Connect with us

Actualitate

Cetățenii sunt invitați să-și spună părerea

Incisiv

Publicat

pe

Ieri, 28 octombrie 2020, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a lansat in consultare publică:
* Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea bugetului rectificat de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, instituţie publică aflată sub autoritatea…

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Calendar religios, 6 decembrie | Agenţia AMOS News

Incisiv

Publicat

pe

De

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
Calendar ortodox: †) Sf. Ier. Nicolae, Arhiep. Mirelor Lichiei  
Calendar Catolic: Sf. Nicolae, ep. * UP

Sinaxar 6 Decembrie

 

În această lună, în ziua şasea, pomenirea celui între sfinţi Părintelui nostru Nicolae, arhiepiscopul Mirei Lichiei, făcătorul de minuni.

Cel între sfinţi Părintele nostru Nicolae a trăit pe vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximian. Mai întâi a strălucit prin vieţuire călugărească; iar pentru viaţa lui îmbunătăţită a fost făcut arhiereu. Dar pentru că sfântul propovăduia cu îndrăzneală credinţa în Hristos a fost prins de mai-marii cetăţii, a fost bătut şi chinuit, apoi aruncat în temniţă, împreună cu alţi creştini. Când marele şi binecredinciosul împărat Constantin a ajuns, cu voia lui Dumnezeu, împărat al romanilor, au fost eliberaţi din legături toţi cei închişi şi, odată cu aceştia, şi Sfântul Nicolae, care s-a dus în Mira. Nu după multă vreme a fost adunat de marele Constantin cel dintâi sinod de la Niceea, la care a luat parte şi minunatul Nicolae.

Sfântul Nicolae a făcut multe minuni aşa cum arată Istoria vieţii sale. A izbăvit de la moarte pe trei bărbaţi năpăstuiţi pe nedrept. Pe când aceştia erau în închisoare au aflat de timpul când aveau să fie omorâţi şi au chemat pe sfânt în ajutor; i-au pomenit şi de binefacerile ce le făcuse cu alţii, cum izbăvise de moarte pe alţi trei bărbaţi din Lichia. Iar Sfântul Nicolae, cel grabnic spre ajutor şi gata spre apărare, s-a arătat în vis împăratului şi eparhului; pe eparh l-a mustrat pentru că a defăimat împăratului pe cei trei bărbaţi, iar împăratului i-a arătat şi i-a dovedit ca bărbaţii aceia sunt nevinovaţi şi că din pizmă au fost pârâţi că au uneltit împotriva lui. Şi aşa i-a izbăvit Sfântul Nicolae de la moarte.

Pe lângă acestea a făcut încă şi alte minuni. A păstorit dumnezeieşte poporul ortodox şi ajungând la adânci bătrâneţi, s-a mutat către Domnul.

Dar Sfântul Nicolae nici după moarte nu şi-a uitat turma sa. Că în fiecare zi face cu îmbelşugare bine celor ce au nevoie şi-i izbăveşte de tot felul de primejdii şi nevoi, Căci şi acum, ca şi atunci, Acelaşi Dumnezeu lucrează prin sfântul Său minunile Sale cele fără de număr.

Tot în această zi, pomenirea înfricoşătoarei ameninţări a cutremurului, ce a fost adus peste noi cu iubirea de oameni.

Tot în această zi, pomenirea Sfântului noului Mucenic Nicolae Caraman, care a suferit mucenicia la Smirna, în anul 1657.

Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.

Textul este preluat de pe site-ul Calendar Ortodox

Citeste in continuare

Actualitate

ALEGERILE PARLAMENTARE 2020. Liderii organizațiilor de tineret, pentru GÂNDUL.RO: „România are nevoie de politicieni tineri!”

Incisiv

Publicat

pe

De

Partidele politice au propus zeci de tineri pe locuri eligibile sau semi-eligibile în Parlament. Rămâne însă de văzut câți dintre aceștia vor câștiga un mandat de deputat sau de senator, în contextul în care fiecare județ are un anumit număr de locuri. Acesta e calculat  în funcție de populație, iar fiecare partid politic are locuri eligibile diferite.

Tinerii lideri ai partidelor politice parlamentare și nu numai au declarat pentru GÂNDUL.RO că propun zeci de tineri la alegerile parlamentare, atât pe locuri eligibile, cât și pe cele semi-eligibile. Definiția în ceea ce privește ”un tânăr”  diferă de la un partid la altul.

Deși partidele politice propun tineri pe listele pentru alegerile parlamentare, fie și pe locuri semi-eligibile, este un prim pas. În anumite situații, tinerii pot prelua ulterior mandatul unui deputat sau al unui senator, care din diverse motive poate elibera locul. Unul dintre acestea este incompatibilitatea între funcții publice.

GÂNDUL.RO vă prezintă liderii organizațiilor de tineret care candidează pentru un loc la Senat sau Camera Deputaților. Astfel, viitorii lideri politici au acceptat să vorbească despre reprezentativitatea tinerilor la alegerile generale. De asemenea, s-au pronunțat cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare pe care le-ar obține partidele pe care le reprezintă.

Numărul candidaţilor la alegerile parlamentare din 2020 a crescut față de alegerile precedente, din 2016. Listele actuale conțin 7.136 de candidați, comparativ cu 6.476 în urmă cu patru ani.

PNL are 640 de candidați la alegerile parlamentare. Președintele  TNL, Mara Mareș, a vorbit pentru GÂNDUL.RO despre reprezentarea tinerilor la nivel național, cât și despre strategia PNL de a promova tineri, de care România are nevoie „pentru a nu capitula în fața schimbării din marile sisteme publice”.

Candidat la Camera Deputatilor, Mara Mareș: „România are nevoie de politicieni tineri”

Candidat la Camera Deputatilor, Mara Mareș: ”La alegerile parlamentare din 6 decembrie, Partidul Național Liberal mizează, din nou, pe ideea de a promova tineri în primele linii ale politicii naționale. România are nevoie de politicieni tineri, care să modernizeze administrația publică, care să interacționeze ușor cu oamenii și care să nu accepte să capituleze în fața rezistenței la schimbare din marile sisteme publice”.

GÂNDUL.RO: Câți reprezentanți TNL sunt desemnați din organizațiile județene din toată țara?

M.M.: Pe listele Partidului Național Liberal sunt prezenți 90 de membri ai Tineretului Național Liberal, tineri care sunt profesioniști, care sunt asumați și care vor să reseteze felul în care se face politică. Sunt 79 de tineri care candidează pentru Camera Deputaților, și 11 care candidează pentru Senat. Numai la nivelul județului Iași, Partidul Național Liberal propune 7 candidați tineri care sunt pregătiți să livreze atât proiecte și inițiative legislative, cât și o atitudine proactivă față de a identifica probleme, de a colabora cu cei care se lovesc de aceste probleme și de a oferi soluții durabile pentru rezolvarea lor.

Președintele TNL: „Județul Iași are cel mai mare număr de tineri candidați, imediat după Municipiul București”

Județul Iași are cel mai mare număr de tineri candidați, imediat după Municipiul București, care propune o listă cu nu mai puțin de 8 tineri. Tinerii din București sunt pregătiți să lucreze cu Primarul Capitalei și cu ceilalți tineri care fac parte din administrația liberală a Bucurestiului, pentru a rezolva rapid crizele din prezent și pentru a transforma Capitala într-un oraș european, curat și modern.

GÂNDUL.RO Care este cel mai tânăr candidat la alegerile parlamentare?

M.M.: La nivel național, cei mai tineri dintre candidații noștri au vârste de 23 și, respectiv 24 de ani. Mizăm mai puțin pe ideea de vechime și mai mult pe calități precum adaptabilitate, gândire critică, proactivitate și capacitate de a lua decizii.

GÂNDUL.RO: Ce scor va scoate PNL la alegerile parlamentare?

Scorul pe care îl estimăm că Partidul Național Liberal îl va obține este de 35% la nivel național, și de cel puțin 25% la nivelul Municipiului București.

Mara Mareș, șefa PNL Tineret, candidează pentru un al doilea mandat la Camera Deputaților pe listele Bucurestiului.

 

Președintele TNL și candidat la Camera Deputaților, Mara Mareș

 

USRPLUS are 616 de candidați la alegerile parlamentare. Liderul USRPLUS Tineret, Mihai Costea,  a declarat pentru Gândul.RO că organizația de tineret a desemnat 46 de tineri pentru alegerile parlamentare din 616 candidati, iar referitor la rezultatele alegerilor parlamentare, liderul USRPLUS Tineret a spus că se vor apropia de cele de la europarlamentare.

GÂNDUL.RO: Câți reprezentanți ai organizației de tineret sunt desemnați pentru a candida din  organizațiile județene din toată țară?

Liderul USRPLUS Tineret, Mihai Costea: USR Tineret are limita superioară de vârstă setată la 28 de ani și avem 46 de tineri sub 28 de ani care sunt candidați ai USRPLUS la alegerile parlamentare. Dacă am lua în calcul limita superioară generică pentru ceea ce înseamnă „tineret”, s-ar mai adăuga 123 de candidați pe listele USRPLUS. Pe lista din Bucureșți se regăsesc 6 tineri care au sub 28 de ani. În județul Iași, Organizația de tineret USRPLUS are cei mai mulți candidați (4).

Avem 6 „cei mai tineri candidați” în vârstă de 23 de ani, după cum urmează: Lăzureanu Ioan- Valentin (Bucureșți), Ionescu Mihai-Cristian(Bucureșți), Brîncoveanu Victor- Alexandru (Călărași), Dincă George (Giurgiu), Vacariuc Mircea-Că̆lin (Suceava), Gologan Paul-Theodor (Vaslui).

GÂNDUL.RO: Ce scor va scoate USRPLUS la alegerile parlamentare?

M.C.: Aproape de cel scos la europarlamentare, în mai 2019, în jur de 22-23%.

Liderul USRPLUS Tineret, Mihai Costea

PSD are 631 de candidați la alegerile parlamentare. Președintele  TSD  Bogdan Petru Cojocaru, a vorbit pentru Gândul.RO despre reprezentarea tinerilor la nivel național, cât și la nivelul municipiului București. Președintele TSD a spus că Zaharia- Vișoiu Daria este cel mai tânăr candidat la Camera Deputaților.

Președinte TSD și senator: „În țară sunt peste 100 de tineri desemnați să candideze la alegerile parlamentare”

GÂNDUL.RO: Câți reprezentanți  TSD sunt desemnați pentru a candida din județul Iași?

Candidat la Senat, Bogdan Cojocaru: Sunt cel mai tânăr candidat la Senat, iar la Camera Deputaților candidează Ionuț Cîmpeanu, fost secretar de stat în Ministerul Mediului. Un alt candidat este Radu Balint, inginer horticol, din zona Raducaneni. Sunt candidați sub 35 de ani.

GÂNDUL.RO: Câți reprezentanți TSD sunt desemnați din organizațiile județene din toată țara?

B.C.: În țară sunt peste 100 de tineri (20%) , cu vârste cuprinse între 23-40 de ani. Spre exemplu, în Dolj, Alexandra Presură deschide lista la Camera Deputaților, iar Popa Ștefan Ovidiu este cap de lista la Vâlcea.  

GÂNDUL.RO: Care este județul cu cei mai mulți tineri candidați?

B.C.: Cei mai mulți tineri candidează din Municipiul București. Un candidat este Ștefan Caisîn (25 de ani) din județul Iași și Iulian Badea (26 de ani) din județul Dolj.

GÂNDUL.RO: Care este cel mai tânăr candidat la Camera Deputaților?

B.C.: La nivelul municipiului București, Zaharia- Vișoiu Daria (23 de ani) este cel mai tânăr candidat la Camera Deputaților, urmată de Negoiță Anda Ioana (24 de ani), Marin Cristian- Sorin (24 de ani), Vlad-Alexandru Maior  (25 ani).

Sper ca în urma alegerilor, câți mai mulți dintre colegii mei, aflați pe locuri eligibile sau semi-eligibile să reușească să câștige.

Bogdan Cojocaru este fost ministru PSD al Comunicațiilor.

 

Presedintele TSD si candidat la Senat, Bogdan Cojocaru

 

PPU-SL are 570 de candidați la alegerile parlamentare. Președintele organizației de tineret si candidat PPU-SL la Camera Deputatilor, Ingrid Iordache, a vorbit pentru Gândul.RO despre reprezentarea tinerilor la alegerile parlamentare, precum și despre decizia de a candida pentru un loc la Camera Deputaților.

Situația în care a ajuns țara noastră și suferința la care e supusă, m-a determinat  iau decizia de a candida la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Am convingerea fermă  prin politici publice benefice fiecărui român, precum sunt prezentate în programul de guvernare al PPU-sl, țara noastră va lua cursul firesc, iar fiecare cetățean va avea o viața mai bună. Alocațiile copiilor trebuie  fie dublate, antreprenorii trebuie  fie sprijiniți prin scutirea anumitor taxe și impozite în această perioada și de asemenea, cetățenii care au rămas fără un loc de muncă  fie ajutați. Statul trebuie  le fie aliat, nu dușman.

Despre Clubul Tinerilor Umaniști

„Suntem o echipa de profesioniști, cu un program coerent, prin care ne identificăm  fiind o alternativă la politică actuală. Am lucrat, de asemenea, împreună cu întreaga echipa a Clubului Tinerilor Umaniști la proiecte pentru tinerii din România. Cum ar fi programul “Hai Acasă” prin care am găsit soluțiile concrete pentru a readuce tinerii înapoi acasă, ori programul “Șanse egale pentru toți tinerii” în care sprijinim tinerii proveniți din familii vulnerabile pentru integrarea socială a acestora”, spune Ingrid Iordache.

GÂNDUL.RO: Câți membri ai Clubului Tinerilor Umaniști sunt desemnați pentru a candida la alegerile parlamentare?

Președintele Clubului Tinerilor Umaniști: În toată țara avem peste 100 de candidați țineri

I.I.: În toată țara avem peste 100 de candidați țineri. Avem județe unde organizatia Clubului Tinerilor Umaniști a propulsat reprezentanti pe locuri fruntașe pe listele de la Camera Deputaților ori de la Senat, cum ar fi organizațiile CTU Vrancea, CTU Arad, CTU Olt, CTU Timis sau CTU București, Suceava sau Vâlcea. Partidul Puterii Umaniste investește in tinerii partidului și oferă sprijin pentru a fi literalmente o alternativa la actuala clasa politica. In județul Vrancea, unde eu deschid lista, locul doi la Camera Deputaților este tot un tânăr, Radu Ciobotaru, de profesie inginer electric, in vârsta de 26 de ani. Suntem o echipă dinamică și tânără in toată țara.

Avem credință în România, iar cu demnitate, onoare și curaj putem face lucruri mărețe pentru țara noastră atunci când vom fi în Parlamnet. Românii trebuie să fie sprijiniți, iar politicienii trebuie să vină cu măsuri viabile, nu cu demagogii. Trebuie că fiecare român să știe că interesele lui sunt puse în prim-plan de parlamentari, iar nicidecum interesele unui străîn, cum a fost situația în care hipermarket-urile au rămas deschise, însă piețele, au fost închise. Trebuie să existe un dialog permanent între politician și cetățean pentru o colaborare eficientă, ori altfel, lucrurile pot degenera ușor.

Am credință fermă că putem schimbă România! Am credință în România!

Președintele organizației de tineret si candidat PPU-SL la Camera Deputatilor, Ingrid Iordache

La alegerile parlamentare din 2020, PMP are cei mai mulți candidați pe listele electorale – 641. Marius-Lucian Lupu, președintele organizației de Tineret PMP, a spus că aproximativ 90 de tineri candidează la alegerile parlamentare.

GÂNDUL.RO: Câți reprezentanți ai organizatiei de tineret sunt desemnați pentru a candida din organizațiile județene din toată țara?

Marius-Lucian Lupu: Ca medie de vârstă, Partidul Mișcarea Populară are cel mai tânăr grup parlamentar și, pe aceeași linie, PMP propune, la alegerile parlamentare din acest an, aproximativ 90 de tineri pe listele pentru Camera Deputaților și Senat. În Municipiul București, Partidul Mișcarea Populară are, pe listele candidaților la Camera Deputaților și la Senatului, 16 tineri. Cei mai mulți tineri candidati din partea Partidului Mișcarea Populară sunt în Brașov și anume 7 tineri.

GÂNDUL.RO: Cel mai tânăr candidat la alegerile parlamentare?

M.L.: Cel mai tânăr candidat PMP este Sebastian Alexandru Popa, 24 ani, locul 3 pe lista PMP Hunedoara pentru Camera Deputaților. Sebastian Alexandru Popa este președintele Organizației de Tineret PMP Hunedoara, student la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara și consilier în Consiliul Local al Municipiului Hunedoara.

GÂNDUL.RO: Ce scor va scoate PMP la alegerile parlamentare? În București?

M.L.: PMP este partidul cu cei mai mulți candidați pe listele pentru Senat și Camera Deputaților. Totodată, Partidul Mișcarea Populară este a treia forță politică în România, fapt demonstrat la alegerile locale din septembrie, unde a obținut cel mai mare număr de aleși locali, după PNL și PSD, legitimată de peste 6% dintre cetățeni. Avem un electoral loial, care la fiecare rând de alegeri și-a încredințat votul Partidului Mișcarea Populară, în ciuda sondajelor mincinoase. Suntem optimiști și credem că, de data aceasta, PMP va obține cel puțin scorul de la alegerile locale, însă sperăm la un scor de 1-2 procente în plus față de rezultatul precedent. La București, fără nicio rezervă, PMP va obține un scor de +10%.

Marius-Lucian Lupu, președintele organizației de Tineret PMP

 

UDMR are 572 de candidați la alegerile parlamentare. Președinte UDMR Tineret, Oltean Csongor spune că sunt peste 100 de candidați la nivel național cu vârste sub 35 de ani,

Presedinte UDMR Tineret, Oltean Csongor: „În total sunt peste 100 de candidați în toată țara cu vârste sub 35 ani”

Dintre aceștia sunt 4 candidați care au șanse bune să primească mandat: Bihor, Sălaj, Maramureș și București. La nivelul municipiului București avem un tânăr în fruntea listei, care are doar 23 de ani.

GÂNDUL.RO: Județul cu cei mai mulți tineri candidați?

Presedinte UDMR Tineret, Oltean Csongor: Sunt mai multe județe unde sunt mai mulți tineri, însă nu sunt pe locuri eligibile.

GÂNDUL.RO: Cel mai tânăr candidat la alegerile parlamentare?

O.C.: În București, în fruntea listei. Are doar 23 de ani.

GÂNDUL.RO: Ce scor va scoate UDMR la alegerile parlamentare? În București?

O.C.: Va scoate un scor bun. 100% dintre voturi de la maghiari din București vor ajunge pe lista UDMR, dar sunt sigur că vom primi multe voturi de la români. Din totalul de voturi primite pe țară, aproximativ 1% vor fi din București.

Presedinte UDMR Tineret, Oltean Csongor

 

Candidat la Senat, Miroslav Stanici: „Reprezentarea tinerilor pe listele Camerei Deputaților cât și la  Senat este de 30%”

Pro România are 639 de candidați la alegerile parlamentare.

Miroslav Stanici (34 de ani), președintele organizației de tineret Pro România, a studiat științe politice la Universitatea din Timișoara și un master în Comunicare Politică, la SNSPA, iar studiile universitare de doctorat la Universitatea „Marther Luther”  din Halle-Wittenberg. A scris cartea „Vocile schimbării ” și ” Piața Universității 2012″.

Președintele organizației de tineret Pro România și candidat la Senat în județul Argeș, Miroslav Stainici a spus pentru Gândul.RO că tinerii sunt reprezentați în proporție de 30% la nivel național la alegerile parlamentare, iar în ceea ce privește reprezentarea pe județe, organizația de tineret generează peste 50% dintre candidate. Județul Ilfov este cel mai semnificativ în acest sens pentru Pro România, unde 70% din reprezentanții organizației de tineret se află pe listele parlamentare.

Candidez în circumscripția Arad, la funcția de senator și sunt cel mai tânăr candidat. Colegul meu, Claudiu Catană, copresedintele organizației de tineret, venit din ALDE, candidează la Senatul României, în județul Argeș.

GÂNDUL.RO:  Câți reprezentanți ai organizației de tineret sunt desemnați pentru a candida din  organizațiile județene din toată țară?

Candidat la Senat, Miroslav Stanici : Reprezentarea tinerilor pe listele Camerei Deputaților cât și la  Senat este de 30%.

În ceea ce privește reprezentarea pe județe, pot spune cu aproximație că peste 50% dintre candidați sunt din organizația de tineret. Cea mai bună reprezentare a tineretului o avem în județul Ilfov, aproximativ 70% din reprezentanții pentru tineret se află pe listele pentru alegerile parlamentare.

Președintele Organizației de Tineret Pro România și candidat la Senat, Miroslav Stanici

 

PER are 620 de candidați la alegerile parlamentare. Președintele organizației de Tineret, Dănuț Pop a spus că este convins că partidul din care face parte va trece pragul de 5%.

D.P: Din totalul de 620 de candidați a Partidului Ecologist Român, avem peste 100 de candidați tineri, de la Organizația de Tineret. În București avem 14. În Bihor, avem cei mai mulți tineri candidați, aceștia reprezentând 50% din lista depusă. Avem mai mulți tineri care sunt la limita minimă de vârsta, un număr de 11 candidați

GÂNDUL.RO: Ce scor va scoate PER la alegerile parlamentare? În București?

D.P: În ceea ce priveste rezultatele alegerilor parlamentare nu pot să mă pronunț deoarece nu am de unde să știu cum vor vota românii, însă sunt ferm convins că vom avea un rezultat de cel puțin 5%, trecerea pragului electoral.

Președintele organizației de Tineret PER, Dănuț Pop

 

 

Potrivit listelor partidelor politice, consultate de Gândul.RO, PNL a propus cel mai mare număr de tineri (23-40 de ani) pe locuri eligibile, fiind urmat de USRPLUS, PSD, PMP, UDMR și Pro România.

În legislatura 2016-2020, 8 tineri au obținut un mandat de deputat, sub 30 de ani, candidând pe locurile eligibile ale partidelor politice: 5 deputați PNL (Mara Mareș. Robert Sighiartău, Mara Calista,  Pavel Popescu, Răzvan Prisca), 2 deputați PSD (Andrei Pop, Corina Bogaciu) și 1 deputat USR (Iulian Bulai).

La nivel european, EU40 reuneste tinerii deputați proeuropeni ai Parlamentului European și ai celor 28 de parlamente naționale ale UE, indiferent de culoarea politică. EU40 îi reunește pe cei care vor schimba fața Europei – fie în Parlamentul European, în Comisia Europeană sau în Consiliu.

 

Citeste in continuare

Actualitate

CFR SA a recepționat lucrările executate între București Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă

Incisiv

Publicat

pe

De

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA informează că vineri, 4 decembrie 2020, au fost recepționate lucrările de modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare, executate pe linia CF București Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, între Mogoșoaia – Balotești și Halta Odăile – Terminalul Sosiri Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Lucrările de modernizare a liniei CF care asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au fost finalizate în proporție de 100%, iar primele trenuri de călători vor circula între Gara de Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, începând din 12 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021.

Pentru asigurarea legăturii directe între Gara București Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, CFR SA a derulat două mari proiecte feroviare, și anume: Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia – Baloteşti (contract în valoare 50,5 milioane lei, finanțat de la Bugetul de Stat) și construcție linie nouă pentru Racord C.F. (din zona Odăile) la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București (contract în valoare de 412.719.666 lei, finanțat din fonduri europene și buget de stat).

Prin finalizarea lucrărilor cuprinse în cele două obiective de investiţii feroviare Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia – Baloteşti (7,9 km) și construcție linie nouă pentru Racord c.f. la Terminalul T1, Aeroport Internațional Henri Coandă București (2,95 km), Faza I, sistemul feroviar asigură o creştere a calităţii serviciilor de transport de călători spre şi de la Aeroport, prin introducerea de trenuri cu mers cadenţat, la un interval de 40 de minute (24h/24h), dar și o variantă avantajoasă pentru transportul de navetă între Gara de Nord București și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, care va dura doar 20-23 de minute.

Informăm totodată faptul că, în această perioadă, între CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare publice, și cei trei operatori de transport feroviar de călători, care au depus solicitări pentru asigurarea serviciului public de transport de călători pe această rută, este în desfășurare procesul de alocare a traselor pentru cele 36 de perechi de trenuri care vor circula pe linia CF București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă Bucureștiurmând ca din 12 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021, să circule și primele trenuri de călători pe ruta directă Gara de Nord – Aeroport.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv8 ore ago

Băieţi, o ştiţi pe aia cu săpatul gropii pentru altul?

Traian Basescu, acum 25 minute, pe Facebook: În această campanie, una din ţintele PNL a fost demobilizarea electoratului PMP şi...

Administratie1 zi ago

Alianța PNL+USR ar putea dăuna grav sănătății/Alina Mungiu-Pippidi DISTRUGE alianța PNL-USR-PLUS/’Așa au decis Klaus Iohannis și Serviciile Secrete’

Iată analiza integrală a sursei citate: A cui o fi vina că în România crește numărul de internați la terapie...

Administratie1 zi ago

Am dus mesajele dumneavoastră în Parlament și, parte dintre ele, le-am și promovat ca propuneri legislative/Grațiela Leocadia Gavrilescu candidează la Camera Deputaților din partea echipei PSD Prahova!

Se încheie, iată, și ultima campanie electorală din acest cumplit an al pandemiei, în care, direct sau indirect, fiecare dintre...

Exclusiv3 zile ago

„O rușine și o bătaie de joc a lui Vela și Iohannis pe obrazul României/Au decorat-o ilegal pe pisi”

O rușine și o bătaie de joc a lui Vela și Iohannis pe obrazul României. Au decorat-o ilegal pe pisi...

Exclusiv4 zile ago

DSP nu sună izolații! Ci pe Tătaru, să trimită urna!

(Preluare National – Catalin Tache): Pe Tătaru îl interesează doar să voteze izolații! Politizarea pandemiei de COVID în contextul organizării...

Administratie5 zile ago

1 decembrie, Ziua Naţională a României/ La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un...

Exclusiv5 zile ago

Asa SRI a devenit un for decizional asupra activitatii MP-PICCJ si procurorii un instrument sau mijloc tehnic special pentru SRI in campul tactic al democratiei din Romania!

La data de 28 noiembrie 2018, in plenul CCR, procurorul MP-PICCJ a spus un adevar ce ar trebui sa determine...

Exclusiv7 zile ago

Pentru cei care își iau amendă pentru că nu poartă masca de protecție: când vă zice organu` că ați încălcat ”legea” să îi cereți Ordinul Comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne emis în baza HG nr. 967/2020 care stabilește condițiile în care e obligatorie masca

Asta ca să se vadă cât de deștepți sunt din nou mai marii noștri: Art. 1 din Anexa nr. 2...

Exclusiv7 zile ago

Hai ca au gasit vinovatul pentru inginerul dat afara de PNL!/Ati ghicit, e Pe-Se-De!/Si nu e o gluma!

Aflat în vizită în județul Dâmbovița, premierul României, Ludovic Orban, a fost întrebat despre cazul de la Târgu Mureș de...

D.N.A.1 săptămână ago

PROMO/In data de 02.12.2020, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In data de 02.12.2020, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer”...

Exclusiv1 săptămână ago

DNA ar fi trebuit să înceapă deja urmărirea penală împotriva lui Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru ca a dat de șase

Păi asta nu este divulgare de informații nedestinate publicității? Că mai are și folos necuvenit: voturi pentru Vela! DNA ar...

Exclusiv1 săptămână ago

PROMO/In curand, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer” o institutie...

Exclusiv1 săptămână ago

Un ministru dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria populatie si ca pandemia a fost speculata, cu pretul vietilor cetatenilor

O premiera! Pentru prima data, un ministru  dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria...

D.N.A.2 săptămâni ago

Sotia procurorului Negulescu Mircea confirma: in „Justitia din Prahova” dosarele sunt repartizate „dupa sufletul omului” si „cine poate, oase roade”

La data de 20.06.2020 Incisiv de Prahova publica articolul „Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA –...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Institutii publice din Ploiesti afectate de Covid – 19/Noi focare de infectie printre angajatii din sectorul public/Administratia liberala in „silenzio stampa” si inexistenta

Odată ce PSD însuși a renunțat să mai tărăgăneze lucrurile, a devenit cât se poate de clar că partidele pornesc...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!