Connect with us

Actualitate

Conflict diplomatic între Minsk și Moscova, urmare a unei eșuate tentative de lovitură de stat

Publicat

pe

Conflict diplomatic între Minsk și Moscova, urmare a unei eșuate tentative de lovitură de stat pusă la cale de Direcția Principala de Informații a Armatei ruse, binecunoscutul GRU, la fel ca în România, în decembrie ’89

Ambasadorul Rusiei în Belarus, Dmitri Mezentsev și Ministrul Consilier, Însărcinat cu Afaceri ad Interim al Ambasadei Ucrainei în Belarus, Pyotr Vrublevsky, au fost invitați la Ministerul Afacerilor Externe de la Minsk.

 

„Partea rusă a fost informată despre un grup de cetățeni ruși reținuți de agențiile de aplicare a legii pe teritoriul Belarusului, care aparțineau așa-numitei companii militare private Wagner” (în realitate, elemente operative ale GRU), potrivit Ministerului bielorus de externe.

 

Ministerul de Externe bielorus a semnalat pentru media locală că „ambasadorului rus i-au fost solicitate explicații detaliate privind obiectivele și alte aspecte ale sosirii și șederii acestui grup organizat de persoane în Belarus, mulți dintre aceștia avand o dovedita experiență de participare la conflicte armate”.

 

„Ținând cont de informațiile confirmate despre participarea mai multor persoane deținute alaltăieri în Belarus la ostilități pe teritoriul regiunilor Donetsk și Lugansk din Ucraina, unii dintre aceștia avand și cetatenie ucrainiana, partea bielorusa a solicitat informații relevante de la Petro Vrublevsky, care pot fi utilizate pentru o analiză și o evaluare cuprinzătoare a motivelor prezenței acestora în Belarus”, a informat serviciul de presă al MAE de la Minsk.

 

„Având în vedere acest fapt alarmant, precum și actuala campanie electorală din Belarus, s-a ajuns la un acord cu partea ucraineană pentru a intensifica interacțiunea dintre structurile de grăniceri și consolidarea regimului de frontieră pentru a preveni destabilizarea situației în ambele țări”, a subliniat Ministerul de Externe.

Potrivit Șefului structurii de informații interne de la Minsk, Valery Vakulchik, „în timpul arestării, unii dintre inculpați au invocat cetățenia rusă, precum și faptul ca sunt, fie cadre active, fie rezerviști din diferite agenții de aplicare a legii din Rusia, ca motiv pentru a nu-i aduce la răspundere administrativă sau penală. Le-a fost explicat acestor cetățeni că persoanele care comit infracțiuni pe teritoriul statului nostru, răspund penal, în conformitate cu legislația actuală a Republicii Belarus „, a subliniat Valery Vakulchik.

Potrivit instituțiilor relevante de la Minsk, exista informații despre sosirea a peste 200 de astfel de cadre pe teritoriul Republicii Belarus pentru a destabiliza situația în timpul campaniei electorale. Rușii aveau fiecare asupra lor un mic bagaj de mână și fiecare avea, de asemenea, asupra lui, trei valize mari și grele.

La sosirea în Capitală, în noaptea de 24-25 iulie, grupul s-a cazat într-unul dintre hotelurile din Minsk și trebuia să facă check out-ul în 25 iulie, dar a părăsit hotelul pe 27 iulie și s-a mutat, apoi, la un sanatoriu din regiunea Minsk. Conform administrației sanatoriului, vizitatorii au atras atenția asupra comportamentului lor, deloc caracteristic pentru turiștii ruși și îmbrăcăminții uniforme, în stil militar, pe care aceștia o purtau. Nu au consumat alcool, nu au vizitat unitățile de divertisment, nu au efectuat deplasări în mod separat, încercând să nu atragă atenția asupra lor. Ei au studiat cu atenție teritoriul și împrejurimile sanatoriului, deplasându-se în grupuri mici. Avand aceste informații, coroborate și cu ceea ce cunoșteau din alte surse, legat de prezența unor membrii ai grupului în teatre de război și apartenența lor la GRU, cele 32 de persoane au fost reținute de forțele grupului „A” antitero din cadrul structurii de informații interne cu sprijinul Grupării de operațiuni speciale (OMON, Otryad Militsii Osobogo Naznacheniya), unitate specializată a Ministerului de Interne bielorus. În plus, o altă persoană a fost găsită și reținută în sudul țării. 

Presa din Belarus a obținut listă cu cetățenii reținuți ai Federației Ruse:

1.Milaev Arem Viktorovici, născut 02/01/1981;

2.Bakhtigaraev Takhir Minigayanovich, născut la 18 aprilie 1980;

3.Altukhov Alexander Viktorovici, născut la 18 aprilie 1980;

4.Lee Vladimir Alexandrovich, născut la 26 iulie 1989;

5.Kozhevnikov Andrey Yurievici, născut la 16 ianuarie 1980;

6.Sapronov Alexey Vladimirovich, născut la 08.07.1978;

7.Șcherbakov Sergey Vladimirovich, născut la 21 iulie 1981;

8.Volgin Alexey Vladimirovich, născut la 21 iunie 1975;

9.Driga Oleg Igorevich, născut la 03.06.1986;

10.Pavlenko Sergey Grigorievici, născut la 25 iunie 1976;

11.Rudenko Alexander Svyatoslavovich, născut la 26.12.1984;

12.Kharitonov Denis Yurievich, născut la 16 martie 1980;

13.Sidorov Sergey Alexandrovich, născut la 01.01.1972;

14.Koshman Maxim Yaroslavovich, născut la 06.09.1981,

15.Bubnov Sergey Gennadievich, născut la 08.01.1971;

16.Nizhnik Pavel Alexandrovich, născut la 24 iunie 1987;

17.Selikhov Vladimir Ivanovici, născut la data de 04.10.1986;

18.Fetisov Gennady Evgenievich, născut la 22 octombrie 1986;

19.FominMikhail Nikolaevici, născut la 03/07/1973,

20.Ekimov Vladimir Sergeevici, născut la 19 octombrie 1973;

21.Karimov Rinat, născut la 15 august 1984;

22.Șubin Alexandru, născut la 15 ianuarie 1996;

23.Shelomentsev Igor, născut la 18 august 1975;

24.Maslov Sergey Alekseevici, născut la 29 septembrie 1988;

25.Zaydulen Rustem, născut la 06.10.1974;

26.Tokarenko Andrey Viktorovici, născut la 24 ianuarie 1965;

27.Serdyukov Andrey Viktorovici, născut la 16 august 1975;

28.Sergeev Fedor Mikhailovici, născut la 17.05.1987;

29.Tanov Rafik Kabulovich, născut la 30 aprilie 1975;

30.Zyablitsev Evgeniy Sergeevici, 23.11.1992;

31.Samarin Pavel Lvovich, 11.11.1981 an de naștere;

32.Bakunovici Andrey Petrovich, născut la 30.12.1977;

33.Shatskiy Artem, născut la 30 iulie 1982 -0- 

La randul sau, Secretarul de stat în cadrul Consiliului de Securitate din Belarus, Andrei Ravkov, a semnalat pentru presa locală după o ședință urgentă a Consiliului de Securitate găzduită de președintele bielorus, Aleksandr Lukashenko, că situația constituie un fapt foarte neplăcut pe care Federația Rusă nu l-a confirmat. „Pentru că, dacă personalul unei companii militare private s-ar fi deplasat către orice destinatie din lume, facand acest lucru prin Belarus, structurile relevante, omologii din Rusia, ar fi trebuit să fi oferit anumite explicații. Pentru că este o chestiune foarte serioasă. Dar, în acest caz, nici Serviciul Federal de Informații (FSB), nici Direcția Principala de Informatii a Armatei ruse (GRU), nici o altă agenție relevantă din Rusia nu au furnizat informații ”, a mai spus demnitarul.

Ciprian POP

Actualitate

Servicii profesionale de acoperișuri în Austria Inferioară cu TopDachService

Publicat

pe

De

Dacă sunteți în căutarea unei companii de încredere pentru servicii de Dachdecker, Dachsanierung sau Spengler în Oberösterreich, Top Dach Service este alegerea ideală. Cu o experiență vastă în domeniul construcțiilor de acoperișuri, această firmă oferă soluții de înaltă calitate pentru a satisface toate nevoile clienților săi.

Servicii Complete pentru Acoperișuri și Fațade:

  1. Dachdecker: Specialiștii noștri oferă soluții personalizate pentru fiecare proiect. De la montajul inițial până la întreținerea periodică, ne asigurăm că acoperișul dvs. este durabil și rezistă condițiilor meteo.
  2. Dachsanierung: Dacă acoperișul dvs. necesită renovare, echipa noastră poate face acest lucru rapid și eficient, asigurând un aspect nou și o rezistență sporită. Ne ocupăm de fiecare detaliu, de la reparații până la modernizări complete.
  3. Spengler: Această componentă esențială a construcțiilor moderne asigură funcționalitatea optimă a acoperișurilor. Echipa noastră de Spengler oferă servicii de montaj, întreținere și reparații pentru a asigura un sistem de drenaj eficient.
  4. Dachdeckerei: Serviciile de Dachdeckerei sunt esențiale pentru integritatea unei clădiri. Cu materiale de înaltă calitate și expertiză în instalare, Top Dach Service se asigură că acoperișurile clienților săi sunt protejate și durabile.
  5. Fassadensanierung: Fațada este cartea de vizită a clădirii dvs. Serviciile noastre de Fassadensanierung aduc un plus de estetică și durabilitate, asigurând protecția împotriva intemperiilor și un aspect modern.

De Ce Top Dach Service?

  • Profesionalism: Echipa noastră de experți este pregătită să ofere soluții adaptate fiecărui proiect, asigurând o execuție impecabilă.
  • Materiale de Calitate: Folosim doar materiale de înaltă calitate, asigurându-ne că fiecare proiect rezistă în timp.
  • Servicii Complete: De la Dachdecker până la Fassadensanierung, oferim o gamă completă de servicii pentru acoperișuri și fațade.
  • Local: Suntem mândri să oferim servicii pentru Oberösterreich, susținând astfel comunitatea locală.

Pentru orice proiect legat de acoperișuri sau fațade, vă invităm să vizitați site-ul nostru Top Dach Service pentru mai multe informații și oferte personalizate. Cu ajutorul nostru, clădirile dvs. vor fi protejate, eficiente și estetice pentru mulți ani de acum înainte.

Citeste in continuare

Actualitate

Incompetență, minciuni și dezinformare marca PSD cu privire la situația din Slănic.…

Publicat

pe

De

Adevărul despre situația de la Slănic:

Dumitru Tudone, vicepreședinte CJ Prahova: „Este inadmisibil ca PSD sa arunce minciuni in spatiul public profitand de un dezastru natural care ii afecteaza pe locuitorii Slanicului”
 Am vorbit ieri, în ședința Consiliului Județean Prahova, despre campania de dezinformare a PSD Prahova și a lui Virgiliu Nanu cu privire la situatia de la Slanic.
Am arătat că  lucrurile la reteaua de gaze de pe Valea Slanicului s-au desfasurat in conformitate cu legea și că, la baza aprobărilor emise pentru aceste lucrări, au stat doua studii geotehnice”.

 

Citeste in continuare

Actualitate

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! (III)/In acest moment PSD nu MAI are candidat de primar NICI la comuna Șotriile

Publicat

pe

De

PNL Prahova dă o NOUA lovitura de grație celor de la PSD Prahova!

Din surse politice a reiesit ca, PNL Prahova se pregătește   să-i dea lovitura de grație PSD-ului local la ALEGERI LOCALE din 2024!

Asistam la un scenariu care „îngroapă” definitiv PSD Prahova! „Pas cu pas”!

Într-un mediu puternic corupt şi haotic al conducerii acestui partid , PSD Prahova a devenit scena spectacolului politic permanent al eternilor păpușari care inca mai spera ca vor reveni la butoane!

Sa ne aducem aminte ce a declarat deputatul PNL Mircea Roşca:”Vom câștiga pentru că anumite grupuri de interese, împreună cu echipa de păpușari cu notorietate deja a celor de la PSD Prahova ce aruncă în față marionete necarismatice și rigide, știu că au pierdut lupta. Singura miză determinantă în calculul lor era aceea de a reuși ca prin presiunea media pusă pe Iulian să îl facă să nu candideze”.

O noua  contestație la legea electorală, depusă de PNL – Filiala Prahova, a fost astăzi admisă de instanță. (aici si (aici).

Primarul comunei prahovene Șotriile, Daniel Bogdan Davidescu, intenționa să obțină un nou mandat pe listele PSD!

Soluția pe scurt: „Admite cererea având ca obiect contestație la legea electorală, formulată de petentul Partidul Național Liberal – Filiala Prahova împotriva Hotărârii nr. 3/27.04.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripție nr 91 Șotriile. Anulează Hotărârea nr. 3/27.04.2024 privind admiterea propunerii de candidatură pentru funcția de primar al comunei Șotriile a domnului Davidescu Daniel Bogdan, propunere înregistrată sub nr.1 din data de 26.04.2024, formulată de Partidul Social-Democrat, la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Respinge propunerea de candidatură pentru funcția de primar al comunei Șotriile a numitului Davidescu Daniel Bogdan, propunere înregistrată sub nr.1 din data de 26.04.2024, formulată de Partidul Social-Democrat, la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunțare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Prahova , sub sancțiunea nulității acesteia.”

Bogdan Davidescu, primar al comunei Şotrile timp de două mandate, a fost condamnat definitiv, în noiembrie 2019, de Curtea de Apel Ploieşti la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru pornografie infantilă, pedeapsa fiind redusă faţă de cea pronunţată de instanţa de fond – doi ani și două luni de închisoare cu suspendare.

La alegerile din septembrie 2020, Davidescu a candidat ca independent și a fost ales cu 41,22% din voturi, conform AEP, dar mandatul său a fost invalidat de Judecătoria Câmpina, iar Tribunalul Prahova a menţinut decizia instanţei de fond.

„Dragi cetăţeni, dragi prieteni! În urma alegerilor care au avut loc în data de 27 septembrie, am fost ales primarul comunei Şotrile. Candidatura a fost aprobată, dar invalidată de către un judecător ”drept”, neţinând cont de opinia dvs. În urma aceste hotărâri vor avea loc noi alegeri locale şi vă anunţ pe această cale că voi candida încă o dată cu încrederea că voi avea din nou susţinerea dvs.”, scria Davidescu, la vremea respectivă, pe pagina sa de Facebook.

Recent, Tribunalul Prahova a respins „ca prematură” cererea de reabilitare formulată de Davidescu.

Solutia pe scurt: „În temeiul art. 532 alin. (1) lit. a) Cod procedură penală, respinge ca prematură cererea de reabilitare formulată de petentul Davidescu Daniel Bogdan, În temeiul art. 275 alin. (2) Cod procedură penală, obligă petentul la plata sumei de 500 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia petentului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 26.04.2024.
Document: Hotarâre  97/2024  26.04.2024.”

(Cerasela N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv17 ore ago

Ce spune Curtea de Conturi despre hoțiile gestionate de Ștefăniță Munteanu, săgeata lui Miță Ciolacu și finul premierului Marcel Ciolacu

Transelectrica este condusă de Ștefăniță Munteanu, finul lui Marcel Ciolacu și apropiat al nepotului său, Miță Ciolacu. Miță Ciolacu este...

Exclusiv2 zile ago

SGR RETURO încalcă flagrant legea/ SGR nu livrează ce a promis (I)

RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru...

Exclusiv2 zile ago

Un caz halucinant/În ce țară UE mai vezi șeful de secție să îi fie șofer subalternului, adică șefului de birou?

Chestorul principal Bogdan Berechet, a dispus cercetarea disciplinară a unui agent de ordine publică de la Secția 5 care a...

Exclusiv2 zile ago

Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA/Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova este implicat în tot felul de escrocherii care mai de care mai colorate

Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower/Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA....

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – b)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!

Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL (cel cu Bomba ecologica de la Pleasa) – forțează obținerea de lucrari (aici)...

Exclusiv3 zile ago

SECURITATEA PENITENCIARELOR ROMANESTI,  ESTE  GESTIONATĂ DE UN DIRECTOR CU O VECHIME DE DOAR TREI LUNI, INTR- O FUNCȚIE DE CONDUCERE, IN CADRUL UNUI PENITENCIAR !

Doar 3 luni a ocupat funcția de Director Adjunct Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, domnul cms șef Ilie Marian, la...

Exclusiv3 zile ago

Lanțul slabiciunilor între poliție, parchet și instanță, breșa creată în sistemul polițienesc prin neresponsabilizarea celor aflați în funcții de conducere

Vă spuneam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de renunțare la...

Exclusiv4 zile ago

Avem multe locuri libere și la ISU, pline de ”salarii nesimțite”, ”privilegiați”, ”necontributivi”, locuri ce abia așteaptă să fie umplută cu cetele asmuțate odinioară de USR si PLUS (REPER)

Încă de la finele anului trecut am întreprins demersuri pentru a obține cifrele exacte privind dinamica pensionărilor în Poliția Română...

Exclusiv4 zile ago

Prim-Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dat fix doi bani pe solicitarea polițistului Cănărău Ioan

Zilele trecute vă dezvaluiam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de...

Actualitate5 zile ago

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! Candidatura lui Nicolae Drăgan la Primăria Târgsoru Vechi respinsă de Judecătorie! Se caută un nou candidat!

Lovitură usturătoare pentru PSD-ul condus de Virgiliu Nanu! După ce au anunțat cu surle si trâmbițe și au mers cu...

Exclusiv6 zile ago

Un eşec anunţat: ancheta „Mineriada“/Motivele pentru care dosarul Mineriadei s-a întors la Parchetul General pentru refacerea de la zero a anchetei/ANALIZA

Procurorii au început audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu,...

Exclusiv6 zile ago

Europa, zguduită de cazuri de spionaj rusesc/România este ținta unor încercări de penetrare informativă

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru 2023, aflat în dezbaterea parlamentarilor, evidențiază că România este ținta unor acțiuni...

Exclusiv6 zile ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Exclusiv7 zile ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce...

Exclusiv7 zile ago

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Situația de fapt Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!