Connect with us

Actualitate

Spitalul Militar ROL 2 din București reia mâine internările. Mărturiile medicilor de la Sistemul modular al MApN din Timișoara – VIDEO

Incisiv

Publicat

pe

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că Spitalulul Militar ROL 2 instalat în incinta Institutului „Ana Aslan” va relua internările pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 începând cu dimineața zilei de duminică, 2 august, după ce a finalizat sâmbătă lucrările de modernizare și extindere a capacității de tratament.

Spitalulul Militar ROL 2 din nordul Bucureștiului va asigura, începând de duminică, 167 de paturi, după ce s-a realizat noua configurație, prin reproiectarea circuitelor și executarea unor ample lucrări de reamenajare a amplasamentului și refacere a infrastructurii de utilități, a transmis, sâmbătă, Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit MApN, cele 167 de paturi sunt distribuite în funcție de gravitatea stării pacienților:

  • 23 de paturi ATI, pentru pacienții aflați în stare gravă sau critică;
  • 56 de paturi pentru pacienții cu forme medii și ușoare de boală, în urma infectării cu SARS-CoV-2, în spații noi, create prin amplasarea a 30 de containere medicale de cazare și 16 containere sanitare dotate cu dușuri și toalete;
  • 64 de paturi, de asemenea pentru pacienții cu forme medii și ușoare, amenajate în corturi, în condiții superioare de cazare față de organizarea anterioară;
  • O zonă-tampon cu o capacitate maximă de 24 de paturi, pentru izolarea pacienților aflați în așteptarea rezultatelor testelor COVID-19.

Lucrările de la Spitalulul Militar ROL 2 la, executate în perioada 24 iulie – 1 august, s-au derulat sub coordonarea Statului Major al Apărării, de specialiști ai Statului Major al Forțelor Terestre, Direcției Medicale, Spitalului Universitar de Urgență Militar Central și Direcției Domenii și Infrastructuri.

55 de pacienți internați în 12 zile la Timișoara, 16 deja vindecați

Și Sistemele medicale modulare de izolare și tratament (SMMIT) din subordinea Direcției Medicale, instalate pe stadioanele din Timișoara și Constanța, sunt operaționale, a transmis MApN.

La SMMIT Timișoara, aflat în coordonarea Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din localitate, se află internați 39 pacienți, un număr de 16 persoane fiind declarate vindecate și externate de la punerea în funcțiune a acestei facilități medicale în data de 21 iulie. Unitatea din orașul de pe Bega are o capacitate de 54 de paturi, dintre care patru de terapie intensivă.

SMMIT Constanța este, de asemenea, operațional, fiind în măsură să primească în orice moment pacienți, la solicitarea autorităților competente, a transmis MApN. Sistemul de la Constanța este compus dintr-un spital de campanie, cu o capacitate de 56 de paturi şi o zonă de carantină şi izolare, cu o capacitate de 116 paturi”, după cum explica locotenent colonel doctor Nicolae Cătălin Boca.

Medic ATI: „Este o meserie care te pune în contact cu granița între viață și moarte”

Video: Imagini și mărturii de la Spitalul ROL2 „Ana Aslan” și de la SMMIT Timișoara / Sursa: MApN, montaj video: Eduard Predescu, Gândul.ro

Dr. Mirescu Sorina, medic infecționist, și Dr. Florin Negrea, medic ATI, sunt două dintre cadrele medicale încadrate la unitatea din Timișoara care au destăinuit ce presupune lupta cu noul coronavirus.

Dr. Mirescu Sorina activează de câteva luni în cadrul Sistemului modular din Timișoara. „M-am angajat în acestă luptă cu pandemia special pentru a lupta pentru pacienții noștri. O zi din viața noastră este foarte plină. Totuși, am reușit să ne coordonăm echipele și să comunicăm foarte mult, pentru că, lucrând în acest sistem modular, informația este foarte important să ajungă corect. Fiecare dintre noi să creem o conexiune, asta se întâmplă, muncim la acest lucru și este într-adevăr foarte plină. Este pusă la încercare forța noastră, atît fizică, cât și psihică, în fiecare moment. Având în vedere temperaturile de afară, este greu de suportat și fără combinezon această temperatură. În acest fel, corpul se supraîncălzește, există momente în care ne supraîncălzim și atunci, bineînțeles, încercăm să căutăm o rezervă în noi ca să mergem mai departe, pentru că trebuie să ducem la bun sfârșit actul medical”, a mărturisit medicul infecționist.

„Este o meserie care te pune în contact cu granița între viață și moarte. E o provocare, e o eternă provocare, nu ai nevoie de doze suplimentare de adrenalină făcute prin sporturi extreme”, a povestit și Florin Negrea, medic ATI, tot de la SMMIT Timișoara. Medicul a subliniat importanța informării din partea autorităților și a specialiștilor pentru a combate dezinformările cu privire la existanța noului coronavirus. El apreciază că măsurile de informare oficiale au dat roade, pentru că din ce mai puțini pacienți au refuzat internarea sau, odată internați, să dorească să plece acasă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în informarea de sâmbătă,  1.225 de cazuri noi de infecții cu COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore, din 23.451 de teste. De asemenea, 36 de persoane au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus, iar 401 pacienți sunt internați la Terapie Intensivă. Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 52.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Webinar – Cum poti obține fonduri europene pentru afacerea ta

Incisiv

Publicat

pe

De

Consiliul Județean continuă seria webinariilor cu o discuție pe tema fondurilor europene, luni, 17 august, de la ora 12.00.  Participă: Remus Trandafir, manager proiecte de dezvoltare în cadrul CJ Ilfov, Alex Groșanu – director Grupul de Acțiune Locală Cociovaliștea,  Sorin Stroe – director  Grupul de Acțiune Locală SABAR, Rodica Lupu – antreprenor și consultant de business.

 

Webinarul ”Cum poți obține fonduri europene pentru afacerea ta” va fi transmis live pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Ilfov.

 

Cei care au întrebări le pot adrea pe pagina de Facebook, în timpul transmisiunii live sau le pot trimite pe mail, la dmpd@cjilfov.ro.

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

Unul din patru supravieţuitori ai coronavirusului au o cădere semnificativă de păr, din cauza stresului temporar provocat de COVID-19: ,,Cred că momentul este într-adevăr crucial’’

Incisiv

Publicat

pe

De

Un sondaj arată faptul că una din patru persoane care au supravițuit virusului s-au confruntat cu pierderea semnificativă a părului, potrivit The Sun. O supraviețuitoare care a luptat cu virusul în luna martie spune că se teme de faptul că, la un moment dat, ar putea deveni cheală și, astfel, ar fi obligată să poarte perucă, după ce mai bine de jumătate din păr i-a căzut.

Problema căderii părului, des întâlnită la cei care au avut coronavirus

Grace Dudley, o tânără din Essex, povestește că s-a trezit cu o mulțime de păr pe pernă, fiind nevoită să își radă părul. Cu această problemă s-au confruntat și alte persoane, care au ales să împărtășească experiența neplăcută în mediul online.

Rezultatele unui sondaj online, realizat asupra 1.500 de supraviețuitori ai virusului, arată că 27% dintre persoane s-au confruntat cu pierderi ale podoabei capilare.

Căderea părului nu este doar o problemă a scalpului, ci și a spâncenelor

 Această afecțiune este cunoscută sub numele de ’’effluvium telogen’’ și se referă la pierderea temporară a părului.

Medicii spun că în această situație se află, de obicei, persoanele care traversează o perioadă dificilă, stresantă. Cazurile severe ale acestei afecțiuni se vor vedea nu doar la nivelul scalpului, ci și la cel al sprâncenelor.

Pacienții sunt adesea diagnosticați cu effluvium telogen, în urma unei boli grave, o pierdere mare în greutate sau chiar o febră severă.

Supraviețuitorii COVID-19 se confruntă tot mai des cu pierderi semnificative ale părului

 ,,Vedem pacienți care au fost purtători ai virusului în urmă cu două-trei luni și acum se confruntă cu pierderea părului. Cred că momentul este într-adevăr crucial’’, a mărturisit un medic dermatolog, Shilpi Khetarpal.

,,Effluvium telogen nu este un simptom al COVID-19, ci – mai degrabă – o consecință a infecției cu virusul’’, a adăugat acesta.

Experții indică faptul că psihoza, oboseala, pierderea vederii și problemele de mobilitate se numără printre condițiile care au fost identificate la persoanele infectate anterior cu virusul.

,,Poate provoca anxietate, dar nu este cauzată de aceasta’’

Fondatoarea Long Covid Support Group, Claire Hastie, avertizează că medicii de familie au diagnosticat greșit pacienții, spunându-le că suferă de anxietate și nu de COVID-19. ,,Poate provoca anxietate, dar nu este cauzată de aceasta’’, transmite Claire Hastie.

Aceasta spune că cifrele din aplicația de urmărire a simptomelor King’s College London au arătat că între 200.000 și 500.000 de persoane din Marea Britanie trăiesc în prezent cu efectele pe termen lung ale COVID-19.

Citeste in continuare

Actualitate

Ziua Naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor

Incisiv

Publicat

pe

De

Începând din acest an 16 august este declarată prin lege „Ziua Naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor”

În această zi vor fi iluminate în roşu, între orele 20.00-24.00, mai multe clădiri publice precum: Parlamentul României, Guvernul României, Arcul de Triumf din Bucureşti, Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia.

Televiziunea Română, prin Casa de Producţie TVR, aduce în cea de-a patra ediţie a programului Teatru în TVR, exact în 16 august, spectacolul memorial „Brâncovenii”, în regia Ivonei Boitan. O producţie a Asociaţiei Culturale Zona

Textul este scris de părintele Bogdan Aurel Teleanu, preot la Parohia Sfântul Pantelimon.

„De n-or înţelege copiii noştri, totu-i zadarnic, toată osteneala, la ce mi-e bună pilda, de n-o urmează nimeni”
În 15 august 1714, de marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, la Istanbul era ucis domnitorul Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii ai săi şi cu sfetnicul domnesc Ianache.

„Spectacolul ne spune povestea unui domnitor dar prin încercări şi greutăţi seamănă cu viaţa noastră. Şi Constantin Brâncoveanu a înfruntat greutăţi în familie, trădarea celor apropiaţi, invidiile, duşmăniile, ura. Pentru că înainte de a fi sfânt, domnitor, înainte de a fi ctitor, înainte de a fi iniţiatorul unui stil arhitectural, Constantin Brâncoveanu a fost un om, un soţ, un tată. El şi-a trăit viaţa trecând de la un palier al vieţii la altul, o viaţă complexă, un arabesc asemănător cu dantelele din piatră ce-i definesc stilul, un joc al efemerităţii cu eternitatea. Spectacolul Brâncovenii lansează spectatorilor invitaţia de a descoperi omul din spatele domnitorului şi domnitorul care ne-a dat sfântul. Totul cât se poate de bine documentat din punct de vedere istoric dar cu un parcurs scenic viu şi provocator” – Ivona Boitan

Distribuţia:
Cu participarea extraordinara a actorului Constantin Codrescu
Maria Brâncoveanu – Ana Calciu
Constantin Brâncoveanu – Tomi Cristin
Păuna Cantacuzino – Magda Catone
Antim Ivireanul – Mihai Coada
Constantin Cantacuzino – Mircea Constantinescu
Vizirul – Tiberiu Păun
Ştefan Brâncoveanu – Bogdan Iacob
Stanca Brâncoveanu – Dana Rusu
Pictorul – Alex Mirea
Scenografie şi costume: Ileana Zirra

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont15 ore ago

Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati/17.08.2020

Se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului Ploiești. Clădirea care...

Aveti un Pont15 ore ago

Cu explozia datoriei publice in perioada pandemiei (bani imprumutati la cele mai mari costuri din toata Uniunea Europeana), autoritatile au fost consecvente: nimic pentru populatie, nimic pentru companii

Apoi au insirat o maculatura privind un program guvernamental de 100 de miliarde de Euro. Desene pe asfalt. O mare...

Aveti un Pont15 ore ago

Ionut Matei, probably the best judge in the world…/Urmeaza dosare grele, alea cu „coco”/ Ușor cu pianul pe scări!

Mare dreptate a avut Floriana Jucan de la Qmagazine, care a anuntat ca judecatorul suprem Ionut Matei il va elibera...

Aveti un Pont2 zile ago

Legenda scheletilor din dulapul unui candidat la Consiliul Local Ploiesti: privatizarea Societatii Salub si concesionarea Hipodromului/Se ofera un adevarat „model” de administrare

O cooperativă a hoţiei instituţionalizate – asta a fost o parte a SRI-ului incă de la fondare. Asta nu o...

Aveti un Pont3 zile ago

UE a anticipat pandemia generată de coronavirus: l-a finanțat pe PINTOIU de România cu fonduri europene pentru lumânări, coșciuge și colivă/Nu a anticipat panica si boala ce se propaga cu repeziciune in jurul Grațielei Gavrilescu, incepand chiar cu Pintoiu Toma

În condițiile în care, în România, corupția e un fenomen generalizat, iar corupții sunt mai numeroși decât ciupercile după ploaie,...

Aveti un Pont3 zile ago

Du-te, bre, Raede și te caută!/ Oprește-te odată, ești ridicol!

Du-te, bre, Raede și te caută! Auzi voci, simți respirația vrăjmașului în ceafă, te persecută oamenii răi. Vorbești despre tine...

Actualitate4 zile ago

Patru ani de la reluarea aparitiei in mediul on-line a Ziarului „Incisiv de Prahova”

Cu cerbicie, am zice, am reusit sa reconstruim Ziarul „Incisiv de Prahova” in august 2016, pe ruinele fostei publicatii si...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

intalnire-de-afaceri intalnire-de-afaceri
Actualitate1 săptămână ago

Nuanta unui costum barbatesc de brand

Tendintele din lumea modei pentru barbati sunt destul de stabile. Prin urmare, timp de multe decenii, s-au format idei clare despre...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!