Connect with us

Actualitate

Cine se va ocupa de distribuirea vaccinului Covid în România? Alexandru Rafila face apel la Ministrul Sănătății să precizeze termenele când va fi efectuată vaccinarea

Publicat

pe

Alexandru Rafila a anunțat prima condiție ce necesită a fi îndeplinită pentru ca vaccinul Covid să fie transportat în condiții optime

De la producere până la administrare nu pot trece mai mult de 17 zile, a reamintit Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Alexandru Rafila face apel la Ministrul Sănătății să precizeze termenele când va fi efectuată vaccinarea, nu doar autorizarea acestuia, fiind un drum care trebuie urmat și o logistică care trebuie făcută.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: ”Aş vrea să îl rog pe domnul Tătaru să se gândească la logistica extraordinară care trebuie pusă la punct”

„Chiar dacă vaccinul va fi autorizat în decembrie, de la momentul autorizării până la vaccinarea efectivă a celor care sunt în prima linie – personalul medical, pacienţii cu comorbidităţi – este un drum care trebuie urmat şi o organizare logistică care trebuie făcută. Eu aş vrea să îl rog pe domnul Tătaru să anunţe aceste termene – nu ştiu de ce tocmai decembrie va fi luna când acest vaccin va fi disponibil în România – să se gândească la logistica extraordinară care trebuie pusă la punct”, a spus Rafila.

Cine ar trebui  se ocupe de vaccinare?

Potrivit lui Rafila, medicii de familie nu sunt cei mai potriviti să vaccineze populația, din caauza termenului de valabilitate scurt, de 17 zile și a condițiilor de depozitare. O altă problema ridicată este cea seringilor, fiind necesară o logistică extrem de bine organizată.

„Nu e posibil ca medicii de familie să vaccineze în mod tradiţional oamenii, pentru că acest vaccin, din momentul producerii până la vaccinare, rezistă doar 17 zile. El trebuie ţinut la minus 80 de grade şi în ambalajul cu gheaţă carbonică e păstrat doar 10 zile, iar în 7 zile trebuie administrat. Or, să vaccinezi milioane de oameni într-un timp scurt este o mare provocare. Dacă noi ar trebui să vaccinăm 7 milioane de persoane, vom avea nevoie de cel puţin 14 milioane de seringi, pentru că este un vaccin multidoză şi asta necesită o logistică extrem de mare”, a adăugat Rafila.

Potrivit lui Rafila, în Statele Unite s-a discutat şi că autorităţile de acolo au recunoscut că din punct de vedere al organizării este cea mai mare provocare de după Al Doilea Război Mondial, iar costurile în SUA sunt estimate la cel puţin 10 miliarde de dolari.

„Aşa că dl ministru ar trebui să cartografieze populaţia care trebuie să fie vaccinată imediat şi să stabilească zonele de organizare a centrelor de vaccinare, circuitul logistic şi mai ales personalul care va organiza acest lucru, pentru că fără personal, toate aceste lucruri n-au niciun fel de sens”, a mai spus Rafila.

În Statele Unite, problema distribuirii vaccinului împotriva SARS-CoV-2 a fost preluată de militari. Acţiunea a fost denumită „Operation Warp Speed”, iar pe 2 iulie, la comandă acesteia a fost numit un general cu patru stele, Gustave F. Perna.

Centrele de operațiuni sunt comparate in SUA cu cele înființate pentru  uragane. Personalul militar federal nu va fi implicat în atingerea vaccinului sau administrarea acestuia la americani. S-a adăugat că, dacă guvernatorii de stat vor ca propriul personal al Gărzii Naționale să fie implicat ca parte a unui efort administrat de stat, vor face acest lucru la discreția lor.

Foto: defense.gov

 

Generalul Perna a declarat miercuri că, după aprobare, vaccinul împotriva SARS-CoV-2 va deveni o „marfă fierbinte”, care necesită condiţii speciale de transport. Conform planurilor militarilor, vaccinul va fi distribuit rapid în toată ţara.

Nelu Tătaru despre sosirea vaccinului Covid-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat marți că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical.

Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este – și în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat ministrul Sănătății, la videoconferința Profit Health Forum.

Cum vor fi gestionate și distribuite primele vaccinuri COVID-19 reglementate? Care a fost strategia adoptată în cazul gripei porcine?

Companiile farmaceutice și oficialii din domeniul sănătății se vor confrunta cu un set complet nou de obstacole în efortul lor de a efectua fotografiile pe scară largă în jurul lume. Pregătirile pentru vaccinarea celor 7,8 miliarde de oameni ai planetei sunt deja în curs.

Într-un interviu cu Contagion,  Lorne Clancey, director senior pentru soluții de monitorizare a temperaturii și a mediului la CenTrak, a discutat despre un criteriu interesant din strategiile de vaccinare COVID-19: temperaturile de depozitare necesare pentru candidații principali.

3 miliarde de oameni ar putea lupta pentru a obține un vaccin COVID-19, deoarece nu există suficiente frigidere pentru a-l depozita

Este posibil ca miliarde de oameni să fie nevoiți să aștepte un vaccin COVID-19 din cauza lipsei de instalații de depozitare frigorifice eficiente

Majoritatea vaccinurilor trebuie depozitate, transportate și administrate la temperaturi constante și reci, de obicei între 2 și 8 grade Celsius.

Însă o serie de vaccinuri care se apropie de sfârșitul studiilor clinice necesită temperaturi mult mai scăzute, deoarece acestea sunt vaccinuri ARN – un tip de vaccin care transportă instrucțiuni către celule pentru a construi proteine, potrivit Business Inside

Finanțarea

Covax – condus de Gavi, Coaliția pentru Inovații în Pregătirea Epidemiei și Organizația Mondială a Sănătății – își propune să se asigure că vaccinurile sunt distribuite în mod echitabil în întreaga lume. Tările vor trebui să finanțeze rețelele de distribuție.

Preocupările legate de securitate

Pe fondul așteptărilor privind cererea uriașă și oferta limitată, există îngrijorarea că vaccinurile ar putea fi deviate ilegal. Potrivit Unicef, sunt luate în considerare noi ambalaje și tehnologii, inclusiv coduri de bare pentru urmărirea dozelor în tranzit. Organizațiile criminale din SUA au încercat deja să facă contrabandă cu produse Covid frauduloase, etichetate greșit și neautorizate, inclusiv echipamente de protecție personală și truse de testare. Miza ar fi și mai mare cu vaccinurile.

Țările pot accesa un vaccin producându-l singuri sau cumpărându-l din străinătate. SUA își propune să producă 300 de milioane de doze până la sfârșitul anului viitor prin intermediul operației Warp Speed, în timp ce Marea Britanie își instalează propria producție prin intermediul noului centru de fabricație și inovare a vaccinurilor, care va putea produce suficiente doze pentru întreaga țară în șase luni.

 

Actualitate

Troy Meink, noua alegere pentru Secretarul Forțelor Aeriene

Publicat

pe

De

Nominalizarea lui Meink de către președintele ales Donald Trump
Președintele ales Donald Trump l-a desemnat pe Troy Meink, în prezent director adjunct principal al Oficiului Național de Recunoaștere, pentru a ocupa funcția de secretar al Forțelor Aeriene. Trump a declarat pe platforma sa socială, Truth Social: „Troy va colabora cu incredibilul nostru nominalizat Secretar al Apărării, Pete Hegseth, pentru a se asigura că Forțele Aeriene ale Națiunii noastre sunt cele mai eficiente și mortale din lume, în timp ce ne asigurăm PACEA PRIN FORȚĂ.”

Experiența vastă a lui Meink în serviciul public
Meink are o experiență lungă în serviciul guvernamental, inclusiv în Forțele Aeriene, unde a intrat prin programul ROTC în 1988. Spre deosebire de alți candidați pentru funcția de secretar, Meink este o figură bine cunoscută în cercurile politice din Washington, având în vedere că a servit ca subsecretar adjunct al Forțelor Aeriene pentru spațiu în administrația Obama și a fost numit în funcția actuală de la NRO în 2020.

Concentrarea asupra domeniului spațial
Alegerea lui Meink, raportată inițial de Aviation Week, sugerează că spațiul va fi o prioritate pentru următoarea administrație, urmând avertismentele din partea secretarului Forțelor Aeriene în exercițiu, Frank Kendall, conform căruia cerul a devenit un domeniu de luptă. Meink a colaborat strâns cu Forța Spațială în timpul mandatului său la NRO, inclusiv în cadrul programului comun SILENTBARKER pentru conștientizarea domeniului spațial și în chestiuni legate de achiziția de imagini comerciale din spațiu.

Reacții la nominalizare
Meink nu a răspuns imediat la o solicitare de comentariu, iar un purtător de cuvânt al NRO a afirmat că agenția de spionaj nu avea „informații de oferit” privind nominalizarea lui Meink.

Finalizarea nominalizărilor pentru serviciile secrete
Dacă toți nominalizații vor fi confirmați, Trump a finalizat acum completarea funcțiilor de secretar pentru serviciile armate. Pentagonul urmează să fie condus de Hegseth, fost prezentator Fox News și ofițer în Garda Națională, în ciuda unei audieri de confirmare controversate.

Decizii cruciale în domeniul apărării
În calitate de cel mai înalt civil responsabil de Forțele Aeriene și Forța Spațială, Meink va moșteni decizii importante, cum ar fi soarta unui avion de vânătoare invizibil de nouă generație, precum și presiunea de a crește cheltuielile pentru programele spațiale. De asemenea, va supraveghea contracte lucrative pentru eforturi critice în domeniul spațial, unde SpaceX, aliatul apropiat al lui Trump, domină.

Informații suplimentare despre viitorul secretar adjunct
Deși Trump nu a menționat acest lucru în postarea despre Meink, Aviation Week și Defense One au raportat că președintele incoming îl consideră pe Matthew Lohmeier pentru funcția de subsecretar al Forțelor Aeriene. Lohmeier, fost locotenent-colonel în Forța Spațială, a fost demis din funcție în mai 2021 după ce a scris o carte care susținea că ideologiile „marxiste” se răspândesc în armată. Această alegere controversată ridică întrebări privind longevitatea actualului comandant al Comandamentului Spațial al SUA, generalul Stephen Whiting, care l-a destituit pe Lohmeier din funcția de comandant al 11th Space Warning Squadron de la Baza Aeriană Buckley. Lohmeier ar urma să-l înlocuiască pe Melissa Dalton, confirmată ca a doua oficialitate a serviciului în mai 2024.

Citeste in continuare

Actualitate

China trimite o delegație militară în Japonia după cinci ani

Publicat

pe

De

O vizită semnificativă

Pentru prima dată în cinci ani, China a trimis o delegație militară substanțială în Japonia pentru o vizită de o săptămână. Scopul vizitei delegației din cadrul Comandamentului Teatrului Estic, conform unei declarații de luni a armatei chineze, este de a „întări înțelegerea și încrederea reciprocă, conturând în același timp schimburile de apărare între cele două țări.” De asemenea, un oficial japonez de rang înalt, Yoshimasa Hayashi, a declarat reporterilor că „promovarea înțelegerii și încrederii reciproce prin comunicarea deschisă la nivelul comandanților va contribui la construirea unor relații constructive și stabile între Japonia și China.”

Implicații regionale

Hayashi, care ocupă funcția de secretar șef al cabinetului, a menționat că „considerăm această vizită drept un contribuție la pacea și stabilitatea regiunii.” Totuși, analiștii sugerează că acest moment rar ar putea să semnaleze o încercare a liderului chinez Xi Jinping de a îmbunătăți relațiile cu rivalul său asiatic, în contextul transferului de putere din Statele Unite, pe măsură ce atât Beijingul, cât și Tokyo se pregătesc pentru posibile modificări semnificative ale tarifelor sub noul președinte american, Donald Trump.

Relații economice interdependente

„Aceasta este o chestiune relativ importantă. Atât Japonia, cât și China ar trebui să se gândească la cum să se poziționeze în cea mai bună situație în fața creșterii iminente și probabile a tarifelor”, a afirmat John Blaxland, șeful biroului de la Washington al Universității Naționale Australiene, într-un email. Acesta a menționat că China și Japonia au „economii profund interdependente și au motive clare să se concentreze pe calmarea lucrurilor și pe gestionarea lui Trump.”

Stabilizarea relațiilor în contextul schimbărilor politice

Bonnie Glaser, expert în China la German Marshall Fund, a fost de acord că, deși delegația este una militară, problemele economice sunt în fundal. „Din motive economice și strategice, China ar putea spera să folosească oportunitatea oferită de tranziția politică din SUA pentru a stabiliza legăturile cu Japonia”, a scris Glaser. În plus, aceasta a menționat că Beijingul ar putea încerca „să sapă o prăpastie între Japonia și SUA. Beijingul speră probabil că Tokyo îi va oferi lui Xi Jinping o vizită de stat în acest an.”

Comunicare între comandanți

Menționarea de către Hayashi a comunicării la „nivelul comandanților” este demnă de remarcat, deoarece acesta este nivelul de comunicare pe care oficialii americani l-au solicitat timp de mulți ani cu Armata Populară de Eliberare, în pofida răspunsurilor uneori rece. Deși SUA și Japonia sunt aliați strânși, Blaxland a avertizat să nu se „interpreteze prea mult” întâlnirea ca un semn că relația militară dintre China și SUA se va îmbunătăți.

Tensiuni și colaborări în domeniul apărării

Malcolm Davis, expert în China la Institutul Australian pentru Strategii și Politici, a fost de acord, prezicând că „va exista o comunicare obișnuită între cele două mari puteri pe probleme de apărare, dar relația rămâne extrem de competitivă și contestată.” Un semn recent al acestei competiții este că China a dezvăluit recent ceea ce părea a fi două avioane avansate, ceea ce a determinat un oficial superior al forțelor aeriene să declare că Beijingul ar putea „să ne ia înainte” în cursa pentru un avion de vânătoare de generația a șasea.

Provocările legate de prezența militară

Într-o altă chestiune fierbinte, generalul Eric Smith, comandantul Corpului Marin, a menționat prezența trupelor americane în Japonia și acordul cu Tokyo pentru mutarea multora dintre acestea din Okinawa în Guam în anii următori—o măsură care este probabil binevenită de Beijing, deoarece reduce prezența trupelor americane mai aproape de ceea ce Smith a numit „teatrul de criză”. „Aceasta este, evident, o problemă internă pentru japonezi de decis, dar ceea ce știu este că de fiecare dată când îi dai Chinei un deget, ea va lua toată mâna”, a declarat Smith reporterilor la un eveniment al Grupului de Scriitori pentru Apărare din Washington.

Intensificarea competiției China-SUA

Davis a afirmat că competiția dintre China și SUA „se va intensifica doar în cadrul administrației Trump, mai ales având în vedere determinarea lui Trump de a impune tarife cuprinzătoare asupra Beijingului.” Cu toate acestea, a adăugat el, „unele forme de dialog vor continua, chiar dacă este doar pentru a minimiza riscurile de neînțelegere și interpretare greșită care ar putea duce la o criză sau un conflict în zone precum Marea Chinei de Sud.”

Concluzii despre întâlniri

În concluzie, seria de întâlniri din această săptămână, din perspectiva securității naționale, ar putea depinde de modul în care China își va schimba comportamentul în jurul insulelor care formează Japonia. În august anul trecut, o aeronavă chineză a pătruns pe scurt în spațiul aerian japonez, generând alerte în întreaga regiune. Navele gardienilor de coastă chinezi au trecut frecvent aproape de insulele Senkaku, iar navele de război chineze navighează adesea în apropierea Okinawa. „Ceea ce contează este dacă operațiunile PRC și desfășurările din apropierea Japoniei se schimbă și în ce mod”, a scris Ian Chong, profesor asociat la Universitatea Națională din Singapore, într-un email. „Momentan nu există informații despre acest aspect.”

Citeste in continuare

Actualitate

Cum să alegi salonul de evenimente perfect în 2025 – Ghid complet pentru viitori miri

Publicat

pe

De

Cum să alegi salonul de evenimente perfect în 2025 - Ghid complet pentru viitori miri

Te pregătești pentru cel mai important eveniment din viața ta și știi că locația poate face diferența dintre o experiență memorabilă și una obișnuită? Alegerea salonului potrivit pentru nuntă poate părea copleșitoare. Dar nu-ți face griji – am pregătit ghidul definitiv care te va ajuta să iei cea mai bună decizie pentru evenimentul tău special.

În 2025, când opțiunile par infinite și fiecare salon de evenimente promite experiența perfectă, decizia poate părea intimidantă. Statisticile arată că 7 din 10 cupluri consideră că alegerea locației a fost cea mai stresantă parte a planificării nunții lor. Și pe bună dreptate – locația nu este doar un cadru fizic, ci fundamentul pe care se construiește întreaga poveste a evenimentului tău.

Pregătește-te să descoperi secretele profesioniștilor din industrie, criteriile esențiale de care trebuie să ții cont și întrebările vitale pe care puțini știu să le adreseze. În următoarele minute, vei afla exact cum să transformi căutarea salonului perfect într-un real succes.

De ce este estențial să alegi salonul de nuntă potrivit?

Așa cum am menționat anterior, evenimentului tău reprezintă mai mult decât un simplu spațiu. Este cadrul în care vor prinde viață toate momentele speciale, unde se vor crea amintiri de neuitat și unde invitații tăi vor petrece ore întregi. Un salon de nunți bine ales poate transforma orice ceremonie într-o experiență extraordinară, în timp ce o alegere neinspirată poate umbri până și cele mai atent planificate detalii. În ultimii ani, tendințele în materie de săli de evenimente s-au schimbat dramatic, iar așteptările invitaților au crescut considerabil.

Criterii esențiale în alegerea salonului perfect

1. Capacitatea și configurația spațiului

Când vine vorba despre alegerea unui salon pentru evenimente, unul dintre cele mai importante aspecte este dimensiunea și configurația spațiului. Un salon de nunți trebuie să ofere nu doar locuri suficiente pentru toți invitații, ci și spațiul necesar pentru ca aceștia să se simtă confortabil. Multe cupluri fac greșeala de a alege o locație de evenimente bazată doar pe numărului de locuri la mese, fără să ia în calcul spațiul necesar pentru dans sau zone de socializare.

  • Verifică capacitatea maximă a salonului de evenimente;
  • Asigură-te că există suficient spațiu pentru dans și entertainment;
  • Evaluează aranjarea meselor și flexibilitatea amenajării sălii;
  • Analizează zonele auxiliare (terasă, grădină, foaier).

Cum să alegi salonul de evenimente perfect în 2025 - Ghid complet pentru viitori miri

2. Locație și accesibilitate

Alegerea unei săli de evenimente într-o zonă accesibilă te ajută să eviți scuzele de ultim moment ale invitaților. Un salon de nunți ideal ar trebui să fie ușor de găsit și să ofere multiple opțiuni de transport pentru invitați. 

  • Poziționare ușor de găsit pentru invitați, cu acces facil la arterele principale;
  • Disponibilitatea unui număr generos de locuri de parcare;
  • Acces adaptat pentru persoane cu dizabilități (dacă este cazul)
  • Proximitatea față de alte puncte de interes (biserică, hotel pentru invitații din alte orașe).

3. Facilități și dotări tehnice

Dotările tehnice ale unei săli de evenimente pot face diferența dintre un eveniment memorabil și unul mediocru. Tehnologia joacă un rol important în crearea atmosferei perfecte, mai ales atunci când vorbim despre o nuntă.

  • Sistem de sonorizare profesional cu acustică optimizată;
  • Sitem de iluminat ambiental cu multiple posibilități de personalizare;
  • Sistem de climatizare performant pentru confortul invitaților;
  • Generatoare de rezervă pentru situații neprevăzute;
  • Toalete moderne.

4. Design și ambianță

Un salon de nunți elegant trebuie să impresioneze încă de la prima vedere. În acest context, serviciile de design florar oferite de Avantgarde Maison pot transforma radical aspectul oricărui spațiu. Cu o experiență vastă în domeniu, echipa de profesioniști creează aranjamente florale pentru nunți spectaculoase care completează perfect arhitectura și stilul locației.

Cum să alegi salonul de evenimente perfect în 2025 - Ghid complet pentru viitori miri

  • Stil arhitectural distinctiv și decor interior sofisticat;
  • Potențial ridicat de personalizare pentru diverse teme;
  • Lumină naturală abundentă și ferestre generoase;
  • Vedere panoramică și împrejurimi amenajate într-un mod inedit.

Servicii și facilități complementare

1. Logistică și echipamente

Organizarea unui eveniment perfect necesită mai mult decât o locație frumoasă. Avantgarde Maison înțelege această nevoie și vine în întâmpinarea mirilor cu servicii complete de închiriere logistică pentru evenimente. O sală de evenimente trebuie să fie întotdeauna echipată corespunzător ca să ofere o experiență premium atât pentru miri, cât și pentru invitați.

  • Mobilier elegant și versatil;
  • Veselă și tacâmuri de înaltă calitate pentru servire impecabilă;
  • Echipamente profesionale pentru catering și zone de bufet;
  • Elemente decorative și accesorii pentru personalizarea spațiului.

2. Aspecte financiare și contractuale

Buget și costuri

Transparența financiară este esențială când vine vorba de închirierea unui salon pentru nuntă. Un salon de evenimente profesionist va oferi o defalcare clară a tuturor costurilor implicate, fără surprize neplăcute de ultim moment.

  • Prețul de închiriere al locației cu toate serviciile incluse;
  • Pachete personalizabile în funcție de necesități;
  • Politică clară privind costurile adiționale;
  • Condiții flexibile de plată și returnare a avansului.

3. Disponibilitate și rezervare

Procesul de rezervare a unui salon pentru evenimente trebuie să fie unul transparent și bine organizat. Cele mai căutate săli evenimente se rezervă adesea cu luni sau chiar ani în avans, mai ales pentru sezoanele de vârf.

  • Verificarea detaliată a calendarului de evenimente;
  • Proces de rezervare simplu și clar definit;
  • Flexibilitate pentru modificări ulterioare ale detaliilor evenimentului;
  • Durata standard de închiriere cu posibilități de prelungire.

Sfaturi practice pentru vizitarea salonului

Vizitarea unui salon de nunți este un pas important în procesul de selecție. Experiența directă cu spațiul îți va oferi o perspectivă mult mai clară asupra potențialului locației pentru evenimentul tău.

  1. Programează vizita la aceeași oră cu evenimentul tău planificat;
  2. Verifică acustica sălii și sistemul de sonorizare;
  3. Testează calitatea aerului și eficiența sistemului de ventilație;
  4. Observă cu atenție starea generală a facilităților și curățenia;
  5. Solicită referințe și feedback de la clienți anteriori.

Întrebări esențiale pe care să le adresezi managerului salonului

Când vizitezi un salon evenimente, nu uita să adresezi toate întrebările importante care te vor ajuta să iei decizia corectă. Un salon de nunți profesionist va avea răspunsuri clare la toate aceste întrebări.

  • Care este experiența în organizarea evenimentelor similare cu al tău?
  • Ce furnizori recomandă și cu ce parteneri colaborează frecvent?
  • Care sunt restricțiile privind decorațiunile și programul muzical?
  • Este disponibil un coordonator dedicat în ziua evenimentului?

Alegerea salonului perfect pentru evenimentul tău este o decizie care necesită timp, cercetare și atenție la detalii. Acest ghid te va ajuta să iei cea mai bună decizie privind alegerea salonului perfect pentru nuntă în 2025. Cu ajutorul serviciile premium oferite de Avantgarde Maison pentru design floral și logistică, ești mai aproape de organizarea evenimentului perfect. Nu uita că fiecare detaliu contează în crearea unei experiențe memorabile pentru tine și invitații tăi.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

Inculpatul Cătălin Stavri: Pseudojurnalistul care a ingenuncheat justiția și a santajat afacerile locale/ Cazul White Tower și abuzurile din Ploiești

Poluarea și corupția în Prahova: Un sistem complex de abuz și infracțiuni O problematică endemică Poluarea și corupția au fost...

Exclusiv5 ore ago

Emil Pascut: Sondajul polițiștilor asupra activității conducerii a fost manipulat

Experiența cu Google Forms Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a relatat dificultățile întâmpinate în realizarea unui sondaj pentru polițiști,...

Exclusiv5 ore ago

Polițiștii din intreaga tară protestează pentru drepturi salariale

Avertismente și apeluri la acțiune Sindicatul Sidepol a anunțat că polițiștii din toată țara continuă să își exprime nemulțumirile sub...

Exclusiv5 ore ago

Plângere penală impotriva adjunctului Penitenciarului Spital Rahova

FSANP denunță abuzurile și haosul din sistem Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a formulat o plângere penală...

Exclusivo zi ago

Secretele dosarului White Tower/De ce informațiile sensibile din dosarul White Tower „transpirau” la gruparea de criminalitate economico-financiar organizată?

Transformarea Poliției și Impactul asupra Justiției în România Originea și Evoluția Miliției Populare La 22 ianuarie 1949, Poliția a fost...

Exclusivo zi ago

Afacerile clandestine ale lui Cătălin Mureșan: O poveste de corupție și interlopi

Miliardarul de carton și afacerile cu deșeuri Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologică de la Pleașa” este demnă de un...

Exclusivo zi ago

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul denunță manipulările din cadrul MAI și îndeamnă la proteste

Creșterea nemulțumirii în rândul polițiștilor Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a observat o creștere exponențială a videoconferințelor cu conducerea...

Exclusivo zi ago

Sindicatul Național Decus anunță proteste împotriva eliminării drepturilor salariale

 Eliminarea drepturilor salariale prin OUG „TRENULȚUL” Sindicatul Național Decus a semnalat că Ordonanța de Urgență cunoscută sub numele de „trenulețul”...

Exclusivo zi ago

Polițiștii protestează împotriva tăierilor salariale

Mobilizare în rândul polițiștilor Sindicatul SIDEPOL a anunțat că polițiștii nu renunță la drepturile lor și îndeamnă la proteste naționale....

Exclusiv2 zile ago

O nouă escrocherie imobiliară: blocul de apartamente de pe strada Mărășești nr. 178 în centrul controverselor din Ploiești

Contextul escrocheriilor imobiliare în Ploiești Scandalul imobiliar ce a afectat comunitatea din Ploiești continuă să dezvăluie nereguli, iar blocul de...

Exclusiv2 zile ago

Corupție în sistemul penitenciar: Nemulțumiri și apeluri la acțiune

Ofițer acuzat de luare de mită La Penitenciarul-Spital Mioveni, ofițerul Răzvan Octavian Radu, apreciat anterior de Administrația Națională a Penitenciarelor...

Exclusiv2 zile ago

Nemulțumirile polițiștilor: Declarații ale comisarului Vitalie Josanu

Protestul Sindicatului Diamantul Președintele sindicatului polițiștilor Diamantul, comisarul de poliție Vitalie Josanu, a detaliat recent nemulțumirile fundamentale ale polițiștilor într-o...

Exclusiv2 zile ago

Protest al polițiștilor și polițiștilor de frontieră în Caraș-Severin

Nemulțumiri față de tăierile salariale Peste 200 de polițiști și polițiști de frontieră au protestat ieri în fața sediului IPJ...

Exclusiv3 zile ago

Plângere penală și proteste impotriva Directorului Penitenciarului Spital Rahova, Bogdan Puianu

Plângerea penală și acuzațiile Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a formulat o plângere penală împotriva directorului Penitenciarului...

Exclusiv3 zile ago

Sibiul fără polițiști în weekend: O situație alarmantă pe fundalul surmenajului

Lipsa polițiștilor în serviciu Sindicatul Europol anunță o situație fără precedent în municipiul Sibiu, unde duminica trecută, dintre cei 14...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv