Actualitate
RAPORT INSP. Număr-record de cazuri noi de infecție cu COVID-19, săptămâna trecută. La cât a ajuns numărul bazal de reproducere a virusului
Săptămâna trecută s-a înregistrat un număr-record de cazuri de infecții confirmate cu noul coronavirus, dar și cea mai mare proporție a deceselor din totalul de cazuri, conform raportului săptămânal realizat de de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), dat publicității marți.
Conform raportului săptămânal de supraveghere al INSP, pe baza datelor raportare până la data de 12 iulie, față de cele valabile la data de 5 iulie, săptămâna trecută s-au înregistrat 3.724 de noi cazuri de infecții confirmate și 134 de decese.
La data de 12 iulie totalul numărului de cazuri era de 32.948, față de 29.224, în 5 iulie. Numărul total al deceselor era de 1.901 în 12 iunie, în creștere față de 1.767 de decese, înregistrate în 5 iulie.
Comform raportării de marți a Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor confirmate a crescut la 33.585, iar al deceselor, la 1.931. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 413 noi cazuri de îmbolnăvire cu SARS-Cov-2.
Harta incidenței virusului
Potrivit INSP, în săptămâna 6 – 12 iulie, 44% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Prahova.
53% din totalul deceselor au fost înregistrate in Prahova, Argeș, București, Brașov și Galați.
În județele Argeș si Brașov se înregistrează o rată de incidentă cumulată de peste 100/100.000 locuitori.
În județele Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Vrancea și Prahova se înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 50/100.000 locuitori.
Unul din 10 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 3.422 de cadre medicale au fost confirmate până în 12 iulie cu noul coronavirus.
În ceea ce privește vârsta și sexul victimelor COVID-19, 78.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.2% din decese au fost la bărbați.
94% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată. Cele mai frecvente au fost afecțiunile cardiovasculate (66,1%), urmate de diabet (31,2), afecțiuni neurologice (22,5%), afecțiuni renale (19,8), afecțiuni pulmonare (17,9).
Cât de repede se reproduce virusul
INSP a făcut public în raportul de marți și valoarea în creștere a numărului bazal de reproducere a virusului, care era, la 5 iulie, de 1,18.
Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, a explicat recent că, dacă se menține valorea la 1,1, în jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de infecții noi pe zi, ceea ce va însemna o corespondență în Terapia Intensivă de peste 500 de cazuri.
În schimb, dacă acesta crește la 1,2, valoare față de care se apropie, „într-o perspectivă de câteva săptămâni din momentul în care s-ar produce această creștere, s-ar putea ajunge la cifre mult mai mari, în sensul că s-ar putea ajunge la 2.000 de cazuri noi pe zi, ceea ce a însemna o corespodență de 1.400 de cazuri în Terapie Intensivă”, a atras atenția Emilian Popovici.
INSP – Raport saptamanal (EpiSaptamana27) by Gandul.info on Scribd
Actualitate
Lockheed Martin dezvăluie un simulator F-35 mai compact la I/ITSEC
Actualitate
Rolul unui designer de interior pentru optimizarea spațiului din casă. Alege Studio West Concept
Atunci când te muți într-o locuință nouă sau poate că vrei să o renovezi pe cea actuală, îți vin în minte tot felul de designuri, însă de multe ori finalul parcă nu este așa cum l-ai dorit. Perdelele nu se potrivesc cu lustrele, covorul cu mobila, canapelele cu pereții și așa mai departe.
Poate că ar fi fost mai bine să apelezi la un designer însă primul lucru care îți vine în minte este faptul că te va costa o avere. Majoritatea oamenilor cred că a apela la un designer de interior este foarte scump și preferă să își decoreze ei casa. De multe ori însă anumite greșeli pot costa mult mai mult, decât dacă ai apela la un profesionist. Studio West Concept vine cu idei inedite și inspirație pentru tine și casa ta.
Iată câteva motive pentru care să apelezi la un designer de interior
- fructificarea fiecărui colț din casa ta. Ce înseamnă asta? Ei bine un designer îți poate identifica potențialul maxim al fiecărui colț al casei tale. Vine cu soluții creative și inteligente în așa fel încât, chiar și o cameră mică să arate mult mai spațioasă. Asta înseamnă că îți va maximiza inclusiv spațiile de depozitare pentru ca locuința să arate și să fie una cât mai ordonată.
- vei evita greșeli costisitoare. Dacă vei colabora cu un profesionist vei fi sigur că nu vor exista greșeli în alegerea materialelor, mobilei, cromaticei și așa mai departe. Practic, totul este ales după un plan bine structurat, astfel încât orice spațiu să fie decorat cât mai bine. Acest lucru te va ajuta totodată să economisești timp prețios pentru că tu nu te vei ocupa de nimic.
- valoarea locuinței va crește. Dacă vrei să îți vinzi locuința la un moment dat, valoarea ei va crește substanțial. Este și normal deoarece locuința va arăta unic, decorată cu bun gust, iar oamenii caută în general aceste lucruri.
- personalizare unică după gustul tău. Designerii vor ține cont de personalitatea ta, de cum dorești tu să arate locuința, ce culori îți plac sau ce stil dorești adoptat. Este foarte important ca spațiul unde locuiești să fie în armonie cu tine, să fie oaza de liniște și relax, locul unde abia aștepți să ajungi după o zi terifiantă.
- alegând un designer de interior vei economisi bani. Da, ai citit bine. Cei care au experiență în domeniu, au acces la furnizori exclusivi, de unde pot achiziționa materiale la prețuri foarte bune. Nu întotdeauna ceea ce este la un preț mai mic are și o calitate proastă. Designerii știu să aleagă materialele potrivite și de calitate astfel încât să fie în armonie și cu portofelul tău.
Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile de care poți avea parte, alegând o echipă cu experiență în acest domeniu.
Studio West Concept reprezintă o echipă de designeri cu experiență pe care te poți baza atunci când ai nevoie.
Descoperă pagina oficială și vezi tot ce poate să îți ofere această echipă.
Date de contact:
0 784 404 940
hello[@]studiowestconcept.com
Sursă foto: studiowestconcept.com
Actualitate
Anduril colaborează cu OpenAI pentru soluții AI în securitate națională
-
Exclusivacum 4 zile
Corupția și abuzurile de putere în Vălenii de Munte: Amenințări și afaceri obscure
-
Exclusivacum 4 zile
Lipsă de transparență în concursuri: Dan Halchin sub presiune
-
Exclusivacum 5 zile
Corupție și ilegalități în gestionarea deșeurilor în Prahova. Studiu de caz – ECOPARK ENERGY din Valea Calugareasca
-
Exclusivacum 4 zile
Planurile lui Călin Georgescu pentru România: „Voi pune poporul și țara pe primul loc”
-
Exclusivacum 23 de ore
Afaceri intunecate. Un studiu de caz în Securitatea Națională: legături infracționale în Sistemul Național Antigrindină
-
Exclusivacum 5 zile
Securitatea în politică: Marian Rizea, fost ofițer de securitate, candidat pe lista Partidului Oamenilor Tineri
-
Exclusivacum 23 de ore
S.R.I.: Geniul nevăzut al Securității Naționale
-
Ancheteacum 4 zile
Andrei Enescu de la Înalta Curte de Casație și Justiție se pregătește să iasă la pensie