Connect with us

Uncategorized

Cateva situatii „speciale” in activitatea unei firme de transport marfa

Publicat

pe

transport marfa

Indiferent de experienta ei, de kilometrii parcursi si de numarul de comenzi efectuate, o firma de transport marfa se va „lovi”, de-a lungul activitatii sale, de cateva situatii speciale. Tocmai de aceea, astfel de companii isi segmenteaza oferta in transporturi de marfuri generale, respectiv specializate.

In prima categorie, intra acele produse care nu necesita conditii speciale de transport si nu sunt supuse unor reglementari legale distincte. In schimb, in cea de-a doua categorie, regasim situatii mai putin intalnite, despre care vom vorbi in continuare.

Volsped, firma de transport marfa fondata in anul 2007, a parcurs pana in prezent 60,3 milioane de kilometri catre 31.680 de destinatii, livrand nu mai putin de 700.000 de tone de marfa. Dintre acestea, majoritatea au fost reprezentate de transporturi de marfuri generale si mobila, insa uneori compania a fost angajata in „misiuni” mai deosebite.

Conform ofertei prezentate pe site-ul oficial, la capitolul Transporturi specializate, intra cele frigorifice, ADR (bunuri periculoase), agabaritice, de autoturisme si alte vehicule, de mobila, materiale textile, cereale si oleaginoase.

Iata, in continuare, principalele particularitati ale unora dintre aceste transporturi de marfa speciale:

1. Transport frigorific. Acesta se refera la marfuri perisabile, fie ca vorbim despre fructe, legume, peste sau carne, iar principala grija a firmei de transport marfa este aceea de a asigura o temperatura constanta a produselor pe tot parcursul calatoriei.

Exista doua tipuri de transport frigorific: cu congelare (pentru produse precum peste sau carne congelata), respectiv cu refrigerare (pentru produse precum fructe si legume, peste si carne proaspata, flori si plante decorative, carcase de animale, medicamente etc).

2. Transport de autoturisme. Volsped efectueaza transporturi nationale si internationale de autovehicule noi sau avariate, pe orice ruta din Europa, fie ca este vorba despre import sau export.

Cele mai frecvente tari de tranzit pentru acest tip de transport de marfa sunt Franta, Germania sau Marea Britanie, insa Danemarca sau Suedia sunt si ele printre cele mai cautate zone. Totodata, compania asigura si transportul unor vehicule precum ATV-uri, ambarcatiuni, motociclete, capete tractoare sau utilaje agricole.

3. Transport agabaritic. Acest tip de transport se refera la marfuri cu dimensiuni sau o greutate peste limitele autorizate. Transporturile agabaritice se pot realiza cu camioane flat-bad (cu o lungime de 13,6 metri si o sarcina utila de 24 de tone) sau cu trailere specializate.

Printre produsele care se preteaza acestui tip de transport se numara utilajele agricole si tractoare, statiile de asfaltare, utilajele de constructii, casele preconstruite, cazanele, piesele turnate, lingourile metalice, echipamentele navale, instalatiile eoliene sau structuri complexe din metal ori lemn.

4. Transport de cereale. Nu in ultimul rand, o firma profesionista de transport de marfa lucreaza inclusiv cu cereale si seminte oleaginoase (grau, orz, porumb, floarea soarelui, rapita), respectand toate normele de igiena si siguranta alimentara.

Volsped furnizeaza asigurare CMR si asigurare de raspundere civila si, cu ajutorul partenerilor sai, dispune de un parc auto complex, alcatuit din mijloace de transport moderne, specializate pentru diverse tipuri de cereale, plante tehnice si materii prime necesare infiintarii culturilor.

Uncategorized

Ce să alegi între o centrală mixtă, centrală pe peleți și centrală pe lemne?

Publicat

pe

De

Ce să alegi între o centrală mixtă, centrală pe peleți și centrală pe lemne?

Creșterea prețurilor la energie și preocupările pentru mediu au determinat tot mai mulți proprietari de locuințe să caute alternative eficiente și ecologice pentru încălzirea locuințelor. Centralele pe biomasă, în special cele pe peleti și lemne, au devenit soluții populare datorită costurilor mai reduse și impactului ecologic minim. Acest articol explorează diferențele dintre trei tipuri principale de centrale pe biomasă: centrala mixtă, centrala pe peleti și centrala pe lemne. Vom analiza avantajele și dezavantajele fiecărui tip pentru a ajuta consumatorii să facă cea mai bună alegere pentru nevoile lor.

 

Ce este o centrală mixtă?

Centralele mixte sunt sisteme de încălzire versatile, capabile să utilizeze atât peleti, cât și lemne drept combustibil. Aceste centrale sunt proiectate pentru a oferi flexibilitate utilizatorilor, permițându-le să aleagă între diferite tipuri de combustibil în funcție de disponibilitate și costuri. Modelele disponibile pe site-ul Dolinex includ opțiuni de la branduri renumite precum Termax și Stropuva, care oferă diferite capacități și specificații pentru a se adapta nevoilor diverse ale utilizatorilor.

Avantaje

 1. Versatilitate în utilizarea combustibilului: Posibilitatea de a folosi atât peleti, cât și lemne, ceea ce oferă flexibilitate în aprovizionarea cu combustibil și posibilitatea de a alege varianta mai economică în orice moment​.
 2. Eficiență energetică ridicată: Aceste centrale sunt proiectate pentru a maximiza eficiența arderii, reducând astfel consumul de combustibil și emisiile poluante.
 3. Autonomie mare: Modelele mixte, cum ar fi cele de la Stropuva, pot funcționa autonom pentru perioade lungi, cu ardere continuă de până la 30 de ore pentru lemne și până la 7 zile pentru cărbune​.
 4. Funcționare automată: Majoritatea centralelor mixte sunt dotate cu sisteme automate de alimentare și control al arderii, asigurând o utilizare comodă și eficientă.

Dezavantaje

 1. Costuri inițiale ridicate: Centralele mixte pot avea costuri inițiale mai mari în comparație cu cele care utilizează un singur tip de combustibil, datorită complexității lor tehnice și a echipamentelor suplimentare necesare​.
 2. Întreținere complexă: Necesită o întreținere mai atentă și periodică pentru a asigura funcționarea optimă a ambelor sisteme de combustie.
 3. Spațiu necesar: Aceste centrale pot necesita mai mult spațiu pentru instalare datorită componentelor suplimentare și a posibilității de a stoca diferite tipuri de combustibil.

Centralele mixte reprezintă o soluție excelentă pentru cei care doresc flexibilitate și eficiență în încălzirea locuinței, oferind posibilitatea de a optimiza costurile și de a utiliza resursele disponibile în mod eficient.

 

Ce este o centrală pe peleti?

Centralele pe peleti sunt sisteme de încălzire moderne care utilizează peleti drept combustibil principal. Peletii sunt făcuți din rumeguș comprimat și alte resturi de lemn, fiind considerați o opțiune ecologică și eficientă energetic. Aceste centrale sunt din ce în ce mai populare datorită ușurinței de utilizare și a automatizării avansate.

Avantaje

 1. Eficiență ridicată: Centralele pe peleti sunt cunoscute pentru eficiența lor energetică ridicată, care poate ajunge până la 90% sau chiar mai mult, reducând astfel costurile de încălzire pe termen lung.
 2. Automatizare: Majoritatea centralelor pe peleti sunt complet automatizate, oferind funcții precum alimentarea automată cu peleti, controlul temperaturii și chiar pornirea și oprirea automată, ceea ce le face extrem de convenabile pentru utilizatorii casnici​.
 3. Emisii reduse: Utilizarea peletilor, un combustibil neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, contribuie la reducerea impactului asupra mediului. Emisiile de gaze cu efect de seră și de alte poluanți sunt mult mai mici comparativ cu alte tipuri de combustibili fosili​.
 4. Spațiu de stocare compact: Peletii ocupă mai puțin spațiu de stocare comparativ cu lemnele, iar densitatea lor energetică mai mare înseamnă că necesită o frecvență mai redusă de alimentare.

Dezavantaje

 1. Costuri inițiale: Achiziția și instalarea unei centrale pe peleti poate implica costuri inițiale mai mari comparativ cu alte soluții de încălzire, însă aceste costuri sunt amortizate în timp datorită eficienței ridicate și costurilor de operare mai scăzute.
 2. Dependența de peleti: Utilizatorii sunt dependenți de disponibilitatea și prețul peletilor, care poate varia în funcție de sezon și de fluctuațiile pieței​.
 3. Întreținere regulată: Deși sunt automatizate, centralele pe peleti necesită o întreținere regulată, cum ar fi curățarea camerei de ardere și verificarea sistemului de alimentare pentru a asigura funcționarea optimă​.
 4. Necesar de electricitate: Funcționarea centralelor pe peleti depinde de electricitate pentru alimentarea automată și controlul sistemului, ceea ce poate fi un dezavantaj în cazul întreruperilor de curent​.

Centralele pe peleti oferă o soluție modernă și eficientă pentru încălzirea locuințelor, combinând comoditatea automatizării cu beneficiile utilizării unui combustibil ecologic. Acestea sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc un sistem de încălzire eficient și prietenos cu mediul.

 

Ce este o centrală pe lemne?

Centralele pe lemne sunt sisteme tradiționale de încălzire care utilizează lemnul ca principal combustibil. Aceste centrale sunt apreciate pentru simplitatea lor și pentru capacitatea de a furniza o sursă de căldură fiabilă și eficientă. Centralele pe lemne pot varia de la modele simple, de bază, până la sisteme mai complexe cu funcții avansate de control și eficiență energetică.

Avantaje

 1. Cost redus al combustibilului: Lemnul este adesea mai ieftin decât alte tipuri de combustibili, mai ales în regiunile unde este disponibil din abundență. Acest lucru face ca centralele pe lemne să fie o opțiune economică pentru încălzirea locuințelor.
 2. Autonomie energetică: Centralele pe lemne oferă independență energetică, deoarece nu depind de rețelele de gaz sau electricitate. Aceasta poate fi un avantaj major în zonele rurale sau în cazurile de întreruperi de curent​.
 3. Eficiență ridicată: Modelele moderne de centrale pe lemne sunt proiectate pentru a maximiza eficiența arderii, asigurând un consum redus de combustibil și emisii minime de poluanți.
 4. Utilizare ecologică: Lemnul este un combustibil regenerabil și, atunci când este utilizat corespunzător, poate fi o opțiune mai ecologică decât combustibilii fosili. Arderea lemnului emite doar dioxidul de carbon pe care copacii l-au absorbit în timpul creșterii​.

Dezavantaje

 1. Necesitatea de spațiu pentru stocare: Stocarea lemnului necesită spațiu considerabil, iar lemnul trebuie păstrat uscat pentru a asigura o ardere eficientă. Aceasta poate reprezenta un dezavantaj pentru locuințele cu spațiu limitat​.
 2. Întreținere și manipulare: Centralele pe lemne necesită o întreținere regulată, cum ar fi curățarea periodică a cenușii și a camerei de ardere. De asemenea, alimentarea manuală cu lemne poate fi laborioasă și necesită timp​.
 3. Emisii de fum și poluanți: Chiar dacă lemnul este o sursă regenerabilă, arderea acestuia poate produce fum și alte particule poluante, care pot afecta calitatea aerului, în special în zonele urbane dens populate​.
 4. Eficiență variabilă: Eficiența centralelor pe lemne poate varia în funcție de calitatea lemnului utilizat și de modul în care acesta este ars. Lemnul umed sau de calitate inferioară poate reduce semnificativ eficiența și crește emisiile de poluanți​.

Centralele pe lemne sunt o soluție tradițională și fiabilă pentru încălzirea locuințelor, oferind avantaje economice și ecologice semnificative. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să fie conștienți de necesitățile de stocare și întreținere, precum și de impactul potențial asupra calității aerului.

 

Compararea eficienței și costurilor

Costuri de instalare și întreținere

 1. Centralele mixte:
  • Costuri de instalare: Acestea sunt de obicei mai mari datorită complexității echipamentelor necesare pentru a funcționa atât cu peleti, cât și cu lemne. De exemplu, centrala mixtă Termax Combo 35 kW are un preț de aproximativ 16.989 RON​.
  • Costuri de întreținere: Necesită o întreținere regulată pentru ambele sisteme de combustie. Curățarea periodică și verificările tehnice sunt esențiale pentru a menține eficiența și siguranța.
 2. Centralele pe peleti:
  • Costuri de instalare: Mai mici comparativ cu centralele mixte, dar totuși semnificative datorită automatizării și tehnologiei avansate incluse. Prețurile variază, dar pot începe de la aproximativ 10.000 RON pentru modelele de bază​.
  • Costuri de întreținere: Întreținerea este mai simplă, dar implică curățarea periodică a sistemului de alimentare și a camerei de ardere pentru a preveni acumulările de cenușă și pentru a asigura funcționarea optimă.
 3. Centralele pe lemne:
  • Costuri de instalare: Cele mai mici dintre cele trei tipuri, cu prețuri pornind de la aproximativ 6.000 RON pentru modele eficiente​.
  • Costuri de întreținere: Necesită o întreținere manuală mai intensă, inclusiv curățarea regulată a cenușii și a coșului de fum. Stocarea și manipularea lemnelor sunt, de asemenea, considerente importante.

Eficiența energetică

 1. Centralele mixte:
  • Acestea sunt foarte eficiente datorită capacității de a alterna între peleti și lemne în funcție de disponibilitate și necesitate. Eficiența variază în funcție de tipul de combustibil utilizat, dar în general este foarte ridicată.
 2. Centralele pe peleti:
  • Eficiența energetică a acestor centrale este de obicei foarte mare, uneori depășind 90%, datorită combustibilului uniform și a automatizării sistemului de ardere​.
 3. Centralele pe lemne:
  • Eficiența poate varia semnificativ în funcție de calitatea lemnului și de modul de operare. Modelele moderne sunt proiectate pentru a maximiza eficiența, dar utilizarea lemnului umed sau de calitate inferioară poate reduce performanța​.

Impactul asupra mediului

 1. Centralele mixte:
  • Impactul asupra mediului este redus datorită flexibilității în utilizarea combustibilului. Peletii, fiind un combustibil neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, reduc semnificativ emisiile în comparație cu arderea lemnului​.
 2. Centralele pe peleti:
  • Acestea au unul dintre cele mai mici impacturi asupra mediului dintre toate sistemele de încălzire, datorită utilizării unui combustibil regenerabil și a emisiilor reduse de poluanți​.
 3. Centralele pe lemne:
  • Arderea lemnului poate produce emisii de particule și alte poluanți, dar utilizarea corectă și lemnul de bună calitate pot reduce semnificativ acest impact. Totuși, acestea rămân mai poluante decât centralele pe peleti​.

 

Alegerea între o centrală mixtă, o centrală pe peleti și o centrală pe lemne depinde de nevoile și preferințele individuale ale utilizatorului. Centralele mixte oferă cea mai mare flexibilitate și eficiență, fiind ideale pentru cei care doresc să maximizeze utilizarea diferitelor tipuri de combustibil. Centralele pe peleti sunt extrem de eficiente și ecologice, ideale pentru cei care doresc un sistem modern, automatizat și cu impact redus asupra mediului. În schimb, centralele pe lemne sunt o opțiune tradițională și economică, dar necesită mai multă întreținere și spațiu de stocare. Indiferent de alegere, fiecare tip de centrală oferă avantaje distincte care pot satisface o gamă largă de cerințe și bugete.

 

Citeste in continuare

Uncategorized

Resurse și Suport pentru Femeile Antreprenor: De la Idee la Succes

Publicat

pe

De

Femeile antreprenor joacă un rol esențial în dezvoltarea economiei moderne, aducând inovație și diversitate în mediul de afaceri. Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, succesul unei afaceri depinde de o prezență online robustă și de utilizarea tehnologiilor avansate. La SecurMeNow, suntem dedicați să sprijinim femeile antreprenor să transforme ideile lor în afaceri de succes. Oferim resurse și suport personalizat pentru a naviga eficient în lumea digitală, asigurându-ne că beneficiază de toate avantajele inovației tehnologice.

Servicii Oferite de SecurMeNow

• Creare de Site-uri Profesionale: O prezență online robustă este esențială pentru orice afacere de succes. Oferim servicii de dezvoltare a unor site-uri web atractive și funcționale, care reflectă identitatea unică a afacerii tale. Echipa noastră de designeri și dezvoltatori colaborează strâns cu tine pentru a înțelege nevoile și obiectivele afacerii tale, asigurându-ne că site-ul tău nu doar arată bine, ci funcționează optim și este ușor de navigat pentru utilizatori.

• Optimizare pentru Motoarele de Căutare (SEO): Vizibilitatea online este crucială pentru atragerea clienților. Implementăm strategii avansate de SEO pentru a îmbunătăți clasamentul site-ului tău în motoarele de căutare, asigurând astfel un trafic mai mare și relevant. Te ajutăm să atragi clienți noi și să crești notorietatea brandului tău.

• Tehnologii Moderne: Adoptarea tehnologiilor de vârf, cum ar fi CRM și ERP, este crucială pentru eficientizarea operațiunilor și îmbunătățirea relațiilor cu clienții. Noi te ajutăm să implementezi aceste soluții pentru a-ți transforma afacerea și a-i crește competitivitatea. Utilizarea tehnologiilor moderne te ajută să gestionezi mai eficient resursele și să oferi servicii de calitate superioară.

• Consultanță și Sprijin Continuu: Oferim suport complet în toate etapele dezvoltării afacerii tale, de la concept și planificare până la implementare și monitorizare. Te asistăm în accesarea fondurilor europene și dezvoltarea unor strategii sustenabile de creștere, asigurându-ne că beneficiezi de sprijinul necesar pentru succesul pe termen lung. Ne angajăm să fim alături de tine în fiecare pas al călătoriei tale antreprenoriale.

• Portofoliu Extins de Soluții Web: Portofoliul nostru cuprinde soluții diverse, incluzând comerț electronic, bloguri, sisteme de gestionare a conținutului și integrări cu rețele sociale. Fiecare soluție este personalizată pentru a maximiza eficiența și impactul afacerii tale online. Implementăm soluții care să răspundă nevoilor specifice ale afacerii tale, ajutându-te să îți atingi obiectivele.

• Parteneriate de Încredere: Colaborăm cu experți renumiți pentru a oferi cele mai bune soluții de finanțare și suport continuu. Aceste parteneriate contribuie la evitarea greșelilor comune și asigură succesul pe termen lung al afacerii tale. Suntem dedicați succesului tău și oferim soluții inovatoare și sprijin constant pentru a te ajuta să navighezi cu succes în era digitală.

Suntem dedicați să transformăm ideile femeilor antreprenor în realitate. Oferim soluții personalizate și suport constant pentru a te ajuta să îți dezvolți afacerea și să prosperi în mediul digital. Cu resursele și suportul potrivit, poți să îți atingi obiectivele și să îți dezvolți afacerea cu succes. Începe-ți călătoria antreprenorială cu noi și profită de oportunitățile oferite de era digitală pentru a transforma ideile tale în realitate.

Citeste in continuare

Uncategorized

Culori potrivite pentru rochii de cocktail, care sa te ajute sa te faci remarcata

Publicat

pe

De

rochii cocktail

Atunci cand participi la un cocktail, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le iei este alegerea rochiei perfecte. Culoarea acesteia joaca un rol esential, deoarece poate influenta felul in care esti perceputa si cum te simti in timpul evenimentului. Alegerea culorii potrivite nu doar ca iti poate accentua trasaturile si personalitatea, dar te poate ajuta sa iesi in evidenta intr-un mod elegant si rafinat.

Iata cateva dintre culorile cele mai potrivite pentru rochii de cocktail din gama dames.ro, care te vor ajuta sa te faci remarcata:

rochii cocktail

rochii cocktail

1. Rosu – simbol al pasiunii si increderii in sine

Rosul este o culoare puternica si vibranta, care atrage imediat atentia. Este simbolul pasiunii, al energiei si al increderii in sine. Alegerea unei rochii de cocktail in aceasta culoare poate transforma instantaneu o aparitie banala intr-una memorabila. Rosu este nuanta ideala pentru persoanele care doresc sa isi afirme prezenta si sa transmita un mesaj de forta si determinare. In plus, rosul complimenteaza o gama larga de tonuri ale pielii, de la cele foarte deschise la cele inchise.

2. Negru – eleganta clasica si rafinament

Negrul este considerat eternul simbol al elegantei si al rafinamentului. O rochie neagra este mereu la moda si potrivita pentru orice eveniment cocktail. Este o alegere sigura si versatila, deoarece poate fi accesorizata in diverse moduri pentru a obtine un look unic de fiecare data. Negrul are, de asemenea, avantajul de a subtia silueta si de a conferi o nota de mister si sofisticare.

3. Albastru regal – rafinament si calm

Albastrul regal este o culoare care emana noblete si calm. Este o nuanta sofisticata care transmite stabilitate si incredere. Selectarea unei rochii de cocktail in aceasta culoare va atrage privirile prin eleganta subtila pe care o ofera. Albastrul regal este perfect pentru evenimentele la care doresti sa impresionezi fara a fi prea stridenta. De asemenea, aceasta culoare se potriveste de minune cu bijuterii din argint sau aur alb.

4. Verde smarald – natura si vitalitate

Verdele smarald este o culoare vibranta si plina de viata, inspirata de frumusetea naturii. Este o alternativa excelenta pentru alegerea unei rochii de cocktail, deoarece este atat de rar intalnita incat te va ajuta sa iesi in evidenta intr-un mod placut si inedit. Verdele smarald este potrivit pentru persoanele care doresc sa aduca o nota de prospetime si originalitate tinutei lor. In plus, aceasta culoare se potriveste de minune cu accente de aur, pentru ca iti ofera un look luxuriant si sofisticat.

5. Auriu – stralucire si opulenta

Auriul este culoarea asociata cu bogatia si luxul. Purtarea unei rochii de cocktail in aceasta nuanta va atrage instantaneu toate privirile si te va pune in centrul atentiei. Este o culoare perfecta pentru evenimentele de seara, unde stralucirea sa naturala poate fi cu adevarat apreciata. Auriul poate fi combinat cu accesorii delicate pentru a crea un look echilibrat si elegant, fara a parea prea ostentativ.

6. Argintiu – modernitate si stralucire

Argintiul este o alta culoare care sugereaza modernul si rafinamentul. Este o alegere excelenta pentru o rochie, mai ales daca evenimentul are loc intr-un cadru contemporan sau futurist. Argintiul are capacitatea de a reflecta lumina intr-un mod unic si de a adauga stralucire si dinamism tinutei tale. Este potrivit pentru persoanele care doresc sa aduca o nota de originalitate si stil aparitiei lor.

7. Mov – mister si creativitate

Movul este o culoare care emana mister si creativitate. O rochie mov poate fi atat de rafinata, cat si de provocatoare, in functie de nuanta aleasa. Este o culoare ideala pentru persoanele care doresc sa se exprime intr-un mod unic si artistic. Movul complimenteaza de asemenea o varietate de tonuri ale pielii si poate fi accesorizat in moduri variate pentru a crea o aparitie memorabila.

Alegerea culorii potrivite pentru rochii de cocktail depinde de personalitatea ta, de evenimentul la care participi si de mesajul pe care doresti sa-l transmiti. Indiferent de alegerea facuta, important este sa te simti confortabila si increzatoare, astfel incat sa poti straluci in orice context.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv15 ore ago

Angajații Arhivelor Naționale primesc noi atribuții, dar fără soluții pentru inechitatea salarială.

Angajații din Arhivele Naționale au primit, peste noapte, noi atribuții, fără a fi consultate, conform Sindicatului Europol. O modificare puțin...

Gemevo Gemevo
Exclusivo zi ago

Irigatoarele bucale: Soluția eficientă pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare

Menținerea unei igiene orale impecabile este esențială pentru toată lumea, dar este deosebit de importantă pentru cei care poartă aparat...

Exclusiv2 zile ago

CSM Ploiești în criză: „MILITIANUL” Dănuț Burghelea, favorit pentru funcția de director în mijlocul controversei

CSM Ploiești a „anunțat” (pe şestache) organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al instituției, fără a consulta aleșii...

Exclusiv3 zile ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusiv3 zile ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusiv3 zile ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv4 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv4 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv4 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv4 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv4 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv4 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv4 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv5 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv5 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv