Connect with us

Social

Cum sa inveti mai repede semnele de circulatie

Publicat

pe

Cum sa inveti mai repede semnele de circulatie

Vrei sa inveti mai repede semnele de circulatie? Daca ai inteles cat de importante sunt acestea inainte de a iesi in trafic este cazul sa iei masuri. Trebuie sa inveti semnele de circulatie ca atunci cand iesi in trafic sa le poti identifica mai usor.

Vezi pe https://www.odat.ro/conducere-auto/ cum poti invata mai usor pentru scoala de soferi astfel incat atunci cand iesi in trafic sa nu reprezinti un pericol pentru ceilalti participanti.

  Iata cum poti invata mai usor semnele de circulatie

Fa-ti o planificare

Inainte de a invata semnele de circulatie este recomandat sa citesti legislatia. Ca sa poti intelege rolul semnelor de circulatie trebuie sa intelegi mai intai cat de important este sa conduci prudent.

Dupa ce ai citit legislatia poti invata cu mai multa usurinta semnele de circulatie. Acestea pot parea destul de simple dar te asigur ca nu este deloc asa.

Incearca sa inveti logic

Semnificatia indicatorului de avertizare incepe din locul in care este amplasat. In cazul indicatoarelor care avertizeaza sectoarele periculoase zona lor de actiune este reglementata prin placute aditionale.

Semnificatia indicatoarelor de interzicere sau de restrictie incepe din dreptul acestora.

Semnificatia unui indicator este valabila pe intreaga latime a partii carosabile. De cele mai multe ori  indicatoarele de avertizare au o forma de triunghi echilateral cu un chenar de culoare rosie, pe un fond alb. Indicatoarele de avertizare au ca obiect avertizarea participantilor la traficul rutier asupra existentei unui pericol pe drum.

Indicatoarele de prioritate reglementeaza ordinea de patrundere intr-o intersectie atunci cand traiectoriile de deplasare a cel putin doua vehicule se intersecteaza.

Indicatoarele de genul “ Cedeaza trecerea” , “ Oprire” sau “ Drum cu prioritate” au forme diferite fata de celelalte indicatoare si se pot identifica cu usurinta atunci cand sunt vazute din spate.

Indicatoarele de interzicere sau cele de restrictie au o forma rotunda cu un chenar de culoare rosie pe un fond alb. Semnificatia indicatoarelor de restrictie incepe din dreptul acestora si daca nu este o alta semnalizare care sa indice sfarsitul interdictiei se aplica pana la cea mai apropiata intersectie.

Poti invata pentru scoala de soferi mult mai usor decat crezi trebuie doar sa iti organizezi mai bine timpul.

Administratie

Dezbaterile în jurul declarațiilor controversate ale ÎPS Teodosie: între manipulare și sprijin al creștinismului în România

Publicat

pe

De

Loredana Codruț atinge subiectul controversat al declarațiilor recente făcute de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, care au stârnit reacții puternice în rândul românilor. Aceste controverse au generat un val de discuții, manifestându-se chiar și în reacții pasionale care depășesc stadiul rațional.

În ciuda stării de disconfort generată de valul de caniculă, romanii s-au răcorit, potrivit autorului, atacând critic declarațiile lui ÎPS Teodosie. Este menționată revolta provocată de afirmațiile arhiepiscopului care au rămas în memoria publicului, într-o manieră mai pregnantă decât problema inflației galopante sau a drumurilor proaste care duc la decese zilnice cauzate de șoferii drogați.

Loredana Codruț subliniază că, deși există o serie de declarații contestabile venite din partea ÎPS Teodosie, multe dintre critici au fost generate de o interpretare distorsionată a unor afirmații sau chiar de manipularea informațiilor de către anumite partide politice. Se menționează situații în care partide precum USR au încercat să influențeze opinia publică printr-o interpretare eronată a evenimentelor.

Autorul urmărește să aducă în atenție faptul că, într-o perioadă marcată de pandemie, ÎPS Teodosie a reprezentat o imagine de normalitate și a oferit o rază de speranță pentru cei afectați de criza sanitară. Chiar dacă unele declarații sunt controversate, arhiepiscopul a jucat un rol activ în comunitate, implicându-se în spovedanii, ceremonii religioase și dialoguri cu autoritățile.

Analizând contextul social, Loredana Codruț menționează că România se confruntă cu provocări economice majore în contextul eforturilor de a deveni o țară dezvoltată, iar unele valori promovate de biserică pot fi considerate anacronice în prezent. Totuși, autorul susține că ÎPS Teodosie reprezintă o ancoră a credinței creștinismului pentru mulți români.

În concluzie, autorul își exprimă opinia în favoarea investigării atente a informațiilor înainte de a emite judecăți, remarcase discordia dintre libertatea de exprimare și manipularea informațională, subliniind importanța discernământului într-o societate marcată de diversitate de opinii și interpretări

Citeste in continuare

Featured

Scandalul incendiului de la Satu Mare: Acuzațiile îndreptate către firma Mondorek și complicitatea autorităților

Publicat

pe

De

Deputatul PSD Radu Cristescu aduce acuzații serioase în legătură cu incendiul devastator care a izbucnit la Satu Mare, la un depozit de mari dimensiuni. Potrivit lui Cristescu, în incendiu au fost distruse deșeuri aduse ilegal din Austria de către o companie locală și toate acestea s-au întâmplat sub privirea tolerantă a autorităților.

După aproape 24 de ore de eforturi ale pompierilor, incendiul a fost în cele din urmă stins, însă nu înainte de a provoca pagube materiale masive și chiar de a produce victime umane. Cristescu susține că firma responsabilă de depozit, Mondorek, deținută de indivizi de origine maghiară, are o istoric îndoielnic în ceea ce privește conformitatea cu legea.

De-a lungul celor 4 ani de mandat parlamentar, Cristescu a atras atenția asupra practicilor imorale din cadrul autorităților locale și a grădinilor de interese care le influențează, adesea beneficiind de fonduri publice. Acum, însă, situația pare a fi atins un punct critic, având în vedere gravitatea faptelor.

Incendiul de la Satu Mare a pus în pericol viețile mai multor persoane, inclusiv pompieri, iar fumul dens provocat de flăcări a acoperit întregul oraș, punând în pericol comunitatea. Cristescu avertizează că mai multe tragedii ar fi putut fi evitate în urma unui incendiu care a durat aproape o zi întreagă.

Acuzațiile deputatului se îndreaptă către firma Mondorek, care se pare că transportă ilegal deșeuri din Austria, operând fără autorizațiile corespunzătoare. Mai mult, costurile reduse practicate de firma în cauză ridică suspiciuni serioase cu privire la posibila implicare a autorităților locale în acest scandal de proporții.

În final, situația de la Satu Mare atrage atenția asupra unei probleme de securitate națională, iar Cristescu cere o intervenție urgentă din partea autorităților centrale pentru a pune capăt corupției și ilegalităților grave care par să domine în zona respectivă.

Citeste in continuare

Exclusiv

Cheltuieli bugetare “ciudate” ale tandemului Ciolacu – Oprea/Partea a II a

Publicat

pe

De

Revenim cu noi date referitoare la modul cum sunt cheltuiti banii contribuabililor de catre ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu Oprea pentru preluarea si administrarea terenului pe care se desfasoara activitatea industriala a Societatii Santierului Naval 2 Mai S.A. (SN 2 Mai), la care statul prin MEAT detine 93,8878 % din actiuni (aici)..

Astfel dupa ce pe repede inainte s-a adoptat in sedinta de Guvern, din data de 28.06.2024, HG nr.715/2024[1] privind suplimentarea bugetului Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pe anul 2024 cu suma de 91.104 mii lei, credite de angajament și credite bugetare, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2024, iata ca in urmatoarea sedinta a Guvernului, din data de 04.07.2024, s-a aprobat , tot cu celeritate, HG nr. nr. 763/2024[2] privind declararea de interes public national a unui imobil teren din patrimoniul Societatii Santierul Naval 2 Mai – S.A., trecerea sa în domeniul public al statului si in administrarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, inscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, precum si concesionarea acestuia.

De remarcat ca in data de 03.07.2024 pe site-ul oficial al SGG aparea doar faptul ca se va analiza in Guvern “proiectul de hotarare a guvernului privind declararea de interes public a unui imobil teren din proprietatea Societatii Santierul Naval 2 Mai S.A. si trecerea sa în domeniul public al statului si administrarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, precum si concesionarea acestuia”[3].

Din informatiile noastre din surse apropiate Guvernului rezulta ca a fost o opozitie din parte ministrilor Justitiei si Finantelor cu privire la oportunitatea validarii prevederilor proiectului in cauza, dar fara nici un rezultat, sens in care HG nr.763/2024, sus subliniata, a fost semnata si asumata doar de ministrii PSD ai Guvernului, in frunte cu Ion Marcel Ciolacu, respectiv de catre Marian Neacsu, viceprim – ministru si coordonator al ministerelor tinute de catre PSD, Stefan Radu Oprea,  si de secretarul de stat Alin Marius Andries, membru PNL.

Oare de ce ministrul Marcel Ioan Bolos nu a mai dorit sa semneze actul normativ de referinta, dupa ce anterior a semnat HG nr.715/2024 si, de ce nu se regaseste nota de fundamentare a actului normativ respectiv in mod public, pentru a fi accesata si consultata online pe site-urile oficiale guvernamentale, conform legii transparentei decizionale si a legii privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative[4]?

Sa speram ca redactia noastra va primi un raspuns in consecinta de la responsabilii guvernamentali cu atributii in domeniu despre situatia creata.

Din analiza continutului normei anterior subliniata aflam cu uimire care este interesul reprezentantilor Guvernului in cheltuirea judicioasa a fondurile alocate in cuantum de 91.103.668 lei pentru trecerea unui teren in domeniul public al statului, si anume unul minor, intrucat concesiunea terenului respectiv s-a facut pentru o redeventa curios calculata si fara o justificare publica.

Adica, cuantumul redeventei este determinat de formula: 0,001% din profitul net al societatii, la care se va aduga raportul dintre valoarea de evaluare a terenului si durata concesiunii, dar nu mai mult de 49 ani.

Dupa cum se observa valoarea anuala a redeventei este data de doi termeni:

  • unul variabil ce depinde de profitul net, adica de o eventala activitatea eficienta, rentabilitate, productivitate a factorilor de productie ale societatii, dar despre care nu este cazul dupa istoricul de activitate economica a SN2Mai SA[5],
  • unul fix, dar in realitate pseudovariabil, intrucat valoarea de evaluare a terenului se va revizui o data la trei ani incepand cu acest an si se va imparti la durata concesiunii egala cu durata obligatiilor juridice asumate de catre societate prin contractul de asociere si cel de inchiriere teren.

De interes este fatul ca HG nr.763/2024 nu precizeaza in mod public durata contractului de asociere si de inchiriere teren societatii DAMEN SHIPYARDS MANGALIA SA (Societatea), avand in vedere prevederile contractului de asociere DAMEN – SN 2 Mai SA , semnat in anul 2018, unde printre altele din informatiile noastre rezulta ca valoarea activelor  transferate Societatii de catre SN 2Mai la data de 2014 a fost de aprox.51 milioane USD, iar terenul in discutie a fost inchiriat anterior Societatii in 1997, convenindu-se ulterior ca dreptul de utilizare al terenului de catre Societate sa ramana in vigoare pe intreaga durata de functionare a Asocierii.

Mai mult, prin contractul de asociere sus evidentiat se precizeaza ca pana la sfarsitul anului 2023 Societatea va plati dreptul de utilizare a terenului in cauza, conform contractului de inchiriere al acestuia, respectiv impozitele si taxele care trebuiesc platite de SN 2 Mai catre autoritatile statului pentru teren, la care se adauga un comision de administrare de pana la 32.000 USD/trimestru, respectiv 128.000 USD/an, conform situatiilor existente ale terenului.

Oare, in anii trecuti, ce venituri relevante a primit statul roman la bugetul de stat prin MEAT de la SN 2MAI, ca urmare a asocierii economice sus precizate cu firma olandeza DAMEN, astfel incat sa devina o urgenta alocarea fondurilor prin cele doua HG mai sus amintite?

Semnificativ este faptul ca prin HG nr.763/2024 la art.3, alin.(6) se prevede la teza 2 ca “Daca valoarea determinata prin aplicarea mecanismului prevazut la alin. (5) este mai mare decat cuantumul sumelor incasate de concesionar din exploatarea imobilului teren ce face obiect al concesiunii, la stabilirea cuantumului redeventei se vor avea in vedere exclusiv veniturile astfel obtinute de concesionar.”

Concluziile va rugam sa le trageti dumneavoastra despre ce venituri vor fi atrase de stat din punerea in aplicare a prevederilor celor doua acte normative anterior rubricate.

Dar oare specialistii Guvernului nu au verificat continutul actelor normative respective si nu au discutat depre oportunitatea aplicarii unor astfel de norme, cu reprezentantii oficiali ai CSAT (avand in vedere importanta militaro-economica a prevederilor preconizate[6]), respectiv ai initiatorului acestora adica MEAT, respectiv cu ministrul Radu Oprea, secretarul general al ministerului, doamna Mihaela Popescu, domnul  Andrei Tugui, director adjunct in minister cu atributii  in domeniul reglementat prin cele doua HG, despre care am mai scris anterior[7], respectiv cu consilierul ministrului Radu Oprea, domnul Daniel Ionel Butunoiu[8] (fost senator PSD si presedinte al comisiei Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea posibilei implicari a Serviciului de Protectie si Paza in activitatea unor partide politice si in activitatea unor lideri ai acestor partide[9]), actualmente numit prin ordin al ministrului coordonator al Directiei Industria Nationala de Aparare, fara a avea calitatea de functionar public?

Ne intereseaza sa aflam fata de cele sus expuse daca premierul Marcel Ciolacu si vicepremierul Marian Neacsu cunosc pe ce fel de personal angajate se bazeaza ministrul Radu Oprea pentru a intocmi documentele necesare unor intiative normative de interes pentru activitatea Guvernului Romaniei?

De altfel astepatam o reactie ale autoritatilor cu atributii de control in sfera de activitate a MEAT si SN2Mai, respectiv, Corpul de control al Guvernului, Curtea de Conturi, ANAF pe zona de competenta, alte institutii de forta ale statului cu atributii si responasibilitati in protejarea si apararea interesului national in domeniul de referinta. (Cristina T.).,

 [1]  https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/284681

[2]  https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/285157

[3]  https://sgg.gov.ro/1/proiectele-de-acte-normative-care-ar-putea-fi-incluse-in-sedinta-guvernului-romaniei-din-04-07-2024/

[4]

Legea nr.24/2000, Art.6: “(1) Proiectul de act normativ trebuie să instituie reguli necesare, suficiente şi posibile care să conducă la o cât mai mare stabilitate şi eficienţă legislativă. Soluţiile pe care le cuprinde trebuie să fie temeinic fundamentate, luându-se în considerare interesul social, politica legislativă a statului român şi cerinţele corelării cu ansamblul reglementărilor interne, precum şi ale armonizării legislaţiei naţionale cu legislaţia comunitară şi cu tratatele internaţionale la care România este parte.

(2) Pentru fundamentarea noii reglementări se va porni de la dezideratele sociale prezente şi de perspectivă, precum şi de la insuficienţele legislaţiei în vigoare.

(3) Proiectele de acte normative se supun spre adoptare însoţite de o expunere de motive, o notă de fundamentare sau un referat de aprobare, precum şi de un studiu de impact, după caz.

(4) Actele normative cu impact asupra domeniilor social, economic şi de mediu, asupra bugetului general consolidat sau asupra legislaţiei în vigoare sunt elaborate pe baza unor documente de politici publice aprobate de Parlament sau de Guvern. Guvernul defineşte tipurile şi structura documentelor de politică publică.”

[5]  https://www.sn2mai.ro/2024/PropunereRepartizareProfit2023FixareDivident.pdf

[6] Art.3, alin (3) “ Imobilul concesionat are ca destinaţie derularea de activităţi de construcţie, reparaţie şi mentenanţă de nave şi structuri plutitoare militare şi/sau civile, construcţie de platforme de foraj, fabricarea de secţiuni de mijloace de transport militare şi/sau civile şi alte activităţi similare, fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice.”

[7]  https://www.incisivdeprahova.ro/2023/12/19/caracatita-din-ministerul-economiei-antreprenoriatului-si-turismului-meat-i/

[8]  https://www.replicaonline.ro/prima-sedinta-a-comisiei-de-ancheta-pentru-spp-a-fost-aleasa-conducerea-347259

 

[9] https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?cam=0&leg=2016&idl=2&idc=223&poz=1

https://hotnews.ro/revine-comisia-de-ancheta-pe-spp-plus-comisiile-de-aparare-vor-face-o-ancheta-care-l-vizeaza-pe-seful-spp-lucian-pahontu-370500

 

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv17 ore ago

Managementul defectuos în cadrul IGPR: Oscarul irosit și implicațiile abuzurilor

Sindicatul Diamantul a dezvăluit că la IGPR, abuzurile privind acordarea Oscarurilor au atins cote alarmante. ” Eminentele cenusii” din IGPR...

Exclusiv17 ore ago

Abuzuri la IPJ Neamț: Utilizarea neautorizată a Tehnologiei de Supraveghere

Sindicatul Europol Neamț a dezvăluit că la IPJ Neamț, abuzurile împotriva lui Cănărău Ioan au atins un nou nivel al...

reîncărcare Orange reîncărcare Orange
Actualitate3 zile ago

Ce avantaje ai la reîncărcare Telekom prin incarca.ro?

Să cumperi o reîncărcare Telekom a devenit un procedeu foarte simplu în 2024, din cauza dezvoltării internetului și implicit a...

Exclusiv4 zile ago

Neclare și nocive: Provocările legate de reglementarea conducerii sub influente psihoactive în România

Sindicatul Diamantul, prin Emil Pascut, dezvăluie că suntem expuși riscului grav de a conduce sub influența substanțelor psihoactive, nu doar...

Exclusiv5 zile ago

Cheltuieli bugetare “ciudate” ale tandemului Ciolacu – Oprea/Partea a II a

Revenim cu noi date referitoare la modul cum sunt cheltuiti banii contribuabililor de catre ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu...

Exclusiv5 zile ago

Rectificări esențiale pentru OUG-ul 24/2024: Ajustări cruciale pentru respectarea prezumției de nevinovăție

După neclaritățile provocate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în urma promulgării OUG nr. 24/2024, menită să îmbunătățească siguranța rutieră, au...

Exclusiv5 zile ago

Controverse și opacitate în procesul de concursuri la Ministerul Afacerilor Interne – Perspectiva Sindicatului Național DECUS

A avut loc ședința Grupului de Dialog Social la Ministerul Afacerilor Interne, fiind prezent pe ordinea de zi Proiectul OMAI...

Exclusiv6 zile ago

Investigarea acuzațiilor de poliție Sindicală și implicarea Serviciilor de Informații la IPJ Neamț: Sindicaliștii Europol aduc dovezi

Sindicatul Europol Neamț a ridicat acuzații serioase într-o postare pe pagina sa de Facebook împotriva IPJ Neamț, sugerează existența unor...

Exclusiv6 zile ago

Testele rapide în Poliția Română și provocările Toxicologiei: Dezbateri și clarificări

Dezbaterile recente au evidențiat diferențele dintre testele rapide de screening utilizate de Poliția Română și testele diagnostice confirmatorii efectuate la...

Exclusiv6 zile ago

Scandalul Organigramei Politiei Locale Ploiesti: Alerta dată de fostul consilier al Primarului Volosevici

Fostul consilier onorific al primarului Volosevici, Gerard Georgescu, trage un nou semnal de alarmă: „Opriți, nașii, finii și amantele, ultimele...

Exclusivo săptămână ago

Redefinind standardul: Sindicatul Europol aduce lumina asupra erorilor în anunțurile de recrutare

Sindicatul Europol atrage atenția asupra erorii apărute pe site-ul oficial al MAI referitoare la viitoarele angajări: „Ar fi corect să...

Exclusivo săptămână ago

Scandal în Poliția Română: Cum un șef a pus normă de amenzi și a denunțat subalternii pentru avertismente prea multe

„Până aici s-a ajuns” – acesta este nivelul unui șef din Poliția Română. Sindicatul Sidepol a dezvăluit preocuparea legată de...

Exclusivo săptămână ago

Mărturie de profesionalism: polițiștii români și exemplul lor de solidaritate în trafic

Polițiștii români demonstrează încă o dată solidaritate și profesionalism în trafic, conform Sindicatului Europol Ieri dimineață, în jurul orei 07:30,...

Actualitateo săptămână ago

Descopera Magia Amintirilor Cu Cabina Foto Fantastic – Cabina Foto Ploiesti

Organizarea unui eveniment special poate fi o provocare, dar și o oportunitate de a crea amintiri de neuitat. Indiferent dacă...

Exclusiv2 săptămâni ago

Transparență sau aparente? O privire critică asupra activității DGA în prevenirea corupției

DGA, aparent preocupată de transparență și prevenirea corupției, este descrisă de Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul ca un ciob...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv