Connect with us

Anchete

Vasilescu l-a bănuit pe Gavriș că a dat presei informații despre întâlnirea, noaptea ca hoții, pe care a avut-o cu interlopii/Ca răzbunare, Vasilescu i-a semnat lui Gavriș detașarea ca adjunct la IPJ Harghita

Publicat

pe

Radu Gavriș este unul dintre cei mai buni polițiști pe care îi are România în acest moment. A fost șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, iar în mandatul lui, acest serviciu a reușit să rezolve toate cazurile de crimă din București. Zero dosare cu autor necunoscut. Zero! Anul trecut, când a apărut cazul „Alexandra” de la Caracal, Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a fost trimis să facă treaba IPJ Olt.

De ce nu a fost IPJ Olt în stare să facă ancheta la fața locului? Pentru că Poliția Română e deprofesionalizată la un nivel care atinge siguranța națională. Iar acest lucru începe de la Academia de Poliție, acolo unde nu se mai învață cum să faci o cercetare la fața locului, pentru că profesorii au transformat Academia de Poliție într-un cuib de impostori plagiatori. Vorba unui procuror care lucrează zilnic cu polițiști, cei tineri nu mai învață în Academie nici să completeze un proces-verbal, darămite să mai facă o cercetare judiciară, economică etc.

Apoi, deprofesionalizarea Poliției Române e accentuată de pensionările anticipate introduse de impostorul suprem Gabriel Oprea, care au grăbit plecarea din sistem a sute de polițiști abia ajunși la capacitatea și experiența profesională maximă pentru a performa. De la cine să învețe meserie studenții care termină Academia de Poliție când ajung în câmpul muncii dacă „bătrânii” sunt la pensie?

În tot acest peisaj – sumar prezentat – Radu Gavriș, care a fost adjunct al Poliției Capitalei până azi, a fost detașat dimineață ca adjunct la IPJ Harghita. Detașarea i-a fost semnată de Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, chiar înainte de a-și scrie propria demisie.

Sursele mele din Poliție spun că Vasilescu l-a bănuit pe Gavriș că a dat presei informații despre întâlnirea, noaptea ca hoții, pe care a avut-o cu interlopii. Iar ca răzbunare, Vasilescu i-a semnat lui Gavriș detașarea ca adjunct la IPJ Harghita și apoi și-a scris și el demisia din funcția de șef al Poliției Române. Ceva de genul: „Plec eu, Gavrișe, din funcție, dar atâta cât pot îți rup și ție capul!”.

Situația în Poliția Română este foarte gravă, iar ceea ce am văzut în ultimele săptămâni este doar un mic vârf de iceberg. Ceea ce noi vedem că se întâmplă în clanurile interlope, cu ierarhii și rivalități, se întâmplă și în Poliție, care a devenit un adevărat câmp deschis – o arată răzbunarea de ieri a lui Vasilescu pe Gavriș. Iar toate astea se întâmplă pentru că șeful de facto al Poliției, chestorul Bogdan Despescu, dincolo de faptul că este un tip manevrabil și chiar șantajabil din cauza tezei de doctorat plagiate, este un individ lipsit de anvergură. Și se mai întâmplă asta pentru că ai un ministru de Interne slab, încălecat de clanuri și găști. Și de alea din Poliție, și de alea din politică, și de alea interlope, dezvaluie Emilia Sercan. (Paul D.).

 

Anchete

Președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România face o dezvăluire care cutremură pur și simplu sistemul de Justiție – și pune sub un uriaș semn de întrebare aspectul controlului serviciilor

Publicat

pe

De

Un nou interviu de excepție acordat de judecătoarea Dan Gîrbovan lui Marius Tucă – și din nou s-au spus adevăruri de care lumea se ferește – inclusiv lumea… din opoziția parlamentară actuală.

De data asta a fost vorba de așa zisa ”reformă a justiției” și de ”acoperiții” din rândul magistraților.

”Suntem într-o permanentă reformă a Justiţiei – un pas înainte, doi înapoi!”, spune direct Dana Gîrbovan.

Aici intervine și dreptul cetățeanului de a beneficia de o justiție independentă, fără influențe oculte! Dar, mai înțelege, de fapt, cetățeanul ce înseamnă independența Justiției?

”Din cauza abuzurilor repetate şi constante, cetăţeanul şi-a pierdut exerciţiul libertăţii şi a început să se sprijine mai mult pe sloganuri, pe concepte deja mestecate de alţii, lucru profund nesănătos”, spune judecătoarea, care subliniază – ”Rolul fundamental al judecătorului e să se asigure că, în faţa sa, statul şi cetăţeanul sunt egali”.

Rolul judecătorului este să asigure cetățeanul că este ”protejat în faţa oricărui abuz, că toate drepturile lui sunt respectate atât în raport cu ceilalţi cetăţeni, cât şi în raport cu statul”.

Deși pare simplu, până la urmă, ”neavând exerciţiul ăsta al democraţiei şi al statului de drept, cetăţenii, din nefericire, tind să le trateze cu mult prea multă uşurinţă şi să se bazeze mai mult pe slogane.”

Problema separării celor două noţiuni: procuror şi judecător. Președinta UNJR consideră că separarea aceasta este ”e imperioasă într-un sistem de drept, un concept statuat în Legea 303 din 2005, privind Statutul Magistraţilor – iar  fiecare dintre aceste două profesii trebuie să aibă datorii independente”.

Tema infiltrării serviciilor în Justiție, o reminiscență a perioadei comuniste  – care ”nu pare să se anuleze, ci, dimpotrivă, să-şi găsească alte supape în societatea judiciară”.

Judecătoarea recunoaște: ”Nu ne trecea prin cap că serviciile secrete erau amestecate” și că pentru ea amploarea infiltrării serviciilor de informaţii. ”A fost un şoc să văd cât de adânc sunt infiltrate serviciile de informaţii şi, cumva, era un elefant roz în încăpere”.

Și, atenție la următoarea dezvăluire: ”Puţini ştiu despre modul în care au fost verificaţi acoperiţii din Justiţie, după ce, în 2015, un comunicat al CSAT emis către presă asigura lumea că, “în urma verificărilor efectuate, nu există acoperiţi în Justiţie””, spune Gîrbovan.

”Cum s-a efectuat verificarea statului? Foarte simplu: statul i-a întrebat pe magistraţi dacă sunt ofiţeri acoperiţi, iar magistraţii au răspuns, in corpore, că nu”, declară Gîrbovan.

Iar comentariul ei e singurul posibil: ”Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”. Iar concluzia pare clară – și o numesc dezvăluirea anului: ”Suntem incapabili, la nivel de instituţii, să rezolvăm o problemă spinoasă, aceea a serviciilor de informaţii, indiferent de ce tip de informaţii vorbim”.

”Cine sunt ofiţerii acoperiţi din Justiţie? Cine îi verifică? Cine ne dă garanţia că nu mai există, în prezent, ofiţeri acoperiţi, colaboratori sau informatori ai serviciilor de informaţii în Justiţie?”, sunt întrebări la care magistrații nu pot răspunde cu certitudine.

Intrând în culise, Dan Gîrbovan spune că desfiinţându-se SIPA în 2004 – 2006, ”am avut, în 2015, acea hotărâre a CSAT-ului, despre care spunea fostul preşedinte că a transformat corupţia într-o problemă de securitate naţională, s-au dat puteri largi SRI-ului pentru a combate, a forma echipele mixte”.

”Practic, acolo a fost izvorul protocoalelor”, consideră Gîrbovan, subliniind că există o corespondenţă: ”Când se desfiinţează SIPA se mută dincoace, la SRI, problema”.

Iar, în fapt, aceste adevăruri rămân doar subiecte de presă, ”umflate cumva cum a fost şi subiectul protocalelor, după care, la un moment dat, se dezumflă şi rămân în continuare problemele, nu sunt soluţionate”.

”Iar în anul 2020 discutăm din nou despre anularea puţinelor şi minimelor şi absolut necesarelor garanţii pe care cu mare greutate le-am obținut”, spune Dana Gîrbovan.

Dana Gîrbovan amintește de ceea ce a spus Monica Macovei, în 2004-2005, apropo de SIPA, că ”o parte din informaţii sunt adunate cu ajutorul ofiţerilor acoperiţi din Justiţie”.

„Ei, ăia cine sunt? Şi de atunci întrebarea a rămas: cine sunt ofiţerii acoperiţi din Justiţie? Cine îi verifică? Cine ne dă garanţia că nu mai există, în prezent, ofiţeri acoperiţi, colaboratori sau informatori ai serviciilor de informaţii în Justiţie?”, întreabă Dana Gîrbovan,

Întregul dialog Marius Tucă = Dana Gîrbovan îl puteți citi pe MEDIAFAX. (Sava N.).

https://m.ro.sputnik.md/analytics/20201028/32188532/Dana-Girbovan-dezvaluirea-ANULUI-in-Justitie.html?mobile_return=no&fbclid=IwAR1Wkc00wsPXj-e5BbjWdrBMEzsc46gbrjFnFoX9AW10LSakyS23PPL45P4

 

Citeste in continuare

Anchete

Nimeni nu se pune cu urmasa lui Werner

Publicat

pe

De

Tribunalul judetean a validat-o in functia de primar pe protejata lui Klaus Iohannis, Astrid Fodor, dupa ce judecatoria o invalidase. Vorbim despre cauza nr. 9486/306/2020. Aici lucrurile sunt cel putin la fel de interesante ca la Clotilde Armand, in conditiile in care Fodor are deja o hotarare definitiva de la Inalta Curte, care ii interzice timp de trei ani, pana in 2023, sa ocupe functii publice, din cauza ca ICCJ a confirmat acuzatia ANI privind incompatibilitatea politicienei. Absolut intamplator, validarea lui Astrid Fodor vine dupa ce, imediat dupa esecul din prima instanta, politiciana s-a laudat ca vorbise cu presedintele Klaus Iohannis, iar Ranjila Voda o incurajase. Daca sunteti la masa, ridicati paharul in cinstea independentei justitiei din Romania! Am spus sa ridicati paharul, nu sa varsati o picatura precizeaza cei de la Lumea Justitiei. (Irinel I.).

 

 

 

Citeste in continuare

Anchete

Solutia din dosarul “Veveritei“ a aparut cu o zi inainte de pronuntare

Publicat

pe

De

Lucruri ciudate se intampla in dosarul procuroarei DNA Alexandra Carmen Lancranjan, zisa “Veverita”. Dosar in care, asa cum Lumea Justitiei a prezentat (click aici, aici si aici pentru a citi), SIIJ cere la Inalta Curte confirmarea urmaririi penale, vizata fiind in cauza nu doar Lancranjan, ci si fostul vicepresedinte CSM, procurorul Nicolae Solomon. Dupa abtinerea formulata de judecatorul Daniel Gradinaru, dosarul a picat la judecatorul Horia Valentin Selaru. Iar in 21 octombrie 2020, Selaru a dispus amanarea pronuntarii pentru marti, 27 octombrie 2020. Dar ce sa vedeti: desi suntem in 26 octombrie 2020, stim solutia din 27 octombrie. Cu alte cuvinte, solutia din dosarul “Veveritei” a aparut cu o zi inainte de pronuntare. Totul este public pe portalul ICCJ, de unde am aflat ca in 27 octombrie nu se va da nicio pronunare, dosarul urmand sa se amane pentru 4 noiembrie 2020 (vezi facsimil). Ce s-o fi inatamplat, de solutia care trebuia pronuntata in 27 octombrie a aparut cu o zi inainte nu stim. Ne gandim insa ca nu cumva Selaru sa fi facut la randul sau declaratie de abtinere, care s-a analizat in 26 octombrie (asa cum se face, cu 24 de ore inainte de termenul stabilit), iar in urma admiterii ei s-a dat un nou termen. Om trai si om vedea, precizeaza cei de la Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont17 ore ago

Gruparea interlopa care “sustine” PNL Prahova/IPJ Prahova isi continua somnul si „straja”…de „veghe”…

La data de 21.10.2020, Incisiv de Prahova publica articolul “Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în...

Aveti un Pont1 zi ago

Aduceti izoleta/Romania nu a mai vazut asta niciodata!

Deficitul bugetar la 9 luni a urcat la 67,27 miliarde lei (14 miliarde de Euro), adică 6,4% după numai primele...

chirugie-estetica chirugie-estetica
Diverse2 zile ago

Cele mai frecvente operatii de chirurgie estetica

Complexul legat de aspectul fizic este extrem de raspandit motiv pentru care numeoase sunt persoanele care apeleaza la chirurgia estetica....

Aveti un Pont2 zile ago

De asta se ocupa DNA in tara asta, fratilor, de maruntisuri?/ De asta platim procurorii DNA cu 15-20.000 de lei pe luna

Ionut Cristache: „Ma stiti ca nu-s vreun fan Scripcaru, dar, TOTUSI, asa ceva? De asta se ocupa DNA in tara...

Aveti un Pont3 zile ago

Vă invit să lecturați această sinteză, iar dacă vă pasă de viitorul vostru vă propun să votați acel partid/candidat care va pune pe tapet această problemă GRAVISSIMĂ.

„STAREA NAȚIEI ÎN 2020”, DESCRISĂ PE SCURT ÎN 6 PUNCTE, AR PUTEA FI CEL MAI TARE SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALĂ....

Aveti un Pont6 zile ago

Editorial/Epidemia omoară oamenii sau „democrația”?/In plin „JIHAD” la PNL Prahova se utilizeaza varianta „EBa” la alegerile parlamentare: Mihai Apostolache

Voturile prahovenilor sunt tratate, din nou, cu partea „dorsala” de catre PNL Prahova! Asa se procedeaza cu nemaurile, nu se...

Aveti un Pont1 săptămână ago

IN GUVERNAREA PNL, IN PRAHOVA – GOLANI CHELIOSI SI INTERLOPI TRANSMIT MESAJE, PROBABIL, PUSE „IN GURA” EDILULUI (NOU ALES), DE SCHIMBARI IN CADRUL UNOR INSTITUTII DE SIGURANTA NATIONALA

Nu credeam să existe atîta golănie în Poliție! Si, inca nu cred! Cred ca exista cheliosi – interlopi, (chiar puscariasi...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în Parlament căci e perioada liberalismului ăla normal, educat și meritocratic (I)

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si...

Exclusiv1 săptămână ago

Guvernul PNL = Guvern CRIMINAL

Pentru vremelnicii care conduc astăzi Romania, luați o foaie de hârtie și notați. Cea mai mare CRIMĂ pe care o...

Exclusiv1 săptămână ago

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si pe locul I, un MINISTRU DE JUSTITIE care incalca legea/Cel de pe locul II va avea parte de o atentie „deosebita” din partea ziarului „Incisiv de Prahova”/In curand

Chiar ne-am „saturat” sa fim luati de „prosti”… Organizația PNL Prahova condusă de senatorul Iulian Dumitrescu, ajuns acum președinte al...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot/E un comunist, urăște alegerile și democrația/Cică e și foarte petrecăreț, îi plac mult cluburile, nunțile, botezurile, manelele, astea de distracție/Participă zi de zi, noapte de noapte, la pelerinaje și slujbe

Eram puțin îndoită, dar acum m-am convins: Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot. E un comunist,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise nu exista in Legea nr 55/2020/Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Incisiv de Prahova lanseaza, in curand, o platforma in care toti jurnalistii locali si/sau din presa centrala, toti „formatorii de opinie” si/sau toti detinatorii de site-uri sa isi dovedeasca „capacitatea” de formatori de opinie si sa prezinte diplomele reale obtinute care ii recomanda

Fiecare om e un „critic”. Viata e plina de „complimente surprinzatoare”, remarci dure, momente de „constienta de sine si de...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii!

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Breaking News/Alegeri parlamentare 2020/Bataie pe ciolan, in PNL/Surse: Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe pozitia numarul 1 la Senat in Prahova

Alegeri parlamentare 2020. Este tensiune mare în PNL. Liderii de filială fac pelerinaj la Ludovic Orban, pentru a-şi impune pe...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!