Connect with us

Actualitate

MApN: 10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova

Incisiv

Publicat

pe

MApN a semnat, vineri, contractul pentru „Revitalizarea și modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard din dotarea Ministerului Apărării Naționale (MApN) în configurația IAR-99 SM”, în valoare de 275 de milioane de lei fără TVA.

„Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția Generală pentru Armamente, și Avioane Craiova S.A. au semnat vineri, 14 august, la Craiova, în prezența premierului Ludovic Orban și a ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, contractul pentru „Revitalizarea și modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard din dotarea Ministerului Apărării Naționale în configurația IAR-99 SM”. Contractul, în valoare de 275 de milioane de lei fără TVA, are o durată de patru ani, ultima aeronavă modernizată urmând a fi livrată în termen de 48 de luni de la semnarea documentului”, se arată într-un comunicat de presă.

Ministrul apărării naționale și a exprimat speranța că „prima aeronavă modernizată va intra în testele de verificare după 22 de luni”.

Obiectivul principal al revitalizării și modernizării avioanelor IAR-99 Standard în varianta IAR-99 Standard Modernizat – IAR-99 SM este realizarea unor aeronave de școală și antrenament necesare pregătirii avansate a piloților pentru trecerea la zborul pe aeronavele F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene Române. Totodată, programul de înzestrare are ca scop menținerea capabilității aeriene de sprijin aerian apropiat și intervenția împotriva țintelor aeriene de viteză mică.

„Prin acest program, dincolo de antrenamentul de zbor, piloții vor putea fi pregătiți și pentru antrenamentul de luptă și vor folosi această capabilitate pentru sprijinul aerian în acțiuni militare concrete”, a spus ministrul Ciucă.

Prin semnarea contractului cu Avioane Craiova S.A, Ministerul Apărării Naționale respectă strategia asumată în implementarea programelor majore de înzestrare, respectiv angajarea, la nivelul maxim posibil, a resurselor din industria de apărare din România.

Lucrările de revitalizare și modernizare ale aeronavelor IAR-99 Standard la Avioane Craiova S.A. se vor realiza și prin implicarea altor operatori economici români și străini, ceea ce va conduce la dezvoltarea pe orizontală a industriei naționale.

Ministrul apărării naționale a concluzionat că proiectul început este unul complex, de anvergură, și „sperăm ca el să reprezinte un punct de plecare pentru dezvoltarea și evoluția tehnologică în industria aeronautică românească, ale cărei produse sunt atât de necesare Forțelor Aeriene Române”.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

AEP: Peste 18.700 de români din diaspora s-au înscris pentru votul la parlamentare

Incisiv

Publicat

pe

De

Peste 3.900 de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării s-au înscris pe portalul www.votstrainatate.ro pentru votul la secţie la alegerile parlamentare, iar peste 14.000 pentru votul prin corespondenţă.

Potrivit AEP, pentru votul la secţie, pentru care termenul limită de înregistrare a expirat pe 21 septembrie, au fost depuse 3.939 cereri.

Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetăţeanul român cu drept de vot care are domiciliul sau reşedinţa în străinătate solicită organizarea unei secţii de votare în localitatea şi statul unde vrea să voteze.

Astfel, cele mai multe cereri de vot la secţie au fost primite de la românii din Marea Britanie (816), Germania (421), Spania (385), Italia (322), Olanda (282), Moldova (216), Franţa (196), Belgia (191), Austria (116), SUA (84). Cele mai puţine au fost din Chile, Albania, Slovenia, Estonia, Belarus – câte una.

Pentru votul prin corespondenţă la parlamentarele din 6 decembrie s-au înscris, până luni, 14.783 de alegători.

Termenul limită de înregistrare pentru votul prin corespondenţă a fost prelungit până pe 22 octombrie.

Cele mai multe cereri au fost depuse, până în prezent, de românii din Marea Britanie (3.433), Germania (2.312), Spania (1.163), Elveţia (1.052), Italia (1.002), Franţa (996). Cele mai puţine sunt de la românii din Ucraina, Africa de Sud, Iran, Congo, India – câte una.

Mai sunt 24 de zile în care românii din diaspora se mai pot înscrie pentru votul prin corespondenţă la parlamentare.

La alegerile parlamentare îşi exercită dreptul de vot în afara ţării doar cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Citeste in continuare

Actualitate

Nicușor Dan: Aproape toate companiile municipale vor dispărea, mai puțin una! / Care va fi prima măsură luată și pe cine va concedia

Incisiv

Publicat

pe

De

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a avut prima apariție TV luni seară, la o zi după ce a fost ales în această funcție. El a vorbit, în cadrul emisiunii „Bună, România!”, de la B1 TV, realizată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, printre altele, despre companiilor municipale, înființate de Gabriela Firea, dar și despre primele măsuri pe care le va lua.

Întrebat de cei doi realizatori  ce sectoare din Primăria Capitalei vor fi vizate de restructurare, Nicușor Dan a răspuns că „fără discuție, companiile municipale. Aproape toate vor dispărea – mai puțin Termoenergetica – nu văd vreuna care să aibă vreo șansă să rămână”.

Nicușor Dan a oferit drept exemplu negativ o „companie de IT, care a făcut două site-uri pentru celelalte 22 de companii”: „Asta e ce a făcut”.

„Însă în unele dintre el muncesc azi oameni care au competențe și care au fost preluați tocmai de la administrațiile publice – de exemplu, în compania care se ocupă de managementul traficului. Ei sunt specialiștii pe care Bucureștiul îi are pe funcționare semafoarelor… ei se vor întoarce în Administrația străzilor. Șefimea lor o să își caute alt loc de muncă”, a mai adăugat primarul general ales.

Întrebat dacă „șefimea” era numită politic, el a afirmat că „era numită prin decizia Consiliului General, deci politic, da”.

„E posibil să existe compartimente care să fie supradimensionate sau e posibil să fie compartimente care azi să fie corect dimensionate, dar după digitalizare să nu își mai găsească un sens”, a mai spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan, despre primele acțiuni în calitate de primar general al Capitalei

Noul edil al Capitalei a anunțat că una dintre primele decizii pe care le va lua în calitate de primar general va fi demiterea directorului Direcției Juridice din cadrul Primăriei Generale a Municipiului București. Totodată, el a pregătit și o acțiune simbolică pentru momentul la care va prelua mandatul.

„Este o acțiune simbolică pe care am anunțat-o: deschiderea ușii Primăriei. E o clădire monumentală, care are o ușă uriașă, vizavi de Cișmigiu și care o să funcționeze ca ușă e intrare. Acum ea e închisă cu lacăt și dacă nu mă înșel, are și un covoraș care coboară pe trepte și bucureștenii intră prin niște intrări laterale înguste. Nu este ăsta programul meu de campanie, cum am fost acuzat, dar este un gest simbolic, pentru ca bucureșteanul să știe că se duce la Primăria lui și intră pe ușa din față”, a anunțat Nicușor Dan.

Nicușor Dan: Într-o săptămână de la învestire voi prezenta situația financiară a PMB. Va avea loc și un audit

Primarul General ales al Municipiului București, Nicușor Dan, a declarat că la o săptămână de la învestirea sa în funcție și-ar dori să prezinte situația financiară a Primăriei Municipiului București.

Totodată, Dan a declarat că în următoarele luni intenționează să comande un audit la PMB, potrivit Agerpres.

Întrebat la B1 TV dacă ar putea exista persoane din actuala administrație care ar putea să fie cercetate penal, Nicușor Dan a declarat că „ar paria pe asta”.

„În orice caz, foarte repede o să aflaţi situaţia financiară a Primăriei. Primăria Generală, care trebuie să dea o subvenţie şi pe care nu a dat-o şi lipsesc 800 de milioane de lei, toată această situaţie financiară a Primăriei şi a instituţiilor din subordine o să o aveţi într-o săptămână, pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a spus primarul ales, Nicușor Dan.

Principalele declarații făcute de Nicușor Dan, Primarul General ales al Capitalei, în direct pe B1 TV:

 • Întrebat despre imaginile de la sediul de campanie, de după victorie. Ce vreau să spun este că am tot respectul și admirația pentru oamenii pe care i-ați văzut în spate acolo, pentru că ei au fost și în ianuarie, și în februarie. Ne trezeam dimineața, la 7.30 eram la metrou, ne duceam acasă la 9, când trecea fluxul, la 4.30 eram din nou la metrou – ianuarie, februarie, înainte de coronavirus, și acum ultimele cinci, șase săptămâni au stat în stradă, au împărțit pliante, au vorbit cu oamenii. Mulți dintre ei sunt din campaniie din 2016 și 2012.
 • Întrebat dacă a avut emoții în privința victoriei peste noapte. Vorbeam un pic și înainte de emisiune, se pare că în momentele importante din viața mea eu am dormit. (…) Trebuie să spun o chestiune foarte serioasă, am făcut campanie profesionistă, am făcut campanie cu sondaje, numai că în mod ciudat sondajele pe care le aveam, care erau plătite, erau ale noastre, dădeau diferențe de 10% într-un sens sau în altul, ceea ce nu se întâmplă de obicei, adică sunt oameni serioși și nu am nicio suspiciune, pur și simplu a fost o nebunie în campania asta. Pe ultimele două sondaje pe care le aveam și pe care ne făceam ipotezele de lucru, și pe datele pe care AEP le furniza în ceea ce privește prezența la vot pe categorii de vârstă și de sexe am avut o anticipație asupra evoluției diferenței. Într-adevăr, pe scenariul mai optimist, undeva pe la 3, ajunsesem la egalitate și nu puteam decât să cresc de acolo, pe scenariul mai pesimist s-a produs undeva mai târziu, dar în orice caz eu am trăit toată ziua cu convingerea, și de aia am și ieșit cu mesajele de a invita oamenii să iasă la vot, că o să fie o victorie la 3%, 4%.
 • Întrebat dacă pe parcursul serii a mai avut senzația că poate pierde cursa. Aveam sondajul optimist și această proiecție de-a lungul zilei, care ne dădea ca exit poll-ul la 9%, aveam sondajul pesimist care ne dădea la 4%, 5%. Eu m-am culcat foarte liniștit și dimineață soția era îngrijorată, era cu telefonul în mână și calcula cifrele. Din nou, e un pic ciudat terminarea acestei campanii, n-avem nicio cifră oficială de nicăieri, toți vorbim așa pe speculații, pe niște lucruri care sunt într-un tabel la Autoritatea Electorală. N-am avut nicio îndoială nici aseară, nici azi dimineață.
 • Întrebat care a fost cel mai greu moment din campanie. Trebuie să recunosc că m-a descumpănit momentul acela, cu înregistrarea, pentru că eu eram în sediul de campanie, cred că la 9, 10 dimineața s-a făcut chestiunea asta, am ascultat-o cu staff-ul, am pus o postare pe Facebook, în care am minimalizat și am fost absolut convinși că nu o să meargă mai departe. De-a lungul zilei nici n-a mers mai departe. Am intervenit seara în emisiunea de la RTV, în care mi-am spus un punct de vedere foarte rațional, lucid pe subiect și credeam că subiectul s-a închis, dar seara respectivă și toată a doua zi până la conferința mea de presă mi s-a părut că subiectul a explodat în media și, mai mult decât atât, că proporția dintre cei care se îndoiau și cei care ascultau mesajul și vedeau că nu e nimic acolo e foarte mare. Asta m-a descumpănit.
 • Întrebat despre cum a trăit momentul dezvăluirilor „cumplite” făcute de o voce anonimă, la Antena 3, pe final de campanie. Vă spun, eram acasă și mă pregăteam, că vineri am avut mai multe, și întâlniri, și ieșiri publice, un interviu, în fine, au fost mai multe. Le pregăteam, îmi făceam schița pentru fiecare și din când în când mai venea soția cu telefonul și îmi zicea, uite, e o emisiune, tu auzi ce spun ăștia? Lasă-mă în pace cu emisiunea ta! Și la un moment dat îmi zice, dar știi că o să fie „bomba bombelor”? Joi seara, la ora 11, eu m-am pus în pat și m-am culcat, și am și adormit, pentru că eram obosit.
 • Întrebat cum o să administreze Capitala cu majoritate în CGMB formată din trei partide, nefăcând parte din niciunul. În primul rând că cele trei partide încep să devină două, procesul de fuziune USR-PLUS… În al doilea rând și în al treilea rând, situația este disperată. Deci cel puțin un an și jumătate, mișcările pe care noi o să le facem, Primărie și Consiliu, sunt obligatorii. Să ieși din faliment înseamnă să iei niște măsuri în care cumva cu spatele la zid. În al treilea rând, în momentul în care primarul comunică coerent ce vrea să facă pentru oraș și lucrurile astea sunt în acord cu ceea ce am spus noi toată campania asta și ceea ce bucureștenii află, eu cred că majoritatea pe lucrurile foarte importante o să fie mai mare decât cea dintre PNL și USR-PLUS, pentru că nu poți să fii nebun și să te opui la niște chestiuni care sunt evidente pentru oraș.
 • Întrebat dacă e de părere că ar putea stabili un dialog și cu consilierul general Mitică Dragomir, spre exemplu. În orice caz o să încerc să am acest dialog, pentru că e în fișa postului să colaborezi cu Consiliul General. Ce se va întâmpla mai departe, asta depinde de domnia sa.
 • Întrebat despre promisiunile făcute în campanieNu numai pe trecut, ci și pe viitor. Este o promisiune de transparență totală în Primărie și în instituțiile din subordine, și cred că, cu votul Consiliului General, o să obligăm și primăriile de sector să facă același lucru. Asta este o promisiune. Pe afacerile de corupție, de care am vorbit în campania asta electorală, fără îndoială ne vom duce către ele. Ne vom duce și pe marile dosare de retrocedări. Adică, cred că sunteți și dumneavoastră curioși, cum sunt și eu, cum de au fost împropietăriți oameni în Parcul Herăstrău. Vreau să spun un lucru, nu ăsta este obiectivul meu, adică cred că mandatul meu, pe care mi l-au dat bucureștenii, este să rezolv problemele curente, mari, grave ale acestui oraș și să îi dau o direcție de dezvoltare. Adică să atragem mari investiții în București, să îl profilăm pe piața globală ca centru de IT, să avem centre de conferințe, să aibă loc aici evenimente de business, să vină o agenție europeană să se instaleze la București.
 • Întrebat cine va face auditul Primăriei. O companie de audit, da. Trebuie să fie un vot în Consiliul General, după aceea trebuie să fie o procedură de achiziții, deci probabil în patru, cinci, șase luni (n.r. – rezultatele auditului). În orice caz, foarte repede, a Primăriei și a instituțiilor din subordine, asta o să o aveți într-o săptămână pentru că și eu vreau să o am într-o săptămână, pentru ca să nu intrăm în incapacitate de plată.
 • Întrebat când va fi instalat oficial în funcția de Primar General și care va fi prima sa acțiune. Sunt niște proceduri administrative. În jur de 10-12 zile, de astăzi. O acțiune simbolică, pe care am anunțat-o, este deschiderea ușii Primăriei. Primăria, după cum știți, e o clădire monumentală, care are o ușă uriașă vizavi de Cișmigiu, care este ușa de intrare în Primărie și care o să funcționeze ca ușă de intrare. Acum, ea e închisă cu lacăt și, dacă nu mă înșel, are și un covoraș, care coboară niște trepte, și bucureștenii intră prin niște intrări laterale, înguste. Bineînțeles, că nu este asta acum… Am fost acuzat că ăsta este programul meu de campanie… dar este un gest simbolic pentru ca bucureșteanul să știe că se duce acolo la primăria lui, care e a lui. Intră pe ușa din față că e a lui.
 • Întrebat care va fi prima acțiune mai puțin simbolică, dar cu impact. Demiterea directorului Direcției Juridice. Bineînțeles că, în prima zi, trebuie să începi să ai acea situație financiară, pentru că te vei trezi că n-au oamenii bani să își ia salariile, da, că nu mai sunt bani în conturi. Tu, ca șef de instituție, trebuie să te asiguri de funcționarea financiară a instituției. Trebuie să evaluăm, pentru că avem această oportunitate extraordinară de fonduri europene, să vedem cât de bun este compartimentul pentru fonduri europene. Înțeleg că sunt niște specialiști acolo.
 • Întrebat despre eventuale anchete interne în Primărie. Fără discuție. Fără discuție și sunt și pe bani, și pe oameni. Am auzit multe povești și un segment important din Primăria Capitalei este Corpul de Control al Primarului. De-a lungul timpului mi-au fost aduse la cunoștință concursuri trucate, oameni angajați fără diplome. Toate lucrurile astea vor fi, evident, verificate și în măsura în care ele sunt penale vor fi direcționate către organele competente. În plus, eu am vorbit de niște mari afaceri de corupție, de Parcul Verdi, de Cinema Lumina, de achiziția tramvaielor. Pe alea promit că ne vom uita cu mare atenție.
 • Întrebat dacă va rămâne în Primărie cineva din „caracatița PSD din Primăria Generală, caracatița Firea-Pandele”, de care vorbea în campanie. Vreau să spun că în linii mari marea majoritate vor pleca singuri dintre ei. Atât timp cât există un concurs legal, prin care o persoană a câștigat o funcție publică, e un gest de abuz ca cineva să vină, să spună știu eu că ești prieten cu nu știu cine, dar activitatea acestor oameni, din Primărie, va fi evaluată la o lună, la două luni, la trei luni.
 • Întrebat dacă angajații de bună credință ar trebui să se teamă pentru locul lor de muncă. Vreau să spun foarte direct că o să fie evaluate și compartimentele din Primărie și administrațiile din subordine. Există în Primăria Capitalei oameni competenți, care fără îndoială își vor păstra locul de muncă, există oameni care în urma procesului de restrucuturare nu vor mai rămâne acolo.
 • Întrebat ce zone ar fi vizate de restructurare. Fără discuție companiile municipale. Aproape toate vor dispărea, mai puțin Termoenergetica, nu văd vreuna care să aibă vreo șansă să rămână (…) care e de fapt urmașa RADET-ului și care nu poate să dispară pentru că furnizează căldură.
 • Întrebat despre situația apei calde și a căldurii în timpul iernii. Mandatul meu va începe undeva în jur de 10 octombrie, iarna o să înceapă pe 15 noiembrie, nu o să putem să schimbăm conducte în perioada asta. Ce pot să promit este că în acest interval vom asigura stocuri pentru avariile, care în mod sigur vor fi foarte multe, vom asigura echipamente, vom asigura instrumente de detecție a avariilor. Pe problema termoficării sunt două probleme – una de fond, că trebuie să înlocuim inelul principal, durează mult, dar ne vom apuca în primăvară pentru că avem banii europeni, și una de intervenție rapidă când avariile se produc, până când vom rezolva problema mare de fond, și asta e ce pot să promit acum.
 • Întrebat despre pasajele Ciurel și Doamna Ghica. Ciurelul este o lucrare de infrastructură, care a costat prea mult față de ce face, dar această lucrare de infrastructură poate să fie utilă. Trebuie doar să faci un studiu de trafic local, să vezi ce probleme poate să rezolve, trebuie să dimensionezi niște intersecții, să pui niște semafoare și asta n-o să facă mare lucru, dar măcar n-o să facă cozile pe care le-am văzut cu toții în imaginile difuzate de televiziuni. Pasajul Doamna Ghica este un pasaj început fără actele necesare, deci nu are PUZ și nu are nici Studiul de Stabilitate a Clădirilor Învecinate. (n.r. – întrebat dacă e legal așa ceva) Nu este legal. Este o construcție ilegală, da, pentru care Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat că este ilegală, numai că fiind campanie electorală probabil că s-au ferit să intre într-o dezbatere cu primarul în funcție. Pasajul Doamna Ghica este o lucrare corectă, ea face parte din Inelul Median, care urmează să fie construit și care să fluidizeze traficul. Proiectul corect este și cu linie de tramvai și, în orice caz, proiectul trebuie să fie legal.
 • Întrebat ce facem cu ambrozia în Capitală. Aici este o chestiune care ține de polițiile locale ale sectoarelor. Ce pot să promit este că prin Poliția Locală a Municipiului București ne vom ocupa de coordonarea acestei probleme. E o chestiune foarte simplă. Trebuie să identificăm terenurile virane din București și în plus, pe o hartă pe care putem să o facem în două zile online, cetățenii să ne spună ei înșiși care sunt terenurile pe care le văd cu ambrozie. 
 • Întrebat dacă va închide școlile în cazul unor condiții meteo extreme. Nu, am considerat-o exagerată. Bine, dacă este mare urgie și pot să cadă crengi, e posibil, dar pentru o ninsoare de 30 de centimetri nu se pune problema să închidem școlile.
 • Întrebat dacă se va face pușcărie în rândul oamenilor din administrația precedentă. Aș paria pe asta, da.

Citeste in continuare

Actualitate

„Proiectul” lui Iohannis prinde contur: „Epoca PSD trebuie să se încheie definitiv”

Incisiv

Publicat

pe

De

Discursul de esență totalitară al președintelui Iohannis se concretizează în perspectiva unei eliminări definitive a partidelor „nedemocratice”. Aceasta a fostv esența discursului său de învingător de luni seară:

„Ieri au avut loc alegerile locale în România în condiții cu totul speciale, generate de epidemia de COVID-19. Vreau să subliniez, de la bun început, că ceea ce am văzut pe tot parcursul zilei de duminică în majoritatea covârșitoare a secțiilor de vot a reprezentat o mobilizare exemplară. Felicit autoritățile implicate și pe toți membrii birourilor electorale care au făcut posibil ca alegătorii să-și exprime opțiunile în condiții de maximă siguranță.

Procesul de vot s-a desfășurat fără probleme majore și avem, iată, un nou exemplu că, atunci când autoritățile acționează cu răspundere, rezultatele se văd.

Le mulțumesc în mod special tuturor cetățenilor care au mers ieri la urne! Contribuția voastră, dragi români, face ca România să fie o democrație vie și puternică. Am avut o prezență bună la vot, cu atât mai mult cu cât, repet, ne aflăm într-o criză sanitară. Aceasta arată că societatea românească acționează cu maturitate și înțelepciune. Implicarea fiecăruia dintre noi în momentele de decizie majoră privind viitorul nostru este cea care va transforma România în țara pe care ne-o dorim. Așadar, în urma scrutinului pentru locale, victoria aparține în primul rând democrației românești.

Totodată, a fost și o victorie majoră a dreptei din România. S-a conturat astfel o nouă realitate politică, cea în care Partidul Național Liberal și USR devin forțele schimbării în bine, iar Partidul Social Democrat trece în opoziție, cu unul dintre cele mai slabe rezultate. Este un val care a început la referendumul pe justiție pe care l-am convocat anul trecut, care a continuat cu căderea guvernului PSD și apoi cu votul de la alegerile prezidențiale.

Pentru Partidul Național Liberal, este un scor istoric, cea mai bună performanță electorală din ultimii 30 de ani. Felicitări, sunteți astăzi cel mai mare partid din România, v-ați câștigat credibilitatea prin muncă și prin responsabilitatea cu care v-ați asumat gestionarea celei mai grele crize pe care o traversează România. Votul pe care vi l-au dat ieri românii arată și că administrațiile liberale de succes sunt exemple pe care oamenii le doresc preluate în cât mai multe localități.

Pentru USR-PLUS, o formațiune tânără, la început de drum, este de asemenea un scor foarte bun. Felicitări, ați dovedit că perseverența și proiectele bine pregătite vă pot consolida ca partid și vă pot asigura un loc important pe scena politică.

Votul de ieri a fost unul pentru seriozitate în viața publică, pentru politicieni maturi și administratori competenți. Este, de asemenea, și un semnal clar transmis de cetățeni că doar prin colaborarea și pe viitor a formațiunilor de dreapta, România are șansa să se modernizeze și să se dezvolte.

Românii au votat pentru o direcție nouă, a bunului simț, a respectului față de cetățean, a democrației. Oamenii își doresc comunități administrate de lideri competenți, care își țin promisiunile și își asumă răspunderea oricât de dificil ar fi, indiferent de circumstanțe.  

Administrația publică locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni fundamentali, precum transparență, integritate, profesionalism, toate puse în slujba unui principiu esențial – interesul public. Românii au arătat că sunt din ce în ce mai implicați în viața comunităților și mai interesați să ia parte la procesul decizional. Mă bucură foarte mult participarea în număr mare a tinerilor la acest scrutin și interesul crescut pe care l-au arătat pentru alegeri. Indiferent de culoarea politică, cei care au câștigat încrederea alegătorilor sunt obligați să livreze ceea ce se așteaptă de la ei, și anume, o administrație publică locală eficientă, performantă, care să garanteze și să ofere prosperitate.

Votul de ieri a reprezentat, totodată, și un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării și incompetenței ridicate timp de decenii la nivelul de politici de stat de către PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde mulți baroni pesediști se credeau invincibili. Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Victoria dreptei la alegerile locale este una deosebit de importantă, fără precedent, dar este doar o victorie de etapă. Încurajez partidele democratice să continue dialogul, pentru a oferi românilor încredere în perspectiva unei echipe de guvernare solide, responsabile, cu soluții pentru dezvoltarea României.

Dragi români, mai avem un pas pentru a încheia acest val de schimbare. Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor să mai producă daune ireparabile. Doar în acel moment vom avea toate premisele care să permită României să se modernizeze cu adevărat.

Avem mare nevoie de o nouă majoritate credibilă, care să impună rapid reformele legislative atât de așteptate și de necesare. Printre acestea se numără și modificarea legii care să asigure din nou alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Este un pas esențial pentru a garanta în perspectiva alegerilor din următorul ciclu electoral o mai mare legitimitate celor care vor administra orașele și comunele timp de 4 ani.

Îi felicit pe toți cei care au câștigat mandate la alegerile de ieri, dar îi avertizez că nu vor avea deloc o misiune ușoară pentru că așteptările oamenilor sunt foarte mari. Îi îndemn, așadar, să își onoreze toate promisiunile cu onestitate și responsabilitate pentru a demonstra că se află  în mod real în slujba celor care le-au încredințat destinele comunităților în care trăiesc. 

În încheiere, fac totodată un apel către autoritățile locale să organizeze tranziția de putere la nivelul administrațiilor cât mai rapid și fluent. Ne aflăm în plină criză sanitară provocată de pandemia de COVID-19 și de implicarea tuturor factorilor – centrali și locali – depinde modul în care reușim să gestionăm această situație complicată.

Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!”

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont3 ore ago

Rată de pozitivare de 20,6% în România. Cea mai mare vreodată?

Dumneavoastra, cititorii mei, știți că am renunțat din luna mai să mai încerc vreo abordare științitică a evoluției cazurilor de...

Actualitate3 zile ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Actualitate3 zile ago

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN, VOTATI CANDIDATII PSD „Apel catre comunitățile de...

Diverse3 zile ago

Abuzurile PNL la Filipestii de Padure/Intimidari cu Politia Locala Filipestii de Padure pentru a stopa campania si distribuirea ziarului Incisiv de Prahova si/sau ale unor alte materiale de campanie

Primarul suspendat al Primariei Filipestii de Padure si trimis in judecata pentru fapte de coruptie, Morarescu Costel, cel cu falsuri,...

Actualitate4 zile ago

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

In conformitate cu TOATE prevederile legale in materie, redactia Incisiv de Prahova a editat si tiparit un numar de 150.000...

Exclusiv5 zile ago

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore – cercetat penal in 3 dosare pentru savarsirea mai multor infractiuni dar si pentru fraudarea bugetului local al comunei Blejoi

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore, cercetat penal in 3...

Actualitate6 zile ago

Iulian Dumitrescu fuge de confruntarea cu Bogdan Toader

Invitația la dezbaterea electorală dintre Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, lansată de jurnalistul Marius Visarion, a fost acceptată cu promptitudine...

Actualitate6 zile ago

Liberalii din Consiliul Județean sabotează proiectele pentru prahoveni, la îndemnul șefului lor de la Călărași, Iulian Dumitrescu!

Prin neprezentarea la ultima ședință, programată pentru astăzi, consilierii județeni PNL demonstrează că investițiile la Spitalul Județean și la Universitatea...

Actualitate6 zile ago

SONDAJ/Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate/Bogdan Toader castiga alegerile (fiind cu 8% procente peste senatorul din Calarasi)

Cum vor vota prahovenii pentru Consiliul Judetean: Bogdan Toader castiga alegerile! Cu ceva timp in urma, Incisiv de Prahova a...

Actualitate6 zile ago

Abuz în serviciu al directorului PNL-ist, Constantin Oprea, de la Sucursala Ploiești a Poștei Române, din disperarea că șeful lui, pe linie de partid, Iulian Dumitrescu, va pierde alegerile pentru Consiliul Județean Prahova.

Le e frică să nu afle prahovenii cine e cu adevărat. Poșta Română Prahova, condusă de penelistul Constantin Oprea, se...

Anchete6 zile ago

Senatorul Stefan Radu Oprea: PNL-iștilor, de ce vă este frică nu scăpați!/Bogdan Toader va fi în continuare Președintele Consiliului Județean Prahova

PNL-iștii prahoveni, angajați pe funcții mari la Poșta Română, execută cu supușenie ordinul lui Iulian Dumitrescu. Acestuia îi este frică...

Aveti un Pont6 zile ago

Model de administratie liberala/Interesele absconse ale candidatului PNL- Mihai Viorica care vrea sa puna mana pe Primaria Aricestii Rahtivani/DOCUMENTE (IV)

„Increngatura” de interese „sentimentale” si economice duc intotdeauna la sifonarea banului public, cam aceasta este pe scurt modelul de administratie...

Aveti un Pont7 zile ago

Model de administratie liberala/GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI/(III)/Provocare publica privitor la acest subiect

Avand in vedere reactiile cu privire la serialul dezvaluirilor noastre „Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII...

Exclusiv2 săptămâni ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!  

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv