Connect with us

Actualitate

Asociația Școlilor Particulare cere anularea hotărârii prin care sunt suspendate activitățile didactice față în față în toate școlile din România

Incisiv

Publicat

pe

Suspendarea cursurilor faţă în fata în municipiul Iasi este neleglă. Aşa a decis în prima instanţă Tribunalul care a anulat parţial Hotărârea Comitetului Judetean pentru Situații de urgentă Iaşi. Procesul a fost deschis de Asociația Școlilor Particulare care cere şi anularea deciziei la nivel national.

Tribunalul Iași a admis ca fiind nelegală suspendarea activităților didactice față în față în școli, anunță Asociația Școlilor Particulare.

Asociația Școlilor Particulare a cerut anularea parțială a Hotărârii nr.76/04.11.2020 a Comitetului pentru Situații de Urgență Iași, respectiv a articolelor care prevăd suspendarea activităților didactice față în față în școli.

Totodată, în 25 noiembrie va avea loc primul termen în procesul în care Asociația Școlilor Particulare a cerut și anularea prevederilor ordinului de ministru și a hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care au fost suspendate activitățile didactice față în față în toate școlile din România.

Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență Iași de a trece cursurile din județul Iași în online, nu a mai produs efecte deoarece pe 5 noiembrie CNSU a adoptat hotărârea prin care a decis suspendarea cursurilor față în față pentru 30 de zile. După aceea Ministerul Educației a emis un ordin în acest sens.

Decizia dată de Tribunal nu este definitivă și nu produce efecte.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Samsung lansează noul Galaxy SmartTag+: calea cea mai inteligentă de a găsi obiectele pierdute

Avatar

Publicat

pe

Localizare vizuală a bunurilor pierdute cu ajutorul tehnologiei AR

integrată pe noul Galaxy SmartTag+

București, România – 12 aprilie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat astăzi lansarea oficială a Galaxy SmartTag+, disponibil începând cu 16 aprilie. Galaxy SmartTag+ este echipat atât cu tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE), cât și cu tehnologia ultra-wideband (UWB), astfel încât să poată identifica locația cu o precizie mai mare. De asemenea, folosește o tehnologie cu realitate augmentată (AR) pentru a oferi un serviciu de ghidaj vizual către locul în care elementul lipsă se află, utilizând camera smartphone-ului.

Galaxy SmartTag+_KV_low-res (2)

Identificarea cu ușurință a obiectelor pierdute

Galaxy SmartTag+, cea mai nouă versiune a lui Galaxy SmartTag de la Samsung, poate fi atașat articolelor de zi cu zi, precum rucsacul sau brelocul cheilor, astfel încât acestea să poată fi localizate cu precizie și cu ușurință prin intermediul serviciului SmartThings Find de pe dispozitivul Galaxy.

Localizare vizuală a lucrurilor pierdute cu noua tehnologie AR Finder

Deoarece Galaxy SmartTag+ este compatibil atât cu BLE, cât și cu UWB, utilizatorii pot folosi acum tehnologia AR pentru a găsi obiectul lipsă. Tehnologia AR Finder proiectează în timp real o hartă de ghidaj cu o interfață ușor de urmărit pe smartphone-ul echipat cu UWB, precum Galaxy S21+ sau S21 Ultra, care arată cu exactitate distanța până la Galaxy SmartTag+. Odată ce utilizatorii se apropie de locația tag-ului, aceștia pot alege ca dispozitivul să producă un semnal sonor puternic, astfel încât, găsirea obiectului respectiv să fie mai eficientă.

Galaxy SmartTag+_Product image_high-res (1)

„UWB este cu adevărat revoluționară, făcând posibilă identificarea poziției unui obiect cu o precizie mult mai mare. De aceea, continuăm să extindem tehnologia UWB către întreg ecosistemul de dispozitive Galaxy, căutând noi modalități eficiente de utilizare a acestei tehnologii în dorința de a ușura viața de zi cu zi a oamenilor”, a declarat KJ Kim, EVP and Head of Mobile R&D Office, Mobile Communications Business la Samsung Electronics.

Identificarea locației tag-ului, chiar și de la distanțe mari

Galaxy SmartTag+ poate, de asemenea, să beneficieze de capacitățile puternice de detectare ale serviciului SmartThings Find, permițându-le utilizatorilor să-și localizeze articolele identificate pe hartă, chiar dacă acestea sunt foarte departe de locul în care aceștia se află. Acest lucru se datorează faptului că tag-urile utilizează conectivitatea BLE și puterea rețelei de dispozitive Galaxy. Prin intermediul aplicatie SmartThings Find utilizatorii pot să opteze și să activeze smarphonu-ul sau tableta Galaxy pentru a-i ajuta pe ceilalți să-și găsească propriile tag-uri sau dispozitive pierdute. Odată ce lipsa tag-ului este raportată în SmartThings Find, orice dispozitiv Galaxy activat, din apropiere, va alerta serverul SmartThings cu privire la locația tag-ului și va trimite o notificare. Toate datele din SmartThings Find sunt criptate și protejate, astfel încât locația tag-ului nu este dezvăluită nimănui decât utilizatorului în cauză.

Galaxy SmartTag_Product image_high-res

Controlul de la distanță a dispozitivelor inteligente printr-o simplă apăsare de buton

În plus, Galaxy SmartTag+ și SmartTag nu ajută doar în localizarea bunurilor pierdute. Să spunem că utilizatorul a uitat să stingă lampa de pe noptieră, dar a părăsit deja casa. În loc ca acesta să se întoarcă acasă, el poate utiliza SmartTag+ sau SmartTag pentru a opri lumina de la distanță. Prin intermediul aplicației SmartThings, utilizatorii pot alege să folosească diferite funcții din aplicație pentru finalizarea unor acțiuni de către tag-ul lor, apăsând butonul acestuia.

Galaxy SmartTag+ va fi disponibil progresiv, începând din 16 aprilie. Galaxy SmartTag+ funcționează prin utilizarea serviciul SmartThings Find, furnizat de aplicația SmartThings. Pentru a afla mai multe, vizitați www.samsung.com/smartthings .

 

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Citeste in continuare

Actualitate

Beneficiarii sprijinului forfetar pot solicita AFIR suspendarea contractului ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19

Incisiv

Publicat

pe

De

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Beneficiarii submăsurilor 6.1, 6.2, 6.3 şi 19.2 pot solicita Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale recunoaşterea circumstanţei excepţionale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanţare. Solicitarea se va face justificat prin documente şi doar în situaţia în care durata de implementare a planului de afaceri propus prin proiect nu poate fi prelungită.
Precizăm că beneficiari submăsurilor 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, 6.2 – Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale, 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici şi 19.2 – Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală, au un termen maxim de implementare a planului de afaceri ce variază între 36 şi 60 de luni de la data deciziei de acordare a sprijinului (conform art. 19 alin.(4) din Regulamentul (UE) nr. 1305/ 2013), în funcţie de tipurile de investiţii.

„Acordarea posibilităţii de suspendare a contractului este un demers concret care vine în sprijinul beneficiarilor PNDR afectaţi de restricţii impuse de pandemie. Am avut toată susţinerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, iar de la Comisia Europeană am primit clarificări care ne-au permis să oferim această posibilitate beneficiarilor noştri. Completarea ordinului MADR oferă Agenţiei instrumentele necesare pentru a analiza circumstanţele excepţionale determinate de măsurile impuse pe timpul stării de alertă şi pentru a aproba suspendarea contractului sau deciziei de finanţare, acolo unde este cazul.” a precizat Mihai MORARU, Directorul general al AFIR.

Solicitarea beneficiarilor poate fi transmisă on-line sau la sediul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) şi trebuie însoţită de documente care justifică cauzele ce conduc la măsura suspendării şi prin care se demonstrează măsurile întreprinse de aceştia în sensul depunerii tuturor diligenţelor pentru desfăşurarea activităţii finanţate.

Documentele justificative menţionate pot fi, după caz, decizii oficiale ale autorităţilor privind restricţiile care afectează activitatea beneficiarului – de exemplu, interzicerea organizării sau limitarea desfăşurării activităţii propuse prin planul de afaceri sau a activităţilor interconectate, de care depinde activitatea propusă în planul de afaceri.

Un alt tip de document ar putea fi unul din care să rezulte perturbarea activităţii ca urmare a situaţiei excepţionale – de exemplu, lipsa forţei de muncă din partea contractorilor sau a întârzierilor în furnizarea de echipamente/ utilaje, imposibilitatea obţinerii documentelor emise de autorităţi ca urmare a suspendării activităţii, izolarea la domiciliu, carantina.

La data încetării suspendării, contractul de finanţare îşi reia cursul, iar părţile sunt repuse în drepturi, durata de valabilitate prelungindu-se automat cu perioada aferentă suspendării, în limita duratei maxime de eligibilitate a cheltuielilor FEADR prevăzute de art. 65 alin. (2) din Regulamentul (UE) nr. 1303/ 2013, cu modificările şi completările ulterioare.

Baza legală pentru acest demers este Ordinul MADR nr. 67 din 22.03.2021 pentru completarea OMADR 181/ 2020 privind stabilirea unor proceduri pentru implementarea PNDR 2020 şi care poate fi consultat pe site-ul AFIR, în cadrul secţiunii Informaţii utile – Acte normative.

Citeste in continuare

Actualitate

Un tribunal ridică toate restricțiile sanitare impuse copiilor în școlile din Germania

Incisiv

Publicat

pe

De

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Săptămâna trecută, tribunalul a interzis, cu efect imediat ca două școli din orașul german Weimar să solicite elevilor să poarte măști de orice fel, impunând orice distanțare socială între ei și obligându-i să fie testați pentru coronavirus.

 

În același timp, Curtea a forțat menținerea predării față în față în sălile de clasă.

 

Reclamanta a fost o mamă care a cerut judecătorilor să îi protejeze pe cei doi copii ai săi, în vârstă de 14 și 8 ani, deoarece aceștia sufereau daune fizice, psihologice și educaționale, fără ca acestea să fie compensate cu vreun beneficiu pentru copii sau pentru terți.

 

După examinarea probelor, în special a expertizei, Curtea a fost de acord cu mama reclamantă și a concluzionat că restricțiile sanitare reprezintă un pericol imediat pentru bunăstarea mentală, fizică sau psihologică a copilului, până la punctul că, dacă acestea continuă , este aproape sigur că se produc daune considerabile.

 

„Un astfel de risc este prezent aici. De fapt, copiii nu sunt doar în pericol în ceea ce privește bunăstarea lor mentală, fizică și emoțională, în special prin obligația de a purta măști în timpul orelor de școală și de a menține distanța dintre ei și alte persoane, dar sunt și afectați. Acest lucru încalcă numeroasele drepturi ale copiilor și ale părinților acestora în conformitate cu legea, constituția și convențiile internaționale. Acest lucru se aplică, în special, dreptului la libera dezvoltare a personalității și integrității fizice, articolul 2 din Legea fundamentală, precum și dreptul la educație și îngrijire de către părinți, articolul 6 din Legea fundamentală, spune sentința”.

 

Echipele de conducere a școlii, profesorii și alții nu se pot baza pe dispozițiile legii de stat care a adus măsurile, deoarece erau neconstituționale și, prin urmare, sunt nule, deoarece încalcă principiul proporționalității.

 

Conform principiului proporționalității, măsurile care vizează atingerea unui obiectiv legitim trebuie să fie adecvate, necesare și proporționale în sens strict,  atunci când se cântăresc avantajele și dezavantajele. Măsurile care nu sunt bazate pe dovezi sunt […] inadecvate pentru a-și atinge obiectivul fundamental legitim, și anume pentru a evita supraîncărcarea sistemului de sănătate sau pentru a reduce incidența infecției cu SARS-CoV-2. Însă, acestea sunt disproporționate în sensul strict al cuvântului, întrucât neplăcerile considerabile / daunele colaterale pe care le implică nu sunt compensate de niciun beneficiu perceptibil pentru copiii înșiși sau pentru terți ”, adaugă hotărârea judecătorească.

 

„Trebuie subliniat faptul că nu părțile interesate trebuie să justifice neconstituționalitatea încălcării drepturilor lor, ci că Landul Turingia, care încalcă drepturile părților interesate prin dispozițiile sale de drept public, trebuie să demonstreze cu dovezile științifice necesare conform cărora măsurile pe care le prescrie sunt adecvate pentru atingerea obiectivelor planificate și, după caz, proporționale ”, conchide sentința de la Weimar.

 

Cu toate acestea, și mai interesante decât sentința sunt rapoartele experților prezentate la proces, atât pentru măști, cât și pentru distanță socială sau așa-numita „învățare la distanță”.

 

Cea mai interesantă parte a acestor rapoarte sunt cele referitoare la experiența acumulată în Austria, unde copiii continuă să urmeze cursurile în școli fără niciun fel de măști deoarece, pe lângă faptul că nu servesc pentru a preveni nimic, dăunează grav sănătății elevilor.

 

În rest, concluziile judecătorului și ale experților judiciari privind testele coronavirusului, atât cele PCR, cât și cele „rapide”, sunt binecunoscute: aceste teste nu dovedesc nimic.

 

POP CIPRIAN

 

 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Judecătoarea Adriana Stoicescu: Dezastrul nu are legatura cu covidul sau pandemia/Ci cu nesimtirea, cinismul, imbecilitatea unor personaje care, parca, nu au fost crescute de mame, ci de serpi

Judecătoarea Adriana Stoicescu: „Omul nou, victorios se indreapta spre noi culmi de civilizatie si progres. Determinat, plin de incredere, porneste...

Exclusiv1 zi ago

Cine din conducerea actualula a CJ Prahova si ce politicieni garanteaza mentinerea in functie a unui director care și-a trecut pe persoana fizica administrarea S.C. Brazi Industrial Parc S.A. Negoieşti Negoieşti, in afara legii – si se considera deasupra legii ignorand autoritatea institutiilor statului roman!?

Aflăm din ce în ce mai multe detalii (cu probe, documente si inregistrari audio/video)  despre ce   s-a întâmplat si se...

Exclusiv3 zile ago

Acțiunea „mafiei gunoaielor” de eliminare a unor agenti economici de pe piata autohtona a trecut la o adevarata „mascaradă”/Se situează la un nivel semnificativ mai ridicat decât cel la care ar trebui să fie si a intrat in „monitorizarea” mai multor servicii secrete

Una din monitorizari (in afara de SC Rosal) este cum Garda de Mediu a amendat Eco Burn, după incendiul care...

Aveti un Pont3 zile ago

Ceea ce se intampla in Bucuresti, respectiv evacuarea intempestiva a spitalului Foisor (multi pacienti operati sau care asteaptau operatia), scosi in strada, trimisi acasa sau transferati la alte spitale, subliniez, intempestiv, nu imi arata numai incompetenta autoritatilor

 Evacuarea Foisor este motivata de nevoia de cele 21 de paturi de la terapie intensiva. Dar mie imi mai sugereaza...

Actualitate4 zile ago

HUAWEI FreeBuds 4i a înregistrat vânzări peste așteptări în prima săptămână de precomandă

Căștile sunt în continuare disponibile împreună cu HUAWEI Band 4 București, 9 aprilie 2021 – În prima săptămână de la startul...

Exclusiv4 zile ago

Stoica Ion și-a trecut pe persoana fizica administrarea S.C. Brazi Industrial Parc S.A. Negoieşti Negoieşti – sursa de sifonat bani publici si de actiuni cu relevenata in Codul Penal/Cine il tine in brate din CJ Prahova? (I)

Pentru a nu fi acuzati de partipriuri cu o formatiune politica sau alta, Incisiv de Prahova va prezinta modelul de...

Exclusiv6 zile ago

„Mafia gunoaielor” va prezinta filmul „Greu de ucis 2” – in varianata romaneasca de proasta calitate/Aspecte penale de o gravitate maxima in actiunile intreprinse de conducerea Parcului Industrial Brazi

Incendiu la incineratorul de deșeuri periculoase din satul Negoiești, comuna Brazi! Incendiul a izbucnit la societatea Eco Burn, din Parcul...

Exclusiv7 zile ago

Întâi au stabilit cine ia concursul și după aceea au făcut concursul/Camus spunea bine că prostia are talentul de a fi insistentă

Întâi au stabilit cine ia concursul și după aceea au făcut concursul  Camus spunea bine că prostia are talentul de...

Exclusiv1 săptămână ago

Proffessore Nicu Marcu. Ce au în comun starul porno Ron Jeremy, Nicu Marcu de la ASF, Borat, Goofy și Plăcinta Americană? Nimic. Doar că apar în aceeași revistă ,,ciumă științifică” folosită de Nicu Marcu pentru a lua titlul de profesor universitar. La o ,,universitate” JUNK.

Chiar așa. Ce au în comun un star din filme pentru adulți, Nicu Marcu de la ASF, Borat sau Stifler...

Exclusiv1 săptămână ago

La urechile șefului IPJ Prahova au ajuns anumite rapoarte ale unor structuri din MAI care devoaleaza aspecte cu conotații penale ale unor subordonati

Șeful IPJ Prahova, comisarul şef de poliţie Marian IORGA, nu-și dezminte competența profesională și caracterul integru. Adică, în haţisul de...

Exclusiv1 săptămână ago

Priviti-l pe prefectul Bucurestiului care cu toate ca este avocat ignora faptul ca hotararile dansului trebuie sa fie doar in aplicarea legii

Priviti-l pe prefectul Bucurestiului care cu toate ca este avocat ignora faptul ca hotararile dansului trebuie sa fie doar in...

Exclusiv2 săptămâni ago

E groasa cu Arafat care da restrictii mult mai mari decat prevede legea si HG!/Se incalca art.53 din Constitutie!

Constat ca sarabanda Ordinelor sefului DSU privind carantinarea zonala a localitatilor continua cu restrictii mult mai mari decat ceea ce...

Exclusiv2 săptămâni ago

Oare asa procedeaza organele investite cu exercitarea autoritatii publice in cazul interventiilor sau misiunilor stabilite?/Legea nr.192/2019… „7”, la articolul 31

Poate e de interes, precizeaza in acest context complicat, expertul SRI, col (R) Ion Dedu: Extras din Legea nr.192/2019… „7....

Exclusiv2 săptămâni ago

V-au păcălit că ei știu să gestioneze economia?/Bine ati venit și la 4,919 lei pentru un Euro

Pentru prima dată, și la oficial, cursul BNR a fost comunicat la peste 4,9 lei, respectiv 4,9156 lei. Maximul Euro...

Exclusiv2 săptămâni ago

Vestele din blana naturala, vedetele sezonului: afla cum sa le asortezi in tinute chic

Vedetele sezonului, vestele din blana naturala, au un farmec atemporal. Aceste articole vestimentare se pot purta intr-o multime de combinatii,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!