Connect with us

Administratie

A zis Iohannis, ieri, ca prima lui optiune de premier ramane Orban!/Pai si noi de ce mai votam?/De ce mai insisti cu votarea?/De unde stie el ca PNL va castiga si il va desemna pe Orban premier?

Publicat

pe

O nuanta foarte importanta de la Cotroceni, mai ales in contextul fortarii alegerilor. A zis Iohannis, ieri, ca prima lui optiune de premier ramane Orban! Pai si noi de ce mai votam? De ce mai insisti cu votarea? De unde stie el ca PNL va castiga si il va desemna pe Orban premier? Nu stiu, poate 60% dintre romani voteaza cu USR si UDMR, ce faci? Cum sa nu-ti lasi, ca presedinte, o portita de scapare, cum sa te antepronunti in felul acesta, mai ales ca incerci sa ne convingi de necesitatea imperioasa a alegerilor si ca „romanii vor decide”? Mai si spui ca nu faci politica de partid…, precizeaza jurnalistul Ionut Cristcahe. (Sava N.).

Administratie

Gafă uriașă a lui Cîțu

Publicat

pe

De

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a comis o eroare gravă atunci când a permis amânarea plății impozitelor pentru firmele care nu au fost în niciun fel afectate de pandemie. Acest lucru a afectat major bugetul pe 2020, accentuând deficitul bugetar prin absența încasărilor, atrage atenția acad.Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.

Amânarea la plată fără discernământ a impozitelor și taxelor datorate bugetului a avut consecințe nefaste asupra încasărilor și deficitului de la sfârșitul acestui an. În opinia Consiliului Fiscal, elementul cheie pentru aprecierea proiecției de încasări bugetare din cea de-a treia rectificare bugetară a fost reprezentat de impactul facilității de amânare la plată a obligațiilor către Bugetul General Consolidat (BCG) ale agenților economici. „În vederea sprijinirii firmelor în contextul dificultăților economice generate de pandemia Covid-19, Guvernul a decis să permită amânarea la plată a sumelor datorate către BGC, inițial pentru perioada martie-iunie, termenul fiind prelungit ulterior până la 25 octombrie. Este de notat că facilitatea avea o aplicabilitate extinsă, nefiind limitată la firmele a căror activitate a fost sever afectată de pandemia Covid-19, ceea ce este de natură să genereze selecție adversă, respectiv firme care pot plăti obligațiile fiscale aleg să nu o facă ca urmare a avantajelor schemei. Totuși, având în vedere termenul inițial de 25 octombrie pentru plata sumelor restante, facilitatea nu genera un impact decât din perspectiva poziției lichidității finanțelor publice”, arată Consiliul Fiscal.

Ajutor cu efecte devastatoare
În mod surprinzăor, Guvernul a aprobat în octombrie o nouă modificare a ordonanței care acorda facilitatea amânării plăților, oferind posibilitatea eșalonării pe 12 luni a obligațiilor fiscale restante prin depunerea unei cereri până la finele acestui an, de data aceasta facilitatea implicând și plata unei dobânzi de circa 3,65% pe an. „Având în vedere această ultimă modificare, facilitatea nu mai are doar un impact asupra poziției lichidității finanțelor publice în anul 2020, ci și asupra încasărilor bugetare din anul în curs și mai departe asupra deficitului bugetar cash. Potrivit ANAF, la 30 septembrie 2020, cuantumul total al obligațiilor către BGC amânate la plată de către agenții economici era de circa 16 mld. lei, din care se mizează recuperarea până la finele lunii decembrie 2020 a sumei de 5,3 mld. lei (2,9 mld. la nivelul TVA, 0,5 mld. la nivelul impozitului pe venit, 1,9 mld. lei la nivelul contribuțiilor de asigurări). Consiliul Fiscal notează impactul major al acestei scheme, de aproximativ aceeași magnitudine cu cel de la nivelul cheltuielilor bugetare destinate luptei cu efectele pandemiei Covid-19”, susține președintele Consiliului Fiscal, acad.Daniel Dăianu.

Sumele nu vor fi recuperate în decembrie
Consiliul Fiscal are însă rezerve cu privire la faptul că sumele anticipate se vor recupera până la finele lunii decembrie 2020, din obligațiile fiscale amânate la plată, și, prin urmare, asupra nivelului proiecțiilor curente ale agregatelor de venituri care includ aceste sume. „Având în vedere probabila majorare a obligațiilor bugetare amânate la plată în condițiile în care această facilitate este în vigoare în prezent, precum și a condițiilor avantajoase de eșalonare la plată a obligațiilor bugetare restante pe parcursul anului 2021, Consiliul Fiscal apreciază drept probabilă materializarea unui gol de venituri la nivelul anului 2020 de aproximativ 4-5 mld. lei (circa 0,4%-0,5% din PIB) la nivelul veniturilor fiscale și a celor din contribuții de asigurări”, precizează președintele Consiliului Fiscal, acad.Daniel Dăianu.

 

Citeste in continuare

Administratie

Cu ocazia Zilei Naționale a României, 1 decembrie, în Municipiul Ploiești a fost inaugurat ieri iluminatul festiv ornamental pentru sărbătorile de iarnă, care va dura până în luna ianuarie 2021.

Publicat

pe

De

                                                                                             Comunicat de presă

 Nr.CMC 163 / 27.11.2020

Cu ocazia Zilei Naționale a României, 1 decembrie, în Municipiul Ploiești a fost inaugurat ieri iluminatul festiv ornamental pentru sărbătorile de iarnă, care va dura până în luna ianuarie 2021.

Astfel au fost decorate 32 locații după cum urmează:

– Parc Municipal Ploiești Vest, Parc Nichita Stănescu, Parc Prefectură, Parc Toma Socolescu, Parc Mihai Viteazul, Parc Triunghi, Casa Sindicatelor, Parc Tineretului.

– Axa de Nord-Sud a orașului, precum și străzi principale cum ar fi: Șoseaua Nordului și Vestului, Str. Cantacuzino, Str. Domnișori, Str. Andrei Mureșanu, Str. Găgeni, Str. Gheorghe Doja, Bld. București.

– Pasajele pietonale (Mihail Kogălniceanu, Teatrului, Complex Mare Nord), fântâna 1 Decembrie Gara de Sud, sens giratoriu Catedrala Sf. Ioan Botezatorul.

Separat de cele 32 de locații, în cartierele principale din Municipiul Ploiești au fost decorați brazii existenți, reprezentativi pentru fiecare zonă: Cartier Nord-Complexul Mare, Cartier Mitică Apostol, Cartier Ienăchiță Văcărescu, Parc Mc Donald’s Cameliei,  Parc și cartier Bereasca, Parc 9 Mai, Parc Cina, Cartier Vest I-zona Lămâița și Parc Aurora, zona Sala Sporturilor, Cartier Democrației- Str. Alexandru Lăpușneanu, Cartier Mihai Bravu vis a vis de magazinul Lidl, Bld. Petrolului, Str. Rapsodiei .

Menționăm că desfășurarea aprinderii iluminatului ornamental festiv a fost atent monitorizată de către conducerea RASP Ploiești, precum și biroul Iluminat Public împreună cu operatorul de servicii.

 

 

 

Citeste in continuare

Administratie

Impertinență fără limite: liberalii deschid piețele de alegeri! Pe cine încearcă să păcălească?

Publicat

pe

De

Cu impertinența specifică și cu o ipocrizie fără margini, președintele Klaus Werner Iohannis a anunţat astăzi, într-un eveniment de campanie electorală, că vor fi redeschise piețele! Chiar în preajma alegerilor parlamentare!

Țăranii au fost umiliți, trimiși să înghețe afară, lângă produsele pentru care au depus atâta trudă! Pe motiv că există risc de infectare cu coronavirus!
În același timp, înghesuiala din supermarketuri nu a văzut-o nimeni!
Dacă, mai ieri, Iohannis spunea că nu a primit legea trimisă de la Parlament, iar Ludovic Orban a contestat la Curtea Constituțională actul emis de legislativ, anunțul arată cât de multă manipulare și lipsă de considerație pentru români există în momentul actual, la oamenii din fruntea statului.
Iohannis a preluat din zbor tema deschiderii piețelor, cu cinci zile înaintea scrutinului pentru parlamentare. Este un semn clar că liberalii se tem din ce în ce mai mult de rezultatele votului de duminică, 6 decembrie, încât recurg la asemenea artificii ieftine! Căderea din sondaje și atacurile fățișe venite din partea USR-Plus îi determină pe liberali să apeleze tot mai des la veșnicul lor agent electoral – Klaus Werner Iohannis!
Disperarea PNL este evidentă, dar românii îi vor face să plece, pe 6 decembrie!
Prahoveni, să ne protejăm și să ieșim la vot duminică, să ne salvăm și să scăpăm de Guvernul Groazei!

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv18 ore ago

DSP nu sună izolații! Ci pe Tătaru, să trimită urna!

(Preluare National – Catalin Tache): Pe Tătaru îl interesează doar să voteze izolații! Politizarea pandemiei de COVID în contextul organizării...

Administratie2 zile ago

1 decembrie, Ziua Naţională a României/ La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un...

Exclusiv2 zile ago

Asa SRI a devenit un for decizional asupra activitatii MP-PICCJ si procurorii un instrument sau mijloc tehnic special pentru SRI in campul tactic al democratiei din Romania!

La data de 28 noiembrie 2018, in plenul CCR, procurorul MP-PICCJ a spus un adevar ce ar trebui sa determine...

Exclusiv4 zile ago

Pentru cei care își iau amendă pentru că nu poartă masca de protecție: când vă zice organu` că ați încălcat ”legea” să îi cereți Ordinul Comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne emis în baza HG nr. 967/2020 care stabilește condițiile în care e obligatorie masca

Asta ca să se vadă cât de deștepți sunt din nou mai marii noștri: Art. 1 din Anexa nr. 2...

Exclusiv4 zile ago

Hai ca au gasit vinovatul pentru inginerul dat afara de PNL!/Ati ghicit, e Pe-Se-De!/Si nu e o gluma!

Aflat în vizită în județul Dâmbovița, premierul României, Ludovic Orban, a fost întrebat despre cazul de la Târgu Mureș de...

D.N.A.6 zile ago

PROMO/In data de 02.12.2020, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In data de 02.12.2020, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer”...

Exclusiv6 zile ago

DNA ar fi trebuit să înceapă deja urmărirea penală împotriva lui Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru ca a dat de șase

Păi asta nu este divulgare de informații nedestinate publicității? Că mai are și folos necuvenit: voturi pentru Vela! DNA ar...

Exclusiv7 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer” o institutie...

Exclusiv7 zile ago

Un ministru dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria populatie si ca pandemia a fost speculata, cu pretul vietilor cetatenilor

O premiera! Pentru prima data, un ministru  dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria...

D.N.A.1 săptămână ago

Sotia procurorului Negulescu Mircea confirma: in „Justitia din Prahova” dosarele sunt repartizate „dupa sufletul omului” si „cine poate, oase roade”

La data de 20.06.2020 Incisiv de Prahova publica articolul „Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA –...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Institutii publice din Ploiesti afectate de Covid – 19/Noi focare de infectie printre angajatii din sectorul public/Administratia liberala in „silenzio stampa” si inexistenta

Odată ce PSD însuși a renunțat să mai tărăgăneze lucrurile, a devenit cât se poate de clar că partidele pornesc...

Exclusiv1 săptămână ago

Aduceti izoleta si pentru Marcel Vela/Il stiti, e baiatul ala care se lauda cu amenzi neconstitutionale de 600 de milioane de Euro de a facut Romania de batjocura in fata lumii

E baiatul ala care participa (nu a infirmat niciodata, desi l-am intrebat expres) la petrecerea dezmatatilor din guvernul Romaniei, fara...

Exclusiv1 săptămână ago

Ce ati facut timp de 8 luni si pret de 14 miliarde de Euro?

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, in martie 2020: ,,În afară de achiziţiile de ventilatoare, în România există...

Exclusiv2 săptămâni ago

Paiata Manole a dat unda verde unei marionete de la BNR sa imprastie frica in populatia si economia Romaniei, amenintand, in plina criza economica si in recesiune deplina cu represiune financiara la adresa economiei din Romania

Nu pot decat sa constat ca turnatorul securitatii Petrov nu poate decat sa rabufneasca la adresa Presedintelui SUA, Donald Trump,...

Exclusiv2 săptămâni ago

România este într-adevăr lider european, inevitabil!/Se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană

La nici două zile de când Adrian Zuckerman, ambasador de origine română al SUA în România ne asigura că ,,România...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!