Connect with us

Diverse

Antonie Solomon, PER: „Un primar prost este ales de oamenii buni care nu vin la vot!”

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Antonie Solomon și-a depus candidatura pentru Primaria Craiova din partea Partidului Ecologist Român.

Vineri, 14.08.2020, fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, și-a
depus candidatura la primăria municipiului resedintă al județului Dolj, însoțit de Dănuț Pop, Președintele Partidului Ecologist Român și liderii  filialei județene.

“ Am intrat în această bătălie electorală pentru că iubesc Craiova și vreau să redau Craiova craiovenilor, să o scap de clanurile care au ajuns să facă legea. Vreau să fac un oraș frumos, curat, sigur, strălucitor, un oraș care să poată rivaliza cu orice mare capitală europeană. Cândva, acest oraș a fost al doilea din țară după București, vreau să redevină iar ce a fost odată.

Munca în primărie nu este ușoară, dar știu ce înseamnă. În secunda doi când intru în Primărie, mă apuc să muncesc. Nu orbecăi vreo doi ani prin instituție să văd care în ce birou este și cum se mișcă hârtiile. Am experiența mandatelor anterioare, am determinare, pot, vreau și știu ce am de făcut.

Le spun oamenilor să iasă din case și, pe 27 septembrie, să vină la vot.

Un primar prost este ales de oamenii buni care nu vin la vot..

Dragi craioveni, mergeți la vot, nu pentru a-l vota pe Solomon, votați pe cel care credeți că va face ceva pentru acest oraș, dar votați!”

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședinte al PER

Platforma media independentă Criteriul Național și colectivul ziarului Nationalul.ro mulțumește Biroului de presă al PER pentru realizarea acestui comunicat de presă

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Îmbunătățiți atmosfera din birou cu iluminarea potrivită

Publicat

pe

De

aplica led tavan
DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iluminarea bună poate îmbunătăți considerabil atmosfera de birou și poate face locul de muncă mai plăcut pentru angajați. Iluminarea bună poate afecta productivitatea, concentrarea și poate ajuta la crearea unei dispoziții pozitive în birou. Cu o iluminare adecvată, se poate crea o atmosferă de confort și productivitate care să beneficieze atât angajatorilor, cât și angajaților.

Alegerea tipului potrivit de bec pentru fiecare zonă a biroului va avea un impact major asupra cât de confortabil se simte. De exemplu, becurile cu LED alb cald sunt ideale pentru zonele de activitate, cum ar fi birourile în care oamenii îndeplinesc sarcini precise care necesită concentrare, în timp ce becurile cu incandescență sau spoturile ar trebui folosite în alte părți ale biroului, cum ar fi holuri sau săli de pauză, deoarece oferă o atmosferă mai relaxată.

Beneficiile iluminatului

Iluminatul potrivit poate avea un impact uriaș asupra atmosferei de birou. Iluminarea bună nu are numai beneficii estetice, dar are și un impact asupra productivității și sănătății mintale. Iluminatul poate fi folosit pentru a crea o ambianță care încurajează angajații să lucreze eficient, în timp ce se simt confortabil și relaxați.

Lumina naturală este cea mai bună, totuși, atunci când acest lucru nu este posibil, atunci sursele artificiale de lumină trebuie selectate cu atenție pentru a se asigura că mediul este confortabil și primitor. Intensitatea ideală a luminii ar trebui să fie suficientă pentru ca lucrătorii să-și îndeplinească sarcinile cu ușurință, fără a le cauza ochi sau strălucire. În plus, opțiunile de reglare a luminii sunt benefice, deoarece permit lucrătorilor de birou să ajusteze nivelurile de iluminare în funcție de nevoile lor pe parcursul zilei.

Tipuri de iluminat

Tipul potrivit de iluminat poate îmbunătăți atmosfera, energia și productivitatea într-un birou. Ar trebui luate în considerare diferite tipuri de iluminat pentru a crea cel mai bun mediu posibil atât pentru angajați, cât și pentru vizitatori.

Cele două tipuri principale de iluminare sunt naturală și artificială. Lumina naturală este cea mai bună atunci când este disponibilă, deoarece dă un sentiment de conexiune cu lumea exterioară și ajută la menținerea în echilibru a ritmurilor circadiene. Lumina artificială este folosită pentru a completa sau înlocui sursele de lumină naturală și constă în general din lumini fluorescente care vin în tonuri calde sau reci, în funcție de preferințe. Iluminarea de accent este folosită pentru a atrage atenția asupra operelor de artă sau asupra obiectelor specifice dintr-un spațiu prin utilizarea spoturilor sau a fasciculelor direcționale îndreptate spre acestea de sus.

Corpuri de iluminat

Când vine vorba de crearea unei atmosfere de lucru productive într-un spațiu de birou, alegerea corpurilor de iluminat nu este ceva ce trebuie trecut cu vederea. Tipul potrivit de lumini poate ajuta la crearea unui mediu cald și primitor atât pentru angajați, cât și pentru vizitatori, în timp ce iluminarea adecvată asigură, de asemenea, că sarcinile pot fi îndeplinite cu ușurință și eficiență. Pentru a vă asigura cele mai potrivite corpuri de iluminat pentru spațiul dvs. de birou, luați în considerare aceste alegeri de top.

Pentru început, panourile cu LED-uri sunt una dintre cele mai populare alegeri pentru birourile moderne datorită duratei de viață lungi, eficienței energetice și opțiunilor de design personalizabile. Ele vin în diferite forme și dimensiuni, făcându-le ușor de încadrat în orice aspect al locului de muncă, fără a compromite estetica sau caracterul practic. În plus, de exemplu, cu o aplica LED tavan puteți a oferi iluminare oriunde în birou într-un mod plăcut.

Sfaturi pentru proiectarea iluminatului

Designul de iluminat poate face o lume de diferență într-un mediu de birou. Iată câteva sfaturi pentru a profita la maximum de designul iluminatului de birou:

În primul rând, luați în considerare utilizarea diferitelor tipuri de surse de lumină pentru a crea straturi. Aceasta ar putea include lumini de lucru, lumini ambientale sau chiar lumina naturală a soarelui. De asemenea, ar trebui să vă gândiți cum să utilizați temperaturile de culoare în avantajul dumneavoastră – culorile mai calde pot fi folosite pentru a crea o atmosferă confortabilă, în timp ce tonurile mai reci sunt grozave pentru luminarea zonelor plictisitoare. În plus, vă puteți juca cu intensitatea luminii adăugând dimmere sau alte caracteristici reglabile. În cele din urmă, este important să țineți pasul cu întreținerea regulată, cum ar fi înlocuirea oricăror becuri sau corpuri de iluminat arse și curățarea tuturor nuanțelor și filtrelor în mod regulat.

Citeste in continuare

Diverse

Ce înseamnă servicii imobiliare premium și cum te ajută să găsești cele mai avantajoase oferte

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mulți dintre cei care doresc să vândă sau să închirieze o proprietate nu au timpul și nici priceperea necesară pentru a se ocupa singuri de acest demers. Aceștia constată că o astfel de tranzacție presupune oarecare bătaie de cap, iar pentru a scăpa mai repede de această grijă, sunt tentați să accepte oferte mai puțin avantajoase pentru ei.

Dacă te afli într-o astfel de situație, este mult mai eficient să apelezi la o agenție imobiliară care oferă servicii premium și care te poate ajuta să vinzi sau să închiriezi în cele mai avantajoase condiții. Pentru a înțelege mai bine de ce trebuie să te adresezi unei astfel de agenții, îți vom explica în continuare în ce constau serviciile imobiliare premium.

Stabilirea celui mai bun preț

Înainte de a încheia un contract cu un client  orice agenție imobiliară cu servicii premium efectuează o analiză de piață pe baza căreia îi prezintă acestuia cea mai avantajoasă ofertă de preț pentru proprietatea pe care dorește să o vândă sau să o închirieze.

Agențiile care se respectă oferă acest serviciu gratuit, iar ulterior vor face tot posibilul să obțină pentru client cel puțin prețul astfel stabilit sau chiar oferte mai avantajoase.

Reprezentare exclusivă

După o discuție în urma căreia se stabilește prețul dorit de client, între el și agenție se încheie un contract de reprezentare, prin care aceasta din urmă își asumă o serie de responsabilități în vederea încheierii tranzacției în cel mai scurt timp și în cele mai bune condiții.

Din acel moment, interesele vânzătorului în relația cu potențialii clienți vor fi reprezentate exclusiv de agenția imobiliară.

Realizarea de materiale de prezentare foto/video

Pe piața imobiliară, anunțurile însoțite de imagini sugestive ale proprietăților au șanse mai mari de a se încheia cu  o tranzacție reușită, decât cele care se rezum doar la descrierea în cuvinte. Cu cât fotografiile sunt realizate într-un mod mai profesional și prezintă mai multe detalii, cu atât atrag mai mulți clienți interesați. De asemenea, dacă anunțul este însoțit și de o prezentare video cresc și mai mult șansele ca tranzacția să se efectueze în cele mai bune condiții.

Realizarea materialelor foto/video cadre în sarcina agenției imobiliare, care apelează în acest sens la profesioniști.

Promovarea pe toate canalele

Odată realizate materialele de prezentare, urmează promovarea anunțului, care se face pe baza unei strategii de marketing stabilite de o echipă de specialiști.

Aceștia se vor îngriji ca promovarea să se facă pe cele mai eficiente canale online și offline, referindu-ne aici la rețele sociale, portaluri de anunțuri imobiliare, anunțuri la rubricile dedicate de mică publicitate și chiar publicitate stradală.

Organizarea de vizionări

Clienții interesați doresc să vizioneze imobilul înainte de a încheia o înțelegere, iar de aceste detalii se ocupă tot agenții imobiliari.

Aceștia fac programările pentru vizionări, iar la nevoie, agenția poate oferi unele servicii de curățenie pentru a pune la punct anumite detalii, astfel încât proprietatea să arate impecabil la momentul respectiv.

Negocierea și încheierea contractelor

Dacă apar clienți interesați în urma anunțurilor și vizionărilor, agenți imobiliari vor discuta și vor negocia cu aceștia în numele proprietarului, astfel încât să obțină cel mai bun preț.

În cazul în care se ajunge la o înțelegere, tot reprezentanții agenției imobiliare se vor ocupa de încheierea actelor necesare și, în final, de semnarea contractelor de vânzare sau de închiriere.

Asigurarea de servicii post-vânzare sau post-închiriere

De multe ori, chiar și după încheierea unor astfel de tranzacții mai e nevoie de o serie de demersuri, care diferă de la caz la caz. Acestea presupun multă alergătură iar pentru confortul clienților, agenția imobiliară poate prelua și astfel de sarcini.

Este vorba de completarea și depunerea declarațiilor de venit, transferul contractelor cu furnizorii de utilități pe numele noilor proprietari și alte formalități care consumă timp și nervi.

Așadar, acestea au fost  principalele motive pentru care ți-am recomandat să apelezi la o agenției mobiliară care oferă servicii premium, dacă vrei să vinzi sau să închiriezi o proprietate.

Citeste in continuare

Diverse

Somnul de calitate: cum îl obții și ce beneficii are?

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Somnul – îl privim ca pe ceva ce ni se cuvine, până în momentul în care începem să suferim de insomnii, sau când programul de la serviciu nu ne mai lasă să dormim noaptea, așa cum fac toți oamenii obișnuiți. Află din acest articol de ce e atât de importantă calitatea somnului și ce ai de făcut ca să te poți odihni bine.

Sfaturi pentru un somn de calitate

Conform specialiștilor, somnul este la fel de important pentru sănătate ca exercițiul fizic și alimentația sănătoasă. Din păcate, în ultimele decenii, atât calitatea cât și cantitatea de somn au cunoscut un declin semnificativ. Iată ce poți face dacă vrei să dormi mai bine:

 • Crește expunerea la lumină puternică pe durata zilei: expunerea la soare sau la lumină puternică, preferabil naturală, ajută la menținerea unui ritm circadian sănătos;
 • Redu expunerea la lumină albastră, seara: lumina albastră inhibă sinteza de melatonină, responsabilă pentru relaxarea caracteristică somnului profund;
 • Evită să consumi băuturi cu cofeină după-amiaza sau seara;
 • Elimină somnul de prânz sau somnul de peste zi;
 • Stabilește ore fixe pentru culcare și trezire;
 • Ia un supliment de melatonină;
 • Evită consumul de alcool: alcool accentuează apneea de somn și reduce sinteza naturală de melatonină și hormon de creștere;
 • Creează un mediu favorabil somnului, în dormitor: temperatura între 17 – 19 grade, draperii închise la culoare pentru un întuneric perfect, dopuri de urechi împotriva zgomotelor din trafic, un purificator de aer silențios  etc;
 • Evită să mănânci târziu seara: mesele târzii afectează calitatea somnului și sinteza  naturală de melatonină. Mesele sărace în carbohidrați, cu minim 4 ore înainte de culcare, îmbunătățesc calitatea somnului;
 • Aplică tehnici de relaxare seara, la culcare: meditația, masajul, lectura, băile calde, exercițiile de respirație, vizualizarea sunt utile în tratarea insomniei;
 • Fă sport, dar evită exercițiul fizic seara: sportul zilnic este mai eficient în tratarea insomniei decât medicamentele [1]. 

Care sunt beneficiile unui somn de calitate?

Un somn de calitate este extrem de important pentru starea generală de sănătate a oricărui individ. Un adult sănătos are nevoie de 7 – 9 ore de somn pe noapte, totuși 35% dintre adulții care trăiesc în țări dezvoltate nu reușesc să doarmă suficient. 

Pe lista beneficiilor unui somn de bună calitate se numără:

 • Menținerea unei greutăți sănătoase: mulți dintre adulții care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte au un indice de masă corporală peste limita normală. Riscul lor de a dezvolta obezitate este de 41%, ca urmare a schimbărilor hormonale care au loc ca urmare a lipsei somnului;
 • Îmbunătățirea capacității de concentrare și a productivității: somnul este esențial pentru funcționarea corectă a creierului uman. Somnul de bună calitate se asociază cu performanțe academice superioare, creșterea abilităților de rezolvare a problemelor și îmbunătățirea memoriei;
 • Îmbunătățirea performanțelor sportive: odihna suficientă îmbunătățește motricitatea fină, scurtează timpul de reacție, accentuează forța și rezistența musculară, reduce riscul de accidentare și menține motivația de a se antrena a individului;
 • Menținerea și îmbunătățirea sănătății cardiace: un somn de mai puțin de 7 ore pe noapte se corelează cu o creștere de 13% a riscului de boală cardiovasculară. Fiecare oră de somn în minus din minimum de 7 ore pe zi se asociază cu o creștere de 6% a riscului de mortalitate. Lipsa de somn se asociază cu creșterea riscului de hipertensiune arterială;
 • Reducerea riscului de apariție a diabetului de tip 2: lipsa de somn crește riscul de apariție a rezistenței la insulină și, consecutiv, a diabetului zaharat. Lipsa de somn determină apariția unor dezechilibre hormonale asociate inflamației cronice, apetitului crescut, obezității și sindromului metabolic;
 • Reducerea riscului de depresie: lipsa de somn se asociază unor boli mintale de tipul  anxietății și al depresiei;
 • Susține sănătatea sistemului imunitar: lipsa de somn afectează în mod negativ imunitatea: un studiu a demonstrat că persoanele care dorm mai puțin de 5 ore pe noapte au un risc de 4 ori mai mare de a răci, spre deosebire de cele care dorm mai mult de 7 ore;
 • Reduce nivelul de inflamație cronică din organism: somnul reglează activitatea sistemului nervos, fiind implicat în special în reacțiile de răspuns la stres. Somnul insuficient determină activarea răspunsurilor inflamatorii și crește concentrația unor markeri specifici cum sunt interleukina – 6 sau proteina C reactivă. Inflamația cronică determină o serie de boli cronice: boală cardiovasculară, cancer, boala Alzheimer, depresie, diabet zaharat;
 • Îmbunătățește starea afectivă și interacțiunile sociale: lipsa de somn face dificilă reglarea emoțiilor și interacțiunea agreabilă cu alte persoane. Conform studiilor, privarea de somn reduce abilitățile sociale personale și abilitatea de procesare a emoțiilor [2].

Alături de o nutriție echilibrată și de exercițiul fizic regulat, somnul de calitate este unul dintre pilonii de bază ai stării generale de sănătate a organismului. Lipsa de somn are numeroase efecte negative asupra organismului, așadar e important să prioritizezi corect cele 24 ore și să îți asiguri 7 – 9 ore de somn pe zi. 

Bibliografie:

 1. “17 Proven Tips to Sleep Better at Night.” Healthline, 28 Feb. 2020, www.healthline.com/nutrition/17-tips-to-sleep-better#The-bottom-line, accesat în 6.12.2022;
 2. Leech, Joe. “10 Reasons Why Good Sleep Is Important.” Healthline, 24 Feb. 2020, www.healthline.com/nutrition/10-reasons-why-good-sleep-is-important, accesat în 6.12.2022.
Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv7 ore ago

Administratia Andrei Volosevici distruge documentele cu privire la mafia imobiliara

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn urma articolului nostru de ieri („De ce se implica IGPR in protejarea Mafiei imobiliare din Ploiesti/IGPR a luat...

Exclusiv15 ore ago

„Bomba ecologica de la Pleasa” si „serviciile secrete”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPovestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood....

Exclusiv15 ore ago

Iesitul la pensie anticipata partiala, pentru cei cu afectiuni, beneficiari de certificat apt limitat si avand totodata conditia de vechime indeplinita, este, sa fim cinstiti, o oportunitate ( legala)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin De care profita atat cei mici cat si cei cu functii mari de conducere, din zona centrala. Prost...

Exclusiv2 zile ago

De ce se implica IGPR in protejarea Mafiei imobiliare din Ploiesti/IGPR a luat locul procurorului “Portocala” pentru apararea mafiei si fabricarea de dosare penale?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinAfacerea cu iz penal a unor afaceriști, notari publici și funcționari din Primăria Ploiești este protejata de IGPR. Mai...

Exclusiv2 zile ago

Albu Simona, nasa edilului si city manager al municipiului Ploiesti, în vizorul Agenției Naționale de Integritate (I)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPloieștiul este raiul familiilor bine instalate în administrația publică. Soți, unchi, nepoate, veri, nasi, fini si fine, dacă studiezi...

Exclusiv3 zile ago

Actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, respectiv polițiștii și polițiștii de penitenciare

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCu ocazia acțiunilor de protest pe care le-am organizat am solicitat aplicarea în integralitate a prevederilor Legii salarizării, precum...

Exclusiv3 zile ago

Norma de hrana s-a actualizat, dar ramane nepusa in plata

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL rămâne în mod constant preocupat de punerea efectiv în plată a prevederilor ordinului ministrului...

Exclusiv4 zile ago

Adevaratele probleme pentru fostul procuror Negulescu Mircea si pentru Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti/ Falsuri constatate de catre instanta dar si de Institutul National de Expertize Criminalistice, in Raportul de Expertiza Criminalistica nr 45/14.02.2022

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinParchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti nu a raspuns niciodata cum s-a putut ca documente si bunuri confiscate intr-un...

Exclusiv5 zile ago

Dezastrul ecologic de la Constanta versus “Bomba ecologica de la Pleasa”/Garda de Mediu Constanta versus Garda de Mediu Prahova (1-0)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrimăria Constanţa a fost amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru nereguli grave în ceea ce...

Exclusiv1 săptămână ago

Un nou dosar penal privind traficul de influenta, coruptia si santajul zguduie din temelii “administrația la firul ierbii” a edilului Andrei Volosevici

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNatura şi succesul acţiunilor ilicite ale reţelei de crimă organizată este condiţionat de aptitudinile şi performanţele individuale ale celor...

Exclusiv1 săptămână ago

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reactioneaza prin I.G.P.R si sesizeaza organele de cercetare penala cu privire la „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPovestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood....

Exclusiv2 săptămâni ago

Prim-ministrul României reactioneaza prin Corpul de control al prim-ministrului si sesizeaza MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ŞI PĂDURILOR cu privire la „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPovestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood....

Exclusiv2 săptămâni ago

Acolo e Tara lui Papura Voda si ordinele ministrului sunt facultative

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin OMAI S/108/2011 prevede ca functiile de executie efectueaza serviciul de permanenta, in unitate. Ordinul este obligatoriu si executoriu,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Se aude zăngănit de cătușe la “Bomba ecologica de la Pleasa”/IPJ Prahova confirma dezvaluirile noastre

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinOrganele de cercetare penala din cadrul IPJ Prahova au confirmat dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova cu privire la “Bomba...

Exclusiv2 săptămâni ago

Termenul echipă/structură operativă nu este prevăzut în cadrul dispozițional în vigoare

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin În cursul lunii octombrie 2022, Sindicatul Polițiștilor din România Diamantul, a solicitat IGPR, să comunice aspecte legate de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!