Connect with us

Aveti un Pont

Alegeri locale geopolitice

Publicat

pe

România nu mai are graniţă directă cu Rusia, dar face frontiera UE şi NATO cu Estul Europei. Recentele alegeri locale de la noi, din timpul pandemiei 2020, par a fi, neaşteptat, cele mai interesante alegeri, cu aparenţă democratică totuşi, din ultimii 30 de ani.
Două sunt motivele care îndreptăţesc o asemenea observaţie. Mai întâi confirmarea obţinută de USR, un partid nou, al tinerei generaţii, pretins de dreapta (în Europa de Est, ca şi în SUA, spectrul politic se întinde de la centru până la dreapta, uneori dreapta extremă), în fapt de stânga, neomarxist, progresist (la fel ca Partidul Democrat în SUA), fabricat la cererea marelui guru al stângii fabiene, George Soros, de SRI, de Florian Coldea – aşa se vorbeşte, aşa se scrie. Şi, în al doilea rând, aceste alegeri locale au vizibil un foarte pronunţat caracter geopolitic.
Despre ce geopolitică ar fi vorba ? La Timişoara a câştigat Dominic Fritz (n. 1983), un cetăţean german din Pădurea Neagră (Germania), fost consilier şi şef de cabinet al fostului preşedinte al Germaniei Horst Köhler (2016-2019). Köhler fusese şi preşedinte al BERD, şi director general al FMI, deci un globalist de vârf. După propriul CV, Dominic Fritz a făcut studii de ştiinţe politice şi administrative la Konstantz (Germania), la Sciences-Po (Paris) şi la Universitatea York (Marea Britanie). Lucrarea sa de licenţă s-a ocupat de politicile sociale din România.
Fostul politician băsist Gelu Vişan ne anunţă catastrofist că Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei, va pune bazele noii Republici Autonome Transilvania, cu capitala la Timişoara. Trebuie, într-adevăr, să ne speriem ? Serviciile secrete româneşti, finanţate cu miliarde de euro, ce păzesc ? Gelu Vişan e un vechi tovarăş de drum al fostului preşedinte Traian Băsescu, transformat în ultimii ani în trompetă publicistică a unor presupuse servicii secrete. Securitatea veche ? Securitatea nouă ? Servicii străine ? Nu ştim. Credibilitatea lui Gelu Vişan (fost înalt cadru PDL) e aproape de zero, dacă nu cumva e binişor la minus. Ce rol mai joacă el ? E greu de spus.
În Bucureşti, cel mai mare scandal are loc în Sectorul 1, cel mai bogat, care ar fi fost câştigat totuşi de Clotilde Armand (USR) în dauna pesedistului Dan Tudorache. Deşi e căsătorită cu un matematician român (Sergiu Moroianu) şi a obţinut cetăţenia română, Clotilde Armand ar trebui să reprezinte interese franceze. Armand e născută la Pointe-à-Pitre (Guadelupa), cu familia originară din Vichy, şi a absolvit şi faimosul MIT (Massachusetts Institute of Technology). În plus, Armand ar fi supervizat, pentru firma franceză de inginerie Egis, lucrările inexistente pretinse de Bechtel (mare companie americană, presupus sponsor CIA) la autostrada Transilvania. De ce ar fi trimis francezii un om atât de marcat francez, cu un nume scos parcă din Alexandre Dumas, să lucreze pentru ei în România ?
Întrebări în doi peri sunt puse şi în legătură cu marele câştigător în Bucureşti, Nicuşor Dan, noul primar general. Nicuşor Dan, susţinut de USR, fostul său partid, şi de PNL, a candidat pentru cine în afară de bucureştenii nemulţumiţi de pesedista Gabriela Firea ? Nu e cumva printre primii primari globalişti de mari oraşe europene, alături de Sadiq Khan la Londra ? Marea umbră a lui Soros şi a organizaţiei sale planează şi asupra lui Nicuşor Dan.
Trebuie precizat că atât Clotilde Armand, cât şi Dominic Fritz au avut toate drepturile să candideze (şi să şi câştige !) conform legilor UE şi celor româneşti în vigoare. Mai mulţi români au candidat (şi au şi câştigat !) la alegerile locale din Italia, Spania, dar şi din Germania. Alegerile locale nu sunt alegerile prezidenţiale. Unde, de altfel, în România, a câştigat de două ori un minoritar.
Dar cele mai interesante observaţii geopolitice le putem face după lectura susţinută a site-ului Sputnik şi a articolelor semnate de redactorul său principal, Dragoş Dumitriu, un ziarist talentat şi abrupt în expresie. Deşi Sputnik-ul românesc e o instituţie modestă faţă de Russia Today France sau faţă de Russia Today SUA, amândouă cu o mare audienţă, comparabile cu Europa liberă de pe vremuri. Sputnik a susţinut la baionetă candidatura Gabrielei Firea şi, în general, PSD-ul. O fi PSD-ul un partid rusesc, cum se spune ? Principalul perdant moral al alegerilor locale din 2020 pare a fi însă Antena 3, care, împreună cu „analista” Dana Budeanu, a sprijinit-o din greu pe aceeaşi Gabriela Firea, fosta lor colegă. La fel, Liviu Mihaiu, fost „preşedinte” al Deltei, a susţinut, fără probe totuşi, că Traian Băsescu, în campania sa pentru Bucureşti, a fost finanţat de colegul său marinar Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea. Pandele ar fi fost şi el implicat in Afacerea Flota. Dar Florentin Pandele, primarul reales în comuna Voluntari, e şi el doctor în Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi doctor în Ştiinţe Militare (cu un plagiat). Probabil, sub înaltul patronaj al generalului de intendenţă Gabriel Oprea, el însuşi la bază doctor plagiator, cu titlul retras. Avem şi noi faliţii noştri !
Alegerile locale ar fi trebuit să fie dintre cele mai puţin politice. Ele au fost, dimpotrivă, excesiv de geopolitice. Şi epopeea e încă în desfăşurare, cu contestaţii, anulări, renumărări şi multe ţâpurituri. Cel mai dubios câştigător din Bucureşti, şi el susţinut de Sputnik, este Cristian Popescu-Piedone, condamnat deja în primă instanţă la mulţi ani de închisoare cu executare în dosarul tragediei de la Colectiv. Ca să nu mai vorbim de câştigătorul primăriei din Deveselu-Olt (bază americană), decedat înainte de votare dar votat cu sete. Gluma macabră de la Deveselu ne reaminteşte că trăim în ţara lui Păcală, o variantă românească a orientalului Nastratin Hogea.
Noua arenă politică din România e sigur că nu oferă nimic cu adevărat alb sau cu adevărat negru. Doar suntem tot la porţile Orientului etc. Nu prea ştim cine e cine şi câte tabere neidentificate îşi dispută interesele. E sigur numai că sunt mai multe şi foarte puternice, poate chiar prea multe. Iar tabăra românească (cu factorul ei intern cu tot) pare deocamdată destul de palidă, dacă nu cumva de tot absentă. La viitoarele alegeri parlamentare, ţinute la termen sau nu, USR poate produce marea surpriză. Pentru că nu suntem doar la Porţile Orientului, am mai inventat şi dadaismul (Tristan Tzara), şi absurdul (Urmuz, Grigore Cugler, Eugen Ionescu…), şi am produs destul suprarealism (literar şi plastic).

Petru Romosan

Aveti un Pont

De ce să alegi Vented.ro pentru proiectele tale imobiliare?

Publicat

pe

De fiecare dată când ai proiecte imobiliare importante vei avea nevoie şi de o firmă pe care să te bazezi şi care are şi servicii de top la cele mai bune preţuri de pe piaţă. Pentru faţade ventilate şi aplicaţii diverse cu sticlă securizată, placări cu materiale moderne, Vented.ro este cea mai bună alegere.

Cu experienţă vastă în domeniu, Vented.ro poate asigura în funcţie de nevoile clienţilor, faţade ventilate montate rapid şi sigur, pe orice fel de clădiri, placări Bond, faţade ventilate cu diverse materiale şi structuri, pereţi cortină, toate la cele mai bune preţuri de pe piaţă.

Motive pentru care să alegi Vented.ro pentru proiectele tale imobiliare

Iată doar câteva motive pentru care colaborarea cu Vented este o alegere inspirată şi inteligentă de fiecare dată:

Ai la dispoziţie cea mai bună echipă pentru montarea faţadelor ventilate şi sticlei securizate, placări cu Bond, montare pereţi cortină, folie izolare termică geamuri. Este foarte important să ştii că te poţi baza pe oamenii de la firma ce oferă servicii de montaj în cazul unor astfel de structuri complexe. Vented.ro are peste 150 de proiecte deja finalizate, 13+ ani de experienţă şi 20 de colegi care formează de departe cea mai tare şi mai pricepută echipă disponibilă pentru montarea de faţade ventilate şi sticlă securizată.

Fiecare dintre cei 20 de oameni de la Vented şi-a perfecţionat modul de lucru, şi-a demonstrat calităţile în timp şi ştie ce are de făcut, ştie care sunt problemele ce pot să apară la montaj şi după, ştie cum să le prevină şi să le rezolve din mers.

În plus, echipa unită şi dornică de muncă serioasă nu te va lăsa niciodată la greu şi va veni cu soluţii şi idei de montaj sau de întreţinere în aşa fel încât toate structurile montate pe faţade să fie rezistente şi să arate foarte bine chiar şi după n ani de la montaj.

Folie de protecție pentru geamuri: Protejează-ți investiția cu soluții avansate

Comunicare eficientă, respect şi placări rapide cu materiale de calitate pentru faţade ventilate eficiente

 • Comunicare perfectă

Indiferent ce vrei să comunici cu Vented şi echipa de specialişti de aici ai ce discuta. Vezi cum se lucrează în timp real pentru afacerea ta, comunici eficient cu membrii echipei, orice fel de reproşuri sau schimbări pe care le vei face legat de faţadele ventilate de montat vor fi analizate şi ţi se vor prezenta soluţii şi motivaţii pentru toate deciziile luate. Contactezi Vented.ro oricând doreşti, ai canale de comunicare moderne la dispoziţie şi oameni dispuşi să te ajute şi să te asculte de fiecare dată.

 • Respectul, mai important decât orice

Firma Vented respectă orice idei ai şi încearcă să îţi ofere strategii coerente şi mijloacele necesare ca să îţi pui în practică în mod corect toate ideile şi planurile legate de faţadele ventilate. Eşti tratat cu seriozitate, fiecare proiect este luat în serios şi de fiecare dată ai soluţii pe loc şi punere în operă în cel mai scurt timp cu putinţă.

 • Ai placări eficiente cu Bond, material compozit, din aluminiu, pentru performanţe mecanice de top la o greutate mică

Echipa Vented poate monta la cerere orice tip de faţade ventilate Bond, pentru rezistenţă crescută indiferent de factorii exteriori exercitaţi asupra faţadelor.

Suprafeţele plane perfecte obţinute rapid, prelucrarea uşoară şi exactă asigurată de profesioniştii de la Vented, hidroizolaţia foarte bună, rezistentă la şocuri şi îndoire, radiaţii UV, compatibilitatea cu materiale precum betonul sau zidăria, toate se constituie în avantaje ale placărilor cu Bond. Pe lângă Bond se pot monta faţadele ventilate Equitone, din fibrociment, rezistent şi cu aspect estetic deosebit, dar şi pereţi cortină, din sticlă sau aluminiu, rezistă şi ei la foc sau intemperii.

Montări sticlă securizată, folie protecţie geam şi izolare geamuri, montări pereţi cortină

 • Montare profesionistă sticlă securizată şi folie protectie geam

Se pot solicita montări compartimentări cu sticlă securizată, pe bază de panouri de sticlă fixate între cadrele metalice sau panouri cu profiluri de aluminiu, pentru clădiri birouri şi alte tipuri de clădiri. 

Rezistenţa mare obţinută după montaje corecte pentru compartimentările cu sticlă securizată, montajul terase sau balcoane din sticlă securizată, montajul vitrine magazine din sticlă securizată pentru faţade magazine care arată şi bine şi au şi un grad înalt de funcţionalitate, de toate puteţi beneficia dacă veţi începe o colaborare cu Vented.

Aceeaşi firmă se va ocupa de izolare geamuri şi montare folie de protecţie geam, folie izolare termică geamuri ca să te poţi bucura de confort, protecţie sporită şi facturi mai mici mai ales vara, zgomot redus în interior. Vented practică un preț izolare termică geamuri foarte bun, ai cele mai bune oferte de pe piaţă mereu, folia este dintr-un material polimeric transparent, cu straturi subţiri de metale sau oxid de metal, blocându-se astfel razele infraroşii sau ultraviolete.

 • Montare profesionistă pereţi cortină

Vented asigură montări pentru toate clădirile care au nevoie de faţade cu pereţi cortină şi faţade ventilate cu cele mai rezistente materiale. Fiecare proiect ce include un astfel de montaj este analizat, se iau toate măsurile de siguranţă şi se aleg cele mai bune materiale pentru a avea faţade care nu numai arată bine, dar sunt şi funcţionale. Se elimină cu ajutorul faţadelor ventilate condensul la interior şi excesul de căldură, mediul este plăcut şi confortabil pentru toţi cei din interior.

De regulă faţadele cu pereţi cortină şi cu faţade ventilate moderne Bond se finalizează în timp util, poţi vedea mereu ce se întâmplă şi poţi discuta cu echipa de specialişti despre eventuale modificări ce pot să apară la nivel de proiect. 

Orice fel de opţiune ai alege ştii că te vei baza pe lucrare şi cei peste 13 ani de experienţă ai firmei şi experienţa fiecărui profesionist din echipă îşi vor spune cuvântul şi vor fi dovediţi când vei vedea rezultatele finale.

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Cum să alegi cel mai bun aparat de sudură cu sârmă pentru nevoile tale

Publicat

pe

Înainte de a achiziționa orice aparat de sudură trebuie să te asiguri că îl cumperi pe cel potrivit pentru tine și nevoile tale. Unul dintre cele mai bune astfel de echipamente pentru sudură care există pe piață este aparatul de sudură cu sârmă care oferă rezultate fantastice după folosirea lui. De altfel, este esențial să știi anumite detalii despre aceste aparate pentru a face alegerea potrivită.

Articolul include cât de important este să-ți cunoști nevoile pentru care ai nevoie de un aparat de sudură. Capacitatea și puterea aparatului sunt alte aspecte esențiale în momentul alegerii unui aparat potrivit pentru necesitățile proiectului tău.

Ultimul pas pe care trebuie să-l iei în considerare când vine vorba de alegerea unui aparat de sudură sunt opțiunile suplimentare și siguranța. După ce toate acestea au fost bifate de către aparat, poți să-l cumperi fără vreo problemă.

Clarifică-ți necesitățile de sudură pe care le ai

Pentru ca proiectul tău să fie reușit, ai nevoie de un aparat care să fie optim pentru tipul proiectului tău, astfel dacă aparatul de sudură nu este potrivit, proiectul va eșua. Așa că, urmează câteva sfaturi pentru a-ți înțelege necesitățile.

Petru început, analizează care sunt tipurile de proiect pe care le realizezi de obicei. Tehnicile de sudură sunt diferite și vaste, iar pentru ca aparatul de sudură cu sârmă să facă față este necesar să știi care este tehnica folosită.

Aparatul de sudură MIG MAG este recomandat pentru proiectele unde se repară diferite construcții de nivel mic sau mobilier, unde se folosește sârma subțire. Acesta se folosește extrem de ușor și este potrivit pentru necesitățile mici.

Însă, dacă proiectele tale le realizezi pe metale sau alte tipuri de materiale mai groase, vei avea nevoie de un aparat de sudură cu sârmă flux care să facă față, mai ales dacă condițiile în care lucrezi sunt grele. Un alt sfat important este alegerea aparatului potrivit pentru materialul pe care îl folosești. Unele aparate de sudură profesionale sunt confecționate pentru sudarea aluminiului sau a altor materiale. Însă, fiecare aparat este conceput să se folosească pentru un material divers.

Dacă te deplasezi mult, vei avea nevoie de un aparat de sudură care să fie portabil pentru a-ți ușura procesul. Acestea sunt mult mai simplu de transportat, nefiind un inconvenient și dispun de roți și mânere pentru a fi flexibile. Însă, capacitatea și calitatea aparatului trebuie să fie aceeași, chiar dacă acesta este portabil.

Aparatul de sudură cu sârmă: Tehnologie avansată pentru sudura perfectă

Care este capacitatea și puterea de sudare a aparatului?

Capacitatea și puterea de sudură a aparatului sunt aspecte esențiale în performanța și calitatea aparatului de sudură cu sârmă. Astfel că, ia în considerare câteva aspecte pe care aparatul tău de sudură trebuie să le aibă.

Un prim aspect este puterea nominală care este importantă în alegerea unui aparat de sudură, prin faptul că aceasta determină dacă aparatul este potrivit sau nu pentru un anume tip de material. Dacă folosești materiale groase, îți este recomandat să utilizezi un aparat care să aibă puterea nominală mare.

Ciclul de funcționare a aparatului de sudură cu sârmă este esențial deoarece timpul în care folosești aparatul pentru un anume proiect, acesta să funcționeze la capacitate maximă. Pentru ca aparatul să nu se supraîncălzească are nevoie de ciclul de funcționare care să-l răcească și să-l țină la o temperatură optimă.

Acesta este definit de un procentaj, iar dacă procentajul este de 60%, aparatul va funcționa la putere maximă pentru 6 minute și are nevoie de 4 minute pauză de răcire.

Aparatul de sudură cu sârmă oferă și un reglaj al parametrilor care la urma lui, îți oferă alte opțiuni pe care le poți folosi. De altfel, reglajul parametrilor te ajută să obții o calitate superioară a proiectului pe care îl realizezi.

Aparat de sudură cu sârmă: opțiuni suplimentare și siguranță

În momentul în care vrei să alegi un aparat de sudură potrivit pentru nevoile tale, trebuie să te asiguri că este fiabil și oferă opțiuni suplimentare care să-ți fie de folos. Un prim lucru care este esențial și pe care trebuie să-l urmărești când vrei să-ți achiziționezi un aparat de sudură cu sârmă este calitate carcasei.

Carcasa este esențial să fie puternică și să nu se strice repede, ca să te ajute în realizarea proiectului pe termen lung. Cablurile și componentele interne trebuie să rămână intacte fără a întâmpina vreo problemă, iar acest lucru se întâmplă doar dacă carcasa este durabilă și fabricată dintr-un material puternic.

Producătorul aparatului este recomandat să fie de încredere, în acest fel vei fi asigurat că produsul este rezistent și calitativ, iar funcționalitatea lui este corespunzătoare. Pentru a te asigura că acesta funcționează la standarde ridicate, citește recenziile anterioare de pe site.

Un alt aspect important este siguranța pe care aparatul o oferă. Acesta trebuie să respecte anumite reglementări care se află în vigoare și trebuie să te țină și pe tine în siguranță, pentru a nu te accidenta.

De altfel, aparatul de sudură este recomandat să aibă protecție pentru supraîncălzire, protecție pentru suprasarcină și pentru scurtcircuit. În acest fel, nu doar că tu vei fi în siguranță, dar nici aparatul nu va păți nimic.

Pentru ca sudurile tale să fie de o calitate superioară este esențial ca aparatul tău de sudură să ofere opțiuni suplimentare, precum, afișajele digitale care te ajută la reglarea vitezei firului, pentru a seta precis parametri etc. În acest fel, eficacitatea lucrului este sporită și îți va ușura munca semnificativ. 

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Ce documente trebuie să ceri la achiziționarea unor auto rulate în București?

Publicat

pe

Ca la orice achiziţie de maşină, şi când vine vorba despre maşini auto rulate vei avea nevoie de o serie de acte importante pentru a putea avea o tranzacţie în siguranţă şi în conformitate cu reglementările în vigoare. În general aceste acte le ai deja sau le poţi solicita în funcţie de ce fel de tranzacţie vei avea de făcut.

Primii pași pentru alegerea unei auto rulate București

Până să ajungi la documentele pentru cumpărarea maşinilor rulate mai ai câteva etape de parcurs. Pentru început te gândeşti la ce maşină ai nevoie, ce vei face cu ea, pe ce distanţe o vei folosi, cât de puternică vrei să fie. După ce ai stabilit clar aceste detalii începi şi cauţi firme care vând auto rulate București, să consulţi ofertele şi să vezi care sunt cele mai bune preţuri şi oferte pe care le poţi accesa.

Este bine să te gândeşti în această fază, după ce compari cu atenţie şi preţurile, şi la leasing, dacă vrei să nu cumperi maşina respectivă pentru că nu ai bani în acel moment şi să apelezi la maşini în leasing pe care, poate, la final, le şi cumperi. Şi alte finanţări, de exemplu un credit, te pot ajuta să îţi cumperi totuşi o maşină rulată ceva mai bună. Este important să ai bugetul clar în minte şi să nu te abaţi de la el, să cumperi maşina pe care ţi-o permiţi.

O discuţie prealabilă cu firma care vine auto rulate București nu ar strica, mai ales dacă nu ai mai colaborat cu ea şi vrei să cunoşti oamenii de acolo şi să vezi care sunt şi practicile lor, cât de serioşi sunt.

După toate aceste etape şi când te-ai hotărât deja la o maşină, vei începe să aduni documentele necesare la achiziţionare unei maşini rulate în Bucureşti. Iată care ar fi cele mai importante şi esenţiale pentru orice tranzacţie fără stres:

Documente: Carte de înmatriculare, CIV, certificat ITP, istoric vehicul

Cartea de identitate a maşinii sau cartea de înmatriculare, talonul. În ea ai detalii esenţiale despre maşina, număr de înmatriculare, date fabricaţie, marca, model, număr identificare vehicul, VIN. Fără ea nu vei putea finaliza niciun fel de tranzacţie. 

Firma care se ocupă de comercializarea unor auto rulate București le va pune la dispoziţie imediat. Este bine să le parcurgi cu atenţie cartea de inmatriculare si talonul şi dacă suspectezi orice fel de modificări să eviţi imediat orice discuţie.

 • Certificatul de înmatriculare, CIV: Este emis de autoritatea responsabilă cu înmatricularea maşinilor, confirma faptul că vehiculul este înregistrat pe numele vânzătorului. Foarte important un aspect aici: datele din CIV trebuie să corespundă cu datele din cartea de înmatriculare.
 • Certificatul de inspecţie tehnică periodică, ITP: Nu cumperi nicio maşină rulată fără să îl vezi şi să îl analizezi cu mare atenţie. El este garanţia că maşina a fost pe la un service autorizat, că s-a realizat cu succes inspecţia tehnică periodică, deci ai siguranţă pe maşină şi pe funcţionarea ei.
 • Istoricul vehiculului: Ai nevoie de el ca să vezi totul despre accidente, despre reparaţii, dacă a fost furată maşina, ce probleme au fost şi cum s-au rezolvat. El se generează la cerere foarte uşor şi îl poate oferi orice fel de firma autorizată care vinde maşini auto rulate București.
 • Contract vânzare-cumpărare: Este nevoie de el şi se încheie uşor, el îţi permite să fii în legalitate când cumperi maşina rulată şi are detalii despre maşina, preţ de vânzare, condiţiile îndeplinite la vânzare.
 • Cartea de service sau foaia de parcurs: În document găseşti informaţii despre întreţinere şi reparaţii anterioare ale maşinii. Aşa vezi foarte simplu cât de bine a fost întreţinută maşina.
 • Asigurarea mașinii: Este foarte important să o ai, să vezi că este valabilă, că este încheiată la momentul cumpărării maşinii second hand București.

Declaraţii de impunere, dovada radiere evidenţă fostul proprietar, COC

 • Copie a actului de identitate vânzător: Chiar dacă este vorba de o firmă va există un reprezentant al acestuia şi copia actului de identitate sau date legate de firma respectivă vor fi garanţia unei tranzacţii legitime.
 • Declaraţia de impunere, găsită şi on-line: Ca să ai dovada că este cu toate taxele la zi plătite şi să ştii şi tu ce vei avea de plătit mai departe ca posesor al maşinii.
 • Certificatul de Conformitate pentru vehicul, COC: Atestă că maşina rulată are drept de liberă circulaţie şi că respectă standardele impuse la nivel european pentru producţia de autovehicule.
 • Dovadă de radiere din evidenţă a fostului proprietar: Ca să fii în legalitate şi să nu ai probleme legate de proprietate şi drept asupra maşinii.
 • Alte documente care atestă mentenanţa: Ai nevoie de documente care să ateste toate lucrările efectuate la nivelul maşinii. Orice dealeri auto Bucuresti le vor avea şi pe acestea şi ţi le vor pune la dispoziţie când eşti interesat de o maşină rulată din parcul lor auto.

Acestea sunt toate documentele de care vei avea nevoie ca să cumperi următoarea ta maşină rulată de la dealeri autorizaţi. Cere şi verifică fiecare act în parte, citeşte tot ce primeşti, compară datele şi detaliile, fii foarte clar în ceea ce soliciţi şi verifică întregul dosar care îţi permite să începi demersurile pentru cumpărarea maşinii.

Este de preferat să îţi cumperi maşinile rulate doar de la dealeri cu experienţă pentru a avea actele în regulă şi a putea cumpăra cât mai repede orice fel de maşină modernă rulată, de la cei mai buni producători de pe piaţă. Dacă nu ai documentele esenţiale puse la dispoziţie imediat vei evita respectiva firmă şi vei căuta un alt dealer de maşini rulate pentru o siguranţă sporită la încheierea tranzacţiei.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv22 de ore ago

Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare

Orice eveniment negativ din țara asta trebuie să aibă anumiți vinovați de serviciu, iar pentru majoritatea cazurilor cei care răspund...

Exclusiv22 de ore ago

Cam suspect “atacul” lui Nea Marcel la “industria pacanelelor”

Pe principiul ca “cea mai buna aparare e atacul”. Oare sa aiba legatura apararea asta a lui Ciolacu cu modul...

Exclusiv2 zile ago

Criminalii/torționarii/milițienii de la Secția 17 Poliție, așa cum au fost numiți de 2 săptămâni încoace, pot de astăzi să reacționeze public și să vorbească despre NEVINOVĂȚIA lor

Drama tânărului care se afla sub efectul a 5 substanțe psihoactive a fost generată de efectul drogurilor. Halucinații, stare de...

Actualitate3 zile ago

Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023

Alegerea anvelopelor potrivite pentru vehiculul dvs. nu este doar o chestiune de estetică sau de preț. Este o decizie care...

Exclusiv3 zile ago

MĂRUL STRICAT DIN PENTENCIARUL PLOIEȘTI – ZEUS! NEPRIHANITUL!!!

În dezvăluirile din articolul „TRIUMVIRATUL/Versiunea 2.0”  ă precizam la sfârșitul lui: „ Cu promisiunea că vom continua epopeea comisiilor de...

Exclusiv3 zile ago

Nu stăm să numărăm orele care au trecut de când ,,ministrul” Bogdan Despescu, chestor general cu 4 stele, a ,,ucis” fără să-și dea seama limba română

Nu putem, pentru că domnia sa a punctat niște lucruri ce ne-au facut să scormonim puțin achizițiile poliției, iar surprizele...

Exclusiv3 zile ago

Valer Kovacs – Polițistul avertizor, hărțuit din nou/”Se dorește aducerea mea la tăcere”

Valer Kovacs, polițist IPJ Timiș și lider de sindicat, care a vorbit public în mai multe rânduri despre problemele din...

Exclusiv3 zile ago

Un ofițer de poliție care și-a lovit soția, care a fost sub efectul a două ordine de protecție, nu mai poate fi lucrător control intern sub nicio formă

Suntem nevoiți să vă înștiințăm despre un caz, dacă nu nedeontologic, cel puțin grav, privitor la domnul comisar șef Ursache...

Exclusiv5 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P/”CONTINUĂM PROTESTELE!”

In timp ce alții deja s-au retras și s-au resemnat, Federația Polițiștilor de Penitenciare continuă seria protestelor vizând aplicarea integrală...

Exclusiv6 zile ago

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune/„De beți ce erau s-au urinat în curtea secției”/Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel/La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune. Petrecere în stil mare în sediul poliției din Nehoiu titreaza Stiri pe Surse...

Exclusiv6 zile ago

„Vă mulțumim pentru lecțiile de exprimare prin viu grai, domnule secretar de stat Despescu, pardon, domnule ministru!”

Am asistat la conferința de presă prezidată de către secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, de fapt de către...

Exclusiv6 zile ago

Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

Joi, Guvernul a aprobat o hotarare de guvern pentru creșterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată,...

Exclusiv7 zile ago

”Vă stăm la dispoziție cu întrebări la răspunsurile dumneavoastră…”/Tartorul MAI

Într-o funcție de secretar de stat e bine să nu stai mai mult de 4-5 ani, tocmai pentru că asta...

Exclusiv7 zile ago

Structurile  de criminalistică din Romania trec printr-un amplu proces de modernizare în această perioadă

Ramura bio-criminalisticii sau a geneticii judiciare, cum este ea cunoscută în limbajul de specialitate, se modernizează prin achiziția de către...

Exclusiv7 zile ago

Nu ne dam seama cum sprijina gimnastele si centrul cultural, activitatea de politie

Raspuns interesant de la CMDTA PLOIESTI! Sunt 56 medici pe functii de politist ( ofiter) si 46 asistenti pe functii...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!