Connect with us

Actualitate

Horoscopul zilei de 13 noiembrie 2020. „Gemenii” se fac remarcați

Publicat

pe

Horoscopul zilei de 13 noiembrie 2020, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Este o zi bună să ne atingem niște obiective pe care ni le-am trasat în ultimele luni și putem primi ajutor, susținere și sfaturi practice și înțelepte. Comunicarea va fi cheia succesului astăzi și ar trebui să fim mai atenți la informațiile auzite. Ele pot fi, de fapt, soluția sau răspunsul mult așteptat.

Sfatul astrologului! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie!

Horoscop zilnic Berbec – 13 noiembrie 2020

Dragoste

După o perioadă tensionată în cuplu, azi ai ocazia să-ți îmbunătpțești relația. Îi poți spune partenerului care sunt dorințele tale, ce aștepți de la relație și s-ar putea să fii surprinsă să vezi că ese înțelegător și dornic de regăsirea echilibrului între voi.

Carieră și bani

Poți primi sfaturi înțelepte, idei bune despre cum să-ți atingi niște obiective profesionale. Colaboratorii și asociații pot veni și ei, la rândul lor, cu idei, te pot sprijini. Se pot negocia avantajos contracte.

Sănătate

Posibil ca încă să mai resimți o oarecare stare de oboseală, dar faptul că e vineri te repune pe picioare. Numai gândul unor zile de odihnă îți va readuce entuziasmul.

Horoscop zilnic Taur – 13 noiembrie 2020

Dragoste

O zi foarte bună în plan sentimental. Partenerul te stimulează, te apreciază și asta îți dă o stare de spirit foarte bună.

Carieră și bani

Vin vești financiare bune de la locul de muncă. Poate fi vorba de o primă, un bonus sau poate fi vorba de niște idei foarte bune pe care le primești și care te pot ajuta să-ți stabilizezi veniturile. Oricum, un obiectiv financiar pe care-l ai poate fi atins. Te pui în valoare, îți evidențiezi niște talente și asta te va ajuta mult profesional.

Sănătate

Se îmbunătățește starea de sănătate. Ești mai vesel, mai optimist și mai bine dispus. Poți chiar rezolva o tensiune interioară, o frustrare.

Horoscop zilnic Gemeni – 13 noiembrie 2020

Dragoste

Te bucuri de multe momente frumoase în cuplu sau cu copiii, iar dacă ești singur ai toate șansele să cucerești. Niște idealuri legate de viața sentimentală încep să prindă contur.

Carieră și bani

Azi te afirmi cu mult curaj, multă încredere în tine și-ți exprimi stările într-un mod artistic. De altfel, ești foarte creativ și te bucuri de multă inspirație.

Sănătate

O zi foarte bună să te dedici unor pasiuni, unor hobby-uri pe care le-ai cam neglijat în ultima perioadă. Starea de spirit este bună și asta se va răsfrânge și în starea de sănătate.

Horoscop zilnic Rac – 13 noiembrie 2020

Dragoste

Emoțiile, trăirile acestor zile ți se elucidează. Înțelegi frământările care te apasă și ai șansa să ierți sau să te ierți, să te vindeci de unele gânduri toxice, să vezi pe ce direcție să mergi mai departe. Vor fi nativi care lasă trecutul în spate cu zâmbetul pe buze.

Carieră și bani

Azi eviți să te gândești la zona profesională. Nu vrei să faci nimic în plus față de ceea ce ai în program. Este posibil să ai parte de unele nemulțumiri venite din partea persoanelor cu care colaborezi și să te dedici casei și familiei din dorința de a nu mai pune nimic la suflet.

Sănătate

Ai ocazia să afli un remediu eficient la o afecțiune cu care te confrunți sau să stai de vorbă cu un psiholog, cu un duhovnic care să-ți lumineze rațiunea și astfel să și se mai liniștească mintea.

Horoscop zilnic Leu – 13 noiembrie 2020

Dragoste

Ai parte de o zi foarte bună la capitolul comunicare. Te poți împăca cu un prieten, poți face un plan cu cei din grup, poți cunoaște o persoană care să-ți trezească interesul prin modul de a gândi. Oricum, prietenii îți sunt mai aproape ca nicioadată astăzi.

Carieră și bani

O persoană importantă sau chiar cineva din anturaj te poate susține într-un proiect pe care-l ai sau poate veni cu idei bune despre cum să-ți promovezi o afacere personală. Este o zi foarte bună pentru discursuri publice, pentru a obține beneficii în urma interviurilor, ședințelor, dar mai ales o zi bună să negociezi ceva.

Sănătate

Te bucuri de energie, forță fizică și intelectuală, putere să faci tot ceea ce ți-ai propus. Poți pleca în scurte deplasări, poate chiar excursii și astfel să te relaxezi mai mult.

Horoscop zilnic Fecioară – 13 noiembrie 2020

Dragoste

Nevoia de apreciere din partea persoanei iubite este mare și azi ai toate șansele să discuți pe acest subiect. Săpune ce te macină și astfel vei obține ceea ce-ți dorești, atenția sa și îmbunătățirea imaginii personale.

Carieră și bani

O zi foarte bună din punct de vedere profesional. Te poți afirma, poți primi aprecieri și laude și cu atât mai mult vei culege lauri, cu cât ți-ai pus în evidență talentele tale, te-ai folosit de abilitățile pe care le ai pentru a-ți atinge un scop. Ești pe drumul cel bun. Un obiectiv este bifat și, în plus, te bucuri de beneficii materiale după o perioadă de tensiuni la capitolul financiar. Poți primi sfaturi și idei bune despre cum să-ți imbunătățești veniturile.

Sănătate

Faptul că te simți apreciată îți crește stima de sine și te ajută să te simți mult mai bine. Îți recapeți puterea și încrederea în propria persoană. Posibil să ai în jurul tău persoane invidioase care să încerce să-ți umbrească starea de spirit, dar tu ignoră-le.

Horoscop zilnic Balanță – 13 noiembrie 2020

Dragoste

Trăiești momente frumoase în plan sentimental și ai marea șansă de a ajunge la o viziune comună cu persoana iubită. Vă puteți contura noi idealuri împreună. Ești mai atrăgătoare, mai senzuală, emani sex-appeal, iar dacă ești singură aceste aspecte te ajută foarte mult să cucerești pe cine îți place.

Carieră și bani

O zi foarte bună în plan profesional și financiar. Fie apelezi la rezerve, fie primești o sumă de bani, cert este că bifezi multe activități pe care le-ai tot amânat în ultimul timp și ai șansa să ai inspirație bună dacă faci o investiție acum.

Sănătate

Probabil te frustrează imposibilitatea de a pleca într-o călătorie sau primești vești neplăcute din străinătate, însă chiar dacă starea de spirit este afectată, starea generală de sănătate va fi una foarte bună.

Horoscop zilnic Scorpion – 13 noiembrie 2020

Dragoste

Te bucuri de o zi pasională în cuplu. Ești mai romantic, mai afectuos cu persoana iubită și dai dovadă de multă blândețe și înțelegere.

Carieră și bani

Poți rezolva o serie de situații care vizează latura financiară, fie că este vorba de acte, de o situație cu banca, rate la credit, dobânzi sau un context legat de o moștenire, un bun de patriomoniu. La locul de muncă se mai liniștesc apele.

Sănătate

Te bucuri de o revenire în forță din punct de vedere al sănătății și asta te va ajuta să te liniștești și pe interior.

Horoscop zilnic Săgetător – 13 noiembrie 2020

Dragoste

O zi bună în relațiile cu cei apropiați. Ai prietenii aproape și chiar poți primi sfaturi bune care să te ajute să-ți dai seama mai exact care este direcția de viitor în cuplu.

Carieră și bani

Poți primi oferte interesante de colaborare sau asociații vin cu idei ingenioase sau cineva îți propune un proiect îndrăzneț. Totul pare încântător, dar s-ar putea să fii constrâns de un aspect financiar.

Sănătate

Încă sunt frământări și gânduri care nu-ți dau pace și s-ar putea să-ți provoace o stare de spirit mai proastă. Ieși cu prietenii și te vei simți mult mai bine.

Horoscop zilnic Capricorn – 13 noiembrie 2020

Dragoste

Poți petrece niște momente plcăute cu persoana iubită sau, dacă ești singur, te poți dedica unor activități relaxante, care-ți fac plăcere. Unii nativi pot fi atrași de o persoană care are legătură cu locul de muncă.

Carieră și bani

Te bucuri de o zi bună în plan profesional, deși ai tendința de a te grăbi și astfel, deși crezi că puncteți tot, poți sări aspecte importante. Poți primi aprecieri la locul de muncă, te înțelegi mai bine cu colegii și te poți bucura de unele beneficii de imagine. Unii nativi se pot angaja acum și alți pot primi sfaturi bune legate de muncă.

Sănătate

Starea de sănătate este bună și cu cât te apropii mai mult de un obiectiv avut, oricât de solicitant ar fi, cu atâ te simți mai bine și mai entuziasmat, mai bine dispus, vesel.

Horoscop zilnic Vărsător – 13 noiembrie 2020

Dragoste

Te bucuri de momente plăcute în dragoste. Ai parte de discuții constructive cu persoana iubită și puteți ajunge la viziuni comune de viitor. Puteți reuși să vă faceți planuri importante și să vorbiți despre idealiurile voastre, despre dezvoltarea voastră în caliate de cuplu. Nativii singuri se pot chiar îndrăgosti de cineva.

Carieră și bani

Este o zi bună în plan profesional și ai șansa să te afirmi prin talentele tale, prin abilitățile creative și prin ideile artistice.

Sănătate

Dincolo de frământările tale, iată că iese soarele și te poți bucura din plin de activitățile care-ți fac plăcere.

Horoscop zilnic Pești – 13 noiembrie 2020

Dragoste

Se întrevăd momente intime intense în cuplu și ai șansa să readuci pasiunea în viața ta. Emoțiile sunt puternice și le trăiești  la cote înalte. Unii nativi pot fi tentați de o aventură sentimentală.

Carieră și bani

Ai mari șanse să rezolvi un context legat de acte sau bunuri de patrimoniu. Poate ți-ai propus un obiectiv legat de casă și acum te bucuri de oportunități și beneficii care să te ajute să-l rezolvi. Poți primi sprijin de la prieteni sau persoane importante în legătură cu un proiect personal sau de grup.

Sănătate

Te preocupi foarte mult să-ți înțelegi emoțiile, să vezi care este rădăcina unor emoții interioare și în acest sens te poate ajuta o discuție cu un psiholog sau poate cu un prieten care este mai evoluat spiritual.

Horoscop săptămânal 9-15 noiembrie 2020. „Capricornii” pornesc pe o nouă direcție de viață

Astrologul Mădălina Manole prezintă horoscopul săptămânal pentru perioada 9 – 15 noiembrie 2020, pentru toate zodiile. Săptămâna 9 – 15 noiembrie 2020 poate adce o serie de surprize și situații neașteptate în relațiile sentimentale și profesionale.

Evenimentul remarcabil al săptămânii 9 – 15 noiembrie 2020 este refacerea conjuncției Jupiter – Pluto pentru a treia dată și ultima în zodia Capricorn. Evenimentul va avea un impact major atât la nivel socio-politic, cât și personal.

Ceea ce s-a petrecut începând cu vara acestui an, când planetele s-au întâlnit în mers retrograd, acum are șansa să se corecteze și astfel să se culeagă roadele. Ceva nu a mai funcționat, ceva s-a pierdut, ceva s-a distrus, iar acum trebuie reconstruit.

Horoscop lunar. Previziuni pentru luna noiembrie 2020

Horoscopul lunii noiembrie 2020, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna noiembrie se remarcă prin conjuncția Jupiter-Pluto din Capricorn, o conjuncție extrem de rară, dar care se reface pentru a treia oară anul acesta, și care este deosebit de impactantă la nivel socio-politic.

Cele două planete nu se vor mai întâlni în Capricorn, cel puțin nu în următorii 248 de ani, prin urmare ceea ce trăim vine să repună bazele unor noi sisteme și ierarhii pentru viitor. Jupiter este Marele Benefic, iar Pluto este planeta regenerării.

După ce acestea s-au unit și au provocat schimbări sociale, economice și legislative, iată că vin acum să repare situația pe o nouă temelie. Impactul este și individual, fiecare resimțind o îmbunătățire în sectorul de viață care corespunde zodiei Capricorn din astrograma natală, motiv pentru care această previziune devine mai puternică pe ascendent și nu pe zodie.

Alte două evenimente majore ale lunii noiembrie 2020 sunt reprezentate de momentul în care Mercur, planeta comunicării, își încheie mersul retrograd prin zodia Balanță, pe 3 noiembrie, și reintră apoi în Scorpion în mers direct, și momentul în care Marte, planeta acțiunii, își încheie mersul retrograd prin zodia Berbec, pe data de 15 noiembrie 2020.

Acest context va ridica niște limitări pe care le-am resimțit în comunicare și în acțiuni, ne va ajuta să vedem mai clar o situație și ne va îndemna să acționăm pentru a ne atinge niște obiective propuse.

Pe 30 noiembrie 2020 vom fi martorii unei eclipse de Lună, care nu va fi vizibilă din România, dar al cărei impact va fi resimțit de toate zodiile pentru că va fi vorba de un reglaj karmic, de evenimente care ne vor lua prin surprindere și ne vor repune pe direcția de mers înainte.

Actualitate

Dinastii și jocuri politice: o privire asupra alegerilor din SUA în ultimele trei decenii

Publicat

pe

De

Cozmin Gușă își propune să ofere o scurtă analiză a desfășurării alegerilor în Statele Unite în ultimele trei decenii.

În 1992, Bush tatăl este surprinzător învins de Bill Clinton, guvernatorul tânăr din Arkansas, o victorie care, ulterior s-a demonstrat, fusese pregătită cu mult timp înainte în cercurile profunde ale Statului American. Aceste forțe căutau să impună o dictatură a minorităților, în timp ce Clinton, cu problemele sale, inclusiv controversa cu Monica Lewinsky, reușește totuși să își finalizeze mandatul.

După 8 ani, în 2000, Clinton, dorind să își perpetueze influența, îl sprijină pe Al Gore, vicepreședintele său, care câștigă votul popular. Totuși, în urma unui scandal electoral în Florida, președinte devine Bush Junior, inaugurând o nouă dinastie care va dura până în 2008. În această perioadă, Statele Unite, sub conducerea lui Bush, impun politica războiului preventiv împotriva terorismului, culminând cu evenimentele tragice de pe 11 septembrie 2001.

După cei 8 ani ai familiei Bush, în 2008, Hillary Clinton dorește din nou nominalizarea democrată, dar Barack Obama, un alt politician susținut de George Soros, îi ia locul. Obama devine președinte timp de 8 ani, perioadă în care SUA își pierd influența la nivel global, în special față de China.

În 2016, Hillary Clinton își reîncearcă șansa, dar este învinsă de republicanul Donald Trump. În 2020, Obama reușește să impună interpusul său, Joe Biden, în urma unor alegeri controversate. Este de notat că Obama a dorit să o aducă în prim-plan pe Michelle Obama, dar planul nu a fost acceptat de Deep State.

Acum, în 2024, Trump revine pe scena politică, iar lupta din partea democrată se dă între familiile Clinton și Obama, cu ambii dorind să își impună proprii candidați. De asemenea, George Clooney intră în competiție. Bătălia pentru nominalizările democratice se va desfășura în urma alegerilor din luna august.

Cozmin Gușă subliniază că, având în vedere modul în care se desfășoară alegerile în SUA, adică într-un sistem considerat democratic, este greu de comentat despre aranjamentele în alte state, cum ar fi Rusia sau China, unde autoritarismul este evident.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Inchirierea unei masini este o solutie practica

Publicat

pe

De

In ultimii ani, serviciile de inchirieri auto au cunoscut o crestere semnificativa in Bucuresti, capitala Romaniei. Atat localnicii, cat si turistii straini au descoperit ca inchirierea unei masini nu este doar o solutie practica, ci si una extrem de avantajoasa pentru nevoile lor de transport. Acest articol exploreaza de ce aceste servicii sunt atat de populare, cum sa obtii cele mai bune oferte si ce avantaje ofera, in special pentru cei care ajung pe Aeroportul Otopeni. Daca aveti nevoie de o optiune avantajoasa de inchirieri auto Bucuresti companiile locale va pot oferii servicii de calitate de fiecare data.

Popularitatea in Crestere a Serviciilor de Inchirieri Auto

Bucurestiul, fiind un oras mare si aglomerat, poate reprezenta o provocare in ceea ce priveste transportul. Desi transportul public este o optiune, acesta nu este intotdeauna cea mai comoda sau rapida varianta. Din acest motiv, multi aleg sa inchirieze o masina, fie pentru deplasari zilnice, fie pentru excursii in afara orasului.

Flexibilitatea este unul dintre principalele avantaje ale serviciilor de inchirieri auto in Bucuresti. Indiferent daca ai nevoie de o masina pentru o zi, pentru un weekend sau pentru o perioada mai lunga, exista numeroase companii care ofera pachete personalizate pentru orice nevoie si buget.

Beneficiile Inchirierii unei Masini in Bucuresti

Unul dintre cele mai mari avantaje ale inchirierii unei masini este libertatea de miscare. Nu mai esti dependent de orarul mijloacelor de transport in comun sau de disponibilitatea taxiurilor. Poti pleca oricand doresti, poti face opriri spontane si poti explora zonele mai putin accesibile ale orasului si imprejurimilor.

In plus, serviciile de inchirieri auto ofera o gama larga de vehicule, de la masini economice si compacte, la SUV-uri spatioase si masini de lux. Astfel, poti alege exact ceea ce ti se potriveste cel mai bine, in functie de planurile tale si de numarul de pasageri.

Sfaturi pentru a Obține Cele Mai Bune Oferte

Pentru a beneficia de cele mai bune oferte, este esential sa te informezi in prealabil si sa compari mai multe optiuni. Iata cateva sfaturi utile:

  1. Rezerva din timp: Majoritatea companiilor ofera reduceri semnificative pentru rezervarile facute cu cateva saptamani sau luni inainte. De asemenea, in perioadele aglomerate, cum ar fi sarbatorile sau sezonul turistic, disponibilitatea masinilor poate fi limitata.
  2. Compara preturile: Exista numeroase site-uri si aplicatii care iti permit sa compari preturile si conditiile oferite de diferite companii. Astfel, poti gasi cea mai buna oferta in functie de bugetul tau.
  3. Citeste recenzii: Feedback-ul altor clienti poate fi extrem de util. Citind recenziile, poti afla daca o companie este de incredere, daca masinile sunt in stare buna si daca serviciul este profesionist.
  4. Verifica conditiile contractuale: Fiecare companie de rent a car bucuresti are propriile sale politici in ceea ce priveste asigurarile, limitele de kilometri si politica de combustibil. Asigura-te ca intelegi toate conditiile inainte de a semna contractul.

Inchirieri Auto la Aeroportul Otopeni

Pentru turistii straini care ajung in Bucuresti, inchirierea unei masini direct de la Aeroportul Otopeni poate fi cea mai convenabila solutie. Multe companii de inchirieri auto ofera serviciul de livrare a masinii direct in parcarea de la sosiri, ceea ce inseamna ca poti prelua masina imediat ce aterizezi si poti pleca fara a pierde timp. Serviciile de inchirieri auto otopeni aeroport sunt cele mai avantajoase si mai rapide optiuni.

Acest serviciu este extrem de apreciat de turistii care doresc sa evite aglomeratia transportului public sau taxiurile scumpe. In plus, majoritatea companiilor ofera asistenta 24/7, astfel incat poti avea linistea ca vei fi ajutat in cazul in care apar probleme.

Beneficiile Inchirierii unei Masini pentru Turistii Straini

Pentru turistii straini, inchirierea unei masini in Bucuresti ofera numeroase avantaje. In primul rand, acestia pot explora orasul si imprejurimile in ritmul lor propriu, fara a fi constransi de orarele stricte ale tururilor organizate.

De asemenea, inchirierea unei masini permite accesul la destinatii mai putin cunoscute si mai greu accesibile. De exemplu, poti vizita castelele medievale, satele pitoresti sau parcurile nationale din apropierea Bucurestiului, fara a fi nevoit sa te bazezi pe transportul public sau tururi ghidate.

Un alt avantaj important este costul. Desi poate parea mai scump la prima vedere, inchirierea unei masini poate fi mai economica pe termen lung, mai ales daca planuiesti sa calatoresti mult sau sa faci excursii de o zi in afara orasului.

Cum sa Alegi Compania Potrivita

Cu atat de multe companii de inchirieri auto pe piata, poate fi dificil sa alegi cea mai potrivita pentru nevoile tale. Iata cateva criterii pe care ar trebui sa le iei in considerare:

  1. Reputatia: Alege o companie cu o reputatie buna, care este cunoscuta pentru serviciile sale de calitate si pentru masinile bine intretinute.
  2. Preturile: Compara preturile intre mai multe companii pentru a te asigura ca obtii cea mai buna oferta. Nu uita sa iei in considerare si eventualele costuri ascunse, cum ar fi taxele de asigurare sau de combustibil.
  3. Flota de vehicule: Asigura-te ca compania ofera tipul de masina de care ai nevoie. Fie ca vrei o masina mica si economica sau un SUV spatios, este important sa ai de unde alege.
  4. Serviciul clienti: Un serviciu clienti bun poate face o mare diferenta in experienta ta de inchiriere. Alege o companie care ofera asistenta 24/7 si care este dispusa sa te ajute in orice situatie. Daca doriti o optiune cat se poate de avantajoasa de inchirieri auto otopeni fara garantie companiile sunt dispuse sa va ofere cele mai bune solutii cu asigurare full.

Inchirieri Auto pe Termen Lung

Pentru cei care au nevoie de o masina pentru o perioada mai lunga de timp, multe companii ofera pachete speciale de inchiriere pe termen lung. Acestea pot fi extrem de avantajoase, atat din punct de vedere financiar, cat si al flexibilitatii.

Inchirierea pe termen lung este o optiune excelenta pentru expati, pentru cei care sunt in Bucuresti pentru munca pe o perioada limitata sau pentru cei care pur si simplu nu doresc sa achizitioneze o masina. Aceste pachete includ de obicei asigurare, intretinere si asistenta rutiera, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa te preocupe nimic altceva in afara de condus.

Siguranta si Confort

Un alt aspect important al inchirierii unei masini este siguranta si confortul. Majoritatea companiilor de inchirieri auto din Bucuresti ofera vehicule noi sau aproape noi, echipate cu toate dotarile moderne necesare pentru a te asigura ca calatoria ta este cat mai placuta si sigura.

De asemenea, multe companii ofera optiuni suplimentare, cum ar fi scaune pentru copii, sisteme GPS sau Wi-Fi, pentru a face experienta ta de inchiriere cat mai confortabila si convenabila.

Concluzie

Serviciile de inchirieri auto in Bucuresti reprezinta o solutie practica si avantajoasa pentru oricine are nevoie de transport in capitala Romaniei. Fie ca esti un localnic care are nevoie de o masina pentru cateva zile sau un turist strain care doreste sa exploreze orasul si imprejurimile sale, inchirierea unei masini ofera flexibilitate, confort si libertate de miscare.

Pentru a obtine cele mai bune oferte, este important sa te informezi in prealabil, sa compari optiunile disponibile si sa alegi o companie de inchirieri auto de incredere. Astfel, vei putea sa te bucuri de o experienta de calatorie fara griji, explorand tot ceea ce Bucurestiul si Romania au de oferit.

Indiferent de nevoile tale, exista cu siguranta o solutie de inchiriere auto care sa ti se potriveasca. Asa ca data viitoare cand ai nevoie de o masina in Bucuresti, ia in considerare serviciile de inchirieri auto si bucura-te de toate avantajele pe care acestea le ofera.

Citeste in continuare

Actualitate

Donald Trump: Transformarea după un semn divin – Analiza unui discurs politic impresionant

Publicat

pe

De

Se spune cu adevărat că un creștin care primește un semn de la Dumnezeu în viață devine mai bun, mai iertător, mai înțelegător față de cei din jur și față de adversarii săi. După ce a scăpat ca prin minune când un glonț i-a trecut pe lângă urechea stângă la un miting în Butler, Pennsylvania, fiind la doar jumătate de centimetru de moarte, Donald Trump a promis că își va schimba complet discursul la Conferința Republicanilor, potrivit analizei realizate de Marius Ghilezan.

Discursul său de la Milwaukee, în fața a zeci de mii de republicani, a fost plin de empatie, calm și extrem de convingător. Articularea cuvintelor a fost impresionantă. Introducerea detaliilor despre experiența și credința sa în timpul atentatului, îmbinate cu sentimentele față de victima evenimentului, cu accente de noblețe spirituală și o stăpânire de sine greu de obținut – demnă de un șarpe biblic – face ca discursul său să fie fie o pagină de poveste sau un exemplu de manual de comunicare politică.

În calitate de jurnaliști, discursul nu ne-a păcălit. A transmis aceleași mesaje: securizarea frontierelor, reducerea criminalității, revigorarea economiei, încheierea conflictelor internaționale și restabilirea puterii energetice americane, totul împachetat în lacrimi de crocodil. A moderat tonul pentru a nu răni sensibilitățile.

Nu putem ști cu certitudine, dar presupunem că, alături de elementele simbolice inserate din istoria Atenei, apariția sa în alb și proiecția feței sale umbrite în lumină au avut un rol de atractivitate și provocare a subconștientului celor deja convinși.

Mai pe înțelesul tuturor, discursul său a fost o tactică de a câștiga bunăvoința, însoțită de limbajul nonverbal care accentua mesajele transmise, cu unicul scop de a captiva publicul său.

Entuziasmul este greu de stârnit la nivel politic. Politicienii nu dețin abilitățile unui Travis Scott, care poate electriza sute de mii de fani.

Discursul său empatic și plin de compasiune – cu adevărat măreț, l-am putea spune, dacă l-am compara cu un discurs de rege – a avut ca obiectiv principal să cucerească publicul indecis, cel care poate răsturna echilibrul de forțe în final.

Inspirat, probabil, de Vargas Llosa, care a recunoscut că a greșit în alegerile din 1990 din Peru (unde a pierdut în fața lui Fujimori) segregându-și publicul, Donald Trump și-a modificat radical discursul, afirmând că o victorie nu poate fi obținută cu jumătate de Americă.

Deși a adoptat un ton mai îngăduitor, cu apeluri frecvente la reunirea poporului american și la încetarea luptei politice cu democrații, a atacat adversarii ca un viespe într-un stup de miere, fără ca acțiunea sa să fie înțeleasă de toată lumea.

Conform presei conservatoare americane, apropiații lui Donald Trump recunosc că liderul s-a temut de atac, vorbind în cercuri restrânse despre planurile adversarilor de a-l elimina. Aceștia afirmă că schimbarea sa de atitudine de la ultimul miting se datora experienței aproape de moarte. Nu a fost niciodată dominat de teamă, spun aceștia. Poate acesta este și motivul pentru care și-a ridicat pumnul imediat după rănire și a strigat „luptați, luptați, luptați!” Doar cei puternici știu cum să-și schimbe soarta în favoarea lor.

La ultimul discurs în fața celor mai importanți republicani, din expresia sa dispăruseră ironia și dezgustul, evident accentuate la aparițiile anterioare.

Resentimentele personale, impulsivitatea și dorința de autoritate au fost puse deoparte, ca o valiză lăsată în gară, printr-un semn de la Dumnezeu. De fapt, Trump a recunoscut că, fără intervenția divină, ar fi fost cu gândurile în altă parte.

A făcut apel la înțelegere pentru adversari, cu toate că nu s-a arătat prea milos cu rivalul său Joe Biden, care, între timp, a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Există și un scop al blândeții și al falselor aparențe în comunicarea politică. Schimbarea de atitudine a unui individ poate fi o strategie câștigătoare. După cum spunea Machiavelli, scopul scuză mijloacele.

Campaniile electorale nu se reduc la gesturi draguțe pentru o participare ulterioară la festivități.

Fiind un veteran al politicii, Donald Trump a înțeles că o nouă abordare îl va ajuta să iasă învingător. Nu trebuie să credem că a devenit mai blând, mai puțin aspru, mai plin de căldură decât înainte! Este același luptător care, identificând oportunitatea, a adoptat o poziție nouă, conștient că o cursă prezidențială este altceva decât un show de pe Netflix.

A lovi adversarul cu cuvinte dulci poate fi tot o formă de agresiune?

În cele trei luni rămase până la alegerile prezidențiale, Trump nu trebuie să-și facă griji de atacul direct, ci să fie vigilent, deoarece Deep State-ul este într-o stare disperată. Nu dorește să-și împartă puterea cu un personaj imprevizibil. Unii avertizează că umbrele sunt pregătite să folosească chiar și violența pentru a-și atinge scopurile de dominare. Însă acești avertismente nu sunt luate în considerare de toată lumea.

Sunt mulți care cred în orice mesaj malefic al celor care doresc să-și mențină puterea și nu au fost favorizați cu un semn divin.

Realegerea lui Trump este despre cine va avea controlul asupra lumii, iar cei vicleni și periculoși sunt pregătiți să atace. Vigilența este cheia înțelepciunii, așa cum ne învățau la școală.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Gemevo Gemevo
Exclusiv6 ore ago

Irigatoarele bucale: Soluția eficientă pentru persoanele cu aparate ortodontice sau lucrări dentare

Menținerea unei igiene orale impecabile este esențială pentru toată lumea, dar este deosebit de importantă pentru cei care poartă aparat...

Exclusiv10 ore ago

CSM Ploiești în criză: „MILITIANUL” Dănuț Burghelea, favorit pentru funcția de director în mijlocul controversei

CSM Ploiești a „anunțat” (pe şestache) organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al instituției, fără a consulta aleșii...

Exclusivo zi ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusivo zi ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusiv2 zile ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv2 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv2 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv2 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv2 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv2 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv2 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv3 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv3 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Exclusiv5 zile ago

Discuții la MAI privind acordarea sporului operațional: avertisment cu privire la evaluările semestriale

Reprezentanții Sindicatului Sidepol au participat la o ședință organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta despre modalitatea de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv