multitudine de țesături cu care se poate realiza un șorț și, deși cele mai frecvente sunt cele din bumbac, există o multitudine de tipuri și stiluri care, combinate, au ca rezultat șorțurile moderne din piele 100% naturală, personalizate pentru diverse domenii de activități. Acest tip de îmbrăcăminte oferă o mai mare exclusivitate și un plus imaginii firmei sau restaurantului.  Lasă-ți imaginația să zboare și alege șorțul care te reprezintă cel mai bine.

Șorțul – Puțină istorie

Șorțul  este cunoscut din Egiptul Antic sub forma unei draperii primitive, care a fost atașată la o centură realizată dintr-o bandă îngustă de piele sau tulpini de stuf țesute (tricotate) de către bărbații din serviciul public. În trecutul îndepărtat din Rusia, un șorț era considerat nu doar o piesă vestimentară pentru femei, ci chiar un fel de decor. Fetele căsătorite purtau șorțuri albe cu ornamente frumoase și diverse decorațiuni. Șorțul era considerat un adevărat simbol al fertilității, era folosit la diferite ceremonii și era purtat de toate femeile. În timpul sărbătorilor și weekend-urilor, mamele își purtau copiii mici înveliți într-un șorț – acesta fiind considerat de bun augur și pentru o viață lungă și fericită.

În ziua nunții, în pragul noii case a mirilor, de regulă, exista un șorț, iar trecerea pe sub el era considerat un simbol al succesului și prosperității. Înainte de a semăna grâul, șorțul era umplut cu cereale și legat la colțuri, deoarece, acest lucru prefigura o recoltă abundentă. În prezent nu mai există o astfel de tradiție, șorțul având o funcție pur practică.

Când a apărut șorțul?

Șorțul a apărut în antichitate și a supraviețuit până în prezent, sub diferite forme și superstiții. Egiptul antic a devenit locul de naștere al șorțului. Aici, chiar în zori, faraonii și bărbații care dețineau funcții publice, purtau întotdeauna șorțuri. O bucată de pânză era fixată în față pe o centură, șorțul fiind reprezentat de o fâșie îngustă din piele sau tulpini de trestie țesute. În timp, șorțul a devenit din ce în ce mai popular. Cu toate acestea, modul de purtare nu s-a schimbat, ci doar s-a îmbunătățit treptat.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Cosuri de calitate pentru a gestiona deseurile mai bine!

Avatar

Publicat

pe

 

 

Sanito.ro reprezita magazinul online de care toti avem nevoie, deoarece comercializeaza produse precum cosuri colectare selectiva, cosuri metalice, cosuri gunoi inox, cosuri parcuri si europubele. In recipiente precum containerele de gunoi, pubelele, tomberoanele si eurocontainere si pubele de gunoi putem sa depozitam diferite tipuri de deseuri, in functie de destinatia pe care o atribuim, de culoarea sau specificatiile de la primariile locale.

Din considerente logistice, de cele mai multe ori trebuie sa fim atenti la volumul deseurilor, la tipul de materiale pe care le depozitam in aceste containere si la riscurile la care ne-am putea supune fie din considerente chimice, fie din considerente fizice si modul in care acestea sunt manipulate etc.

Astfel, in functie de modul in care sunt folosite sau durata de utilizare, atunci cand alegem containerele/ pubelele sau cosurile de gunoi stradale, trebuie sa tinem cont de materialul si de capacitatea acestora pentru a avea un proces de depozitare eficient, iar conditiile de securitate a muncii sa fie respectate.

Este faorte important sa avem cosuri gunoi in jurul casei, dar si in restul orasului, deoarece astfel putem mentine un nivel de igiena ridicat in orice moment al zilei.

Avantajele pubelelor, tomberoanelor si containerelor:

  • Pubelele de gunoi – sunt recomandate in zonele cu trafic mic spre mediu, unde fluxul de deseuri este redus. Sunt usor de intretinut si de utilizat, ocupand spatiu foarte putin si fiind usor de manevrat la golire.
  • Europubelele de gunoi, de exemplu cele de 120 l – sunt recomandate in zonele aglomerate, cu flux continuu, cat si pentru locuinte. Acestea se fac remarcate prin rezistenta sporita la radiatiile ultraviolete si la temperaturile extreme (foarte scazute sau foarte ridicate, intre -40 si + 80 grade C).
  • Containerele de gunoi din material HDPE, rezistente la intemperii si raze UV – sunt necesare ca punct de colectare pentru companii, blocuri, parcuri etc. Acestea sunt folositoare ca urmare a faptului ca au o capacitate mare, dar si pentru ca se pot diferentia si in functie de culoare, reciclarea selectiva avand loc intr-un mod mai simplu.
  • Containerele de gunoi metalice – pot fi folosite si pentru substante care se incing, care altfel pot afecta containerele din plastic. Datorita materialelor din care sunt confectionate, sunt mai putin predispuse la pete si mirosuri.

De asemenea, si gama de cosuri metalice sau cosuri inox sunt produse indispensabile pentru oricine doreste sa aiba un loc de depozitare al deseurilor menajere in locuinta. Un cos de inox poate fi foarte versatil, deoarece este usor de manevrat, dar si de depozitat. La fel de importante sunt si cosurile de colectare selectiva, deoarece faciliteaza procesul de reciclare selectiva.

Care sunt avantajele colectarii selective a deseurilor?

-Se diminueaza semnificativ costurile si protejam natura;

-Se evita amenzile aplicabile pentru nerespectarea reglementarilor in vigoare;

-Ajutati la conservarea resurselor naturale ale pamantului;

-Se recupereaza materialele reciclabile care ulterior se transforma in materie prima.

Pentru a proteja mediul si pentru a da dovada de responsabilitate, alegeti intotdeauna cosurile de gunoi speciale de la sanito.ro!

Citeste in continuare

Diverse

Balustrade inox București

Incisiv

Publicat

pe

De

Balustradele din oțel inoxidabil au avantaje semnificative, deoarece pot fi instalate în exterior, de exemplu, pentru scări exterioare, borduri, la piscină, dar și în interiorul unei clădiri sau case. Acest lucru se datorează faptului că oțelul inoxidabil include crom, care oferă o rezistență excelentă la coroziune, de exemplu, la efectele precipitațiilor atmosferice. Poți vedea prețuri balustrade inox București pe site-ul balustradedininox.ro. Utilizarea balustradelor din oțel inoxidabil poate fi numită o tendință la modă în arhitectura actuală. Sunt minunate pentru scări, balcoane, terase etc. Și acest lucru nu este deloc surprinzător, deoarece, oțelul exprimă întotdeauna bogăție, stabilitate și, în plus, oferă un aspect frumos.

Balustrade din inox – Avantaje

Balustrada este un element necesar al scării, conceput pentru a te deplasa în siguranță pe scară. Balustradele pot fi în orice formă și design și pot fi realizate și în combinații cu o varietate de specii de lemn. Cu toate acestea, oțelul inoxidabil are avantaje sale, deoarece are un aspect excelent și performanțe excelente. În plus, astfel de balustrade se disting prin rezistență, fiabilitate și durabilitate și, pe lângă toate acestea, pot avea o suprafață mată sau lustruită. Dacă dorești ca spațiile casei, salonului, complexului sau biroului tău să fie sigure, protejate și în același timp elegante, poți alege în siguranță balustrade din inox de la firma Diveroli Industrial. Ele pot fi incomplete sau complete, adică zone separate care diferă prin funcționalitate.

Balustrade inox pentru scări

Scările sunt elementele indispensabile ale arhitecturii de astăzi. Scările sunt prezente peste tot: în centre comerciale, case, școli, cluburi. În fiecare zi oamenii urcă pe scări. În acest sens, este necesar să se maximizeze siguranța mișcării pe ele, cu balustrade din inox. Au un nivel ridicat de rezistență, întreținere ușoară, de lungă durată și se potrivesc perfect cu orice stil arhitectural. Balustradele metalice ale scărilor arată minunat atât în ​​interiorul biroului, cât și pe veranda unei clădiri cu mai multe etaje. În plus, metalului i se pot da diverse configurații și forme. Balustradele din oțel inoxidabil au găsit aplicații excelente în clădirile comerciale și de afaceri. Aceste elemente rezistă perfect sarcinilor grele, deoarece în timpul zilei sunt utilizate de mulți oameni.

De asemenea, pot fi combinate perfect cu finisaje moderne cum ar fi lemn, plastic și sticlă. Astăzi se produc mai multe tipuri de balustrade din inox. De exemplu, balustrade pentru scări cu mai multe sau o singură deschidere, pentru scări rotative care au configurații complicate, pentru scări în spirală pe care balustrada are o linie continuă și pentru scări drepte. De obicei, oțelul inoxidabil nu necesită prelucrări suplimentare. Balustradele din oțel inoxidabil se disting prin îmbinări perfecte, care sunt realizate folosind tehnologii moderne.  Siguranța scărilor este cel mai important factor care trebuie luat în considerare mai întâi. Fiabilitatea nu trebuie ignorată din motive de design. În primul rând, balustrada trebuie să fie fiabilă și să garanteze siguranța absolută în timpul utilizării.

Citeste in continuare

Diverse

Ce trebuie să știe românii despre legalitatea cazinourilor online

Incisiv

Publicat

pe

De

Piața jocurilor de noroc a fost reglementată în România în anul 2015, atunci când a început procesul de licențiere a operatorilor. Autoritatea care acordă licențele este Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc, înființat prin Ordonanța de Urgență nr. 20 din 27 martie 2013.

Cazinourile online legale sunt listate pe site-ul oficial al oficiului, iar recenziile celor mai importante dintre ele pot fi găsite aici: https://legalbet.ro/cazinouri/.

Este recomandat jucătorii să afle cât mai multe informații despre un cazino online înainte de a-și deschide cont. Site-urile care scriu despre industria de gambling analizează ofertele operatorilor legali, menționând atât plusurile, cât și minusurile. De cealaltă parte, despre cazinourile nelicențiate nu pot fi găsite informații obiective.

Obținerea licenței vorbește de la sine despre seriozitatea și stabilitatea operatorului, în contextul în care condițiile care trebuie îndeplinite sunt foarte stricte. Primul pas este făcut prin completarea unei solicitări de licențiere. După ce înregistrează această solicitare, o echipă desemnată de organismul de reglementare verifică acționariatul cazinoului online, pentru a se asigura că niciuna dintre persoanele implicate nu a avut și nu are probleme cu legea. În cazul în care se constată contrariul, cerea este respinsă.

Apoi este depus restul documentației și sunt plătite taxele și impozitele, fiecare țară fiscalizând în mod diferit acest sector. Un capitol important al procesului de licențiere este reprezentat de verificarea platformei online. Pe de o parte, reprezentanții autorității competente urmăresc ca Payout-urile jocurilor oferite să nu fie mai mici decât limita prevăzută de lege. Pe de altă parte, specialiștii se asigură că rata de câștig declarată este și cea reală.

La finalul unui proces laborios, dacă achită toate obligațiile financiare și nu este depistată nicio neregulă, cazinoul online primește un număr de licențiere și este inclus pe lista albă a operatorilor legali. Românii amatori de jocuri de noroc se pot înregistra doar pe aceste platforme. Cine este prins că joacă la un cazinou online nelicențiat este amendat cu o sumă cuprinsă între 5.000 de lei și 10.000 de lei.

Amenda poate fi asociată și cu acuzația de evaziune fiscală. În cazul în care sunt retrase fonduri, operatorul nu reține impozitul aferent, care trebuie virat către bugetul statului. Veniturile obținute de jucător sunt asimilate cu venituri nedeclarate.

Există și alte motive serioase de îngrijorare pentru cei care aleg să joace pe site-uri aflate pe lista neagră. Apelând la serviciile unui operator care nu se supune niciunui control, ei pot fi victimele unor înșelăciuni. Softurile de pe astfel de platformele nu sunt verificate. Așadar, se poate ca un slot să aibă un Payout declarat de 95%, dar, în realitate, câștigurile jucătorilor să nu fie mai mari de 70% din mizele totale.

De asemenea, se poate întâmpla ca jucătorii să nu primească banii atunci când doresc să retragă sume mai mari. Ei nu se pot adresa ONJN, întrucât le era interzis să își deschidă cont la respectivul operator. Presupunând că jucătorul își asumă amenda, autoritatea nu are nicio pârghie de acțiune împotriva operatorului în cauză.

În schimb, în cazul în care un cazino online licențiat încalcă drepturile clienților, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este în măsură să dicteze sancțiuni, mergând până la retragerea licenței.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv1 zi ago

Cine din conducerea actualula a CJ Prahova si ce politicieni garanteaza mentinerea in functie a unui director care și-a trecut pe persoana fizica administrarea S.C. Brazi Industrial Parc S.A. Negoieşti Negoieşti, in afara legii – si se considera deasupra legii ignorand autoritatea institutiilor statului roman!?

Aflăm din ce în ce mai multe detalii (cu probe, documente si inregistrari audio/video)  despre ce   s-a întâmplat si se...

Exclusiv3 zile ago

Acțiunea „mafiei gunoaielor” de eliminare a unor agenti economici de pe piata autohtona a trecut la o adevarata „mascaradă”/Se situează la un nivel semnificativ mai ridicat decât cel la care ar trebui să fie si a intrat in „monitorizarea” mai multor servicii secrete

Una din monitorizari (in afara de SC Rosal) este cum Garda de Mediu a amendat Eco Burn, după incendiul care...

Aveti un Pont3 zile ago

Ceea ce se intampla in Bucuresti, respectiv evacuarea intempestiva a spitalului Foisor (multi pacienti operati sau care asteaptau operatia), scosi in strada, trimisi acasa sau transferati la alte spitale, subliniez, intempestiv, nu imi arata numai incompetenta autoritatilor

 Evacuarea Foisor este motivata de nevoia de cele 21 de paturi de la terapie intensiva. Dar mie imi mai sugereaza...

Actualitate4 zile ago

HUAWEI FreeBuds 4i a înregistrat vânzări peste așteptări în prima săptămână de precomandă

Căștile sunt în continuare disponibile împreună cu HUAWEI Band 4 București, 9 aprilie 2021 – În prima săptămână de la startul...

Exclusiv4 zile ago

Stoica Ion și-a trecut pe persoana fizica administrarea S.C. Brazi Industrial Parc S.A. Negoieşti Negoieşti – sursa de sifonat bani publici si de actiuni cu relevenata in Codul Penal/Cine il tine in brate din CJ Prahova? (I)

Pentru a nu fi acuzati de partipriuri cu o formatiune politica sau alta, Incisiv de Prahova va prezinta modelul de...

Exclusiv6 zile ago

„Mafia gunoaielor” va prezinta filmul „Greu de ucis 2” – in varianata romaneasca de proasta calitate/Aspecte penale de o gravitate maxima in actiunile intreprinse de conducerea Parcului Industrial Brazi

Incendiu la incineratorul de deșeuri periculoase din satul Negoiești, comuna Brazi! Incendiul a izbucnit la societatea Eco Burn, din Parcul...

Exclusiv7 zile ago

Întâi au stabilit cine ia concursul și după aceea au făcut concursul/Camus spunea bine că prostia are talentul de a fi insistentă

Întâi au stabilit cine ia concursul și după aceea au făcut concursul  Camus spunea bine că prostia are talentul de...

Exclusiv1 săptămână ago

Proffessore Nicu Marcu. Ce au în comun starul porno Ron Jeremy, Nicu Marcu de la ASF, Borat, Goofy și Plăcinta Americană? Nimic. Doar că apar în aceeași revistă ,,ciumă științifică” folosită de Nicu Marcu pentru a lua titlul de profesor universitar. La o ,,universitate” JUNK.

Chiar așa. Ce au în comun un star din filme pentru adulți, Nicu Marcu de la ASF, Borat sau Stifler...

Exclusiv1 săptămână ago

La urechile șefului IPJ Prahova au ajuns anumite rapoarte ale unor structuri din MAI care devoaleaza aspecte cu conotații penale ale unor subordonati

Șeful IPJ Prahova, comisarul şef de poliţie Marian IORGA, nu-și dezminte competența profesională și caracterul integru. Adică, în haţisul de...

Exclusiv1 săptămână ago

Priviti-l pe prefectul Bucurestiului care cu toate ca este avocat ignora faptul ca hotararile dansului trebuie sa fie doar in aplicarea legii

Priviti-l pe prefectul Bucurestiului care cu toate ca este avocat ignora faptul ca hotararile dansului trebuie sa fie doar in...

Exclusiv2 săptămâni ago

E groasa cu Arafat care da restrictii mult mai mari decat prevede legea si HG!/Se incalca art.53 din Constitutie!

Constat ca sarabanda Ordinelor sefului DSU privind carantinarea zonala a localitatilor continua cu restrictii mult mai mari decat ceea ce...

Exclusiv2 săptămâni ago

Oare asa procedeaza organele investite cu exercitarea autoritatii publice in cazul interventiilor sau misiunilor stabilite?/Legea nr.192/2019… „7”, la articolul 31

Poate e de interes, precizeaza in acest context complicat, expertul SRI, col (R) Ion Dedu: Extras din Legea nr.192/2019… „7....

Exclusiv2 săptămâni ago

V-au păcălit că ei știu să gestioneze economia?/Bine ati venit și la 4,919 lei pentru un Euro

Pentru prima dată, și la oficial, cursul BNR a fost comunicat la peste 4,9 lei, respectiv 4,9156 lei. Maximul Euro...

Exclusiv2 săptămâni ago

Vestele din blana naturala, vedetele sezonului: afla cum sa le asortezi in tinute chic

Vedetele sezonului, vestele din blana naturala, au un farmec atemporal. Aceste articole vestimentare se pot purta intr-o multime de combinatii,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Cateva obiective strategice sunt vizate de formula Tudone Dumitru – Dorin Tudora/ Perpetuarea actiunilor oculte pe linia gropilor de gunoi

Exportul de cadre de la Calarasi, dauneaza grav mediului din Prahova Increngatura de personaje sosite cu “pasaport” de Calarasi isi...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!