Connect with us

Aveti un Pont

Povestea lui Nicusor Dan sau cum pierd rezervistii mereu in fata activilor

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Candidatul Nicușor Dan se îndreaptă furtunos spre a treia înfrîngere consecutivă la primăria generală, cu o zestre de doar 2,5% procente în fața Gabrielei Firea în ultima săptămînă și supus, totodată, unor atacuri sistematice din mai toate direcțiile. O înfrîngere care va pune capăt definitiv, în mod normal, ambițiilor sale administrative. Dar, chiar așa, o fi avut vreodată Nicușor o ambiție reală? Sau vorbim aici de ambițiile unor grei din servicii care constată, de la o vreme, că le mergea mult mai bine politica pe cînd erau activi decît acum, cînd sunt doar rezerviști?

Povestea lui Nicșor Dan:

Perioada ”Cavalerul singuratic fără de prihană”.
Pe la finele primei decade a anilor 2000, Nicușor Dan e lansat pe piață drept luptător pentru salvarea Bucureștiului, a vestigiilor sale istorice, a naturii, a cetățenilor etc, în fruntea unui ONG, ”Asociația Salvați Bucureștiul”.
Vorbește de două direcții de acțiune: modificarea legislației și acțiuni în instanță. ”Acum asteptam ca o mare casa de avocatura sau niste tineri avocati inimosi sau o entitate care poate sa ne acorde asistenta juridica sa ne-o acorde si sa incepem ceva de genul a 10 procese. Doua le-am pornit deja” anunță el, prin ianuarie 2009.
Două bizarerii, deja: mulți se întreabă dacă noul cavaler a avut vreodată serviciu și unde anume, a doua, cum să începi lupte în instanțe și abia apoi să faci apel la sponsori de procese?
O chestiune mai actuală azi ca oricînd: cine a susținut financiar de-a lungul anilor, sutele de procese ale lui Dan cu administrațiile ori cu firme private de top, procese extrem de costisitoare?

Știm că în campania din 2012, cînd a candidat ca independent, anti-politicieni(”primul dușman e clasa politică”), în general anti-sistem, l-a susținut, între alții, firma de advertising Papaya, condusă de Robert Tiderle și niște donații de vreo 50.000 de euro de la binevoitori, zice el. A luat doar vreo 70.000 de voturi la primărie, 9%, și a ratat și consiliul general.

Dar premisele erau bune.

În 2015, cavalerul singuratic e reprogramat să devină liderul local.
Nu mai merge cu luptele solitare, trebuie trecut la pasul următor: lider de partid. Anunțul era făcut de Nicușor de mai multă vreme, în iulie 2014, după ce în 2012 decreta că nu e interesat de politică și mai ales de parlament.
Greu al naibii, însă, cu clauza de 25.000 de semnături și filiale în 18 județe minim.
Și atunci, se produce un miracol: în februarie 2015, la scurt timp după ce Iohannis ajunge președinte, cu marele sprijin al lui Florian Coldea, bossul SRI, CCR dă cîștig de cauză unui partid de sertar și decide că o formațiune politică se poate face cu doar 3 membri.
Drum deschis lui Nicușor să facă din ONG-ul lui partid local, Uniunea Salvați Bucureștiul, după ce dăduse asigurări publice că numele acestuia nu va conține numele capitalei (”el va avea un nume în care nu vor apărea cuvintele „partid“ și „București“”).

Declarativ, pretinde că nu e interesat decît de București: ”Am venit cu o echipă care s-a format din mers, cu un proiect pentru București pe care l-am propus în 2012, îl vom îmbunătăți semnificativ până în 2016. Pentru moment, nu avem un proiect pentru alte localități”. Și mai transmite, oarecum surprinzător ”Eu însumi nu sunt un ecologist”. (interviu Revista 22)
În vara lui 2015 depune actele pentru înființarea USB. Lansarea oficială are loc, simbolic, în fața sediului DNA.
La începutul lui 2016, relația cu PNL devine complicată: negocieri în numele dreptei pentru un candidat comun la București, anti-PSD, dublate de certuri vehemente cu același partid.
USB și PNL nu se înțeleg, finalmente, și încep să se trosnească. ”Oamenii de care vă vorbeam, care în momentul de faţă spun că ne votează pe noi, nu vor să audă nici de o înţelegere nici cu PNL, nici cu PSD. Din respect faţă de alegătorii noştri nu am vrut să facem o înţelegere preelectorală cu PNL” declamă Nicușor.
Cătălin Predoiu, liderul PNL București, îi dă replica: ”Nicuşoare, încearcă să ataci PSD-ul, nu-ţi va cădea limba, cel mult ceva sprijin! Schimbă-ţi firea!”.
Încet-încet, dinspre PNL apar insinuări ori acuzații explicite că Nicușor Dan are un blat cu candidata PSD, Gabriela Firea.

În plus, Vasile Blaga, un expert al campaniilor electorale, face o observație extrem de interesantă: Nicușor Dan cel sărac și cinstit are o campanie a partidului său cu costuri cît ale celorlalte partide la un loc.
De unde bani?
Predoiu mai face o dezvăluire interesantă:

”Proiectul USB nu este pentru Capitală, este un proiect construit pentru parlamentare. Ni s-a spus clar acest lucru. La un moment dat am spus că e posibil ca, mergând în paralel, să ne oprim reciproc. Și mi-a dat un răspuns deconcertant. A spus Nicușor Dan că nu ține neapărat să fie Primar General.”

Aparent, pare un lucru stupid.
Dar evenimente ulterioare confirmă.
Pentru că venise vremea ca liderul local să devină greu național.
Încă din seara alegerilor, Nicușor Dan anunța transformarea salvării Bucureștiului în salvarea României. Nu cîștigase primăria Capitalei, nici consiliul general ori cele locale, dar scosese un scor excepțional, totuși, și care îngropase efectiv PNL.
Numai că, ce să vezi? Partidul USR fusese înființat discret încă din martie 2016, cu cîteva luni înainte de alegerile locale și de anunțul lui Dan.

Ce voia noul partid?

Nicușor Dan: ”Vrem ca guvernul să depindă de mandatele din Parlament ale USR, să impunem lucrurile pentru care am luptat și să fim o sperietoare că, dacă nu îndeplinește programul, poate pierde mandatul. Nu vrem funcții sau să formăm o majoritate în care se negociază funcții, vrem să influențăm guvernarea”.

Interesant.
Partidul conceput din start să fie doar o balama între marile partide.
Nu vrea totul. Vrea doar un loc la masă.

Și mai interesant: noul partid nu mai e preocupat de îmbunătățirea legislației în privința construcțiilor, de salvarea parcurilor, de prezervarea mediului ori a clădirilor de patrimoniu, de sistematizarea marilor orașe, de Roșia Montana, de sănătatea locuitorilor lor șamd.

Noul partid are o idee fixă: anticorupția.
USR nu e replica la scară națională a USB, ci cu totul altceva. De altfel, lansarea USB în fața DNA nu fusese întîmplătoare.
Un partid netransparent, fără doctrină, fără statut, multă vreme, cu congrese ținute cu ușile închise, cu tensiuni interne perpetue, abia ținute în frîu. Un partid ai cărui mari sponsori vin din zona IT și a comerțului on-line, domenii atent controlate la noi de serviciile secrete.

În paralel, se înmulțesc acuzațiile că USB/USR e creația serviciilor secrete, mai precis a SRI.

Victor Ponta spune că USR e partidul serviciilor. ”Sistemul nu mai are încredere nici în PSD, nici în PNL, şi atunci şi-au făcut partidul lor. De ce nu vă uitaţi la programul lansat de USR? Aţi văzut ceva despre drepturi şi libertăţi fundamentale acolo? Nu. Aţi văzut ceva despre reducere bugetului să zic la SRI sau la SIE?” afirmă el, retoric.

”Oare acum, oamenii din Uniti Salvam isi dau seama cat de penetrati au fost de servicii? Isi amintesc cum au alergat dupa semnaturi in 2012? Rememoreaza cumva cum domnul Nick a jucat atunci? Intelegem oare azi ca miza majora a serviciilor este ca domnul Nick sa iasa? Ceva, nu conteaza ce… Dar sa iasa?” scria pe Facebook colonelul în rezervă Daniel Dragomir, fost șef în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere a Terorismului. ”Si acum, in linistea ultimei saptamani, intelegem cum „unii” au jucat demult, de prin 2011, cu domnul Nick si au eliminat tot (Busoi, Orban… Predoiu nu se pune, el se auto-elimina la ordin). Batalia la Bucuresti, dupa o strategie total cretina a serviciilor de a juca la alegerile locale, este fundamentala” mai puncta Dragomir.

Afirmația lui Dragomir era terifiantă, rezulta că serviciile, mînă în mînă cu DNA, încercaseră să-i facă potecă pe dreapta lui Dan eliminîndu-i contracandidații liberali periculoși. În frunte cu actualul premier Orban.
Ghinion, a cîștigat stînga.
Elena Udrea afirma, la rîndul ei ca Dan ”este conducatorul partidului Sistemului, vehiculul politic special creat pentru a baga in Parlament toti acoperitii serviciilor secrete”.

Dar cel mai des era invocat numele lui Florian Coldea, temutul șef operativ al SRI, care și-ar fi creat propriul partid cît încă avea puterea absolută în mînă.
O spun, pe rînd, Cozmin Gușă, Cristian Rizea, Dan Andronic, Alina Mungiu și mulți alții, politicieni ori jurnaliști. Greul pesedist Miron Mitrea, specialist al marilor campanii, o spune și mai direct: USR a fost creat cu un soft importat de Coldea din SUA.

În decembrie 2016, USR a administrat a doua lovitură năprasnică partidului lui Klaus Iohannis, PNL înregistrînd un scor dezastruos în alegerile parlamentare, deși avea președintele țării drept locomotivă și un guvern condus de Dacian Cioloș ca organizator al alegerilor.

La cîteva zile după dezastrul PNL, Klaus Iohannis anunța, sobru și sumbru, trecerea lui Florian Coldea în rezervă, fără a-i acorda a patra stea de general la despărțire și fără a rosti măcar cîteva cuvinte bune despre el.
Coldea plătea pentru upercutul pe care partidul său îl administrase PNL în alegerile din 2016.
Plătea pentru joaca electorală cu softuri șmechere.

Ca rezervist, Coldea a încercat și încearcă să-și susțină partidul pe baza influenței și relațiilor de odinioară. Pentru el, Bucureștiul nu e o miză în sine, iar Nicușor Dan nu e un salvator, ci doar o unealtă folosită pentru scopuri mai înalte. Cînd nu e nevoie de serviciile lui e aruncat lejer peste bordul propriului partid. Cînd e nevoie, e readus imediat la matcă, fie că e înaintea alegerilor europarlamentare, fie a celor locale.

La fel încearcă și fostul șef al SIE, Silviu Predoiu, aflat în spatele Pro România. În SUA, foștii capi ai serviciilor intră în mediul privat; în România, ei își fac partide, de la Măgureanu, Talpeș, MRU, Meleșcanu pînă la cei sus pomeniți.
Rezerviștii contra activilor.
Doar că cei din urmă sunt, de acum, preveniți, după momentul 2016.
Realitatea TV devine, astfel, gură de tun împotriva lui Ponta, șeful partidului nășit de Predoiu, și a lui Florian Coldea, martelat sistematic de Negulescu Portocală.
Înaintea campaniei, Coldea e chemat preventiv la Parchet și pleacă după nici o oră. Cînd lucrurile merg atît de repede cu procurorii, e limpede că te-au chemat doar ca să ți se arate pisica.

Partidele lui Coldea și Predoiu deranjează PNL, Cotrocenii și popularii europeni și trebuie lichidate complet sau în cea mai mare măsură.
Filiera germană trebuie să radă filiera franco-americană.
Nu e exclus ca vizita lui Coldea la parchet să fie explicația campaniei leșinate a lui Nicușor Dan, umbra celei de odinioară.
Ludovic Orban ia fondatorul USR drept candidat la primăria generală, dar are grijă să anunțe că nu va exista o alianță la guvernare PNL-USR/PLUS.
Garantat asta, pentru că planul PNL e absorbția USR/PLUS – în frunte cu europarlamentarii săi – și nu alianța cu ei.

De ce l-a mai luat, atunci, pe Dan drept candidat?

Dar țăranul de ce a dus gloaba la tîrg știind că nu o cumpără nici naiba? Ca să o facă de rîs.
În cazul lui Dan, ca să îi controleze atent campania, pentru a nu se produce vreo defecțiune la vot. Eșecul lui Dan va trage rău în jos USR/PLUS la parlamentare și va ajuta la lichidarea lui ca partid. Și la lăsarea lui Coldea cu buzele umflate. La fel în cazul Pro România-Predoiu.

 

Aveti un Pont

Protejatul Ministrului Justitiei de la conducerea Penitenciarului Giurgiu se da în „stambă” si face spagat cu siguranta nationala/”Pilele” PNL incompetente: Retinere abuziva in Penitenciarul Giurgiu

Publicat

pe

De

In data de 16 octombrie, Incisiv de Prahova a dezvaluit, in exclusivitate, ca Predoiu Cătălin va participa la alegerile parlamentare pe listele PNL Prahova.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe pozitia numarul 1 la senat in Prahova.

Pentru a-și maximiza scorul electoral obtinut la locale, PNL Prahova ar recurge la introducerea pe pozitia numarul 1, la alagerile parlamentare, pe Catalin Predoiu.

Acest „zvon”, deja, a generat tensiuni in filiala de la Prahova.

Noi, daca se adevereste acest „zvon”, il asteptam cu „bratele deschise” pentru a ii face campanie „free”, asa cum „merita”… cu adevarat, am mai specificat intr-un articol anterior.

Iata modul de actiune al MINISTRULUI:

Comisarul sef de politie penitenciara Marius Fulga revine in forta la conducerea Penitenciarului Giurgiu, dupa ce a fost tinut pe tusa, „incalzit”, doi ani de zile.

In primul sau mandat a tinut paginile ziarelor pline cu faptele sale de „vitejie”, a se citi pentru managementul sau „performant”, culminand cu eliberarea eronata, inainte de termen, a mai multor detinuti dintr-un penitenciar de maxima siguranta, periclitand siguranta nationala si care pentru capturarea acestora ce s-a efectuat in careva zile, s-au alocat forte impresionante din structurile de aparare si au fost consemnati la granitele tarii. Paradoxal, dupa o liniste de 2 ani in Penitenciarul Giurgiu, politicul (directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, comisar sef Tiberiu Firinel Ungurenu si ministrul Justitiei, Catalin Marian Predoiu) il readuc in prim plan pe comisarul sef de penitenciare Marius Lucian Fulga, numindu- l  fara concurs, ca si prima data, in functia de director al celui mai greu penitenciar din Romania.

Probabil ca daca nu ar fi fost ancorat politic, credem ar fi mers pe ” hai ca a doua oara va fi cu noroc”.

Din pacate cu managementul de puscarii, mai ales cu astea de maxima siguranta, nu e de glumit, siguranta nationala stand in deciziile unui astfel de om .

Ironia face ca nu a fost nici de aceasta data cu noroc, pe parcursul intregului an Penitenciarul Giurgiu revenind in topul institutiilor prezentare negativ in presa.

Evenimente care au marcat Penitenciarul Giurgiu in acest nou mandat, in doar 10 luni de zile: dosare penale pentru modul de organizare al alegerilor in penitenciar, morti ale detinutilor in grup, sau separat, suspecte si care s-au lasat tot cu dosare penale in curs de ancheta, trafic de droguri in penitenciar, altercatii si razvratiri. Si pentru ca trecutul iti creaza traume si dupa principiul mai bine mai tarziu decat mai devreme, ca in mandatul trecut, directorul Penitenciarului Giurgiu a retinut abuziv in penitenciar, doua persoane pentru care instanta a hotarat ca nu trebuie sa se afle in penitenciar, asa ca, punandu-si calitatile manageriale in coordonarea penitenciarului de maxima siguranta si-a amintit azi ca trebuia sa elibereze doi detinuti care, legal, trebuiau eliberati inca de ieri. Deci, acesti doi detinuti au fost eliberati de abia azi la orele 11.00.

Incompetenta PNL premiata

Surprinzator este modul de evaluare a acestui stil de management pe care sefii ierarhici superiori al domnului director al Penitenciarului Giurgiu, directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor si Ministrul Justitiei, il aplica acestuia si in ciuda tuturor acestor evenimente petrecute doar in primele 10 luni ale acestui an, trimestrial, din ianuarie si pana in prezent, ministrul justitiei, la propunerea directorului general al Administeatiei Nationale a Penitenciarelor, l-a recompensat pe domnul director al Penitenciarului Giurgiu cu majorari salariale de 50% pentru lucrari de „exceptie si misiuni speciale”. Atata poate PNL, in fapt!

Nu, nu este gluma si nici pamflet, sunt documente oficiale care confirma recompensarea unui astfel de stil managerial.

Cum spuneam, daca nu e cu noroc, sa fie cu sprijin politic, ca noi nu reusim sa intelegem stilul asta managerial? (Cristina T.).

 

Alaturat aveti cateva link-uri care confirma „Gandurile” bune pe care le nutrim pentru un management profesionist al penitenciarelor de maxima suguranta:

 

https://www.mediafax.ro/social/detinutul-eliberat-din-greseala-din-penitenciarul-giurgiu-de-negasit-foto-16808617

 

https://www.libertatea.ro/stiri/doi-detinuti-de-la-penitenciarul-giurgiu-au-fost-gasiti-morti-3122687

 

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/inca-un-deces-suspect-la-penitenciarul-din-giurgiu-este-al-treilea-in-ultimele-doua-saptamani-1374905

 

Citeste in continuare

Anchete

Îl mai țineți minte pe Bogdan Olteanu, cel care făcea plângeri penale, ca viceguvernator BNR corupt, ca să apere interesele băncilor comerciale și nu ale populației?

Publicat

pe

De

Închisoare cu executare (5 ani) pentru infracțiuni de corupție. Fostul Președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, cel care a fost săltat în iulie 2016 direct din funcția de viceguvernator BNR, favorit la acel moment al turnătorului Securității Manole pentru a îi succede în funcție, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Profit de acest moment pentru a vă reaminti două lucruri. Primul, în decembrie 2015, scriam: ,,Întrebarea mea la această sumă de afirmații a domnului Olteanu este dacă atunci când peste noapte a fost ajutat să devină viceguvernator BNR, fără o zi de experiență în sistemul bancar și fără să aibă habar ce este aceea dobândă de referință, dânsul a fost ajutat pentru că era în nevoie, a fost ajutat fără să știe, sau a fost ajutat pe ascuns. Părerea mea este că domnul Bogdan Olteanu, care atunci era Președintele Camerei Deputaților, nu era în nevoie. Deci a fost ajutat domnul Olteanu să parvină ca viceguvernator BNR din prostie? Având în vedere că domnia sa a fost ajutat ,,pe ascuns” să ajungă viceguvernator BNR, fără să aibă nevoie, (pe ascuns pentru că peste noapte a apărut nominalizarea sa ca viceguvernator, la fel ca și în cazul Liviu Voinea), probabil că face subiectul unei ticăloșii.”. Îl mai țineți minte pe Bogdan Olteanu, era cel care făcea plângeri penale, ca viceguvernator BNR corupt, ca să apere interesele băncilor comerciale și nu ale populației, în sensul să dispară legea dării în plată. Era buzduganul fostului turnător al Securității, Manole. Dar al doilea lucru este și mai interesant: prin condamnarea definitivă de ieri, Bogdan Olteanu întregește panoplia foștilor președinți ai Camerei Deputaților condamnați pentru corupție: Adrian Năstase, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea. Având în vedere această panoplie, înclin să cred că este doar o chestiune de nu foarte mult timp până când Marcel li se va alătura, așa cum se temea și doamna Ciolacu. Marcele, ce zici?, precizeaza analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Aveti un Pont

”Regele Parcărilor” transformă fabricile de armament în baze sportive!

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Parteneriatul strategic al statului polonez cu Administrația SUA este unul cât se poate de pragmatic și avantajos în același timp pentru Varșovia, din moment ce modernizarea Armatei poloneze se face cu condiționări offset de 35 la sută din suma totală a contractelor pentru înarmare. Adică pentru 100 de milioane dați pe armament american, 35 de milioane se întorc automat în fabricile poloneze, ceea ce și explică tehnologizarea intensivă a acestora din ultimii ani. Ungurii stau și ei mai mult decât bine la acest capitol, din moment ce pentru că au cumpărat 228 de transportoare blindate Lynx de la germanii de la Rheinmetal, aceștia din urmă construiesc la Zalaegerszeg o fabrică ultramodernă de la zero, plus un poligon de încercări și trageri. Totul în cadrul unui proiect complex intitulat ”Zona Zero”. Mai mult decât atât, americanii care nouă ne vând vechiturile de Piranha s-au arătat deja interesați să cumpere în schimb transportoarele Lynx produse de germani în Ungaria! Plus că aceeași Ungarie a fost introdusă și sub scutul ”SMART DEFENSE”, proiectul GBAD promovat de 10 țări europene și ale căror costuri sunt suportate în cea mai mare măsură de țări ca Germania, Spania, Italia sau Marea Britanie.

Sorin Serioja Chivu, ”regele parcărilor” de pe terenul din Obor primit de la Primăria Ploiești

De asemenea, Cehia a semnat un ambițios proiect de înarmare cu rachete produse de compania israeliană Rafael, cea care își va monta liniile de producție în locațiile indicate de guvernul de la Praga! Ceea ce reprezintă o revigorare fără precedent a industriei cehe de armament. Iar pentru ca tabloul umilinței să fie unul deplin, iată că până și bulgarii dau lovitură după lovitură în ceea ce privește promovarea propriei industrii de armament. Astfel că pe lângă contractele derulate cu americanii de la care cumpără avioane F-16 Super Viper, ci nu banalele aparate la mâna a patra deja achiziționate pentru Armata Română, Sofia își vede de propria sa foaie de parcurs. Astfel că tocmai ce au fost declanșate negocieri și cu Israelul, pentru achiziția de sisteme radar de ultimă generație ELM – 2084. Înțelegerea prevăzând și construcția unei fabrici în Bulgaria, unde să fie transferată tehnologie militară israeliană de ultimă oră. Însă iată că nici România nu stă cu mâinile în sân în fața avansului tehnologic militar tot mai mare luat de către vecinii noștri… Astfel că traseistul politic Sorin Serioja Chivu, noul director al Fabricii de Armament de la Mija, cea care a fost retehnologizată de curând pe bani grei are un plan halucinant de redresare a unității. Și anume, după cum reiese din șocantul raport contrainformativ de ultimă oră intrat în posesia noastră, transformarea fabricii de armament într-un poligon de tir sportiv!!!

Proiectul ”Serioja” de la Mija!

Dacă se putea mândri și industria românească de armament cu ceva în ultimii ani, la ce conduceri politice debile a tot avut, atunci cu retehnologizarea Uzinei Mecanice Mija o putea face! Fabrica de armament unde în 1989 lucrau 8.900 de specialiști la producerea de grenade de mână ofensive și defensive, bombe de aviație, rachete antitanc, mitraliere cu două și patru țevi, proiectile reactive sau cutii de viteze pentru transportoare blindate. Uzină care la acea vreme era utilată cu tehnică ultramodernă constând inclusiv în mașini de prelucrat cu comandă numerică, produse în Germania, Elveția sau Japonia! Și care își exporta produsele pe absolut toate meridianele lumii… În prezent, principalul obiectiv de politică publică al U.M. Mija S.A. a rămas doar ”furnizarea de produse militare sensibile și strategice precum și serviciile aferente acestora către forțele sistemului național de apărare”. Și cu toate că marea majoritate a specialiștilor capabili au fost pur și simplu împinși spre niște pensii derizorii în cadrul unei operațiuni ”sinucigașe”, cel puțin recenta retehnologizare mai așezase lucrurile pe făgașul normal. Astfel că, pentru prima oară de multă vreme se trăgeau speranțe că Mija nu doar că nu va muri, dar chiar ar putea cunoaște o redresare spectaculoasă.

Cine vrea să închidă porțile Uzinei Mecanice?

Mai ales că s-au alocat sume ca niciodată de mari tocmai înzestrării Armatei Române! Modernizare considerată o prioritate absolută a Strategiei Naționale de Apărare. Plus că noul director general al companiei s-a bătut cu pumnii în piept încă de la instalare că are ”în mânecă” proiectul de redresare care, după retehnologizarea deja încheiată, să ducă la renașterea fabricii de armament de la Mija. Astfel că specialiștilor și angajaților nici nu le-a mai păsat că noul director Sorin Serioja Chivu era cunoscut ca un traseist politic pe linia PSD – UNPR, aterizat de curând în sfera de influență a Partidului Național Liberal, după ce fusese în conducerea MApN în fostele guvernări. Și nici că expertiza managerială a acestuia era dată mai mult de falimentarea și scandalurile din jurul propriei firme din Prahova, decât de alte competențe mai ”de Doamne Ajută”.

În loc de armament, la Mija se va face sport!

Pentru că Sorin Serioja Chivu a fost ales deputat pe lista PSD, dar după doar un an a demisionat și a trecut la UNPR. Acesta își ținea economiile în lingouri de aur, după cum reieșea din chiar declarația de avere. Permițându-și totuși să acorde un împrumut în nume personal în valoare de 300.000 lei firmei MECCA PLAST SERVICE SA, în care era acționar majoritar! Numai că ”proiectul Serioja” de ”redresare” a Uzinei Mecanice Mija i-a șocat până și pe ofițerii de contrainformații care s-au văzut nevoiți să alerteze de urgență ”beneficiarii legali” ai unui raport incendiar. Și în care se atrage atenția asupra unei posibile vulnerabilități la adresa securității naționale, așa cum pare a nu mai fi fost alta în ultimii ani. Este vorba despre transformarea Fabricii de Armament de la Mija într-un poligon de tir sportiv! Pentru că, după cum s-au alertat structurile contrainformative, acesta este planul noului director de ”redresare” a activității Uzinei Mecanice !!!

”Parcangiul din OBOR”

Pe lângă contractele cu statul derulate de firma fostului parlamentar, în care Chivu deținea 71% din acțiuni, acesta s-a mai remarcat în spațiul public și prin informații precum cea care urmează : ” Om de afaceri cu statul, exploatează de multă vreme o parte a Oborului din Ploiești, pentru care plătește sume infime. A fost Regele Parcărilor din Ploiești, făcând bani buni dintr-un contract dezavantajos pentru Primărie. Ca și consilier local a fost chiar unul dintre inițiatorii unei Hotărâri de Consiliul Local care prevedea că „ Se aprobă schimbarea destinației terenului în suprafață de 12.000 mp. situat în strada Găgeni, Ploiești, zonă parcuri și plantații de protecție, instituții și servicii exclusiv în domeniul agrementului, în zonă de locuințe cu regim mixt de înălțime P+1+P+4 și funcțiuni complementare zonelor de locuit”. De asemenea, tot la mapa ”de politician afacerist” al celui care acum vrea să transforme Fabrica de Armament în bază sportivă a rămas și informarea despre faptul că ”firma controlată de Sorin Chiv, MECCA PLAST SERVICE SRL își desfășoară afacerile pe două terenuri închiriate de la Consiliul Local Ploiești în baza unui contract încheiat în 2003 și reînnoit anual, pe o chirie de 12.700 lei pe lună. Contractul a fost încheiat cu Consiliul Local Ploiești pe când Chivu Sorin era consilier local și este urmarea a două contracte de asociere între Consiliul Local Ploiești și SC MECCA PLAST SERVICE SA, datând din 1995 și 2001”.

Rețeua informativă a MApN?…

Acum, să admitem că nimeni, dar absolut nimeni nu a fost interesat de CV-ul politic și profesional al lui Sorin Serioja Chivu, atunci când pesedistul – uneperist a fost numit de către PNL drept noul director general al Uzinei Mecanice Mija. Dar, totuși, poate face vreun minim efort cineva din Guvern, Ministerul Economiei, ROMARM, Ministerul Apărării Naționale, Direcția Generală de Informații a Armatei sau oricare altă structură abilitată a statului român pentru a se verifica amănuntele proiectului de construcție a unui poligon de tir sportiv la Mija. Acolo unde Uzina Mecanică asigură totuși ”furnizarea de produse militare sensibile și strategice precum și serviciile aferente acestora către forțele sistemului național de apărare”… Sau barem să citească ”conexiunile” informative ale lui Sorin Serioja Chivu, de când acesta era secretarul general adjunct al Ministerului Apărării Naționale, pus la un șpriț între cumetri la restaurantul ”Doi Cocoși”!

 

Citeste in continuare

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont26 de minute ago

Protejatul Ministrului Justitiei de la conducerea Penitenciarului Giurgiu se da în „stambă” si face spagat cu siguranta nationala/”Pilele” PNL incompetente: Retinere abuziva in Penitenciarul Giurgiu

In data de 16 octombrie, Incisiv de Prahova a dezvaluit, in exclusivitate, ca Predoiu Cătălin va participa la alegerile parlamentare...

Aveti un Pont2 zile ago

Gruparea interlopa care “sustine” PNL Prahova/IPJ Prahova isi continua somnul si „straja”…de „veghe”…

La data de 21.10.2020, Incisiv de Prahova publica articolul “Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în...

Aveti un Pont3 zile ago

Aduceti izoleta/Romania nu a mai vazut asta niciodata!

Deficitul bugetar la 9 luni a urcat la 67,27 miliarde lei (14 miliarde de Euro), adică 6,4% după numai primele...

chirugie-estetica chirugie-estetica
Diverse3 zile ago

Cele mai frecvente operatii de chirurgie estetica

Complexul legat de aspectul fizic este extrem de raspandit motiv pentru care numeoase sunt persoanele care apeleaza la chirurgia estetica....

Aveti un Pont4 zile ago

De asta se ocupa DNA in tara asta, fratilor, de maruntisuri?/ De asta platim procurorii DNA cu 15-20.000 de lei pe luna

Ionut Cristache: „Ma stiti ca nu-s vreun fan Scripcaru, dar, TOTUSI, asa ceva? De asta se ocupa DNA in tara...

Aveti un Pont5 zile ago

Vă invit să lecturați această sinteză, iar dacă vă pasă de viitorul vostru vă propun să votați acel partid/candidat care va pune pe tapet această problemă GRAVISSIMĂ.

„STAREA NAȚIEI ÎN 2020”, DESCRISĂ PE SCURT ÎN 6 PUNCTE, AR PUTEA FI CEL MAI TARE SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALĂ....

Aveti un Pont1 săptămână ago

Editorial/Epidemia omoară oamenii sau „democrația”?/In plin „JIHAD” la PNL Prahova se utilizeaza varianta „EBa” la alegerile parlamentare: Mihai Apostolache

Voturile prahovenilor sunt tratate, din nou, cu partea „dorsala” de catre PNL Prahova! Asa se procedeaza cu nemaurile, nu se...

Aveti un Pont1 săptămână ago

IN GUVERNAREA PNL, IN PRAHOVA – GOLANI CHELIOSI SI INTERLOPI TRANSMIT MESAJE, PROBABIL, PUSE „IN GURA” EDILULUI (NOU ALES), DE SCHIMBARI IN CADRUL UNOR INSTITUTII DE SIGURANTA NATIONALA

Nu credeam să existe atîta golănie în Poliție! Si, inca nu cred! Cred ca exista cheliosi – interlopi, (chiar puscariasi...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în Parlament căci e perioada liberalismului ăla normal, educat și meritocratic (I)

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si...

Exclusiv2 săptămâni ago

Guvernul PNL = Guvern CRIMINAL

Pentru vremelnicii care conduc astăzi Romania, luați o foaie de hârtie și notați. Cea mai mare CRIMĂ pe care o...

Exclusiv2 săptămâni ago

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si pe locul I, un MINISTRU DE JUSTITIE care incalca legea/Cel de pe locul II va avea parte de o atentie „deosebita” din partea ziarului „Incisiv de Prahova”/In curand

Chiar ne-am „saturat” sa fim luati de „prosti”… Organizația PNL Prahova condusă de senatorul Iulian Dumitrescu, ajuns acum președinte al...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot/E un comunist, urăște alegerile și democrația/Cică e și foarte petrecăreț, îi plac mult cluburile, nunțile, botezurile, manelele, astea de distracție/Participă zi de zi, noapte de noapte, la pelerinaje și slujbe

Eram puțin îndoită, dar acum m-am convins: Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot. E un comunist,...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise nu exista in Legea nr 55/2020/Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Incisiv de Prahova lanseaza, in curand, o platforma in care toti jurnalistii locali si/sau din presa centrala, toti „formatorii de opinie” si/sau toti detinatorii de site-uri sa isi dovedeasca „capacitatea” de formatori de opinie si sa prezinte diplomele reale obtinute care ii recomanda

Fiecare om e un „critic”. Viata e plina de „complimente surprinzatoare”, remarci dure, momente de „constienta de sine si de...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii!

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!