Connect with us

Fapt Divers

Stirea este că un prinț care poartă numele unui stat membru al Uniunii Europene este infractor și a fost dat în urmărire generală

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Este vorba despre cel care poartă numele în buletin de ,,Al României Paul Phillipe”, condamnat definitiv pentru trafic de influență, dare și luare de mită, la 3 ani și 4 luni de închisoare. El este soțul unei doamne devenită prințesă după căsătoria cu prințul scăpătat, doamnă pe care fostul soț, Marvin Belli, o supranumea ,,La Trampa”. A doua stire este ,,Print și turnători”. Profit de prilej pentru a vă readuce atenție articolul meu din urmă cu 5 ani, în care arătam că dacă BNR (și SRI) și-ar fi făcut treaba, prejudiciul în acest dosar, de peste 140 de milioane de Euro, ar fi putut fi evitat, precizeaza analistul economic Radu Teodor Soviani:

Daca BNR și-ar fi făcut treaba, ar fi investigat cazul Udrea și ar fi sesizat         DNA-ul, prejudiciul din cazul Lambrino-Truica putea fi prevenit!

Lucrurile sunt din ce în ce mai evidente. Remus Truică și-a monetizat infracțiunile provenite din retrocedarea nelegală a fermei Baneasa prin rețeaua bancherilor, la care a apelat și Elena Udrea pentru împrumutul de 3,2 milioane de Euro. Veți vedea în partea finală a acestui articol că în cazul lui Remus Truică, rețeaua bancherilor a fost activată după data de 17 decembrie 2009 (data la care cele 2 terenuri retrocedate printr-un proces infracțional, fuseseră însușite de Truică, comasate, separate în alte 7 loturi spre a deveni bancabile). Rețeaua bancherilor în cazul Truică a fost așadar activată la un an după ce am semnalat, în decembrie 2008, prin articolele publicate în Curierul Național și Gazeta de Sud, faptul că doamna Elena Udrea NU ÎNDEPLINEA condițiile de bancabilitate pentru a obține creditul de 3,2 milioane de Euro (obținut de la aceeași bancă, prin aceeași rețea), despre care și DNA și DIICOT spun că s-a format din 2007.

Intervalul de un an scurs între decembrie 2008 (când am publicat în premieră detaliile despre creditul de la BRD în articolul CAZUL UDREA) și momentul activării rețelei și pentru Remus Truică se dovedește critic pentru prevenirea monetizării infracțiunilor lui Truică, și de aceea îmi permit să conturez următorul scenariu alternativ:

 • Dacă BNR ar fi acționat în urma articolului altfel decât să ia la cunoștință și să ignore total faptul că există suspiciuni rezonabile că doamna Elena Udrea ar fi obținut creditul pe persoană fizică prin încălcarea normelor de creditare ale BRD și normelor impuse de BNR, ar fi trebuit să investigheze modalitatea de acordare a creditului încă de a doua zi de la publicarea articolului (adică din 30 decembrie 2008).
 • Dacă BNR ar fi făcut această investigație, în cel mult 7 zile (până la 7 ianuarie 2009) ar fi putut să aibă toate indiciile și doveziile că împrumutul BRD către doamna Udrea s-a făcut prin încălcarea semnificativă a normele de creditere impuse/validate de BNR, cel mai probabil prin intervenții nelegitime, nelegale, frauduloase
 • Dacă BNR, care are toate mecanismele primare pentru o astfel de investigație pentru a veni nu doar cu suspiciuni ci si cu probe, ar fi sesizat DNA-ul pentru aceste infracțiuni (care implică banul public pentru că neperformanța creditării se transformă în minus de bani la bugetul de stat), cel târziu la sfârșitul lunii ianuarie 2009, exista tot timpul din lume pentru DNA să surprindă în fașă rețeaua din BRD și să o împiedice să producă prejudicii (facilitând monetizarea bunurilor provenite din infracțiuni și spălarea de bani) în dauna bugetului. Urmărirea de către alte instituții alte statului, presupunând legitim că și-ar fi făcut treaba pe baza informațiilor pe care BNR ar fi trebuit să le dea, ar fi permis împiedicarea acordării creditelor către Truică și inclusiv reversarea retrocedării ilegale făcută către Truică, pe care DNA-ul o constată abia în decembrie 2015. Sesizarea de către BNR nu ar mai fi oferit niciun pretext DNA-ului să nu descopere DIN TIMP această fraudă  (investigată inițial de DIICOT)  și această rețea mafiotă, sau să o treacă cu vederea până în 2015. În raportul SRI pentru anul 2014 (citat mai jos în acest articol), se regăsește și fraza ,,în 2014, au continuat să se semnaleze detunări ale actului de justiție pe fondul imixtiunii unor grupuri de intere (…) Exponenţii criminalităţii organizate au reuşit să creeze pârghii de intervenţie pe diverse paliere ale sistemului în scopul vicierii procesului judiciar penal în conformitate cu propriile interese”. Pot să mă întreb dacă prin nesiszarea organelor de cerecetare penală, BNR a creat și pretextul pentru eventuali infiltrați pe diverse paliere ale sistemului  să igonore până în 2015, prin intervenții în scopul vicierii procesului judiciar penal, ceea ce nu era de ignorat?
 • Este drept că dacă BNR acționa conform acestui scenariu alternativ, am dubii serioase că în octombrie 2009, domnul Isărescu. ar mai fi avut  sprijinul politic al doamnei Udrea (steaua politicii Romaniei la acea data), pentru realegerea ca guvernator BNR iar ca amănunt, domnul Isărescu nu ar mai fost decorat cu cea mai înaltădistincție a statului român – Steaua României.

Cum s-a întâmplat de fapt:

 • Articolul ,,Cazul Udrea” l-am publicat în 28 decembrie 2008;
 • BNR a ignorat indiciile ferme de nerespectare a regulilor de creditare în acordarea acelui împrumut (indicii pe care DIICOT le confirmă într-un comunicat din mai 2015, în cazul rețelei bancherilor: ,, Astfel, doi dintre  liderii grupării infracționale, folosindu-se de funcţiile deţinute în cadrul BRD – GROUP SOCIETE GENERALE, au racolat şi controlat activitatea mai multor persoane subordonat şi  aflate în raporturi de muncă cu banca, care prin  îndeplinirea defectuoasă a  atribuţiilor de serviciu sau prin neîndeplinirea acestora  au facilitat aprobarea/acordarea frauduloasă a unui nr. de 17 credite unor persoane fizice sau juridice, cunoscând faptul că pentru nici unul din creditele astfel acordate nu erau îndeplinite condiţiile minime impuse de normele de creditare şi că imobilele folosite pentru garantarea creditelor  au fost supraevaluate de evaluatorii agreaţi de bancă”, iar DNA le confirmă  în 2 noiembrie 2015: ,,În perioada 2007- 2010, suspectul Popa Sorin Mihai, în calitate de director general adjunct al unei bănci, și-a îndeplinit cu rea – credință atribuțiile de serviciu, prin aceea că a acordat clientului Udrea Elena Gabriela o serie de derogări care au condus la prejudicierea băncii. Prejudiciul în dauna băncii a fost determinat de neîncasarea sumelor datorate cu titlu de dobândă sau comision și prin neexecutarea garanțiilor la momentul la care creditul putea fi declarat scadent anticipat (practic a amânat declararea creditului ca neperformant și a privat banca de posibilitatea recuperării creanței din executarea garanțiilor).”.
 • Sunt ferm convins că stă în atributul BNR să fi constatat încă din 2009, ceea ce DIICOT a constata ABIA în noiembrie 2012 (dosarul bancherilor) și DNA a constatat ABIA în anul 2015.
 • BNR pretinde și acum că nu trebuie să sesizeze organele penale dacă văd nereguli sau că neregulile evidente în cazul Udrea nu sunt nereguli (cazul declarației domnului Cinteză referitoare la țeapa dată de un împrumutat imobiliar, persoană fizică, care NU A PLĂTIT NICIO RATĂ DIN IMPRUMUT și același lucru în cazul doamnei UDREA). Adică BNR, organism de supraveghere al statului român, susține că dânșii nu ar trebui să constate ceea ce constată DNA/DIICOT și anume încălcarea regulilor de creditare, iar dacă le constată chiar și numai indicii, nu trebuie să sesizeze organele penale. Îmi permit să am o părere exact de sens contrar și de asemenea cred că declarațiile șefului supravegherii din BNR, domnul Cinteză, dar mai ales inacțiunile în cazul Udrea și concluziile la care au ajuns procurorii,  lasă mai degrabă impresia unei protecții acordate anumitor țepari din sistemul bancar, cel puțin prin pasivitate, decât a unei supravegheri responsabile.
 • În schimb, domnul Cinteză (care a fost în BNR la momentul semnalării de către mine a creditului doamnei Udrea) și domnul Bogdan Olteanu, care a venit la puțin timp după și a fost viceguvernator în BNR în toată perioada în care doamna Udrea făcea rescandențări/scoateri de terenuri de sub garanție, înstrăinări de împrumuturi, consideră necesar să sesizezeze DNA-ul pentru o lege votată aproape în unanimitate de către Parlamentul României.
 • Țeapa dată BRD-ului de către Udrea, Truică și alții reprezintă în fapt, în cele din urmă, spolieri ale bugetului de stat.

Nu am apucat încă să întreb BNR-ul cum privește următorul extras din raportul SRI pentru anul 2014:

Tot ceea ce am susținut mai sus sunt concluzii pe care le-am tras în urma răspunsurilor pe care le-am primit de la domnul Nicolae Cinteză, șeful supravegherii BNR, în emisiunea de săptămâna trecută de la Realitatea TV. Vedeți declarațiile VIDEO ale dansului la link-ul de mai jos:

Despre darea în plată, DNA și răspunsurile neprețuite ale domnului Cinteză, șeful supravegherii BNR (VIDEO). Și concluzia mea.

Mă întreb și vă întreb: având în vedere cele de mai sus, poate fi explicată atitudinea BNR în ceea ce privește intervenția DNA-ului:

 1. a) în orice, mai puțin în situațiile pe care BNR le apreciază ca fiind în conformitate cu legile (deși nu par)?;
 2. b) în orice, mai puțin în situațiile în care s-ar putea pune problema ca BNR să fie întrebată la un moment dat, de altcineva în afară de mine, ca jurnalist, de ce nu a simțit nevoia să sesizeze DNA-ul în privința fraudelor pentru care, consider eu, existau suficiente indicii pentru a nu le omite și era obligat să le descopere, investigheze și semnaleze?
 3. c) în orice, mai puțin despre raportul SRI care spune că ,,grupări de criminalitate organizată au reușit penetrarea instituțiilor publice la nivel înalt”.

Sunt convins că într-un caz ipotetic, dar doar în Republica San Lorenzo, dacă un grup de criminalitate organizată ar fi dorit să dea țepe statului, sistemului bancar, și din nou statului, ar fi reușit să penetreze inclusiv Banca Centrală din San Lorenzo la nivel înalt. Ce bine că asta nu se poate întâmpla în România!

În schimb, am convingerea fermă că dacă BNR ar fi investigat și semnalat indiciile infracționale care reieșeau TIMPURIU (încă din 2008) după publicarea articolului meu în ceea ce privește cazul Udrea, furturile monetizate ale lui Truică&Co puteau fi prevenite!

În continuare puteți citi foarte pe larg, mecansimul prin care Remus Truică a reușit să folosească toate pârghiile de care dispune pentru infracțiunile legate de cazul Lambrino. Pentru articolul prezent este relevantă ultima parte a ceea ce ma scris (momentul alipirii/felierii terenurilor obținute pentru a crea impresia de bancabilitate).

CAZUL TRUICA-LAMBRINO

Din referatele procurorilor eu înțeleg că retrocedarea către Truică (cumpărătorul drepturilor de la Lambrino) a fost infracțională pentru că:

 • Lambrino nu avea dreptul să primească acel teren;
 • Acel teren (parte a vânzării de drepturi de către Lambrino către gruparea Truică) a fost restituit nelegal, urmare și a unor fapte de corupție (mituirea și influențarea inclusiv pe canale oculte a celor care au semnat pentru restituire, respectiv a conducerii Institutului pentru cercetarea plantelor.).
 • Remus Truică face parte.

Simpla retrocedare a terenului (nelegală), putea fi reversată iar prejudiciul putea fi prevenit. Cu o singură condiție: gruparea Truică să nu fi apucat să monetizeze terenurile dobândite prin infracțiuni. O scurtă cronologie, potrivit datelor citate de presă din referatul procurorilor:

 • Solicitarea depusă (și documentele) arată că terenul nu putea fi retrocedat
 1. Și totuși, în 3 septembrie 2008, Truică primește semnătura de retrocedare.

 1. Coruperea pentru o mită derizorie + influență instituțională este comunicată de Truică lui Benny Steinmetz:

 1. În data de 26 septembrie 2008, Truică primește și ultima semnătură, de retrocedare a terenului de 17 hectare, nelegal:

 1. Începe apoi operațiunea de monetizare a retrocedării infracționale. Prima etapă este ascunderea indirectă a proveniențe din retrocedarea, prin operațiuni menite să creeze aparența de bancabilitate. Cele 2 terenuri retrocedate sunt alipite și apoi ,,feliate”, pentru a fi bancabile prin îndepărtarea urmelor (în vederea spălării de bani). În urma operațiuniilor, la 17 decembrie 2009 rezultă 7 loturi:

 1. Cele 7 loturi devin garanții pe numele a diverse persoane dubioase, iar BRD acordă credite de câtre 3 milioane de Euro pe baza acestor garanții, individual.
 2. Faptul că BRD este banca care a acordat aceste credite, reiese din comunicatul DIICOT din data de 19 mai 2015:

În cauză există suspiciunea rezonabilă că la sfârşitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD – GROUP SOCIETE GENERALE, a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul acordării de credite, cu încălcarea normelor de creditare, atât cele interne cât şi cele emise de Banca Naţională a României, unor persoane fizice şi/sau societăţi comerciale,  activitatea infracţională concretizându-se în obţinerea unor  importante sume de bani din săvârşirea subsecventă a unor infracţiuni de înşelăciune, fiind cauzat un prejudiciu de 43.500.000 Euro în dauna BRD – GROUP SOCIETE GENERALE.

    Membrii grupului infracţional organizat au acţionat în mod concertat, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, aceea de a obţine importante beneficii financiare, potrivit  contribuţiei  infracţionale  pe palierele  execuţionale din cadrul grupării.

    În cadrul grupării infracţionale organizate, fiecare membru a desfăşurat activităţi specifice interesului, poziţiei, pregătirii şi profesiei sale, în vederea fraudării  sistemului bancar, cu desfăşurare pe termen lung.

    Astfel, doi dintre  liderii grupării infracționale, folosindu-se de funcţiile deţinute în cadrul BRD – GROUP SOCIETE GENERALE, au racolat şi controlat activitatea mai multor persoane subordonat şi  aflate în raporturi de muncă cu banca, care prin  îndeplinirea defectuoasă a  atribuţiilor de serviciu sau prin neîndeplinirea acestora  au facilitat aprobarea/acordarea frauduloasă a unui nr. de 17 credite unor persoane fizice sau juridice, cunoscând faptul că pentru nici unul din creditele astfel acordate nu erau îndeplinite condiţiile minime impuse de normele de creditare şi că imobilele folosite pentru garantarea creditelor  au fost supraevaluate de evaluatorii agreaţi de bancă. (…)

Cel de-al treilea lider al grupului infracţional organizat inculpatul TRUICĂ REMUS, a fost şi principalul beneficiar al activităţii infracţionale, din cele 17 credite acordate în mod fraudulos de BRD – GROUP SOCIETE GENERALE, 15 fiind acordate unor persoane fizice sau juridice aflate sub controlul său direct, obţinând astfel suma de 35.000.000 Euro, care a fost în ceea mai mare parte externalizată prin includerea acesteia în circuite financiare prin conturi deschise în MONACO, ELVEŢIA,  AUSTRIA şi CIPRU, conturi controlate direct de către inculpaţii TRUICĂ REMUS şi APARASCHIVEI CRISTIAN RELU şi apoi folosite de aceştia pentru achiziţionarea unor bunuri de lux, ambarcaţiuni şi imobile.

    Pentru punerea în executare a activităţilor infracţionale inculpatul TRUICĂ REMUS s-a folosit în principal de inculpatul APARSCHIVEI CRISTIAN RELU, omul său de încredere, care l-a rândul său a atras în cadrul grupului infracţional organizat  alte persoane, respectiv suspecţii COCONETE ILIE MARIUS, MUNTEAN ŞTEFAN, LIŞU GEORGE, NICOREŞTEANU IONUŢ VICTOR, S.N.E, POP GEORGIANA MIRELA, POP CONSTANTIN EUGEN şi CIUMETI NICULAE.

    În acelaşi sens, inculpatul TRUICĂ REMUS a coordonat şi înfiinţarea a cinci societăţi comerciale reprezentate şi administrate de către inculpatul APARSCHIVEI CRISTIAN RELU şi suspecţii COCONETE ILIE MARIUS şi S.N.E, care de asemenea au obţinut în mod fraudulos credite de la BRD – GROUP SOCIETE GENERALE.

    La grupul infracţional organizat iniţiat de cître liderii grupării  au aderat şi suspecţii SORIN ROŞCA STĂNESCU şi SÂRBU ADRIAN care au contractat în folos personal credite în aceleaşi condiţii frauduloase ca şi cele din cazul creditelor contractate în favoarea inculpatului TRUICĂ REMUS (…). De precizat este faptul că nici unul din cele 17 credite nu a fost restituit, fiind trecute în categoria creditelor neperformante, BRD – GROUP SOCIETE GENERALE  constituind provizioane în cuantum de 20,2 milioane euro, după ce anterior au fost efectuate prelungiri succesive ale termenelor de constituire a depozitelor colaterale pentru plata dobânzilor şi comisioanelor.

 1. În comunicatul de mai sus, nu apare numele lui Sorin Popa – fost director general adjunct în BRD, pentru simplul motiv că nu i se adusese la cunoștință cercetarea penală. Agenția de presă Mediafax arată că Sorin Popa a fost audiat abia în 9 iulie 2015:

În acelaşi dosar, în 9 iulie a fost audiat la DIICOT şi Sorin Popa, fost vicepreşedinte BRD. Procurorii l-au audiat şi l-au anunţat că va fi cercetat sub control judiciar în dosarul creditelor ilegale

 1. Cazul a fost preluat de DNA(comunicat 2 noiembrie 2015). Din comunicat rezultă, FOARTE INTERESANT că Sorin Popa este urmărit penal doar pentru abuz în serviciu. DE CE A DISPĂRUT CAPĂTUL DE ACUZARE DE LIDER AL GRUPULUI INFRACȚIONAL DIN CERCETAREA PENALĂ pentru Sorin Popa???? AICI DNA VA TREBUI SĂ RĂSPUNDĂ, chiar dacă pentru moment, Popa și Udrea sunt supuși urmăriii penale legată clar de creditul lui Udrea.

 

Fapt Divers

Cauti cosuri Craciun? Iata cum te pregatesti corespunzator pentru sarbatori!

Publicat

pe

De

cosuri Craciun
DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 

Dupa cum bine stii, partea principala (si esentiala) a sarbatorilor de iarna consta in pregatirea cadourilor – pentru familie, prieteni, colegi de birou si asa mai departe. Nu prea ai cum sa scapi de aceasta responsabilitate.

In schimb, o poti face oarecum mai simpla. Poti apela la cosuri Craciun, salvandu-te astfel de la efortul de a afla ce isi doreste cu exactitate fiecare persoana. Totodata, eviti si riscul abandonarii unui cadou neinspirat intr-un sertar, printre altele.

Iata cum pregatesti corespunzator un cos de Craciun!

Alege cosul in sine sau recipientul/cutia

Evident, aceste cosuri Craciun nu trebuie sa prezinte neaparat un cos. Produsele alese pot veni intr-o cutie de lemn personalizata sau alte ambalaje similare, dupa preferinte. De exemplu, cadourile care includ accesorii sau bauturi speciale pot fi oferite in cutii, acestea din urma avand rol de depozitare pe viitor.

Totodata, in timp ce alegi cosul, nu uita sa alegi si paleta de culori a cadoului in general. Un cos cadou nu este neaparat un cadou impresionant, dar pregatirea cu gust a acestuia poate schimba acest aspect.

Incepe cu piesa de rezistenta – produsul principal!

Piesa de rezistenta este influentata de paleta de culori aleasa, implicit de culoarea cosului. Tocmai de aceea, aceasta ar trebui aleasa prima, inaintea dulciurilor, accesoriilor sau altor produse. Apoi, nu uita ca fiecare produs trebuie sa le completeze pe celelalte – atat din punct de vedere al culorilor, cat si gusturilor.

De exemplu, o cutie de praline ar trebui neaparat asezata langa o cutie de cafea de specialitate sau una de ceai premium. Fursecurile, chiar daca se potrivesc atat langa cafea, cat si langa ceai, sunt preferate de unele persoane cu un lichior de fructe delicios. Desigur, trebuie sa cunosti putin si preferintele persoanelor atunci cand pui la punct cosuri Craciun.

Nu exista limite in privinta selectiei de produse

Nu totul se rezuma la bauturi alcoolice, dulciuri, ceauri si cafea. Un cos de Craciun poate avea practic orice tematica doresti – pe langa cea a Craciunului, desigur.

De exemplu, poti crea cosuri Craciun centrate exclusiv pe preparearea de cocktailuri si sa pui unei persoane la dispozitie toate cele necesare pentru a-si prepara cate un cocktail in fiecare zi a lunii decembrie – mai exact, un set de shakere si accesorii, precum si diverse bauturi si substante aromate.

Poti include chiar si condimente, miere, dulceturi si multe altele intr-un astfel de cos – nu exista limite!

Ce faci atunci cand timpul nu iti permite crearea de cosuri Craciun pentru toti cei dragi?

In ziua de astazi, timpul necesar pregatirii unui cos cadou pentru fiecare persoana apropiata este rareori disponibil. Din fericire, exista o alternativa si in acest caz!

Alternativa este platforma CadoulSpecial.ro – cu o echipa experimentata in spate, aceasta iti pune la dispozitie o selectie incredibil de variata de cosuri cadou, pentru orice ocazie si pentru orice persoana. Intra acum pe CadoulSpecial.ro si descopera creatiile minunate pe care le-ai putea oferi cuiva in dar de acest Craciun!

Cosurile si cutiile cadou sunt realizate dupa o anumita tematica – ai astfel garantia ca vei gasi cosul potrivit pentru fiecare persoana draga tie!

Citeste in continuare

Diverse

Speakerii motivaționali ajută cu adevărat în viața reală?

Publicat

pe

Speakerii motivaționali ajută cu adevărat în viața reală
DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

I-am vazut cu totii! Speakerii motivaționali care apar în viața noastră și promit să schimbe totul. Sunt întotdeauna atât de încrezători și siguri pe ei înșiși. Dar chiar ajută ei în luptele din viața reală?

Nu se poate nega că acestia pot fi de ajutor. Ei pot ajuta la motivarea și inspirarea oamenilor. Dar, în cele din urmă, depinde de individ să facă schimbările în viața lui. Speakerul motivațional poate oferi doar motivația și inspirația. Depinde de individ să puna in practica schimbarea.

Impactul discursurilor motivaționale

Un bun speaker motivational stie ca discursurile motivaționale pot avea un impact semnificativ asupra oamenilor care se luptă cu probleme în viața lor de zi cu zi. Oferind inspirație și speranță, speakerii motivaționali pot ajuta oamenii să vadă că situația lor nu este fără speranță și că au capacitatea de a face schimbări pozitive în viața lor.

În plus, discursurile motivaționale pot oferi sfaturi practice și sfaturi despre cum să depășiți dificultățile și să obțineți succes. În timp ce speakerii s-ar putea să nu poată ajuta pe toți cei care se luptă, cu siguranță pot face o diferență în viața celor care sunt dispuși să asculte și să le ia in serios sfaturile.

Impact pozitiv

Speakerii motivaționali pot avea un impact pozitiv asupra oamenilor care se luptă în viața lor de zi cu zi. Oferind inspirație și speranță, acestia pot ajuta oamenii să vadă posibilitatea unui viitor mai bun.

În plus, ei pot oferi sfaturi practice și sfaturi care pot ajuta oamenii să vadă lumina de la capătul tunelului, speakerii motivaționali pot face o diferență reală în viața lor.

Impact negativ

Există unii care cred că speakerii motivaționali sunt mai mult rău decât ajutor atunci când vine vorba de luptele din viața reală. Acești indivizi simt că acestia descriu adesea o imagine nerealistă a ceea ce este nevoie pentru a avea succes.

Ei susțin că, în loc să ofere sfaturi utile, speakerii le spun pur și simplu oamenilor ceea ce doresc să audă. Acest lucru poate face ca oamenii să se simtă dezamăgiți și descurajați atunci când nu ating același nivel de succes ca și vorbitorul.

În plus, unii cred că “vorbitorii” motivaționali exploatează vulnerabilitățile și nesiguranța oamenilor. Ei susțin că aceștia sunt mai interesați să facă profit decât să îi ajute pe oameni să-și îmbunătățească viața. Dacă speakerii respective sunt sau nu de ajutor este de dezbătut. Cu toate acestea, există cei care cred că impactul lor negativ depășește orice beneficii potențiale.

Eficacitatea discursurilor motivaționale

Nu există nicio îndoială că discursurile motivaționale pot fi eficiente în a ajuta oamenii să depășească luptele din viața reală. Întrebarea este, totuși, dacă aceste discursuri ajută sau nu oamenii pe termen lung. Deși este adevărat că discursurile motivaționale pot oferi un impuls atât de necesar de încredere și motivație pe termen scurt, nu este clar dacă ajută sau nu oamenii să-și depășească luptele pe termen lung.

Există unele dovezi care sugerează că discursurile motivaționale pot face de fapt mai mult rău decât bine pe termen lung. Un studiu a constatat că oamenii care au fost expuși la discursuri motivaționale au avut mai multe șanse să renunțe la obiectivele lor decât cei care nu au fost expuși la discursuri motivaționale. Acest lucru sugerează că discursurile motivaționale pot de fapt descuraja oamenii de la asi atinge telurile si a se implini pe plan personal.

În ce situații sunt cele mai eficiente discursurile motivaționale?

Discursurile motivaționale sunt cele mai eficiente atunci când vorbitorul este informat și pasionat de subiect și atunci când publicul este receptiv la mesaj. În situațiile în care oamenii se luptă cu probleme din viața reală, un discurs motivațional poate fi de ajutor pentru a oferi încurajare și speranță.

Cu toate acestea, este important de menționat că vorbitorii motivaționali nu sunt întotdeauna capabili să ajute în orice situație și că unii oameni pot beneficia mai mult de alte forme de sprijin.

Există dezavantaje ale discursurilor motivaționale?

Discursurile motivaționale pot fi incredibil de utile în inspirarea oamenilor să-si depășească conditia de la un moment dat. Cu toate acestea, există și câteva dezavantaje potențiale de luat în considerare.

De exemplu, unii oameni se pot simți dezamăgiți sau chiar descurajați dacă nu ating același nivel de succes ca și vorbitorul. În plus, discursurile motivaționale pot fi uneori prea simpliste și nu reușesc să abordeze complexitățile vieții reale. În cele din urmă, este important să cântăriți argumentele pro și contra discursurilor motivaționale înainte de a decide dacă sunt sau nu potrivite pentru dvs.

Discursurile motivaționale pot avea atât impact pozitiv, cât și negativ asupra oamenilor. Ele pot fi eficiente în anumite situații, dar există și unele dezavantaje de luat în considerare.

Pe partea pozitivă, discursurile motivaționale pot inspira oamenii să ia măsuri și să facă schimbări pozitive în viața lor. De asemenea, pot oferi sprijin și încurajare în momentele dificile.

Pe de alta parte, discursurile motivaționale pot fi uneori excesiv de optimiste și nerealiste, ceea ce poate duce la dezamăgire și descurajare. În plus, ele pot fi repetitive și formulate prost, ceea ce le poate face mai puțin eficiente în timp. În cele din urmă, este la latitudinea individului să decidă dacă un discurs motivațional este sau nu util în situația sa particulară.

Citeste in continuare

Diverse

De ce din ce in ce mai multe persoane achizitioneaza cristale Swarovski?

Publicat

pe

De ce din ce in ce mai multe persoane achizitioneaza cristale Swarovski
DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Compania Swarovski ofera anual game intregi de bijuterii, in functie de sezon si cu o anumita tematica, ce devin rapid populare. Bijuteriile si modelele de accesorii Swarovski sunt la mare cautare in intreaga lume, din Europa si America pana in Africa si Australia. Acestea au un aspect frumos si sofisticat, indiferent de designul de bijuterii, imbracaminte sau piese de mobilier.

S-a dovedit ca aceste piese sunt atemporale, precum perlele si diamantele. Cu toate acestea, acesta nu este singurul motiv pentru care Swarovski continua sa ramana un brand relevant in randul designerilor de bijuterii, dar si al clientilor. De ce sunt atat de populare cristalele Swarovski? Puteti afla la  https://spinmag.org/de-ce-sunt-atat-de-populare-cristalele-swarovski/.

Aspect uimitor la un pret accesibil

Avand un pret rezonabil, bijuteriile Swarovski sunt accesibile pentru o gama larga de consumatori. Mai putin costisitoare decat pietrele pretioase, oferind totusi piese de calitate clientilor. Cristalele Swarovski ofera o stralucire frumoasa si au mai multe fatete, la un pret bun. Suprafata este perfect taiata si clara pentru a maximiza refractia, denumita si reteaua curcubeu a bijuteriilor Swarovski. Aceste culori i-au atras pe pasionatii de bijuterii si moda.

O gama larga de dimensiuni, modele si culori

Compania Swarovski stie sa faca produse din cristal care sa atraga un grup larg de clienti. Produsele sunt disponibile intr-o varietate de nuante si modele, inclusiv:

Pandantive din cristal Swarovski

Pietre cu o latura plata Swarovski

Perle Swarovski

Produse cu bile tip stras

O varietate de forme si dimensiuni ale margelelor:

Cristale rotunde Swarovski

Margele de helix din cristal Swarovski

Margele de disc Swarovski

Margele Swarovski bi-con

Margele Briolette

Margele Swarovski modulare

Margele Keystone

Swarovski spacer rondelle beads

Margele Swarovski perfect sferice

Stiluri de margele grafice, galactice, acviline si cosmice

Margele patrate tip cristal

Inimioare, flori si fluturi

Si multe alte modele!

Celebritatile prefera sa achizitioneze cristale Swarovski

Cristalele sunt prezente in diferite modele de imbracaminte, bijuterii si accesorii de astazi. Celebritati cunoscute comanda game de haine si bijuterii facute din cristale Swarovski. La multe spectacole, lansari si evenimente de premiere, vedetele isi achizitioneaza numeroase bijuterii cu cristale. Gwyneth Paltrow, Kate Moss, Uma Thurman si chiar Samuel L. Jackson si-au prezentat imbracamintea si accesoriile din cristale Swarovski. Acest lucru a pastrat pietrele stralucitoare in ochii publicului si le-a facut o piesa importanta pentru marii designeri.

Versatilitate

Produsele cu cristale Swarovski se pot combina cu alte materiale scumpe, inclusiv margele din argint, margele poleite cu aur sau pietre semipretioase. Asadar, le permite marilor designeri sa creeze game largi si variate de modele de bijuterii stralucitoare.

Noi modele pe piata

Deoarece Compania Swarovski introduce in mod constant noi modele, produsele lor raman relevante. Promotiile Swarovski ii inspira atat pe consumatori cat si  pe designeri. Datorita dorintei companiei de a asculta feedback-ul clientilor, bijuteriile cu cristale Swarovski sunt confectionate intotdeauna cu cerintele publicului.

Certificare

Cristalele Swarovski vin si cu un certificat de garantie. Asadar, daca acestea se deterioreaza, compania isi ia angajamentul ca le va repara. Cateodata, aceste cristale se pot zgaria foarte rapid.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv21 de ore ago

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la...

Exclusiv2 zile ago

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDupă ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu...

Exclusiv3 zile ago

Politia Locala Ploiesti este permanent la dispozitia cetateanului, un serviciu operativ in slujba ploiestenilor, pregatita in orice moment de actiune si interventie cu furci si topoare in loc de pistoale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNasul edilului a pus pe butuci Politia Locala Ploiesti/Furci si topoare in loc de pistoale? Dupa ce Politia Locala...

Exclusiv3 zile ago

„O tara care face un titlu de glorie din numărul dosarelor penale este o țară eșuată!”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Nu-mi plac bilanțurile pentru că oamenii sunt reduși la nivelul unor cifre! Avem „n” inculpați trimiși în judecata. Ura!...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a taxat derapajele edilului Andrei Volosevici/Consilierii locali au trantit proiectele cu „cantec” si „lectia de smecherie” nu a primit nota de trecere

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova a publicat, inainte de sedinta Consiliului Local Ploiesti de ieri, doua articole: „Doua proiecte cu cantec...

Exclusiv5 zile ago

Lecție de șmecherie in sedinta Consiliului Local Ploiesti/Mucegaiul și Șmecherii

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinEdilul Andrei Volosevici si mintea odihnita Funcționari discreți care ”înfloresc” subit la umbra unor posturi cheie din instituții publice...

Exclusiv5 zile ago

Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni cu substanțe interzise în bagaje

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDirectoarea pleca în vacanță cu familia, iar la un control de rutină, ofițerii antidrog au găsit un pachețel cu...

Exclusiv5 zile ago

Doua proiecte cu cantec pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 27 septembrie 2022 au fost...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe surse aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri, la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici pregătește un tun de cca 700 milioane de euro

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCel mai mare tun din istoria Ploieștiului, în valoare de cca 700 milioane de euro, urmeză să fie pus in...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii din județul Caraș-Severin sunt persecutați de adjunctul inspectorului șef dacă aleg să respecte jurământul de credință/”Este firma domnului Coman/comandant”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCu toate că de la nivelul IGPR a fost trimisă o echipă din cadrul Direcției Control Intern, singurul lor...

Exclusiv7 zile ago

Cea mai prosta administratie locala din ultima perioada/Edilul Andrei Volosevici are si o lipsa totala de respect fata de cei „vii” si cei „morti”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Dezinvoltura distructivă a acestui personaj a aruncat administrația publică locală ploieșteană într-o criză fără precedent, în urma căreia cetățeanul...

Exclusiv1 săptămână ago

„Imparatul” si „Dumnezeul mai mic” din POLIŢIA ORAŞULUI BĂICOI/Singurul ofiter din Politia Romana care s-a cerut in corpul subofiterilor si a ajuns sa poarte gradele pe invers sau in diagonala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCazuri stupide cu polițiști „albiti” de Biroul Control Intern din IPJ Prahova Singurul ofiter din Politia Romana care s-a...

Exclusiv1 săptămână ago

Primarul Andrei Volosevici isi mai „trage” un expert in randul consilierilor de la cabinetul primarului: absolvent al Universitatii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCabinetul primarului a devenit o instituţie bazată pe…şmecherie! De la data de 01.10.2022, Andrei Volosevici își trage un nou...

Exclusiv1 săptămână ago

Razbunare: Se intentioneza „debarcarea” lui Donald Constantin de la conducerea CSM Ploiesti/Fratia banului fratie mafiota/Fratia consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinClubul Sportiv Municipal a devenit de ani buni o instituţie bazată pe…şmecherie şi mai puţin spre nevoile sportivilor pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!