Connect with us

Actualitate

Vești proaste pentru interlopii noștri: nu mai au acces în Marea Britanie daca au avut condamnări!

Incisiv

Publicat

pe

Cetatenii Uniunii Europene care au condamnari penale mai mari de un an de inchisoare nu vor mai putea intra in Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021, a anuntat Ministrul britanic de Interne.

Masura intra in vigoare odata cu incetarea libertatii de miscare in Regatul Unit, ca urmare a iesirii din UE.

Regulile care se vor aplica cetatenilor UE de la 1 ianuarie 2021 sunt cele care se aplica deja cetatenilor non-UE. Interdictia de intrare pe teritoriul Marii Britanii de va aplica urmatoarelor categorii de cetateni UE:

-Infractori care au o condamnare de cel putin un an de inchisoare
-Infractori care au o condamnare mai mica de un an de inchisoare, in cazul carora Ministerul de -Interne face o evaluare a intregului cazier penal si verifica daca au legaturi de familie in UK
-Cetateni UE care nu au fost condamnati la inchisoare, dar care au comis acte de hartuire sexuala, de exemplu, sau al caror comportament se considera ca este impotriva binelui public

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Remember 3 decembrie 1990 – Presa acum 30 de ani

Incisiv

Publicat

pe

De

O neasemuită pildă istorică trebuie să fie pentru noi felul în care au colaborat atunci toate forţele sociale şi politice. Ele au avut conştiinţa limpede că participă la o faptă mai presus de interesele lor particulare. Reprezentanţii diferitelor partide politice – de la Partidul Naţional la Partidul Socialist – alături de ţărani, muncitori, negustori, intelectuali, toţi au înţeles că unitatea naţională este ţelul suprem care nu poate şi nu trebuie să fie pus în cumpănă de alte considerente sau interese.

ION ILIESCU, preşedintele României 

Ziarul Libertatea din 3 decembrie 1990 pag. 1-a ► Click pe imagine pentru mărire

Cine n-aude chemarea de astăzi a ţării, surd va rămîne pentru totdeauna faţă de bătăile inimii ei. Cel care seamănă ură şi violenţă într-o perioadă atît de grea şi de mare răspundere cum este cea de azi, cine nu respectă dorinţa poporului, acela nu este urmaşul celor ce au făcut întregirea neamului    ,

ALEXANDRU BARLADEANU, preşedintele Senatului României

Drumul istoriei noastre a fost trudnic şi anevoios. De cînd trăim aici, din epoca de piatră, am cunoscut puţine zile senine, înfrîngerile nu ne-au ocolit. De multe ori s-au năruit cerurile peste noi. Am plătit amarnic tributuri, dar am fost convinşi că un popor nu poate fi învins în lupta lui pentru libertate.

CORNELIU COPOSU, preşedintele P.N.Ţ.-c.d.

Azi vrem să fie o zi a păcii. Nu vrem să răscolim în sufletele urmaşilor acestor martiri şi în sufletele noastre durerea şi revolta profundă, dar spunem cu tărie că dreptatea istorică va trebui restabilită, iar poporul român trebuie să-şi ia toate măsurile pentru ca neamul acestor eroi-martiri să nu mai poată deveni vreodată victima celor setoşi de putere şi de asuprire. Şi cum spune cartea sfîntă: „Cei ce au urechi de auzit, să audă!”

SERGIU CUNESCU, preşedintele P.S.D.R. 

Împlinirea destinului naţional implică înţelegere între noi, nu implică diferenţe, nu implică critici şi ură. Această sărbătoare naţională a reflectat un efort considerabil, sacrificiul soldaţilor noştri, sîngele vărsat pentru ca Unirea să se facă.

RADU CAMPEANU, preşedintele P.N.L.

ALBA IULIA-CAPITALA DE O ZI A ROMÂNIEI

„VENIŢI LA ALBA IULIA!” Aceasta a fost chemarea adresată la 1 Decembrie 1918 poporului român de către Consiliul National Român Central. La acest apel, în acea zi care avea să devină Ziua de Glorie a întregii naţiuni, au răspuns peste o sută de mii de oameni pe care nu i-au oprit nici frigul, nici ninsoarea şi nici prezenţa trupelor germane şi austro-ungare care se retrăgeau din vechea Românie. Erau atunci convinşi că România Mare se consfinţea în libertate, închega visul de milenii al atîtor şi atîtor generaţii de români care au luptat, au suferit şi şi-au sacrificat viaţa.
După 72 de ani de la 1 Decembrie 1918 Alba Iulia aflată in al 2015-lea an al existenţei sale a devenit clin nou, pentru o zi, capitala de suflet a românilor trăitori în toate zările lumii.
Încă din zorii zilei, pe străzile oraşului legendar mii de oameni se îndreaptă spre marele Platou al Romanilor, străjuit de monumentala Catedrală a Reîntregirii, intonând cîntecede Marii Uniri, purtînd larg fluturînde drapele tricolore. Sînt peste o sută de mii de oameni, veniţi din toate colţurile ţării, de pretutindeni unde se simte şi se vorbeşte româneşte.

​Ziarul Libertatea din 3 decembrie 1990 pag. a 2-a ► Click pe imagine pentru mărire

Recepţie la Cotroceni

Vineri după-amiază, bătrînul Palat Cotroceni a fost gazda primei manifestări oficial-mondene de amploare, prilejuită de recepţia oferită de preşedintele Iliescu în cinstea zilei naţionale a României. În marea sală a Unirii, al cărui plafon de vitralii este decorat cu stemele celor trei provincii istorice româneşti, au păşit cei cîteva sute de invitaţi reprezentind personalităţi marcante ale vieţii politice, diplomatice, culturale şi intelectualei ale ţării. Cu foarte puţine excepţii, cei solicitaţi de a participa la această manifestare de profundă rezonanţă naţională au onorat invitaţia, chiar dacă opiniile şi convingerile lor sint in contradicţia sau divergente cu cele ale actualei structuri de putere. A fost, s-ar putea spune, un sol de armistiţiu ideogic binevenit, care a oferit participanţilor prilejul de a constata, nu de puţine ori, că „ceilalţi” sint, la urma-urmelor, şi ei oameni şi că intransigenta străzii este valabilă (atît cît este) în stradă, şi nu in Sala Unirii. Împreună domnii Bârlădeanu, Marţian şi Roman, domnul Iliescu şi-a salutat personal invitaţii, găsind cîteva cuvinte, protocolare pentru fiecare şi rezervînd convorbirile mai de esenţă intervalului celor aproape două ore de recepţie care pentru cei mai mulţi, au trecut parcă pe neobservate. A fost, ca să spunem aşa prima demonstraţie protocolară a instituţiei prezidenţiale, ea soldîndu-se, cel puţin in aparenţă (şi de cîte ori nu e nevoie să salvăm aparenţele!) cu un succes de stimă. (Octavian ANDRONIC).

​Ziarul Libertatea din 3 decembrie 1990 pag. a 3-a ► Click pe imagine pentru mărire

VICTORIA GERMANIEI UNIFICATE DE KOHL!

Petrecere electorală

Aseară, ambasada Germaniei a organizat la Institutul „Goethe” o „petrecere” prilejuită de alegerile pentru primul Bundestag al Germaniei unificate. Invitaţii puteau să asiste in direct la transmiterea rezultatelor – aşa cum erau ele pronosticate de către institutele de sondaj al opiniei publice. In vederea acestui eveniment, ambasada a organizat şi un original concurs de pronosticuri, celui mai apropiat de rezultatul final urmînd a-i fi oferit, ca premiu, un aparat de radio Grundig. Nu ştim, la această oră, cine este cîştigătorul. Ştim încă că mulţimea de invitaţi, care au ţinut să participe la petrecere, au avut la dispoziţie conform promisiunii, bere blondă şi brună la butoi, sponsorizată de către firmele Lufthansa     şi AUA şi bufet asortat, sponsorizat de către firmele Hochst, Bayer şi BASF. Premiul – aparatul de radio – este oferit de către secţie de presă a ambasadei, al cărui titular domnul Brambach a fost surprins de către fotoreporterul nostru dînd „cep” unuia dintre atrăgătoarele butoaie cu bere”. (O.A.)

Rezultatele parţiale ale alegerilor din Germania reunită difuzate după numărarea a 55 la sută din voturile exprimate dau ca certă victoria Uniunii Creştin Democrate, partidul condus de cancelarul Helmut Kohl, care a întrunit 44,3 la sută din sufragii. Partenerul de coaliţie din fosta K.F.G., Partidul Liber Democrat, a obţinut 10,8 la sută, in timp ce principala forţă politică de opoziţie, Partidul Social Democrat dobîndeşte 33,3 la sută din sufragii.    
Observatorii politici notează faptul că partidul comunist sub noua denumire de Partidul Socialismului Democraţic a obţinut „un scor” peste aşteptări în landurile din fosta R.D.G., însă pe ansamblu numai 2,2 la sută.

DECLARAŢIA CANCELARULUI

Succesul în alegerile Germaniei unite al Uniunii Creştin Democrate a fost caracterizat de cancelarul Helmut Kohl ca o „victorie magnifică”, transmite agenţia France Presse. „Ceea ce ne bucură în mod deosebit este faptul că partidul nostru a obţinut rezultate asemănătoare atît in estul cit şi în restul Germaniei, că este în frunte în întreaga Germanie, a spus domnul Kohl.
Pe de altă parte, cancelarul a afirmat că doreşte să menţină coaliţia împreună cu Partidul Liber Democrat.

Ziarul Libertatea din 3 decembrie 1990 pag. a 4-a ► Click pe imagine pentru mărire

Debut promiţător

Conferinţa de presă de la primăria capitalei

Prima conferinţă de presă a primarului general al Capitalei domnul Viorel Nicolae Oproiu s-a încheiat joi seara, după mai bine le trei ore de interpelări şi răspunsuri, într-un consens general privind necesitatea schimbării radicale a situaţiei din mai toate domeniile vieţii Capitalei. Spre fericirea celor aproape 30 de ziarişti şi redactori aparţinind Radioului, Televiziunii, principalelor cotidiane şi săptămînale bucureştene, după o oră şi jumătate de acaparare a primarului de către cei de la „Baricada”, ne-a fost dat şi nouă, celor umili, să mai punem cite o întrebare, două. Cu glasul său tunător, de fost jucător de rugby primarul a dominat „grămada” răspunzlnd cu amablitate şi pe larg tuturor întrebărilor. A ţinut însă să afirme de la bun început; „Ca bucureştean, am insatisfacţii deosebit de mari. Sper să nu mă văd pus în situaţia de a mă înjura pe mine însumi”. Secondat de viceprima-rii Sorin Gabrea şi Andrei Anastasiu, domnia sa a reuşit să dea o imagine cit de cît clară asupra celor ce se întreprind şi se vor mai întreprinde de către edilii Capitalei. În privinţa aprovizionării cu alimente, începind cu date de 1 decembrie, vor fi raportate zilnic cantităţile livraite de producători, şi respectiv, cele desfăcute de către magazine.
Aceasta, în încercarea de a stopa orice deturnare sau dosire de mărfuri, la controalele efectuate personal de către primarul general în piaţa Amzei, piaţa Progresul şi în şoseaua Alexandriei, au fost găsite mărfuri dosite (zahăr şi produse din carne); navete ou rachiu „botezat”, o mizerie înfiorătoare şi, bineînţeles, o mare de oameni nemulţumiţi, în vederea satisfacerii cerinţelor cetăţenilor, se vor stabili grafice mai ample de aprovizionare. „Există însă şi sectoare care nu vor putea fi acoperite mulţumitor”, a declarat domnul Oproiu, dind de înţeles că laptele şi produsele lactate constituie unul dintre acestea. S-a trecut apoi la problema locuinţelor şi la abuzurile cu locuinţe din b-dul Primăiverii. Am primit asigurări că toate spaţiile acordate vor fi reverificate „bob cu bob”, atît spaţiile de locuit cit şi cele destinate intreprinzătorilor particulari, urmînd a se lua măsurile de cuviinţă. „Situaţia locuinţelor este de-a dreptul dramatică din punct de vedere administrativ şi tehnic. Se va cere derogare din partea Guvernului pentru a putea continua construcţia de locuinţe şi după data de 1 decembrie. S-a propus ideea de concesionare a lucrărilor de către firme din străinătate, deşi e o ruşine pentru noi românii, care am construit in străinătate, să lăsăm pe, alţii să ne ridice casele, a mărturisit primarul capitalei. Au fost abordate in continuare teme cum ar fi: „curăţenia” oraşului, apa potabilă, vînzarea presei şi afişajul,, transportul urban, ajungîndu-se în final la corupţia care a cuprins largi sfere de activitate. Ne pare rău că spatiul nu ne-a permis să prezentăm şi alocuţiunile domnilor viceprimari in privinţa spaţiilor şi transportului public, dar ceea ce ni se pare esenţial este sentimentul degajat de această conferinţă de presă şi anume că Primăria tinde să devină cu adevărat o clădire a transparenţei.

Viorel CHIFU

Citeste in continuare

Actualitate

GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu, senator Pro România (Social Liberal), se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția de joi, 3 decembrie 2020, de la ora 11.30

Incisiv

Publicat

pe

De

Călin Popescu Tăriceanu, senator Pro România (Social Liberal) se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția GÂNDUL LIVE de joi, 3 decembrie 2020, de la ora 11.30. Printre invitați se mai află și: Eugen Tomac, […]

Citeste in continuare

Actualitate

FACIAS: Scrisoare deschisa către Ministerul Sănătății

Incisiv

Publicat

pe

De

SITUAȚIA REVOLTĂTOARE DIN CADRUL SPITALULUI JUDEȚEAN REȘIȚA NU MAI POATE CONTINUA!

TREBUIE LUATE MĂSURI URGENTE!

Stimate Domnule Ministru,
 
Vă scriem în legătură cu situația revoltătoare din cadrul Spitalului Județean Reșița, unde pacienții sunt tratați inuman.

FACIAS s-a sesizat ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, imagini care au un puternic impact emoțional și care au stârnit un val de indignare la nivel național.

Din aceste imagini reiese în mod evident că pacienții invalizi și cu probleme psihice sunt lăsați fără ajutor, că persoanele decedate sunt acoperite cu saci de menaj și lăsate în saloane cu alți pacienți.
 
Este inadmisibil și revoltător ca în anul 2020 să mai existe astfel de condiții în spitalele din România, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în plină pandemie de COVID-19.
Imaginile par a fi desprinse dintr-un film de groază, pacienți lăsați pe jos, mizerie, igrasie, cadavre lăsate în salon cu alți pacienți.

FACIAS solicită public Ministerului Sănătății sa demareze o anchetă la Spitalul Județean Reșița. pentru a oferi cetățenilor români informații și măsuri concrete.
 
Ținând cont de importanța dreptului la sănătate așa cum este el garantat de Constituția României și de pericolul social extrem de grav pe care îl reprezintă situația de la Spitalului Județean Reșița, FACIAS solicită autorităților să dispună imediat măsurile legale ce se impun în vederea înlăturării pericolului existent în incinta acestui spital, dar și sancționarea celor ce se fac responsabili de crearea acestei situații nedorite și extrem de periculoase pentru toți cetățenii și pacienții care au intrat în acest spital.
 
Rezulatele anchetei Ministerului de Interne trebuie transmise procurorilor, o anchetă penală putând stabili răspunderea legală pentru dezastrul de la Spitalul Județean Reșița.
 
Precizăm că FACIAS are ca principal scop apărarea drepturilor cetățenilor împotriva abuzurilor săvârșite de către instituțiile statului, în cazul de față fiind vorba de dreptul la sănătate și la viață al fiecărui cetățean, așa cum este reglementat și apărat prin Art. 34 din Constituția României.
 
Cu deosebită considerație,
 
FACIAS

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv21 de ore ago

DSP nu sună izolații! Ci pe Tătaru, să trimită urna!

(Preluare National – Catalin Tache): Pe Tătaru îl interesează doar să voteze izolații! Politizarea pandemiei de COVID în contextul organizării...

Administratie2 zile ago

1 decembrie, Ziua Naţională a României/ La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un...

Exclusiv2 zile ago

Asa SRI a devenit un for decizional asupra activitatii MP-PICCJ si procurorii un instrument sau mijloc tehnic special pentru SRI in campul tactic al democratiei din Romania!

La data de 28 noiembrie 2018, in plenul CCR, procurorul MP-PICCJ a spus un adevar ce ar trebui sa determine...

Exclusiv4 zile ago

Pentru cei care își iau amendă pentru că nu poartă masca de protecție: când vă zice organu` că ați încălcat ”legea” să îi cereți Ordinul Comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne emis în baza HG nr. 967/2020 care stabilește condițiile în care e obligatorie masca

Asta ca să se vadă cât de deștepți sunt din nou mai marii noștri: Art. 1 din Anexa nr. 2...

Exclusiv4 zile ago

Hai ca au gasit vinovatul pentru inginerul dat afara de PNL!/Ati ghicit, e Pe-Se-De!/Si nu e o gluma!

Aflat în vizită în județul Dâmbovița, premierul României, Ludovic Orban, a fost întrebat despre cazul de la Târgu Mureș de...

D.N.A.6 zile ago

PROMO/In data de 02.12.2020, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In data de 02.12.2020, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer”...

Exclusiv6 zile ago

DNA ar fi trebuit să înceapă deja urmărirea penală împotriva lui Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru ca a dat de șase

Păi asta nu este divulgare de informații nedestinate publicității? Că mai are și folos necuvenit: voturi pentru Vela! DNA ar...

Exclusiv7 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer” o institutie...

Exclusiv7 zile ago

Un ministru dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria populatie si ca pandemia a fost speculata, cu pretul vietilor cetatenilor

O premiera! Pentru prima data, un ministru  dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria...

D.N.A.1 săptămână ago

Sotia procurorului Negulescu Mircea confirma: in „Justitia din Prahova” dosarele sunt repartizate „dupa sufletul omului” si „cine poate, oase roade”

La data de 20.06.2020 Incisiv de Prahova publica articolul „Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA –...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Institutii publice din Ploiesti afectate de Covid – 19/Noi focare de infectie printre angajatii din sectorul public/Administratia liberala in „silenzio stampa” si inexistenta

Odată ce PSD însuși a renunțat să mai tărăgăneze lucrurile, a devenit cât se poate de clar că partidele pornesc...

Exclusiv1 săptămână ago

Aduceti izoleta si pentru Marcel Vela/Il stiti, e baiatul ala care se lauda cu amenzi neconstitutionale de 600 de milioane de Euro de a facut Romania de batjocura in fata lumii

E baiatul ala care participa (nu a infirmat niciodata, desi l-am intrebat expres) la petrecerea dezmatatilor din guvernul Romaniei, fara...

Exclusiv1 săptămână ago

Ce ati facut timp de 8 luni si pret de 14 miliarde de Euro?

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, in martie 2020: ,,În afară de achiziţiile de ventilatoare, în România există...

Exclusiv2 săptămâni ago

Paiata Manole a dat unda verde unei marionete de la BNR sa imprastie frica in populatia si economia Romaniei, amenintand, in plina criza economica si in recesiune deplina cu represiune financiara la adresa economiei din Romania

Nu pot decat sa constat ca turnatorul securitatii Petrov nu poate decat sa rabufneasca la adresa Presedintelui SUA, Donald Trump,...

Exclusiv2 săptămâni ago

România este într-adevăr lider european, inevitabil!/Se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană

La nici două zile de când Adrian Zuckerman, ambasador de origine română al SUA în România ne asigura că ,,România...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!