Connect with us

Aveti un Pont

Guvernul Orban a închis România. Ca pe o conservă

Avatar

Publicat

pe

Am avertizat de nenumărate ori acest Guvern că greșește profund. Că nu a luat cele mai adecvate măsuri pentru combatarea pandemiei. Că a făcut erori de nescuzat. Care până la urmă au determinat ca populația să-i retragă încrederea acordată. Și-l avertizez în continuare pe Klaus Iohannis, avertizez și conducerea PNL, că Ludovic Orban trebuie debarcat imediat. Măcar acum, în ceasul al 12-lea, când, din vina acestui Guvern, România este închisă ca o conservă.

Prostia, încăpățânarea și reaua credință agravează pandemia. Pentru că, toate la un loc, au creat o criză de încredere fără precedent. Iar în absența încrederii, nu mai funcționează niciuna dintre măsurile menite să protejeze populația. Și nici sistemul coercitiv nu mai rezistă presiunilor. La fel cum și sistemul medical e pe cale de a colapsa.

România a fost unul dintre primele state din lume avertizate încă din noiembrie anul trecut de serviciile secrete din Statele Unite asupra pericolului declanșării actualei pandemii. Iar autoritățile, președintele și Guvernul nu au luat nicio măsură. La sfârșitul anului trecut, Klaus Iohannis și Ludovic Orban erau preocupați exclusiv de declanșarea alegerilor anticipate. De altfel, președintele i-a luat în răspăr în ianuarie și februarie pe jurnaliștii care-i puneau întrebări legate de pericolul propagării coronavirusului. La scurt timp după ce criza s-a declanșat, Ludovic Orban a refuzat să achiziționeze testere și, în primul rând din acest motiv, evoluția pandemiei nu a putut fi corect măsurată. Se poate spune fără a exagera că o parte din victimele coronavirusului, incluzându-i în această categorie și pe cei care s-au îmbolnăvit și apoi s-au vindecat, dar au rămas cu sechele, cad în răspunderea lui Ludovic Orban. Cu atât mai mult cu cât autoritățile s-au mișcat neîngăduit de încet, apoi neîngăduit de neprofesionist și de pripit în ceea ce privește achiziționarea de măști și de aparatură de specialitate. Iar măștile neconforme, adică 90% din ceea ce există pe piață conform Autorității pentru Protecția Consumatorilor, cad tot pe conștiința Guvernului Orban. O cauză a propagării pandemiei este și modul defectuos, uneori chiar scandalos, în care au funcționat Direcțiile de Sănătate Publică. Acestea au fost transformate în sinecuri pentru clientela de partid. În loc să fie încadrate cu profesioniști de primă mână. Și acest tip de amatorism a costat vieți.

În fine, Guvernul Orban, dacă vă amintiți, susținut fiind și de Klaus Iohannis, s-a bătut de multe ori cu cărămida în piept, informându-ne în mod fals că, prin măsurile adoptate, populația din România a trecut cu bine peste pandemie, fiind una dintre țările cele mai performante din Europa sub aspectul măsurilor luate, iar românii au fost informați în mod fals că acestă țară coboară plină de veselie de pe „platou”. Și acest scenariu vehiculat a fost tot un fals. România a avut cele mai slabe rezultate în prima fază a pandemiei în comparație cu toate celelalte state din regiune. Dar lui Klaus Iohannis și lui Ludovic Orban le-a convenit să ne pună în antiteză cu Franța, cu Italia și cu Spania. Acest scenariu a avut efectul unor termite, care au șubrezit vigilența populației.

Măsurile luate ulterior, când s-a trecut de la starea de urgență la starea de alertă, au fost la fel de abuzive, la fel de neinspirate, la fel de greșite ca și cele luate anterior. Și, în final, Ludovic Orban și susținătorii săi din staff-ul PNL au găsit de cuviință să acuze în mod repetat Curtea Constituțională, care, vezi Doamne, s-ar fi făcut responsabilă de resuscitarea pandemiei. În timp ce Klaus Iohannis a continuat să lanseze acuzații grave la adresa PSD.

Fapt este că, în prezent, România se află pe primele locuri în Uniunea Europeană din punctul de vedere al amplorii pandemiei, ritmul îmbolnăvirilor crește exponențial, iar spitalele Covid nu mai fac față situației. Între timp, sacrificarea a sute de mii de bolnavi, care au fost lipsiți de tratamentele adecvate, pentru că, în mod irațional, o bună parte a rețelei sanitare a fost dezafectată, s-a dovedit a fi inutilă.

Înspăimântate de statisticile oficiale de la Buucrești, rând pe rând, statele europene ne trântesc ușa în nas. Cu o viteză amețitoare, România se transformă într-o conservă, din care practic nu se va mai putea ieși. Și asta în timp ce în stațiunile de vacanță, în special în cele de pe litoral, veselia imprudentă, extrem de periculoasă, este în toi. Și asta se întâmplă tot fiindcă oamenii nu mai au încredere în ceea ce le spune acest Guvern.

Singura soluție este ca Guvernul Orban să-și facă bagajele și să plece acasă. Să vină alt Guvern. Oricare altul va beneficia la început de un grad mai înalt de încredere din partea populației. Și, în consecință, vor putea fi luate și chiar aplicate măsurile adecvate. Dacă este necesar să reintrăm în starea de urgență – și eu cred că este necesar, pentru că astăzi situația este mult mai gravă decât a fost sub cele două perioade de urgență – această măsură, care poate ar fi salvatoare pentru mii și mii de români, este imposibil de luat fără ca oamenii să iasă în stradă la proteste, atâta timp cât la butoane se află Guvernul Orban.

Sorin Rosca Stanescu

 

Aveti un Pont

Ce faci în caz de accident rutier?

Avatar

Publicat

pe

Dacă ai fost nefericitul protagonist al unui accident rutier, cu siguranță prima întrebare care ți-a venit în minte a fost aceea de a te gândi cum procedezi mai departe și cum foloseși asigurarea RCA.

Dacă ești implicat într-un accident rutier fără vătămări corporale și/sau deces, ai două posibilități prin care poți să gestionezi situația:

  • completezi împreună cu celălalt șofer implicat formularul de constatare amiabilă atașat tututror asigurărilor auto obligatorii, dacă veți cădea de acord asupra vinovăției. În acest caz nu este nevoie să mai intervină poliția.
  • vă prezentanți la secția de poliție pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de maxim 24 de ore de la producerea evenimentului și agenții vor stabili vinovăția.

În cazul în care tu ești cel păgubit, următorul pas este să te adresezi companiei de asigurări care a emis polița de asigurare pentru autoturismul care a produs dauna. Inspectorii de aici vor constata avariile, îți vor cere anumite documente și astfel vei putea deschide dosarul de daună pentru a-ți putea repara mașina. Practic, asiguratorul va plăti în numele șoferului vinovat toate cheltuielile aferente reparațiilor direct către service-ul unde vor fi făcute acestea. Trebuie să știi că te poți adresa oricărei unități teritoriale a companiei de asigurări, indiferent de unitatea care a emis polița.

Dacă ești tu șoferul vinovat, trebuie să îți anunți propria compania de asigurări și să urmezi indicațiile acesteia.

Dacă ați suferit un accident produs de către un vehicul neasigurat, deși pentru toate mașinile care circulă pe drumurile din România este obligatorie încheierea unei polițe RCA, îți vei recupera daunele prin Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii sau  prin intermediul asigurătorului la care aveţi încheiată o poliță facultativă. Acestea vor suporta prejudiciile produse și își vor recupera sumele plătite drept despăgubire de la persoana care a fost vinovată de producerea evenimentului.

Formularul „Constatare amiabilă de accident” poate fi folosit doar în cazul accidentelor soldate cu pagube materiale și doar dacă au fost implicate două autoturisme. Ambii conducători trebuie să accepte soluționarea prin completarea și semnarea formularului și acesta conține informații privind cauzele și împrejurările producerii accidentului. El nu stabilește vinovăţia în producerea evenimentului și folosirea formularului nu este obligatorie, fiind doar o alternativă la variantă la constatarea poliției.

Formularul trebuie completat cu datele cerute și este necesară și desenarea unei schițe a circumstanțelor în care s-a produs accidentul, o singură dată, de către ambii conducători. Pe baza acestuia, compania de asigurări este cea care stabilește dreptul de despăgubire, va constata avariile, va deschide dosarul de daună și va efectua autorizația de reparație cu care șoferul păgubit va trebui să se prezinte la service-ul auto unde vor fi făcute reparațiile.

Pentru că procesul este unul destul de complex și necesită mulți pași, dacă vrei să fii sigur că ai un dosar complet cu toate actele necesare și totul să se rezolve într-un timp mai scurt, poți alege varianta de a apela la servicii specializate de asistență constatare daune auto.

Specialiștii te vor asista în ceea ce privește lista completă cu documentele pe care trebuie să le ai la dosar, vor putea anunța compania de asigurări în numele tău și te pot reprezenta în relația cu acesta. De asemenea, se vor asigura că toate procedurile de avizare, constatare și reparație se realizează la standarde de calitate înalte.

 

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Ce este sistemul bonus malus aplicat polițelor RCA

Avatar

Publicat

pe

Toate autoturismele care circulă pe drumurile din România trebuie să aibă obligatoriu încheiată și o poliță RCA, care are rolul de a-i proteja în cazul producerii unui accident rutier.

Acest tip de asigurare obligatorie ajută atât șoferul vinovat, cât mai ales pe cel păgubit.

În primul caz, acesta nu va fi nevoit să suporte din propriul buzunar daunele produse celuilalt autoturism și dacă se înțelege cu celălalt șofer să încheie și formularul de constatare amiabilă (acest lucru este posibil doar dacă accidentul rezultă doar cu daune materiale), scapă și de sancțiunile contravenționale aplicate de poliție.

La rândul său, șoferul păgubit va beneficia de reparația mașinii, cheltuielile aferente acesteia fiind suportate de compania de asigurări a șoferului vinovat.

Autoritatea de Supraveghere financiară însă, cea care reglementează piața polițelor RCA, a introdus ca o măsura de responsabilizare a posesorilor de autoturisme un sistem numit bonus malus. Acesta are scopul de a responsabiliza șoferii dar și de a diferenția șoferii care nu fac accidente de cei care sunt mai puțin prudenți. Astfel, șoferii care au fost implicați în accidente rutiere și sunt vinovați de producerea acestuia, vor plăti o primă se asigurare mai mare anul următor.

Sistemul bonus-malus influențează prima de asigurare în funcție de daunele care s-au produs în perioada de referință. În cazul în care în perioada de referință nu au fost înregistrate daune plătite, la reînnoirea poliței RCA vei beneficia de un bonus, respectiv o reducere a primei de asigurare. În situația în care în perioada de referință au fost înregistrate daune plătite, la reînnoirea poliței RCA vei fi penalizat prin aplicarea unui malus, respectiv majorarea primei de asigurare în anul următor celui în care au fost plătite daune pe baza poliței RCA.

Sistemul bonus-malus este format din 14 clase de bonus (B) și 8 clase de malus (M). Reducerea maximă (bonusul) de care un asigurat poate beneficia este de 50%, în timp ce penalizarea maximă (malusul) care poate fi aplicată este de 200%.

Încheierea formularului de constatare amiabilă în cazul unui accident care a rezultat doar cu daune materiale nu este obligatorie. Dacă ești vinovat de producerea acestuia, chiar dacă vei plăti o primă de asigurare mai mare anul viitor, nu vei mai fi sancționat de poliție pentru producerea evenimentului rutier și nu vei mai plăti amendă.

Dacă nu ești tu cel vinovat, valoarea primei din anul următor nu va fi influențată de accident.

Pentru a-ți putea repara mașina, trebuie să notifici compania de asigurări a celuilalt șofer și de a prezenta toate documentele pe care aceasta ți le va solicita. Următorul pas este acela în care asigurătorul constată avariile produse, deschide dosarul de daună, eliberează acceptul de plată pentru reparații și virează banii către service-ul unde s-au efectuat acestea.

De reținut este faptul că asigurătorul nu are dreptul legal de a-ți impune service-ul la care să faci reparațiile.

Dacă nu ai timpul necesar să faci drumuri către birourile asiguratorilor, poți opta să lucrezi cu companii care oferă servicii specializate de asistență constatare daune auto. Pentru că lucrează cu multe companii de asigurare, te vor ajuta mult mai rapid cu deschiderea dosarului de daună și implicit se va scurta timpul pentru reparația mașinii. Specialiștii de aici știu toată lista de documente necesare și toși pașii procesului, de la notificare, deschidere dosar de daună, avizarea și constatarea acesteia, până la decontarea cheltuielilor aferente de către compania de asigurări. Mai mult, îi poți mandata să te reprezinte în relația cu asigurătoul și se vor ocupa ei de tot pentru tine. Nu numai că vei scuti timp, dar se vor asigura și că mașina ta va fi reparată cât mai repede posibil și la standarde înalte de calitate.

 

Citeste in continuare

Anchete

Urmasul lui Netejoru a trecut testul

Avatar

Publicat

pe

De

Se vorbeste prin anumite cercuri ca s-ar fi decis deja urmasul lui Lucian Netejoru in fruntea Inspectiei Judiciare. Cica Netejoru, care peste cateva luni pleaca la pensie, va fi inlocuit de judecatorul Petre Rosu, fostul sot al procuroarei ex-DNA Claudia Rosu. Petre Rosu – care deja activeaza ca inspector judiciar – ar fi pe placul celor care conduc CSM, acestia fiind multumiti de felul in care Rosu a rezolvat anumite dosare disciplinare in care a pronuntat solutii pe sufletul celor care taie si spanzura in sistem. Unul dintre aceste dosare este cel al judecatoarelor Neluta Tudorache si Ileana Alexandru de la Tribunalul Calarasi, suspendate din functie abuziv, asa cum ICCJ a decis, pe care Rosu urmeaza sa le execute peste cateva zile cu trimitere in judecata disciplinara, chiar daca acuzatiile sunt de un penibil absolut, dezvaluie cei de la Lumea Justitiei. (Irinel I.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv20 de ore ago

PARAFRAZÂND ÎNTREBAREA POPULARĂ CU PĂMÂNTUL, NE ÎNTREBĂM: “CÂT L-O MAI RĂBDA POLIȚIA PE COMISARUL ȘEF ZĂBAVĂ ?”

 Tovarășul militian șef Zăbavă, Sebi pe numele de scenă, nu a înțeles nici până astăzi, anul de grație 2021, care...

Exclusiv2 zile ago

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale Ploiesti/Curtea de Apel Ploiesti se va pronunta azi pentru prejudicierea bugetului Politiei Locale/ Cezar Dan Stoichiciu este cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale...

Exclusiv2 zile ago

La ora asta, frumosul King Arthur este mai mare decât ei/Se viralizează instant pe Twitter, este în toată presa – global

Tatăl print-braconierului care a impuscat ursul in Covasna este Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele unei societăţi care l-a decorat pe Klaus...

Actualitate2 zile ago

Noile anvelope Nokian Seasonproof C oferă siguranță deplină pe tot parcursul anului

Nokian Tyres, producătorul scandinav de anvelope premium, introduce anvelopele Seasonproof C, pentru uz profesional. Aceste anvelope all-seasons sunt concepute pentru...

Exclusiv2 zile ago

Mainile curate sunt mai sigure!

Curatenia si igiena sunt lucruri cheie de care depindem mai ales cand suntem confruntati cu o pandemie sau epidemie de...

Exclusiv4 zile ago

Fara un Plan de ordine si siguranta publica ce trebuia elaborat si actualizat pana la data de 15 aprilie (conform prevederilor legale), Sectorul Ordine Publica din cadrul Politiei Locale Ploiesti a „picat” pe „bec”?

In Legea 155/2010 de infiintare a Politiei Locale, Capitolul III – Atribuțiile poliției locale,  la Articolul 6, lit a), se...

Exclusiv4 zile ago

Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost politist local- cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (CSM)/DOCUMENTE

La data de 23.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Curtea de Apel Ploiesti poate pune bugetul local pe butuci...

Exclusiv5 zile ago

Sorina Ruxandra Matei: PNRR Shaorma Plus

PNRR-ul României, prezentat de ministrul Cristian Ghinea la Bruxelles: „tabloul negru”, încrederea în ONG-uri este după Armată și preluări din...

Exclusiv1 săptămână ago

Fie ca Sfanta Sarbatoare Pascala sa ne apropie de taina Invierii Domnului si sa ne aduca in suflet pace si bucurie

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, redactia ziarului Incisiv de Prahova,  urează tuturor colaboratorilor, clienților și cititorilor, sănătate, liniște sufletească...

Exclusiv1 săptămână ago

„PNRR, această Șaorma manglită cu de toate/Ghinea a băgat toate bullshiturile în PNRR, inclusiv ideea ca Iohannis să devină notarul sau poștașul secției de procurori a CSM”

Aviz conform sau consultativ al CSM pe numirea șefilor de Parchete? Cine vrea să reducă puterile președintelui României? Cine vrea...

Actualitate1 săptămână ago

Decorează, protejează mediul și câștigă un televizor Neo QLED cu Samsung Free The Box

Campania #SamsungFreeTheBox îți arată cât de simplu este să dai o nouă viață cutiilor de televizoare Samsung. Mai mult decât...

Exclusiv1 săptămână ago

„Gaura Neagra” de la S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si modul de sifonare a banilor publici/Mafia gunoaielor (I)

La data de 27.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti...

Exclusiv1 săptămână ago

Incompetenta deriva si din faptul ca desi Romania are alocate 29 de miliarde de Euro (ne-negociabil), Ghinea vine si spune ca noi am trimis propuneri de 41 de miliarde, ca sa avem de unde negocia

Ghinea, un fel de Valcov. Cu siguranta alde Barna (vicepremier) si Cristian Ghinea (ministrul investitiilor si fondurilor europene) cand au...

Exclusiv1 săptămână ago

PNRR-ul României se prezintă ca o ciorbă proastă, în care Ghinea a băgat de toate, inclusiv sondaje, nenică/O rușine

Am citit toate PNRR urile gata până acum. Știu sigur că în România mai există un ziarist care le-a citit...

Exclusiv2 săptămâni ago

Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti luate în vizor de procurorii de la Ministerul Public/DOSAR – MAMUT

Conform unor surse din mediul judiciar, recent, procurorii de la Ministerul Public au deschis un dosar-mamut cu privire la ilegalitatile...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!