Connect with us

Featured

COMUNICAT DE PRESĂ/Liberalii prahoveni vor să scape de candidații incomozi la funcțiile de primari, prin semnătura prefectului trimis de Orban la Prahova!

Publicat

pe

Liberalii prahoveni vor să scape de candidații incomozi la funcțiile de primari, prin semnătura prefectului trimis de Orban la Prahova!

Cu mai puțin de trei săptămâni înaintea alegerilor locale, Guvernul Orban lovește în primarii în funcție incomozi care au ales să candideze la scrutinul din 27 septembrie din partea Partidului Social Democrat sau din partea alianței electorale formate din PSD și PPU-SL.
La Prahova, prin semnătura prefectului Cristian Ionescu, pe care Ludovic Orban l-a trimis în județul nostru ca reprezentant al Guvernului PNL, patru actuali edili prahoveni, dintre care doi sunt candidați ai PSD și doi ai alianței electorale PSD-PPU (SL), au primit ordine de încetare a mandatelor înainte de expirarea termenului legal al acestora.
Vorbim despre adevărați oameni de administrație: primarul orașului Băicoi – Marius Constantin, primarul orașului Mizil – Silviu Negraru, primarul comunei Bărcănești – Valeriu Lupu și primarul comunei Podenii Noi – Mihai Alionte. Sunt edili care au muncit pentru comunitățile din care fac parte și iubiți de localnici, ceea ce îi face adversari de temut pentru candidații liberali.
Ce înseamnă acest lucru? Din nou transferarea haosului de la nivel de guvern către localitățile ce vor fi afectate de aplicarea acestor ordine de prefect. Ordine profund discriminatorii, având în vedere faptul că primarii care au trecut la PNL nu au primit până
la acest moment decizii similare!
Solicităm prefectului de Prahova, reprezentant al Guvernului Orban în județul nostru, fie să aplice unitar aceste decizii, fie să le revoce și pe cele emise până în prezent!
Dubla măsură și influențele politice nu au ce să caute în administrație și cu atât mai puțin în deciziile oficiale, domnilor liberali!
Acum, când la Direcția Juridică a Instituției Prefectului sunt trei cazuri pozitive de coronavirus, prefectul Cristian Ionescu ar fi mai bine să se preocupe de propria sa sănătate, fiind contact cu persoanele infectate, și nu cum să dea afară din administrația județului Prahova oamenii dedicați muncii și profesiilor lor!
Biroul de presa PSD PRAHOVA
9 septembrie 2020

Exclusiv

Corupție instituționalizată la IJP Prahova: Mirițescu și rețeaua de influență

Publicat

pe

De

Confirmarea corupției la vârful Poliției
Confirmarea corupției instituționalizate în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și al Serviciului Județean Anticorupție Prahova, girate de „trio-ul” Mirițescu Eduard – Ginel Preda – Bălan Marcel, cu acceptul „nașului” Bogdan Despescu, a stârnit îngrijorări majore.

Numiri controversate și continuarea nepotismului
În rândul personalului I.J.P. Prahova sunt deja cunoscute numele vehiculate pentru noile împuterniciri/desemnări în funcțiile de inspector șef și adjunct al inspectorului șef, „aleșii” lui Eduard Mirițescu fiind Ginel Preda pentru prima funcție și Vlădan Bebe pentru cea de-a doua. Dacă am privi aceste noi numiri doar din punct de vedere al asigurării unei continuități, am fi tentați să credem că acesta ar fi raționamentul. Numai că, această continuitate asigurată la șefia I.J.P. Prahova de către Ginel Preda nu are loc în acest context, ci se circumscrie slugărniciei cu care acesta l-a servit pe Eduard Mirițescu.

Strategii de control și frica de justiție
În pragul noilor alegeri parlamentare și al schimbărilor preconizate la vârful I.G.P.R., Eduard Mirițescu, acest jandarm transferat în cadrul structurii de poliție cu ani în urmă, nu urmărește decât consolidarea influenței sale la nivelul I.J.P. Prahova și după plecarea sa din funcție. Plecarea sa va veni cel mai probabil odată cu prognozata plecare a lui Bogdan Despescu la șefia S.P.P.

Tentacule în Direcția Anticorupție
Eduard Mirițescu nu se limitează doar la a-și pune acoliții în funcțiile cheie de la șefia I.P.J. Prahova, ci își extinde influența și în curtea Direcției Generale Anticorupție, oferindu-i șefia S.J.A. Prahova unui personaj la fel de malefic și slugarnic precum Ginel Preda, domnului Bălan Marcel (aici). Această funcție îi este acordată ca un premiu de consolare după ce Mirițescu nu și-a respectat promisiunea față de Bălan de a-l numi la șefia I.J.P. Prahova.

Incertitudini și presiuni ilegale
Numai că, Eduard Mirițescu nu se teme doar pentru soarta colaboratorilor săi de la I.J.P. Prahova, ci și pentru faptul că Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a pus sub acuzare anumiți angajați într-un dosar de fraudă cu o valoare de peste 1 milion de lei, având la bază utilizarea de acte falsificate.

Ups, aceste dezvăluiri confirmă că ziarul Incisiv de Prahova a avut dreptate? Păcat…(aici).

Întrebări care rămân fără răspuns
Poate Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova ne va comunica cine sunt persoanele care au calitatea procesuală de suspect în acest dosar, funcția deținută în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova la momentul săvârșirii faptelor și eventuala participație penală a altor persoane.

Se teme Eduard Mirițescu că dosarul poate lua o întorsătură nedorită? Dacă da, pentru cine?

Curajul și controlul justiției
Chiar credea Eduard Mirițescu că poate controla și procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova? Se înșală amarnic, iar timpul va dovedi că avem dreptate!

De ce are nevoie de slugărnicia S.J.A. Prahova? Nu este de ajuns că, timp de peste un an și jumătate, acest serviciu a „dormit” sub comanda lui Frangulea (aici) si (aici), pus tot de către Eduard Mirițescu?

Demisia de onoare?
Așteptăm ca DGA și Eduard Mirițescu să își concilieze influența pentru a vedea care reușește să se impună: DGA (corectitudinea) sau EM (influența)!

Până atunci, avem o întrebare de 10 puncte pentru Eduard Mirițescu:

„V-a rugat un prieten să efectuați demersuri nelegale privind un fost ofițer SRI?”

Că doar detectivii din cadrul Agenției Naționale de Investigații nu ar trebui să reprezinte un pericol pentru un om așa de mare! O demisie de onoare, ceva…? Vom reveni cu dezvaluiri. (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Corupția în IPJ Prahova: O rețea de ilegalități afectează afacerile locale (V)

Publicat

pe

De

Recent, o companie care a beneficiat de fonduri europene a fost victima unei rețele complexe de ilegalități orchestrate de foști și actuali angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Printre aceștia se află un fost agent de poliție din cadrul IPJ Prahova, care a abuzat de funcția sa pentru a se îmbogăți ilegal prejudicind o firmă, având sprijinul unei grupări de polițiști corupți (aici).

Investigarea prejudiciilor și a abuzurilor

Diversificate contracte cu dezvoltatori imobiliari din județul Prahova au fost semnate fără cunoștința administratorului, provocând pierderi financiare semnificative. Aceste nereguli sunt alimentate de tăcerea și complicitatea contabilului, care a ales să nu informeze administratorul despre activitățile ilegale.

Infracțiuni și complicități în rândul funcționarilor

Documentele sugerează o rețea bine organizată, ce denotă un trafic de influență, prin care anumite interese personale au fost urmărite, generând pagube considerabile pentru firma prejudiciată. Recent, au apărut informații:

Vom continua să aducem la lumină dovezi, documente, înregistrări audio și video.

Interese personale și trafic de influență

Aceste fapte subliniază faptul că un angajat al IPJ Prahova a delapidat o firmă fără a fi tras la răspundere. Același angajat, în prezent pensionar, beneficiază de protecția unei grupări de polițiști corupți. Mai mult, el a fost implicat în renovarea casei unui mare șef („mahar”) DGPI, folosind fondurile firmei prejudiciate, SC MARISTAR COM SRL.

Restructurarea si amploarea fraudelor

Un alt aspect grav al acestei situații este implicarea unui membru al mafiei deșeurilor, care a contribuit la prejudicierea firmei cu circa 27.000 lei. Dosarele WHITE TOWER (aici) și cele referitoare la mafia deșeurilor (aici) si (aici) rămân în continuare fără rezolvare, iar vinovații nu sunt trași la răspundere, datorită protecției oferite de acești polițiști corupți. Acest lucru ridică serioase semne de întrebare asupra modului în care autoritățile gestionează cazurile de corupție.

Întrebări esențiale privind responsabilitatea autorităților

În acest context, este imperativ să ne întrebăm dacă organele de cercetare din Prahova își îndeplinesc în mod corespunzător atribuțiile, având în vedere că adevărații vinovați rămân neatinși. Este clar că toate aceste elemente sunt interconectate. Poate că e timpul ca societatea să ceară răspunsuri și reforme serioase pentru a restabili încrederea în instituțiile statului. Vom reveni cu probe privind „maharul” de la DGIPI care protejeaza aceaste grupari de criminalitate economico-financiar organizata, beneficiar si el in mod DIRECT al delapidarii firmei in cauza.

Ilegalități în semnarea actelor adiționale și colaborarea frauduloasă

ACTE ADIȚIONALE SEMNATE DE O PERSOANĂ FĂRĂ CALITATE ÎN FIRMĂ ÎN LIPSA ADMINISTRATORULUI

Se evidențiază complicitatea dintre polițist și SC Vesland Wood SRL, de la care firma prejudiciată are de recuperat o sumă de peste 250.000 lei. Aceasta reiese și din factura emisă către firma Eug Consultanță și Intermediari, unde materialul lemnos a fost vândut la prețul de 900 lei, în condițiile în care SC Marram Wood SRL achiziționează material lemnos de la SC Vesland Wood Industry la prețul de 1.600 lei, fără cunoștința administratorului.

Dovada: Înregistrarea în SUMAL a vehiculului PH- 06 – VES, numărul dubei fiind o prescurtare de la Vesland.

Insolvența SC Marram Wood SRL și consecințele asupra creditorilor

DOSARUL DE INSOLVENȚĂ A FIRMEI SC MARRAM WOOD SRL A FOST ÎNREGISTRAT LA TRIBUNALUL PRAHOVA SUB NR. 3752/105/2024.

Firma a intrat în insolvență cu datorii care se ridică la 784.754.341 lei.

Concluziile instanței, prevăd:

  • Verificarea tuturor contractelor negociate și încheiate pe numele firmei în lipsa administratorului, precum și evaluarea profitabilității acestora, având în vedere cauzele ce au condus firma la insolvență. Este important de menționat că semnarea acestor contracte a fost realizată sub presiune și șantaj și fără un devizier, care nu mi-a fost permis să-l angajez;
  • Analiza circuitului banilor în firmă;
  • Recuperarea creanțelor etc.

Se va lăsa oare cu dosare penale? O femeie vârstnică, cu handicap și care a suferit un AVC, a creditat această firmă cu suma de 70.000 euro, rămânând în imposibilitatea de a se mai trata.

Dați banii înapoi femeii! Nu așteptați să moară pentru a rămâne cu banii ei! Vom reveni. (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Nepăsare, neputință sau lipsă de curaj în fața crizei de la Judecătoria Vălenii de Munte?

Publicat

pe

De

Nepăsare vs. implicare

Abuzuri la Judecătoria Vălenii de Munte: Întrebări Nerezolvate și Tensiuni Interne (VII) – (aici)
Tindem să credem că lipsa de reacție și necomunicarea niciunui punct de vedere la solicitarea adresată în baza Legii nr. 544/2001 de către Președintele Judecătoriei Vălenii de Munte nu are la bază „nepăsarea”, deoarece atitudinea internă a acestuia a demonstrat contrariul, arătând că este, într-adevăr, afectat de ceea ce se întâmplă. Deși respectăm profesia de magistrat, putem argumenta că stăpânirea de sine nu ar trebui să fie un punct forte în fața provocărilor. Așadar, putem concluziona că „nepăsarea” este, deocamdată, exclusă.

Neputința managerială?
Se pune întrebarea dacă neputința domnului Președinte stă la baza lipsei de reacție. Aceasta poate fi o ipoteză plauzibilă, având în vedere că nu a reușit să se impună din punct de vedere managerial în fața colegilor săi, foști colaboratori din I.J.P. Prahova sugerând o anumită toleranță față de mediocritate în conducere.

Lipsa de timp ca explicație
Ar putea lipsa de timp să fie motivul necomunicării datelor solicitate? Este o posibilitate, întrucât, odată cu reluarea ritmului normal de lucru în instanță, domnul Președinte a observat ceea ce justițiabilii sesizau de multă vreme: existența dosarelor întârziate, care acum ocupă timp și nu mai permit formularea unui răspuns.

Curajul și percepțiile
În ceea ce privește curajul, am clarificat situația în momentul discuției inițiale cu C5, a cărei abordare a fost mai fermă decât cea a dumneavoastră. Aceasta a confirmat percepția că unii bărbați sunt „doar femei care poartă curea, pantaloni și se mărită”!

Un răspuns depășit
Domnule Președinte, răspunsul dumneavoastră nu mai este de actualitate! Urmăritorii noștri rămân extrem de calmi. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusivo zi ago

Corupție instituționalizată la IJP Prahova: Mirițescu și rețeaua de influență

Confirmarea corupției la vârful Poliției Confirmarea corupției instituționalizate în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și al Serviciului Județean Anticorupție...

Exclusivo zi ago

Corupția în IPJ Prahova: O rețea de ilegalități afectează afacerile locale (V)

Recent, o companie care a beneficiat de fonduri europene a fost victima unei rețele complexe de ilegalități orchestrate de foști...

Exclusivo zi ago

Nepăsare, neputință sau lipsă de curaj în fața crizei de la Judecătoria Vălenii de Munte?

Nepăsare vs. implicare Abuzuri la Judecătoria Vălenii de Munte: Întrebări Nerezolvate și Tensiuni Interne (VII) – (aici) Tindem să credem...

Exclusivo zi ago

Administrație cu oameni de „valoare” la Primăria Comunei Colceag

O „Inteligență” diferită la Colceag: de la aur la moneda națională Dacă pentru unele epoci trecute, inteligența unei persoane era...

Exclusivo zi ago

Reglementarea muncii în România: drepturile angajaților și munca voluntară

Legislația muncii și munca voluntară Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul subliniază că legislația muncii din România reglementează munca remunerată,...

Exclusiv2 zile ago

Contrastul dintre două paradigme: războiul din Ucraina și provocările demografice ale Rusiei

În cadrul dezbaterilor referitoare la drepturile militarilor și polițiștilor, războiul din Ucraina a fost frecvent evocat, subliniind că amenințările de...

Exclusiv2 zile ago

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul: „Injurațiile la adresa IGPR demonstrează progresul și civilizația'”

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul abordează o temă controversată, argumentând că manifestările de critică față de Inspectoratul General al...

Exclusiv2 zile ago

Libertatea Românilor: O apărare a democrației în fața ambițiilor totalitare

„Ca și candidat al PNL la Președinția României, sunt conștient de importanța respectării deciziilor Curții Constituționale, fără a le comenta,...

Exclusiv3 zile ago

Sindicatul Diamantul avertizează: acceptarea permanenței neplătite poate deteriora baza de calcul pentru pensie

Alin Rusu, reprezentant al Sindicatului Diamantul, atrage atenția polițiștilor care acceptă să execute serviciul de permanență de la domiciliu, neplătit,...

Exclusiv4 zile ago

Afaceri Murdare: Mafia deșeurilor și complicitatea instituțiilor din Prahova

Recent, situația din „Mafia deșeurilor” din Prahova a devenit din ce în ce mai alarmantă. Reamintim ca, pe fundalul politic,...

Exclusiv4 zile ago

Investigație Europeană asupra Corupției: Penitenciarul Berceni, directorul Matei Valentin și legăturile intunecate cu afaceristul Mihai Tufan

Construcția Penitenciarului Berceni este sub atenția procurorilor europeni! Laura Codruța Kovesi îndreaptă atenția asupra firmelor care au încercat să obțină...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatul Sidepol critică reorganizarea Poliției Canine: „O absurditate care pune în pericol Siguranța Publică”

Sindicatul Sidepol a lansat o serie de acuzații grave referitoare la reorganizarea Poliției Canine din România, denumind acest proces “Marea...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatul EUROPOL inițiază o documentare extensivă asupra calității uniformelor de Poliție

După doi ani de sesizări și reclamații formulate de polițiști referitoare la calitatea precară a noii uniforme de poliție și...

Exclusiv4 zile ago

Controverse în cadrul Ministerului de Interne: Emil Pascut si comentariile sale despre Funcționarii Publici

Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a ridicat o serie de întrebări critice privind modul în care anumiți funcționari publici,...

Exclusiv5 zile ago

România pe locul 36 în Global Peace Index, SUA pe locul 132

Sindicatul Diamantul a anunțat recent clasamentul Global Peace Index (GPI), care măsoară liniștea globală la nivel mondial. Conform acestui raport,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv