Anchete
Despre ,,neterminatii” de la Grupul de Comunicare Strategică
Faptul că grupul de cenzură și de manipulare auto-intitulat ,,Grupul de comunicare strategica” este condus de un neterminat din punct de vedere academic, nu mai este un secret. Însă, să continui să minți populația, în încercarea de a manipula adevărul, și anume că la 9 luni de la debutul pandemiei tu ai capacitate de testare de sub 40.000 pe zi (mai puțin decât Italia în martie), este inca o ticalosie. Spune grupul, condus de neterminatul academic: ,,Capacitatea de testare în luna martie a acestui an, la debutul pandemiei în România era de sub 100 de teste de prelucrare în fiecare zi”. Minte cu desăvârșire. Potrivit datelor centralizate de mine (începând cu 19 martie 2020 și până în 31 martie), în fiecare zi au fost raportate între 631 de teste (21 martie) și 3.311 de teste (20 martie), cu o medie în perioada analizată de 1.640 pe zi. Capacitatea de testare a fost tot timpul mai mare de 100 de teste/zi, pentru că, la aproape fiecare centru de testare, aceasta era capacitatea maximă la acel moment (100 de teste pe zi), or, România nu avea un singur centru de testare. Doar la Cantacuzino se putea face 200 de teste pe zi. Doar că, autoritățile erau ocupate să speculeze pandemia și să dea contracte prin atribuire directă la acoperitele lor, făcând nimic pentru populație. La inceputul lui aprilie, Italia (cu populatie de 60 de milioane) raporta într-o singură zi rezultatele a peste 56.000 de teste, nivel pe care ,,Grupul” și ,,speculanții” nu sunt în stare să îl atingă nici măcar la 9 luni de la debutul pandemiei. În prezent, Italia face peste 200.000 de teste, zilnic, iar autoritățile din România nu au ajuns nici măcar la capacitatea de testare din Italia de la începutul lui aprilie. Ăsta este adevărul! Nu minciuna neterminaților academic. In februarie ei inca dadeau 26 de ordonante de urgenta, iar printr-una, de care li s-a facut frica, incercau sa fraudeze de la bugetul de stat 300 de milioane de Euro in favoarea actionarilor privati ai bancilor BCR – Banca pentru Locuinte si Raiffeisen – Banca pentru Locuinte. Iată situația testelor din perioada 19 martie – 31 martie 2020. E 100 pe zi cum minte ,,Grupul” sau e mai mult?, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).
Anchete
Acțiuni majore ale Ministerului Afacerilor Interne: 316 percheziții și mii de intervenții pentru siguranța cetățenilor
Anchete
Prelungirea mandatelor de conducere la DIICOT și PICCJ: Propuneri pentru procurori de referință
Publicația Lumea Justiției anunță că urmează prelungirea delegărilor în funcții de conducere la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și la Parchetul Ieriților de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ). Printre propunerile de menținere în funcție se numără procurori cu experiență și rezultate semnificative.
Conform informațiilor, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are pe masă următoarele propuneri:
- Dănuț Cristea: Prelungirea delegării în funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a traficului de droguri din cadrul DIICOT.
- Ioana Albani: Prelungirea delegării în funcția de procuror șef al Serviciului de combatere a traficului stradal de droguri din cadrul Secției de combatere a traficului de droguri a DIICOT.
- Adriana Denisa Cristudor: Prelungirea delegării în funcția de procuror șef al Serviciului tehnic din cadrul PICCJ.
- Coduț-Dumitru Popoiu: Prelungirea delegării în funcția de procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală din cadrul PICCJ.
- Oana Schmidt-Haineala: Prelungirea delegării în funcția de procuror șef al Serviciului de combatere a traficului transfrontalier de droguri din cadrul Secției de combatere a traficului de droguri a DIICOT.
- Andra Georgiana Vasile: Prelungirea delegării în funcția de procuror șef al Biroului de combatere a traficului de droguri din cadrul Serviciului Teritorial Constanța al DIICOT.
Aceste propuneri reflectă continuitatea liderilor care au demonstrat capacitate și competență în combaterea crimei organizate în România. Deciziile finale vor fi luate în urma deliberărilor în cadrul CSM. (Irinel I.).
Anchete
Tensiuni între Consiliul Superior al Magistraturii și Înalta Curte de Casație și Justiție: Transferuri de judecători respinse
-
Exclusivacum 2 zile
Afaceri Murdare: Mafia deșeurilor și complicitatea instituțiilor din Prahova
-
Exclusivacum 2 zile
Investigație Europeană asupra Corupției: Penitenciarul Berceni, directorul Matei Valentin și legăturile intunecate cu afaceristul Mihai Tufan
-
Exclusivacum 2 zile
Sindicatul Sidepol critică reorganizarea Poliției Canine: „O absurditate care pune în pericol Siguranța Publică”
-
Exclusivacum 2 zile
Controverse în cadrul Ministerului de Interne: Emil Pascut si comentariile sale despre Funcționarii Publici
-
Exclusivacum 22 de ore
Sindicatul Diamantul avertizează: acceptarea permanenței neplătite poate deteriora baza de calcul pentru pensie
-
Exclusivacum 4 zile
Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul: Presiunile asupra polițiștilor pentru apartenența sindicală încalcă drepturile fundamentale
-
Exclusivacum 2 zile
Sindicatul EUROPOL inițiază o documentare extensivă asupra calității uniformelor de Poliție
-
Exclusivacum 3 zile
România pe locul 36 în Global Peace Index, SUA pe locul 132