Connect with us

Fapt Divers

Sălajul, noul Teleorman din sistem!/Virgil Ardelean și Florian Coldea încă își bagă coada în sistem…

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Virgil Ardelean și Florian Coldea încă își bagă coada în sistem…

Nu sunt chiar atât de îndepărtate vremurile în care un banal buletin de Teleorman ținea loc de orice CV sau expertiză managerială. Iar dacă Viorica Dăncilă a ajuns premierul României și Carmen Dan în fruntea Ministerului Afacerilor Interne, asta chiar spune totul despre precedentul periculos creat de fostul ”El lider maximo”! Și chiar dacă Liviu Dragnea ”s-a ars” la țanc atunci când s-a apropiat prea mult de ”Soarele Puterii” și începuse să se creadă pe bune jucător față de adevărații băieți deștepți ai sistemului, iată că apucăturile acestuia continuă să facă prozeliți…

Ce-i drept, ”interimatul” a fost asigurat de Sibiu, județul ajuns principala ”pepinieră de cadre” pentru toți cei care dădeau din coate deloc ardelenește pentru a avansa pe piramida Puterii. De a-i fi zis că președintele României nu mai avea altă treabă, în afara obsesiei cu ”ciuma roșie”, decât de a parafa dosarele de cadre ale sibienilor. Și că soțiile tuturor acestora din sistem nu făceau la rândul lor decât să își petreacă toată ziua la coafor alături de prima doamnă. ”Prietenia cu Carmen Iohannis” devenind astfel principala legendare a celor care încercau să ia calea ”marilor șefii” din Capitală.. Iar mulți au și reușit, cel mai relevant exemplu fiind numirea generalului Ionel Sorinel Bălan în fruntea Serviciului de Telecomunicații Speciale. Chiar dacă pentru realizarea acestui deziderat a fost nevoie de ”execuția sumară” a generalului Vasilca, cel devenit astfel cea mai proeminentă victimă colaterală a criminalului Dincă din Caracal. Iată însă că de ceva vreme asistăm la un nou fenomen ”copy – paste” după cele din Teleorman și Sibiu.

Lucian Bode, pe valul Guvernului!

Astfel că Sălajul este nu doar județul cu cel mai mare indice de infectare cu COVID, dar și cea mai spectaculoasă rampă de lansare pentru funcții de conducere în fruntea unor importante structuri din cadrul sistemului de siguranță națională. Numai că Sălajul este totuși parcă prea mic pentru a deveni ”Academia” care să acopere atâtea posturi de conducere. Mai ales că Zalăul nu are cum să fie totuși vreodată ”Capitala șmecheriei” unei Românii întregi! Indiferent cât de debilă ar fi clasa politică aflată la putere sau în opoziție! Dar, cu toate acestea, tot mai multe structuri sunt forțate ”să înghită” șefi și șefuleți cu recomandarea expresă că ”vin din Sălaj”!

Dacian Cioloș nu-și uită oamenii

Iar încrengătura transpartinică este atât de întinsă, de nici nu mai ai habar care sunt prezentați oamenii lui Lucian Bode, care ai lui Dacian Cioloș, Virgil Ardelean sau Florian Coldea! Și uite ce bine ar face structurile de protecție internă din cadrul tuturor structurilor astfel penetrate să dea de urgență ”o perie” contrainformativă care să mai taie din avântul recentei ”sălajenizări” intensive a țării! Și să identifice inclusiv care sunt ”auto-legendații”, dar și cei cărora chiar li s-a suflat în pânzele avansării. Asta, bineînțeles, dacă le și dă mâna să o facă…

Experimentul Măgura

La sfârșitul lunii august a anului trecut, Mihai Fifor făcea o mutare cel puțin surprinzătoare, numind în fruntea serviciului secret al Ministerului de Interne un cvasianonim ofițer venit de la DIPI Sălaj, Petru Răzvan Măgura. Și chiar dacă până și cei mai inițiați ofițeri de informații ai MAI-ului nu și-au putut explica numirea lui Măgura decât ca pe o încercare disperată a lui Fifor de a își mai ridica odată ”fustița” în fața sistemului,doar s-o mai agăța de scaunul ministerial, sursele noastre susțin că totul nu a fost decât un experiment. Unul prin care altfel inexistenta pepinieră de cadre din Sălaj a fost oferită pe tavă drept cea mai bună soluție de compromis atunci când ”greii” politici se băteau pentru acapararea funcțiilor de conducere pentru proprii oameni de încredere. Iar acum ”experimentul” Măgura este reluat la nivelul tot mai multor structuri, pentru a se calma spiritele între organizațiile politice județene adverse. Dar și pentru a se ține în frâu, fie și temporar, rivalitatea istorică dintre încă extrem de influentele ”frății” transpartinice. Fără însă ca toți aceștia să sesizeze că, totuși, Sălajul este județul lui Bode, Cioloș, ”Vulpea” Ardelean sau Coldea… Și că un nou pol de Putere se naște astfel chiar sub nasul lor!

 

Fapt Divers

Beneficiile activităților de joacă pentru copii și importanța jucăriilor

Publicat

pe

De

importanța jucăriilor

Copilul este o perioadă crucială pentru dezvoltarea copilului și formarea abilităților sale fizice, cognitive și sociale. Jocul este o componentă esențială a vieții copiilor și oferă numeroase beneficii pentru dezvoltarea lor. În plus, jucăriile pentru copii au un rol semnificativ în stimularea și susținerea activităților de joacă. Acest articol va explora avantajele activităților de joacă pentru copii și modul în care jucăriile contribuie la această dezvoltare.

 1. Dezvoltarea abilităților cognitive:
  • Prin joc, copiii își dezvoltă gândirea logică și abilitățile de rezolvare a problemelor. Acestea pot fi stimulate prin jocuri de puzzle, construcții sau jocuri de strategie.
  • Jucăriile care implică sortarea și asocierea, cum ar fi puzzle-urile sau jocurile de potrivire, îi ajută pe copii să își dezvolte abilitățile de recunoaștere a formelor, culorilor și modelelor.
 2. Dezvoltarea abilităților motorii:
  • Jocurile care implică mișcare, cum ar fi alergatul, săritul sau mersul pe bicicletă, dezvoltă abilitățile motorii și coordonarea copiilor.
  • Jucăriile precum plastilina, creioanele sau puzzle-urile 3D îi ajută pe copii să își îmbunătățească abilitățile fine de manipulare și să își coordoneze mișcările mâinilor.
 3. Dezvoltarea limbajului:
  • Prin jocuri de rol sau păpuși, copiii își pot dezvolta abilitățile de comunicare și limbajul, învățând să exprime idei și sentimente.
  • Jocurile de construcție și puzzle-urile pot contribui la dezvoltarea vocabularului, deoarece copiii învață despre forme, culori și obiecte.
 4. Dezvoltarea socială și emoțională:
  • Jocurile de grup îi învață pe copii să lucreze în echipă, să împărtășească și să colaboreze cu alți copii.
  • Prin jocurile de rol, copiii își pot exprima emoțiile și pot învăța să le gestioneze.
 5. Dezvoltarea creativității:
  • Jucăriile care permit construirea și creația, cum ar fi LEGO sau seturile de artă, îi încurajează pe copii să își dezvolte imaginația și creativitatea.
  • Copiii pot inventa povești și lumi imaginare prin jocuri de rol, dezvoltând astfel abilitățile lor creative.

În ceea ce privește jucăriile, acestea sunt un instrument esențial pentru a sprijini și stimula activitățile de joacă ale copiilor. Jucăriile educative, cum ar fi jocurile de construcție sau puzzle-urile, pot oferi oportunități de învățare și dezvoltare, în timp ce jucăriile de rol îi ajută pe copii să exploreze și să înțeleagă lumea din jurul lor. Cu toate acestea, este important ca părinții să aleagă jucăriile potrivite pentru vârsta și interesele copiilor lor.

Activitățile de joacă au un rol esențial în dezvoltarea copiilor, contribuind la dezvoltarea abilităților cognitive, motorii, limbajului, sociale și emoționale. Jucăriile pot amplifica aceste beneficii, oferind copiilor o modalitate distractivă și interactivă de a învăța și de a se dezvolta. Este important să oferim copiilor noștri timp și spațiu pentru a se juca și să le furnizăm jucăriile potrivite pentru a-și stimula creativitatea și dezvoltarea.

Citeste in continuare

Fapt Divers

Brandy – un cântăreț ce inovează lumea muzicală a manelelor

Publicat

pe

De

brandy
Cu o carieră îndelungată în industria muzicală şi un portofoliu bogat în hituri, Brandy și-a propus să încânte cu melodiile sale toţi fanii care vor să îl vadă live la evenimente private. Cu o prezență unică în lumea manelelor, acest artist carismatic promite să transforme fiecare ocazie într-o experiență memorabilă.

Cine este Brandy?

Brandy este un nume bine-cunoscut în lumea manelelor românești. Cu o carieră ce se întinde pe zeci de ani, el a cucerit inimile fanilor prin melodiile sale pline de pasiune și autenticitate.

Hituri memorabile

De-a lungul anilor, acest cântăreț de manele a lansat o serie de hituri care au devenit imediat melodii preferate ale publicului său. Printre cele mai cunoscute piese se numără „Zilele și Nopțile”, „Cu ea, cu ea” sau „Minutul si Miliardu’”. Versurile sale pline de voie bună au adus împreună ascultătorii din întreaga țară, făcându-l unul dintre artiștii de top ai acestui gen muzical.

Servicii excepționale pentru evenimentele tale

Ce face Brandy cu adevărat special este oferta sa de servicii pentru evenimente private. Cu o voce ce stârnește emoții și o carismă inegalabilă, el aduce o notă distinctă fiecărui eveniment.
  • Nunți – Transformă momentul tău special într-o poveste de dragoste cu interpretările sale pline de pasiune.
  • Botezuri –  Adaugă un strop de magie și bucurie evenimentului de botez cu melodiile sale încântătoare.
  • Onomastice –  Celebrarea numelui tău sau a cuiva drag devine cu adevărat memorabilă cu muzica sa.
  • Evenimente Private – De la petreceri private la serbări în familie, Brandy adaugă un farmec aparte oricărei ocazii.

Descoperă-l pe Brandy pe noul său site

Pentru a beneficia de talentul și serviciile sale muzicale la evenimentele tale speciale, vizitează noul său site web – www.brandymanele.ro. Aici poți găsi detalii despre portofoliul său muzical şi informații de contact pentru rezervări. Dacă vrei să oferi un moment muzical unic la evenimentul tău sau să pur și simplu să te bucuri de interpretările sale, Brandy este artistul potrivit pentru tine. Cu pasiunea și talentul său, el va aduce o notă specială oricărei ocazii.
Citeste in continuare

Fapt Divers

Descoperă relaxare și vindecare în Stațiunile Balneare din Vâlcea

Publicat

pe

De

Stațiunile Balneare

În inima pitorească a României, Vâlcea strălucește cu o colecție impresionantă de stațiuni balneare, iar în acest articol, te invităm să explorezi stațiunea care parcă tronează asupra tuturor celorlalte: Călimănești-Căciulata, să te lași purtat pe aleea vindecării din Olănești și să te pierzi în parfumul de epocă al Govorei.

Călimănești-Căciulata – O Bijuterie a Văii Oltului

De departe, perla Văii Oltului este stațiunea Călimănești-Căciulata, o stațiune balneară care emană eleganță, relaxare, rafinament și bun gust. Cu hoteluri și clădiri impunătoare, parcuri ce dau viață locurilor, păduri dese și lăcașe de cult la tot pasul, așa cum este și Mănăstirea Turnu care completează această bijuterie a Văii Oltului, stațiunea impresionează cu un arhipelag de hoteluri și parcuri ce se întind într-o poveste a regalității și bunăstării.

Având cele mai multe piscine din țară cu apă geotermală, Călimănești-Căciulata îți oferă o experiență unică de relaxare și vindecare. Apele termale te vor răsfăța și îmbrățișa cu proprietățile lor terapeutice, oferindu-ți o reconectare profundă cu tine însuți, însănătoșindu-te din numeroase puncte de vedere.

Olănești – Izvoarele Vieții și Echilibrului

La rândul său, în inima Vâlcii, stațiunea Olănești se ridică ca o oază a sănătății și a vindecării. Cele 30 de izvoare cu apă vie sunt o adevărată binecuvântare pentru cei care caută vindecare pentru aproape toate bolile. Înconjurate de maiestuoasele stânci ale munților ce înconjoară întregul județ, apele miraculoase din Olănești țâșnesc cu forță într-o simfonie a naturii, oferindu-ți un sentiment unic de purificare și împrospătare.

Aici, vei avea ocazia să te eliberezi de stresul cotidian și să te încrezi în puterea vindecătoare a naturii. Stațiunea Olănești te va învălui cu o atmosferă liniștitoare și prietenoasă, încurajându-te să îți găsești pacea interioară și să îți redobândești echilibrul fizic și emoțional, toate acestea în timp ce te relaxezi și te vindeci în același timp.

Govora – o oază minunată de relaxare și liniște în Sudul Vâlcii

O altă stațiune din sudului Vâlcii, Govora, te va purta într-o călătorie plină de relaxare, într-o atmosferă îmbietoare ce te invită la relaxare și însănătoșire. Stațiunea se remarcă la rândul său prin izvoarele termale, ce atrag anual mii și mii de turiști.

Având un echilibru perfect și abordând tratarea astmului ca o adevărată specialitate, Govora îți oferă o incursiune într-o lume a relaxării și a vindecării tradiționale.

Cuvânt de final

Încheierea unei călătorii prin stațiunile balneare ale Vâlcii înseamnă a pleca cu sufletul încărcat de energie, cu trupul vindecat și cu amintiri de neuitat. Eleganța stațiunii Călimănești-Căciulata, izvoarele vieții din Olănești și parfumul de epocă al Govorei îți vor rămâne în suflet pentru totdeauna, inspirându-te să revii mereu în acest colț de rai. Astfel, Vâlcea își va dezvălui cu dragoste farmecul său și te va aștepta mereu cu brațele deschise pentru o nouă călătorie în universul său al vindecării și frumuseții naturale.

Recomandare de cazare în Vâlcea?

Dacă îți planifici o vacanță în Vâlcea, pe parcursul căreia să vizitezi toate stațiunile deosebite din județ, ai nevoie de o cazare pe măsură! Hotel Izvoare – Căciulata este locul perfect dacă vrei o cazare la hotel când vizitezi Vâlcea. Pe lângă serviciile premium pe care le pune la dispoziție, este amplasat în așa fel încât să ofere turiștilor acces facil la cele mai importante puncte de interes din județ.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 ore ago

Criminalii/torționarii/milițienii de la Secția 17 Poliție, așa cum au fost numiți de 2 săptămâni încoace, pot de astăzi să reacționeze public și să vorbească despre NEVINOVĂȚIA lor

Drama tânărului care se afla sub efectul a 5 substanțe psihoactive a fost generată de efectul drogurilor. Halucinații, stare de...

Actualitate17 ore ago

Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023

Alegerea anvelopelor potrivite pentru vehiculul dvs. nu este doar o chestiune de estetică sau de preț. Este o decizie care...

Exclusiv24 de ore ago

MĂRUL STRICAT DIN PENTENCIARUL PLOIEȘTI – ZEUS! NEPRIHANITUL!!!

În dezvăluirile din articolul „TRIUMVIRATUL/Versiunea 2.0”  ă precizam la sfârșitul lui: „ Cu promisiunea că vom continua epopeea comisiilor de...

Exclusiv24 de ore ago

Nu stăm să numărăm orele care au trecut de când ,,ministrul” Bogdan Despescu, chestor general cu 4 stele, a ,,ucis” fără să-și dea seama limba română

Nu putem, pentru că domnia sa a punctat niște lucruri ce ne-au facut să scormonim puțin achizițiile poliției, iar surprizele...

Exclusiv24 de ore ago

Valer Kovacs – Polițistul avertizor, hărțuit din nou/”Se dorește aducerea mea la tăcere”

Valer Kovacs, polițist IPJ Timiș și lider de sindicat, care a vorbit public în mai multe rânduri despre problemele din...

Exclusiv24 de ore ago

Un ofițer de poliție care și-a lovit soția, care a fost sub efectul a două ordine de protecție, nu mai poate fi lucrător control intern sub nicio formă

Suntem nevoiți să vă înștiințăm despre un caz, dacă nu nedeontologic, cel puțin grav, privitor la domnul comisar șef Ursache...

Exclusiv3 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P/”CONTINUĂM PROTESTELE!”

In timp ce alții deja s-au retras și s-au resemnat, Federația Polițiștilor de Penitenciare continuă seria protestelor vizând aplicarea integrală...

Exclusiv4 zile ago

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune/„De beți ce erau s-au urinat în curtea secției”/Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel/La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune. Petrecere în stil mare în sediul poliției din Nehoiu titreaza Stiri pe Surse...

Exclusiv4 zile ago

„Vă mulțumim pentru lecțiile de exprimare prin viu grai, domnule secretar de stat Despescu, pardon, domnule ministru!”

Am asistat la conferința de presă prezidată de către secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, de fapt de către...

Exclusiv4 zile ago

Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

Joi, Guvernul a aprobat o hotarare de guvern pentru creșterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată,...

Exclusiv5 zile ago

”Vă stăm la dispoziție cu întrebări la răspunsurile dumneavoastră…”/Tartorul MAI

Într-o funcție de secretar de stat e bine să nu stai mai mult de 4-5 ani, tocmai pentru că asta...

Exclusiv5 zile ago

Structurile  de criminalistică din Romania trec printr-un amplu proces de modernizare în această perioadă

Ramura bio-criminalisticii sau a geneticii judiciare, cum este ea cunoscută în limbajul de specialitate, se modernizează prin achiziția de către...

Exclusiv5 zile ago

Nu ne dam seama cum sprijina gimnastele si centrul cultural, activitatea de politie

Raspuns interesant de la CMDTA PLOIESTI! Sunt 56 medici pe functii de politist ( ofiter) si 46 asistenti pe functii...

Exclusiv6 zile ago

Recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră: se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga

Pe fundalul acestui zgomot, de drone kamikaze, lucrează polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă la granița cu Ucraina. Îi...

Exclusiv6 zile ago

Varsta medie la care decedeaza pensionarii militari ar fi in jur de 77 ani, potrivit Casei de Pensii a MAI.

Varsta medie la care decedeaza pensionarii militari ar fi in jur de 77 ani, potrivit Casei de Pensii a MAI....

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!