Connect with us

Actualitate

Anual în România peste 40.000 de persoane devin victime ale accidentelor de circulaţie

Incisiv

Publicat

pe

Anual în România peste 40.000 de persoane devin victime ale accidentelor de circulaţie şi au nevoie de sprijin. Dintre acestea, între 1.800 şi 2.000 îşi pierd viaţa, conform statisticii din ultimii ani, ţara noastră înregistrând cel mai ridicat procent al persoanelor decedate, la un milion de locuitori, din Uniunea Europeană.

După accident este necesară gestionarea corectă a situaţiei victimei atât sub aspect medical şi psihologic, cât şi juridic, ambele paliere având un impact major în conturarea viitorului victimei. Persoana vătămată este astfel obligată să ia decizii rapide ce îi pot influenţa semnificativ viaţa în perioada următoare sau pentru totdeauna.

Având în vedere lipsa acută de informaţie necesară persoanelor vătămate în accidente de circulaţie, cu privire la situaţia juridică în care se află, drepturi şi obligaţii, priorităţi în gestionarea cauzei, legislaţie şi entităţi competente cu care trebuie să interacţioneze, Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie – AVAC România lansează pe data de 01.08.2020 prima ediţie online a GHIDULUI PERSOANEI VĂTĂMATE ÎN ACCIDENTELE DE CIRCULAŢIE.

Temele abordate de GHID sunt următoarele:

1. Necesitate ghid

2. Legislaţie aplicabilă

3. Persoana vătămată – definiţie, situaţii

4. Situaţii ce privesc autorul faptei şi trebuie cunoscute de victimă

5. Drepturi ale victimei

6. Obligaţii ale victimei

7. Recomandări.

Materialul integral va fi publicat, pentru început, pe site-ul www.avacromania.ro.

Totodată, în perioada august – decembrie, pe fondul existenţei unei siguranţe rutiere deficitare ce generează un risc crescut de producere a accidentelor de circulaţie, asociaţia noastră îşi propune să desfăşoare campania „Eşti informat, eşti mai puţin vulnerabil” cu scopul responsabilizării, prin informare, a participanţilor la traficul rutier.

În fiecare lună vor fi prezentate şi dezbătute subiecte cu ajutorul specialiştilor şi vor fi transmise materiale scrise în format video şi audio prin intermediul partenerilor atât din media, cât şi din alte domenii.

În cadrul campaniei vor fi abordate mai multe teme, după cum urmează:

Luna august: „Fiinţa umană – valoarea supremă într-o societate”;

Luna septembrie: „Luna micului pieton”;

Luna Octombrie – „Bunul simţ în trafic”;

Luna Noiembrie – „Condusul nu este o competiţie”;

Luna Decembrie – „Viteza = duşmanul din trafic”

La fel ca în cazul Campaniei „Traume ireparabile” derulată în toamna anului trecut, portalul autovit.ro se va alătura demersului nostru.

Prezentul material, precum şi toate materialele pe care le vom folosi în acest proiect al nostru, reprezintă un concept original aparţinând AVAC, care are libertatea folosinţei acestora şi nu este ţinut de alte drepturi de autor sau obligaţii către terţi.

Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie, este reprezentant al societăţii civile pentru apărarea drepturilor fundamentale ale victimelor accidentelor de circulaţie şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Preşedinte AVAC,
Cătălin CODESCU

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

MAE: Bucureștiul și 10 județe din țară, incluse de Germania pe lista „zonelor de risc”

Incisiv

Publicat

pe

De

Bucureștiul și 10 județe din țară, incluse de Germania pe lista „zonelor de risc”, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Măsura intră în vigoare de miercuri seara. Cele 10 județe și Capitala se alătură celorlalte șapte deja declarate „zone de risc” din 7 august.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în cursul serii de miercuri, autoritățile din Germania au actualizat lista „zonelor de risc“ din România stabilită în contextul epidemiei de COVID-19.

„Ca urmare a acestei actualizări, municipiul București, alături de alte 10 județe din România, respectiv Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea au fost adaugate pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 12 august (miercuri – n.red.)”, conform sursei citate.

Alte șapte județe (Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș) sunt deja declarate zone de risc din 7 august 2020. Astfel, în total, la acest moment, 17 județe alături de municipiul București se află pe lista zonelor de risc.

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german”, potrivit MAE.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate. În acest sens, călătorii trebuie să contacteze telefonul de urgență medical 116 117. În cazul neîndeplinirii obligației de testare, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR. Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din „zone de risc” și recomandată tuturor celorlalți călători care intră pe teritoriul german.

Dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Republica Federală Germania, călătorii au obligația de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ al testării. Măsura autoizolării la domiciliu nu se aplică celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o zonă de risc (inclusiv cele mai sus-menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare – Public Health Passenger Locator Form – a cărui variantă în limba engleză poate fi regăsită la următorul link: https://www.rki.de/DE/Content/Infekt/IGV/Aussteigekarte_Fluggast_EN.pdf?….

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare socială, igienă, mască) fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic sau vizite.

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile la:

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebie…

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale:

https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundesl….

 

Citeste in continuare

Actualitate

Un TIR s-a răsturnat peste o mașină, într-un cartier din Bistrița. Au fost avariate mai multe autoturisme (FOTO)

Incisiv

Publicat

pe

De

Un TIR s-a răsturnat, joi seara, pe Drumul Național 17 (DN17), în cartierul Unirea din municipiul Bistriţa, iar mai multe autoturisme au fost avariate, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

În urma accidentului a rezultat o singură victimă, un bărbat de 52 de ani, care a fost transportat la spital cu o rană la o mână, potrivit sursei citate.

Din primele cercetări, a rezultat că TIR-ul s-ar fi răsturnat ca urmare a exploziei unui pneu şi s-a răsturnat peste o un autoturism, iar în urma carambolului creat au mai fost avariate și alte mașini.

La locul accidentului s-au deplasat două echipaje ale Ambulanţei şi un echipaj de prim-ajutor al SMURD.

În urma evenimentului rutier, traficul pe DN 17 a fost blocat total timp de aproape o oră, după care s-a circulat alternativ, pe un singur sens.

Accident teribil în Brăila. Zece adolescenți s-au răsturnat cu mașina pe care unul dintre ei, un băiat de 14 ani, a furat-o de la părinți

O mașină în care se aflau 10 adolescenți s-a răsturnat pe un teren agricol din Brăila, recent, după ce șoferul, un băiat de 14 ani care furase automobilul de la ferma părinților, a pierdut controlul volanului. Nouă dintre ei au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un mod de a-și petrece timpul considerat distractiv de cei 10 adolescenți aflați în vacanța de vară, s-a terminat la spital.

Un adolescent de 14 ani a furat mașina părinților, o Dacia Papuc și și-a invitat prietenii la o plimbare în satul brăilean Plopu.

Cel mai probabil, din cauza vitezei, adolescentul a pierdut controlul mașinii care s-a răsturnat în câmp.

Accident grav în Gorj. Un șofer băut și fără permis și-a ucis fratele de 15 ani, care se afla în dreapta sa

Un adolescent de 15 ani a murit într-un accident rutier, aflându-se în dreapta fratelui său, care a condus după ce a consumat băuturi alcoolice și fără să dețină permis auto.

Accidentul s-a produs pe raza comunei Plopșoru, județul Gorj, în noaptea de 1 spre 2 august, unde tânărul care conducea mașina a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit de pe șosea.

Citeste in continuare

Actualitate

Localitatea Gornet iese de sub carantina impusă de DSU

Incisiv

Publicat

pe

De

Instanța Supremă a decis, joi, că localitatea Gornet, din județul Prahova, poate ieși din carantina impusă de Departamentul pentru Situații de Urgență. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Instanța Supremă a decis ieșirea din caranină a localității, dar a respins plata daunelor de către DSU către comuna Gornet.

„Respinge excepţiile inadmisibilităţii şi nulităţii recursului formulat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, invocate de recurenta-reclamantă Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet. Respinge recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei civile nr. 694 din 4 august 2020, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Ia act de renunţarea la judecata recursului formulat de reclamanta Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet”, potrivit deciziei de joi a magistraților ÎCCJ.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să plătească suma de 1.000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată către comuna Gornet.

Decizi ÎCCJ este definitivă.

În 4 august, magistrații Curții de Apel București au decis anularea ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, privind instituirea carantinei în comuna Gornet, județul Prahova.

Și CAB a respins pretențiile solicitate de avocatul UAT comuna Gornet, de 4 milioane de euro, ca neîntemeiate.

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont2 ore ago

Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati/17.08.2020

Se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului Ploiești. Clădirea care...

Aveti un Pont2 ore ago

Cu explozia datoriei publice in perioada pandemiei (bani imprumutati la cele mai mari costuri din toata Uniunea Europeana), autoritatile au fost consecvente: nimic pentru populatie, nimic pentru companii

Apoi au insirat o maculatura privind un program guvernamental de 100 de miliarde de Euro. Desene pe asfalt. O mare...

Aveti un Pont2 ore ago

Ionut Matei, probably the best judge in the world…/Urmeaza dosare grele, alea cu „coco”/ Ușor cu pianul pe scări!

Mare dreptate a avut Floriana Jucan de la Qmagazine, care a anuntat ca judecatorul suprem Ionut Matei il va elibera...

Aveti un Pont24 de ore ago

Legenda scheletilor din dulapul unui candidat la Consiliul Local Ploiesti: privatizarea Societatii Salub si concesionarea Hipodromului/Se ofera un adevarat „model” de administrare

O cooperativă a hoţiei instituţionalizate – asta a fost o parte a SRI-ului incă de la fondare. Asta nu o...

Aveti un Pont2 zile ago

UE a anticipat pandemia generată de coronavirus: l-a finanțat pe PINTOIU de România cu fonduri europene pentru lumânări, coșciuge și colivă/Nu a anticipat panica si boala ce se propaga cu repeziciune in jurul Grațielei Gavrilescu, incepand chiar cu Pintoiu Toma

În condițiile în care, în România, corupția e un fenomen generalizat, iar corupții sunt mai numeroși decât ciupercile după ploaie,...

Aveti un Pont3 zile ago

Du-te, bre, Raede și te caută!/ Oprește-te odată, ești ridicol!

Du-te, bre, Raede și te caută! Auzi voci, simți respirația vrăjmașului în ceafă, te persecută oamenii răi. Vorbești despre tine...

Actualitate4 zile ago

Patru ani de la reluarea aparitiei in mediul on-line a Ziarului „Incisiv de Prahova”

Cu cerbicie, am zice, am reusit sa reconstruim Ziarul „Incisiv de Prahova” in august 2016, pe ruinele fostei publicatii si...

Aveti un Pont7 zile ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

intalnire-de-afaceri intalnire-de-afaceri
Actualitate1 săptămână ago

Nuanta unui costum barbatesc de brand

Tendintele din lumea modei pentru barbati sunt destul de stabile. Prin urmare, timp de multe decenii, s-au format idei clare despre...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont1 săptămână ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!