Connect with us

Aveti un Pont

România nu e colonie! E țară ocupată!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

”Gdansk – Constanța, marele pariu american” titram ”lovitura” din 13.06.2017! Din iunie 2017! Atunci când dezvăluiam cu amănunte marele plan secret al Adminstrației SUA de creare și securizare a unui ”culoar sanitar” care să lege cei mai loiali parteneri strategici ai americanilor, Polonia și România. Până și altfel atât de arogantele Agenții de informații de peste Ocean fiind pe deplin conștiente că expansiunea hibridă a Rusiei va fi greu de stăvilit fără o ”ultimă linie” de apărare, unde să se concentreze toate eforturile ”nucleului dur” pro-american din NATO. Desigur, în iunie 2017, de la analiștii care ling dosurile vreunui potentat occidental al zilei și până la cei mai înalți demnitari de atunci ai statului român și șefi ai serviciilor secrete nu au avut nicio reacție! Toți acești legendați care chipurile ar conduce statul român nici măcar nefiind informați cu privire la planurile americane pe termen mediu și lung.  De ce? Pentru că americanii știau foarte bine că, spre deosebire de polonezi, unguri sau cehi, oricine ar fi la putere la București, atunci când ”dinamica geo-strategică” o va impune aceștia vor sări oricum singuri ”la castană”! Cu excesul de zel deja caracteristic slugilor care chiar se cred parteneri strategici!

Boss-ul României, Zuckerman își ține până și aghiotanții la distanță

”După vizita lui Iohannis la Washington a rămas doar doar „taxa de șmecherie” de câteva miliarde de dolari pe care urmează să o plătim din bugetul proaspăt mărit al Ministerului Apărării Naționale pentru a cumpăra „jucării” musai de la americani. Există însă și reversul medaliei, putându-se vorbi de declanșarea unui adevărat „Plan Marshall„ pentru Europa Centrală și deEst. Iar „marele pariu„ al Administrației Trump se bazează pe construcția viitoarei autostrăzi Gdansk – Constanța, simbol al „eliberării„ economice a mai multor țări de sub influența atotputernică de până acum a Germaniei și Franței. Deci rolul României, ca și al Poloniei de altfel va fi unul decisiv în crearea unei noi axe care, odată înființată, poate afecta serios supremația „binomului„ franco-german. Mai ales dacă, în sfârșit, mărfurile din China vor intra de acum înainte în Europa, sub controlul strict al „consilierilor„ americani, prin Portul Constanța” scriam în iunie 2017!

Vor doar Portul! Ca să le-o tragă la chinezi!

Au trecut peste trei ani de atunci. Ce s-a întâmplat între timp? Guvernele s-au tot schimbat, dar România a plătit deja 7,5 miliarde de dolari din taxa de șmecherie pentru ”jucăriile” luate numai de la americani. Și, într-adevăr, noul ambasador SUA a confirmat pe 10 octombrie 2020 ceea ce dezvăluiam pe 13 iunie 2017 : se va face autostrada Gdansk – Constanța. Unind porturile a două state eurpene care nu doar că au partneriate strategice cu SUA, dar și sunt considerate cei mai loiali aliați din ”coasta Rusiei”. Numai că în timp ce în România investițiile directe ale americanilor pot fi comparate cu banii pe care îi aruncă Becali jucătorilor de la FCSB sau călugărilor de la mănăstiri, Polonia atrage în fiecare an miliarde de dolari. În Polonia fiind deja construite elicoptere de luptă americane și, mai nou, blindate de luptă. Asta după ce contractele de offset cu producătorii americani au ajuns la un procentaj neverosimil de 35,6 la sută! În timp ce în România nu doar că sunt zero barat, dar nici măcar vreun lider român nu a îndrăznit să ridice această problemă.

Americanii vor doar Portul Constanța

Și ”ruptura” a început odată cu impunerea embargoului economic american asupra Rusiei, după invadarea Crimeii. Atunci când liderii români s-au repezit ca posedații să fie ei primii care să anunțe că îi ”pepdepsesc economic” pe ruși. În timp ce liderii de la Varșovia au trimis mai întâi la Washington o impresionantă notă de plată privind pierderile fermierilor polonezi, dacă nu mai exportă mere în Federația Rusă! Cu mesajul oficial că ”suntem parteneri, împărțim paguba juma – juma, dacă vreți să declarăm embargou”!!! Iar Administrația SUA nu doar că și-a plătit partea din ”taxa de solidaritate”, dar au început să investească masiv în Polonia! Țară care le-a câștigat respectul și pe care o consideră nu o colonie, ci un adevărat partener strategic! Iar acum cu siguranță construcția autostrăzii va porni de la Gdansk, ci nu de la  Constanța! Unde nici nu se știe dacă va mai ajunge… Prioritatea absolută a americanilor fiind doar să li se predea Portul Constanța. Pentru a le-o putea ”trage” astfel chinezilor și să blocheze la o adică intrarea mărfurilor ”made in China” în Uniunea Europeană. Sau, din contră, să le faciliteze o penetrare mai adâncă, dacă negocierile economice americano- chineze se vor dovedi fructuoase… Operațiune însă din care România oricum nu va primi niciun dolar. Ci cel mult crearea câtorva posturi în plus de salahori, că tot suntem văzuți peste tot în lume ca și cei mai ”calificați” la căratul cu cârca…

Cernavodă se înfrățește cu Chicago! Ca la Bechtel…

Acum este greu de crezut că vreunul dintre liderii de la București ar fi avut puterea să bată cu pumnul în masa negocierilor – care negocieri?!- și să se pronunțe că, totuși, oricât de parteneri strategici am fi, opt miliarde este totuși prea mult pentru ”pachetul financiar” pentru Centrala de la Cernavodă. ”Pachet financiar” semnat în orb, fără calcularea măcar a ratelor de rambursare și dobânzilor, taxelor de import a aparaturii de peste Ocean și ”cota de participație” din profitul viitoarei investiții. Că doar oricum își iau americanii cât vor ei din cele opt miliarde! Pe care nu ei le investesc în România, ci noi în economia americană! Pentru că AECOM, compania americană ”aleasă” fără nicio licitație să implementeze ”pachetul financiar” este expertă în astfel de ”proiecte strategice”.

Uite cine e AECOM în Chicago!

Mai ales în Chicago, acolo unde s-a născut acest mit… Dar chiar să nu fi reușit niciun demnitar român să priceapă barem după ”google translate” cine este de fapt controversta – chiar acasă, la Chicago! – AECOM? ”URS, an AECOM subsidiary, and Bechtel National used „deficient material„ in their work on a nuclear weapons facility in Washington State.AECOM paid the US Department of Energy $57,5 milion in Novemebr 2016 to settle the claims, but denied wrongdoing.” Deci uite cine este AECOM! Că de partenera BECHTEL românii s-au convins de mult…

Încă 6 miliarde de la Ciucă! Macron ”spumegă”!

Iată însă că în afara celor opt miliarde pe care le  ”pompăm” în economia americană prin Cernavodă, la Washington s-a mai pus de o infuzie de capital românesc în bugetul vlăguit al SUA! Una de șase miliarde de dolari! Pentru că, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, dar pe care structurile contrainformative nu sunt lăsate să le pună și pe masa CSAT, atât ne costă ”shopping”-ul generalului Ciucă la Washington. Acolo unde și-a asumat în fața secretarului Mark Esper- cel despre care tot crede că îl va numi premier! – ”foaia de parcurs” pentru următorii zece ani! Și simțind mirosul ”gușterului” Ciucă, reprezentanții Lockeed Martin, Raytheon, Bell și Boeing deja l-au ”frăgezit” pe acesta. Sursele noastre susținând că pe ministrul român l-a luat gura pe dinainte că va da construcția navelor de luptă direct la americani, la fel cum a făcut cu bateriile de coastă, după ce a sabotat licitația câștigată de compania franceză MBDA.

Ciucă oricum nu scotea o vorbă nici dacă nu avea botnița la gură!

Ceea ce ar explica și de ce mai nou este sabotat și contractul semnat cu francezii de la NAVAL Group. Și la fel cum Shorad și V-Shorad au fost atribuite tot la americani, după ce au fost de asemenea sabotate ofertele europene. Să mai amintim și de scandalurile elicopterelor Sikorsky, după sabotarea Leonardo și Airbus. Toate aceste operațiuni de sabotaj scoțându-l deja din sărite pe președintele Macron, guvernul francez reproșând deja Bucureștiului toată această bătaie de joc. Iar acum noile contracte asumate zilele trecute la Washington mai adaugă șase miliarde de dolari, fără contracte offset sau colaborare economică la nota de plată cu care a fost încărcată din nou România. Cea care deja nu mai este doar o colonie, ci pur și simplu o țară ocupată! Economic! Ci nu doar…

Justiția lui Kovesi: Tufan, mai tare ca Iohannis

Pentru că o nouă prigoană se va asupri asupra oamenilor de afaceri români, câți au mai scăpat din ghearele binomului. Totul după ce rezistența lui Predoiu a durat doar câteva zile, ministrul Justiției trimițând trupe suplimentare de procurori la ”oastea” pe care Laura Codruța Kovesi o strânge pentru a înfiera din nou ”penalii” oameni de afaceri români. Cei care vor fi din nou oaia neagră a Europei, întrucât cei 15 procurori români detașați la Parchetul European vor ancheta fraudele făcute de … români! În timp ce francezii, germanii sau italienii deja au pregătit noi ”brelocuri” pentru Laura Codruța Kovesi, frecându-și mâinile de mulțumire cu alegerea făcută: un procuror european general care îi va ancheta tot pe ei, fără a își băga nasul în afacerile celor mari.

Asta după ce a lăsat în urmă o Justiție în care ”miliardarul sistemului” Mihai Tufan a luat doar doi ani de închisoare după ce a hăcuit o femeie cu zeci de lovituri de cuțit. De ce? Pentru că, așa după cum dezvăluiam în exclusivitate pe 31 august, a ajuns la ”prețul corect” cu procurorii pentru ARV… Acordul de Recunoaștere a Vinovăției care îl face mai puternic și decât Klaus Iohannis, din moment ce șeful statului încă tremură că poate fi redeschis oricând dosarul caselor… Și care arată care este justiția pe care ne-a lăsat-o Kovesi! Una față de care staborul Duduienilor pare cel mai democrat act de Justiție din lume!

 

Aveti un Pont

10 rețete de post clasice românești pe care trebuie să le încerci

Publicat

pe

De

Postul a fost mereu o parte importantă a tradiției culinare românești, iar rețetele de post transmise din generație în generație sunt dovada clară că mâncarea fără carne și produse de origine animală poate fi la fel de gustoasă și hrănitoare. Fiecare regiune a țării – Moldova, Transilvania și Țara Românească – are preparatele sale specifice, influențate de istorie, geografie și cultura locală.

Astăzi îți prezentăm zece dintre cele mai iubite rețete de post din bucătăria românească, fiecare cu povestea și savoarea sa unică.


1. Borș de fasole (Moldova)

Borșul este un preparat definitoriu pentru bucătăria moldovenească, iar varianta cu fasole este una dintre cele mai populare supe de post. Acest preparat se remarcă prin gustul acru obținut din borșul de casă, o tradiție veche păstrată în sate.

Ingrediente: fasole boabe, ceapă, morcov, țelină, borș de tărâțe, leuștean, sare, piper.
Mod de preparare: Fasolea se fierbe separat, apoi se adaugă legumele și borșul. Se lasă la fiert și se asezonează cu leuștean.


2. Tocăniță de hribi (Transilvania)

Transilvania este renumită pentru bogăția sa în ciuperci de pădure, iar hribii sunt considerați o adevărată delicatesă. Tocănița de hribi este un preparat de post apreciat mai ales în zonele montane, unde culesul ciupercilor este o tradiție străveche.

Ingrediente: hribi, ceapă, usturoi, ulei, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: Ciupercile se călesc cu ceapa și usturoiul, se adaugă condimentele și se lasă la foc mic până se formează un sos cremos.


3. Varză călită cu mămăligă (Țara Românească)

În sudul României, varza este un ingredient esențial în multe preparate de post. Călită lent, cu mirodenii și servită alături de mămăligă, această rețetă este o mâncare simplă, dar extrem de gustoasă, specifică zonei Munteniei și Olteniei.

Ingrediente: varză albă, ceapă, ulei, boia dulce, piper, cimbru, mărar.
Mod de preparare: Varza se călește împreună cu ceapa și condimentele până devine moale și aromată. Se servește caldă cu mămăligă.


4. Zacuscă de vinete (Moldova)

Zacusca este una dintre cele mai apreciate conserve românești și are o tradiție puternică în Moldova, unde gospodinele o prepară toamna pentru a o savura pe tot parcursul anului.

Ingrediente: vinete coapte, ardei capia, ceapă, roșii, ulei, sare, piper, foi de dafin.
Mod de preparare: Se coc legumele, se toacă mărunt și se fierb împreună până se obține o pastă groasă.


5. Ciorbă de lobodă (Transilvania)

Loboda este o plantă folosită frecvent în bucătăria ardelenească, mai ales în perioada de primăvară. Ciorba de lobodă este o rețetă ușoară, dar plină de vitamine și savoare.

Ingrediente: lobodă roșie, ceapă, morcov, borș, leuștean, sare.
Mod de preparare: Loboda se fierbe împreună cu legumele și borșul. Se servește caldă, cu verdeață proaspătă.


6. Mâncare de urzici cu usturoi (Țara Românească)

Urzicile sunt un ingredient tradițional în Țara Românească, fiind consumate mai ales primăvara, datorită proprietăților lor nutritive. Această mâncare este una dintre cele mai sănătoase rețete de post.

Ingrediente: urzici, usturoi, făină, ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Urzicile se fierb, se toacă mărunt și se gătesc împreună cu usturoiul și făina pentru a obține o consistență cremoasă.


7. Sarmale de post cu ciuperci și orez (Moldova)

Sarmalele sunt un preparat tradițional moldovenesc, iar varianta de post este la fel de delicioasă ca cea cu carne.

Ingrediente: varză murată, ciuperci, orez, ceapă, morcov, bulion, mărar, cimbru.
Mod de preparare: Se prepară umplutura din ciuperci și orez, se rulează sarmalele și se fierb în suc de roșii.


8. Plăcinte cu varză (Transilvania)

În Ardeal, plăcintele cu varză sunt un preparat de post nelipsit din bucătăriile tradiționale. Aluatul pufos și umplutura aromată le fac irezistibile.

Ingrediente: făină, drojdie, apă, varză, ceapă, sare, piper.
Mod de preparare: Se pregătește un aluat dospit, se umple cu varză călită și se coc sau prăjesc.


9. Mâncare de cartofi cu măsline (Țara Românească)

Această rețetă simplă, dar gustoasă, este foarte apreciată în Muntenia. Cartofii combinați cu măsline dau un gust special și sunt ideali pentru zilele de post.

Ingrediente: cartofi, ceapă, roșii, măsline, ulei, sare, piper, cimbru.
Mod de preparare: Cartofii se fierb cu legumele și măslinele, obținându-se un preparat aromat și consistent.


10. Gogoși de post (Moldova)

Gogoșile de post sunt un desert tradițional moldovenesc, pregătit mai ales în perioada posturilor mari.

Ingrediente: făină, drojdie, apă, zahăr, ulei, sare, esență de vanilie.
Mod de preparare: Se frământă un aluat moale, se lasă la dospit, apoi se prăjesc și se pudrează cu zahăr.

Bucătăria românească de post este plină de arome și tradiții, fiecare regiune având preparatele sale specifice. Fie că alegi o mâncare consistentă de post sau un desert delicios, aceste rețete îți vor aduce pe masă gustul autentic al tradiției românești.

Poti sa aduci aceste retete si in afara bucatariei personale? Cu siguranta este neobisnuit sa faci asta dar daca esti pasionata de tot ce e traditional sau trebuie sa faci un botez in post poti apela la astfel de retete traditionale.

Cu putina straduinta si retetele de post traditionale pot fi folosite la evenimente festive.

 

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Cei mai importanți factori în alegerea unui avocat bun

Publicat

pe

De

avocat bun

Alegerea unui avocat bun este un pas esențial atunci când te confrunți cu o problemă legală. Indiferent dacă ai nevoie de ajutor într-un litigiu, într-o afacere sau într-o problemă personală, un avocat cu experiență și pregătire poate face diferența. Însă, procesul de selecție nu este întotdeauna ușor.

Este important să iei în considerare câțiva factori esențiali care pot influența succesul cazului tău. În continuare, vom explora acești factori și cum îți pot ghida alegerea unui avocat bun, care să corespundă nevoilor tale.

Experiența și specializarea avocatului

Experiența și specializarea sunt factori esențiali în alegerea unui avocat bun, deoarece aceștia influențează direct eficiența și succesul în soluționarea cazului tău. Un avocat care are o vastă experiență într-un domeniu specific poate înțelege rapid nuanțele cazului tău și poate oferi soluții eficiente. Iată câteva motive pentru care experiența și specializarea contează:

  1. Cunoașterea detaliilor legale – Un avocat cu experiență are o înțelegere profundă a legilor și procedurilor specifice, esențială pentru obținerea unui rezultat favorabil.
  2. Istoricul de succes în cazuri similare – Avocații specializați într-o anumită arie au mai multe șanse să obțină un rezultat favorabil, având un istoric de succes în cazuri similare.
  3. Abilitatea de a anticipa pașii procesului – Experiența permite avocatului să prevadă posibilele provocări și să se pregătească din timp pentru acestea, maximizând șansele de succes.

Așadar, alegerea unui avocat care are atât experiență, cât și o specializare relevantă pentru cazul tău este un pas important pentru a asigura soluționarea favorabilă a litigiului.

Reputația și recenziile clienților

Un alt factor esențial în alegerea unui avocat bun este reputația sa. Căutând recenzii online sau cerând recomandări de la alți clienți, poți afla cât de bine este văzut avocatul de către cei care au lucrat cu el. O reputație solidă poate fi un semn al unei practici juridice de succes și al unei abordări corecte față de clienți. De asemenea, poți întreba avocatul despre cazuri anterioare și despre feedback-ul primit de la alți clienți.

Abilități de comunicare

Un avocat bun trebuie să fie capabil să comunice clar și eficient. Comunicarea este cheia într-o relație avocat-client. Acesta trebuie să îți explice procesul legal într-un mod simplu, să îți răspundă prompt la întrebări și să fie disponibil atunci când ai nevoie de informații suplimentare. De asemenea, abilitățile de negociere sunt esențiale, mai ales în cazurile care pot fi rezolvate amiabil. Asigură-te că avocatul tău este ușor de abordat și dispus să îți ofere informațiile necesare pentru a înțelege pașii următori.

Tarifele și structura de plată

Atunci când alegi un avocat bun, este esențial să înțelegi tarifele și structura de plată, deoarece aceste aspecte pot influența decizia ta finală și pot preveni eventualele neînțelegeri în timpul colaborării. Avocatul ar trebui să fie transparent în legătură cu costurile și să îți ofere detalii clare despre modalitățile de plată. Iată ce trebuie să știi:

Modalități de plată comune

Există mai multe moduri în care un avocat poate solicita plata pentru serviciile sale. Printre cele mai comune se numără plata pe oră, plata pentru fiecare etapă a procesului sau plata unui tarif fix pentru un caz specific. În funcție de complexitatea cazului tău, avocatul va alege modalitatea care se potrivește cel mai bine. Discută deschis despre fiecare opțiune pentru a face o alegere informată.

Cum se stabilesc onorariile

Onorariile unui avocat sunt, de obicei, stabilite în funcție de mai mulți factori, cum ar fi experiența, complexitatea cazului și timpul estimat de lucru. Avocații cu experiență pot percepe tarife mai mari, dar acest lucru este de multe ori justificat prin nivelul înalt de expertiză pe care îl oferă. Asigură-te că ai o înțelegere clară a modului în care se stabilesc aceste costuri și dacă sunt posibile ajustări pe parcurs.

Contractul de reprezentare și plățile inițiale

Este important să semnezi un contract de reprezentare care să stabilească în mod clar toate detaliile privind onorariile și termenii de plată. În unele cazuri, avocatul poate solicita un avans înainte de a începe lucrul, iar aceasta trebuie să fie clar precizată în acordul semnat. Discută deschis despre orice taxe suplimentare și asigură-te că înțelegi pe deplin structura de plată înainte de a lua o decizie finală.

Abilitatea de a înțelege nevoile tale

Un avocat bun trebuie să aibă abilitatea de a înțelege nevoile tale specifice și să îți adapteze abordarea în funcție de acestea. Este important ca avocatul să îți asculte preocupările și să îți propună soluții personalizate, care să țină cont de contextul tău individual. Fiecare caz este unic, iar un avocat care înțelege cu adevărat ce îți dorești poate să îți ofere cele mai bune soluții legale.

Cum să alegi un avocat care se potrivește nevoilor tale

Alegerea unui avocat bun este esențială pentru succesul oricărui proces legal. Este important să acorzi atenție experienței, reputației, abilităților de comunicare și structurii de plată a avocatului. De asemenea, trebuie să te asiguri că avocatul înțelege nevoile tale și îți oferă soluții personalizate. Un avocat care îndeplinește aceste criterii va fi un partener de încredere pe parcursul întregului proces legal, ajutându-te să obții cele mai bune rezultate pentru cazul tău.

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Cele mai importante beneficii ale consumului de hrean

Publicat

pe

Hreanul este o legumă cruciferă, cunoscută pentru gustul său picant și aromă puternică. Dincolo de utilizarea sa culinară, hreanul reprezintă o sursă bună nutrienți importanți, cum ar fi calciul, magneziul, potasiul, vitamina C și zincul, iar consumul său a fost asociat cu multiple beneficii pentru sănătate. Continuă să citești pentru a afla care sunt acestea!

De ce ar trebui să consumi hrean?

Hreanul are beneficii diverse. Unul dintre motive pentru care este atât de apreciat privesc proprietățile sale antiinflamatorii. Hreanul conține sinigrină, un compus care blochează reacțiile inflamatorii din organism. Aceasta poate fi benefică pentru persoanele care suferă de afecțiuni inflamatorii cronice. Mai are și proprietăți antioxidante, ceea ce înseamnă că poate ajuta la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi, molecule instabile care pot deteriora celulele și contribui la îmbătrânire și boli cronice.

Lista proprietăților sale le mai includ și pe cele antibacteriene, anumiți compuși din hrean ajutând la combaterea bacteriilor dăunătoare precum E. coli, H. pylori și Salmonella. De asemenea, poate ajuta la combaterea infecțiilor sinusurilor și a bronșitei, ceea ce îl face un potențial aliat pentru sănătatea sistemului respirator.

Cum poți integra hreanul în dieta zilnică?

Hreanul poate fi integrat în dieta ta în diverse moduri, atât pentru a îmbunătăți gustul mâncărurilor, cât și pentru a beneficia de proprietățile sale terapeutice. Cel mai simplu mod de a consuma hrean este sub formă de sos, care poate fi adăugat la fripturi, pește sau sandvișuri. Dacă preferi să consumi hrean proaspăt, îl poți fierbe sau prăji. Se potrivește bine cu alte legume rădăcinoase, precum sfecla sau cartofii, dar și cu legume verzi, cum ar fi broccoli sau varza de Bruxelles. Hreanul este disponibil și sub formă de suplimente și ceai, care pot fi încorporate cu ușurință în dieta zilnică.

O altă utilizare populară a hreanului este în combinație cu miere și alte ingrediente, ca remediu natural pentru diferite afecțiuni. De exemplu, din hrean, miere și suc de lămâie se prepară un sirop de tuse care poate ajuta la ameliorarea durerilor în gât. Dacă în loc de suc de lămâie se folosește oțet de mere, se obține un amestec despre care se spune că ar ajuta la ameliorarea simptomelor rinosinuzitei (vezi de ce apare rinosinuzita și care sunt simptomele ei).

Este important de reținut că nu există suficiente studii care să confirme efectele unor astfel de remedii și că acestea nu pot fi considerate un substitut pentru tratamentul recomandat de medic. Trebuie să fim conștienți și de contraindicațiile acestor remedii: mierea nu trebuie administrată sugarilor cu vârsta sub un an din cauza riscului de botulism, iar hreanul trebuie utilizat cu prudență la copii, deoarece poate provoca tulburări de stomac sau reacții alergice.

Cine ar trebui să evite hreanul?

Hreanul, deși poate fi un condiment gustos, trebuie consumat cu prudență – poate irita gura, nasul sau stomacul. Persoanele cu anumite probleme de sănătate, precum ulcer sau boli intestinale, ar trebui să limiteze sau să evite consumul său. Copiii, femeile însărcinate și care alăptează sunt sfătuiți să consulte un specialist înainte de a-l introduce în alimentație. Atenție și la conținutul de sodiu din sosurile de hrean gata preparate! Sodiul în exces poate crește riscul de hipertensiune arterială, boli de inimă sau accidente vasculare cerebrale. Consultă un medic înainte de a consuma hrean sau suplimente care îl conțin dacă suferi de anumite afecțiuni ori urmezi un tratament medicamentos!

Hreanul este o sursă bună de nutrienți și poate aduce numeroase beneficii organismului. Cu toate acestea, ca orice aliment, trebuie consumat cu moderație și ca parte a unei diete variate și echilibrate.

Disclaimer: Informațiile prezentate în acest articol au caracter informativ și nu înlocuiesc recomandările medicului. Înainte de a introduce hreanul în dieta ta, consultă un medic sau nutriționist!

Surse:

https://www.medlife.ro/articole-medicale/hrean-beneficii-proprietati-contraindicatii

https://www.medlife.ro/glosar-medical/afectiuni-medicale/rinosinuzita-cauze-simptome-tratament

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv7 ore ago

Alertă maximă în justiție: Cartel ALFA cere dialog de urgență pe marginea colapsului de la Probațiune și a haosului din Penitenciare

Criza financiară sufocă Direcția Națională de Probațiune, iar sistemul penitenciar se confruntă cu riscul unor reorganizări dezastruoase. C.N.S. Cartel ALFA...

Exclusiv7 ore ago

Dreptul polițistului clasat apt limitativ: O alegere ingrădită?

Un polițist declarat „apt limitat” are dreptul să aleagă unde va lucra în continuare? Emil Păscuț, de la Sindicatul Diamantul,...

Exclusivo zi ago

Complicitate criminală: Garda de Mediu Prahova protejează Coca-Cola în scandalul poluării și abuzurilor

Scandalul din jurul Coca-Cola HBC România atinge cote alarmante, dezvăluind o rețea sufocantă de abuzuri, minciuni și complicități, sufocând mediul...

Exclusivo zi ago

Tentativă de asasinat: Fostul primar din Cătina loveste intenționat cu mașina un om de afaceri din Prahova, după ani de teroare

Un drum din județul Prahova a devenit scena unei tentative de asasinat premeditate, orchestrată de fostul primar al comunei buzoiene...

Exclusivo zi ago

Cazul Penitenciarului Spital Mioveni: o petiție menită să salveze corupția de aproape 200.000 de lei

Un sistem penitenciar sub asediu din cauza tăcerii și a manipulării de către conducerea sa Corupția descoperită la Penitenciar: un...

Exclusiv2 zile ago

Tun de 200.000 de lei la Spitalul Penitenciar Mioveni: Noaptea falsificatorilor și tentativa disperată de mușamalizare!

FSANP denunță corupția și cere demiteri în lanț: Intervenția Ministrului Radu Marinescu, imperativă! Un scandal uriaș zguduie sistemul penitenciar românesc!...

Exclusiv2 zile ago

De 6 ani, sistemul disciplinar din Poliția Română funcționează ilegal (Cazul Wilhelm Bendris). Sindicatul Diamantul contestă abuzurile și secretizarea

Sindicatul Diamantul denunță o faptă gravă: ilegalitate sistemică în consiliile de disciplină ale Poliției Române Cazul Wilhelm Bendris, exemplu al...

Exclusiv3 zile ago

ȘOC ÎN SISTEMUL PENITENCIAR! SIFONARE HALUCINANTĂ DE FONDURI LA MIOVENI! Rafila, direct implicat prin consilierul său?

Un scandal de proporții zguduie din temelii sistemul penitenciar românesc! Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) denunță o...

Exclusiv4 zile ago

Dezvăluiri bomba la MAI: Funcționari se folosesc de „secrete” pentru a controla salariile?

Scandal la Interne: Funcționari blochează transparența salarială, uzurpând atribuțiile Ministrului? Sindicatul Diamantul acuză abuzuri grave în privința declasificării unui ordin...

Exclusiv5 zile ago

Răfuială la vârful Penitenciarelor: Burcu îl readuce în forță pe Decu, în timp ce „strategul” Ilie se ascunde în concediu medical!

Un cutremur zguduie din temelii Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP)! Directorul general Bogdan Burcu face curățenie generală și îl readuce...

Exclusiv6 zile ago

Coca-Cola HBC România: Un gigant al poluării continuă să sfideze legile, sub protecția complicităților

Scandalul se adâncește: Miros toxic, deșeuri ilegale și o rețea coruptă care sufocă Ploieștiul și mediul înconjurător Un nou val...

Exclusiv6 zile ago

Agricultorii români trag un semnal de alarmă: Taxarea inversă, cheia supraviețuirii într-un sector vulnerabil

Un apel disperat la menținerea unui sistem fiscal esențial vine din partea Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (APPR)....

Exclusivo săptămână ago

Antigrindina: Culmea nesimțirii! Imagini socante deconspiră jaful monumental de la Unitatea Pilot Vărbilău. Mafia Antigrindină și-a bătut joc de fermieri și de bugetul statului, sub nasul autorităților!

Investigația ziarului Incisiv de Prahova scoate la iveală o realitate cutremurătoare: Unitatea Pilot de la Vărbilău, un simbol al incompetenței...

Exclusivo săptămână ago

Poliția Română, republică autonomă? Un polițist pedepsit de două ori pentru aceeași faptă, cu o ilegalitate crasă!

Un nou scandal zguduie Poliția Română, dezvăluind abuzuri incredibile și o sfidare crasă a legii! Un inspector de poliție din...

Exclusivo săptămână ago

Dan Halchin, vocea clanurilor interlope? Fostul șef al ANP atacă dur sindicatul polițiștilor de penitenciare, ignorând acuzațiile grave ale infractorilor

Fostul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin, pare să fi uitat de rolul său de protector...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv