Connect with us

Actualitate

Doina Păuleanu. Personajul fabulos care ne dezvăluie misterele Constanței

Publicat

pe

Fildas-Catena Grup vă invită să descoperiți figuri proeminente ale vieții culturale românești care sfințesc aceste locuri și care atrag admirație în vremuri în care se spune mult prea des și pe nedrept că ducem lipsă de modele de urmat!

         

Totul e să vrei să le afli numele, realizările și viețile aproape sacrificate pentru binele semenilor, iar Catena vă provoacă să fiți curioși, să aflați ce îi determină pe unii dintre noi să lupte pentru păstrarea patrimoniului cultural și a identității naționale, să creeze frumosul prin artă vizuală sau literară, în timpuri în care curentul majoritar pune accent pe valorile materiale și nu pe tezaurul spiritual!

 

Printre aceste personalități, cu o forță de muncă, o atitudine mereu pozitivă și o pasiune incredibile, se află și Doina Păuleanu, doctor în Istoria Artei al Universității București, director al Muzeului de Artă Constanța, curator, critic de artă, consilier artistic al Galeriei Senso București și, nu în ultimul rând, un om cu o inimă mare!

 

Doina Păuleanu spune despre sine cu zâmbetul pe chip: ”Sunt ca o carte deschisă!”, iar, de aici, putem deduce că modestia este una dintre trăsăturile unui intelectual rafinat asemeni ei.

 

Doina Păuleanu ascunde, însă, complexitatea prin simplitate, prin bagajul imens de cunoștințe pe care îl deține și prin ușurința cu care narează și decriptează tainele istoriei artei. Dar și prin prin faptul că te determină să iei lucrurile cu ușurință în viață, chiar și cu doar câteva vorbe bune rostite. Doina Păuleanu emană căldură umană și bucurie poate și grație apropierii de operele de artă, de pictură sau de sculptură, pe care reușește să le adune pentru a le expune românilor 

 

Doina Păuleanu…Un nume parcă predestinat a fi puternic legat de cultura românească, așa cum doina străbună este parte a sufletelor românilor.

 

Ultima carte sub semnătura sa, „Penisula Misterioasă. Incursiune în Istoriile Constanței”, lansată anul acesta, în luna noiembrie, este un volum-memoriu, cu adânci rădăcini în istoria neamului, cu informații și fotografii inedite despre cum a luat naștere orașul nostru port.

 

Cu toții cunoaștem Constanța, dar câți dintre noi știm că, inițial, a fost o peninsulă? Câți dintre noi și de câte ori oare am vizitat Cazinoul fără să bănuim măcar că se află în acestă zonă peninsulară de început de istorie a urbei. Sau că, acolo, sunt și alte monumente de patrimoniu precum Casa cu Lei, temple antice sau bazilici și sinagogi care au povești emoționante, dar care se regăsesc acum în paginile acestei cărți.

 

Doina Păuleanu a săpat adânc în istoria de început a Constanței și a descoperit că „numele locului este mai vechi decât cetatea însăși”, că există un frumos mit fondator care începe cu legenda argonauților și cu versurile poetului Ovidiu.

 

„Tomis, Constanza, Kustendje, Constanța” sunt numele purtate de-a lungul vremii de mica peninsulă devenită peste vremi până la ceea ce este azi un mare oraș maritim, cunoscut în toată lumea, dar aproape necunoscut în inima sa.

 

De ați știi câte mistere ascunde Constanța în care vă petreceți verile? De ați afla cum vânturile îi dărâmau cândva turnurile înalte sau că până și Piața Ovidiu face parte tot din vechea peninsulă sau de ați descoperi farul genovez, cafenelele și hotelurile de odinioară sau rolul jucat de contele Amédée Alléon în istoria locului, ați iubi, poate, Constanța la fel de mult precum o face directorul Muzeului de Artă al orașului.

 

Doina Păuleanu a scris cu o voință incredibilă peste 500 de pagini despre „Penisula Misterioasă.”, o voință care i-a stăvilit oboseala de după orele de lucru epuizante petrecute fie la Muzeul de Artă, fie la vernisaje, fie pe drumurile lungi spre și dinspre București sau alte orașe ale țării pentru expoziții sau în căutare de artă pentru a o prezenta publicului larg. De fiecare dată, Doina Păuleanu a găsit, însă, energia să se așeze, la întoarcere acasă, la biroul său, și să scrie, să scrie, să scrie…despre Constanța așa cum nu a mai făcut-o nimeni!

 

Volumul său este însoțit de zeci de fotografii de colecție sau de hărți antice care sporesc valoarea acestei cărți-album istoric, în care poveștile sunt depănate într-un limbaj frumos, elitist, dar simplu și pe înțelesul tuturor, cu un șir informativ aproape ca de roman care curge de la sine printre istorii.

 

„Peninsula Misterioasă. Incursiune în Istoriile Constanței” este, însă, o carte și despre misteriosul om de cultură Doina Păuleanu, dar care îi devoalează doar o parte din iubirile sale, precum monumentul Mihai Eminescu său cel al soției Regelui Carol I, Carmen Sylva, sau pasiunea de a privi zidurile străvechi sau de a și le imagina doar din puținele hărți rămase sau de a se plimba pe faleza Cazinoului Constanța cu melancolia și durerea istoricului care vede cum o construcție emblematică este aproape lăsată să piară.

 

Sunt ore întregi petrecute din noapte până în zori, în care sufletul Doinei Păuleanu s-a așternut pe hârtie, cu fiecare informație găsită de ea și documentată temeinic despre acest oraș minunat.

 

Contesa, pisica ei cea dragă, a așteptat-o mereu, de dincolo de ușa bibliotecii, să termine un ultim rând, sau să revină acasă, din periplurile lungi ale celei care a crescut-o timp de 16 ani cu tot dragul.

 

La orele dimineții, după doar câteva ore de somn și după câteva clipe petrecute cu Contesa inimii sale, Doina Păuleanu își începea ziua, ritualic, cu o vizită pe terasa casei de unde privește marea. De acolo, îi revine energia și bucuria unui nou început. Și așa, cu sufletul reîncărcat, pleacă spre cea de a doua casă a sa, Muzeul de Artă din Constanța, de unde revine și reîncepe să scrie. Zile întregi un om de cultură din România zilelor noastre și-a dedicat tot timpul creației artistice în diverse forme. Și o face în continuare cu aceeași vigoare și voință pentru că pregătește o nouă carte.

 

De la Doina Păuleanu putem învăța nu doar despre istoria unui teritoriu, ci și limba românească rostită perfect, bunătatea, modestia, respectul, optimismul și pasiunea de a crea ceva bun într-o comunitate și de a lăsa o moștenire durabilă peste ani și ani!

 

De la Doina Păuleanu putem reînvăța să fim optimiști pentru că ochii îi sunt mereu veseli și dornici să privească spre lume și să discute cu lumea, cu bucurie onestă, iar zâmbetul îi revine constant pe buze, asemeni glumelor sau comentariilor haioase pe care știe să le facă și să creeze o atmosferă relaxantă în jurul său.

 

Și mai putem învăța să mergem lin, dar ferm, pe străzi, să privim clădirile și să ne lăsăm purtați în afara lumii cotidiene măcar pentru câteva clipe. Sau să privim marea sau cerul și să facem noi planuri despre ce putem crea într-o anume zi.

 

Avem modele de urmat, iar Fildas-Catena Grup vă vorbește despre ele cu dorința de a le moșteni câte ceva din ceea ce reprezintă și creează ele!

 

De la Doina Păuleanu, mai putem învăța, de exemplu, că o munteancă, căci s-a născut și a crescut în Brașov, se poate îndrăgosti de mare sau de oricare altă zonă, dacă inima îi spune că acolo îi este locul și putem deprinde de la ea curajul de a ne urma vocea inimii.

 

Doina Păuleanu a avut curajul schimbării în viață, a luării unor decizii importante, a management-ului uman și a lucrului în echipă, considerat, uneori, cel dificil.

 

Și mai putem învăța de la domnia sa că arta vizuală ne bucură viața așa cum poate doar cărțile și muzica o mai pot face. Ca om de cultură, a citit biblioteci întregi, iar, de aici, ne putem reaminti că orice volum parcurs aduce umanizare și bunătate prin cunoaștere. Cărțile destupă mințile și sufletele, ne apropie unii de alții prin poveștile pe care le aflăm despre oameni, iar acest dar ni-l oferă de sărbătorile 2019 și Doina Păuleanu cu noua sa carte „a mistereleor”.

 

„Sunt un om fericit și iubesc marea!”, spune Doina Păuleanu. Iar noi am adăuga faptul că iubește românii, pentru care își dedică viața.

 

Lor le scrie de peste două decenii, câte o carte aproape în fiecare an. A publicat numeroase cărți, volume de artă, lucrări de istoria artei, de management cultural sau de antropologie urbană. Printre acestea se numără ‘Constanța. Aventura unui proiect european’, ‘Pictori romani la Balcic’, ‘Moscheea regala Carol I’, ‘Cazinoul din Constanta. Boema, loisir si patrimoniu european la Marea Neagra’, ‘Tonitza’, ‘Regalitatea și marea’ sau ‘Viața tăcută a naturii’. Unele cărți au chiar mai multe volume, ceea ce arată o forță aproape încredibilă de lucru și o dragoste față de meseria aleasă.

 

Despre Doina Păuleanu s-au scris pagini întregi. Puțini au spus însă că a devenit directorul Muzeului de Artă din Constanța în anul 1990, dar că lucrează acolo încă din anii ‘70. Că a reușit să adune în sălile Muzeului opere semnate de Nicolae Tonitza, marea sa iubire, sau de Nicolae Grigorescu, atât de multe pe cât nu s-ar aștepta nimeni să le vadă laolaltă în Constanța. Sau că a descoperit singură fundația Muzeului, având curiozitatea unui arheolog și că a transformat dedesubturile misterioase ale instituției în noi galerii pentru public. Sau că a recreat, între pereții Muzeului de Artă, atelierul pictorului Ion Alin Gheorghiu, un loc cu o energie aparte, ca un altar al culturii românești.

 

Grație Doinei Păuleanu Muzeul de Artă din Constanța a dobândit lumina sufletului său. Este un muzeu viu, plin de vitalitate și de surprize plăcute, așa cum este și cea care îl are sub ocrotire.

 

Pentru toate realizările sale, Doina Păuleanu a fost recompensată cu numeroase premii precum Premiul Academiei Române „George Oprescu” în domeniul istoriei artei, pentru lucrarea „Constanta 1878-1928. Spectacolul modernității târzii’, cu Premiul pentru Patrimoniul Cultural Național din partea Ministerul Culturii, cu Premiul pentru Critică din partea Uniunii Artiștilor Plastici, dar a fost și medaliată cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Ofițer sau ridicată la rang de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres de către autoritățile din Franța. În 2016, la Gala ‘Oamenii Timpului’, Doina Păuleanu a primit recunoaștere națională pentru standardele de excelență în domeniul său de activitate.

 

La începutul anului 2019, a fost numită cetățean de onoare al județului Constanța.

 

Și parcă tot nu sunt suficiente premii și diplome acordate unui om care își petrece și câte 16, uneori 18, ore pe zi muncind pentru dezvoltarea unui muzeu de artă sau care, nu de puține ori, alocă și 24 de ore în căutările sale artistice.

 

Ca absolventă a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu București, actuala Academie Națională de Arte, Doina Păuleanu duce mai departe ceea ce a preluat de la profesorii săi: dragostea pentru artă și oameni.

 

Fildas-Catena Grup vă invită să o ascultați chiar și pentru câteva minute pe Doina Păuleanu, unul dintre cei mai valoroși oameni de cultură constănțeni și români și să preluați din energia, puterea și dragostea sa de viață și de frumos!

SENSO ARTE RO

Realizator: Roxana Chivu

Actualitate

Lockheed Martin dezvăluie un simulator F-35 mai compact la I/ITSEC

Publicat

pe

De

Inovație în simulatoare pentru antrenament eficient
Lockheed Martin, un gigant al industriei aerospațiale, a rezervat în mod tradițional mult spațiu la expozițiile pentru apărare, dar anul acesta, la I/ITSEC, compania prezintă o dezvoltare a capabilităților sale de simulare, menită să economisească spațiu: un simulator F-35 mai mic și mai eficient.

Erik “Rock” Etz, directorul de Strategie și Dezvoltare a Afacerilor la Lockheed, explică scopul acestei inițiative: „MMRT [Modified Mission Rehearsal Trainer] reduce amprenta hardware-ului platformei și crește opțiunile pentru antrenamentul de înaltă fidelitate al piloților”. Acesta permite amplasarea mai multor simulatoare în facilități securizate, numite SCIF (Sensitive Compartmented Information Facility), necesare din cauza naturii sensibile a avionului.

Capacitatea extinsă de antrenament
Etz a subliniat că noul simulator face posibilă simularea unor misiuni mai mari. „În multe cazuri, aceasta înseamnă acum capacitatea de a desfășura un exercițiu de antrenament cu patru avioane în fața celor opt, ceea ce nu era posibil cu generatia anterioară de simulatoare.”

Lockheed a început un proiect intern de cercetare și dezvoltare în 2021 pentru a dezvolta acest simulator mai compact, culminând cu configurația actuală MMRT.

Conectivitate îmbunătățită între simulatoare
„Creșterea capacității pentru un număr mai mare de simulatoare permite interconectarea mai multor dispozitive. Recent, la un exercițiu final de simulare a misiunilor la Luke AFB, s-a demonstrat că este posibil să datalinkuim 12 dispozitive între ele,” a spus Etz. Acesta a adăugat că MMRT nu doar că oferă mai multe simulatoare în același spațiu, dar și capabilități suplimentare, rezultând o capacitate holistică de antrenament.

Ajustări pentru clienții internaționali și complexitatea antrenamentului
Lockheed a micșorat inițial MMRT pentru Forțele Aeriene ale SUA, dar probabilitatea ca cerințele să crească pentru clienții internaționali este mare, având în vedere că 19 țări utilizează acest avion. Antrenamentul simulat pentru F-35 este mult mai complex comparativ cu alte aeronave, având în vedere că un mare avantaj al acestui avion de generația cincea nu este lupta aeriană, ci managementul bătăliei.

Creșterea complexității antrenamentului
Avionul este adesea supranumit „quarterback-ul cerului”, deoarece poate accepta date din multiple surse — inclusiv sateliți — și apoi poate coordona targetingul și alte instrucțiuni către alte aeronave, unități aeriene de apărare, forțe terestre și nave navale. Acest rol „crește considerabil povara de antrenament”, după cum afirmă un oficial Lockheed.

În cadrul unui exercițiu Red Flag, un pilot F-35 descria supraîncărcarea senzorială din cockpit, menționând: „avem atât de multă conștientizare situațională în F-35 și o mulțime de informații care vin către noi”.

Simulatoarele ca alternativă la antrenamentele live
Simulatoarele pot de asemenea să substituie exercițiile de antrenament live, ceea ce ar putea deveni din ce în ce mai relevant în contextul ratelor de capacitate de misiune scăzute pentru aeronavele reale.

„Aceste stresuri și complicații în antrenament se vor resimți cu siguranță mai mult asupra unora dintre clienții noștri internaționali,” a spus un fost pilot al Forțelor Aeriene ale SUA, acum angajat al Lockheed, care a dorit să rămână anonim.

Provocările țărilor din apropierea Rusiei
„O mulțime dintre aceste țări care au semnat acum pentru F-35 se află aproape de granița cu Rusia: Polonia, Finlanda, Norvegia, Republica Cehă etc. Îmbunătățirea jocului în industria simulatoarelor

Citeste in continuare

Actualitate

Rolul unui designer de interior pentru optimizarea spațiului din casă. Alege Studio West Concept

Publicat

pe

De

Atunci când te muți într-o locuință nouă sau poate că vrei să o renovezi pe cea actuală, îți vin în minte tot felul de designuri, însă de multe ori finalul parcă nu este așa cum l-ai dorit. Perdelele nu se potrivesc cu lustrele, covorul cu mobila, canapelele cu pereții și așa mai departe.

 

Poate că ar fi fost mai bine să apelezi la un designer însă primul lucru care îți vine în minte este faptul că te va costa o avere. Majoritatea oamenilor cred că a apela la un designer de interior este foarte scump și preferă să își decoreze ei casa. De multe ori însă anumite greșeli pot costa mult mai mult, decât dacă ai apela la un profesionist. Studio West Concept vine cu idei inedite și inspirație pentru tine și casa ta.

 

Iată câteva motive pentru care să apelezi la un designer de interior

 

  • fructificarea fiecărui colț din casa ta. Ce înseamnă asta? Ei bine un designer îți poate identifica potențialul maxim al fiecărui colț al casei tale. Vine cu soluții creative și inteligente în așa fel încât, chiar și o cameră mică să arate mult mai spațioasă. Asta înseamnă că îți va maximiza inclusiv spațiile de depozitare pentru ca locuința să arate și să fie una cât mai ordonată.
  • vei evita greșeli costisitoare. Dacă vei colabora cu un profesionist vei fi sigur că nu vor exista greșeli în alegerea materialelor, mobilei, cromaticei și așa mai departe. Practic, totul este ales după un plan bine structurat, astfel încât orice spațiu să fie decorat cât mai bine. Acest lucru te va ajuta totodată să economisești timp prețios pentru că tu nu te vei ocupa de nimic.
  • valoarea locuinței va crește. Dacă vrei să îți vinzi locuința la un moment dat, valoarea ei va crește substanțial. Este și normal deoarece locuința va arăta unic, decorată cu bun gust, iar oamenii caută în general aceste lucruri.
  • personalizare unică după gustul tău. Designerii vor ține cont de personalitatea ta, de cum dorești tu să arate locuința, ce culori îți plac sau ce stil dorești adoptat. Este foarte important ca spațiul unde locuiești să fie în armonie cu tine, să fie oaza de liniște și relax, locul unde abia aștepți să ajungi după o zi terifiantă.
  • alegând un designer de interior vei economisi bani. Da, ai citit bine. Cei care au experiență în domeniu, au acces la furnizori exclusivi, de unde pot achiziționa materiale la prețuri foarte bune. Nu întotdeauna ceea ce este la un preț mai mic are și o calitate proastă. Designerii știu să aleagă materialele potrivite și de calitate astfel încât să fie în armonie și cu portofelul tău.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile de care poți avea parte, alegând o echipă cu experiență în acest domeniu.

 

Studio West Concept reprezintă o echipă de designeri cu experiență pe care te poți baza atunci când ai nevoie.

 

Descoperă pagina oficială și vezi tot ce poate să îți ofere această echipă.

 

Date de contact:

 

0 784 404 940

 

hello[@]studiowestconcept.com

 

Sursă foto: studiowestconcept.com

 

Citeste in continuare

Actualitate

Anduril colaborează cu OpenAI pentru soluții AI în securitate națională

Publicat

pe

De

Startup-ul de apărare Anduril a anunțat o „parteneriat strategic” cu OpenAI, compania care dezvoltă ChatGPT, pentru a „dezvolta și a implementa responsabil soluții avansate de inteligență artificială (AI) pentru misiuni de securitate națională”, în special în domeniul contracarării dronelor.

Obiectivele parteneriatului
Conform unui comunicat de presă emis miercuri, Anduril menționează că parteneriatul își propune să combine modelele avansate ale OpenAI cu sistemele de apărare de înaltă performanță și platforma software Lattice de la Anduril. Scopul este de a îmbunătăți sistemele de apărare ale națiunii care protejează personalul militar american și aliat de atacurile dronelor și altor dispozitive aeriene. Parteneriatul va fi axat pe îmbunătățirea sistemelor de contracarare a aeronavelor fără pilot (CUAS) și capacitatea acestora de a detecta, evalua și răspunde la amenințările aeriene potențial letale în timp real.

Contextul amenințării dronelor
Colaborarea apare într-un context în care Pentagonul caută soluții pentru a-și proteja trupele și instalațiile de amenințările dronelor de toate dimensiunile, o problemă care a devenit urgentă după invazia Rusiei în Ucraina. Recent, Breaking Defense a observat un exercițiu militar în munții Colorado, unde diferite companii au demonstrat soluții de contracarare a dronelor pentru apărarea națională, de la atacuri cibernetice la plase. În iulie, Pentagonul a desfășurat un experiment similar, având ca obiectiv apărarea împotriva roiurilor de drone.

Necesitatea unei abordări sistemice
Col. Michael Parent, șeful biroului de achiziții și resurse al Oficiului Comun pentru Sisteme Mici de Aeronautică fără Pilot, a declarat că „nicio capacitate, fie ea cinetică sau non-cinetică, nu ar putea în mod singular să contracareze acest tip de atac. Ceea ce am observat este că au nevoie cu adevărat de o abordare a sistemului de sisteme, o abordare stratificată.”

AI ca soluție în contracararea amenințărilor
Oficialii și experții consideră că inteligența artificială ar putea fi un ajutor esențial în înfruntarea roiurilor de drone, permițând o identificare mult mai rapidă a amenințărilor care, în absența acesteia, ar putea copleși sistemele și operatorii umani existenți. În octombrie, gigantul din industria de apărare Northrop Grumman a anunțat că va adăuga AI unui sistem de comandă al armatei pentru a se apăra mai bine împotriva amenințării de drone.

Considerații etice și de politică
Cu toate acestea, Pentagonul se confruntă și cu considerațiile politice și etice legate de integrarea AI în operațiunile sale, în special în misiunile ce implică acțiuni cinetice. În alte aplicații, precum programele de chat, Departamentul de Apărare a arătat că este precaut în privința greșelilor pe care sistemele AI populare le pot comite.

Anduril a recunoscut aceste îngrijorări și, în comunicatul său, a subliniat că „împărtășirea angajamentului pentru siguranța și etica AI este o piatră de temelie a acestui nou parteneriat strategic.” Colaborarea, conform Anduril, va fi „subiectul unei supravegheri stricte.”

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv23 de ore ago

Afaceri intunecate. Un studiu de caz în Securitatea Națională: legături infracționale în Sistemul Național Antigrindină

O investigație în contextul anchetelor jurnalistice: Sistemul Național Antigrindină și impactul asupra Siguranței Naționale a României Provocările post-electorale: Ce trebuie...

Exclusiv23 de ore ago

S.R.I.: Geniul nevăzut al Securității Naționale

PATRIA A PRIORI! Mereu înaintea tuturor: Un omagiu pentru Serviciul Român de Informații Importanța S.R.I. în contextul național În contextul...

Exclusiv23 de ore ago

MASS-MEDIA ÎN BOCCA DELLA VERITA: O analiză asupra rolului presei și al responsabilității jurnalistice

Contextul istoric al scrisului și al mass-mediei Într-un raport emis de Sindicatul Diamantul, Vitalie Josanu subliniază importanța scrisului și a...

Exclusiv4 zile ago

Corupția și abuzurile de putere în Vălenii de Munte: Amenințări și afaceri obscure

Rețeaua de corupție din Prahova: Dezvăluiri șocante  Incisiv de Prahova continuă să expună o rețea complexă de corupție, cu implicații...

Exclusiv4 zile ago

Planurile lui Călin Georgescu pentru România: „Voi pune poporul și țara pe primul loc”

Călin Georgescu, recent invitat la emisiunea „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea PLUS, a venit să dezmintă zvonurile și informațiile...

Exclusiv4 zile ago

Lipsă de transparență în concursuri: Dan Halchin sub presiune

Dan Halchin, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), se confruntă cu acuzații grave legate de lipsa de transparență...

Exclusiv5 zile ago

Corupție și ilegalități în gestionarea deșeurilor în Prahova. Studiu de caz – ECOPARK ENERGY din Valea Calugareasca

Recent a fost confirmat faptul că autoritățile locale din Valea Călugărească au avut dreptate, iar dezvăluirile ziarului nostru, Incisiv de...

Exclusiv5 zile ago

Călin Georgescu, candidat independent: „România nu trebuie să asculte Sistemul!”

Călin Georgescu, candidat independent la alegerile prezidențiale, a făcut declarații tranșante în cadrul emisiunii „Culisele statului paralel” moderată de Anca...

Exclusiv5 zile ago

Securitatea în politică: Marian Rizea, fost ofițer de securitate, candidat pe lista Partidului Oamenilor Tineri

Se ridică semne de întrebare cu privire la integritatea candidaturii lui Marian Rizea, fost ofițer de Securitate, care ocupă prima...

Exclusiv5 zile ago

O nouă sesizare pe „Excelenta” ar putea aduce amânări pentru OUG reparatoriu?

A apărut o nouă sesizare pe „excelenta”, iar Emil Pașcu de la Sindicatul Diamantul se întreabă dacă aceasta ar putea...

Exclusiv6 zile ago

Statul Paralel: Cum a fost jefuită moștenirea lui Silviu Prigoană ( UWS/fosta ROSAL) și de ce tăcerea autorităților este complice

Incisiv de Prahova dezvăluie o rețea complexă de corupție, cu implicații la nivel înalt în administrația prahoveană, centrala și în...

Exclusiv6 zile ago

Importanța clarificării contribuției individuale la bugetul statului în contextul pensiilor militare

Emil Pascu subliniază un aspect crucial al dezbaterii privind pensiile militare în România, indicând faptul că incultura și necunoașterea contribuției...

Exclusiv6 zile ago

Problematica Acordului Colectiv în cadrul Ministerului Afacerilor Interne

Sindicatul Diamantul aduce în atenție dificultățile cu care se confruntă încheierea Acordului Colectiv la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Valentin...

Exclusiv7 zile ago

O încercare de repozitionare: de la infractor narcoman, santajist si spagar la cetățean

De ceva timp remarcam o incercare de repozitionare a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri la noile realitati cotidiene...

Exclusiv7 zile ago

Stătescu, acoperit de corupție și speranțe neîmplinite: Soarta electorală a fostului primar

Rețeaua de protecție În decursul recentelor alegeri, Stătescu, acoperit de corupție și speranțe neîmplinite: Soarta electorală a fostului primar a...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv