Connect with us

Pastila Zilei

Descoperă noi bancuri cu Bulă

Publicat

pe

Unul dintre cele mai comice personaje din bancurile românești este inegalabilul Bulă, care apare în diverse contexte. Nu se cunosc detalii privind creatorul acestui personaj și perioada exactă în care acesta a apărut. Totuși, în timp ce unii consideră că Bulă s-a născut în perioada ceaușistă, alții sunt de părere că acesta a fost inventat în perioada interbelică.

Cu toate acestea, Bulă rămâne un personaj omniprezent în bancurile moderne, caraghios, capabil să disimuleze inteligența în spatele unui umor ușor de înțeles. Îți punem la dispoziție o serie de bancuri care îl au, în prim plan, pe Bulă.

Iată câteva bancuri cu Bulă:

Bancuri cu Bulă la școală

 • Bulă la școală:
 • Ce meserie au părinții voștrii? întreabă profesoara.
 • Tata e inginer, zice Gheorghe.
 • Tata e mecanic, zice Ionel.
 • Tata e șef, zice Bulă.
 • Cum așa, Bulă? întreabă mirată profa.
 • Are 500 de oameni sub el.
 • Cu ce se ocupă deci?
 • Taie iarba-n cimitir.

Cum se miră Bula

 • Învățătoarea către Bulă:
 • Zi o insectă!
 • Albina!
 • Zi o altă insectă!
 • Albina!
 • Nu, Bulă! Zi una din capul tău!
 • Aaaa! Păduchele!

Bula vampirul…

 • La ora de engleză, profesoara îl întreabă pe Bulă:
 • Bulă, cum îi zici lui Ştrulă, în engleză, „Ştrulă, vino încoace“!
 • Ştrulă, come here!
 • Bravo, Bulă! Dar cum îi zici „du-te încolo“?
 • Stă Bulă, se gândeşte un pic, apoi răspunde sigur pe el:
 • Mă duc în partea cealaltă şi îi zic: „come here“!

Bancuri cu Bulă și religia

 • Bulă se întâlnește cu preotul și îl întreabă:
 • Părinte, în Rai sunt terenuri de baschet sau fotbal?
 • Fiule, nu știu, dar mă interesez.
 • A doua zi…
 • Bulă, m-am interesat și am două vești pentru tine:
 • Prima: În Rai sunt terenuri de sport de toate felurile.
 • A doua veste e că…mâine ai meci.

Bancuri cu Bulă la doctor

 • Se duce Bulă la doctor, să-i dea o rețetă pentru slăbit.
 • În fiecare dimineată trebuie să alergi opt kilometri, zise doctorul. Peste un an, vino să evaluăm rezultatele. Trece un an și doctorul primește un telefon de la Bulă:
 • Știți, nu pot să vin astăzi.
 • De ce? Întreabă doctorul. Ai făcut ce ți-am spus?
 • Tocmai aici este problema – sunt la aproape trei mii de kilometri de casă.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/salt-shaker-pepper-egg-smiley-1091144/

Pastila Zilei

Expertiza Profesională în Îngrijirea și Îmbunătățirea Acoperișurilor: Oferind Dachreinigung și Dachbeschichtung

Publicat

pe

De

În lumea construcțiilor și renovărilor, un element esențial și adesea neglijat este acoperișul. Cu toate acestea, pentru cei care înțeleg importanța lui, alegerea unei firme specializate în Dachreinigung mit Dachbeschichtung (curățarea și acoperirea acoperișurilor) este crucială. Printre firmele care strălucesc în această industrie, GR Bauunternehmer se remarcă prin competența și devotamentul său pentru a oferi servicii de calitate în domeniul îngrijirii acoperișurilor.

Dachabdichtungsbahn – Expertiza în Impermeabilizare

Unul dintre aspectele esențiale ale întreținerii acoperișurilor este impermeabilizarea adecvată. Cu experiență în aplicarea și reparația Dachabdichtungsbahn (membrane de impermeabilizare pentru acoperiș), GR Bauunternehmer asigură că acoperișul dumneavoastră este protejat împotriva infiltrării apei și a altor elemente.

Dachrinnen și Dachrinnenreinigung – Curățarea și Întreținerea Rigolelor de Scurgere

Un alt aspect crucial al îngrijirii acoperișurilor este menținerea rigolelor de scurgere în stare bună de funcționare. GR Bauunternehmer oferă servicii profesionale de Dachrinnenreinigung (curățarea rigolelor) și reparații pentru a asigura o drenare eficientă a apei și pentru a preveni daunele cauzate de apă.

Dachbegrünung – Îmbunătățirea Durabilității și Aspectului Acoperișului

Pentru cei interesați de soluții ecologice și estetice pentru acoperișurile lor, GR Bauunternehmer oferă servicii de Dachbegrünung (acoperiri verzi). Aceste acoperiri vegetale nu numai că îmbunătățesc aspectul estetic al acoperișului, dar și îmbunătățesc izolația termică și acustică, contribuind în același timp la gestionarea apelor pluviale.

Dachständerwerk, Dachsparren și Dachdämmung – Expertiză în Structuri și Izolație

Cu o înțelegere profundă a structurilor acoperișului, GR Bauunternehmer oferă servicii de construcție și reparații pentru Dachständerwerk (grinzile acoperișului), Dachsparren (grinzi principale ale acoperișului) și Dachdämmung (izolație acoperișului). Aceste servicii asigură nu numai integritatea structurală a acoperișului, ci și eficiența energetică a clădirii.

Dachbodenisolierung – Optimizarea Eficienței Energetice

Un acoperiș bine izolat este esențial pentru a asigura eficiența energetică a unei clădiri. Cu servicii specializate de Dachbodenisolierung (izolație pentru poduri), GR Bauunternehmer ajută clienții să economisească energie și să reducă costurile de încălzire și răcire.

Dachentwässerung și Dachschindeln – Soluții Complet Integrare pentru Acoperiș

Indiferent de necesitățile specifice ale acoperișului dumneavoastră, GR Bauunternehmer oferă soluții complete și integrate. De la sisteme profesionale de Dachentwässerung (drenaj de acoperiș) la instalarea expertă a Dachschindeln (șindrile de acoperiș), firma este dedicată să ofere servicii care să îndeplinească cele mai exigente standarde de calitate.

Dachlackierung – Protejarea și Îmbunătățirea Estetică a Acoperișului

Pentru a completa gama sa de servicii de îngrijire a acoperișurilor, GR Bauunternehmer oferă și servicii profesionale de Dachlackierung (vopsirea acoperișului). Această procedură nu numai că îmbunătățește aspectul estetic al acoperișului, dar și îl protejează împotriva factorilor externi, prelungindu-i astfel durata de viață.

În concluzie, cu o experiență vastă în domeniul îngrijirii și îmbunătățirii acoperișurilor, GR Bauunternehmer se afirmă ca un lider de încredere în industrie. Cu servicii specializate, expertiză tehnică și devotament pentru satisfacția clienților, firma este partenerul ideal pentru orice proiect legat de acoperișuri. Pentru mai multe informații și pentru a solicita o evaluare gratuită, vizitați site-ul lor oficial aici.

Citeste in continuare

Actualitate

3 servicii gratuite oferite de rovinieta.online

Publicat

pe

De

roviniete-online
Rovinieta online

3 servicii gratuite oferite de rovinieta.online companiilor de transport              

Companiile de transport marfă și persoane sunt OBLIGATE să presteze un management de roviniete absolut impecabil, întrucât amenzile venite din partea CNAIR sunt nu doar ridicol de mari, dar uneori imposibil de achitat în termenul de 14 zile care permite contravenientului să achite amenda la jumătate. Spre exemplu, o amendă pentru lipsa rovinietei în cazul unui camion poate ajunge la 11900 RON și sunt convins că niciun manager de transport nu dorește să dea explicații la firmă pentru o asemenea pagubă.

Din fericire, în ultimii ani au apărut în mediul online foarte multe produse și servicii salutare în domeniul transporturilor, avem portaluri precum rovinieta.online care nu doar oferă posibilitatea companiilor de a achiziționa rovinieta online, dar aduc în prim plan și alte beneficii / servicii gratuite, mai mult decât importante în managementul de roviniete. Companiile de transport au doar avantaje în cazul în care aleg să cumpere rovinieta prin intermediul acestui portal, și capătă acces gratuit la toată plaja de servicii.

Ce fel de servicii GRATUITE oferă rovinieta.online companiilor de transport

 1. Alerte pentru rovinietele expirate
 2. Achiziție de roviniete simultană
 3. Externalizare management roviniete

Alertele pentru rovinietele care urmează să expire

Portalul rovinieta.online pune la dispoziția tuturor clienților persoane fizice sau juridice, un sistem complex de notificări pe bază de SMS și e-mail. Astfel, se evită neplăcuta situație în care apar amenzi la poșta companiei din simpla neatenție a managerului de transport. Cu toții suntem oameni și greșim, iar după cum spuneam, greșelile în managementul de roviniete poate să fie extrem de costisitor. Aceste alerte sunt valabile DOAR pentru rovinietele achiziționate pe o durată mai mare de 30 de zile și sunt gratuite. Rovinieta.Online nu percepe niciun fel de taxă sau abonament pentru serviciile oferite.

Achiziția mai multor roviniete în același timp

Managementul de roviniete poate să fie o operațiune destul de costisitoare în materie de timp, în cazul parcurilor auto de mari dimensiuni. Să cumperi manual 20 de roviniete, una câte una poate să dureze chiar și o oră, întrucât este o operațiune care necesită foarte mare atenție, ca orice altă operațiune care presupune lucrul cu banii. Rovinieta.Online vine în sprijinul managerilor de transport cu serviciul de emitere roviniete simultan, prin intermediul unui tabel de comandă care se descarcă de pe platformă.

roviniete-online

roviniete-online

Managerul completează tabelul cu numerele de înmatriculare ale vehiculelor ce necesită roviniete, clasa vehiculelor și durata pentru care se dorește rovinietă pentru fiecare vehicul în parte. Tabelul se trimite pe e-mail către personalul portalului, se primește o factură iar după ce compania achită factura, toate vehiculele din acel tabel vor avea roviniete valabile. Managerul nu mai are astfel treabă nici cu acel calculator roviniete online pe care trebuie să-l consulte mai mereu atunci când face achizițiile.

Externalizarea managementului de roviniete

Un serviciu de asemenea gratuit, unic în România, adus în prim plan prin intermediul rovinieta.online. Serviciul presupune cedarea managementului de roviniete către personalul portalului rovinieta.online, în baza unui contract. Serviciul este de asemenea gratuit, iar personalul portalului își asumă contractual eventuale amenzi sosite la poșta companiei în cazul în care se constată faptul că vina le aparține. De asemenea poti face o verificare valabilitate rovinieta online folosind modulul gratuit din website.

Acest serviciu de administrare roviniete parc auto permite managerilor de transport să facă rost de timp liber pe care să-l poată folosi ulterior în alte scopuri. Cred că orice manager de transport și-ar dori ca cineva să-i ia de pe umeri anumite responsabilități atât timp cât nu costă nimic iar colaborarea este una asumată contractual de către partener. La urma urmei, fișa postului unui manager de transport este destul de lungă și cu siguranță orice astfel de persoană ar dori să facă rost de mai mult timp liber.

Citeste in continuare

Actualitate

Black Friday: Ghidul Complet pentru Alegerea Expresorului de Cafea

Publicat

pe

De

Black Friday Espressor Cafea

In cautarea celui mai potrivit expresor de cafea in aceasta perioada de Black Friday, exista o serie de aspecte esentiale de luat in considerare pentru a te asigura ca faci alegerea corecta. Pe parcursul acestui articol, vom explora diferitele tipuri de expresoare, caracteristicile cheie pe care ar trebui sa le iei in considerare si unele dintre cele mai bune branduri si modele de pe piata. Pentru o selectie variata si informativa a expresoarelor de cafea si a accesoriilor, poti accesa pagina noastra dedicata de Black Friday unde sunt prezentate diverse categorii, branduri si modele.

Cum sa alegi cel mai bun expresor de cafea in perioada Black Friday

 Tipuri de Expresoare de Cafea

Inainte de a decide asupra unui expresor, este important sa intelegi diferentele dintre variantele disponibile pe piata:

 • Expresoare cu Capsule: Acestea sunt usor de utilizat si necesita putina intretinere. Sunt perfecte pentru cei care cauta o solutie rapida si curata pentru un espresso acasa.
 • Expresoare cu Pompa Manuala: Acestea ofera control total asupra procesului de preparare a cafelei, fiind preferate de catre iubitorii de cafea care doresc sa-si personalizeze experienta.
 • Expresoare cu Boabe de Cafea: Acestea macina boabele proaspete inainte de preparare, oferind o aroma si prospetime superioare. Sunt ideale pentru pasionatii de cafea.

Caracteristici Cheie

 • Presiunea Pompei: Expresoarele de calitate vor avea o presiune a pompei intre 9 si 15 bari pentru a extrage aromele si uleiurile din cafea in mod corespunzator.
 • Tipul de Broyeur (macinator): Pentru expresoarele cu boabe de cafea, un broyeur conic sau plat de calitate este esential pentru a obtine granulatia potrivita a cafelei.
 • Reglajele si Optiunile de Personalizare: Este esential sa ai control asupra temperaturii, a cantitatii de apa si a presiunii pentru a-ti ajusta bautura conform preferintelor tale.

Branduri si Modele de Incredere

Exista cateva branduri renumite pe piata, care au demonstrat de-a lungul timpului ca ofera produse de incredere si de inalta calitate:

 • De’Longhi: Cunoscut pentru gama variata de expresoare, de la cele automate la cele manuale, De’Longhi este un brand de incredere.
 • Breville: Produsele lor sunt apreciate pentru tehnologia avansata si designul inovator.
 • Gaggia: Specializata in productia de expresoare manuale de inalta calitate.
 • Nespresso: Cu o gama larga de expresoare cu capsule, Nespresso ofera solutii rapide si consistente.
 • etc

Accesorii pentru Cafea

Pe langa alegerea expresorului potrivit, investitia in accesorii de calitate poate imbunatati experienta ta cu cafeaua acasa. Cateva accesorii esentiale includ:

 • Cana pentru Lapte sau Spumare: Pentru prepararea bauturilor pe baza de lapte, o cana de inalta calitate este esentiala.
 • Balai pentru Curatare: Un balai special pentru curatarea expresorului te poate ajuta sa mentii aparatul in stare optima.
 • Cantar pentru Cafea: Pentru a masura cantitatea de cafea si a obtine mereu acelasi gust perfect.

Concluzie

Alegerea unui expresor de cafea nu ar trebui luata in graba. Este esential sa intelegi tipurile de expresoare disponibile, caracteristicile importante si sa te informezi cu privire la brandurile si modelele de incredere. Black Friday ofera oportunitati excelente de a achizitiona un expresor de calitate la un pret mai avantajos. Pentru a te ajuta in cautarea ta, poti accesa pagina dedicata reducerilor de Black Friday unde vei gasi o gama variata de expresoare de cafea si accesorii, categorii si recomandari pentru a face cea mai buna alegere in functie de nevoile tale.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv17 ore ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusiv17 ore ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusivo zi ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv2 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv2 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv2 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv2 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv2 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv2 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv3 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv3 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Exclusiv5 zile ago

Discuții la MAI privind acordarea sporului operațional: avertisment cu privire la evaluările semestriale

Reprezentanții Sindicatului Sidepol au participat la o ședință organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta despre modalitatea de...

Exclusiv5 zile ago

Scandalul testelor antidrog: dezvăluiri explozive și critici aspre la adresa IGPR

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a dezvăluit un atac nemilos al IGPR îndreptat împotriva lui Andreica, considerat a fi...

Exclusiv5 zile ago

Sporul de performanță în discuție: dezvăluiri din interiorul MAI

Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o ședință cu tema majorării pentru creșterea capacității operaționale Sindicatul Europol...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv