Connect with us

Aveti un Pont

MAI, milioane de euro chirie într-un offshore!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Pe 29.07.2008 era semnat contractul nr. 17097, în valoare totală de 57.480.239,12 lei și care avea drept obiectiv ”Consolidarea și modernizarea sediului central al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din Calea Victoriei nr. 19, sector 3”. Și iată că tocmai ce s-au împlinit 12 ani de la semnarea contractului care avea drept termen final cel târziu începutul anului 2013, atunci când trebuia făcută și recepția finală.

Uite cum arată de fapt ruina de pe Calea Victoriei!

Deci au trecut 12 ani de când nenumărate structuri ale Poliției Capitalei au fost scoase în stradă. Și de când au fost mutate ”cu cățel și purcel”, cu dosare, mobilier și rețele de computere din sediul de pe Calea Victoriei! Iar parcă pentru a celebra acest moment aniversar, mai-marii DGPMB, IGPR și MAI au pus o copertină care să acopere clădirea istorică ajunsă deja nu doar o ruină, ci chiar un pericol public.

Sedii luxoase cu chirii exorbitante

Asta după ce, la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, constructorul a luat de pe șantier până și roabele, schelele, foliile de protecție anti-praf și chiar și panoul care anunța numărul noii autorizații de construire, 34/24.08.2018. Motivul fiind același din ultimul deceniu : neplata tranșelor stabilite! Numai că, în toți acești ani, aceiași beneficiari DGPMB, IGPR și MAI au achitat cu sfințenie și fără întârzieri zeci și sute de mii de euro lunar! Pentru ce? Pentru chiria sediilor arvunite de pe ”piața liberă” și unde sunt găzduite tocmai structurile mutate ”cu japca” din sediul Poliției Capitalei de pe Calea Victoriei!

La constructor ”țeapă”, la ”gazde” milioane de euro!

Acum tocmai ce umblă vorba că singura șansă de reluare a lucrărilor de pe veșnicul șantier de pe Calea Victoriei este ”redirecționarea” contractului către una din firmele de casă ale noii Puteri politice. Că doar de faptul că Poliția Capitalei riscă să se dărâme peste trecătorii din ”buricul” Bucureștiului și de condițiile mizere în care își desfășoară activitatea polițiștii bucureșteni chiar că nu le pasă ”mahărilor” de la vârful MAI!

Și uite cum structurile contrainformative au intrat în alertă – dar fără ”finalizare” până acum!- cu privire la faptul că blocarea lucrărilor la Poliția Capitalei, ca și cea a demarării mai multor proiecte privind modernizarea sediilor altor structuri ale DGPMB ar putea avea o uriașă miză financiară! Este vorba despre milioanele de euro care se plătesc astfel pentru chirii… Culmea, în unele cazuri existând informații inclusiv despre o chirie lunară de 50.000 de euro pentru o singură adresă! Una la care, stranie coincidență, ar figura și o complexă rețea de firme offshore…

Adică există deja ”suspiciuni rezonabile” că ar putea fi vorba de un blocaj artificial creat, pentru ca sume uriașe, de ordinul milioanelor de euro să se scurgă din bugetul MAI către firmele ”alese” a găzdui structurile Poliției Capitalei. Și către care plățile nu au întârziat niciodată, spre deosebire de cele care trebuiau livrate constructorilor de pe Calea Victoriei. Ca să nu mai vorbim că ”finanțiștii” MAI parcă sunt jurați să nu atragă fonduri europene, cu toate că pentru alte structuri s-a putut…Și uite cum cu banii ”de chirie”, MAI nu doar că ar fi finalizat sediul Poliției Capitalei de pe Calea Victoriei, dar ar fi putut demara și nenumărate alte proiecte imobiliare. Ca să nu mai vorbim că polițiștii bucureșteni și-ar fi putut recăpăta și ei astfel prestanța în fața cetățenilor! Dar atunci cine ar mai fi încasat milioanele de euro din chirii…?

 

Aveti un Pont

Cat din cele 80 de miliarde de Euro promise de Iohannis de la UE ajung in tara

Publicat

pe

De

Am facut un calcul (ca vad ca ,,opozitia” tace, complice): cat din cele 80 de miliarde de Euro promise de Iohannis de la UE ajung in tara. Calculul realist arata ca, asa cum a absorbe Romania, vorbim despre o suma de 16 ori mai mica, asta in cazul destul de probabili in care la final nu avem mai multi bani de dat. Ar fi momentul sa inceteze sa mai minta si sa mai speculeze economic pandemia…precizeaza analistul economic Radu Teodor Soviani. (Sava N.).

Despre asta am vorbit aici:

 

Am facut un calcul (ca vad ca ,,opozitia'' tace, complice): cat din cele 80 de miliarde de Euro promise de Iohannis de la UE ajung in tara. Calculul realist arata ca, asa cum a absorbe Romania, vorbim despre o suma de 16 ori mai mica, asta in cazul destul de probabili in care la final nu avem mai multi bani de dat. Ar fi momentul sa inceteze sa mai minta si sa mai speculeze economic pandemia… Despre asta am vorbit aici:

Publicată de Radu Teodor Soviani pe Luni, 10 august 2020

Citeste in continuare

Aveti un Pont

”Măcel” Despescu – ”Doi ș’un sfert” pe fondurile operative MAI!

Publicat

pe

De

(Preluare National- Catalin Tache):

Bogdan Despescu, cu ochii pe agenții DIPI

A mai cunoscut Ministerul Afacerilor Interne războaie fratricide de-a lungul vremurilor, dar cel ajuns acum la punctul culminant se anunță mai interesant decât oricând. Mai ales că s-a trecut direct la faza ”execuțiilor sumare”, însuși ministrul Marcel Vela patronând deja o primă ”noapte a cuțitelor lungi”. Și încă la nivelul unor șefi de structuri! Ceea ce nu face decât să se întărească și mai mult la vârful sistemului percepția unui Marcel Vela neputincios, care pur și simplu s-a transformat într-o nouă Carmen Dan… Și care își omoară serile prin minister nu pentru impulsionarea unei reacții rapide în aceste ”vremuri interlope” atât de tulburi, ci doar pentru a mai pleca urechea la câte o bârfă cu care atât secretarul de stat Bogdan Despescu, cât și noua axă DIPI – DOMO îl țin pe ministrul de Interne într-un permanent joc de glezne.

Cert este însă că ziua confruntării finale între cele două tabere extrem de apropiate ca și influență transpartinică se apropie vertiginos. Mai ales acum când, după ce alianța ”contra naturii” între structura operativă și cea infomativă a MAI pare să își fi atins scopul… Astfel că se pot scoate din nou ”cuțitele” pe masă. Singura cale de amânare a deznodământului ”sângeros” și care se poate solda cu nenumărate victime colaterale la nivelul conducerii întregului Minister de Interne fiind ca secretarul de stat Bogdan Despescu să facă un pas înapoi și să renunțe la tăierea fondurilor operative pentru Direcția de Informații și Protecție Internă.

”Doi ș un sfert” contraatacă

Însă cel puțin atâta vreme cât mai crede că în spatele scandalului său de plagiat se află tocmai ”Doi ș’un sfert”-ul, cu siguranță ambițiosul Bogdan Despescu nu va ceda. Astfel că în timp ce băieții deștepți ai MAI-ului, de la Vasilescu de la IGPR la Ciocîrlan de la DGPMB deja au avut grijă să-i prindă escaladarea evenimentelor în concediu, secretarul de stat Bogdan Despescu va profita din plin că are la dispoziție ”butoanele” dinamicii operative asupra cam tuturor structurilor din cadrul MAI. În frunte cu chiar ”coordonarea” DIPI. În timp ce ”urecheații” nu au ”grețuri” la rândul lor să folosească fie și în exces cea mai temută armă aflată la îndemână, cea a avizelor ORNISS… Care pot fi ”reevaluate” oricând și oricum, pe baza și a unei simple note informative. Una făcută tot de ei, bineînțeles…

I-a pupat pe portofel…

Greu, foarte greu de bănuit chiar și pentru inițiații sistemului ce ”resort lăuntric” l-o fi făcut pe ministrul Marcel Vela să ia o decizie fără precedent în toată istoria Ministerului de Interne. Și anume ca un ministru numit și implicit asumat politic să predea oficial toată conducerea de facto a ministerului către un subaltern. Fie el și acesta un secretar de stat… Cert este însă că una dintre primele măsuri luate de Bogdan Despescu după ce a primit ”pâinea și cuțitul” MAI a fost să taie o ”felie” zdravănă din ”tortul” fondurilor operative ale mai multor structuri.

Marcel Vela o ia pe urmele lui Carmen Dan…

Însă ceea ce a surprins cel mai mult a fost că prinicipala victimă a acestei decizii radicale a fost tocmai o Direcție ferită până acum de astfel de ”turbulențe financiare”. Este vorba de chiar Direcția de Informații și Protecție Internă! Și cu toate că de această dată cel puțin a fost respectată cutuma spălării ”rufelor murdare” strict în cadrul ministerului, fără a se face nici cea ma mică tevatură publică era clar că mai-marii ”Doi ș’ un sfert” nu vor ”înghiți” prea ușor această aroganță a lui Bogdan Despescu. Mai ales că nu cu multă vreme în urmă l-au avut pe acesta ”în mână”, dar au ezitat să îi aplice lovitura decisivă. Și uite cum încă de la sfârșitul anului trecut s-a declanșat un război pe viață și pe moarte între secretarul de stat Bogdan Despescu și serviciul secret al MAI. Unul pornit de la împărțeala fondurilor operative, nu trebuie uitat…

Mai ales că în timp ce pentru DIPI s-a dovedit a fi ”ciumă”, cu totul alta a fost atitudinea de ”mamă” a secretarului de stat pentru alte structuri precum cele operative din cadrul IGPR. Unele aflate sub coordonarea principalului său aliat, chestorul Liviu Vasilescu, ce-i drept.. Astfel că se anunță un adevărat ”măcel” în biorul lui marcel vela, acolo unde de altefl au ajuns să fie ținute adevărate ”staboare” până și vinerea până târziu în noapte… Atât Despescu, cât și ”Doi ș’  un sfert”-ul având aliați cu influență atât la vârful clasei politice, cât și al sistemului… Astfel că în aceste zile nu are loc doar o amplă și încă secretă operațiune de monitorizare a clanurilor interlope, dar și a principalilor protagoniști ai acestui război pentru desemnarea ”masculului alfa” din Ministerul Afacerilor Interne…

Ultima oră

Există și știri mai mult decât bune, prin interesul manifestat față de destructurarea clanurilor interlope încă de acum patru luni, după cum se va vedea în curând! Și când documentarea principalelor grupări de crimă organizată s-a făcut în serviciu instituțional. Mai multe structuri care au destructurarea criminalității organizate în fișa postului lucrând deja în echipe comune. Repet, rezultatele operațiunilor sub acoperire desfășurate în ultimele patru luni de zile urmând a fi aflate cu adevărat în momentul trimiterii dosarelor mai departe pe firul justiției. Și asta mult mai repede decât se așteaptă unii. Fiind vorba de o operațiune interinstituțională de o amplitudine așa cum nu a mai fost de mult timp în sistem. Și care va zgudui atât liderii celor mai temute clanuri interlope, cât și ”colaboraționiștii” acestora din diverse structuri operative. Adică semnalul atât de mult așteptat că structurile statului nu vor permite totuși transformarea României într-un ”nou Mexic”…

 

Citeste in continuare

Anchete

GUVERNUL ORBAN, UMILIT DE BNR – Banca Nationala demonteaza in 10 pasi triumfalismul guvernamental legat de starea economiei (Document)

Publicat

pe

De

Ca sa vedeti ce mincinosi ne conduc… Daca ii mai auziti pe Klaus Iohannis si servitorii sai din Guvern cum se impauneaza cu asa-zise realizari economice, va sugeram sa fiti “precauti” si sa nu dati crezare. Mai verificati si din alte surse, caci bazaconiile mestecate de fel de fel de personaje aflate astazi la guvernare sunt foarte usor de demontat, precizeaza Lumea Justitiei. Un asemenea caz poate fi citit aici. (Irinel I.).

 

 

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont12 ore ago

Du-te, bre, Raede și te caută!/ Oprește-te odată, ești ridicol!

Du-te, bre, Raede și te caută! Auzi voci, simți respirația vrăjmașului în ceafă, te persecută oamenii răi. Vorbești despre tine...

Actualitate2 zile ago

Patru ani de la reluarea aparitiei in mediul on-line a Ziarului „Incisiv de Prahova”

Cu cerbicie, am zice, am reusit sa reconstruim Ziarul „Incisiv de Prahova” in august 2016, pe ruinele fostei publicatii si...

Aveti un Pont5 zile ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont6 zile ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

Aveti un Pont7 zile ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont1 săptămână ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont1 săptămână ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

„Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred că a inventat şi covidul în Wuhan, nu că ei şi el n-aveau lege pe covid de 4 luni şi guvernau prin ordine ilegale de ministru”

Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Se va sesiza CCR si pe aceasta tema de incalcare a protectiei datelor cu caracter personal precum si a drepturilor pacientului!

Acum 9 zile Avocatul Poporului a trimis o solicitare cu privire la transmiterea bazei de date cu pacienti, existenta la...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde se dictau „paradelile”, ziaristi si oameni de afaceri

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica o investigatie cutremuratoare privind tenebrele „Statului Paralel” si ramificatiile acestuia, in mai...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Amenintarile lui „Portocala” sunt pe cale sa produca un tsunami in SRI mai mare decat cel produs de dezvaluirile lui Sebastian Ghita care s-au soldat cu ejectarea din sistem al generalului de carton, Florian Coldea

In data de 15.07.2020 cand Negulescu Mircea a fost in arestul Central acesta a urlat si a amenintat si a...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Testeaza masiv! Costa?! Ghinion! E pandemie mi-ai spus, BAGA TOTI BANII IN TESTARE!

Nu testam nimic, nu stim nimic! Stam si ne uitam cum ne infectam! Ni se spune ca e posibil sa...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Petre Daniel, zis „Pusi”, operatiunile de evaziune fiscala si spalare de bani, DIICOT si protectia oferita de gruparea de crima organizata coordonata de procurorul Negulescu Mircea

Magistrații Tribunalului Prahova au emis, in data de 24.11.2014, mandate de arestare preventivă pe numele acționarilor clubului de fotbal Petrolul...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!