Connect with us

Actualitate

Situație disperată la IPJ Ilfov, din cauza COVID-19. „Zeci de polițiști sunt bolnavi, iar DSP se preface că nu existăm!” – Surse

Incisiv

Publicat

pe

Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov se găsește într-o situație extrem de grea, în condițiile în care polițiști de la toate structurile dar și de la Posturile de Poliție din localități au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Polițiștii susțin că, deși s-au făcut numeroase solicitări oficiale către Direcția de Sănătate Publică (DSP), nu s-a primit niciun răspuns.

Surse din rândul polițiștilor ilfoveni au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că la nivelul instituției a izbucnit un adevărat focar de COVID-19. Ca urmare, spun sursele citate, au fost afectate aproape toate structurile, în special acolo unde polițiștii sunt nevoiți să interacționeze cu cetățenii.

Astfel, spun sursele citate, au fost serios afectate Serviciul de Investigații Criminale, unde au fost depistați cu noul coronavirus mai bine de zece polițiști, Serviciul Acțiuni Speciale, unde s-ar fi îmbolnăvit șase luptători, Serviciul Poliției Rutiere, dar și agenți de la Posturile de Poliție, în special cele din Voluntari și Măgurele.

În acest context, spun anchetatorii, s-ar fi făcut zeci de sesizări către DSP, inclusiv de către conducerea IPJ Ilfov, toate rămase fără răspuns.

Până acum, COVID-19 a ucis patru polițiști

„Au fost sesizați de nenumărate ori, dar nu au răspuns niciodată. Toți polițiștii bolnavi s-au testat pe banii lor, deși au plătit o viață asigurări de sănătate”, au mai spus sursele citate.

Până acum, conducerea IPJ Ilfov a dispus dezinfectarea spațiilor și s-a stabilit o decalare a turelor, în așa fel încât să se evite aglomerarea, iar polițiștii să interacționeze cât mai puțin unii cu ceilalți.

Până acum, la nivel național, din cauza noului coronavirus au decedat deja patru polițiști. Primul deces s-a înregistrat la IPJ Olt, după care au urmat alți trei colegi ai acestuia, din cadrul inspectoratelor județene de la Brașov, Timiș, Gorj și Buzău.

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

ENEL și ENI dezvoltă în comun proiecte de hidrogen

Incisiv

Publicat

pe

De

 • Companiile studiază împreună două proiecte pilot care vizează furnizarea de hidrogen verde către rafinăriile Eni selectate
 • Cele două proiecte pilot vor implica electrolizatoare de aproximativ 10 MW fiecare și vor începe să genereze hidrogen verde până în 2022-2023

Liderii mondiali din sectorul energetic Enel și Eni colaborează pentru a dezvolta proiecte de hidrogen ecologic. Cei doi parteneri intenționează să producă hidrogen verde prin electrolizatoare alimentate cu energie regenerabilă. Electrolizatorii vor fi amplasați lângă două dintre rafinăriile Eni, unde hidrogenul verde pare a fi cea mai bună opțiune de decarbonizare. Fiecare dintre cele două proiecte pilot va avea un electrolizator de aproximativ 10 MW și vor începe să genereze hidrogen verde până în 2022-2023, conform estimărilor.

Francesco Starace, CEO și director general al Grupului Enel, a declarat: „Suntem interesați să explorăm cu Eni sectorul promițător al hidrogenului verde. Împreună am identificat câteva locații unde putem începe primele proiecte. Sistemul general pe care îl avem în vedere va funcționa ca o buclă închisă prin care electrolizorul alimentat cu energie regenerabilă și rafinăria vor fi în aceeași locație, evitând astfel construirea unei infrastructuri de transport complexe pentru a distribui hidrogenul. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum hidrogenul verde alimentează procesele de rafinare și biorafinare ale Eni și lucrăm pentru ca primul sistem de operare să fie pus în funcțiune înainte de sfârșitul planul nostru extins pe o durată de trei ani. „

Claudio Descalzi, CEO Eni, a declarat: „Acest parteneriat în domeniul hidrogenului verde face parte din strategia extinsă de tranziție energetică a Eni. Obiectivul nostru este de a accelera reducerea amprentei noastre de carbon prin implementarea celei mai bune soluții aplicabile cu emisii scăzute de carbon, fie verde, fie albastru, pentru a reduce emisiile noastre directe, precum și pentru a trece la produse bio pe care să le oferim clienților noștri.

În segmentul hidrogenului verde, Grupul Enel dezvoltă proiecte și în Spania, Chile și Statele Unite. În cazul în care îmbunătățirile economice preconizate pentru industria hidrogenului verde sunt confirmate,  Grupul intenționează să-și crească la peste 2 GW capacitatea de hidrogen verde până în 2030.

În segmentul hidrogenului, Eni studiază și alte proiecte în Italia și în Marea Britanie.

Prezenta Înțelegere ar putea fi supusă unor acțiuni obligatorii ulterioare pe care părțile implicate le vor defini în conformitate cu legea aplicabilă, inclusiv cea care reglementează operațiunile între părțile afiliate.,

Enel este o companie energetică multinațională, unul dintre liderii integrați pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare de utilități din Europa după EBITDA din activități curente. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 87 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are peste 74 de milioane de clienți casnici și companii în întreaga lume, reprezentând cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile și operează unități de producție cu o capacitate instalată de peste 47 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Oceania. Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este liderul mondial în soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW, gestionată la nivel global; compania a instalat 116 MW de capacitate de stocare iar, în sectorul mobilității electrice, a pus la dispoziție în jur de 140.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

 

Eni este o companie energetică care operează în 66 de țări din întreaga lume și are aproximativ 32.000 de angajați. Compania operează în explorarea, dezvoltarea și producția de petrol și gaze, rafinarea și comercializarea, tranzacționarea și transportul maritim, energia chimică, energiile regenerabile și soluțiile inovatoare în economia circulară. Misiunea Eni este inspirată de Agenda ONU 2030 iar aceste valori se reflectă în modelul său de afaceri, bazat pe trei piloni ai neutralității carbonului pe termen lung, excelenței operaționale și creării de alianțe pentru dezvoltarea locală. Noul Eni se bazează pe eficiență, integrare și implementarea de noi tehnologii. Decarbonizarea este încorporată structural în strategia și ambițiile noastre generale și în ultimul raport Sustainalytics din septembrie 2020, Eni a obținut un scor ESG de 25,7, clasându-se în top 3% între companiile similare din sectorul energetic.

Citeste in continuare

Actualitate

Tot ce trebuie să știi despre endodonție și tratamentul de canal

Incisiv

Publicat

pe

De

Termenul „endodonție” provine din limba greacă și s-a format prin alăturarea a două cuvinte: „endo” (înăuntru) și „dontia” (dinte). Așadar, endodonția se ocupă cu biologia și patologia interiorului dintelui: pulpă dentară, țesuturile rădăcinii și dintelui.

Este important să menționăm faptul că atunci când ne referim la endodonție vorbim despre o specialitate conservativă, dat fiind că rolul medicului endodont este acela de a efectua un tratament endodontic cu scopul de a păstra cât mai mult din structura dintelui natural.

Microscopul dentar reprezintă tehnologia care nu trebuie să îi lipsească medicului endodont în realizarea procedurilor endodontice, precum obturația de canal, sau a procedurilor de chirurgie endodontică (rezecția apicală).

Utilizarea microscopului în endodonție dinții naturali pot fi recuperați în proporție de 90%, deoarece calitatea actului medical este superioară tratamentului clasic, fără microscop dentar.

Cu ajutorul microscopului, medicul are o vizibilitate ridicată asupra canalelor și a rădăcinilor dinților și poate curăța și elimina în mod eficient infecția dentară, ajutând astfel la păstrarea structurii dintelui natural.

Un tratament endodontic corect va pregăti, practic, dinții naturali pentru lucrările protetice care urmează a fi realizate ulterior, respective coroanele dentare care vor proteja și vor oferi rezistență, pe viitor, dintele natural.

Când este necesar un tratament endodontic?

Tratamentul endodontic este folosit în afecțiuni precum cariile profunde, infecții dentare extinse până la rădăcini, sau traumatismele dentare severe (fracturi dentare).

Astfel, obturația de canal este o procedură care salvează dintele de la extracția dentară.

O carie dentară profundă este considerată a fi atunci când a pătruns smalțul, a trecut de dentină, a ajuns în final la nivelul camerei pulpare și a produs, astfel, infectarea pulpei dentare.

Nu în ultimul rând, trebuie precizat faptul că tratamentul endodontic pe care îl va recomanda și, ulterior, pe care îl va realiza medicul dentist specializat în endodonție constă în îndepărtarea filetelor nervoase și a vaselor de sânge inflamate (sau a vaselor de sânge infectate) din camera pulpară și din canalul radicular și în sterilizarea și obturarea canalului.

Cui i se adresează tratamentul endodontic?

Tratamentul endodontic se adresează, în general, oricărui pacient care prezintă unul sau mai multe simptome din lista de mai jos:

 • apariția unei sensibilități a dinților la alimente/băuturi calde sau reci;
 • apariția subită a unei dureri acute, pe care pacientul o resimte extrem de dificil de suportat
 • constatarea unor modificări de culoare la nivelul dintelui;
 • apariția unei fistule din care curge puroi;
 • prezența unei carii extinse pe suprafața dintelui (aici vorbim, evident, despre carii netratate și care s-au agravat);
 • existența unui traumatism dentar;
 • existența unor afecțiuni parodontale (gingivită, parodontită);
 • sensibilitate crescută la nivelul țesuturilor moi din vecinătatea dintelui și modificări de formă a acestor țesuturi.

Așadar, tratamentul endodontic este recomandat atunci când pacientul prezintă unul sau mai multe simptome din lista de mai sus.

Care sunt avantajele tratamentului endodontic?

Principalul avantaj al unui tratament endodontic este, firește, posibilitatea de a salva dintele de la extrracția dentară.

De asemenea, tratamentul endodontic te ajută să ai un zâmbet frumos și sănătos la orice vârstă, aspect care, pe termen lung, îți poate îmbunătăți calitatea vieții din foarte multe puncte de vedere.

Nu în ultimul rând, un tratament endodontic corect realizat de la început, reduce considerabil șansele de a avea nevoie, mai târziu, de intervenții sau de proceduri mai complexe, care presupun investiții mari sau foarte mari (atât de ordin financiar, cât și la nivel de timp alocat).

Este tratamentul endodontic dureros?

Răspunsul simplu: nu, tratamentul endodontic nu este dureros.

În clinica, medicii endodonți utilizează tehnici și tehnologii moderne de tratament, prin urmare pacientul nu va resimți durere sau disconfort post-procedură.

Sigur, există și cazuri rare în care organismul unui pacient reacționează diferit și, prin urmare, poate resimți un disconfort local (în general timp de câteva zile), însă aceste cazuri trebuie considerate a fi excepția, nu regula.

De asemenea, dacă ai constatat prezența unuia sau a mai multor simptome din lista prezentată anterior, este bine să vizitezi cât mai repede medicul endodont. Tratând la timp problemele dentare, ne păstrăm sănătatea zâmbetului pe termen lung.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Raport Ericsson: Peste 1 mld de oameni vor avea acces la acoperire 5G până la sfârșitul anului 2020

Incisiv

Publicat

pe

De

Ritmul de introducere a noilor funcționalități 5G a crescut în 2020 atât din punct de vedere al rețelei, cât și din punct de vedere al dispozitivelor, în ciuda incertitudinilor cauzate de pandemia COVID-19.

 • 220 de milioane de abonamente 5G la nivel global estimate până la sfârșitul anului 2020, din care China ar urma să dețină 175 de milioane (sau aproape 80%)
 • Conexiunile FWA sunt oferite acum de aproape două treimi din furnizorii de servicii de la nivel global. Se estimează că, până la sfârșitul anului 2026, conexiunile FWA vor crește de trei ori, ajungând la peste 180 de milioane și reprezentând un sfert din traficul de date al rețelelor mobile
 • Se estimează că până la sfârșitul anului 2026 vor fi 3,5 miliarde de abonamente 5G, acestea reprezentând peste 50% din traficul de date mobile de la acel moment

 

Ericsson (NASDAQ: ERIC) anticipează că patru din zece abonamente mobile, în 2026, vor fi 5G, această prognoză fiind inclusă în cea mai recentă ediție a Raportului de Mobilitate al Ericsson (Ericsson Mobility Report). Asimilarea 5G în abonamente și acoperirea actuală confirmă tehnologia ca fiind cea mai rapidă dintre toate generațiile de conectivitate mobilă.

Raportul estimează că, până la sfârșitul acestui an, peste 1 miliard de persoane – 15% din populația lumii – vor locui într-o zonă cu acoperire 5G, iar în 2026, 60% din populație la nivel global va avea acces la acoperire 5G, abonamentele 5G urmând să ajungă la un număr de 3,5 miliarde.

Ericsson a majorat estimările pentru finalul anului 2020, pentru abonamentele globale 5G la 220 de milioane, deoarece furnizorii de servicii continuă să își construiască propriile rețele. Creșterea se datorează în mare măsură asimilării rapide din China, care a ajuns la 11% din baza de abonamente mobile. Acest lucru se datorează unei strategii naționale solide, competiției intense între furnizorii de servicii, precum și smartphone-urilor compatibile cu tehnologia 5G din ce în ce mai accesibile oferite de furnizori.

Se preconizează că, la finalul anului, aproximativ 4% din abonamentele mobile din America de Nord vor fi 5G. Ritmul de comercializare crește rapid, iar Ericsson estimează că, până în 2026, 80% din abonamentele de telefonie mobilă din America de Nord vor fi 5G, atingând cel mai înalt nivel din orice regiune din lume.

Europa va încheia anul cu aproximativ 1% abonamente 5G în regiune. În cursul anului, o serie de țări și-au întârziat licitațiile pentru spectrul radio necesar implementării 5G.

Fredrik Jejdling, Executive Vice President and Head of Networks, în cadrul Ericsson, afirmă: „Anul acesta societatea a făcut un salt important spre digitalizare. Pandemia a evidențiat impactul pe care îl are conectivitatea asupra vieții noastre și a acționat ca un catalizator pentru o schimbare rapidă, vizibilă și în această ediție recentă a Raportului de Mobilitate al Ericsson.

Tehnologia 5G intră în etapa următoare, în care dispozitivele și aplicațiile noi profită la maximum de avantajele oferite, în timp ce furnizorii de servicii continuă să construiască rețele 5G. Rețelele mobile sunt o infrastructură esențială pentru multe aspecte ale vieții de zi cu zi, iar 5G va fi cheia prosperității economice viitoare”.

Raportul subliniază și faptul că succesul 5G nu se va limita doar la acoperire sau la abonamente, ci valoarea sa va fi determinată și de noi cazuri de utilizare și aplicații, iar primele au început deja să apară.

IoT esențial, destinat aplicațiilor care solicită livrarea datelor într-o durată de timp specificată, va fi introdus în rețelele 5G. Acest lucru va face posibilă o gamă largă de servicii cu limită de timp pentru consumatori, companii și instituții publice din diferite sectoare, cu rețele 5G publice și dedicate.

Cloud gaming-ul este o altă categorie de aplicații emergente. Capabilitățile combinate oferite de rețelele 5G și tehnologiile edge compute vor permite serviciilor de streaming de jocuri de pe smartphone-uri să concureze cu o calitate a experienței (QoE) egală cu cea de pe PC sau consolă, deschizând drumul pentru jocuri inovatoare, captivante, bazate pe mobilitate.

Funcționalitatea 5G crește atât în materie de  rețea, cât și de dispozitive

Rata introducerii funcționalității 5G New Radio (NR) este în creștere, cu peste 150 de modele de dispozitive 5G lansate comercial. Multe dispozitive suportă modul de operare duplex cu diviziune în frecvență (FDD) și partajarea dinamică a spectrului (DSS). Primele rețele independente 5G (SA) și primele dispozitive ce suportă funcția “NR carrier aggregation” au fost lansate în Asia și America de Nord.

Servicii FWA oferite de tot mai mulți furnizori de servicii

Odată cu accelerarea digitalizării determinată de pandemia COVID-19 și cu creșterea importanței și necesității unei conectivități de bandă largă rapidă și fiabilă în locuințe, numărul furnizorilor de servicii care oferă conexiuni la internet fix livrate prin modemuri mobile (FWA – fixed wireless access) este în creștere. Aproape două treimi din furnizorii de servicii au în prezent oferte pentru FWA. Se estimează o creștere de peste trei ori a conexiunilor FWA, ajungând la peste 180 de milioane până la sfârșitul anului 2026 și reprezentând aproximativ un sfert din traficul total de date al rețelei mobile.

 

Această ediție a Raportului de Mobilitate al Ericsson include patru articole:

 • 2020: testul de stres final pentru FirstNet. Scris împreună cu AT&T
 • Furnizorii de servicii se confruntă cu trei căi alternative către succes
 • Cloud gaming-ul mobil – o oportunitate de afaceri în creștere
 • Întreprinderea industrială legată la rețea

 

DESPRE ERICSSON:

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru îmbunătățirea conectivității si a serviciilor. Portofoliul companiei acoperă domenii precum Rețele (Networks) , Soluții pentru Servicii Digitale (Digital Services), Servicii de Externalizare (Managed Services) și Business-uri Emergente (Emerging Business) și este menit să sprijine clienții companiilor în procesul de digitalizare, să  sporească eficiența companiilor  și să identifice noi surse de venit. Inovațiile Ericsson au pus beneficiile telefoniei și ale conexiunii mobile la dispoziția a miliarde de oameni, de la nivel global. Compania este listată la bursa din New York (NASDAQ), precum și la filiala acesteia – NASDAQ Stockholm.   www.ericsson.com

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv15 ore ago

DSP nu sună izolații! Ci pe Tătaru, să trimită urna!

(Preluare National – Catalin Tache): Pe Tătaru îl interesează doar să voteze izolații! Politizarea pandemiei de COVID în contextul organizării...

Administratie2 zile ago

1 decembrie, Ziua Naţională a României/ La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un...

Exclusiv2 zile ago

Asa SRI a devenit un for decizional asupra activitatii MP-PICCJ si procurorii un instrument sau mijloc tehnic special pentru SRI in campul tactic al democratiei din Romania!

La data de 28 noiembrie 2018, in plenul CCR, procurorul MP-PICCJ a spus un adevar ce ar trebui sa determine...

Exclusiv4 zile ago

Pentru cei care își iau amendă pentru că nu poartă masca de protecție: când vă zice organu` că ați încălcat ”legea” să îi cereți Ordinul Comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne emis în baza HG nr. 967/2020 care stabilește condițiile în care e obligatorie masca

Asta ca să se vadă cât de deștepți sunt din nou mai marii noștri: Art. 1 din Anexa nr. 2...

Exclusiv4 zile ago

Hai ca au gasit vinovatul pentru inginerul dat afara de PNL!/Ati ghicit, e Pe-Se-De!/Si nu e o gluma!

Aflat în vizită în județul Dâmbovița, premierul României, Ludovic Orban, a fost întrebat despre cazul de la Târgu Mureș de...

D.N.A.6 zile ago

PROMO/In data de 02.12.2020, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In data de 02.12.2020, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer”...

Exclusiv6 zile ago

DNA ar fi trebuit să înceapă deja urmărirea penală împotriva lui Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru ca a dat de șase

Păi asta nu este divulgare de informații nedestinate publicității? Că mai are și folos necuvenit: voturi pentru Vela! DNA ar...

Exclusiv7 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer” o institutie...

Exclusiv7 zile ago

Un ministru dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria populatie si ca pandemia a fost speculata, cu pretul vietilor cetatenilor

O premiera! Pentru prima data, un ministru  dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria...

D.N.A.1 săptămână ago

Sotia procurorului Negulescu Mircea confirma: in „Justitia din Prahova” dosarele sunt repartizate „dupa sufletul omului” si „cine poate, oase roade”

La data de 20.06.2020 Incisiv de Prahova publica articolul „Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA –...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Institutii publice din Ploiesti afectate de Covid – 19/Noi focare de infectie printre angajatii din sectorul public/Administratia liberala in „silenzio stampa” si inexistenta

Odată ce PSD însuși a renunțat să mai tărăgăneze lucrurile, a devenit cât se poate de clar că partidele pornesc...

Exclusiv1 săptămână ago

Aduceti izoleta si pentru Marcel Vela/Il stiti, e baiatul ala care se lauda cu amenzi neconstitutionale de 600 de milioane de Euro de a facut Romania de batjocura in fata lumii

E baiatul ala care participa (nu a infirmat niciodata, desi l-am intrebat expres) la petrecerea dezmatatilor din guvernul Romaniei, fara...

Exclusiv1 săptămână ago

Ce ati facut timp de 8 luni si pret de 14 miliarde de Euro?

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, in martie 2020: ,,În afară de achiziţiile de ventilatoare, în România există...

Exclusiv2 săptămâni ago

Paiata Manole a dat unda verde unei marionete de la BNR sa imprastie frica in populatia si economia Romaniei, amenintand, in plina criza economica si in recesiune deplina cu represiune financiara la adresa economiei din Romania

Nu pot decat sa constat ca turnatorul securitatii Petrov nu poate decat sa rabufneasca la adresa Presedintelui SUA, Donald Trump,...

Exclusiv2 săptămâni ago

România este într-adevăr lider european, inevitabil!/Se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană

La nici două zile de când Adrian Zuckerman, ambasador de origine română al SUA în România ne asigura că ,,România...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!