Connect with us

Aveti un Pont

Se va investiga si modul in care fostul turnator al Securitatii, Manole, (cunoscut si ca academician si ,,guvernator” BNR) si-a acordat indemnizatie de pensionare de 95.000 de Euro, fără să se pensioneze?

Publicat

pe

Inteleg ca sefii jandarmeriei sunt pusi sub acuzare pentru uzurparea functiei pentru ca ar fi incasat ilegal sporuri pentru ore suplimentare in valoare de 80.000 de lei (16.326 Euro). Foarte bine. Este un bun inceput pentru procurori ca sa investigheze acum si modul in care fostul turnator al Securitatii, Manole, cunoscut si ca academician si ,,guvernator” BNR, care si-a acordat indemnizatie de pensionare de 95.000 de Euro, fără să se pensioneze. Așa cum am scris în 2 septembrie 2016, cu puțin timp înainte de a deveni public că Isărescu și-a creat legenda de guvernator BNR în baza calității sale de turnător al Securității dinainte de 1989:

Il va investiga Curtea de Conturi pe Mugur Isarescu pentru ca a incasat indemnizatia de pensionare fara sa se pensioneze?

Epopeea ascunderii veniturilor reale de către guvernatorul BNR, domnul Mugur Isarescu continua:

 1. In 2014, eram asigurati ca guvernatorul BNR nu castiga mai mult de 12.000 de Euro pe luna (da, recunosc ca i-am provocat pe #ceimaipresusdelege (a se citi BNR), atunci cand am spus, si am avut dreptate, in 2014, ca veniturile conducerii ASF, pe care le-am comunicat transprent, inca din mai 2013, prin comunicat de presa, sunt sub cele ale conducerii BNR. ,,Adevarul” salariului de ,,cel mult 12.000 de Euro pe luna, cu tot cu indemnizatii”, a durat 2 ani, pana a fi demonstrat ca nu este real. A mintit conducerea BNR prin acest mesaj? Pana cand nu voi vedea declaratia de avere pentru anul 2014, pe baza datelor comunicate in prezent, inclin sa cred ca am avut de-a face cu un neadevar.
 2. In urma cu mai putin de o luna, in 4 august 2016, guvernatorul BNR mima transparenta zicand ca are un venit salarial de 13.601 Euro/luna. Acest ,,adevar” a durat mai putin de o luna. Ieri, 1 septembrie 2016, in conferinta de presa đe la BNR, purtatorul de cuvant al BNR marturisea ca in fapt veniturile guvernatorului ajung la 16.000 de Euro/luna (net). Ceea ce a oferit o viata de 28 de zile ,,noului adevar”. A mintit conducerea BNR cand a declarat, prin Mugur Isarescu ca domnia sa castiga 13.601 Euro/luna? Pai daca acum zice ca are 16.000, sigur ca a mintit!
 3. ,,Noul adevar” – cel de ieri, a durat mai putin de 24 de ore. Intr-un demers de transparenta care merita aplaudat, Agentia Nationala de Integritate a publicat veniturile nete din 2015 ale guvernatorului Isarescu. Surpriza: 1.144.069 lei net. Adică 95.339 lei pe luna. La cursul mediu al anului 2015 (4.4450 lei/Euro), asta inseamna, rotunjit, 21.450 de Euro net pe luna. Deci ,,noul adevar” arata ca in fiecare luna din 2016, domnul guvernator a incasat, pe medie, inca 5.450 de Euro fata de cei 16.000 de Euro declarati. In total, 5450*12 luni = 65.400 de Euro. Oricum ai da-o, suma asta nu reprezinta indemnizatia de pensionare a lui Mugur Isarescu din anul 2015, daca privim chiar datele BNR. Intrucat domnul Isarescu a lucrat la BNR (mult) mai mult de 5 ani, iar potrivit BNR, angajatii care au lucrat mai mult de 5 ani, ar avea voie sa incaseze 10 salarii nete (ca bonus de pensionare – revin), pentru cele 10 salarii, domnul guvernator ar fi fost inditruit 42.727 lei (9500 Euro) * 10, adica 427.727 lei / 4,5 lei/Euro = 95.000 Euro. Deci fie salariul domnului Isarescu a fost taiat pentru ca nu si-a atins obiectivele de performanta, fie e ceva putred (in fapt veniturile care ar fi inclus inca 2 salarii +participatii la profit ar fi trebuit sa fie mai mari, sau domnul Isarescu si-a platit bonusurile pentru 2015 in 2016).

Deci, domnul Isarescu a incasat, FARA SA SE PENSIONEZE, o indemnizatie de 95.000 de Euro în anul 2015. De aici trebuie sa intervina Curtea de Conturi, care ar trebui sa se autosesize si sa il puna sa dea banii inapoi. De ce?

Pentru ca, in 4 august 2016, domnul Isarescu declara:

,,Nu am depus cerere de pensie la casa teritoriala de pensii si ca urmare nu mi s-a  calculat, nu mi s-a stabilit, nu am incasat pensie si nu s-a cumulat pensia cu salariul”

Și atunci, daca domnul Isărescu nici macar nu a depus cerere de pensionare, pe baza a ce i-a platit BNR, condusa de domnia sa, indemnizatia de pensionare? Pe baza varstei biologice? Pentru ca parea genul predispus la pensionare (intre noi, chiar nu pare). Nu pe baza dosarului inaintat pentru pensionare? Eu nu pot sa concluzionez decat atat: Mugur Isarescu si-a platit indemnizatia de pensionare fara sa se pensioneze,PENTRU CA A PUTUT. Ramane de stabilit de catre Curtea de Conturi daca acest lucru este legal, si daca nu cumva domnul Isarescu va trebui sa returneze BNR suma de 95.000 de Euro (plus penalitati) pentru ca incasat un drept care i se cuvenea doar daca se pensiona (si nu un drept de varsta de pensionare), dar in fapt, nu s-a pensionat. Intr-un stat de drept, opinia mea este ca domnul Isarescu trebuie sa aduca inapoi la BNR cei 95.000 de Euro, intrucat domnia sa a incasat banii FARA SA ISI INAINTEZE DOSARUL DE PENSIONARE, conform propriilor declaratii.

In continuare nu pot sa fac decat o judecata de opinie, pornind de la faptul ca BNR nu a comunicat CAND a incasat Isarescu cei 95.000 de Euro. A fost o tentativa de manipulare prin presa cum ca ar fi incasat suma intrucat nu era sigur ca va mai prinde un mandat de guvernator BNR. Aici apar semnele de intrebare:

 1. a) domnul Isarescu a implinit varsta de 65 de ani in data de 1 august 2014. Anterior, in 14 iunie 2014, domnul Isarescu fusese re-validat, anticipat, ca si guvernator al BNR. Deci domnia sa, daca nu intentiona sa se pensioneze si sa cumuleze pensia cu salariul (asa cum face Misu Negritoiu, care a incasat in 2015 venituri din salarii de la ASF de 708.932 lei (157.540 Euro/luna, respectiv 13.128 Euro/luna) plus pensie pentru 7 luni de 52.137 lei (11.586 Euro deci 1.655 Euro pe luna din pensie), nu avea niciun motiv sa incaseze suma dupa 14 iunie 2014. A incasat domnul Isarescu indemnizatia de pensie (in 2015) fara a se pensiona inainte de 14 iunie 2014? Daca a incasat-o dupa, explicatia ca nu ar fi intentionat sa cumuleze pensia cu salariul – NU MAI TINE, intrucat tocmai primise, anticipat, un nou mandat de 5 ani (la fel ca Bogdan Olteanu).
 2. b) are vreo reglementare speciala BNR care ii scoate la pensie pe membrii conducerii BNR cu 80% din media lunara a veniturilor din ultimele 12 luni? Pentru ca, in opinia mea, doar asa se explica faptul ca Mugur Isarescu s-a repezit la cei 95.000 de Euro. Incasand indemnizatia fara sa se pensioneze, domnia sa si-a facut un calcul rece, de bancher, astfel incat pensia sa i se calculeze la o valoare medie lunara a veniturilor de 21.450 Euro pe luna, si nu de 13.601 Euro sau 16.000 de Euro/luna. Daca exista aceasta prevedere, potrivit carora angajatii BNR, la fel ca alte categorii, nu tin cont de principiul contributivitatii si isi calculeaza pensia in functie de veniturile ultimului an (spre exemplu 80%), domnul Isarescu si-ar fi putut face un calcul prin care sa mai ciupeasca de la bugetul de pensii niste mii de Euro, in fiecare luna, pana la sfarsitul celor 117 ani pe care ii va trai, din care minimum 50 ca Guvernator BNR. Spre exemplu, daca pensia i s-ar fi calculat ca 80% din 13.601 Euro, domnul Isarescu ar fi avut pensie lunara de 10.880 de Euro. Daca s-ar fi calculat ca 80% din 21.450 de Euro, pensia domnului Isarescu s-ar fi majorat la 17.160 de Euro lunar), deci, domnul Isarescu ar mai fi ciupit de la bugetul de pensii, lunar, inca 6.880 de Euro, pentru tot restul vietii. In cazul in care BNR nu are vreo astfel de prevedere (regim special de pensii) si domnul Isarescu este un umil beneficiar al principiului contributivitatii, imi cer inca de pe acum scuze. Daca nu, nu imi cer scuze intrucat nu reies decat 2 variante:
 3. Domnul Isarescu a incasat cei 95.000 de Euro nelegal, fara sa se pensioneze, caz in care va trebui sa dea explicatii Curtii de Conturi;
 4. Domnul Isarescu a mai dorit sa ciupeasca de la bugetul public de pensii niste mii de Euro suplimentar, si asta in fiecare luna, pana la implinirea varstei de 117 ani (pana in 2067), din care macar 50 de ani sa fi fost guvernator BNR.

Toate aceste speculatii ar putea fi spulberate/confirmate daca:

 1. a) Guvernatorul si-ar publica toate declaratiile de avere din 2007 pana in prezent, sau daca ANI ar face acest lucru, compensand lipsa de transparenta a BNR;
 2. b) Guvernatorul ar declara public cand a incasat cei 95.000 de Euro, si de ce i-a incasat daca nu si-a inaintat dosarul de pensionare;
 3. c) BNR ar transmite defalcat structura veniturilor din 2015/2016 a Guvenratorului BNR;
 4. d) BNR ar face public sistemul prin care li se calculeaza pensia si efectul indemnizatiei de pensionare asupra pensiei.

Pana cand BNR nu va raspunde public la aceste 4 intrebari (iar in momentul in care va raspunde le voi publica deindata aici pe blog), nu pot sa trag decat o concluzie: daca nu este parte a aceluiasi mecanism nelustrat, functionarii Curtii de Conturi ar trebui sa investigheze CUM a incasat domnul Isarescu cei 95.000 de Euro ca indemnizatie de pensionare – FARA SA ISI FI INAINTAT DOSARUL DE PENSIE, dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

 

Aveti un Pont

Vă invit să lecturați această sinteză, iar dacă vă pasă de viitorul vostru vă propun să votați acel partid/candidat care va pune pe tapet această problemă GRAVISSIMĂ.

Publicat

pe

De

„STAREA NAȚIEI ÎN 2020”, DESCRISĂ PE SCURT ÎN 6 PUNCTE, AR PUTEA FI CEL MAI TARE SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALĂ. DAR NU VA FI!

MOTIVUL? CVASITOTALITATEA CANDIDAȚILOR APARȚIN UNUI SINGUR PARTID: P.C.V, PARTIDUL COMPLICITĂȚILOR VINOVATE!

CONCLUZIA:

„(…) libertatea economică pe care-am sperat-o nu s-a dovedit a fi decât o mutare a proprietăţii de stat în portofoliul unor entităţi private străine care mimează concurenţa!”

Am primit ieri un text, cu autor necunoscut, care descrie pe scurt și realist STAREA ROMÂNIEI ÎN 2020.

În ultimii 25 de ani am comentat, petiționat și luptat pentru reglementarea fiecărui aspect dintre cele 6 menționate aici, așa cum au mai făcut-o și alții, dar nu prea mulți, și-n mod vădit nu suficient pentru a bloca ATENTATUL REUȘIT ASUPRA SIGURANȚEI NAȚIONALE.

Vă invit să lecturați această sinteză, iar dacă vă pasă de viitorul vostru vă propun să votați acel partid/candidat care va pune pe tapet această problemă GRAVISSIMĂ.

Toți politicienii care nu vor discuta despre așa ceva, indiferent de sigla sub care candidează, să fiți convinși că fac parte din aceeași formațiune politică: PARTIDUL COMPLICITĂȚILOR VINOVATE – PCV, și nu merită votul vostru!

„1. COMERȚUL ROMÂNESC ESTE CONTROLAT DE ȘAPTE ENTITĂȚI: Auchan, Carrefour, Louis Delhaize Group(Cora&Profi), Schwarz Gruppe(Lidl&Kaufland), Metro AG, Coop(Selgros) şi Royal Ahold(Mega Image). Oricum am da-o, cam tot ce se vinde prin ţară trece pe la aceste mega companii. În prezent ele controlează aproape tot ceea ce mâncaţi şi beţi, detergenţii pe care-i folosiţi, dar şi o mare parte din îmbrăcămintea pe care o purtaţi, multe dintre electronicele pe care le aveţi în case s.a.m.d.

Ganditi-va daca se hotarasc sa inchida , nu avem alternativa ,,FARA SIGURANTA NATIONALA“  ( ne dam in cap pentru un kg de zahar ).

O concentrare de asemenea proporţii e greu de înţeles din perspectiva securităţii naţionale. E clar că domeniul a fost lăsat voit nereglementat pentru a le permite marilor rechini europeni să acapareze tot, lăsându-ne practic în voia vântului. Acesta este motivul pentru care comerţul autohton e sugrumat, iar grosul profitului se duce la marile lanţuri. Practici comerciale incorecte, achiziţii după bunul plac, creşterea nesustenabilă a importurilor şi multe altele sunt efectul direct al prezenţei pe piaţă a acestor veritabile lipitori către care se duc o bună parte din banii românilor. Partea proastă e că acum e atât de târziu încât nu-mi dau seama ce s-ar mai putea face. Asta pentru că, în cazul în care companiile menţionate decid să părăsească România – supărate de vreo decizie pe care-o percep negativă – pot declanşa o foamete mai ceva decât pe vremea lui Ceauşescu.

 1. LAPTELE PE CARE-L BEȚI DIMINEAȚA, brânza din farfurie, iaurtul şi celelate specialităţi vă sunt oferite de doar cinci companii: Lactalis(liderul absolut al pieţei autohtone), Olympus, Danone, Friesland Campina, Hochland Romania. În afara acestora, restul fac figuraţie. Fermierii români produc anual 5 miliarde de tone de lapte, dar de procesat nu se procesează decât a patra parte. De ce, e simplu: telemeaua pe care-o mâncaţi dimineaţa se face în Polonia, caşcavalul afumat e adus din Germania s.a.m.d.

Un alt domeniu în care bravul Consiliu al Concurenţei a declanşat anchete din care a rezultat că totul e OK.

 1. COMBUSTIBILUL PE CARE-L FOLOSIȚI LA MAȘINĂ provine de la doar trei producători. Asta în timp ce monopolul extracţiei de petrol e deţinut de OMV.

La Revoluţie, România avea zece rafinării, şi procesa aproximativ 34 milioane de tone de petrol. Nu aveam capacitatea să consumăm atâta petrol, dar planul de dezvoltare prevedea că, la un moment-dat, se va ajunge la această capacitate. Aşa că, până să ne dezvoltăm, exportam în draci în Occident carburant rafinat aici. Acum am mai rămas cu doar trei rafinării, iar necesarul de combustibil îl importăm.

Am ajuns mai rău decât iranienii din vremea lui Ceauşescu: ei ne dădeau ţiţei contra tractoare, ciment s.a.m.d.

Noi acum pompăm petrolul autohton până la rafinăria OMV din Viena pentru a importa produse petroliere finite. Asta în timp ce rafinăriile noastre au fost date la fier vechi.

 1. GAZUL CU CARE VĂ ÎNCĂLZIȚI e furnizat de Romgaz (slavă Domnului, încă aparţinând statului) şi de omniprezentul OMV.

În afara lor mai sunt doar ruşii prin cozile de topor de prin Elveţia.

 1. GRÂUL ROMÂNESC este colectat şi depozitat de o mână de companii care, după dorinţă, pot creşte sau scădea preţul fără nicio problemă. Ei controlează exportul şi tot ei fac falsele importuri. Variaţia preţului pâinii de la raft ar trebui să vă pună pe gânduri, dar întrucât ei sunt invizibili, de-aceea vi se pare că toată creşterea e un blestem. Poate o fi, dar unul fabricat cu atenţie.
 2. BĂNCILE ȘI BANII VOȘTRI.

Ştiaţi că sunteţi obligaţi ca orice tranzacţie de peste 5000 EUR s-o faceţi prin intermediul băncilor? Probabil nu vi se pare exagerat, doar salariul/pensia vi le încasaţi aproape obligatoriu prin intermediul băncii şi tot acolo vă păstraţi banii. Aşa e că nu e nimic în neregulă? Oare? V-aţi gândit totuşi că avem de-a face cu un cartel format din câteva bănci şi că pe această piaţă statul mai are undeva sub 5%? Că aceste „plăţi obligatorii” vin la pachet cu tributul obligatoriu pe care trebuie să-l plătiţi băncilor sub forma diverselor comisioane? Nu-i totuşi ciudat că banul, un monopol al statului, devine prin această cartelizare o chestiune strict privată şi controlată din afara ţării? Probabil acum înţelegeţi de ce Guvernatorele e atât de scump la vedere şi alege să ignore audierile solicitate de comisiile parlamentare.

Sunt doar câteva exemple pe care vi le-am dat şi care ar trebui să vă tragă un semnal de alarmă. În realitate, „libertatea” economică pe care-am     sperat-o nu s-a dovedit a fi decât o mutare a proprietăţii de stat în portofoliul unor entităţi private străine care mimează concurenţa. Şi dacă statul mai avea milă în ceea ce priveşte preţurile, privaţii optimizează în draci profiturile, făcându-vă să scoateţi cât mai mulţi bani din buzunare.

De asemenea, cei care-au acaparat economia produc daune iremediabile ţării întrucât, în locul producţiei interne preferă importurile, destabilizând astfel şi contul curent, dar şi piaţa forţei de muncă.

Atunci când vă întrebaţi de ce ne-a plecat din ţară atâta amar de forţă de muncă, uitaţi-vă cu atenţie spre cei cărora le-am amanetat economia.

De asemenea, dacă vă îngrijorează creşterea gradului de îndatorare al ţării, daţi un ochi în farfurie şi conştientizaţi că eticheta frumos colorată şi otrăvurile dichisite le luaţi din import, alimentând astfel deficitul de cont curent şi, automat, influenţând gradul de îndatorare. Şi nu doar propria sănătate o distrugeţi consumând fake-urile acelea penibile, ci şi sănătatea economică a ţării. Realitatea e că suntem captivi, iar libertatea ne-am vândut-o pe nimic atunci când urlam că ne-am luat-o înapoi.      N-am luat de fapt nimic altceva în afara iluziilor!” (dacă autorul își va revendica analiza, îi voi menționa aici numele și alte detalii despre experiența ce i-a permis această analiză corectă și oportună, alături de un “BRAVO PENTRU ATITUDINE ȘI CURAJ!”, pe care i-l transmit din suflet!)

 

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Ciolacul catre Orban: “Premierul va fi de la PSD”/Tariceanu: “noi de la Proromania….”

Publicat

pe

De

Ciolacul catre Orban: “Premierul va fi de la PSD”

M-am tavalit pe podea razand si vazand promisiunea de reconfirmare pe care Ciolacul i-o face Orbanului. Pai, Marcele, care e stirea? Si premierul actual, baietelul de securist Orban, e de la PSD pentru urmatoarele motive:

 1. V-ati dat (iar) jos guvernul ca sa il numiti pe Orban;
 2. Cand a trecut – din greseala, motiunea de cenzura din primavara si peneleu a venit cu premier desemnat si fugar o persoana nevertebrata – Florin, voi de la pesedeu l-ati votat tot pe Orban (mai multi decat cei de la peneleu). Fara voi – Orban era respins, deci Orbanul e premierul vostru, Marcele, al noului pesedeu.
 3. Motiunea de cenzura din toamna v-a murit la intrare, ca sa iti ramana, Marcele, premier Orban al tau.

Deci Orban e in primul si in primul rand premierul mai degraba al vostru, al noului pesedeu, voi demonstrand ferm ca va plac baieteii de securisti. Deci, Eu as privi mai degraba ca stire o promisiune ferma a ta, Marcele, ca Presedintele PSD va fi de la PSD. p.s. ai terminat cu doctoratul la SRI Marcele? Omar ar fi tare suparat daca ai renunta asa, pur si simplu… Chiar asa Marcele, sa ii juri public credinta Orbanului?

Prin 2009, cand lucram la The Money Channel, in emisiunea – The Money Show analizam contrele pe buget. Pentru pastrarea echilibrului, luam invitati si de la peneleu si de la pedeleu si de la pesedeu. In timp ce eu intervievam in direct (invitat in studio si telefoane), producatorul meu Adrian incerca sa ia reprezentantii partidelor principale. La un moment dat, imi spund in casca – ai si pesedeul, ia-l repede ca nu poate sta mult. Si spun imediat pe post: in legatura directa cu noi se afla acum, de la PSD (Adrian nu imi spusese si numele), moment in care Adrian imi spune si numele. Completez “in legatura directa cu noi, de la psd se afla…”….. vai… ce reactie am avut de la reprezentantul pesedeului…. “va rog, putin respect, sunt vicepresedinte PSD nu de la PSD”. Mi-am cerut scuze in felul meu si am reformulat: “in legatura directa cu noi se afla, chiar acum, domnul … vicepresedinte PSD”.. cu greata. Ulterior, “vicepresedintele” care tinea atat de mult la calitatea lui, a plecat din pesedeu si a candidat sau a detinut functii de conducere in numeroase alte partide… in esenta, am considerat tot timpul ca atunci cand am spus “de la psd” s-a manifestat instinctul meu fata de calitatea persoanei respective… iar timpul mi-a dat dreptate…. Asa si acum Ciolacul: “premierul va di de la PSD”. Exact! Si Orban este de la PSD, intrucat nu ar fi existat ca premier daca ciolacii de la pesedeu nu erau complici cu orbanii de la peneleu, in specularea economica a pandemiei. Cat de greu i-ar fi fost Ciolacului, daca nu ar fi aratat dispret pentru propriul partid in care a foat cocotat presedinte, sa zica: “urmarorul premier va fi DIN PSD” si nu da la PSD? Pentru ca este evident ca si pe Ciolacu il marioneteaza aceiasi care il marioneteaza si pe baietelul de securist, Orban. Cu opozitia in mod clar mimata, cu puterea in mod clar incompetenta (fripturistii care au confiscat ideea “noului” de la USR in mod real nu conteaza cu actiunile lor blambece si cu baieteii lor de securisti cocotati pe functii”, am puternicul sentiment ca Romania este indreptata spre disolutie totala. Rad inca si acum, cand citesc si declaratia lui Tariceanu: “noi de la Proromania….”, dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Strănută Murad, face Rareș COVID pe loc!/Cine l-a pus pe Rareș Bogdan cu botul pe labe!

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Cu doar o zi înainte de moțiunea de cenzură împotriva ”guvernului meu”, Rareș Bogdan ștergea pe jos cu Ludovic Orban și cu alți lideri liberali apropiați de premier, așa cum nici măcar nu a îndrăznit vreodată ”ciuma roșie” barem să viseze! Era un atac de o duritate rar întâlnită vreodată chiar și între cei mai mari rivali politici, semn clar cel puțin pentru inițiații sistemului că astfel Rareș Bogdan forța proclamarea propriei hegemonii asupra Partidului Național Liberal și a guvernării deopotrivă. Ce-i drept, la acel moment Rareș Bogdan era ”inflamat” mai mult decât oricând de recunoașterea publică, de către chiar cei mai apropiați oameni ai săi, a ”loviturii” în care dezvăluiam că ”mizeria” de la ziua fetiței sale era opera oamenilor generalului Pahonțu, cei care nu doar că i-au filat astel familia, dar și au oferit tot sprijinul logistic necesar detonării acestui subiect. Și asta la prea puțină vreme după viralizarea imaginii cu șprițul din biroul lui Ludovic Orban de la Palatul Victoria, pentru a nu îl avertiza serios pe Rareș Bogdan că încă mai are de tras până ce va reuși să își impună supremația totală printre ceilalți oameni ai președintelui…

Șoc pentru Murad : N-a venit nimeni să-i ”pună la punct” pe polițiștii care l-au anchetat!

Oricum războiul dintre ”oamenii președintelui” a continuat în ciuda relativei stabilități guvernamentale asigurate atât de perpetua stare de alertă, ce-i drept, dar mai ales de debilitatea social-democraților de a declanșa vreo operațiune politică mai de Doamne Ajută. Iar odată cu apropierea alegerilor locale, războiul risca să devină deja unul total, mai ales după ”propunerea indecentă” pe care Rareș Bogdan i-a făcut-o lui Ludovic Orban, așa după cum titram ”lovitura” din 20 septembrie. Atunci când dezvăluiam că ”tot mai mulți lideri liberali rămași loiali premierului i-au cerut acestuia să nu mai tolereze jocul dublu al vicepreședintelui Rareș Bogdan. Mai ales că se apropie vertiginos și marea confruntare din Partidul Național Liberal. Pentru că după trecerea localelor, indiferent de scorul obținut de PNL, vor trebui întocmite și avizate listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Și astfel premierul va trebui să decidă dacă va accepta sau nu propunerea indecentă a lui Rareș Bogdan.

Se știe, Iohannis nu uită și nu iartă!

Cel care, după cum susțin surse tot mai surescitate informativ din imediata apropiere a lui Ludovic Orban, ar fi transmis cu mantă că nu se va arăta interesat de șefia Guvernului… Dar asta doar dacă Orban va înghiți lista pentru europarlamentare propusă de Rareș Bogdan! Sau cel puțin o mare parte din ea…” Și iată că lista PNL pentru europarlamentare este gata, avizată și depusă la BEC… Și nu numai că nu vorbim de ”lista lui Rareș”, dar nici măcar unul dintre numele pe care acesta a încercat să le impună prin ”șantajul emoțional” al boicotării propriului partid nu se regăsește pe ea! Semn clar că, de această dată, Rareș Bogdan a mers prea mult cu ”tupeul obraznic” folosit pe post de teslă împotriva oamenilor care totuși l-au făcut europarlamentar. Ceea ce era oricum deja prea mult pentru unul care nu știe nicio limbă străină, de zic restul europarlamentarilor străini că s-a întors EBA la Bruxelles, atunci când ține vreun discurs Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan nu se mai umflă la Ludovic Orban

Cel care în contul propriilor combinații cu un Mohammad Murad în jurul căruia se strânge acum lațul mai mult decât oricând și-a permis chiar să se șteargă undeva cu indicațiile unui Klaus Iohannis preocupat ca PNL-ul și doar PNL-ul să preia de la ”ciuma roșie” ultima redută semnificativă, cea de la Constanța…

I-a mâncat Rizea limba…

Cu doar o zi înainte de un vot oricum complicat la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, Rareș Bogdan declanșa un atac nepermis chiar și pentru un copil răzgâiat al partidului, cum s-a manifestat acesta de la înfierea sa politică de către liberali. ” Îl avertizez public pe Ludovic Orban; transferuri mizerabile de oameni; îl voi ataca furibund pe orice lider PNL; nu există o chestiune mai gravă pentru democrație; cel mai josnic trafic de persoane; trafic de sclavi” au fost doar câteva din ”răngile în dinți” pe care Rareș i le-a administrat propriului guvern. Și încă într-un moment atât de delicat.

A nimerit Cristian Rizea ”călcâiul” lui Rareș?

Iar ”paranoia” – că este totuși mult spus încrederea în sine! – a lui Rareș Bogdan era atât de nestăvilit, încât acesta încheia apoteotic : ”Îl voi ataca furibund inclusiv pe Ludovic Orban. Îl avertizez… Am tăcut mai mult decât era cazul, am încercat să fiu un soldat disciplinat. Nu va face oricine ce vrea în PNL, decât dacă își asumă criticile mele! Poate voi candida la parlamentare”. Iar pentru ca ”aroganța” să fie deplină, Rareș Bogdan îi arăta lui Orban ”pisica” listelor PNL pentru parlamentare tocmai la Antena 3! Iată însă că la definitivarea listei PNL pentru parlamentare, liderii liberali nu ”și-au asumat criticile” lui Rareș Bogdan! Iar cu toate aceste, Rareș Bogdan nu mai scoate nici măcar un ”mieunat” de protest. De zici că i-a mâncat peste noapte pisica limba. De fapt Cristian Rizea… Cel care s-a ”spovedit” cu subiect și predicat că Mohammad Murad ”spală bani negri pentru Hezbollah”. Și că de asta ar fi vrut de fapt să pună mâna pe Primăria Constanța sau barem pe cea din Mangalia, ca să ”aibă acces” la porturile de acolo…

Au zăngănit cătușele…

Nici că se putea un calcul politic mai pragmatic pentru liberali decât să smulgă de la rivalii politici pesediști principalul bastion al acestora, Primăria Constanța. Numai că pe ”prietenul liberalilor” l-a apucat gura pe dinainte că el unul vrea musai să candideze tocmai la Primăria Constanța! Mai mult decât atât, în ciuda tuturor rugăminților – cel puțin într-o primă fază – de a nu compromite astfel aiurea șansele reale ale liberalilor de a prelua Primăria Constanța, Murad a făcut-o și mai ”pe nebunul”… Astfel că a fost nevoie de o ieșire publică fără precedent a lui Klaus Iohannis, prin care șeful statului să își exprime susținerea totală pentru candidatul oficial al Partidului Național Liberal la Primăria Constanța. Numai că Murad a mutat circul la Mangalia, acolo unde Rareș Bogdan s-a descalificat definitiv ca și om de echipă- ce să mai spunem de ”soldat disciplinat” – după ce a declarat că el unul nu îl va susține în campanie pe candidatul propriului partid. Sub motivul ”de grădiniță” că acesta ar fi contracandidatul prietenului său!

A urmat o campanie în care Mohammad Murad s-a suit cu picioarele pe toate criteriile unei campanii principiale, totul culminând cu chiar ziua votului. Atunci când în portbagajul mașinii de staff a lui Murad s-a găsit o importantă sumă de bani, zeci de mii de euro despre care ”doctorul” a declarat în cele din urmă în fața procurorilor că ”erau pentru a doua zi, să se ia o mașină din Germania”. Până la această nouă batjocorire a procurorilor însă oamenii legii au trebuit să îndure multe în acele ore în care Mohammad Murad încingea telefoanele chiar sub ochii lor. Iar în ”cercul” acestuia se afișau deja rânjete de satisfacție că ”gata, s-a vorbit la București și îl saltă și pe șeful Poliției și se fac dosare și la toți polițiștii care au oprit în trafic mașina lui Mohammad”. Numai că din toate aceste presiuni a rămas doar ”zăngănitul de cătușe” cu care erau timorați oamenii legii. Atâta doar că, între timp, datele problemei s-au schimbat radical. Mai ales după ce s-au convins și unii că, într-adevăr, sistemul iubește trădarea… Numai că de ”trădători” sunt deja sătui adevărații băieți deștepți, la câți ”pensați” au deja puși la uscat în podul sistemului…

Strănută Murad, face Rareș COVID pe loc!

Deja de acum până și ”mesianicului” Rareș Bogdan ar trebui să îi fie clar că, oricât de bun prieten i-ar fi Murad, de a făcut pentru el contra propriului partid la locale, acum că între timp ”s-a udat pe pantofi” s-ar putea să se mai altereze camaraderia dintre ei. Mai ales că, strâns deja cu ușa dosarelor și dezvăluirilor deopotrivă, Mohammad Murad se confruntă la rândul său cu șocul din ziua alegerilor. Atunci când uite că nu a mai venit nimeni de la Bucuerști să îi salte pe polițiștii și procurorii care și-au făcut treaba! Și a mai pierdut și alegerile pe persoană fizică… Înfrângere care i-ar putea nemulțumi pe investitorii din spatele acestuia, mai ales dacă Rizea știe chiar mai multe decât a spus deocamdată! Astfel că acum Murad pare a avea tot interesul să facă ”hora cât mai mare”. Iar dacă Mohammad Murad strănută, atunci chiar că Rareș Bogdan nu doar că strănută, dar face și COVID pe loc! Astfel că, în ultimele zile cel puțin, noua strategie a ”prezidențiabilului” Rareș Bogdan pare să fie doar ”ciocul mic și joc de glezne”…

 

Citeste in continuare

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont9 ore ago

Vă invit să lecturați această sinteză, iar dacă vă pasă de viitorul vostru vă propun să votați acel partid/candidat care va pune pe tapet această problemă GRAVISSIMĂ.

„STAREA NAȚIEI ÎN 2020”, DESCRISĂ PE SCURT ÎN 6 PUNCTE, AR PUTEA FI CEL MAI TARE SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALĂ....

Aveti un Pont3 zile ago

Editorial/Epidemia omoară oamenii sau „democrația”?/In plin „JIHAD” la PNL Prahova se utilizeaza varianta „EBa” la alegerile parlamentare: Mihai Apostolache

Voturile prahovenilor sunt tratate, din nou, cu partea „dorsala” de catre PNL Prahova! Asa se procedeaza cu nemaurile, nu se...

Aveti un Pont4 zile ago

IN GUVERNAREA PNL, IN PRAHOVA – GOLANI CHELIOSI SI INTERLOPI TRANSMIT MESAJE, PROBABIL, PUSE „IN GURA” EDILULUI (NOU ALES), DE SCHIMBARI IN CADRUL UNOR INSTITUTII DE SIGURANTA NATIONALA

Nu credeam să existe atîta golănie în Poliție! Si, inca nu cred! Cred ca exista cheliosi – interlopi, (chiar puscariasi...

Aveti un Pont5 zile ago

Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în Parlament căci e perioada liberalismului ăla normal, educat și meritocratic (I)

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si...

Exclusiv7 zile ago

Guvernul PNL = Guvern CRIMINAL

Pentru vremelnicii care conduc astăzi Romania, luați o foaie de hârtie și notați. Cea mai mare CRIMĂ pe care o...

Exclusiv7 zile ago

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si pe locul I, un MINISTRU DE JUSTITIE care incalca legea/Cel de pe locul II va avea parte de o atentie „deosebita” din partea ziarului „Incisiv de Prahova”/In curand

Chiar ne-am „saturat” sa fim luati de „prosti”… Organizația PNL Prahova condusă de senatorul Iulian Dumitrescu, ajuns acum președinte al...

Aveti un Pont7 zile ago

Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot/E un comunist, urăște alegerile și democrația/Cică e și foarte petrecăreț, îi plac mult cluburile, nunțile, botezurile, manelele, astea de distracție/Participă zi de zi, noapte de noapte, la pelerinaje și slujbe

Eram puțin îndoită, dar acum m-am convins: Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot. E un comunist,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise nu exista in Legea nr 55/2020/Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Incisiv de Prahova lanseaza, in curand, o platforma in care toti jurnalistii locali si/sau din presa centrala, toti „formatorii de opinie” si/sau toti detinatorii de site-uri sa isi dovedeasca „capacitatea” de formatori de opinie si sa prezinte diplomele reale obtinute care ii recomanda

Fiecare om e un „critic”. Viata e plina de „complimente surprinzatoare”, remarci dure, momente de „constienta de sine si de...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii!

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Breaking News/Alegeri parlamentare 2020/Bataie pe ciolan, in PNL/Surse: Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe pozitia numarul 1 la Senat in Prahova

Alegeri parlamentare 2020. Este tensiune mare în PNL. Liderii de filială fac pelerinaj la Ludovic Orban, pentru a-şi impune pe...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Asemanarile dintre Gheorghe Ciuhandu, Constantin Boşcodeală, Gheorghe Anghel si Andrei Volosevici/Fapte penale identice dar solutie a instantei diferita doar in cazul primarului PNL reales – Andrei Volosevici?

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost găsit vinovat de abuz în serviciu de către Curtea de Apel Timișoara...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Oare nu ii spune nimeni acestuia din imagine ca nu exista lege pentru o astfel de masura de protectie sanitara?

Oare nu ii spune nimeni acestuia din imagine ca nu exista lege pentru o astfel de masura de protectie sanitara?...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Chiar nimeni nu ii spune ca aceasta hotarare intra sub incidenta penala a abuzului in serviciu intrucat nu este prevazuta aceasta masura de sanatate publica/individuala nu este prevazuta de lege, astfel cum prevede Constitutia Romaniei!

Arafat decreteaza dar fara a preciza legea aplicabila ca in cazul exitentei unei incidente de 3 la mie a cazurilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Citu care a girat numirea lui Baranga in functia de presedinte al ONPCSB ar trebui anchetat penal pentru semnare unui act oficial in acest sens!

Citu care a girat numirea lui Baranga in functia de presedinte al ONPCSB ar trebui anchetat penal pentru semnare unui...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!