Connect with us

Fapt Divers

Kovesi începe ”Jihad”-ul anti-românesc!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Până și afaceriștii lui Iohannis se tem de Kovesi!

Laura Codruța Kovesi jubilează la Luxemburg, declanșând deja o amplă operațiune mediatică, așa cum știe ea mai bine, de pe vremurile ce păreau apuse ale ”binomului”. Și declarațiile procurorului șef european nu se datorează cumva faptului că, gata, EPPO și-ar fi început în vreun fel activitatea. Pentru că, deocamdată cel puțin, doar salariile merg la Parchetul European. Unele de-a dreptul halucinante, ce-i drept. Dar nu și suficiente pentru ca Laura Codruța Kovesi să nu își folosească șoferul detașat fără concurs de la Serviciul de Protecție și Pază pentru a își face cumpărăturile în Germania, unde este mai ieftin.

În schimb, românca ajunsă în fruntea Parchetului European cu sprijin franco-german anunță deja ”Jihad”-ul împotriva propriilor compatrioți… În acest sens fluturând în stânga și în dreapta amenințarea că România ar fi primul stat din Uniunea Europeană în ceea ce privește fraudarea fondurilor europene. Iar stabilirea ”noii ținte” a Laurei Codruța Kovesi se bazează cel mai probabil pe un raport al Oficiului European de Luptă Antifraudă, care a avansat statul român în postura de lider european al fraudelor. Ceea ce, la prima vedere cel puțin poate părea într-adevăr grav, mai ales că până și bulgarii sunt cu mult în spatele nostru. Și mai ales dacă nu citești respectivul raport. Ceea ce nu este desigur cazul Laurei Codruța Kovesi, aceasta fiind obligată prin prisma postului să ia act de această informare a OLAF. Și în care scrie negru pe alb că România a fost pusă în această umilitoare postură pentru că experții OLAF ar fi declanșat în întreg anul 2019 ”11 investigații privind posibile fraude cu fonduri europene”!!!

”Neprihănita” Germanie

Acum, la ce clasă politică debilă avem și mai ales la cine a ajuns să ne reprezinte pe la Bruxelles, nici măcar nu trebuie să ne mire că niciun demnitar al statului român nu a întrebat barem ce clasament mai este și ăsta, bazat pe doar 11 anchete într-un an, și nici alea ”cu finalizare” penală! Astfel că funcționarii europeni își permit să batjocorească statul român în raportul intens mediatizat la nivel internațional și în care cea mai ”complexă investigație a fost derulată de OLAF, vizând destructurarea unei rețele care era specializată în fraudarea și spălarea de bani, care acționa în domeniul fondurilor europene pentru proiecte privind alimentarea cu apă și infrastructura de canalizare pentru ape uzate menajere.

Predoiu a ”rezistat” cinci zile!

Proiectul avea o valoare de 102 milioane de euro, bani atribuiți prin două contracte unei întreprinderi mixte între o companie românească și o firmă românească”. Numai că investigația OLAF a stabilit că pur și simplu compania germană nu ar fi știut că îi este folosit numele într-o afacere necurată, așa că Germania a rămas din nou ”neprihănită” în ale corupției, în timp ce România a fost catalogată drept lider al fraudelor europene în urma acestui caz!

Oamenii lui Iohannis, ”ținte în mișcare”

Iar după ce palida umbră de rezistență a lui Cătălin Predoiu nu a durat nici măcar o săptămână de la primirea ”ultimatumului” din partea Laurei Codruța Kovesi cu privire la detașarea a noi procurori români la EPPO, până și oamenii președintelui Iohannis, mai ales cei care păstoresc diverse Camere de Comerț și sunt bine ”plantați” la vârful mediului de afaceri se tem acum de ”vendetta” acesteia. Mai ales că Kovesi nu uită și mai ales nu iartă că Iohannis a preferat să o ”trădeze”, în loc să se ”scufunde” împreună cu ea în barca DNA! Iar procurorii români detașați în Luxemburg se vor ocupa exclusiv, sub directa coordonare a lui Kovesi, strict de ”fraudele” comise în România!

La sediul EPPO din Luxemburg se strâng doar dosare românești…

Așa că vine prăpădul! Procurorii români neavând nicio ușă deschisă procedural pentru a ancheta și fraudele din Italia, Grecia, Spania, Portugalia, Franța sau chiar ”neprihănita” Germanie! Ci doar pe cele din România! Și cum să nu fie atunci comisarii eropeni mulțumiți cu alegerea făcută în fruntea Parchetului European? Acolo de unde, în schimbul unor ”brelocuri” de agățat în piept, câteva mângâieri părintești pe cap și unele interviuri laudative, Kovesi va asigura statistica necesară care să arate că EPPO funcționează… Pe spinarea oamenilor de afaceri români, bineînțeles… În timp ce greii occidentali care învârt miliarde din fondurile europene răsuflă astfel ușurați că atâta timp cât Kovesi asigură ”carnea de tun” necesară din România, chiar că nu au de ce să își facă griji că vor fi și ei deranjați cu vreun dosar…

 

Fapt Divers

Beneficiile activităților de joacă pentru copii și importanța jucăriilor

Publicat

pe

De

importanța jucăriilor

Copilul este o perioadă crucială pentru dezvoltarea copilului și formarea abilităților sale fizice, cognitive și sociale. Jocul este o componentă esențială a vieții copiilor și oferă numeroase beneficii pentru dezvoltarea lor. În plus, jucăriile pentru copii au un rol semnificativ în stimularea și susținerea activităților de joacă. Acest articol va explora avantajele activităților de joacă pentru copii și modul în care jucăriile contribuie la această dezvoltare.

 1. Dezvoltarea abilităților cognitive:
  • Prin joc, copiii își dezvoltă gândirea logică și abilitățile de rezolvare a problemelor. Acestea pot fi stimulate prin jocuri de puzzle, construcții sau jocuri de strategie.
  • Jucăriile care implică sortarea și asocierea, cum ar fi puzzle-urile sau jocurile de potrivire, îi ajută pe copii să își dezvolte abilitățile de recunoaștere a formelor, culorilor și modelelor.
 2. Dezvoltarea abilităților motorii:
  • Jocurile care implică mișcare, cum ar fi alergatul, săritul sau mersul pe bicicletă, dezvoltă abilitățile motorii și coordonarea copiilor.
  • Jucăriile precum plastilina, creioanele sau puzzle-urile 3D îi ajută pe copii să își îmbunătățească abilitățile fine de manipulare și să își coordoneze mișcările mâinilor.
 3. Dezvoltarea limbajului:
  • Prin jocuri de rol sau păpuși, copiii își pot dezvolta abilitățile de comunicare și limbajul, învățând să exprime idei și sentimente.
  • Jocurile de construcție și puzzle-urile pot contribui la dezvoltarea vocabularului, deoarece copiii învață despre forme, culori și obiecte.
 4. Dezvoltarea socială și emoțională:
  • Jocurile de grup îi învață pe copii să lucreze în echipă, să împărtășească și să colaboreze cu alți copii.
  • Prin jocurile de rol, copiii își pot exprima emoțiile și pot învăța să le gestioneze.
 5. Dezvoltarea creativității:
  • Jucăriile care permit construirea și creația, cum ar fi LEGO sau seturile de artă, îi încurajează pe copii să își dezvolte imaginația și creativitatea.
  • Copiii pot inventa povești și lumi imaginare prin jocuri de rol, dezvoltând astfel abilitățile lor creative.

În ceea ce privește jucăriile, acestea sunt un instrument esențial pentru a sprijini și stimula activitățile de joacă ale copiilor. Jucăriile educative, cum ar fi jocurile de construcție sau puzzle-urile, pot oferi oportunități de învățare și dezvoltare, în timp ce jucăriile de rol îi ajută pe copii să exploreze și să înțeleagă lumea din jurul lor. Cu toate acestea, este important ca părinții să aleagă jucăriile potrivite pentru vârsta și interesele copiilor lor.

Activitățile de joacă au un rol esențial în dezvoltarea copiilor, contribuind la dezvoltarea abilităților cognitive, motorii, limbajului, sociale și emoționale. Jucăriile pot amplifica aceste beneficii, oferind copiilor o modalitate distractivă și interactivă de a învăța și de a se dezvolta. Este important să oferim copiilor noștri timp și spațiu pentru a se juca și să le furnizăm jucăriile potrivite pentru a-și stimula creativitatea și dezvoltarea.

Citeste in continuare

Fapt Divers

Brandy – un cântăreț ce inovează lumea muzicală a manelelor

Publicat

pe

De

brandy
Cu o carieră îndelungată în industria muzicală şi un portofoliu bogat în hituri, Brandy și-a propus să încânte cu melodiile sale toţi fanii care vor să îl vadă live la evenimente private. Cu o prezență unică în lumea manelelor, acest artist carismatic promite să transforme fiecare ocazie într-o experiență memorabilă.

Cine este Brandy?

Brandy este un nume bine-cunoscut în lumea manelelor românești. Cu o carieră ce se întinde pe zeci de ani, el a cucerit inimile fanilor prin melodiile sale pline de pasiune și autenticitate.

Hituri memorabile

De-a lungul anilor, acest cântăreț de manele a lansat o serie de hituri care au devenit imediat melodii preferate ale publicului său. Printre cele mai cunoscute piese se numără „Zilele și Nopțile”, „Cu ea, cu ea” sau „Minutul si Miliardu’”. Versurile sale pline de voie bună au adus împreună ascultătorii din întreaga țară, făcându-l unul dintre artiștii de top ai acestui gen muzical.

Servicii excepționale pentru evenimentele tale

Ce face Brandy cu adevărat special este oferta sa de servicii pentru evenimente private. Cu o voce ce stârnește emoții și o carismă inegalabilă, el aduce o notă distinctă fiecărui eveniment.
  • Nunți – Transformă momentul tău special într-o poveste de dragoste cu interpretările sale pline de pasiune.
  • Botezuri –  Adaugă un strop de magie și bucurie evenimentului de botez cu melodiile sale încântătoare.
  • Onomastice –  Celebrarea numelui tău sau a cuiva drag devine cu adevărat memorabilă cu muzica sa.
  • Evenimente Private – De la petreceri private la serbări în familie, Brandy adaugă un farmec aparte oricărei ocazii.

Descoperă-l pe Brandy pe noul său site

Pentru a beneficia de talentul și serviciile sale muzicale la evenimentele tale speciale, vizitează noul său site web – www.brandymanele.ro. Aici poți găsi detalii despre portofoliul său muzical şi informații de contact pentru rezervări. Dacă vrei să oferi un moment muzical unic la evenimentul tău sau să pur și simplu să te bucuri de interpretările sale, Brandy este artistul potrivit pentru tine. Cu pasiunea și talentul său, el va aduce o notă specială oricărei ocazii.
Citeste in continuare

Fapt Divers

Descoperă relaxare și vindecare în Stațiunile Balneare din Vâlcea

Publicat

pe

De

Stațiunile Balneare

În inima pitorească a României, Vâlcea strălucește cu o colecție impresionantă de stațiuni balneare, iar în acest articol, te invităm să explorezi stațiunea care parcă tronează asupra tuturor celorlalte: Călimănești-Căciulata, să te lași purtat pe aleea vindecării din Olănești și să te pierzi în parfumul de epocă al Govorei.

Călimănești-Căciulata – O Bijuterie a Văii Oltului

De departe, perla Văii Oltului este stațiunea Călimănești-Căciulata, o stațiune balneară care emană eleganță, relaxare, rafinament și bun gust. Cu hoteluri și clădiri impunătoare, parcuri ce dau viață locurilor, păduri dese și lăcașe de cult la tot pasul, așa cum este și Mănăstirea Turnu care completează această bijuterie a Văii Oltului, stațiunea impresionează cu un arhipelag de hoteluri și parcuri ce se întind într-o poveste a regalității și bunăstării.

Având cele mai multe piscine din țară cu apă geotermală, Călimănești-Căciulata îți oferă o experiență unică de relaxare și vindecare. Apele termale te vor răsfăța și îmbrățișa cu proprietățile lor terapeutice, oferindu-ți o reconectare profundă cu tine însuți, însănătoșindu-te din numeroase puncte de vedere.

Olănești – Izvoarele Vieții și Echilibrului

La rândul său, în inima Vâlcii, stațiunea Olănești se ridică ca o oază a sănătății și a vindecării. Cele 30 de izvoare cu apă vie sunt o adevărată binecuvântare pentru cei care caută vindecare pentru aproape toate bolile. Înconjurate de maiestuoasele stânci ale munților ce înconjoară întregul județ, apele miraculoase din Olănești țâșnesc cu forță într-o simfonie a naturii, oferindu-ți un sentiment unic de purificare și împrospătare.

Aici, vei avea ocazia să te eliberezi de stresul cotidian și să te încrezi în puterea vindecătoare a naturii. Stațiunea Olănești te va învălui cu o atmosferă liniștitoare și prietenoasă, încurajându-te să îți găsești pacea interioară și să îți redobândești echilibrul fizic și emoțional, toate acestea în timp ce te relaxezi și te vindeci în același timp.

Govora – o oază minunată de relaxare și liniște în Sudul Vâlcii

O altă stațiune din sudului Vâlcii, Govora, te va purta într-o călătorie plină de relaxare, într-o atmosferă îmbietoare ce te invită la relaxare și însănătoșire. Stațiunea se remarcă la rândul său prin izvoarele termale, ce atrag anual mii și mii de turiști.

Având un echilibru perfect și abordând tratarea astmului ca o adevărată specialitate, Govora îți oferă o incursiune într-o lume a relaxării și a vindecării tradiționale.

Cuvânt de final

Încheierea unei călătorii prin stațiunile balneare ale Vâlcii înseamnă a pleca cu sufletul încărcat de energie, cu trupul vindecat și cu amintiri de neuitat. Eleganța stațiunii Călimănești-Căciulata, izvoarele vieții din Olănești și parfumul de epocă al Govorei îți vor rămâne în suflet pentru totdeauna, inspirându-te să revii mereu în acest colț de rai. Astfel, Vâlcea își va dezvălui cu dragoste farmecul său și te va aștepta mereu cu brațele deschise pentru o nouă călătorie în universul său al vindecării și frumuseții naturale.

Recomandare de cazare în Vâlcea?

Dacă îți planifici o vacanță în Vâlcea, pe parcursul căreia să vizitezi toate stațiunile deosebite din județ, ai nevoie de o cazare pe măsură! Hotel Izvoare – Căciulata este locul perfect dacă vrei o cazare la hotel când vizitezi Vâlcea. Pe lângă serviciile premium pe care le pune la dispoziție, este amplasat în așa fel încât să ofere turiștilor acces facil la cele mai importante puncte de interes din județ.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P

Sindicatele reprezentative și-au dat mâna și atacă pe toate fronturile. Sistemul penitenciar zguduit din temelii! Polițiștii din penitenciarele Târgșor...

Exclusiv2 zile ago

Profit curat: peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău

Ce tupeu are celebrul Pescobar! Taverna Racilor, închisă după ce a ”plouat” cu amenzi. Pe toate le-a ignorat, iar acum...

Exclusiv2 zile ago

Minți „luminate” de întunericul provocat de scurtcircuitul neuronal!/Trăiască abuzurile, trăiască abuzatorii

S-a scurs aproape un an de când agentul de poliție Cănărău Ioan a fost abuzat chiar în sediul Poliției Roman...

Exclusiv3 zile ago

Cat costa ascunderea unei hotarari de guvern care reglementa diurna pentru politistii si jandarmii trimisi in misiuni internationale?

Va este cunoscut subiectul ascunderii HG 1086/2004 ( emisa de guvernul Nastase, nesecreta, nepublicata), de catre MAI, politistilor si jandarmilor...

Exclusiv4 zile ago

Cam atata se poate face, cand te confrunti cu rechini in roba de magistrat

Ce concluzii se pot trage din lectura acestui articol luju? .luju.ro/tentativa-de-compromitere-a-judecatorului-nicolescu-ij-a-finalizat-verificarile-in-cazul-politistului-dga-care-acuza-ca-ar-fi-fost-jignit-si-intimidat-de-judecatorul-iccj-alin-nicolescu-la-un-examen-atitudinea-necorespunzatoare-a-studentului-care-pentru-a?fbclid=IwAR0rNx0rRy2YsCSLC1z1PWvzCVdyGUXAliNodW-Z2l20htuTAS4kofJxVKg Pai una evidenta ar fi ca Inspectia Judiciara este...

Exclusiv4 zile ago

Imediat după moartea Sharei, polițiștii din Dumbrava Roșie, intenționat sau nu, au compromis grav ancheta

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat duminică seară, că a trimis Corpul de Control la IPJ Neamț. Corpul de...

Exclusiv4 zile ago

Ce impact vor avea măsurile de austeritate asupra polițiștilor?

– tăierea sporului pentru munca prestată în weekend și în sărbători legale (minus 300 -1000 lei); – eliminarea plății pentru...

Exclusiv4 zile ago

A patra federație din sistemul penitenciar intră in joc și toate cele 4 federații din sistemul penitenciar sunt de azi in actiune/proteste

Oamenii simpli ,care nu respectă legile, sunt trași la răspundere și plătesc pentru asta, guvernanții care nu iși respectă propriile...

Exclusiv5 zile ago

Un nou scandal in IPJ Prahova a izbucnit si a ajuns pe masa ministrului si a organelor de cercetare penala

La IPJ Prahova lucrurile s-au cam imputit si politistii corupti care au sustinut o grupare de criminalitate economico-financiara organizata ar fi trebuit s-o...

Exclusiv6 zile ago

Directorul medical din cadrul Penitenciarului Spital Rahova a schimbat halatul medical cu cel de abuzator

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate...

Exclusivo săptămână ago

Panica in IPJ Prahova

”Capitan la 15 ani” a facut furori printre fostii colegi care s-au grabit sa isi piteasca pistoalele si lucrurile de...

Exclusivo săptămână ago

Ploieștiul este un oraș eșuat unde functiile de conducere din administratia locala se negociaza ca la piata si se stabilesc pe la „gratare”

Ploieștiul sub mandatul PSD-istului Andrei Volosevici a devenit un oras problema ce figurează la multe capitole pe ultimele locuri în...

Exclusivo săptămână ago

CCR continua seria amanarilor privind judecata exceptiei de neconstitutionalitate a OUG 59/2017 ( prin care s-a stabilit limitarea pensiei nete la nivelul mediei salariilor/soldelor nete)!

Termen nou, 21.09.2023. Amanarea asta nesfarsita a judecatii exceptiei OUG 59/2017 este o situatie nemaivazuta vreodata in istoria CCR si...

Exclusivo săptămână ago

Cum rămâne cu ,,nu încercăm să îl absolvim de rigorile legii”? Și cu ,,nu încercăm să îl ferim de răspunderea pentru faptele sale”?

Mai tineti minte prima reactie (cu intarziere) a familiei criminalului de la 2 Mai, si ceea va scriam atunci –...

Exclusivo săptămână ago

Numirile politice făcute de Bogdan Despescu au distrus Poliția Română/”-Tu știi cine sunt eu? Sunt „moșul” (nașul) lui…”

V-ați întreba cine sunt cei din fotografie și ce legătură există între ei. Păi, cel tinerel este Robert Popa îl...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!