Connect with us

Featured

Stroe ”Chiloțarul”, ginerele lui Vela!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

De departe, lista ”indezirabililor” din viitorul Guvern este deschisă de Ionuț Stroe. Ministrul Tineretului și Sportului ajungând deja o persoană ”nefrecventabilă” chiar și pentru colegii de Cabinet sau ceilalți lideri liberali. Sătui deja de plângerile care curg din partea  a tot mai multe federații aduse la exasperare de intervențiile considerate parcă ”prea ca la țară” ale lui Stroe. Mai mult decât atât, părerea unanimă fiind că ministrul intră ”la rupere” tocmai pentru că știe că nu va mai ”pupa” sub nicio formă un nou mandat la conducerea MTS.

În trening, alături de fosta soție Bogdana Țiței

Astfel că, izolat la nivelul conducerii Partidului Național Liberal mai ceva decât dacă ar fi fost depistat cu COVID, Ionuț Stroe încearcă în aceste zile să își joace o ultimă carte de a își sui ”sacii” personali în viitoarea ”căruță” guvernamentală. Numai că ”legendarea” legăturii pe care acesta ar avea-o cu fiica vitregă a ministrului de Interne, Marcel Vela pare a fi totuși picătura care a umplut paharul conducerii liberale. Astfel că, după cum susțin sursele noastre, faptul că s-a lipit ca marca de scrisoare de Andra Pleșa, nimeni alta decât fiica partnerei de viață a ministrului de Interne nu doar că nu îi va salva postul ministrului ”chiloțar”, dar nu va face decât să îi grăbească ejectarea din viitoarea formulă guvernamentală. Iar pe ”topoganul” pe care se va rostogoli mult mai curând decât se așteaptă el cariera politică a ”micului gigolo” din Guvern, lui Ionuț Stroe îi va fi cu atât mai dificil de manageriat și situațiile explozive de la diverse federații de renume, precum cea de Volei sau de Rugby. Ca să nu mai vorbim că recenta ”aroganță” de a îi solicita direct premierului Ludovic Orban, peste rând, limuzine de fițe de la confiscări pentru a sparge gura târgului prin oraș îl va costa mai mult decât își închipuie!

”Intrare” la Roberta Anastase

Între anii 2004 – 2007, actualul ministru a fost directorul Direcției Județene pentru Tineret Dolj. Este și perioada în care se spune că Ionuț Stroe ar fi ”pus ochii” pe omoloaga de la Prahova, tânăra pedelistă Bogdana Țiței. Fiica fostului director al Spitalului Municipal Câmpina, dar mai ales cea considerată cea mai bună prietenă a Robertei Anastase.

”Chiloțarul” s-a lipit de fiica vitregă a ministrului de Interne

Femeia care, profitând de sprijinul necondiționat al unui Traian Băsescu aflat la apogeul carierei sale politice era poate cel mai influent politician al momentului. Astfel că își permitea inclusiv să numere inclusiv voturile din Camera Deputaților mai ceva ca pe ”steagurile lui Pristanda”. Astfel că Ionuț Stroe s-a căsătorit cu Bogdana Țiței, naș celor două ”tinere speranțe” ale ”regimului portocaliu” fiindu-le chiar primarul Ploieștiului, Adrian Voloșevici. Iar dacă nașul urma să aibă mari probleme cu Justiția pe urmă, ”ginerică” va face în continuare carieră în ministerul pe care acum a ajuns chiar să îl conducă. După ce între timp a divorțat de Bogdana Țiței, alături de care are doi copii.

Andra Sabrina Pleșa

După cum susțin sursele noastre, Ionuț Stroe s-a făcut remarcat mai de mult timp în cadul MTS, dar nu neapărat prin performanțele de la conducerea Direcției Județene de Tineret Dolj sau a Direcției de Programe Recreative și Divertisment pentru Tineret. Ci mai degrabă pentru vizitele în trening pe care le făcea la sediul ministerului din Vasile Conta, spre deliciul nedisimulat al tuturor celorlalți funcționari. Cei care râdeau cu lacrimi de el, dar cărora acum le este șef… Ce-i drept, între timp Ionuț Stroe a progresat și la capitolul vestimentar, astfel că după ce a ajuns ministru a putut fi văzut ”live” de o țară întreagă, în timp ce acorda un interviu televizat în cămașă și… chiloți! Numai că ultima lovitură a lui Ionuț Stroe este… Andra Sabrina Pleșa. Fata vitregă a ministrului de Interne, cea care a pierdut la alegerile locale pentru Primăria Caransebeș, trebuind să se mulțumească doar cu poziția de consilier local. Și chiar dacă ambițiosul Ionuț Stroe speră probabil că Andra poate fi ”cheia” care să îi deschidă ”ușile” necesare pentru a primi barem o călduță sinecură politică, dacă tot va fi ”zburat” din Guvern, inițiații sistemului chiar că nu ar băga deloc mâna în foc pentru asta.

Guvernul a băgat bani în stadionul Arcul de Triumf, dar Stroe refuză să îl predea înapoi la FRR!

Considerînd că prioritățile acestuia ar trebui să fie în acest moment cu totul altele. Și nu ne referim aici la ”ambiția” ministrului de a pune mâna nu pe una, ci pe două dintre limuzinele de la Confiscări, deși sunt instituții de forță care așteaptă la rând și de peste 10 ani să își completeze dotarea deficitară. În schimb, pentru că a găsit ușa deschisă la Orban, încă ministrul Tineretului și Sportului și-a forțat din nou norocul, crezând probabil că dacă face pe ”ginerele vitreg” al ministrului de Interne, atunci totul i se permite. Deși semnalele primite din partea ministrului Vela nu au lăsat loc de nicio interpretare cu privire la atitudinea strict instituțională a acestuia. Dar ce să priceapă ”Stroe chiloțarul”, când ministrul Tineretului și Sportului continuă să forțeze ”decapitări” sau preluări a patrimoniului unor federații ”grele” precum cea de Volei sau cea de Rugby…

Minge la fileu pentru distribuitoarea de mingi!

Iar pentru a înțelege mai bine stilul de lucru ”echidistant” al ministrului Stroe, în timp ce sportul românesc este oricum deja în ghearele colapsului provocat de pandemie dar nu numai, poate trebuie amintită și ”acțiunea operativă” desfășurată la Federația de Volei. Una care se va tranșa definitiv nu în biroul ministerial, ci cel mai probabil în cele ale anchetatorilor care au luat urma ”axei de business” care cuprinde și circuitul ” Binoculars Consult Company SA – Societatea de Servicii și Comerț – Open Print SRL – O&N Comunication SRL. Oana Sârb știe de ce! Dar și ”axa 2”, tot din jurul Oanei Sârb, instalată conducătoarea de facto a Federației de Volei, deși informațiile ministrului ar fi arătat că aceasta este dealer autorizat Mikasa și a  distribuit mingii și echipament sportiv cluburilor Știința Bacău, Arcadia Galați, CSU Târgu Mureș, ACS Volei Municipal Zalău, Dinamo, Baia Mare sau la Dej. ”Axă” care mai include și ”bornele” Esteuropa Invest Italrom SRL – ABC Contractors SRL, Bloom MV SRL și SIG Development Group SRL.

”Atac raider” la Arcul de Triumf!

Însă nu doar situația de la Federația de Volei va fi tranșată în instanță, dar și cea de la Federația de Rugby. Acolo unde ministrul Stroe ar fi încercat un adevărat ”atac raider” pentru a ”șmenui” actele noii baze sportive de la Arcul de Triumf. Pur și simplu acesta refuzând să mai predea înapoi Stadionul Arcul de Triumf, după ce Federația de Rugby urmase procedurile legale pentru ca baza să poată fi construită de către Compania Națională de Investiții. Și astfel s-a ajuns ca Federația de Rugby să fie nevoită să facă tot felul de adrese, precum cea nr. 3679 din 24.09. 2020, ca să dăm doar un exemplu recent, înaintate Ministerului Tineretului și Sportului. Și prin care FRR ”solicită urgentarea confirmării disponibilității locației stadionului pentru includerea acestuia în programul forurilor internaționale, mai ales că urmează să fie definitivat calendarul competițional internațional al viitoarelor competiții pe următorii ani și, în mod special, pentru că Federația Română de Rugby a aplicat pentru organizarea WORLD Rugby U20 Championship”.

Totul în zadar însă, situația tinzând să devină din una jenantă, una penală deja! Pentru că ministrul Stroe refuză să dea înapoi Federației de Rugby stadionul ”Arcul de Triumf”, cel pe care Ministerul Tineretului și Sportului l-a avut în custodie doar pe perioada construcției realizate de Compania Națională de Investiții, cam la fel cum rușii refuză să dea înapoi Tezaurul României! Ionuț Stroe trăgând de timp pentru a forța darea unei HG de înființare a unui Complex Sportiv Național, deși o asemenea măsură este ilegală! Pentru că terenul se află în proprietatea privată a statului, ci nu în cea publică a statului! Iar lucrarea stadionului nu este terminată și recepționată! Însă ”încăpățânarea” ministrului Stroe – una știută bine deja de procuorii de ce atât de puternic motivată! – ar duce la situația halucinantă ca Guvernul României să dea o Hotărâre de Guvern prin care să mute terenul din proprietatea privată a statului în cea publică a statului, ”dublată” de o altă HG, de înființare a unui CSN la București! Și totul cel mai probabil pentru a prinde ”cine trebuie o felie”…

 

Exclusiv

Managementul defectuos în cadrul IGPR: Oscarul irosit și implicațiile abuzurilor

Publicat

pe

De

Sindicatul Diamantul a dezvăluit că la IGPR, abuzurile privind acordarea Oscarurilor au atins cote alarmante.

” Eminentele cenusii” din IGPR par să opereze majorări de excelențe fără o justificare clară, reducând procentul la aproximativ 3%, folosind sume strânse din provincie pentru recompensarea unor indivizi merituoși din Aparatul Central. În ciuda promisiunii de analiză a sesizărilor referitoare la acordarea defectuoasă a Oscarurilor, există incertitudini legate de deschiderea către evaluarea „excelenților” din cadrul IGPR.

Avem astfel o situație în care investigăm modul în care se acordă Oscarurile, în căutarea transparenței și coerenței în cadrul IGPR. Evaluarea unui coordonator la nivel național trebuie să reflecte într-adevăr capabilitatea sa managerială și eficiența.

Recent, am demarat un sondaj privind situația patrimoniului cultural național, adresând întrebări legate de infracțiuni, contravenții și problematica detectoarelor de metale pentru a înțelege evoluția domeniului în ultimii 20 de ani. Cu toate acestea, reacția distinsului șef al Serviciului Patrimoniu Cultural Național din IGPR a fost una defensivă și fără argumente solide.

Este evident că gestionarea acestui domeniu necesită un nivel ridicat de expertiză și atenție la detalii. În loc să se bazeze pe date statistice și analize profunde, se pare că există o lipsă de management strategic și un accent exagerat pe compararea cu anii precedenți, cu implicații negative asupra rezultatelor și eficienței investigațiilor.

Astfel de deficiențe în conducerea IGPR reprezintă o amenințare directă asupra capacității Poliției Române de a gestiona eficient situațiile infracționale și contravenționale legate de patrimoniu cultural. Managementul defectuos și lipsa de implicare a specialiștilor calificați pot duce la pierderi semnificative și la erodarea reputației instituției.

Este esențial ca conducerea IGPR să ia măsuri imediate pentru a remedia aceste deficiențe, permitând reintegrarea specialiștilor calificați și consolidarea activităților de protejare a patrimoniului național. Analiza detaliată a situației și adoptarea unor strategii clare ar putea reprezenta schimbarea necesară pentru a restabili eficiența și profesionalismul în cadrul IGPR (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Abuzuri la IPJ Neamț: Utilizarea neautorizată a Tehnologiei de Supraveghere

Publicat

pe

De

Sindicatul Europol Neamț a dezvăluit că la IPJ Neamț, abuzurile împotriva lui Cănărău Ioan au atins un nou nivel al ilegalităților.

În urma unei cercetări disciplinare, Inspectorul Principal Balan Sergiu Cătălin a fost sancționat cu reducerea salariului cu 20% pentru trei luni. Acesta a fost instigat și îndrumat de către comisarul șef Osoianu Mihai Iulian în solicitarea către Biroul de Analiză a Informațiilor pentru elaborarea unei Note OSINT (Open Source Intelligence).

Această acțiune a fost inițiată cu scopul de a proba existența unor infracțiuni, în detrimentul documentării activităților sindicale. Biroul respectiv efectuează verificări folosind surse deschise precum internetul sau presa pentru a aduna informații utile privind infracțiuni, persoane sau entități implicate, recrutarea surselor de informații și altele.

Aceste abuzuri grave ridică semne de întrebare asupra integrității și practicilor din cadrul IPJ Neamț. Astfel de acțiuni ar trebui să atragă sancțiuni severe, inclusiv retragerea certificatelor ORNISS și eventual demiterea persoanelor implicate din structura poliției. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

Supravegherea extinsă a populației în era inteligenței artificiale

Publicat

pe

De

Cotidianul Național dezvăluie într-un articol semnat de jurnalista Claudia Marcu că Regulamentul UE privind normele armonizate pentru inteligența artificială instituie o formă de supraveghere totală asupra populației. Acesta permite utilizarea sistemelor IA pentru identificare biometrică la distanță, analiza comportamentului viitorilor angajați sau supravegherea elevilor în timpul examenelor. De asemenea, sistemele IA vor fi folosite pentru evaluarea eligibilității individuale pentru servicii de sănătate.

Sub acoperirea reglementării sistemelor de IA în UE, Comisia Europeană aduce în realitate o supraveghere extinsă asupra cetățenilor. Astfel, identificarea biometrică la distanță în timp real în spații publice devine oficial permisă în anumite condiții.

Sunt incluse situații precum căutarea de victime ale răpirii, traficului de persoane sau exploatării sexuale, precum și localizarea persoanelor dispărute sau prevenirea unor amenințări grave la adresa indivizilor sau securității lor. De asemenea, se autorizează localizarea sau identificarea presupușilor infractori pentru investigații penale sau aplicare de pedepse.

Conform Regulamentului UE, utilizarea sistemelor de identificare biometrică la distanță în spațiile publice necesită aprobare prealabilă de la o autoritate judiciară sau administrativă independentă a statului membru respectiv. În caz de urgență, sistemele pot fi folosite temporar fără aprobare, dar cu solicitarea acesteia în maxim 24 de ore.

Actul normativ include o listă a sistemelor IA cu risc ridicat, impunând implementatorilor evaluarea impactului asupra drepturilor fundamentale. Printre acestea se numără sistemele destinate recunoașterii emoțiilor sau monitorizării comportamentului în școli, dar și cele utilizate pentru evaluarea angajaților sau a eligibilității pentru anumite servicii publice esențiale.

Aceste sisteme IA cu risc ridicat trebuie să fie evaluate în privința impactului asupra drepturilor fundamentale, inclusiv descrierea proceselor de utilizare și grupurile afectate de acestea. Alte utilizări prevăzute sunt evaluarea persoanelor fizice în diverse contexte, inclusiv stabilirea creditelor sau estimarea riscurilor în asigurări.

În concluzie, normele privind inteligența artificială ridică probleme semnificative legate de supraveghere și evaluare a individului, impunând o atentă monitorizare a modului în care aceste tehnologii sunt implementate și utilizează datele personale.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Managementul defectuos în cadrul IGPR: Oscarul irosit și implicațiile abuzurilor

Sindicatul Diamantul a dezvăluit că la IGPR, abuzurile privind acordarea Oscarurilor au atins cote alarmante. ” Eminentele cenusii” din IGPR...

Exclusiv16 ore ago

Abuzuri la IPJ Neamț: Utilizarea neautorizată a Tehnologiei de Supraveghere

Sindicatul Europol Neamț a dezvăluit că la IPJ Neamț, abuzurile împotriva lui Cănărău Ioan au atins un nou nivel al...

reîncărcare Orange reîncărcare Orange
Actualitate3 zile ago

Ce avantaje ai la reîncărcare Telekom prin incarca.ro?

Să cumperi o reîncărcare Telekom a devenit un procedeu foarte simplu în 2024, din cauza dezvoltării internetului și implicit a...

Exclusiv4 zile ago

Neclare și nocive: Provocările legate de reglementarea conducerii sub influente psihoactive în România

Sindicatul Diamantul, prin Emil Pascut, dezvăluie că suntem expuși riscului grav de a conduce sub influența substanțelor psihoactive, nu doar...

Exclusiv5 zile ago

Cheltuieli bugetare “ciudate” ale tandemului Ciolacu – Oprea/Partea a II a

Revenim cu noi date referitoare la modul cum sunt cheltuiti banii contribuabililor de catre ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu...

Exclusiv5 zile ago

Rectificări esențiale pentru OUG-ul 24/2024: Ajustări cruciale pentru respectarea prezumției de nevinovăție

După neclaritățile provocate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în urma promulgării OUG nr. 24/2024, menită să îmbunătățească siguranța rutieră, au...

Exclusiv5 zile ago

Controverse și opacitate în procesul de concursuri la Ministerul Afacerilor Interne – Perspectiva Sindicatului Național DECUS

A avut loc ședința Grupului de Dialog Social la Ministerul Afacerilor Interne, fiind prezent pe ordinea de zi Proiectul OMAI...

Exclusiv6 zile ago

Investigarea acuzațiilor de poliție Sindicală și implicarea Serviciilor de Informații la IPJ Neamț: Sindicaliștii Europol aduc dovezi

Sindicatul Europol Neamț a ridicat acuzații serioase într-o postare pe pagina sa de Facebook împotriva IPJ Neamț, sugerează existența unor...

Exclusiv6 zile ago

Testele rapide în Poliția Română și provocările Toxicologiei: Dezbateri și clarificări

Dezbaterile recente au evidențiat diferențele dintre testele rapide de screening utilizate de Poliția Română și testele diagnostice confirmatorii efectuate la...

Exclusiv6 zile ago

Scandalul Organigramei Politiei Locale Ploiesti: Alerta dată de fostul consilier al Primarului Volosevici

Fostul consilier onorific al primarului Volosevici, Gerard Georgescu, trage un nou semnal de alarmă: „Opriți, nașii, finii și amantele, ultimele...

Exclusivo săptămână ago

Redefinind standardul: Sindicatul Europol aduce lumina asupra erorilor în anunțurile de recrutare

Sindicatul Europol atrage atenția asupra erorii apărute pe site-ul oficial al MAI referitoare la viitoarele angajări: „Ar fi corect să...

Exclusivo săptămână ago

Scandal în Poliția Română: Cum un șef a pus normă de amenzi și a denunțat subalternii pentru avertismente prea multe

„Până aici s-a ajuns” – acesta este nivelul unui șef din Poliția Română. Sindicatul Sidepol a dezvăluit preocuparea legată de...

Exclusivo săptămână ago

Mărturie de profesionalism: polițiștii români și exemplul lor de solidaritate în trafic

Polițiștii români demonstrează încă o dată solidaritate și profesionalism în trafic, conform Sindicatului Europol Ieri dimineață, în jurul orei 07:30,...

Actualitateo săptămână ago

Descopera Magia Amintirilor Cu Cabina Foto Fantastic – Cabina Foto Ploiesti

Organizarea unui eveniment special poate fi o provocare, dar și o oportunitate de a crea amintiri de neuitat. Indiferent dacă...

Exclusiv2 săptămâni ago

Transparență sau aparente? O privire critică asupra activității DGA în prevenirea corupției

DGA, aparent preocupată de transparență și prevenirea corupției, este descrisă de Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul ca un ciob...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv