Connect with us

Actualitate

GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE: „Guvernul Orban va pica!” / „Avem un deficit grav de democrație”

Incisiv

Publicat

pe

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat, la GÂNDUL LIVE, referitor la eventualitatea organizării alegerilor locale, respectiv parlamentare, că, atât timp cât va fi pandemie, avem un deficit grav de democrație și oamenii nu vor putea merge nestingherit la vot, de teama infectării. Totodată, fostul premier este ferm convins că moțiunea de cenzură va aduce de la sine căderea Guvernului Orban. „Ce punem în schimb?” se întreabă însă liderul ALDE. 

„Da, dar eu ca om politic am obligația să atrag atenția că aici nu avem de a face doar cu o problemă medicală, sanitară, e și o problemă politică foarte serioasă, legată de modul de desfășurare a alegerilor. Avem deja un deficit grav de democrație, în condițiile în care campania electorală nu se va putea desfășura. Adunări care nu pot să depășească 50 de persoane. Temerea celor care fac campanie electorală, ca să nu mai vorbesc de ce se va întâmpla în ziua votului.

Riscăm ca reprezentativitatea să fie foarte mică. Haideți să ne imaginăm ce se va întâmpla acum. Ce reprezentativitate va avea primarul general, consilierii generali, consilierii de sector?

„Pledez pentru amânarea alegerilor, până când vor putea fi organizate cu adevărat liber”

Problema cea mai serioasă este modul plin de constrângeri în care va trebui să se desfășoare campania electorală. Eu sunt unul din cei care pledez pentru amânarea alegerilor la o dată la care restricțiile să fie ridicate, votul să se poată desfășura nestingherit, un vot cu adevărat liber, la care să vină atât cei tineri, cât și cei în vârstă. Au tot dreptul să fie precauți.

Prin urmare înainte de alegeri clasele vor trebui pregătite, dezinfectate. Nu cred că pot fi făcute derogări, nu ne jucăm cu sănătatea. Până în momentul de față nu există niște reglementări, elaborate de guvern. Funcționează într-un haos, va pasa problema autorităților locale. Trebuie să știe care sunt regulile, normele. Am pledat pentru descentralizarea acțiunii de combatere a epidemiei.

Tăriceanu: Coronavirusul, folosit ca „joc politic”

Guvernul folosește epidemia de coronavirus în jocul politic. Președintele nu mi-a spus nimic, nimic, doar banalități. Nu se poate! Președintele trebuie să spună ceva. Cam așa se întâmplă și cu guvernul Orban, care găsește foarte frecvent motive. Efectiv sunt îngrijorat cu școala, sunt tată de băiat. Formulele de școală online le-am experimentat în prima parte a anului și vă spun clar că nu funcționează. De unde vor scoate clase pentru toți elevii? Unde o să îi ducă? Guvernul ar trebui să dea niște soluții orientative.

Sigur că apropierea alegerilor face în mod natural o polarizare a opiniilor. Partea proastă este că președintele, care ar trebui să fie factorul echidistant, el este un agent electoral pentru PNL.

Până la urmă vor deconta și președintele și partidul de guvernământ tot acest haos pe care îl creează.

PSD are 202 parlamentari, împreună cu parlamentarii ALDE și PRO ROMANIA am fi la limită să facem cele 233 voturi necesare moțiunii. UDMR are un rol foarte important, probabil hotărâtor, există riscul să avem câteva absențe în rândul celor despre care vorbim. Nu am vorbit cu președintele Kelemen, în mod normal ar trebui să discute cei care vor fi inițiatorii.

Eu cred că se vor strânge voturi pentru ca guvernul să cadă, toți parlamentarii ALDE vor vota. Dar ce punem în loc? Soluția nu e foarte complicată. Nu e timp pentru un guvern de coaliție, nu e momentul ca cei de la PSD să revină la guvernare. Trebuie să organizăm alegerile în cel mai scurt timp, va fi principala misiune. Nu programe economice elaborate.

Nu uitați că apoi trebuie organizate și alegerile parlamentare. Trebuie să ne gândim care e cea mai bună soluție ca să ieșim dintr-un blocaj politic. Nu este vorba de o retorică de stânga, când vorbim de transformarea epidemiei în subiect electoral. Astea sunt lucruri în afara retoricii ideologice. Dvs. spuneți că logica e să vină alt partid la putere. Eu cred că totuși alegerile, de bine de rău, trebuie să rămână libere.

Chestiunea este alta. Orice guvern care mai are două luni până la alegeri nu mai are legitimitatea necesară pentru a adopta măsuri ample. El trebuie să aibă o misiune bine conturată, organizarea alegerilor. Să adopte programul în Parlament. Validat de cetățeni, pentru a conduce țara, pentru a avea un guvern pe deplin legitim. Nu poți lăsa un guvern incapabil să guverneze!

„Guvernul Orban va pica”

Guvernul Orban va pica la votul care va avea loc. Am văzut și îngrijorarea celor de la PNL, care nu a fost ascunsă, l-am văzut inclusiv pe președinte. Mă rog, dacă ceea ce spuneți, a scăpa de sub control, înseamnă a nu mai avea guvernul meu, președintele nu are acest rol de a avea guvernul lui, trebuie să ia act de dorința cetățenilor. Președintele în funcție nu trebuie să-și pună un premier după criterii subiective.

Să vă spun ceva. Dacă dăm la o parte scorul la care ați făcut referire, de îmbolnăviri, guvernul a intrat pe linie dreaptă cu organizarea alegerilor. Nu pot să îmi imaginez că școlile încep pe 14 septembrie și nu organizăm alegeri pe 27 septembrie. Dacă situația se va deteriora, cred că va veni un moment chiar și pe ultima sută de metri trebuia luată o decizie curajoasă, pentru amânarea alegerilor. O logică elementară. Tare mi-e teamă că în următoarele zile numărul de îmbolnăviri va continua să scadă…

GCS, ceilalți, văd că funcționează într-o frăție foarte bună. Părerea mea e că variația la bilanț față de ziua de ieri nu este semnificativă, practic e un oarecare platou al acestor cifre. Eu nu pot să consider că aceste cifre sunt cu fiabilitate 100%.

Situația cu clanurile interlope este clar scăpată de sub control. Mi se pare rușinoasă acțiunea poliției, de a însoți toate manifestările care au avut loc odată cu uciderea acelui lider interlop. Poliția trebuia să intervină, nu spectacolul pe care l-am văzut, cu pelerinaj acolo…Oribil. Până la urmă poliția le-a acordat asistență și ei să își vadă de treabă mai departe. Problema e și a Poliției și Ministrului de Interne, dl. Vela. Unde s-a mai pomenit acest spectacol? Au dat impresia de o coabitare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la GÂNDUL LIVE.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Societatea de Investiții Financiare BanatCrișana SA (SIF Banat-Crișana) intenţionează să preia compania Doosan IMGB SA

Incisiv

Publicat

pe

De

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Societatea de Investiții Financiare BanatCrișana SA (SIF Banat-Crișana) intenţionează să preia compania Doosan IMGB SA. SIF Banat-Crişana SA desfăşoară, în principal, activităţi de investiţii financiare în vederea maximizării valorii propriilor acţiuni în conformitate cu reglementările în vigoare, gestionarea portofoliului de investiţii şi exercitarea tuturor drepturilor asociate instrumentelor în care se investeşte. IMGB este membră a grupului sud-coreean Doosan și are ca obiect de activitate principal „producţia de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje”, obținând și venituri din închirieri de spații de birouri și din vânzarea de certificate de dioxid de carbon (CO2). În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa [email protected] sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ. Septembrie 2020 tel.: 0372.129.710, 021.405.44 29 e-mail: [email protected]

Citeste in continuare

Actualitate

Acasă la Nicușor Dan. Cât plătește lunar chirie pentru apartamentul în care locuiește cu soția și fetița lor

Incisiv

Publicat

pe

De

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, locuiește în sectorul 5 al Capitalei, alături de soție și fetița lor, într-un apartament dintr-o casă veche, pentru care plătește chirie 550 de euro în fiecare lună.

Noul primar al Capitalei este Nicușor Dan. A adunat un procent de aproape 43% la alegerile locale care avut loc pe 27 septembrie. De profesie matematician, actualul edil s-a născut în Făgăraș. A venit în București când abia împlinise 20 de ani.

Nicușor Dan și-a cunoscut soția, pe Mirabela, în urmă cu 15 ani. Ulterior, împreună cu alți voluntari, au pus bazele Asociației pentru Salvarea Bucureștiului. Ea ținea contabilitatea, iar el reprezenta gruparea în instanță.

Mirabela și Nicușor Dan au împreună o fetiță, pe nume Aheea. În vârstă de 4 ani, micuța a fost total nemulțumită când a aflat că tatăl ei a devenit primarul Capitalei, potrivit stireprotv.ro. Familia locuiește într-un apartament dintr-o casă veche, pe care plătește 550 de euro chirie. Imobilul este situat în sectorul 5 din București.

În 2012, Nicușor Dan a luat decizia să intre în politică, cu ținta clară să devină primarul Capitalei. La primele alegeri a fost pe ultima treaptă a podimului, iar în 2016 a obținut locul 2. Acum, în 2020, a reușit să câștige alegerile.

Nicușor Dan și soția, concedii în fața Primăriei

În propria locuință a adunat mai multe tratate de matematică, pe care, din cauza programului încărcat, nu a reușit să le citească. Promite, totuși, să aplice matematica în rezolvarea multor probleme cu care se confruntă Capitala.

Nu trebuie neglijat faptul că multe dintre concedii, Nicușor Dan și soția sa, Mirabela, și le-au petrecut în fața Primăriei București și Ministerului Culturii, unde au protestat.

„Nu știu dacă a fost dragoste la prima vedere, dar…”

Ne-am cunoscut în anul 2005, pe vremea când eu eram studentă în București, la Geografie. Îmi aduc aminte că se terminase sesiunea de examene, aveam bilet să mă întorc acasă, dar chiar în ziua aceea s-a întors o prietenă ce fusese plecată cu bursă Erasmus în Franța. Am renunțat să mă mai întorc acasă și am ieșit cu mai mulți prieteni. Am zis să mergem seara în Club A, clubul pe care noi îl frecventam în serile de după sesiune sau de după zilele în care aveam proiecte, iar atunci l-am întalnit pe Nicușor. Sau el m-a întâlnit pe mine. Nu știu dacă a fost dragoste la prima vedere, dar a fost chimie, atracție, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, a declarat acum câțiva ani Mirabela Grădinaru.

Citeste in continuare

Actualitate

Topul evenimentelor săptămânii a 39-a din 2020 (21 – 27 septembrie)

Incisiv

Publicat

pe

De

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna trecută!

1.  Alegerile locale – de Ziua Internațională a Surzilor
2. Săptămâmă-record de infectări COVID. Urgența bate la ușă
3  Haos și confuzie la începerea (parțială) a anului școlar
4. Parlamentul votează rectificarea bugetară cu majorarea pensiilor
5. Campanie electorală pe viață și pe moarte


1.  Alegerile locale – de Ziua Internațională a Surzilor

 

2. Săptămâmă-record de infectări COVID. Urgența bate la ușă

 

3  Haos și confuzie la începerea (parțială) a anului școlar

 

4. Parlamentul votează rectificarea bugetară cu majorarea pensiilor

 

5. Campanie electorală pe viață și pe moarte

 

Re-/ Vezi și:

   

 

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont13 ore ago

Rată de pozitivare de 20,6% în România. Cea mai mare vreodată?

Dumneavoastra, cititorii mei, știți că am renunțat din luna mai să mai încerc vreo abordare științitică a evoluției cazurilor de...

Actualitate4 zile ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Actualitate4 zile ago

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN, VOTATI CANDIDATII PSD „Apel catre comunitățile de...

Diverse4 zile ago

Abuzurile PNL la Filipestii de Padure/Intimidari cu Politia Locala Filipestii de Padure pentru a stopa campania si distribuirea ziarului Incisiv de Prahova si/sau ale unor alte materiale de campanie

Primarul suspendat al Primariei Filipestii de Padure si trimis in judecata pentru fapte de coruptie, Morarescu Costel, cel cu falsuri,...

Actualitate4 zile ago

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

In conformitate cu TOATE prevederile legale in materie, redactia Incisiv de Prahova a editat si tiparit un numar de 150.000...

Exclusiv5 zile ago

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore – cercetat penal in 3 dosare pentru savarsirea mai multor infractiuni dar si pentru fraudarea bugetului local al comunei Blejoi

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore, cercetat penal in 3...

Actualitate6 zile ago

Iulian Dumitrescu fuge de confruntarea cu Bogdan Toader

Invitația la dezbaterea electorală dintre Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, lansată de jurnalistul Marius Visarion, a fost acceptată cu promptitudine...

Actualitate6 zile ago

Liberalii din Consiliul Județean sabotează proiectele pentru prahoveni, la îndemnul șefului lor de la Călărași, Iulian Dumitrescu!

Prin neprezentarea la ultima ședință, programată pentru astăzi, consilierii județeni PNL demonstrează că investițiile la Spitalul Județean și la Universitatea...

Actualitate6 zile ago

SONDAJ/Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate/Bogdan Toader castiga alegerile (fiind cu 8% procente peste senatorul din Calarasi)

Cum vor vota prahovenii pentru Consiliul Judetean: Bogdan Toader castiga alegerile! Cu ceva timp in urma, Incisiv de Prahova a...

Actualitate6 zile ago

Abuz în serviciu al directorului PNL-ist, Constantin Oprea, de la Sucursala Ploiești a Poștei Române, din disperarea că șeful lui, pe linie de partid, Iulian Dumitrescu, va pierde alegerile pentru Consiliul Județean Prahova.

Le e frică să nu afle prahovenii cine e cu adevărat. Poșta Română Prahova, condusă de penelistul Constantin Oprea, se...

Anchete6 zile ago

Senatorul Stefan Radu Oprea: PNL-iștilor, de ce vă este frică nu scăpați!/Bogdan Toader va fi în continuare Președintele Consiliului Județean Prahova

PNL-iștii prahoveni, angajați pe funcții mari la Poșta Română, execută cu supușenie ordinul lui Iulian Dumitrescu. Acestuia îi este frică...

Aveti un Pont6 zile ago

Model de administratie liberala/Interesele absconse ale candidatului PNL- Mihai Viorica care vrea sa puna mana pe Primaria Aricestii Rahtivani/DOCUMENTE (IV)

„Increngatura” de interese „sentimentale” si economice duc intotdeauna la sifonarea banului public, cam aceasta este pe scurt modelul de administratie...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Model de administratie liberala/GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI/(III)/Provocare publica privitor la acest subiect

Avand in vedere reactiile cu privire la serialul dezvaluirilor noastre „Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII...

Exclusiv2 săptămâni ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!  

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv