Connect with us

Fapt Divers

Stirea este că un prinț care poartă numele unui stat membru al Uniunii Europene este infractor și a fost dat în urmărire generală

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Este vorba despre cel care poartă numele în buletin de ,,Al României Paul Phillipe”, condamnat definitiv pentru trafic de influență, dare și luare de mită, la 3 ani și 4 luni de închisoare. El este soțul unei doamne devenită prințesă după căsătoria cu prințul scăpătat, doamnă pe care fostul soț, Marvin Belli, o supranumea ,,La Trampa”. A doua stire este ,,Print și turnători”. Profit de prilej pentru a vă readuce atenție articolul meu din urmă cu 5 ani, în care arătam că dacă BNR (și SRI) și-ar fi făcut treaba, prejudiciul în acest dosar, de peste 140 de milioane de Euro, ar fi putut fi evitat, precizeaza analistul economic Radu Teodor Soviani:

Daca BNR și-ar fi făcut treaba, ar fi investigat cazul Udrea și ar fi sesizat         DNA-ul, prejudiciul din cazul Lambrino-Truica putea fi prevenit!

Lucrurile sunt din ce în ce mai evidente. Remus Truică și-a monetizat infracțiunile provenite din retrocedarea nelegală a fermei Baneasa prin rețeaua bancherilor, la care a apelat și Elena Udrea pentru împrumutul de 3,2 milioane de Euro. Veți vedea în partea finală a acestui articol că în cazul lui Remus Truică, rețeaua bancherilor a fost activată după data de 17 decembrie 2009 (data la care cele 2 terenuri retrocedate printr-un proces infracțional, fuseseră însușite de Truică, comasate, separate în alte 7 loturi spre a deveni bancabile). Rețeaua bancherilor în cazul Truică a fost așadar activată la un an după ce am semnalat, în decembrie 2008, prin articolele publicate în Curierul Național și Gazeta de Sud, faptul că doamna Elena Udrea NU ÎNDEPLINEA condițiile de bancabilitate pentru a obține creditul de 3,2 milioane de Euro (obținut de la aceeași bancă, prin aceeași rețea), despre care și DNA și DIICOT spun că s-a format din 2007.

Intervalul de un an scurs între decembrie 2008 (când am publicat în premieră detaliile despre creditul de la BRD în articolul CAZUL UDREA) și momentul activării rețelei și pentru Remus Truică se dovedește critic pentru prevenirea monetizării infracțiunilor lui Truică, și de aceea îmi permit să conturez următorul scenariu alternativ:

 • Dacă BNR ar fi acționat în urma articolului altfel decât să ia la cunoștință și să ignore total faptul că există suspiciuni rezonabile că doamna Elena Udrea ar fi obținut creditul pe persoană fizică prin încălcarea normelor de creditare ale BRD și normelor impuse de BNR, ar fi trebuit să investigheze modalitatea de acordare a creditului încă de a doua zi de la publicarea articolului (adică din 30 decembrie 2008).
 • Dacă BNR ar fi făcut această investigație, în cel mult 7 zile (până la 7 ianuarie 2009) ar fi putut să aibă toate indiciile și doveziile că împrumutul BRD către doamna Udrea s-a făcut prin încălcarea semnificativă a normele de creditere impuse/validate de BNR, cel mai probabil prin intervenții nelegitime, nelegale, frauduloase
 • Dacă BNR, care are toate mecanismele primare pentru o astfel de investigație pentru a veni nu doar cu suspiciuni ci si cu probe, ar fi sesizat DNA-ul pentru aceste infracțiuni (care implică banul public pentru că neperformanța creditării se transformă în minus de bani la bugetul de stat), cel târziu la sfârșitul lunii ianuarie 2009, exista tot timpul din lume pentru DNA să surprindă în fașă rețeaua din BRD și să o împiedice să producă prejudicii (facilitând monetizarea bunurilor provenite din infracțiuni și spălarea de bani) în dauna bugetului. Urmărirea de către alte instituții alte statului, presupunând legitim că și-ar fi făcut treaba pe baza informațiilor pe care BNR ar fi trebuit să le dea, ar fi permis împiedicarea acordării creditelor către Truică și inclusiv reversarea retrocedării ilegale făcută către Truică, pe care DNA-ul o constată abia în decembrie 2015. Sesizarea de către BNR nu ar mai fi oferit niciun pretext DNA-ului să nu descopere DIN TIMP această fraudă  (investigată inițial de DIICOT)  și această rețea mafiotă, sau să o treacă cu vederea până în 2015. În raportul SRI pentru anul 2014 (citat mai jos în acest articol), se regăsește și fraza ,,în 2014, au continuat să se semnaleze detunări ale actului de justiție pe fondul imixtiunii unor grupuri de intere (…) Exponenţii criminalităţii organizate au reuşit să creeze pârghii de intervenţie pe diverse paliere ale sistemului în scopul vicierii procesului judiciar penal în conformitate cu propriile interese”. Pot să mă întreb dacă prin nesiszarea organelor de cerecetare penală, BNR a creat și pretextul pentru eventuali infiltrați pe diverse paliere ale sistemului  să igonore până în 2015, prin intervenții în scopul vicierii procesului judiciar penal, ceea ce nu era de ignorat?
 • Este drept că dacă BNR acționa conform acestui scenariu alternativ, am dubii serioase că în octombrie 2009, domnul Isărescu. ar mai fi avut  sprijinul politic al doamnei Udrea (steaua politicii Romaniei la acea data), pentru realegerea ca guvernator BNR iar ca amănunt, domnul Isărescu nu ar mai fost decorat cu cea mai înaltădistincție a statului român – Steaua României.

Cum s-a întâmplat de fapt:

 • Articolul ,,Cazul Udrea” l-am publicat în 28 decembrie 2008;
 • BNR a ignorat indiciile ferme de nerespectare a regulilor de creditare în acordarea acelui împrumut (indicii pe care DIICOT le confirmă într-un comunicat din mai 2015, în cazul rețelei bancherilor: ,, Astfel, doi dintre  liderii grupării infracționale, folosindu-se de funcţiile deţinute în cadrul BRD – GROUP SOCIETE GENERALE, au racolat şi controlat activitatea mai multor persoane subordonat şi  aflate în raporturi de muncă cu banca, care prin  îndeplinirea defectuoasă a  atribuţiilor de serviciu sau prin neîndeplinirea acestora  au facilitat aprobarea/acordarea frauduloasă a unui nr. de 17 credite unor persoane fizice sau juridice, cunoscând faptul că pentru nici unul din creditele astfel acordate nu erau îndeplinite condiţiile minime impuse de normele de creditare şi că imobilele folosite pentru garantarea creditelor  au fost supraevaluate de evaluatorii agreaţi de bancă”, iar DNA le confirmă  în 2 noiembrie 2015: ,,În perioada 2007- 2010, suspectul Popa Sorin Mihai, în calitate de director general adjunct al unei bănci, și-a îndeplinit cu rea – credință atribuțiile de serviciu, prin aceea că a acordat clientului Udrea Elena Gabriela o serie de derogări care au condus la prejudicierea băncii. Prejudiciul în dauna băncii a fost determinat de neîncasarea sumelor datorate cu titlu de dobândă sau comision și prin neexecutarea garanțiilor la momentul la care creditul putea fi declarat scadent anticipat (practic a amânat declararea creditului ca neperformant și a privat banca de posibilitatea recuperării creanței din executarea garanțiilor).”.
 • Sunt ferm convins că stă în atributul BNR să fi constatat încă din 2009, ceea ce DIICOT a constata ABIA în noiembrie 2012 (dosarul bancherilor) și DNA a constatat ABIA în anul 2015.
 • BNR pretinde și acum că nu trebuie să sesizeze organele penale dacă văd nereguli sau că neregulile evidente în cazul Udrea nu sunt nereguli (cazul declarației domnului Cinteză referitoare la țeapa dată de un împrumutat imobiliar, persoană fizică, care NU A PLĂTIT NICIO RATĂ DIN IMPRUMUT și același lucru în cazul doamnei UDREA). Adică BNR, organism de supraveghere al statului român, susține că dânșii nu ar trebui să constate ceea ce constată DNA/DIICOT și anume încălcarea regulilor de creditare, iar dacă le constată chiar și numai indicii, nu trebuie să sesizeze organele penale. Îmi permit să am o părere exact de sens contrar și de asemenea cred că declarațiile șefului supravegherii din BNR, domnul Cinteză, dar mai ales inacțiunile în cazul Udrea și concluziile la care au ajuns procurorii,  lasă mai degrabă impresia unei protecții acordate anumitor țepari din sistemul bancar, cel puțin prin pasivitate, decât a unei supravegheri responsabile.
 • În schimb, domnul Cinteză (care a fost în BNR la momentul semnalării de către mine a creditului doamnei Udrea) și domnul Bogdan Olteanu, care a venit la puțin timp după și a fost viceguvernator în BNR în toată perioada în care doamna Udrea făcea rescandențări/scoateri de terenuri de sub garanție, înstrăinări de împrumuturi, consideră necesar să sesizezeze DNA-ul pentru o lege votată aproape în unanimitate de către Parlamentul României.
 • Țeapa dată BRD-ului de către Udrea, Truică și alții reprezintă în fapt, în cele din urmă, spolieri ale bugetului de stat.

Nu am apucat încă să întreb BNR-ul cum privește următorul extras din raportul SRI pentru anul 2014:

Tot ceea ce am susținut mai sus sunt concluzii pe care le-am tras în urma răspunsurilor pe care le-am primit de la domnul Nicolae Cinteză, șeful supravegherii BNR, în emisiunea de săptămâna trecută de la Realitatea TV. Vedeți declarațiile VIDEO ale dansului la link-ul de mai jos:

Despre darea în plată, DNA și răspunsurile neprețuite ale domnului Cinteză, șeful supravegherii BNR (VIDEO). Și concluzia mea.

Mă întreb și vă întreb: având în vedere cele de mai sus, poate fi explicată atitudinea BNR în ceea ce privește intervenția DNA-ului:

 1. a) în orice, mai puțin în situațiile pe care BNR le apreciază ca fiind în conformitate cu legile (deși nu par)?;
 2. b) în orice, mai puțin în situațiile în care s-ar putea pune problema ca BNR să fie întrebată la un moment dat, de altcineva în afară de mine, ca jurnalist, de ce nu a simțit nevoia să sesizeze DNA-ul în privința fraudelor pentru care, consider eu, existau suficiente indicii pentru a nu le omite și era obligat să le descopere, investigheze și semnaleze?
 3. c) în orice, mai puțin despre raportul SRI care spune că ,,grupări de criminalitate organizată au reușit penetrarea instituțiilor publice la nivel înalt”.

Sunt convins că într-un caz ipotetic, dar doar în Republica San Lorenzo, dacă un grup de criminalitate organizată ar fi dorit să dea țepe statului, sistemului bancar, și din nou statului, ar fi reușit să penetreze inclusiv Banca Centrală din San Lorenzo la nivel înalt. Ce bine că asta nu se poate întâmpla în România!

În schimb, am convingerea fermă că dacă BNR ar fi investigat și semnalat indiciile infracționale care reieșeau TIMPURIU (încă din 2008) după publicarea articolului meu în ceea ce privește cazul Udrea, furturile monetizate ale lui Truică&Co puteau fi prevenite!

În continuare puteți citi foarte pe larg, mecansimul prin care Remus Truică a reușit să folosească toate pârghiile de care dispune pentru infracțiunile legate de cazul Lambrino. Pentru articolul prezent este relevantă ultima parte a ceea ce ma scris (momentul alipirii/felierii terenurilor obținute pentru a crea impresia de bancabilitate).

CAZUL TRUICA-LAMBRINO

Din referatele procurorilor eu înțeleg că retrocedarea către Truică (cumpărătorul drepturilor de la Lambrino) a fost infracțională pentru că:

 • Lambrino nu avea dreptul să primească acel teren;
 • Acel teren (parte a vânzării de drepturi de către Lambrino către gruparea Truică) a fost restituit nelegal, urmare și a unor fapte de corupție (mituirea și influențarea inclusiv pe canale oculte a celor care au semnat pentru restituire, respectiv a conducerii Institutului pentru cercetarea plantelor.).
 • Remus Truică face parte.

Simpla retrocedare a terenului (nelegală), putea fi reversată iar prejudiciul putea fi prevenit. Cu o singură condiție: gruparea Truică să nu fi apucat să monetizeze terenurile dobândite prin infracțiuni. O scurtă cronologie, potrivit datelor citate de presă din referatul procurorilor:

 • Solicitarea depusă (și documentele) arată că terenul nu putea fi retrocedat
 1. Și totuși, în 3 septembrie 2008, Truică primește semnătura de retrocedare.

 1. Coruperea pentru o mită derizorie + influență instituțională este comunicată de Truică lui Benny Steinmetz:

 1. În data de 26 septembrie 2008, Truică primește și ultima semnătură, de retrocedare a terenului de 17 hectare, nelegal:

 1. Începe apoi operațiunea de monetizare a retrocedării infracționale. Prima etapă este ascunderea indirectă a proveniențe din retrocedarea, prin operațiuni menite să creeze aparența de bancabilitate. Cele 2 terenuri retrocedate sunt alipite și apoi ,,feliate”, pentru a fi bancabile prin îndepărtarea urmelor (în vederea spălării de bani). În urma operațiuniilor, la 17 decembrie 2009 rezultă 7 loturi:

 1. Cele 7 loturi devin garanții pe numele a diverse persoane dubioase, iar BRD acordă credite de câtre 3 milioane de Euro pe baza acestor garanții, individual.
 2. Faptul că BRD este banca care a acordat aceste credite, reiese din comunicatul DIICOT din data de 19 mai 2015:

În cauză există suspiciunea rezonabilă că la sfârşitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD – GROUP SOCIETE GENERALE, a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul acordării de credite, cu încălcarea normelor de creditare, atât cele interne cât şi cele emise de Banca Naţională a României, unor persoane fizice şi/sau societăţi comerciale,  activitatea infracţională concretizându-se în obţinerea unor  importante sume de bani din săvârşirea subsecventă a unor infracţiuni de înşelăciune, fiind cauzat un prejudiciu de 43.500.000 Euro în dauna BRD – GROUP SOCIETE GENERALE.

    Membrii grupului infracţional organizat au acţionat în mod concertat, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, aceea de a obţine importante beneficii financiare, potrivit  contribuţiei  infracţionale  pe palierele  execuţionale din cadrul grupării.

    În cadrul grupării infracţionale organizate, fiecare membru a desfăşurat activităţi specifice interesului, poziţiei, pregătirii şi profesiei sale, în vederea fraudării  sistemului bancar, cu desfăşurare pe termen lung.

    Astfel, doi dintre  liderii grupării infracționale, folosindu-se de funcţiile deţinute în cadrul BRD – GROUP SOCIETE GENERALE, au racolat şi controlat activitatea mai multor persoane subordonat şi  aflate în raporturi de muncă cu banca, care prin  îndeplinirea defectuoasă a  atribuţiilor de serviciu sau prin neîndeplinirea acestora  au facilitat aprobarea/acordarea frauduloasă a unui nr. de 17 credite unor persoane fizice sau juridice, cunoscând faptul că pentru nici unul din creditele astfel acordate nu erau îndeplinite condiţiile minime impuse de normele de creditare şi că imobilele folosite pentru garantarea creditelor  au fost supraevaluate de evaluatorii agreaţi de bancă. (…)

Cel de-al treilea lider al grupului infracţional organizat inculpatul TRUICĂ REMUS, a fost şi principalul beneficiar al activităţii infracţionale, din cele 17 credite acordate în mod fraudulos de BRD – GROUP SOCIETE GENERALE, 15 fiind acordate unor persoane fizice sau juridice aflate sub controlul său direct, obţinând astfel suma de 35.000.000 Euro, care a fost în ceea mai mare parte externalizată prin includerea acesteia în circuite financiare prin conturi deschise în MONACO, ELVEŢIA,  AUSTRIA şi CIPRU, conturi controlate direct de către inculpaţii TRUICĂ REMUS şi APARASCHIVEI CRISTIAN RELU şi apoi folosite de aceştia pentru achiziţionarea unor bunuri de lux, ambarcaţiuni şi imobile.

    Pentru punerea în executare a activităţilor infracţionale inculpatul TRUICĂ REMUS s-a folosit în principal de inculpatul APARSCHIVEI CRISTIAN RELU, omul său de încredere, care l-a rândul său a atras în cadrul grupului infracţional organizat  alte persoane, respectiv suspecţii COCONETE ILIE MARIUS, MUNTEAN ŞTEFAN, LIŞU GEORGE, NICOREŞTEANU IONUŢ VICTOR, S.N.E, POP GEORGIANA MIRELA, POP CONSTANTIN EUGEN şi CIUMETI NICULAE.

    În acelaşi sens, inculpatul TRUICĂ REMUS a coordonat şi înfiinţarea a cinci societăţi comerciale reprezentate şi administrate de către inculpatul APARSCHIVEI CRISTIAN RELU şi suspecţii COCONETE ILIE MARIUS şi S.N.E, care de asemenea au obţinut în mod fraudulos credite de la BRD – GROUP SOCIETE GENERALE.

    La grupul infracţional organizat iniţiat de cître liderii grupării  au aderat şi suspecţii SORIN ROŞCA STĂNESCU şi SÂRBU ADRIAN care au contractat în folos personal credite în aceleaşi condiţii frauduloase ca şi cele din cazul creditelor contractate în favoarea inculpatului TRUICĂ REMUS (…). De precizat este faptul că nici unul din cele 17 credite nu a fost restituit, fiind trecute în categoria creditelor neperformante, BRD – GROUP SOCIETE GENERALE  constituind provizioane în cuantum de 20,2 milioane euro, după ce anterior au fost efectuate prelungiri succesive ale termenelor de constituire a depozitelor colaterale pentru plata dobânzilor şi comisioanelor.

 1. În comunicatul de mai sus, nu apare numele lui Sorin Popa – fost director general adjunct în BRD, pentru simplul motiv că nu i se adusese la cunoștință cercetarea penală. Agenția de presă Mediafax arată că Sorin Popa a fost audiat abia în 9 iulie 2015:

În acelaşi dosar, în 9 iulie a fost audiat la DIICOT şi Sorin Popa, fost vicepreşedinte BRD. Procurorii l-au audiat şi l-au anunţat că va fi cercetat sub control judiciar în dosarul creditelor ilegale

 1. Cazul a fost preluat de DNA(comunicat 2 noiembrie 2015). Din comunicat rezultă, FOARTE INTERESANT că Sorin Popa este urmărit penal doar pentru abuz în serviciu. DE CE A DISPĂRUT CAPĂTUL DE ACUZARE DE LIDER AL GRUPULUI INFRACȚIONAL DIN CERCETAREA PENALĂ pentru Sorin Popa???? AICI DNA VA TREBUI SĂ RĂSPUNDĂ, chiar dacă pentru moment, Popa și Udrea sunt supuși urmăriii penale legată clar de creditul lui Udrea.

 

Fapt Divers

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Acrilic (de asemenea, cunoscut sub numele de plexiglas) și policarbonat (de asemenea, cunoscut sub numele de Lexan) sunt materiale plastice clare populare de top, care sunt considerate ca soluții eminente pentru o gamă largă de aplicații vizuale. Lexan și plexiglas nu sunt nume specifice pentru a generaliza acrilic și policarbonat. Pentru a fi mai specific pe nume, plexiglas este un nume de marcă de acrilic, produs de către „Evonik” corporation și Lexan este un nume de marcă de policarbonat, produs de către „Sabic” corporation.

Ambele materiale plastice au o mulțime de caracteristici comune în aparență și se ciocnesc unul de celălalt în timp ce efectuează aceeași lucrare. Cu toate acestea, aceste două foi de plastic au unele caracteristici cheie diferite în chimia lor pe care ar trebui să recunoască în timp ce alegeți materialul potrivit între acrilic și policarbonat pentru următorul proiect. Probabil ai folosit multe produse cu plexiglas acrilic și policarbonat în timpul vieții tale, fără să-ți dai seama de diferența dintre ele.

Deci, mai întâi, să identificăm câteva proprietăți reale care sunt unice pentru fiecare material.

Plexiglas acrilic este popular ca un material termoplastic strălucitor transparent, care nu conține substanțe nocive, cum ar fi bisfenol-A (BPA). Datorită rezistenței sale, rezistenței la zgârieturi, rigidității și aspectului asemănător sticlei, este folosit ca o alternativă mai ușoară la sticlă. În comparație cu multe alte materiale plastice transparente, foile de plexiglas acrilic se leagă bine cu adezivi și au proprietăți superioare de intemperii. Este folosit pentru fabricarea afișajelor POP, a panourilor de iluminat cu LED-uri, a distribuitoarelor transparente etc.

Iată câteva caracteristici principale ale plexiglasului acrilic.

 • Mai puțin costisitoare
 • Ușor de termoformat
 • Claritate ridicată decât sticla
 • De 17 ori mai multă rezistență la impact
 • 92% transmisie a luminii
 • Insensibil la decolorare
 • Durabil împotriva zgârieturilor
 • Reciclabil

Ce este policarbonatul sau Lexan?

Policarbonatul este un material termoplastic puternic, dur, care conține 2 grupuri de carbonat în structura lor chimică. Acești policarbonați au o claritate optică bună și un nivel mai ridicat de rezistență la căldură. Datorită caracteristicilor unice, cum ar fi un nivel scăzut de inflamabilitate, durabilitate, pot fi forate fără cracare; este ideal pentru a face semne, ochelari de vedere, corpuri de iluminat, apărători de mașini etc. Policarbonatul costă cu aproximativ 35% mai mult decât materialul acrilic.

Iată câteva caracteristici principale ale plasticului din policarbonat.

 • De 30 de ori mai puternic decât acrilic
 • 88% transmisie a luminii
 • Nivel scăzut de inflamabilitate
 • Durabil împotriva cipurilor și fisurilor
 • Clase rezistente la glonț
 • Ușor de fabricat
 • Izolație electrică bună

Acum, este timpul să identificăm diferența dintre materialele acrilice și cele din policarbonat.

 

Diferența în producție

În procesul de realizare a foilor de plastic acrilice, monomerul și catalizatorul sunt turnate într-o matriță sigilată, încălzită pentru a forma polimerul de plastic acrilic. În mod normal, foile acrilice subțiri durează 10 până la 12 ore pentru a se vindeca, în timp ce foile groase durează câteva zile pentru a se vindeca. Polimerizarea continuă în vrac și metodele de celule lot sunt utilizate pentru fabricarea plasticului acrilic.

Pentru a obține forma dorită a foilor de policarbonat, policarbonatul topit este turnat într-o matriță de înaltă presiune și uscându-l timp de 2-4 ore la 120 ° C. Turnarea prin injecție și extrudarea sunt principalele tehnici utilizate în procesul de fabricare a foilor de policarbonat.

Diferența de aspect

Acrilicul are o suprafață lucioasă asemănătoare sticlei și încăieră ușor suprafața. Este mai transparent și poate fi înmuiat pentru a forma orice fel de formă. Dacă suprafața este dură, stabilă, clară și mai ușoară în greutate decât foile acrilice, este din policarbonat.

Diferența de muchii

Acrilicul are margini perfect de sticlă clare, care pot fi lustruite complet clar. Cu toate acestea, marginile foii de policarbonat nu pot fi lustruite.

Diferența de flexibilitate

Ambele materiale sunt destul de flexibile. În funcție de grosimea acrilicului, acesta poate fi rupt și crăpat după atingerea limitelor. Cu toate acestea, policarbonatul nu crapă sau cip, chiar dacă l-ați forat mai aproape de marginile PC-ului.

Diferența de claritate

Acrilice au o mai bună claritate (capacitatea de difuzie a luminii) decât policarbonat. Transmite 92% din lumină chiar și în cele mai groase dimensiuni, spre deosebire de policarbonat, care transmite 88% din lumină. De asemenea, acrilic poate fi lustruit netedă și strălucitoare pentru a restabili claritatea sa, în timp ce policarbonat nu poate fi lustruit.

Diferența în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor

În conformitate cu standardele europene de testare la foc, policarbonatul are un nivel de certificare b1, care este cel mai înalt grad de certificare a incendiilor. Acrilicul are o certificare b2 care nu este același nivel. Deci, foaia de policarbonat oferă o protecție ridicată împotriva incendiilor față de foile acrilice.

Diferența de lipire și fixare pe cadru

Multe tipuri de adezivi pot fi folosite pentru a face structura acestor materiale plastice stabile. Foile acrilice sau plexiglas au o lipire mai bună a lipiciului, deoarece dau o îmbinare mai curată a adezivului peste foile de policarbonat.

Diferența de versatilitate a culorilor

Foile acrilice sunt disponibile într-o gamă foarte largă de palete de culori. Foile din policarbonat au o gamă mult mai limitată de culori disponibile, deși vin cu culorile largi standard. Spre deosebire de foile de plexiglas, claritatea culorii Lexan scade în timp și va da o nuanță galbenă în timp.

Diferența de putere

Ambele produse sunt foarte puternice în comparație cu sticla. Acrilicul este de 10 ori mai puternic decât sticla și în aceeași grosime, policarbonatul este de 100 de ori mai puternic decât sticla. Chiar dacă rezistența policarbonatului este mai mare decât acrilicul, plexiglasul este de obicei excelent pentru majoritatea cerințelor de geamuri.

Diferența de rezistență la UV

Plexiglas acrilic este cunoscut ca o filtrare UV și transmiterea de plastic cu 3% degradare în aer liber pe o perioadă de 10 ani de timp. Cu toate acestea, policarbonatul nu este rezistent la UV. Razele UV vor decolora culoarea suprafeței foilor de policarbonat.

Diferența de preț

Acrilic întotdeauna iese mai ieftin decât policarbonat. Policarbonatul poate costa cu aproximativ 35% mai mult decât plexiglas acrilic. Acrilic întotdeauna iese mai ieftin decât policarbonat. Policarbonatul poate costa cu aproximativ 35% mai mult decât plexiglas acrilic. Dacă sunteți interesat de plexiglas sau policarbonat, faceți ca această dorință să devină realitate vizitând Fab Glass and Mirror, cea mai de încredere sursă pentru produsele din plexiglas și policarbonat. Fab Glass and Mirror este un producător și distribuitor de top de produse din sticlă și oglinzi. Cu calitatea de top fiind prioritatea lor primordială, compania surse de cele mai bune produse din plexiglas și policarbonat de pe piață și la cele mai competitive prețuri!

Care dintre ele este mai ușor de utilizat?

Când vine vorba de capacitatea de lucru a acestor două materiale plastice, acrilic este mult mai ușor, mai puțin vizibile, și ușor de gestionat pentru a reduce cu instrumente convenționale. De asemenea, ambele produse sunt ușor de curățat cu apă și săpun obișnuite, dar plexiglasul acrilic este mai puțin rezistent la substanțe chimice dure decât policarbonatul. Deci, acrilic este mult mai ușor de utilizat decât policarbonat.

Care dintre ele este recomandată?

Chiar și plexiglasul și policarbonatul au multe caracteristici comune la valoarea nominală, puteți alege un produs care se potrivește proiectului dvs., lovindu-vă de fiecare produs în timp ce performați. Daca iti doresti un material plastic mai stralucitor, mai putin costisitor, rezistent la zgarieturi, indoit termic, claritate ridicata si material reciclabil, plasticul acrilic este ideal pentru nevoile tale. Dacă sunteți o persoană care dorește să aibă o sticlă rezistentă la impact, care este de 30 de ori mai puternică decât acrilicul, rezistent la substanțe chimice sau foile care pot fi forate fără crăpare, plasticul din policarbonat este ceea ce se potrivește nevoilor dvs.

 

Citeste in continuare

Fapt Divers

Pachet cazare pentru sărbătorile Pascale 2023 la Hotel Izvoare – Căciulata

Publicat

pe

Pachet cazare
DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Știm cât de mult vă doriți să ieșiți din cotidianul de zi cu zi și să petreceți timp de calitate cu cei dragi. Așadar, Hotel Izvoare – Căciulata vine către dumneavoastră cu o super ofertă pentru vacanța de Paște. Un pachet festiv care vă va reîncărca bateriile și care va readuce către dumneavoastră magia sărbătorilor pascale.

Am creat un super pachet festiv special pentru Paște care ține cont de toate dorințele și necesitățile fiecăruia.

Pachetul destinat vacanței din preajma sărbătorilor pascale cuprinde:

Sejur în perioada 14-17 aprilie, cu prețuri variabile, care pornesc de la 1850 lei/persoană pentru o cameră standard double şi 2360 lei/persoană pentru o cameră standard single. Tarifele variază în funcție de tipul camerei ales, conform tabelului.

Care sunt beneficiile din cadrul pachetului?

 • 3 nopți de cazare (14,15 și 16 aprilie).
 • 3 mic dejun bufet suedez în data de 15, 16 și 17 aprilie.
 • Cina de bun venit în data de 14 aprilie începând cu ora 19:00 (cu meniu fix, prestabilit, ce include mâncare și băuturi non alcoolice).
 • Prânz în data 15 aprilie între orele 13:30-15:00 (cu meniu fix prestabilit).
 • Cină în data de 15 aprilie începând cu ora 19:00 (cu meniu fix, prestabilit, ce include mâncare și băuturi non alcoolice).
 • Prânz pascal în data de 16 aprilie servit în intervalul 13:30-15:00 (cu meniu fix prestabilit ce include mâncare, băuturi alcoolice și non alcoolice).
 • Cină festivă în data de 16 aprilie, începând cu ora 19:00 (meniu fix, prestabilit, ce include mâncare, băuturi alcoolice și non alcoolice). Programul muzical va fi asigurat de DJ .
 • Acces la piscina exterioară, loc de joacă pentru copii cu vârsta mai mică de 9 ani, sala de sport, parcare, internet Wi-Fi

Ne-am gândit chiar și la cei mici. Iată care sunt condițiile și facilitățile acestora:

 • Copiii cu vârsta între 0-3 ani beneficiază de gratuitate.
 • Copiii cu vârsta cuprinsă între 3-7 ani beneficiază de gratuitate la cazare, iar pentru mese se achită 300 lei/ sejur.
 • Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani se achită 865 lei/ copil/ sejur (cazați în camere Deluxe, Executive, Junior Suite, Prezident Suite, Romantic Suite).
 • Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12-18 ani se achită 1150 lei/ copil/ sejur (cazați în camere Deluxe, Executive, Junior Suite, Prezident Suite, Romantic Suite).
 • Copiii peste 18 ani sunt considerați adulți.
 • Camerele ocupate de 1 adult și un copil cu vârsta mai mare de 7 ani sunt considerate camere duble.
 • Copiii cu vârsta mai mica de 14 ani pot fi cazați în cameră cu părinții, în camere duble Deluxe (cu pat suplimentar pliant) sau în apartamente.

Facilități opționale

 • Saună finlandeză,
 • Masaj

Aceste servicii sunt contra cost și se oferă în limita disponibilității, cu programare în prealabil.

Condiții rezervare

Rezervările pentru pachetele speciale se fac numai prin solicitare scrisă pe mail la adresele de mail rezervari@hotelizvoare.ro, office@hotelizvoare.ro

Disponibilitatea de rezervare va fi confirmată în scris în maxim 24 de ore, iar rezervarea devine fermă la achitarea unui avans de minim 50% din contravaloarea totală a serviciilor comandate.

Ca urmare a locurilor limitate, avansul poate fi achitat în maxim 10 zile calendaristice de la emiterea facturii proforme, urmând ca plata integrală să fie efectuată până la data de 1 aprilie 2023. După această dată, rezervările devin ferme doar cu plata integrală în avans.

Rezervarea locurilor la restaurant, atât pentru copii cât și pentru adulți, se face odată cu rezervarea pachetului.

Oferta completă, precum şi termenii şi condiţiile acestei oferte le puteţi găsi accesând acest link: hotelizvoare.ro/blog

Citeste in continuare

Fapt Divers

De ce sa cumperi Absolut Vodka dintr-un magazin online?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Alcoolul este apreciat si consumat la petrecerile si evenimentele din intreaga lume, acesta fiind cel care ii ajuta pe cei de la petrecere sa se distreze mult mai bine. Acest lucru a a facut ca un numar tot mai mare de persoane sa se orienteze catre cumparaturile online si anume sa achizitioneze aceste bauturi de pe diversele site-uri care le pun la dispozitia lor. Desi se poate parea ca acest lucru nu este ideal, exista numeroase avantaje pe care un magazin online le ofera cumparatorilor care doresc sa se bucure de gustul oferit de o sticla de Absolut.

Unul dintre cele mai populare branduri de bauturi alcoolice este Absolut Vodka, aceasta bautura fiind in topul preferintelor multor persoane atunci cand vine vorba despre petreceri. Unul dintre avantajele principale ale cumparaturilor online de bauturi alcoolice este faptul ca preturile sunt mai mici decat in ​​magazinele traditionale. Mii de magazine online pun la dispozitia clientilor oferte, dar si reduceri la produse precum Absolut, ceea ce face ca achizitionarea online sa fie o optiune mai ieftina decat cumpararea de la un magazin fizic. De asemenea, cumparatorii pot compara preturile si selecta varianta cea mai convenabila pentru ei.

Cumparatorii pot avea acces la o gama mai larga de produse si la un sortiment mai diversificat decat in ​​magazinele fizice, iar acest lucru ii face sa gaseasca rapid ceea ce ai nevoie. Magazinele online ofera produse care pot fi greu de gasit in magazinele fizice, iar daca o anumita persoana isi doreste un tip de bautura, ea il va putea gasi rapid in online. Acest lucru le ofera cumparatorilor posibilitatea de a gasi bauturi alcoolice la preturi rezonabile si de a experimenta produse noi si interesante, avand in vedere ca gama de produse va fi si ea destul de variata.

Cumparatorii mai pot beneficia de livrare rapida si convenabila. In momentul in care cumpara ceva online, aceste bauturi sunt livrate acasa, fara a fi nevoie sa se deplaseze la un magazin fizic. Acest lucru face procesul de cumparare sa fie unul mult mai convenabil si mai rapid, fara a fi nevoie sa se consume prea mult timp.

Cumparatorii pot beneficia de servicii suplimentare precum asistenta si suportul de la magazinele online. Acest lucru le permite cumparatorilor sa adreseze orice nelamurire legata de produsele de care sunt interesati si vor putea fi siguri de faptul ca vor primi in cel mai scurt timp raspunsul pe care si-l doresc de la vanzatorii online.

Cumpararea online de bauturi alcoolice ofera numeroase avantaje. Acestea includ preturi mai mici, acces la o gama mai larga de produse, livrare rapida si convenabila, precum si o asistenta si suport. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere faptul ca cumparatorii trebuie sa fie atenti la livrare si sa se asigure ca bauturile alcoolice sunt livrate in siguranta. Aceste bauturi vor putea fi asadar pe placul lor si se vor bucura mereu de toate aceste avantaje pe care un magazin online le pune la dispozitia acestora.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv7 ore ago

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSub sloganul pleacă ai noștrii,  vin ai noștrii , noi rămânem tot ca proștii !… ANP si MJ vor...

Exclusiv7 ore ago

Depozitul ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere a fost descoperit de acum cativa ani de zile cand BCCO Prahova sesizase DNA ST Ploiesti/Dosarul a fost ingropat de procurorul Negulescu Mircea?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNoi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu,...

Exclusiv8 ore ago

Reacția Poliției Române la problemele semnalate cu privire la uniformă: “…polițiștii nu știu să poarte corespunzător uniforma”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ceea ce inițial credeam că e o glumă, s-a adeverit a fi confirmarea că Nu există bancuri cu...

Exclusiv24 de ore ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinServiciile secrete  conduc sistemul penitenciar sau Ministerului Justiției si tolerează cu bună știință anumite interferențe?

Aveti un Pont1 zi ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala,...

Exclusiv1 zi ago

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPeste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov...

Exclusiv1 zi ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de...

Actualitate2 zile ago

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au...

Exclusiv3 zile ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv3 zile ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv3 zile ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv3 zile ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate5 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv5 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!