Connect with us

Actualitate

Anual în România peste 40.000 de persoane devin victime ale accidentelor de circulaţie

Incisiv

Publicat

pe

Anual în România peste 40.000 de persoane devin victime ale accidentelor de circulaţie şi au nevoie de sprijin. Dintre acestea, între 1.800 şi 2.000 îşi pierd viaţa, conform statisticii din ultimii ani, ţara noastră înregistrând cel mai ridicat procent al persoanelor decedate, la un milion de locuitori, din Uniunea Europeană.

După accident este necesară gestionarea corectă a situaţiei victimei atât sub aspect medical şi psihologic, cât şi juridic, ambele paliere având un impact major în conturarea viitorului victimei. Persoana vătămată este astfel obligată să ia decizii rapide ce îi pot influenţa semnificativ viaţa în perioada următoare sau pentru totdeauna.

Având în vedere lipsa acută de informaţie necesară persoanelor vătămate în accidente de circulaţie, cu privire la situaţia juridică în care se află, drepturi şi obligaţii, priorităţi în gestionarea cauzei, legislaţie şi entităţi competente cu care trebuie să interacţioneze, Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie – AVAC România lansează pe data de 01.08.2020 prima ediţie online a GHIDULUI PERSOANEI VĂTĂMATE ÎN ACCIDENTELE DE CIRCULAŢIE.

Temele abordate de GHID sunt următoarele:

1. Necesitate ghid

2. Legislaţie aplicabilă

3. Persoana vătămată – definiţie, situaţii

4. Situaţii ce privesc autorul faptei şi trebuie cunoscute de victimă

5. Drepturi ale victimei

6. Obligaţii ale victimei

7. Recomandări.

Materialul integral va fi publicat, pentru început, pe site-ul www.avacromania.ro.

Totodată, în perioada august – decembrie, pe fondul existenţei unei siguranţe rutiere deficitare ce generează un risc crescut de producere a accidentelor de circulaţie, asociaţia noastră îşi propune să desfăşoare campania „Eşti informat, eşti mai puţin vulnerabil” cu scopul responsabilizării, prin informare, a participanţilor la traficul rutier.

În fiecare lună vor fi prezentate şi dezbătute subiecte cu ajutorul specialiştilor şi vor fi transmise materiale scrise în format video şi audio prin intermediul partenerilor atât din media, cât şi din alte domenii.

În cadrul campaniei vor fi abordate mai multe teme, după cum urmează:

Luna august: „Fiinţa umană – valoarea supremă într-o societate”;

Luna septembrie: „Luna micului pieton”;

Luna Octombrie – „Bunul simţ în trafic”;

Luna Noiembrie – „Condusul nu este o competiţie”;

Luna Decembrie – „Viteza = duşmanul din trafic”

La fel ca în cazul Campaniei „Traume ireparabile” derulată în toamna anului trecut, portalul autovit.ro se va alătura demersului nostru.

Prezentul material, precum şi toate materialele pe care le vom folosi în acest proiect al nostru, reprezintă un concept original aparţinând AVAC, care are libertatea folosinţei acestora şi nu este ţinut de alte drepturi de autor sau obligaţii către terţi.

Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie, este reprezentant al societăţii civile pentru apărarea drepturilor fundamentale ale victimelor accidentelor de circulaţie şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Preşedinte AVAC,
Cătălin CODESCU

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Minora de 15 ani din judeţul Mureş, a cărei răpire fusese sesizată luni, a fost găsită

Incisiv

Publicat

pe

De

Minora de 15 ani din judeţul Mureş, a cărei răpire fusese sesizată luni, a fost găsită, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

„În ceea ce priveşte minora de 15 ani, din Odorheiul Secuiesc, a cărei răpire a fost sesizată la data de 30 noiembrie 2020, vă comunicăm că, în această dimineaţă, aceasta şi unchiul său s-au prezentat la sediul Poliţiei municipiului Târgu Mureş. De asemenea, minora a declarat verbal că a fost plimbată cu autoturismul prin judeţul Mureş, după care a fost lăsată într-o autogară din Târgu Mureş, unde a fost găsită de unchiul său”, se arată într-un comunicat al IGPR. 

Citeste in continuare

Actualitate

Profesorul Alexandru Rafila, diagnostic sumbru: „Consecințele se vor vedea peste zece zile… / Ceva nu se leagă”

Incisiv

Publicat

pe

De

Doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și candidat PSD la alegerile parlamentare 2020, a declarat, marți seara, că numărul mic de teste din săptămâna trecută va avea efecte în perioada ce urmează, când s-ar putea să asistăm la o creștere a numărului de cazuri și de pacienți Covid internați la ATI.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână, când s-a testat extrem de puțin și consecința a fost legată de un numărul mic de cazuri care au fost identificate, nu că ele nu există, s-ar putea să aibă un răsunet mare peste o săptămână, peste 10 zile, și să vedem foarte multe persoane internate în spitale, în secțiile de terapie intensivă, care vor fi depășite, sau foarte multe decese. Deja vedem că astăzi am avut 200 de decese în condițiile în care am avut tot mai puține cazuri. Undeva nu se leagă lucrurile astea două și din cauza asta cred că trebuie să ne revenim și să facem lucrurile așa cum trebuie. Adică partea de sănătate publică să funcționeze, să facă anchete epidemiologice, să testeze pe toți cei care trebuie testați și atunci să știm exact care e situația și pe de altă parte o să reducem și transmiterea. Dacă nu îi identificăm pe cei infectați transmiterea va continua și consecințele vor fi serioase”, a declarat Alexandru Rafila la RTV.

„Dacă în această perioadă nu facem ce trebuie…”

Rafila a mai precizat că nu se poate cunoaște care va fi situația epidemiologică la jumătatea lunii decembrie și nimeni nu poate promite că nu vor fi noi restricții, echivalente, poate, cu un lockdown.

„Ceea ce se va întâmpla la jumătatea lunii decembrie va fi legat de lipsa de organizare și de seriozitate în ceea ce privește anchetele epidemiologice și procedurile care trebuiau respectate în această perioadă. Dacă în această perioadă nu facem ce trebuie, după alegeri am putea să asistăm la măsuri mult mai severe și lucrul ăsta nu cred că este de dorit de nimeni. (…) Măsurile sunt cerute de situația epidemiologică. Se pare că aceia care spun că da, nu vom introduce niciun fel de măsuri, spun lucrul ăsta doar din punct de vedere electoral, pentru că nu ai de unde să știi care va fi situația epidemiologică la mijlocul lui decembrie”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Citeste in continuare

Actualitate

Aniversări, 2 decembrie | Agenţia AMOS News

Incisiv

Publicat

pe

De

  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Alexandru Cistelecan, critic literar (n. 1951);

Carmen Stoianov, muzicolog (n. 1950);

Cornel-Mircea Sămărtinean, deputat PDL de Timiş (n. 1967);

Dan-Adrian Cărămidariu, jurnalist (n. 1983);

Dan Bogdan, scriitor și avocat (n. 1948);

Dumitru Hărădău, f. tenisman, antrenor (n. 1951);

Ecaterina Lung, medievist (n. 1967);

Edi Petroşel, membru al formaţiei “Holograf” (n. 1957);

Emilia Jivanov, artist plastic, scenograf, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România Filiala Timișoara (n. 1938);

Ileana Raducanu, grafician, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (n. 1977);

Ion Cristinel Marian, deputat PP-DD de Vâlcea (n.  1968);

Marcela Rădulescu, grafician (n. 1942);

Mitică Popescu, actor (n. 1936)

Neagu Mihai, senator UNPR de Suceava (n. 1955);

Neculai Rebenciuc, f. deputat PDL/ f. PNL de Botoşani (n. 1959);

Popa Ovidiu-Gheorghe, actor (n. 1968);

Romeo Rîmbu, dirijor și interpret (n. 1959);

Tiberiu Almosnino, balerin, maestru de balet la Opera Națională București (n. 1962);

Valeriu Mircea Deaca, pictor, artist plastic, membru CNA (n. 1960);

 

o~- Comemorări: -~o

 

Cornel Fugaru, lider al formației Sincron (n. 2 decembrie 1940, București – d. 13 iulie 2011, București);

Leo Iorga, muzician vocalist (n. 2 decembrie 1964, Arad – d. 2 noiembrie 2019, București); 

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

DSP nu sună izolații! Ci pe Tătaru, să trimită urna!

(Preluare National – Catalin Tache): Pe Tătaru îl interesează doar să voteze izolații! Politizarea pandemiei de COVID în contextul organizării...

Administratie1 zi ago

1 decembrie, Ziua Naţională a României/ La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un...

Exclusiv1 zi ago

Asa SRI a devenit un for decizional asupra activitatii MP-PICCJ si procurorii un instrument sau mijloc tehnic special pentru SRI in campul tactic al democratiei din Romania!

La data de 28 noiembrie 2018, in plenul CCR, procurorul MP-PICCJ a spus un adevar ce ar trebui sa determine...

Exclusiv3 zile ago

Pentru cei care își iau amendă pentru că nu poartă masca de protecție: când vă zice organu` că ați încălcat ”legea” să îi cereți Ordinul Comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne emis în baza HG nr. 967/2020 care stabilește condițiile în care e obligatorie masca

Asta ca să se vadă cât de deștepți sunt din nou mai marii noștri: Art. 1 din Anexa nr. 2...

Exclusiv3 zile ago

Hai ca au gasit vinovatul pentru inginerul dat afara de PNL!/Ati ghicit, e Pe-Se-De!/Si nu e o gluma!

Aflat în vizită în județul Dâmbovița, premierul României, Ludovic Orban, a fost întrebat despre cazul de la Târgu Mureș de...

D.N.A.5 zile ago

PROMO/In data de 02.12.2020, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In data de 02.12.2020, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer”...

Exclusiv5 zile ago

DNA ar fi trebuit să înceapă deja urmărirea penală împotriva lui Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru ca a dat de șase

Păi asta nu este divulgare de informații nedestinate publicității? Că mai are și folos necuvenit: voturi pentru Vela! DNA ar...

Exclusiv6 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer” o institutie...

Exclusiv6 zile ago

Un ministru dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria populatie si ca pandemia a fost speculata, cu pretul vietilor cetatenilor

O premiera! Pentru prima data, un ministru  dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria...

D.N.A.1 săptămână ago

Sotia procurorului Negulescu Mircea confirma: in „Justitia din Prahova” dosarele sunt repartizate „dupa sufletul omului” si „cine poate, oase roade”

La data de 20.06.2020 Incisiv de Prahova publica articolul „Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA –...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Institutii publice din Ploiesti afectate de Covid – 19/Noi focare de infectie printre angajatii din sectorul public/Administratia liberala in „silenzio stampa” si inexistenta

Odată ce PSD însuși a renunțat să mai tărăgăneze lucrurile, a devenit cât se poate de clar că partidele pornesc...

Exclusiv1 săptămână ago

Aduceti izoleta si pentru Marcel Vela/Il stiti, e baiatul ala care se lauda cu amenzi neconstitutionale de 600 de milioane de Euro de a facut Romania de batjocura in fata lumii

E baiatul ala care participa (nu a infirmat niciodata, desi l-am intrebat expres) la petrecerea dezmatatilor din guvernul Romaniei, fara...

Exclusiv1 săptămână ago

Ce ati facut timp de 8 luni si pret de 14 miliarde de Euro?

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, in martie 2020: ,,În afară de achiziţiile de ventilatoare, în România există...

Exclusiv2 săptămâni ago

Paiata Manole a dat unda verde unei marionete de la BNR sa imprastie frica in populatia si economia Romaniei, amenintand, in plina criza economica si in recesiune deplina cu represiune financiara la adresa economiei din Romania

Nu pot decat sa constat ca turnatorul securitatii Petrov nu poate decat sa rabufneasca la adresa Presedintelui SUA, Donald Trump,...

Exclusiv2 săptămâni ago

România este într-adevăr lider european, inevitabil!/Se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană

La nici două zile de când Adrian Zuckerman, ambasador de origine română al SUA în România ne asigura că ,,România...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!