Actualitate
Orban, prezent la inaugurarea tronsonului conductei de gaz Craiova-Segarcea: Guvernul pe care-l conduc acordă prioritate absolută investițiilor
Premierul Ludovic Orban a participat la evenimentul care a avut loc cu ocazia inaugurării tronsonului de conductă Craiova-Segarcea, aferent etapei I din conducta de transport Craiova-Segarcea-Calafat. Potrivit unui comunicat Transgaz, „ conducta Craiova-Segarcea va avea o lungime de 39,3 km și face parte din proiectul conductei de transport gaze naturale Craiova-Segarcea-Calafat, un proiect important pentru regiunea Olteniei și pentru economia românească.”
25.000 de locuitori vor avea acces la rețeaua de gaze naturale
Tronsonul de conductă Craiova-Segarcea, aferent etapei I din conducta de transport Craiova-Segarcea-Calafat, va permite alimentarea cu gaze naturale a localităților Cârcea, Malu Mare, Ghindeni, Teasc, Calopăr și Segarcea. În acest mod, vor avea acces la rețeaua de gaze naturale aproximativ 25.000 de locuitori, 12 școli, 13 grădinițe, 1 spital și aproximativ 20 de cabinete medicale. Valoarea lucrărilor de investiție pentru conducta Craiova-Segarcea este de 33,7 milioane de lei, fără TVA.
Premierul a fost prezent la eveniment
Prezent la inaugurarea nouului tronson de conductă, premierul Ludovic Orban a spus că instituția pe care o conduce acordă prioritate absolută investițiilor, investițiilor în infrastructura de transporturi, infrastructura energetică, infrastructura de sănătate, infrastructura de comunicații, ca suport al dezvoltării economice a României.
„Guvernul pe care-l conduc acordă prioritate absolută investițiilor, investițiilor în infrastructura de transporturi, infrastructura energetică, infrastructura de sănătate, infrastructura de comunicații, ca suport al dezvoltării economice a României”, a spus Ludovic Orban.
Potrivit lui Orban, conducta este o investiție făcută în totalitate de statul român. De asemenea, acesta a vorbit și despre următoarele investiții pe care statul urmează să le finalizeze în acest an.
„Este o investiție făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român, o investiție care a fost finanțată de noi și care urmărește să ofere locuitorilor o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural. 2 De asemenea, în cursul acestui an, pe lângă acest prim tronson al conductei de transport a gazului natural Craiova-Segarcea, vor fi finalizate investițiile pe un proiect extrem de important pentru România, și anume gazoductul BRUA, care trebuie să facă legătura între Baumgarten din Austria și conducta TAP, Coridorul Sudic, care este aprovizionat cu gaze din Azerbaidjan. Acest obiectiv de investiții este extrem de important. De asemenea, în cursul acestui an urmează să fie finalizată licitația pentru realizarea gazoductului între Podișor și Tuzla. Obiectivele acestui gazoduct, care reprezintă o investiție extrem de importantă este de a asigura conectarea la BRUA, la rețeaua de transport națională și, evident, la sistemul european de transport al gazelor naturale, a gazului natural care urmează să fie extras off-shore din zăcămintele de la Marea Neagră”, a spus premierul.
Potrivit lui Ion Sterian, directorul Transgaz, s-au alocat sume pentru ca în viitor, toți cetățenii români să aibă posibilitatea racordării la rețeaua de gaze naturale.
“Am tratat, tratăm și vom trata fiecare investiție cu maximum de seriozitate, responsabilitate și implicare. Ne-am luat și ne vom lua în serios misiunea de a dezvolta Sistemul Național de Transport, pentru a permite conectarea la rețeaua de gaze naturale a comunităților locale, crescând astfel calitatea vieții locuitorilor și permitând dezvoltarea economică. Este un angajament ferm la nivelul Transgaz de a contribui la racordarea comunităților locale la rețeaua de gaze naturale. În acest sens, au fost bugetate sume importante de bani pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii gaziere, în scopul extinderii, dezvoltării SNT și asigurării posibilității racordării la SNT a tuturor localităților din România, în conformitate cu prevederile Legii nr. 123/2012 și cele ale Ordinului ANRE nr. 82/2017.”, a spus Ion Sterian, directorul Transgaz.
Gazoductul BRUA, un proiect TRANSGAZ de importanță majoră care va diminua dependența României de gazul rusesc
Gazoductul BRUA, proiect TRANSGAZ cofinanțat de Uniunea Europeană, are o importanță majoră, iar România nu va mai putea fi ocolită de tranzitul de gaze din regiune, transmit analiștii. Totuși, acest proiect de anvergură a întâmpinat și întâmpină ”obstacole”, motiv pentru care Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și Federația Sindicatelor ”Gaz-România” precizează că BRUA este, în ultimă instanță, un pas esențial în dezvoltarea pieței românești de gaze naturale.
Gazoductul BRUA este un proiect inițiat de Transgaz care vizează diversificarea rutelor de transport de gaze naturale și reprezintă o investiție care va diminua dependența României de gazul rusesc. Discutăm despre un proiect de interes comunitar finanțat de Comisia Europeană cu un grant nerambursabil de 179,3 milioane euro.
Gazoductul nu va fi construit numai pentru gazele din Marea Neagră, ci are în vedere și interconectarea statelor, diversificarea surselor și rutelor de transport de gaze naturale din regiunea Mării Caspice către Europa Centrală, dar şi de la terminalele LNG din nordul Greciei, Revithoussa și din terminalul plutitor de la Alexandropolis.
Actualitate
Redefinirea operațiunilor spațiale: Un nou cadru pentru Forțele Spațiale ale SUA
Un nou memorandum de la Șeful Operațiunilor Spațiale, generalul Chance Saltzman, are ca scop redefinirea modului în care Forța Spațială concepe operațiunile spațiale, reformularea misiunilor serviciului și crearea de noi „termeni de referință” pentru uz oficial.
Mai mult decât un simplu dicționar actualizat, aceasta este o mișcare care „stabilește un punct de reper pentru Forța Spațială”, a declarat Doug Loverro, fostul şef al politicii spațiale a Pentagonului, pentru Breaking Defense. „Aceasta este, de fapt, mult mai importantă pentru formarea forței decât selecția uniformelor sau a melodiilor.” Totodată, a generat unele îngrijorări în comunitatea militară de spațiu.
Memorandumul intitulat „Termeni de Referință pentru Operațiunile Spațiale Militare”, datat 24 septembrie și obținut de Breaking Defense, stabilește trei „funcții de bază” pentru Forța Spațială, definește „domenele de misiune” spațiale și seturile lor componente de misiune și explică „funcțiile de întreprindere” transversale care susțin funcțiile de bază.
„Pentru a asigura unitatea efortului, este necesar ca Forța Spațială să definească termeni comuni de referință (TOR) pentru operațiunile spațiale militare (MSO). Un vocabular comun asigură claritate și precizie în întreaga întreprindere, incluzând, dar fără a se limita la dezvoltarea de concepte, decizii de resurse, structuri organizaționale, instruire și raportarea amenințărilor. Acest TOR servește ca un cadru de referință pentru a conduce înțelegerea și alinierea în cadrul serviciului”, scrie Saltzman în introducerea noului document.
TOR-ul atașat definește activitățile operaționale și de întreprindere pe care o forță militară, fie roșie, fie albastră, le-ar putea desfășura în, din sau către domeniul spațial. În continuare, Forța Spațială va normaliza vocabularul și mesajele în jurul termenilor descriși în document.
Cele trei funcții de bază ale Forței Spațiale sunt descrise astfel:
- Controlul Spațial: „Controlul Spațial cuprinde activitățile necesare pentru a contesta și controla domeniul spațial. Rezultatul dorit al operațiunilor de Control Spațial este Suprematia Spațială, un grad de control care permite forțelor să opereze într-un moment și loc de alegerea lor, fără interferențe prohibitive din partea amenințărilor spațiale sau contraspațiale, negând adversarului aceleași capabilități.”
- Operațiuni Globale de Misiune: „Activități pentru a furniza capacități spațiale Forței Comune și națiunii.” Această funcție de bază servește practic ca un căptușeală pentru misiunile tradiționale de suport spațial, inclusiv comunicațiile prin satelit și avertizările/tracking-ul rachetelor. De asemenea, include o nouă zonă de misiune numită „Senzorism și Punere la Țintă din Spațiu”, care include, printre seturile sale subordonate de misiuni, „Indicatorul de Ținte în Mișcare”.
- Accesul la Spațiu: „Mișcarea și susținerea echipamentului în, din și către domeniul spațial.” Aceasta include misiunea „Lansare Spațială”, definită ca „mișcarea încărcăturilor (nave spațiale sau alte materiale) în și din domeniul spațial.”
Reacții Mixte De când a fost distribuit memorandumului lui Saltzman săptămâna trecută, reacția inițială din partea profesioniștilor din domeniul militar al spațiului, atât activi cât și retrași, precum și din partea analiștilor externi, a fost departe de a fi unificată.
Actualitate
Formație nuntă LIVE – pentru orice gust muzical
Planificarea nunții este unul dintre cele mai speciale momente din viață, iar muzica joacă un rol esențial în crearea unei atmosfere de neuitat. Alegerea formației potrivite este cheia pentru a da viață acestui eveniment unic, iar Fantastic din Mizil este formatie nunta ideală pentru a transforma petrecerea, într-o adevărată sărbătoare!
Această formație versatilă și talentată impresionează printr-un repertoriu vast și diversificat, care cuprinde atât muzică lăutărească autentică, cât și cele mai rafinate melodii de caffe-concert, muzică clasică, muzică ușoară și chiar hituri reinterpretate în stil Cover-Band. Fiecare membru al trupei este un muzician pasionat care contribuie la crearea unei atmosfere pline de energie și eleganță, potrivită pentru toate gusturile și preferințele.
De ce să alegi această formație?
Componenții grupului sunt muzicieni experimentați care pun suflet în fiecare piesă interpretată. Ei reușesc să creeze o armonie perfectă și o energie pozitivă ce transformă fiecare eveniment într-o experiență memorabilă.
Formația este recunoscută nu doar pentru diversitatea repertoriului, dar și pentru calitatea interpretărilor, având la activ numeroase evenimente de succes și recenzii excelente din partea clienților.
Un repertoriu pentru toate gusturile – Muzică de nuntă personalizată
Fiecare nuntă este unică, la fel cum și gusturile muzicale ale invitaților sunt variate. Formația înțelege acest lucru și îți oferă flexibilitatea de a alege dintr-un repertoriu ce acoperă o gamă largă de stiluri muzicale, pentru a te asigura că fiecare moment al evenimentului tău va fi însoțit de muzica potrivită.
Fie că îți dorești o atmosferă romantică și sofisticată, cu valsuri și tangouri celebre, fie că preferi ritmuri mai dinamice, hiturile internaționale reinterpretate vor asigura o petrecere plină de energie și voie bună.
Experiență, profesionalism și adaptabilitate
Cu o vastă experiență în cadrul evenimentelor de nuntă, dar și a altor tipuri de evenimente, formația știe cum să se adapteze fiecărei atmosfere și fiecărui moment al serii. Profesionalismul lor este vizibil în fiecare detaliu, de la pregătirea riguroasă și punctualitate, până la interpretarea impecabilă din ziua evenimentului.
De asemenea, sunt deschiși și flexibili în a răspunde dorințelor și preferințelor clienților, creând o colaborare armonioasă pe tot parcursul pregătirilor.
Nunta ta, muzica ta
Cu această trupa de nunta, ai libertatea de a personaliza fiecare moment muzical al nunții tale, astfel încât să reflecte exact tema și atmosfera dorită. Indiferent dacă îți dorești o nuntă elegantă și sofisticată sau o petrecere plină de veselie și energie, aceștia vor da viață fiecărei dorințe muzicale, creând amintiri sonore care vor rămâne pentru totdeauna în inimile tuturor invitaților.
Contactează Fantastic din Mizil pentru un eveniment de neuitat!
Nu lăsa nimic la voia întâmplării în ziua nunții tale. Alege această formație pentru o experiență muzicală unică, adaptată preferințelor tale și stilului evenimentului. Suntem gata să transformăm nunta ta într-un spectacol muzical memorabil!
Actualitate
Fath-360: Între controverse și limitări – impactul rachetelor iraniene asupra strategiei militare ruse
Introducere
În ultimele săptămâni, s-au făcut rapoarte conform cărora Iran-ul a livrat rachete Fath-360 Rusiei. Aceasta a fost o veste alarmantă pentru națiunile pro-Ucraina, dar cât de mult va schimba cu adevărat aceste rachete calculul militar al Rusiei?
Iranul afirmă că racheta are o rază maximă de 120 km, având un cap de război de 150 kg. Simulările informatice, bazate pe informațiile iraniene și analiza video, sugerează că această rază revendicată este plauzibilă. Cu toate acestea, această rachetă nu aduce o capacitate radical nouă pentru armata rusă: raza și încărcătura sa sunt comparabile cu cele ale rachetelor de artilerie deja existente în arsenalul rus, pe care Rusia le-a folosit împotriva Ucrainei, în special din familia 9M54. În plus, o comparație a specificațiilor arată că aceste rachete rusești sunt mai precise și își împrăștie efectul pe o zonă mai mare utilizând submuniții.
De ce ar cumpăra Rusia armament din Iran?
Atunci, de ce ar cumpăra Rusia arme din Iran care nu se potrivesc cu lansatoarele existente și pentru care Rusia nu are încă o rețea logistică? Răspunsul este probabil dublu. În primul rând, industria proprie a Rusiei poate să nu fie capabilă să satisfacă cererea militară, iar, deși rachetele iraniene ar putea fi mai puțin capabile, ele pot fi totuși adecvate împotriva unor ținte. În al doilea rând, orice armă utilizată obligă Ucraina să își epuizeze valorosul sistem de apărare aeriană și rachete.
Un detaliu important: nu există dovezi că Fath-360 a fost folosit în atacurile iraniene asupra Israelului din această săptămână, probabil din cauza distanței între site-urile de lansare iraniene și țintele vizate.
Ce este Fath-360?
Cu câteva săptămâni în urmă, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Iranul a livrat rachete balistice Fath-360 Rusiei, iar Rusia ar urma să le folosească în câteva săptămâni. Iranul a negat acest lucru, iar în momentul redactării acestui material, nu există dovezi directe în domeniul public privind utilizarea unor astfel de rachete de către Rusia. Totuși, după ce a vândut drone Rusiei, Iranul s-a implicat activ în promovarea rachetelor balistice către Moscova.
La expoziția ARMY 2023 din Moscova, care a avut loc în august 2023, Iranul a avut o delegație mare și un stand dedicat armamentelor iraniene, inclusiv diverselor modele de rachete balistice. Serghei Șoigu, fostul ministru al Apărării rusesc, a vizitat standul.
Iran a început să dezvolte rachete balistice cu propulsie solidă în jurul anului 1990, cu racheta artillerie unguidată Zelzal. De-a lungul timpului, au fost dezvoltate noi versiuni, cum ar fi Fateh-110, care folosește un sistem de navigație avansat pentru a îmbunătăți precizia. Fath-360, comercializat și ca BM-120, este una dintre cele mai mici versiuni, fiind dezvăluit în 2020 și având utilizare în combat în 2022.
Specificatii ale rachetei Fath-360
Fath-360 are o rază maximă revendicată de 120 km și o viteză maximă estimată de Mach 4. Simulările au arătat că, pentru a atinge această rază, racheta are nevoie de un combustibil de aproximativ 373 kg, ceea ce este rezonabil având în vedere dimensiunile motorului rachetei.
Iranul susține un Radius Circular Probabil (CEP) de 30 de metri, ceea ce sugerează o precizie moderată. Rachetele rusești din familia 9M54 au, în general, un CEP mult mai bun.
-
Featuredacum 4 zile
Atac la siguranța națională – suspiciuni grave de corupție și abuz de putere în problema SC Electromecanica Ploiești (III)
-
Exclusivacum 4 zile
Corupția în IPJ Prahova: Scamatoriile din umbra dezvoltă afacerile locale/Maristar Construct SRL: Secretele unei afaceri controversate
-
Exclusivacum 4 zile
O lecție despre absurdul din spatele corupției/O caterincă ridicată la rang de artă!
-
Exclusivacum 4 zile
Investigarea corupției în Ploiești: factori implicați și noi descoperiri
-
Exclusivacum 3 zile
Situațiile în care polițistul poate refuza sau amâna executarea unui Ordin
-
Exclusivacum 3 ore
Investigație Europeană asupra Corupției: Penitenciarul Berceni, directorul Matei Valentin și legăturile intunecate cu afaceristul Mihai Tufan
-
Exclusivacum 3 ore
Afaceri Murdare: Mafia deșeurilor și complicitatea instituțiilor din Prahova
-
Exclusivacum 5 ore
Sindicatul Sidepol critică reorganizarea Poliției Canine: „O absurditate care pune în pericol Siguranța Publică”